פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15820 הודעות
14578 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
21/03/2020 | 11:48 | מאת: רינה לאה

שלום רב ביתי מטופלת באופן קבוע שלוש פעמים ביום בהידרוקורטיזון על רקע אי ספיקת אדרנל. קראתי את הכתבה של שר הבריאות הצרפתי על כך שיש להימנע מאיבופרופן ומקורטיזון מכיוון שעלולה להגביר את המחלה. אני מאוד חוששת, אשמח לדעתך המקצועית על נושא זה.

לקריאה נוספת והעמקה

המידע שאת נותנת הוא לא רציני ולא מדוייק . יש סיבות גנטייות ושונות צריך לדעת מה המחלה המדוייקת הגורמת למה שאת קוראת "אי ספיקת האדרנל"שר הבריאות הצרפתי לא נתן מידע מדוייק 1) הורמון הקורטיזון (קורטיזול, הידרוקורטיזון) הוא הורמון חיוני לחיים עוזר לשמור על לחץ הדם ועוד. כאשר הגוף נמצא בתהליך של מחלה קשה הגוף מעלה את רמת הקורטיזון בדם לפי 3 עד פי 10 לפי סוג המחלה. אם יש מחלה קשה והגוף לא מעלה את הקורטיזון לפי הנדרש, לחץ הדם יורד ומתים!! 2) במחלות בהם אין יצור מספיק של קורטיזול (תלוי בדרגה ובטיב המחלה.) ללא טיפול קיימת חולשה, אין שמירה על רמה סבירה של סוכר הדם ועוד. כדי לאפשל חיים תקינים ונורמליים מחשבים לכל חולה את מינון התרופה. בילדים הידרוקרוטיזון הניתן 3 פעמים ליום ברמה נמוכה המאפשרת גדילה. מכוון שיש בעית יצור, הגוף אינו יכול לבד להעלות את מינון ההידרוקורטיזון שתעזור לו להתגבר על המחלה, על כן לכל המטופלים האלה יש הוראה קבועה שבמחלת חום ובמחלה מסוכנת להעלות את מינון ההידרוקורטיזון פי 3-5 ליום. מתן ההידרוקרטיזון הזו שומרת על הילדים והיא מחכה את מה שקורה בילדים רגילים המיצרים באופן רגיל את ההורמון וחובה לשמור עליה. אם לא אתם מסכנים את חייהם. הכוונה בהגבלת התרופות ממשפחת הקורטיזון לאנשנים שהאדרנל שלהם תקין ונותנים להם מנות גבוהות של ההורמונים האלה. באנשים עם אדרנל תקין מתן מנות גבוהות של קורטיזול, הידרוקורטיזון וכו' מדכאות את מנגנון החיסון. חובה עלייך ללמוד בדיוק את שם המחלה ואת נוהל הטיפול בחולה

20/03/2020 | 15:10 | מאת: אורנה

שלום יש לי בת 8.5 עשיתי לה בדיקת דם Tsh -4.31 T4 free -16.69 האם התוצאות הם בטווח הנורמה? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות בטווח הנורמה

18/03/2020 | 21:44 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן 6 חודשים אובחן ע"י אנדוקרינוגלוגית התחלנו טיפול טסטוסטרון מיד. רציתי לשאול אם לאחר הטיפול הילד יגיע לגודל נורמלי לגיל והאם בהמשך ההתפתחות יזדקק לטיפול נוסף ? האם הטיפול כעת יועיל להתפתחות הפין בעתיד הרחוק? אני מאוד מודאגת לגבי העתיד

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול זה מקובל כבר בסביבות 50 שנים. לאחר סיום הקורס הטיפולי תיתכן נסיגה קלה בגודל הפין. יש מקרים שיש צורך בשני קורסים הפין נשאר גדול יותר מאשר לפני הטיפול. עד התחלת ההתבגרות הפין יכול לגדול כ 2 מילימטר בשנה. הגדילה העיקרית של הפין היא בתהליך ההתבגרות. אינני מכיר מחקרים שהראו מה קרה להם בגיל המבוגר

בן 17.2 מטר 1.78 האם אפשר לקחת הורמון גדילה ? עד איזה גיל אפשר ? וכמה גובה אפשר לגבוה בזמן שנשאר לאפשרות השימוש בהורמון?

לקריאה נוספת והעמקה

לתת הורמון גדילה בגובה כזה זו עבירה על תקנות משרד הבריאות

15/03/2020 | 04:09 | מאת: אנונימי

בן 17.2 מטר 1.78 האם האפשרי לקחת את ההורמון גדילה? עד איזה גיל אפשר ? וכמה גובה אפשר לגבוה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיכוי לקבל

10/03/2020 | 13:20 | מאת: Woodnotes

היי דוקטור רציתי לשאול אם הייתי בבדיקה לצילום כף יד שמאך ואמרו לי שגיל העצמות שלי הוא 16% ונשאר לי לגדול בערך 3/5 סמ אז הצמיחה לגובה תיהיה איטית יותר או ש 3/5 סמ האלה יבוא במכה אחת?

לקריאה נוספת והעמקה

אין דבר כזה 16% לפי האטלס המקובל לפיו נותנים תשובת גיל עצמות, בגיל עצמות 16 מגיעים ל 98.2% מהגובה הסופי יש לכך גם תחום שגיאה- זה החישוב הממוצע. הקרבה לגובה הסופי היא לפי מהירות התקדמות ההתבגרות. אין שום חישוב תוך כמה זמן זה יקרה

09/03/2020 | 10:54 | מאת: נדב

נער החל לגובה בקצב מואץ מאוד (גיל 12) ולפי בדיקת אנדוקרינולוג קצב התבגרות העצמות שלו מואץ ולכן יש חשש שגובה סופי יקופח לעומת פוטנציאל גנטי. בגיל זה, מהן ההשפעות של שילוב מתן טיפול לעיכוב האצת גיל עצמות + מתן טיפול הורמון גדילה? האם יש ממוצע כלשהו או מידע על שילוב ביניהם בשלב זה, וכמה זה יכול לסייע?

לקריאה נוספת והעמקה

1) "הפוטנציאל הגנטי" הוא לא תמיד מידע מהימן 2) בתחילת ההתבגרות מחשבים בעזרת גיל העצמות, את תחזית הגובה הסופי וכעבור 6 ו 12 חודש מחשבים שוב את הגובה הסופי בעזרת צילומי כף יד חוזרים. אם התחזית הולכת ויורדת סימן שלא יגיעו לגובה הסופי שחושב בתחילת ההתבגרות 3) אם גיל העצמות מתקדם מהר, יש לבדוק אם הדבר אינו בגלל הפרשת הורמונים מיותרת הכיליה שבנוסף להתבגרות, מאיצות את גיל העצמות 4) אם ההתבגרות היא מואצת וגיל העצמות מואץ מעל הצפוי, אפשר לתת תרופה המעכבת את התקדמות גיל העצמות. לתת ערבות לכמה התרופה מוסיפה לגובה, לא ניתן. אני משתמש בתרופות כאלה כ 15 שנים בהשפעה טובה 5) על צרוף של הורמון גדילה לתרופה הניתנת לעיכוב גיל העצמות אין מספיק נתונים עד כמה זה יעיל

08/03/2020 | 23:04 | מאת: דרור

האם נטילת תרופות אנטיהיסטמינים באופן יומיומי עלול להשפיע על איך הפנים נראות והמבנה שלהם יתפתחו (נער)?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מצאתי שום דיווח על תופעה כזו בספרות הרפואית הנגרמת מאנטי היסטאמינים.

08/03/2020 | 21:20 | מאת: ארבעה חודשים

תינוקת בת ארבעה חודשים פשוט שלושה שבועות מסרבת לאכול.. מגיל לידה אכלה חלב אם שאוב ופעם ביום שילבתי מטרנה ביום בהיר אחד הפסיקה לאכול רואה את הבקבטק צורחת היא הורידה כמויות משמעותית היתה אוכלת 150 כל ארוחה עכשיו בקושי שלושים הרופא נתן לנו פפטי ג'וניור והיא סירבה לאכול הלכנו לגסטרו שאמרה להביא לה קומפורט מטרנה וביוגאיה ואמרה שהתחילה הפרעת אכילה עבר שבוע היא עדיין מסרבת לאכול אוכלת 20 מורחת אני מושכת אותה 5 שעות והיא נכנסת למצב שהיא כבר לא רוצה..מה אפשר לעשות להמשיך להרעיב אותה עד שתאכל?? וגם הבנתי שהקומםורט הזה לא טוב חסרים בו ערכים..

לקריאה נוספת והעמקה

זו באמת בעיה לא פשוטה. רופא מומחה לרפואת ילדים צריך לבדוק אותה, לבצע בדיקות לפי הצורך ובהתאם לכך להחליט. אם רופא הילדים לא הגיע להחלטה, פונים לגסטרואנטרולוג ילדים.

08/03/2020 | 16:19 | מאת: מייקל

שלום, ילדים בני 11 ו 12 במעקב אנדוקרינולוגי עכב גובה נמוך (הבת גם קיבלה זריקות מעכבות התפתחות מינית). למרות מעקב של מספר שנים מעולם לא בוצעה להם בדיקה של הורמון גדילה. האם יש צורך לבצע בדיקה כזו? האם עדיין ניתן להתערב? שניהם בתחילת תהליך התבגרות. יש לציין ששני ההורים נמוכים בגובה תקין, אך דודים/ סבים גבוהים מהם משני הצדדים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1) מעקב התפתחותי הוא מונח שאינו אומר דבר. התפתחות שכלית? התפתחות מוטורית? ועוד דברים שונים. כוונתך מעקב גדילה 2) מבצעים בדיקת הורמון גדילה אם: א) הילדים הולכים ויורדים באחוזון הגובה ב) אם אחוזון הגובה של הילדים נמוך מאד לעומת אחוזון הגובה של ההורים. לילדים הגדלים בצורה עקבית בתוך תחום הנורמה. אין סיבה לבצע בדיקת הורמון גדילה. אישית לגבי הילדים שלך לא ניתן לענות. לא נתת נתונים מדויקים . על איזה אחוזון הם גדלים? . האם הגדילה כל הזמן על אותו אחוזון? מה גיל העצמות שלהם?

08/03/2020 | 14:55 | מאת: CNBC

שלום דוקטור רציתי לשאול אם מכון כושר משפיע על הגובה של הגוף אני בן 15.2

לקריאה נוספת והעמקה

1) למכון כושר אין כל השפעה על הגובה לא לטובה ולא לרעה 2) הרמת משקלות כבדים הגורמים לך לכאבי גב , הגוף מודיע לך שאם תמשיך כך תסתבך-אם זה כך, התיעץ עם אורטופד

07/03/2020 | 17:53 | מאת: חוני חוני

רציתי לשאול אם אני קונה כדור שמעלה את רמת ההורמון גדילה ו טסטוסטרון זה יכול להגביה את הילד למקסימום שלו?

לקריאה נוספת והעמקה

בשאלה שלך אין פרטים מינימליים על גיל הילד, אחוזון הגובה שלו, דרגת ההתבגרות שלו. על איזה כדור אתה מדבר. אין שום יכולת לענות על שאלה כזו

07/03/2020 | 13:51 | מאת: נחום

אני נמוך במידה מסוימת מהגובה של ההורים אני רוצה שיעשות לי לי בדיקת גדילה כי לא נעים לי מהגובה של אמא שלי אני מתקרב לגובה שלה

לקריאה נוספת והעמקה

פנה לאנדוקרינולוג ילדים שיבדוק אותך ויחליט

05/03/2020 | 15:36 | מאת: לימור

שלום רב, בני בן ה9 התחיל טיפול בהורמון גדילה בשל חוסר לפני כחודש וחצי. היום בבדיקת דם תוצאות הגלוקוז והעמילז מעט גבוהות גלוקוז בצום 101 עמילאז 114 האם אלה ערכים שצריך לערוך בדיקה חטזרת? האם זה תופעה בשל הטיפול בהורמון? האם זה מדליק נורה אדומה? אוסיף כי הינני, אימו, סוכרתית טייפ 1 מזה כשנתיים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

1) הסוכר טיפה גבוה.- על סמך בדיקה אחת מעט גבוהה לא בונים תאוריה או אבחנה. יש לחזור בצום על בדיקת סוכר ולבדוק גם המוגלובין A1C 2) למה בדקתם עמילז? האם יש לו איזשהם סימני מחלה? אינני יודע מה הנורמות של ערכי המעבדה בה בדקתם . יש מעבדות שמספר זה נורמלי ויש מעבדות שזה מעט גבוה בדקו לו CRP?

08/03/2020 | 10:32 | מאת: לימור

תודה על תגובתך, אני לא יודעת למה הרופאה בדקה עמילאז , יכול להיות שבגלל שאני הורה סוכרתי טייפ 1, אין לו סימני מחלה. התבקשנו לבדוק igf-1 לאחר חודש ראשון לטיפול בהורמון והיא עשתה בדיקה כללית יותר. לא בדקו crp. הנורמות של בדיקות המעבדה לגלוקוז 70-100 ולעמילאז 28-100 צירפתי קבצים עם כל הבדיקות

נ.ב האם לטיפול בהורמון גדילה יכולה להיות תופעה של גלוקוז גבוה? מה אומר העמילז הגבוה? האם לחץ היסטרי במהלך בדיקת הדם יכול להקפיץ בצורה כזאת את הסוכר? אם נעשה בדיקות בצום במכשיר הבייתי במשך כמה ימים, יתן לנו נק' מבט נכונה? תודה מראש

שום קובץ לא צורף

טיפול בהורמון גדילה יכול להעלות מעט את רמת הגלוקוז. אם הגלוקוז גבוה במדידות חוזרות, יש לבדוק המוגלובין A1C עמילז- שאל את הרופא ששלח אותך לבדיקה לחץ בבדיקה , לא סביר שיעלה את רמת הסוכר במקום בדיקות חוזרות , לבדוק עכשיו המוגלובין A1C כדאי שתפנו לאנדוקרינולוג ילדים לחוות דעת נוספת

שלום רב, בני בן 10, עם סימניי התבגרות וגדילה מואצת. תוצאות בדיקת הדם אחרונה: ערכי FSH -1.48 ערכי LH-0/23 ערכי טסטוסטרון- 0.88 האם תוצאות אלו אכן מעידות על תחילת התבגרות מינית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1)התבגרות מוקדמת מוגדרת על ידי הופעת סימני התבגרות לפני גיל 9. הופעת סימני התבגרות לאחר גיל 9 אינה תבגרות מוקדמת 2) סימן להופעת התבגרות בבנים הוא גדילת נפח האשכים מעל 4-6 מיליליטר. יתכן ובתחילת התבגרותעדיין לא יעלו ערכי ההורמונים שציינת מתלוים לכך עליה באחוזון הגובה וקידום גיל העצמות כדי לענות לך לא קבלתי נתונים חיוניים: מה נפח האשכים, מה גיל העצמות, איך היתה העליה באחוזון הגובה וממתי (באיזה גיל) ראו סימני התבגרות 3) אם יש עליה באחוזון הגובה , קידום בגיל העצמות ואין עליה בנפח האשכים, התופעות יכולות להיות לא בגלל התבגרות אלא בגלל הפרשת הורמונים מוגברת מיותרת הכיליה- בודקים אז: 17 הידרוקסי פרוגסטרון, אננדרוסטנדיאון וDHEAS 4) אם כלסימני ההתבגרות החלו לאחר גיל 9 והם מואצים, זו התבגרות מהירה אך לא מוקדמת

הופנינו למעקב אנדוקריני עקב אחוזון גדילה נמוך מאוד לבתי (הייתה מתחת לאחוזון 3 וכעת נמצאת באחוזון -2.9) כיום בתי בת 5 וחצי לאחר בדיקת טסט להורמון גדילה שיצא תקין לצערי, אינני מקבל תשובה ברורה לשאלה: האם קבלת הורמון גדילה כאשר מדובר בנשא NF1 יכולה לגרום להתפתחות גידולים או שאין קשר בינהם?

לקריאה נוספת והעמקה

במחלת הנוירופיברומטוזיס, יש פרטים שמופיעים בהם גידולים, יש אנדוקרינולוגים הנותנים טיפול בהורמון גדילה בילדים אלה. נדיר שאני מסכים לתת להם הורמון גדילה, כי אינני יכול לתת להם ערבות אין הדבר מעורר גידול

למרות שעשה 2 תבחינים להורמון גדילה ובשניהם 0.5 בשבועיים שקדמו לתבחינים הוא לא אכל כמעט והיה גם חולה בנוסף...אם אוכל רק אוכל מסוים ולא ממש בעל ערך תזונתי. ללא ירקות וכו'. האם תזונה יכולה להשפיע על בדיקות לחסר בהורמון גדילה או שאפשר להסתמך על זה ולתת הורמון גדילה? הילד עבר MRI מוח תקין, הוא בן 9 וחצי מתחיל גם התבגרות, בגובה 138.5 משקל 30 גדילה תקינה. כף יד עצמות 8 בגיל 9 (אנדוקרינולוג אחר אמר גיל עצמות 9). היתה ירידה בעקומות הגדילה מגיל שבע עד תשע עקב תזונה לקויה כמעט בוודאות שזו הסיבה . האם עקב זאת אין לו עכשיו הורמון גדילה או שכדאי לבקש עוד בדיקה לפני שיקבל הורמון גדילה. למרות שהוא גדל בצורה תקינה אבל מצד שני גם ירד באחוזון גובה ל 50% וגם גיל עצמות בפיגור)...אנחנו גם נשאל כשנפגש עם האנדוקרינולוג אבל כבר הבנתי שאמר לנו להגיש בקשה לטיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי אחוזון 50% הוא בגובה תקין לפוטנציאל הגובה הסופי 1.78 . אבל עכשיו גם התחיל התבגרות שבמעקב אם היא מהירה או לא , ואם היא מוקדמת לפי אנדוקרינולוג אחד (שגיל עצמות בפיגור 8). ובטווח תקין לנורמה (לפי אנדוקרינולוג אחר גיל עצמות 9 כלומר בגבול התחתון של הנורמלי)

אבחנה של חוסר בהורמון גדילה היא אבחנה קלינית המורכבת מ-3 מרכיבים: בצורה האופיינית כולם מתקיימים. 1) קצב גדילה נמוך הערה: קיים ויכוח האם קצב גדילה נמוך הוא הכרחי כתנאי. נקודה בעד אישור האבחנה כאשר קצב גדילה עקבי ,היא למשל אם הילד\ה גדלים על אחוזון 3 וההורים גבוהים למשל אחוזון 90. 2) שיא הורמון גדילה נמוך מהנורמה בשני תבחינים . מה שלקוי בחלק הראשון של שאלתך הוא שאין שום מידע על עקומת המשקל יחסית לעקומת הגובה. בילד שאתה מתאר לא סביר שפגיעה בתזונה גרמה לחוסר בהורמון גדילה הערות: א) בהשמנה שיא הורמון גדילה יכול להיות נמוך וגדילת הילד תקינה ב) ל5% מהילדים הגדילם בצורה עקבית ותקינה הורמון גדילה יכול להיות נמוך . יש במעקבי במשך השנים ילדים הגדלים באופן תקין על אחוזון 10 ויש הגדלים על אחוזון 25. וילד הכי גבוה עם רמות הורמון גדילה נמוכות מאד, גובהו 190. מתואר בספרות המדעית גם מצב של "גדילה ללא הורמון גדילה" 3) גיל עצמות צעיר מהגיל בשנים. הערה: אם האבחנה קרתה זמן קצר לאחר התרחשות החוסר , איחור גיל העצמות לא מספיק להיווצר. בתת תזונה, בחסר קלורי בולט שיא הורמון גדילה יהיה גבוה. וקצב הגדילה יורד . טענתך שמגיל 7-9 התזונה הייתה בוודאות לקויה ומזה משתמע שעכשיו לא, היה צריך כעת לתקן את הגדילה. התזונה בעבר לא יכולה להסביר את המצב של הורמון גדילה כעת. גיל העצמות: הסטייה בקריאת גיל העצמות בין 2 מומחים מנוסים היא בסביבות 6 חודשים. סטייה גדולה יותר כפי שאתה מתאר דורשת שמומחה מנוסה יקרא את הצילום וייתן תשובה מפורטת על 3 חלקי צילום כף היד. לצערי אתה בונה תאוריות ובנתונים שאתה מגיש יש מעט מידי עובדות. אתה מדבר על חוסר תזונתי כאשר אין מידע על ניתוח תזונתי מדויק לפי יומן אכילה (קלוריות, אבות מזון, יסודות קורט ועוד) אין שום סיבה לבצע תבחין נוסף של הורמון גדילה באשר למשפט: "כבר הבנתי שאמר לנו להגיש בקשה לטיפול" זו שגיאה עקרונית, בקשה לטיפול בהורמון גדילה יכול להגיש רק אנדוקרינולוג. לעיתים יש לחכות 6 חודשים לוודא את קצב הגדילה

הבנתי תודה על הפירוט. חבל שלא עקבנו אחרי הילד מגיל צעיר יותר הילד היה תמיד באחוזון 25% של משקל..היה מאוד רזה לאחרונה יש רעב מוגבר, עדיין לא אוכל בריא ומחסיר את אבות המזון. בגילאים שתיארתי 7-9 הוא היה פשוט לא אוכל כלומר מדלג על ארוחות, בררן, לא אוכל במשך שעות ארוכות והיה ב 2 חוגי ספורט אחד אחרי השני פעמים בשבוע. אז עכשיו נחכה לראות מה צריך לעשות. כמובן שהכוונה שיינתן רק באישור שלו.

אולי הכוונה שלו היתה לטיפול בדקפפטיל...נחכה לפגישה. ואם צריך נלך לעוד מומחה שיבדוק כף יד לפני כן.

עדיין מידע לא מדוייק. אני אף פעם לא מחשב תזונה לפי רושם. פונים לדיאטנית עם יומן אכילה מדוייק (מצ"ב" הדיאטנית מכניסה אותו לתוך תוכנת תזונה של משרד הבריאות והתוכנה מראה איזה אחוז ממה שהנער צריך הוא מקבל. אם חסרות קלוריות ולא חלבון, אין טעם להעמיס עליו חלבון. להוסיף הרבה מהכל, תגיעו לכמויות שהנער לא יכול לעמוד בהם ולא ישתף פעולה. נער שמרבה לעסוק בפעילות גופנית, כדאי להפנותו לדיאטנית ספורט. צרכי תזונתו רבים יותר. אני משתדל בכל מטופל בהורמון גדילה חישוב תכולת תזונתו. תזונה פחותה מהנדרש במיוחד תוך טיפול בהורמון גדילה תגרום לתגובת גדילה קטנה יותר מהמצופה. כשעושים לפי רושם בערך, התוצאות יוצאות בערך.

ילדה שהחלה ליטול זריקה למניעת התבגרות מוקדמת. אלו תוצאות בדיקה לאחר 3 שבועות מהסריקה: אסטרדיול 70> פרוגסטרון 2> Lh 0.2 ui/l האם לאור הנ''ל יש דיכוי הורמונלי מספק, או לא? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

*בדיקת הדם נערכה לאחר 3 שבועות ממתן ה*זריקה*..

יש דיכוי מספיק לפי הבדיקות. אבל יהיה צורך בהמשך לבדוק אותה. לראות את קצב הגדילה ואת מצב ההתבגרות

למה לשאול פעמיים

עניתי כבר פעם אחת

בני בן 11.4 גובה 152.7 ס"מ, גיל עצמות כף יד שמאל 12.6 סטיית תקן 1.3 ערך טטוסטרון בבדיקת דם 12.9 לפני כשלושה חודשים כשהיה בן 11.1 גיל העצמות היה 11.6 סטיית תקן של 0.6. גובהו היה 151ס"מ האם הוא צריך טיפול תרופתי לעיכוב בגרות מינית ועיכוב האצת גדילה?

לקריאה נוספת והעמקה

האצת גיל העצמות יכולה להיות עקב התבגרות מינית מהירה או בגלל עלית הפרשת הורמונים מיותרת הכיליה לפני שבודקים את יותרת העלייה לא נבדקו כל האפשרויות והטיפול הוא לפי האבחנה

26/02/2020 | 19:36 | מאת: חוני חוני

באינטרנט יש כדורים שנקראים Growth-Flex והם מגביהים 3/5 סמ רציתי לשאול אם זה באמת עובד אל אני עדיין נמצא בשלב גיל ההתבגרות

לא מוכרת לאנדוקרינולוג הוכחה שזה עובד

26/02/2020 | 19:33 | מאת: פרוגילי

רציתי לשאול עד כמה מדויק צילום כף יד שמאל בשביל לגלות את הגובה הסופי? בנוסף שהייתי בצילום הכף היד אז הכף יד שלי רעדה ממש אז זה יכול להשפיע על הפיענוח של התמונה?

לקריאה נוספת והעמקה

הטעות בקריאה יכולה להגיע לחצי שנה. אם הצילום לא טוב מבחינה טכנית, מופיעה הערה בתשובה

26/02/2020 | 19:30 | מאת: ךכםחאמכ

שלום דוקטור רציתי לשאול איך הורמון גדילה משפיע על הגובה? ומאיזה גיל אפשר לקחת הורמון גדילה אם אני בגובה 1.67?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין חוסר בהורמון גדילה , מאשרים טיפול אם הגובה הסופי יהיה מתחת ל 160 סמ

26/02/2020 | 14:22 | מאת: חני

בתי התחילה טיפול לעיכוב התבגרות מוקדמת. כניסיון, ביקשנו לנסות לתת את הזריקה תת-עורית (שיכאב פחות). ורק אם זה לא יהיה יעיל - ניתן בשריר. לאחר 3 שבועות מקבלת הזריקה עשינו לה בדיקות דם. להלן התוצאות. נודה לתשובתכם, לפי תוצאות בדיקות הדם - האם זה מראה שיש דיכוי הורמונלי מספק, או רק חלקי? (או בכלל לא..) המון המון תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

להלן תוצאות הבדיקות

אין תשובות. את הבדיקה צריך לבצע אחרי 28 ימים

26/02/2020 | 13:30 | מאת: סו

שלום בני מקבל גנוטרופין 5.3 . 1.3 מ"ג ליום הוא בן 12 בעקבות מחסור אנחנו נאלצים לשנות לזומוקטון 10 מ"ג . האם יש הבדל בין התרופות מבחינת השפעת התרופה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין הבדל בפעילות הזומקטון לפעילות הנורדיטרופין. הכרזה זו בוטאה בין אנדוקרינולוגים לילדים בפורום בינלאומי. יש בטיפולי עם הזמן לפחות 800 ילדים על זומקטון הגדלים היטב ללא בעיה. כיוון שהזומקטון ניתן במזרק ללא מחט, יש ילדים בני 8-9 שמזריקים לעצמם את התרופה. אם, לפי הטענה, חומר לא נכנס ומותז סימן שההורים לא מבצעים את ההוראות או שהדרכתם לא היתה מושלמת. במשך 30 שנה של שימוש בהורמון זה עם מזרק זה נדיר שהיית לי טענה כזו. אם אין בטחון באופן ההזרקה, אני שולח מדריכה הביתה להורים והמדריכה דואגת שההזרקה תהיה נכונה ואם יש צורך היא תבוא יותר מפעם אחת

27/02/2020 | 09:13 | מאת: סו

אני רק אחדד שהאנדוקרינולוגית טוענת שזומקטון זה ממש לא מומלץ מכיוון וההזרקה ללא מחט ופירטה עוד כל מיני חסרונות טוענת שהחומר הולך לאיבוד בזמן ההזרקה האם זה נכון ד"ר ? או שישנם אינטרסים נוספים ואני יכולה להיות שקטה בשימוש בזומקטון ?

את רוצה שאני אנחש אם לאנדוקרינולוגית יש אינטרסים? - הגזמת נתתי לך תשובה על שימוש בהורמון בלי מחט. אין מה לחדד בתשובה שלי. אם זו באמת הייתה הבעיה לא הייתי ממשיך להשתמש בהורמון זה תקופה של 30 שנה במאות ילדים. אני מדגיש שכדאי שאת ההדרכה תיתן המדריכה של החברה המייצרת את הזומקטון.

שלום רב, האם בדיקת MRI ראש נחוצה לאבחון של חוסר הורמון גדילה? שני הטסטים הראו שיש חוסר, השאלה האם היה צריך גם לעשות MRI ראש? באיזה מקרים עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

חובה לבצע את הדמית המוח כדי לוודא האם גידול במוח גרם לחוסר בהורמון הגדילה. אם מוצאים גידול מטפלים קודם בגידול

ילדה בת 7 גובה 104 סמ חוסר הורמון גדילה מה משמעות הממצאים ב MRI

לקריאה נוספת והעמקה

אינני רואה טופס תשובת MR1

נכדה שלי בת 7 גובה 104 מ עם חוסר הורמון גדילה עברה MRI השבוע 1. יש קונסטלציה דיספלסטית של איזור האוסף הכוללת אקטופיה של הנוירוהיפופיזה עפ היפופלזיה של הגבעול, של האנדוהיפופיזה ושל האכף, בקורלציה אפשרית להסתמנות. 2. לא ניכרת הפרעה למרקם או למבנה המוחי. 3. DVA באזור פרוטלי מימין. עיבוי רירית במערות הפנים, יותר מימין. דוקטור שגב שנפיק, יורם מץרץ 20036

יש בהודעתך שגיאות כתיב ואינני בטוח שהעתקת נכון. כשיש תשובה כזו: "DVA באזור פרוטלי מימין." אני מבקש חוות דעל של נוירוכירורג

הרופא אנדוקרינולוג אמר שהיא צריכה לקבל הורמון גדילה. אתה חושב שצריך ללכת קודם לנוירוכירירג?

אם מוצאים DVA כמו שכתוב - כן

הבנתי, תודה רבה

היינו בביקור אצל נוירוכירורג בשערי צדק. חוות דעת מצורפת. תודה רבה מראש.

היינו בביקור אצל פרופבר גוסטבו רייז בשערי צדק. שולח לכם סיכום ביקור. נורמון גדילה שלה 3.2 כלומר חסר מחכה לתשובה. תודה רבה מראש

שלום, הילד שלי בן 9 וחצי ונמצא באחוזון 10% מבחינת גובהו. עשינו לו צילום כף יד ונמצא שגיל העצמות 7 וחצי. בצילום מלפני שנתיים גיל העצמות היה יותר קטן בשנה מהגיל האמיתי( כלומר גם אז היה גם פער, אבל הפער גדל). האם זה מצב שצריך לבדוק אותו אצל אנדוקרינולוג- התפתחות מאוחרת או שזה מצב תקין ? יש לציין שלוקח רטלין כבר 3.5 שנים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אנדוקרינולוג צריך לראות את הצילום ולקבוע את גיל העצמות. יש לפנות עם הנער לבדיקת אנדוקרינולוג

20/02/2020 | 12:15 | מאת: אלמוני

שלום פרופסור האם ניתן לתת הורמון גדילה לנער בן 16.7 1.76? ואם כן האם זה פוגע בגוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין אישור חוקי לתת לנער בגובה זה הורמון גדילה. זו עבירה על התקנות

19/02/2020 | 15:02 | מאת: שרית

שלום, הבן שלי בן 12.8 שוקל 36 וגובהו 1.41 ס"מ. הוא נמצא במעקב של אנדוקרינולוג מזה כשנה וחצי בגלל גובהו (הוא ירד באחוזונים ועומד על אחוזון 3). יש לציין כי הוא בין הנמוכים בכיתתו. נעשו בדיקות דם מקיפות כולל בלוטת התריס צליאק ועוד והכל תקין. בבדיקה גופנית מלפני כ - 3 חודשים האנדרוקרינולוג ציין כי הוא עדיין לא התחיל להתפתח מינית. צילום כף יד בגיל 12 הראה גיל עצמות מתאים ל - 9.5. עבר תבחין של קלונודין אשר לא היה תקין ועל כן עשה כעת תבחין נוסף של גלוקגון. להלן התוצאות : 0 - 0.214 , קורטיסול - 245. 30 - 1.250, קורטיסול - 192 60 - 0.210 , קורטיסול - 131 90 - 0.079 , קורטיסול - 145 120 - 3.300, קורטיסול - 245 150 - 10.9, קורטיסול - 455 180 - 4.67 , קורטיסול - 635 אשמח לחוות דעתך הן לגבי התוצאות של הבדיקה והן לגבי המשך הדרך. תודות מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שיא הורמון גדילה מעל 10- אין לו חוסר בהורמון גדילה. השאלה היא מאיזה אחוזון הוא ירד ולפני כמה זמן החלה הירידה

22/02/2020 | 23:12 | מאת: שרית

תודנ על המענה. הוא תמיד נע באחוזונים 5 עד 7 במקסימום. הוא נולד בשבוע 37 בלידה טבעית ובמשקל 2660. אני ביקשתי מרופא הילדים הפניה לאנדוקרינולוג אדר הבחנתי שהוא יחסית נמוך לחברי כיתתו. אני 1.60 ובעלי 1.74.

אנדוקרינולוג יתן לך תשובה לאחר בדיקתו

גיל עצמות מתאים לגיל 3 ו6חודשים, פרט לחוסר התפתחות מרכז התרגמות של עצם הלונטום ואפיפיזה של MC-1 ממצאים שמתאימים לגיל 2 ו8 חודשים

לקריאה נוספת והעמקה

נקודת הגובה שנתת תקינה. אבל זה לא מספיק. תלוי אם הוא כל הזמן על אחוזון גובה זה או ירד מאחוזון גבוה יותר. משנה אם הוא מתקדםן במשקל על אחוזון קבוע או יורד באחוזון המשקל. אם הכל תקין אצלו מבחינת עליה במשקל ובגובה ובבריאות, גיל עצמות צעיר, יכול לבשר עתיד גדילה טוב יותר מהנראה היום.

תודה על התשובה נולד בשבוע 37 משקל 2.52 גובה 49 סביב אחוזון 10 מהלידה אנחנו ההורים אחוזון 95, אז מוזר לנו כל העניין

לא תמיד יש תשובה מדוע מישהו גדל על אחוזון מסויים

את הצילום צריך לראות אנדוקרינולוג. אם באמת גיל העצמות כל כך צעיר ,יש צורך לבצע בדיקות

19/02/2020 | 11:33 | מאת: עמית

שלום, ביתי בת 8.9. החלה בהתפתחות מינית לפני כ- 4 חודשים (נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי מגיל 5). מצילום כף היד גיל העצמות הינו 11. גובה 1.47 ומשקל גופה 37 ק"ג. מה הסבירות להופעת מחזור לפני גיל 10? עד איזה גיל בנות ממשיכות לגבוהה לאחר הופעת המחזור הראשון? האם כדאי להתחיל טיפול זריקתי לעצירת הגדילה? יש לציין שאני קיבלתי את המחזור בגיל 9.11 גובהי 1.72 וגם בעלי גבוה מאוד. במידה והיא תתחיל את הטיפול הזריקתי האם יש חשש שגובהה יפגע? בתודה מראש לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

התבגרות מינית מוקדמת, היא הופעת ניצני שדיים לפני גיל 8. אין אצלכם התבגרות מוקדמת גיל העצמות גבוה לגילה. על כן יש לבדוק אם9 יש הפרשת יתר של הורמונים מיותרת הכיליה. ובדוק האם ההתבגרות מהירה. האם יגיע מחזור לפני גיל 10? רק אם ההתבגרות מהירה. רופא העוקב אחריה ורואה את ההתקדמות יכול לענות לךגם לפי ההתדמות גדילת החזה ורמות ההורמונים. לאחר קבלת המחזור בנות נמוכות מוסיפות כ 4-6 סמ לגובהן , ובמות גבוהות 12-14 סמ. אתם לא רוצים לעכב את הגדילה אלא את ההתבגרות-אם היא לא מהירה, אין סיבה לעכבה. לעיתים מעכבים את התקדמות גיל העצמות. רק רופא שעוקב אחריה יכול לדעת

19/02/2020 | 11:01 | מאת: נחום

האם אפשר לתת הורמון גדילה למטר 1.76? עם בעיות בהתפתחות שיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לתת מעל גיל 18

ביתי בת 8.5. ניצני שדיים הופיעו בגיל 8 וצמיחה מהירה (תמיד היתה גבוהה לגילה אך בגיל 8 החלה לגבוהה מהר יותר). בירור עם אנדוקרינולוג ילדים הראה כי תהליך ההתבגרות התחיל והומלץ על זריקות על מנת לעצור את התהליך. היום היא קיבלה את הזריקה הראשונה. רציתי לדעת למה לצפות כעת מבחינת התגובה של הגוף שלה לזריקות, בעיקר בשבועות הקרובים. מה יקרה לסימנים שכבר הופיעו, האם יחלשו, האם ימשיכו להתפתח כרגיל. האם הצמיחה לגובה תעצר לחלוטין עד סיום הטיפול? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

דקאפפטיל גורם לעליה בתיאבון ועליה במשקל ויש לרסן את האכילה ולעסוק בספורט. תופעות לוואי אחרות הן נדירות מאד. הדשקאפפטיל מעכב את התקדמות ההתבגרות ולעיתים נסיגה בסימני ההתבגרות. לאחר סיום הטיפול בדרך כלל הגדילה לגובה נמשכת

תודה על התשובה. זו פעם ראשונה שאני שומעת שזה עלול לפגוע בצמיחה כי היא עלולה לא להמשיך לגבוה עם סיום הטיפול. מה הסיכוי לזה? האם הצמיחה נעצרת לחלוטין בזמן הטיפול? המומחה שמטפל בה אמר שהגובה הצפוי שלה הוא 155-160 ס"מ, גיל עצמות בגיל 8.5 היה 8.5 עד 9.7. קראתי גם איפשהו שבתחילת הטיפול תיתכן האצה בהתפתחות (גדילת שדיים, יתכן דימום ועוד), האם זה נרגע מהר וחוזר אחורה? תודה רבה!

16/02/2020 | 20:02 | מאת: אורנה

בת 8.5 ובזמן אחרון שמתי לב שיש לה בערך 10 שערות ערווה שחורות וארוכות(בפעם ראשונה ראיתי בערך 3-4 שיערות לפני חצי שנה.)אין לה ריח מבית השחי ושדיים שלה לא גדלו.גובה שלה 139 ומשקל 29ק"ג.היא תמיד היתה גבוהה אחוזון 85-90 ועכשיו בדקתי היא כבר באחוזון 90-95 .כל שנה היא גודלת ב8ס"מ ובחצי שנה האחרונה ב4ס"מ (רגיל).בנוסף בזמן אחרון יש לה שיער שמנוני וכמה חצ'קונים מידי פעם על האף ומצח.האם זה מצריך בירור. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הופעת שעור מיני לאחר גי 8 שנים היא תקינה. אם הופעת השעור מוקדמת או מהירה בודקים את בלוטת יותרת הכילייה- זו אינה התבגרות גדילת השדיים לפני גיל 8 היא התבגרות מוקדמת. אין לה התבגרות מוקדמת

18/02/2020 | 12:02 | מאת: אורנה

תודה רבה .ושאלה נוספת האם יש צורך בבדיקת גיל העצמות לעשות רנטגן כף יד וגם על איזה בדיקות דם אתה ממליץ או בדיקות אחרות לצורך בדיקת בלוטת יותרת הכלייה .תודה

לבדיקת יותרת הכילי מבצעים תבחין סינאקטן

16/02/2020 | 10:15 | מאת: דורה

אם אני נותנת מולטיויטמין וסידן גם כשאולי אין חוסר (לפי החישוב של הדיאטטנית...) האם זה יכול לגרום נזק? הנער לא אוכל כמעט כלום חוץ מחטיפים ושניצלים...ולא עוזר כל ההנחיות של הדיאטנית האם יש מולטיויטמין אחר מלבד צנטרום שממולץ?

לקריאה נוספת והעמקה

צנטרום הוא מספיק טוב מבחינת ויטמינים ומלחים, אבל הוא לא מספק קלוריות וחלבון

13/02/2020 | 22:26 | מאת: עדי

ערב טוב בני בן שמונה וחצי קיבל תוצאות של בדיקת גלוקוז ביום ראשון ערך של 120 יחידות(היה בסטרס גבוה בזמן הבדיקה) רופא הילדים ביקש לחזור על הבדיקה אתמול הגלוקוז היה 106 (במכבי הערך העליון הוא 100) Hba1c 5.3 לאחיו הבכור יש סכרת נעורים למרות התוצאה הטובה של הhba1c רופא הילדים אמר שצריך להמשיך ברור אצל אנדוקרינולוג והוא מוטרד יש לי ביקורת רק בעוד 3 חודשים אצל אנדוקרינולוג האם יש מקום לדאגה ? כל שאר הבדיקות תקינות תודה רבה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

אין דחיפות בעניין, אפשר לחכות

אינני רואה כרגע דחיפות לברור. צריך להיות במעקב אמדוקרינולוג המוגלובין A1C תקין, מוריד את סף הדאגה

12/02/2020 | 22:20 | מאת: ניתן

שלום רב. גביהת נער נעצרה בגיל צעיר יחסית- לערך בגיל 14-14.5 גובהו 167 ולא תואם את גובה הוריו ומשפחתו (אם: 165, אב 178, סבא מצד אם 176, סבא מצד אב 172, דוד 177) בבדיקות דם שנערכו נמצא בין היתר: פרולקטין 381 (נורמה עד 375) Hydroxyprogesterone-17 תוצאה 5.42 (נורמה עד 4.9) מוצא אשכנזי. האם הממצאים מחשידים ל LATE ONSET CONGENITAL ADERNAL HYPERPLASIA או ל NON CLASSICAL CAH? בנוסף, נערכה בעבר בדיקת סינקטין ואלו הערכים: פרולקטין 468 (נורמה עד 375) טסטוסטרון טוטאל 16.2 Hyd.Prog. 0' 4.2 (בנורמה) Hyd.Prog. 60' 7.1 Cortisol 0 רמה 660 (נורמה עד 618) Cortisol 30' רמה 763 Cortisol 60' רמה 944.0 nmol/l DHEA-S רמה 12.4 (בנורמה) Androstenedione רמה 3.61 (נורמה עד 2.6) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הוכחה ל non classical can בדיקת הסינאקטן תקינה

שלום רב לבני בן ה16 היו הפרעות אכילה לפני כשנתיים שגרמו לירידה משמעותית בקצב הגדילה. לפני ההפרעה הוא היה באחוזון 50 בגובה. כמו כן בתקופת הפרעת האכילה הטסטוסטרון היה מאוד נמוך - אך לאחר התיקון בתזונה הגדילה השתפרה אבל הטסטוסטרון עלה מהר מאוד וגיל העצמות התקדם ונראו סימני התבגרות (הטסטוסטרון היה 6.2 בהפרעת אכילה ואז עלה ל 23.4 תוך כשמונה חודשים). הלכנו לאנדוקרינולוג שאבחן גיל עצמות 16 והוא המליץ על מתן דקפפטיל. לאחר כארבעה חודשים מתחילת מתן התרופה הטסטוסטרון ירד. האם עליה חדה בטסטוסטרון גורמת תמיד לקידום בגיל עצמות? והאם התקופה הזאת יכולה ״להחזיר״ את הגיל עצמות אחורה (לדוגמה להחזיר לגיל עצמות 14 מגיל עצמות 16)? תודה רבה פרופסור צדיק

לקריאה נוספת והעמקה

אין דבר כזה ירידה בגיל העצמות. כשחולפת אנורקסיה תיתכן התבגרות מהירה. אני בספק אם עיכוב התבגרות בגיל עצמות 16 משפרת באופן משמעותי את הגדילה

09/02/2020 | 12:25 | מאת: Nדורה

בני הוא נמוך- כנראה גנטי... לא אכלן במיוחד. הייתי אצל דיאטטנית וניסנו ל העלות את מספר הקלוריות והגיוון אך כיוון שהוא כבר כמעט נער תמיד חוזר לדפוס האכילה הרגיל: רק שניצים ומקרוני מעט ירקות ופירות והרב חטיפים... כל נסיונותינו להעשיר לו את האוכל עלו בעצבים מיותרים... חזרנו שוב לדיאטנית ואמרה שאין מה לעשות. זה הדפוס שלו. האם אפשר לתת לו מולטיויטמין וגם סידן לחיזוק ובניית העצמות כדי חובת ההשתדלות שלנו? את זה הוא ישמח לקבל האם תוספת זו יכולה להרע לו?

לקריאה נוספת והעמקה

המזון מתחלק לאבות מזון חלבונים, שומנים פחמימות וכמובן קלוריות. פרט לכך במזון יש ויטמינים ומינרלים. הדיאטנית צריכהב לחשב מה חסר 1) אם חסרים אבות מזון- יש מןצרים כגון פדיאשור או אנשור ששותים אותם 2) אם חסרים ויטמינים ומינרלים לוקחים כדורי מולטיויטמין כגון צנטרום המכיל את כולם התייעץ עם הדיאטנית מה חסר.

10/02/2020 | 08:29 | מאת: דורה

תודה על תשובתך אם אני נותנת מולטיויטמין וסידן גם כשאולי אין חוסר (לפי החישוב של הדיאטטנית...) האם זה יכול לגרום נזק?

או שזה מצב בלתי הפיך? כלומר אם הילד כרגע באחוזון 50 והתגלה שיש לו חסר בהורמון גדילה (ובמקביל החלה התבגרות) בן תשע וחצי, 138 ס"מ , 30 ק"ג. ירד באחוזונים מגיל שבע ועכשיו רק גילינו במקרה שחסר לו הורמון גדילה לפי 2 הטסטים. MRI תקין, התור לאנדוקרינולוג לעוד כמה שבועות. הייתי רוצה לדעת בינתיים אם כמעט בטוח שזה נגרם מתזונה, והיה אם משפר את התזונה שלו הוא לא יצטרך להזריק הורמונים? אני מבינה שזה חשוב לגוף לא רק לגובה. האם יש מצב שיגידו שהוא לא צריך הורמון גדילה? האם יתנו לו? אולי עכשיו הוא בגובה נכון ואחר כך לא יגבה ? אולי אם יקבל ויטמינים זה יחזיר לו את החלבונים שחסרים לו וההורמון הגדילה יחזור ??

לקריאה נוספת והעמקה

1) אבחנה של הורמון גדילה נעשית לא רק על ידי שני טסטים אלא גם על ידי בחינת גרף הגדילה, קצב הגדילה, גיל העצמות. אין לי נתונים לקבוע אם באמת חסר לו הורמון גדילה. 2) אם הוחלט שחסר לו הורמון גדילה , הוא חייב לקבל את ההורמון. כל יתר ההצעות הן אמונות טפלות ללא בסיס

אוקי תודה.

בהצלחה

07/02/2020 | 01:01 | מאת: נתי

האם כאשר נער מתבגר, אורח חייו יכול להשפיע על כך כשכבוגר יהיה לו בייבי פייס והוא לא יראה מתאים לגילו? למשל פגיעה בטסטוסטרון עקב תרופות או עישון או סיבה אחרת. תודה

יש כאלה למרות הכל שפניהם נראים צעירים מגילם

09/02/2020 | 10:01 | מאת: המשך שאלה

מה הכוונה פרופ'? האם בגלל אורח חיים (תרופות או גורמים אחרים) ייתכן שיש פנים שנראות ילדותיות? או אין קשר

בחלק מהמקרים אין קשר. כדי לדעת מה הגורם צריך לפנות לבדיקת אנדוקרינולוג

11/02/2020 | 01:19 | מאת: המשך

בסדר גמור אפנה לאנדוקרינולוג. תודה פרופ'. מה עלי לשאול אותו? וכיצד יש לבדוק? מה יש לבדוק? רמות הטסטוסטרון שלי בנורמה (17.5)

פרופסור צבי שלום כתבת לי שחסר לי נתונים עניינים. מצרפת לך את השאלה המקורית בתוספת הפריטים שהיו חסרים לך: בני בן 12.7 גובה 136 משקל 28.5 ללא חסר הורמון גדילה . בגיל 12.2 גיל העצמות היה 11. גובה בSDS - הוא -2.2 . התבגרות 2P 2G אשכים 2 מל' .ללא שיעור. קצב גדילה 4.4 לשנה. מתלבטים אם להתחיל הורמון גדילה. הבנתי שבגיל זה כיוון שהתחלנו מאוחר לא נראה כל כך שינוי משמעותי והתוספת גובה היא זניחה. וחבל על כל השנים של ההזרקות. מה דעת הפרופסור להתחיל בגיל מאוחר ומה לפי דעתו יהיה התוספת של הגובה בגלל שהתחלנו מאוחר?

לקריאה נוספת והעמקה

אם נפח האשכים 2 מל ואין שעור מיני האבחנה של P2 G2 אינה נכונה היא P1 G1 חשוב לדעת מה גיל העצמות היום ולא לפני חצי שנה , כדי לחשב גובה סופי

04/02/2020 | 15:39 | מאת: hogo

שלום, ביתי בת 4 בבדיקת טסט ראשון הראה חוסר בהורמוני גדילה. הופנינו לבדיקה שניה. הילדה היום גיל 4 92 ס"מ שוקלת 12 קילו. לא נראית לי נמוכה באופן חריג מאוד, יש בגן שלה נמוכים ממנה אפילו. האם הגובה באמת בעיתי?

לקריאה נוספת והעמקה

אם טסט להורמון גדילה נמוך מהנורמה, חובה לערוך טסט שני. אם גם השני נמוך מדובר בחוסר בהורמון גדילה. בעיית הגובה היא שולית בחוסר בהורמון גדילה. זו טעות של חוסר ידע אצל ההורים.הורמון גדילה חיוני בגוף לבנית חלבון, לבנית סוכר, לבניית עצם, לבניית שריר לפרוק שומנים ועוד. הגוף צריך הורמון גדילה לפעילות תקינה של חילוף חומרים בהעדר הורמון גדילה, אין פעילות תקינה של מערכות אלה. לכן חשוב לדעת וחשוב לטפל.

05/02/2020 | 08:07 | מאת: hogo

תודה רבה על התשובה! אני מבינה שבעיית הגובה היא הבעיה השולית, אבל זו הסיבה למה הופנינו מטיפת חלב לרופא ילדים ואז לאנרקרינולוג. הילדה ירדה באחוזונים בחודשים הראשונים לחייה ומאז שומרת על אחוזונים מתחת לנורמה. אבל כמו שכתבתי יש ילדים נמוכים ממנה שלא הופנו לבירור.... איך זה יתכן אם כך? ולמה החליטו שדוקא המצב שלנו בעיתי ושלהם לא

1) אין לך שום מידע מפורט על ילדים אחרים, לכן זה לא לעניין 2) תשאלינ את הרופא ששלח אותך, אני לא יכול לשאול אותו ואינני יכול לענות במקומו 3) אם את רוצה תשובה מלאה פני עם הילדה ועם כל הבדיקות שלה וכל נתוני הגדילה וגיל העצמות, לחוות דעת נוספת

04/02/2020 | 11:02 | מאת: אמא ל4

בני בן ה-13.9 נמצא במעקב אנדוקריני בגלל קצב צמיחה איטי (אחוזון גובה 3, משקל 25). בבדיקה האחרונה נלקחו לו בדיקות הורמונליות. האם תוצאות הבדיקה מלמדות כי כמות הטוטסטרון שלו נמוכה לגילו?

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2020 | 11:05 | מאת: אמא ל-4

משום מה הקובץ לא מצליח לעלות: אלה תוצאות הבדיקה TESTOSTERONE- TOTAL 0.65 nmol/L

רמת הטסטוסטרון אינה תלויה בגיל אלא בדרגת ההתבגרות הנמדדת לפי נפח האשכים. אם התבגרותו איטית או מאוחרת רמת הטסטוסטרון תהיה נמוכה. מסקנות יכול להסיק אנדוקרינולוג ילדים שבודק אותו. האנדוקרינולוג מחליט לפי צורת הגדילה, דרגת ההתבגרות וגיל העצמות

04/02/2020 | 11:16 | מאת: אמא ל-4

בבדיקה הגופנית נראה היה שהאשכים על סף תחילת ההתבגרות וגיל העצמות היה 11.6. לכן הוחלט על ביצוע בדיקות הדם, על מנת לשקול מתן זריקות טוטסטרון. במקביל אורתופד קבע היום על פי צילום ברכיים שנעשה בעקבות בלט בברך וכאבים, שלילד יש אוסגוד-שלטר שמאפיין מתבגרים. השאלה היא האם, לדעתך, יהיה צורך במתן הזריקות (התור שלנו רק בעוד ארבעה חודשים).

כבר עניתי

בני בן ה-6 נמצא במעקב של אנדוקרינולוג, קיבלנו אישור להורמון גדילה, כעת נמצאים לפני אישור הקופה. הרופאה ביקשה מאיצנו לבחור בין ההורמון הניתן במזרק אוטומטי עם מחט לבין הורמון הניתן במזרק ללא מחט. על מנת להקטין את הסיכוי להתנגדות מצד הילד, שאלתי היא איזה מזרק מבין ה-2 כואב יותר או פחות? ברור לי כי כאב הוא עניין סובייקטיבי, אך אשמח לשמוע מניסיונך, האם יש נטייה לכאב פחות באחד מהמזרקים?

לקריאה נוספת והעמקה

העניין הוא אישי בנורדיטרופין יש דקירה במחט עדינה. יש כאב קל בגלל הדקירה. יש ילדים שרעיון הדקירה מפחיד אותם בזומקטון , מזרק ללא מחט, עובר בלחץ אויר דרך העור. אין דקירה. יש ילדים שמעט רגישים לצריבה קלה של החומר. ילדים מתחילים להזריק לעצמם בזומקטון בגיל צעיר יותר מהורמונים אחרים כי אין דקירה.

03/02/2020 | 21:56 | מאת: איתן

הילד שלי בן 16.5 מטופל בהורמון גדילה מגיל 13 ללא חוסר בהורמון . עלה מאחוזון 3 לאחוזון 50 וכיום הגיע לגובה 1.75. אם נפסיק לתת לו את ההורמון עכשיו, האם ייפגע פוטנציאל הגדילה שלו כי הגוף רגיל לתרופה או שימשיך לגבוה ויממש את הפוטנציאל של הגדילה?

לקריאה נוספת והעמקה

המושגים שלך אינם מקובלים באנדוקרינולוגיה. אין דבר כזה הגוף התרגל להורמון גדילה. גם המושג לממש את הפוטנציאל הוא לא מדוייק. כללי מתן הורמון גדילה הם 1) נותנים טיפול כל זמן שקצב הגדילה גדול מ 2 סמ לשנה 2) עם הפסקת הטיפול בהורמון גדילה יורד. לעיתים קצב הגדילה נשאר נמוך ל 6-18 חודשים ורק אחר כך מתחדש. 3) המטרה העיקרית של הטיפול בהורמון גדילה אינה הגובה. בחוסר הורמון גדילה הגוף מיצר פחות חלבון, פחות תומך בשריר, פחות מכניס סידן לעצם. על כן כל זמן שהגוף גדל הוא זקוק להורמון גדילה מבחינה בריאותית. ועל כן, לא מפסיקים טיפול כל זמו שהגוף גדל

03/02/2020 | 14:41 | מאת: יוגב

הגובה שלי: 1.60 (17) הגובה של אחות שלי: 1.82 (14) אני לא גבהתי מאז גיל 14 והיא לא מפסיקה לגדול והיא גם הרבה הרבה יותר חזקה ממני איכשהו. יש סיכוי שאעקוף אותה בגובה?

אם לא גבהת מאז גיל 14 יתכן שגמרת להתבגר ולגדול. רק בדיקת אנדוקרינולוג ילדים יכול לתת לך תשובה מלאה ומדוייקת לאחר שיבדוק אותך

02/02/2020 | 15:25 | מאת: ו.

היום הילד עשה את התבחין השני ארגינין והתוצאות הן: (יעבור גם MRI מוח) 0.2UG/L 0.5UG/L 0.2UG/L 0.2UG/L 0.2UG/L האם אלה תוצאות סופיות שכן עברו רק כמה שעות... התוצאות הן בטווח של בין 0 ל 8 חמישה תוצאות שכולם אומרות כמעט אותו , דבר האם באמת יש לו חסר בהורמון גדילה לילד שהוא באחוזון 50 נראה ממש מוזר...עקב זאת שגם התחיל התבגרות וגיל עצמות שלו קצת באיחור . האם יצטרך לקבל גם הורמון גדילה גם דקפפטיל וגם אנסטראזול? משום שהורמון גדילה מקדם גיל עצמות ויש התבגרות ...זה חמור לקחת 3 תרופות? איך זה יסתדר האם תרופה אחת לא תשפיע על השניה האם נצטרך לוותר על משהו בגלל שאי אפשר לקחת כל התרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

1) אין לי מינימום של פרטים על הנער. 2) למה עושים בדיקת הורמון גדילה לילד שהוא על אחוזון 50? 3) אם הוא על אחוזון 50 למה רוצים לטפל בו. מה האבחנה? מה הסיבה? לא ניתן לענות על שאלתך עם המידע הקלוש שאת נותנת. הדרך היחידה לפנות עם הבן ועם כל הנתונים שלו לחוות דעת שניה של אנדוקרינולוג ילדים

כתבתי כאן בשם ו. את כל ההיסטוריה בשאלות הקודמות. יכולה לחזור על הפרטים: ילד בן 9 וחצי..ירד באחוזונים מ 75 כשהיה בגיל 7 לאחוזון 50% ובמקביל החלה התבגרות החשש שהיא מוקדמת מעט לפני גיל תשע..עם איחור בגיל עצמות של 8 לגיל 9 בילולוגי. פניתי בהתחלה לאנדוקרינולוגים עקב ירידה באחוזונים אבל אז ראיתי שיש קפיצה בגובה ובמשקל הוא שומר על אחוזון 50 בינתיים. הוא בגובה 138 ושוקל 30 קילו. אב גובה 178 , אם 165. אנדוקרינולוג אחד אמר להפנות לבדוק הורמון גדילה , השני אמר שאין מצב שקיים אצלו חסר בהורמון גדילה. עדיין לא הראיתי להם את התשובות.

תשובת הטסט נמוכה ועל כן חובה לבצע טסט שני. אם גם הטסט השני נמוך מדובר על חוסר בהורמון גדילה , המחייב השלמת בדיקות נוספות

בני בן 12.7 גובה 136 משקל 28.5 ללא חסר הורמון גדילה מתלבטים אם להתחיל הורמון גדילה. הבנתי שבגיל זה כיוון שהתחלנו מאוחר לא נראה כל כך שינוי משמעותי והתוספת גובה היא זניחה. וחבל על כל השנים של ההזרקות. מה דעת הפרופסור להתחיל בגיל מאוחר ומה לפי דעתו התוספת של הגובה בגלל שהתחלנו מאוחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין שגיל נעצמות בגיל 12.2 היה 11

התשובה תלויה בקצב הגדילה, בגיל העצמות ובדרגת ההתבגרות ואין לי שום נתונים עניניים

כבר עניתי

02/02/2020 | 10:22 | מאת: לימור

ילדה בת 5.10 שלאחרונה שמנו לב שיש לה ריח זיעה חריף. הופנתה לצילום כף היד . גיל עצמות לפי אטלס תואם גיל 7 . לא צוין סטיית תקן האם בהכרח מעיד על התפתחות מוקדמת? אילו בדיקות נוספות נתבקש לבצע? האם דורש בדיקת אנדוקרינולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

ריח זעה אינו קשור להתבגרות אלא לפעילות יותרת הכיליה, קשורה להופעת שעור מיני. התבגרות היא הופעת ניצני שד. לבקש בדיקות? מה התועלת לתת בדיקות למי שזה לא המקצוע שלו וסיכוי גדול שלא יוכל להסיק מסקנות נא לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה גופנית ולהסקת מסקנות