בדיקת כף יד גובה אצל אדרקונולוג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/02/2024 | 02:44 | מאת: אור

היי אני בן 16.5 ועשיתי צילום כף יד שמאל והלכתי עם הצילום לאנדרקנולוג והוא אמר שלפי הצילום סיימתי את הגדילה רציתי לדעת עם זה תמיד מדוייק במאה אחוז הבדיקה הזאת או שיכול להיות שהיו מקרים וגם אחרי שהיה נראה שנגמר עדיין גבהו כי אח שלי למשל גבהה גם אחרי גיל 18 עוד 4 סמ והוא 1.81 ואני 1.74

לפי הכללים המקובלים בכל העולם, מפסיקים טיפול בהורמון גדילה כאשר גיל העצמות הגיע ל 16. וכאשר קצב הגדילה הוא פחות מ 2 ס"מ לשנה

11/02/2024 | 13:40 | מאת: אןר

אז יכול להיות שאני עדיין יגבה ? והבדיקה הזאת לא תמיד נכונה

אם התשובה נכונה סיכוי גדול שגמרת לגדול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים