התפתחות מינית מוקדמת - השלכות בבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/02/2024 | 15:32 | מאת: אנונימית

שלום, בדיעבד, אני מבינה שהתפתחותי המינית כילדה הייתה מוקדמת; שערות ערווה ראשונות בסביבות גיל 6, שיעור בבית השחי בגיל 7\8 וקבלת מחזור ראשון כמה שבועות אחרי יום הולדת 9. לצערי, הוריי לא לקחו אותי לבדיקות בזמנו, כך שהסיבות להתפתחות המוקדמת לא ברורות לי. האם ישנן בדיקות שאוכל לעשות היום (בגיל 30) כדי לברר את הסיבה לכך? בנוסף, האם יש להתפתחות מינית מוקדמת השלכות ארוכות טווח שכדאי שאקח בחשבון\אבדוק? תודה רבה רבה.

1) שעור מיני ושעור בבית השחי אינם קשורים להתבגרות. הם קשורים0 להורמונים הנוצרים בבלוטה קטנה היושבת על הכליות-יותרת הכיליה. הופעת שעור לפני גיל 8 היא מוקדמת ואינה משפיע על מחזור ומבצעים בדיקות של יותרת הכיליה 2) הופעת ניצני שדיים לפני גיל 8 היא התבגרות מוקדמת. היא גורמת לגמר הגדילה בגיל מוקדם. הופעת מחזור בגיל 9 היא התבגרות מוקדמת\מהירה. אין לה השלכות מיוחדות. את סיבתה לא ניתן בדרך כלל לנחש. לעיתים יש רמזים לכך בבדיקה גופנית כגון כתמים חומים על העור. רופא פנימי יכול לבדוק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים