נגישות
נגישות

פורום גידולים נוירואנדוקריניים

הפורום (בחסות חברת מדיסון) יעסוק בשאלות הנוגעות לגידולים נוירואנדוקריניים (מסוג קרצינואיד, פיוכרומוציטומה, קרצינומה מדולרית של התירואיד וכד') ודרכי הטיפול בהם. כמו כן, נשתדל לענות ולהמליץ על הגישה והבירור של ממצאים חשודים שטיבם עדיין לא ידוע ודורש המשך הערכה.
866 הודעות
799 תשובות מומחה

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים

גולשים יקרים: שירות לציבור. מוגש בחסות חברת מדיסון. הפורום עוסק בשאלות הנוגעות לגידולים נוירואנדוקריניים (מסוג קרצינואיד, פיוכרומוציטומה, קרצינומה מדולרית של התירואיד וכד') ודרכי הטיפול בהם.
19/07/2019 | 15:42 | מאת: לילי

ד"ר סימונה שלום רב, אימי בת 74, עברה ניתוח להסרת קרצינואיד טיפוסי (Typical Carcinoid) בריאה הימנית עם כריתה סגמנטרית. הקרצינואיד הוסר בשלמותו, היה עם שוליים נקיים, ללא חדירה לבלוטות הלימפה. היא עכשיו במעקב בלבד, ללא טיפול. היא עשתה CT חזה שהיה תקין לגמרי, ללא עדות לחזרת המחלה.הרופאה האונקולוגית שלחה אותה לבדיקת כרומוגרנין A, שנעשתה כבר שלוש פעמים עם טווח של חודשיים-שלושה. התוצאה הראשונה: 269, תוצאה שנייה: 401, תוצאה שלישית שהגיעה אתמול: 399. כל הבדיקות נעשו בצום, אימי לא לוקחת שום תרופות אשר יכולות להשפיע על התוצאה, אין לה בעיות עם הכליות או הכבד. יש לה אדנומה באדרנל השמאלי (אינצידנטלומה) ללא שינוי כבר כמה שנים, וכמו כן יתר לחץ דם ואי-ספיקת לב קלה. קראתי שכל זה יכול להעלות את רמת הכרומוגרנין, אך האם לערכים כל כך גבוהים? כרגע אנו מחכים לתוצאות של PET-CT עם GA-68 DOTATATE, אך בינתיים אני פשוט משתגעת מדאגה וחרדה. אנא תגידי לי, האם יש אפילו סיכוי קלוש שלא תהיה קליטה פתולוגית ב-PETCT, ושזה לא גידול נוירואנדוקריני נוסף והמחלה לא חזרה? מה עוד יכול להסביר רמת כרומוגרנין כל כך גבוהה? כל שאר בדיקות הדם תקינות לחלוטין.

17/07/2019 | 07:27 | מאת: דניאל

יכול להיות בעיה בבלוטת התריס שגורם לריח גוף רע מאוד? עשיתי בדיקת דם רגילה שיצאה תקינה. אז אני לא יודע מאיפה הריח. יכול להיות בעיה בעור?

05/07/2019 | 17:22 | מאת: שרי

שלום, האם בטיפול בכדור רדיואקטיבי להשמדת בלוטת התריס האם יש תופעות לוואי כל שהן?? והאם לקיחת הכדור ולאחר השמדת הבלוטה, האם בטוןח הרחוק יכול לגרום לסרטן???? אולי שאלה דבילית אבל החששות רבות , תשובתך אודה בברכה שרי

27/06/2019 | 20:53 | מאת: דנית ב.ד

שלום רב מצרפת קובץ תשובת mri בוצע בשל בירור שני ממצאים בכבד .נשאית תסמונת לינץ בmri נראה כהמנגיומות בסגמנט 7 ו2 רציתי גם לשאול מה אומר : צינור לבלב- עדין לכל אורכו , הטחול-מודגם טחולון , כיס מרה -מכווץ .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפורום הזה עונה רק לשאלות על גידולים נוירואנדוקרינים. ממליצה לפנות לרופא המטפל, בברכה, ד"ר גלסברג

25/06/2019 | 16:24 | מאת: אריה

ד״ר שלום רב, האם יש קשר בין קרצאנואיד למחלת פרקים,,?? מודה לתשומת הלב אריה

לקריאה נוספת והעמקה

אריה שלום, בעקרון אין קשר ישיר בין קרצינואיד לבין בעיות פרקים. בברכה, ד"ר גלסברג

05/06/2019 | 12:18 | מאת: מודאגים מאוד

אימי אובחנה כחולה בסרטן הריאה עם גרורות רבות בכבד וגידול במוח הקטן. הביופסיה קבעה שנמצאו תאים קטנים בגידול בכבד: cores of fibrotic tissue infiltrated by few nests of the small cells. תוצאת בדיקת NSE 28.7 , בדיקת פט דוטקוק הראתה שיש קליטה בעוצמה נמוכה בינונית של-SSR. האם לאור הבדיקות הללו יכול להיות שהסרטן של הוא נוירואנדוקריני או שמדובר בסרטן אחר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האבחנה של גידול נוירואנדוקריני היא מתבססת על האבחנה של הרופא הפתולוג שמסתכל על הביופסיה מהגידול תחת מיקרוסקופ. התוצאה ששלחת לי היא חלקית ואיננה מצביעה על כך. קליטה נמוכה ב-PET CT עם GA68-DOTATATE איננה שוללת שמדובר בגידול נוירואנדוקריני, וגם רמת ה-NSE היא לא ספציפית לגידול זה. ממליצה לבקש רביזיה של הפתולוגיה מהביופסיה ותשובה מדוייקת יותר. בברכה, ד"ר גלסברג

ד"ר שלום רב, בת 61. בריאה בדרך כלל. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים, רזה, יש לי אוסטופרוזיס לא מטופלת עקב אי התאמה לאקטונל (גורם לי להקאות). בעבר עפ"י בדיקת אנדוסקופיה ידוע על בקע בסרעפת מולד. לא לוקחת נוגדי חומצה מכיוון שלא סובלת מצרבת. מכיוון שטרם נמצאה אבחנה לבעיה שלי אנסה לספר לך על מנת למצוא אולי הכוונה ממך בבקשה: אני במעקב גסטרו ומבצעת אחת לשנה אנדוסקופיה וביופסיות מהאנטרום שתמיד יצאו תקינות משנת 2009 עקב פןליפ סיסלי באנטרום אשר גודלו היה בתחילה 5-6 מ"מ, 8-9 מ"מ ובשנת 2017 אותו פוליפ גדל ל- 1.5 ס"מ. מכיוון שמאז (2017 לערך) החלו לי כאבים ברום הבטן לסירוגין, לא באופן קבוע, אלא מידי פעם נשלחתי לעשות בדיקת EUS בבי"ח בלינסון, לשלול גיסט, ונאמר לי אז אחרי שבוצע EUS כי : באנטרום הודגם ממצא סובמוקוסלי בקוטר 15 מ"מ עם שקע מרכזי, הממצא בעל רקמה זהה לרקמת הלבלב, יכול להתאים לשארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אציין כי עד שנת 2017 לא היו לי כאבים בכלל ברום הבטן. תיאור הכאב הינו פחות או יותר: הכאב מופיע פתאום לא קשור למאמץ, לא קשור לאוכל, רוב הפעמים יצא שהגיע בשעות הערב אין לי הסבר לכך, בתחילה הכאב הזה היה בתדירות נמוכה אך בזמן האחרון ההתקפים הללו מופיעים לפחות פעם או פעמיים בשבוע. הכאב הוא ממש קצר כמו בין 2-5 דקות לפעמים נמשך כעשר דקות, כאב לוחץ באמצע הבטן העליונה ברווח הפריד את החזה, לפעמים מרגיש כאילו בתוך העצמות ולפעמים מרגיש בבשר קרוב לאזור הקיבה שמתי לב שכל פעם שהכאב מופיע שם יש לי באותו זמן כאב נקודתי גם בגב מקביל לכאב ברום הבטן, הכאב קורע אותי, איני מצליחה לעזור לעצמי, אני שוכבת כמה דקות עד שזה חולף, כמו כן שמתי לב שבזמן הכאב יש לי כאב נקודתי בגרון כאילו אני נחנקת אך אני מצליחה לנשום רגיל, לא משתעלת או משהו כזה, רק נעשית למספר דקות צרודה מעט. לא לוקחת כדור נוגד כאב מכיוון שזה תוקף אותי למספר דקות אז לא רואה טעם לקחת כדור. מכיוון שהכאב לא חולף אלא בזמן האחרון מתגבר התקף לפחות אחת לשבוע של 5-10 דקות וחולף כלא היה, בוצע לי בגסטרו בדיקות: עשו לי קולונוסקופיה - תקין. מהגסטרו נשלחתי ועשיתי C.T. בטן מכוון ללבלב ונרשם: לבלב תקין. גוש תת רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין. שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. מראה של כיס המרה יכול להתאים לאדנומיומטוסיס בפונדוס. נשלחתי לקורילציה עם בדיקת סונר. בדיקת סונר תקינה. הייתי אצל כירורג - לענין הממצא בכיס המרה - שאמר שהכאב אותו אני מתארת אינו קשור לכיס מרה. הייתי אצל אורטופד לענין הכאב - שאמר שאינו רואה הגבלה בתנועת צוואר שלי שיכול להקרין לאזור הסטרנום והבעיה אינה אורטופדית. הרופא גסטרו - אמר שהממצא באנטרום שהינו שארית לבלב ןלא גורם לכאב. רופא המשפחה - לא יודע למי לשלוח אותי להמשך בירור. בדיקות דם - כולל עמילאז וליפאז אצלי תקינות, למעט בתפקודי כבד ה-AST חריג מעט, במקום 32 יש חריגה שהינה 39. בעבר נאמר לי שיכול להיות שיש לי כבד שומני, לאחר בירור של בדיקות דם שעשו לי, אף על פי שאני רזה וללא שומנים בדם וללא כולסטרול, במשפחה מחלת לב, אין סכרת. שמעתי על תסמונת בשם זולינגר אדיסון ורציתי לדעת האם יכול להיות שעפ"י הסיפור הנ"ל זה יכול להיות שיש לי ולא אבחנו את זה? האם הבדיקות אותן עשיתי עד כה עפ"י מה שכתבתי לך היו מגלות כזה דבר? האם בדיקת ה-EUS שביצעתי בשנת 2017 היתה עולה על כזה דבר? ובכלל מה דעתך, מה יכול להיות הכיוון בכל זאת? תודה מראש על סבלנותך ותשובתך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על פנייתך, האם עשו ביופסיה מהפוליפ 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של הקיבה? למה הפוליפ (שגדל לאורך השנים) לא ניכרת? הייתי פונה אל רופא המטפל (או הגסטרואנטרולוג) עם השאלות הללו. בדרך כלל, פוליפ שגדל צריך להוציא. בברכה, ד"ר גלסברג

ד"ר שלום רב, תודה על תשובתך, אך רציתי לדעת האם הכאב אותו אני מתארת יכול להיות מתאים לתסמונת זוליגר אליסון? לגבי הפוליפ שגדל כפי שציינתי עשו לי בשנת 2017 EUS על מנת לשלול גיסט, נשלחתי עם הפניה לבי"ח בלינסון לבצע -EUS+FNA אך בבי"ח בלינסון לא עשו לי אז FNA כי ראו שהממצא הנ"ל הוא שארית לבלב ונרשם הממצא שפיר ואין צורך במעקב, לכן כנראה רופא הגסטרו לא ראה לנכון צורך להוציאו. האם יכול להיות ששארית לבלב יכול לגרום לכאבים אותם אני מתארת? האם עלי להתעקש לבקש שיעשו לי ביופסיה מהממצא? האם יכול להיות כיוון אחר לכאבים שלי? תודה מראש שוב על סבלנותך ותשובותיך

28/04/2019 | 23:45 | מאת: ורדית

האם גידול האנדוקריני בלבלב הוא סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

ורדית שלום, לכל גידול אנדוקריני בלבלב יש פוטנציאל (יכולת) להיות סרטני (ממאיר), וההגדרה הזאת מבוססת על המאפיינים ההיסטו-פתולוגים של הגידול, מימדיו, מידת התפשטותו, ועוד. בברכה, ד"ר גלסברג

28/03/2019 | 21:14 | מאת: יוסי

שלום אני בן 30 עשיתי ct מוח ללא חומר ניגוד בגלל תלונות של סחרחורת לא סיבובית כאב ראש נימול ועוד דברים מוזרים בראש בלי קשר לתוצאות הנ"ל הומלץ לי על ידי הרופא שראה תct ראש לעשות גם mri להשלים עוד צילום mri לראש הייתי שמח לתשובתך לאור הממצאים של הct ראש להלן הממצאים: המעבר הקרניו-צרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים.המוח מעל הטנטוריום תקין. ללא דימום גוש או אפקט מסה. ההיפופיזה לא מוגדלת לסיכום בדיקת מוח תקינה תראי בגדול מה שמנסים לברר עקב קורטיזול(קורטיזול דוכא על ידי מבחן דקסטמזון כך שקושינג נשלל) ופרולקטין גבוהים שתי הערכים 1100 שנמצאו אצלי זה שאולי אין לי בעיה בהיפופיזה משהו הורמנלי שבעקבות זה יש הפרשה גדולה.. כי תקופה ארוכה אני מרגיש דברים מוזרים שמצביעים כנראה על משהו הורמונלי. Tsh ושאר הבדיקות האלו תקינות כמו גם קטכולאמינים מטרפינים ועוד.......

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפניה שלך לא קשורה לפורום זה, אנא לפנות לאנדוקרינולוג בקופת החולים, בברכה, ד"ר גלסברג

28/03/2019 | 09:27 | מאת: לאה בת חיה

אני חולת קרצינואיד. מהו הזמן המינימלי הנדרש בין זריקת סנדוסטטין לבדיקת הדמיה ב- Ga68?

לקריאה נוספת והעמקה

לאה שלום, בד"כ, 4 שבועות. בהצלחה, ד"ר גלסברג

שלום רב בבדיקת pet ct dotatate למיפוי קולטנים לסומטוסטטין נמצא מוקד עשיר לקולטנים בצואר הלבלב. האם ממצא זה מאשר אבחנתNET?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, התשובה היא שלא. רק ביופסיה מהממצא מאבחנת גידול הנוירואנדוקריני בצורה חד משמעית. יש לפעמים סיבות אחרות כמו בלוטות לימפה או טחולונים בתוך הלבלב שיכולים לקלוט. בברכה, ד"ר גלסברג

11/03/2019 | 17:05 | מאת: גבע

הי סימונה כמה זמן צריך ליהות עירני לפני הבדיקה ? האם יש איסור על אוכל שתייה לפני הבדיקת פרולקטין בדם ? כי זה בדיקה חוזרת הבדיקה הקודמת יצאה גבוהה 1185 והרופאת משפחה אמרה לי לחזור על הבדיקה לטענתה אולי כי לא הייתי עירני... האם צריך גם לישון מספר רב של שעות לפני הבדיקה כדאי ליהות עירני? ואם שוב יהיה לי ערך גבוה בבדיקה למרות שאשמור על הכללים לפני ואבוא ערוך מה עליי לעשות ? תודה מראש על כול התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מומלץ לבצע את הבדיקה בצום בבוקר, לאחר שעתיים של ערנות, ולפחות חצי שעה מנוחה לפני לקיחת הדם. בברכה, ד"ר גלסברג

11/03/2019 | 16:15 | מאת: גלעד

שלום רב לך- נפח המיכל של הבדיקה 1000 בדיקה 24 שעות יממה normetaneph u24h: 350 metanephrine u24h: 129 epinephrine u24h: 11.13 norepi-urine u24h: 56.60 dopamamine-urine 24h : 341.68 vma-urine 24h : 5.68 hiaa5- urine 24h : 3.4 tsh : 1.98 t4-free: 14.1 האם הערכים תקינים ?

שלום רב, הבדיקות נראות תקינות, מציעה לחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה, בברכה, ד"ר גלסברג

03/03/2019 | 23:43 | מאת: אמי

שלום אני בת 41 , ברקע הודגקין לימפומה לפני 10 שנים, לפני כשבוע עשו לי fna בבלוטת תריס ובבלוטת לימפה באזור(ע"י דר ליאת מהדסה). הבלוטה היתה 1×0.6×0.7 עם הסתידויות זעירות ודי ווסקולרית. ובלוטת הלימפה היתה בצד השני בתחנה 4 בגודל תקין אך הטרוגנית לכן בוצע fna גם ממנה. אני מודאגת ממש.

לקריאה נוספת והעמקה

אמי שלום, בשאלה לא קשורה לפורום זה, מציעה לפנות לרופא ששלח אותך לניקור כדי לקבל את התוצאה ולהחליט על המשך יטפול או מעקב. בהצלחה, ד"ר גלסברג

20/02/2019 | 22:37 | מאת: הרמן

שלום דוקטור עשיתי בדיקת שתן במסגרת בדיקות גופניות כלליות נמצא לי קורטיזול גבוה בשתן, נשלל קושינג אחרי מבחן דקסטמזון נניח עכשיו אני יעשה שוב בדיקת שתן כי לא עשיתי שוב אחרי המבחן דקסטמזון וימצא לי שוב קורטיזול גבוה, מה יכולה ליהות סיבה לקורטיזול גבוה? מעבר לחרדה וקושינג ? מה יכול לגרום עוד לרמות גבוהות של קורטיזול בשתן ? אודה לך לך על התשובה מראש האם יש עוד גורמים שיכולים לעלות קורטיזול....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קורטיזול הוא הורמון של סטרס ויש הרבה סיבות לעליה ברמה שהן לא קשורות למצב של מחלה. ממליצה על בדיקה חוזרת ויעוץ אנדוקרינולוגי באופן מסודר. בברכה, ד"ר גלסברג

17/02/2019 | 22:51 | מאת: יפעת

בת 64. סובלת מתת פעילות בלוטת התריס והשימוטו שנים רבות. מטופלת באלטרוקצין 100- מאוזנת. תוצאת בדיקת דם: תירוגלובולין - 898 AB אנטי תירואיד פרוקסיד - חיובי. 440.90. מה תוצאות הבדיקות האלו אומרות? תודה על המענה שאקבל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, מדובר בתוצאות שמצביעות על השימוטו, ולא מעבר לכך. ממליצה על מעקב מרפאת בלוטת התריס או לפנות לפורום בלוטת התריס. בברכה, ד"ר גלסברג

12/02/2019 | 12:30 | מאת: אור

שלום וברכה בן 45 יש לי גידול באדרנל 3×5 ס"מ, בגודל יציב כבר 12 שנה לפחות. לפי mri מדובר באנדומה. אני חולה מספר שנים במחלה לא ברורה, בעיקר מיחושים בבטן והרגשה כללית גרועה. לאחרונה עלה בי חשד שאני אינטרסקס, מנותח או לא. הסיבות לחשד, זהות לא מוגדרת לגמרי, נפיחויות שונות, בסמוך לפי הטבעת, עם רגישות מינית חזקה שם והתנפחות בכפוף לגירוי. ההורים לא מנדבים מידע, ואינני מסוגל נפשית להעלות נושא כזה מול רופא המשפחה או אנדוקרינולוג. שאלותי: ,1. האם ייתכן שהגידול מולד, ויכול לגרום לאינטרסקס.? 2. האם ייתכן שהגידול ממיר במרץ טסטוסטרון לאסטרוגן? 3. כיצד ניתן לברר היסטורית אם אני אכן אינטרסקס? אשמח מאוד לתשובה מהירה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, ממליצה מאוד לפנות למרפאות המתמחות בנושא (יש באיכילוב ובבני ציון, במסגרת של מכונים לאנדוקרינולוגיה), וכן להתייעצות מסודרת עם אנדוקרינולוג - זה רק לטובתך וזה יוריד את הלחץ. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

10/02/2019 | 11:55 | מאת: דורי

שלום דוקטור ביצעתי את מבחן הדקסמטזון. בדיקת קטכולאמינים,מטרפינים,דופאמין ושאר הבדיקות היו תקינות, עשיתי תמבחן הזה כי היה לי קורטיזול מוגבר בשתן 1044.7 להלן התוצאות: 3.30 : Lh ערכי נורמה 1.50-9.30 Fsh: 3.90 ערכי נורמה 1.40-18.10 Prolactin: 1185.8 ערכי נורמה 45-375 Growth hormone :0.05 ערכי נורמה 0.00-3.00 Cortisol blood : 23 הקורטיזול דוכא לפי מיטב הבנתי? 23 זה בסדר ? הבנתי שהפרולקטין גבוה מה זה אומר ? ומה אומרים שאר התוצאות השונות ? אמרו לי לחזור על הבדיקות דם של הפרולקטין כי אולי שעשיתי תבדיקה לא הייתי מספיק ערני הפרולקטין הגבוה יכול להסביר תתופעות שהיו לי סחרחורות לחץ בראש לחצי דם ? אשמח שתתני את דעתך גם לגביי שאר תוצאות ההורמונים שרשמתי.

לקריאה נוספת והעמקה
10/02/2019 | 12:08 | מאת: דורי

דוקטור ועוד שאלה אם במידה וזה קשור להיפופיזה הרמות פרולקטין הגבוהות שמצאו לי, יש לי בלי קשר ct מוח אם חומר ניגוד ובלי חומר ניגוד שתי הבדיקות ביחד יש לי קבעתי את זה בגלל כאב ראש סחרוחורות ועוד דברים אחרים...השאלה שלי זה יכול לראות דברים שקשורים להיפופיזה הבדיקת ct מוח זה בדיקה שאני יעשה אם חומר ניגוד ובלי באותו בדיקה או שחייבים mri בשביל לזהות דברים שקשורים להיפופיזה וההורמונים ?

שלום רב, מבחן הדקסמטזון תקין. כל שאר הבדיקות בסדר, רמת הפרולקטין אכן מעט מוגברת, ולכן כדאי לחזור על הבדיקה בתנאים המקובלים בהתאם להמלצות של הרופא האנדוקרינולוג שהמליץ לך לבצע את הבדיקה. בברכה, ד"ר גלסברג

בדיקת ה-CT היא בדיקה מצוינת, ולא חייבים תמיד MRI. שוב, כדאי לחזור על רמת הפרולקטין ולהמשיך בהתאם לתוצאות ולהמלצות האנדוקרינולוג המטפל. בברכה, ד"ר גלסברג

06/02/2019 | 10:00 | מאת: מון

חולה סוכרתית עם אבחנה של גסטריטיס אטרופית. ערכי גסטרין- 244 וערכי כרומגרמין- 650. בבדיקות דם נצפה גם אלבומין בשתן. האם יש קשר בין האבחנה של גסטריטיס אטרופית וערכי כרומגרמין הגבוהים?

לקריאה נוספת והעמקה

מון שלום, בעיקרון אין קשר ישיר בין סוכרת לבין גסטריטיס אטרופית. במקרה והסוכרת היא מסוג 1 (על רקע אוטואימוני), מצב זה יכול להתלוות בבעיות אוטואימוניות אחרות, בינהם גם גסטריטיס אטרופית. רמות גסטרין וכרומוגרנין גבוהות בד"כ במצב זה, וזה משני לירידה בחומציות בקיבה עקב הגסטריטיס האטרופית. ממליצה על מעקב מסודר במרפאה, בברכה, ד"ר גלסברג

שלום דוקטור להלן תוצאות הבדיקה אשמח לדעתך לגביי הערכים : נפח המיכל של הבדיקה 1000 normetaneph u24h: 350 metanephrine u24h: 129 epinephrine u24h: 11.13 norepi-urine u24h: 56.60 dopamamine-urine 24h : 341.68 vma-urine 24h : 5.68 hiaa5- urine 24h : 3.4 cortisol-u free 24h : 1044.7 tsh : 1.98 t4-free: 14.1 cortisol-blood: 735 הבדיקות שעשיתי זה בגלל לחץ דם גבוה פתאומי שיש לי לפעמים במנוחה, סינוס טכיקרדיה סחרורות לחץ בראש וכו" איך הבדיקות ? מה זה אומר בכללי לפי הערכים שציינתי? לגבי ההורמונים. תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

דוקטור זה שוב אני שחכתי לציין שבעניין התוצאה של הקורטיזול ה1044.7 ליד רשום בהערה שים לב שינוי בשיטה החדשה וזה מתייחס לנפח 1000 ולגביי ה- cortisol blood שהתוצאה 735 רשום בהערות למטה 193-772-morning afternoon- 55-497

שלום רב, ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג דרך הקופה להשלמת בירור. לחזור על איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול ולהשלים מבחן דיכוי קורטיזול בדם לאחר נטילת דקסמטזון. בברכה, ד"ר גלסברג

24/01/2019 | 18:14 | מאת: תמר

שלום רב, האם בימי ההכנה לבדיקה ובמהלך האיסוף מותר לשתות קפה/תה ללא קפאין? והאם מותר לשתות יין לבן? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום, כן, ניתן לשתות קפה ללא קפאין. ממליצע להימנע מאלכוהול. בברכה, ד"ר גלסברג

בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי טיפול ברמת הסוכר יש לציין כי רמת הסוכר בדם הינה 129 ואילו רמת ההמוגלובין המסוכרר הינה 5.9 ואף ירדה מעט מהבדיקה הקודמת.מה המשמעות.. תודה רבה, תמי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, ממליצה על המשך מעקב של רמות הסוכר, במקביל לשמירת דיאטה דלת פחממות ופעילות גופנית. בברכה, ד"ר גלסברג

שלום דוקטור עשיתי בדיקת שתן של קטכולאמינים ובדיקת שתן רגילה לגביי סינוס טכיקרדיה שהיה לי ולחץ דם גבוה פתאומי במספר הזדמנויות ועוד הרגשות לחץ בראש ומן סחרחורת, לא בקשר לחשד של פיוכרומוציטומה ושאר גידולי ההורמונים.. שאלתי אליך דוקטור איזה בדיקת שתן צריך לעשות לוודא שאין גידולי הורמונים בכללי ובפרט פיוכרומוציטומה הבנתי שיש בדיקה כזאת מטאנפרינים לשתן ממספר רופאים אנדוקרינים כי ממש שאמרו לי קטכולאמינים בלבד מפספס והוא לא ב100 אחוז מה אני צריך לבקש במרפאה אצלי

לקריאה נוספת והעמקה

אדיר שלום, הבדיקות לאבחון פיוכרומוציטומה כוללות איסוף שתן 24 שעות לקטכולמינים, מטנפרינים, דופמין, VMA, ובדיקת דם למטנפרינים. ממליצה להתיעץ עם מומחה ללחץ דם או עם אנדוקרינולוג. בברכה, ד"ר גלסברג

23/01/2019 | 16:33 | מאת: תמי

לאחר זריקה שנייה של סנדוסטטין 30 מ"ג נצפתה עלייה של רמת הסוכר בדם מ 109 ל 129. ידוע לנו שזה צפוי והשאלה היא האם צפוי או אפשרי גם שינוי לטובה בהמשך והאם ההתייחסות לעלייה זו היא כפי שמתייחסים לסכרת רגילה ומה ניתן ורצוי לעשות?? המון תודה, תמי.

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום, כן, זה צפוי וההתייחסות היא כמו לסוכרת רגילה - מומלץ לשמור דיאטה דלת פחממות ולהיות במעקב של דיאטנית, לעשות פעילות גופנית. כמו כן, מומלץ לעשות מעקב של רמות סוכר בבית, מידי פעם, לפני כל ארוחה, שעתיים אחרי ארוחה ולפני השינה. ממליצה לעדכן את הרופא המטפל לגבי התוצאות. כמו כן, לבצע מידי 3 חודשים בדיקת דם לסוכר ו-HGBA1C. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

24/01/2019 | 09:32 | מאת: תמי

תודה רבה על התשובה. ועוד שאלה קטנה - האם רמת סוכר של 129 מחייבת טיפול תרופתי מיידי או ניתן ברמה זו אם היא יציבה לנסות תחזוקה טבעית כפי שהמלצת?

שלום דוקטור אשמח לתשובתך לגביי הבדיקות הנ"ל בדיקות דם שעשיתי, בזמן האחרון יש לי הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה במנוחה של מעל מ-100 פעימות בדקה שמגיעים גם ל120. הרבה פעמים גם לחץ דם גבוה לפרק זמן קצר שיורד סחרחורות ומין לחץ כזה בראש, והפרעה קלה בתפקודי כבד כבד שומני לטענת הרופא משפחה. תפקודי בלוטת התריס וקטכולאימינים תקינים דופק ממוצע במנוחה 88 אני בן 31 1.70 שוקל 85 (אציין שלפני המשקל הזה היו הרבה תקופות שהייתי שוקל פחות בהרבה ועושה המון פעילות גופנית ריצה מתקני כוח וגם אוכל תזונה נכונה אבל בכול פעם עושה כמה חודשים ומפסיק,אז אני מניח שגם הבדיקות שאציג עכשיו היו טובות בעבר כי באותו זמן לא עשיתי בדיקות כאלו) להלן הבדיקות: Cholesterol: 211.4 Cholesterol ldl: 132.8 Cholesterol hdl: 45 Triglycerides: 168 Creatinine: 0.84 Glucose blood: 88 Hb:15.1 ועוד משהו דוקטור כי רופאה מהתחום האנדוקריני אמרה לי שכדאי להשלים אסוף שתן למטנפרינים עם בדיקת קריאטנין במקביל כי בדיקת הכתקולאמינים יכולה לפספס ב30%, וגם לשקול בדיקת קורטיזול בבוקר האם יש לי בעיות הורמנליות לדעתך? תודה מראש על התשובה

14/01/2019 | 15:29 | מאת: Idan

אני לפני חתונה והחברה נבחנה לפני 6שנים עם גידול נירדוקריני בלבלב עם גרורות בכבד על רקע תסמונת גנטית משפחתית השאלה שלי האם היא תוכל להכנס להריון כשמזריקים לה את הזריקה אחת ל4 שבועות והאם הזריקה לא תפריע לאובר כשהיא תהיה בהריון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עניתי לך במייל, זאת שאלה פרטית מאוד ומקומה אינו בפורום זה. בברכה, ד"ר גלסברג

11/01/2019 | 16:20 | מאת: אלי

שלום. אני בן 44 סבלתי לפני כשנה מרמות נמוכות של ויטמין b12 בבירור נמצא הליקובקטר בצואה קיבלתי טיפול והבדיקה החוזרת של הליקובקטר היתה שלילית. הופיעו כאבי בטן ובבדיקות דם נמצאו ערכי גסטרין וכרומוגרנין גבוהים בדם איסוף שתן ל5hiaa היה שלילי.עברתי אינדוסקופיה עם אבחנה של אטרופיק גסטריטיס כרונית.אחרי חודשיים בהדיקת דם חוזרת גסטרין וכרומגרנין עדיין גבוהים.האם אבחנה של אטרופיק גסטריטיס כרונית יכולה להסביר את הערכים הגבוהים של הנ"ל.האם צריך לעבור בירור נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום, תודה על פנייתך, הסיבה השכיחה לחוסר בויטמין B12 זאת דלקת קלה אוטואימונית של רירית הקיבה ע"ש גסטריטיס אטרופית. היא גורמת בנוסף לירידה בחומציות של מיץ הקיבה. כתוצאה, ישנה עליה תגובתית של הגסטרין שגורמת לעליה בכרומוגרנין. בדרך כלל אין לזה משמעות, אך לעיטים נדירות העליה בגסטרין יכולה לגרום להופעה של קרצינואידים של הקיבה. הפרוגנוזה של גידולים אלה בדרך כלל טובה. ממליצה לפנות להתיעצות מסודרת עם אנדוקרינולוג דרך הקופה, או לחלופין, להגיע למרפאתנו להתייעצות והסבר נוסף. בברכה, ד"ר גלסברג

יש לי דלקת במיעיים אני לוקחת ניקסיום ר התחלתי את הכדרורים לפני שבועיים . עברתח בדיקה קולונוסקופיה וגאסטרוסקופיה .ויצא לי דלקת בין המעי הדק לעבה . אני סובלת משןלשולים חזקים מאודדדדד ..גם עד 10 15 פעמים ביום .. אני בלי הכדורים למניעת שלשולים לא אוכל לשרוד . אני מרגישה שאני הולכת למות כבר שוקלת 42 . האם יש חשש לסרטן ??

לקריאה נוספת והעמקה

רייאנה שלום, מצטערת מאוד לשמוע, את חייבת להתייעץ עם גסטרואנטרולוג שמתמחה בדלקת מעי ולקבל טיפול בהתאם. זה לא קשור לפורום זה. בהצלחה, ד"ר גלסברג

26/12/2018 | 20:56 | מאת: תמי

שלשולים ויציאות מרובות לאחר זריקת סנדוסטטין 30 מ"ג - האם בהמשך הזמן הגוף מתרגל והתגובות מתמתנות - נרגעות?? האם אפשר לקחת כדור סטופיט כדי לעצור את היציאות המרובות?? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום, תודה על השאלה, בעקרון התגובה לזריקה אמורה להשתפר עם כל זריקה נוספת. אפשר לקחת סטופיט, אפשר לקחת גם כדור של CREON עם כל ארוחה (ולהעלות בהדרגה את המינון לפי הצורך), וכדאי מאוד להתייעץ עם הרופא המטפל בך ספציפית - יכולות להיות עוד סיבות לשלשולים תחת הטיפול בזריקה שצריך לקחת בחשבון ולברר. כמו כן, ניתן גם לשנות דיאטה, לנסות דיאטה ללא דיברי חלב בשבוע לאחר הזריקה - זה יכול לעזור. בהצלחה, ד"ר גלסברג

היי,עברתי ניתוח לכריתת אפנדציט ובפטולוגיה גילו תאים נואירואנדוקרינים ללא אטפיה דרגה 1 סרטני הומלץ לי לעשות בדיקת קולונוסקופיה ובדיקת Pet ct dotatete שהגשתי את הבקשה אושרה לי בדיקה מיפוי רצפטורים סומטוטטין. אשמח לדעת מה דעתם בקשר למעקב על ממצא שכזה

שלום,עשיתי CT בטן ואגן, בגללסיהאחרתכאבים בדופן הבטן שנחשדו כבקע. לא רואים בקע אבל רואים עיבוי אדרנל - 0.5 ס"מ בגוף האדרנל. האם עיבוי הוא גידול?.. המפענח ממליץ על "קורלציה קלינית ולשקול מועד ביקורתCT לפי גורמי סיכון.. מה הכוונה ? לאיזה מומחה עלי לפנות? מי מטפל בכך ? תודה

15/06/2018 | 09:41 | מאת: אלף

שלום רב, ב- CT בטן, התגלה נגע פוליפואידי 9 מ"מ באנטרום הקיבה, עם גבולות חלקים וללא סימני חסימה. מדוע רופא מאסותא הפנה אותי בדחיפות לבית חולים? על מה זה מעיד? אודה להבהרה.

שלום רב ד"ר גלסברג, נתבקשתי לעשות איסופי שתן ל 5HIAA, Catecholamines, VMA , Metanephrines/ אני מטופלת ב Glucomin לסכרת, Diovan ליתר לחץ דם ו Rafassal לקוליטיס,בנוסף טיפות עיניים לגלאוקומה. בהנחיות לאיסוף מופיע שרצוי לא ליטול תרופות. שאלתי , האם עלי להפסיק תרופות אלו ב-48 שעות לפני האיסוף ובזמן האיסוף? אודה מאד לתשובתך, בברכה חיה.

לקריאה נוספת והעמקה

חיה שלום, אין צורך להפסיק אף אחת מהתרופות הנ"ל לצורך באיסוף. בהקשר ל-5-HIAA, את צריכה לשמור דיאטה 72 שעות לפני ותוך כדי האיסוף "דלת סרוטונין" (ללא בננות, דיברי וניל, קפה, שוקו, ועוד - אמורה לקבל דף הנחיות ביחד עם ההפניה לבדיקה). בהצלחה, ד"ר גלסברג

שלום דר סימונה. בעלי אובחן לפני ארבע שנים עם גידול נוירואנדוקרמני בלבלב. עבר וויפל וקיבל טיפול ביולוגי וprrt. לאחרונה המצב התקדם והגרורות בכבד ובלבלב וסביב כלי דם גדלו וקיבל טיפול cap/tem שלא עזר. עבר ביופסיה של הכבד ששם נמצא כי ישנם גרורות וכי הוא נמצא ב grade 3. הוא מאוד חלש , רזה המון. כרגע הוא יתחיל טיפול folfox. מה ניסיונך עם התרופה? האם יכולה לעזור? רמת הki בערך 40.

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום, תודה על השאלה, כן, הטיפול ב-FOLFOX יכול לעזור בגידול שהם GRADE 3. גם טיפול בציספלטין ו-VP16 - אם המורפולוגיה של הגידול אגרסיבית. האם המחלה עדיין קולטת ב-GA-DOTATATE-PET-CT ? תוך כמה זמן אחרי ה-PRRT המחלה התקדמה? ניתן לשקול מתן חוזר של PRRT ביחד עם טיפול בציספלטין - ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

לפני שבוע גילו לי לאחר ביופסיה של הלבלב שני גידולים נוירואנדוקריניים אני שואלת בבקשה אחרי הסרתם חייבים טיפול אונקולוגי? לעשות לכל בני המשפחה סיטי של מע העיכול ?ואולי שאלה דבילית אבל חשובה לי זה ממש סרטן צריך להיזהר מאנשים חולים בשפעת בוירוסים בגלל סיבת הדבקה ?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום, תודה על פנייתך, כן, ממליצה על מעקב של רופא שמתמחה בתחום של גידולים נוירואנדוקריניים (אונקולוג, אנדוקרינולוג, וכו). אין צורך בד"כ לבדיקת קרובי משפחה, פרט למקרים נדירים של תסמונת משפחתית שיכולה להתלוות בגידולים נוירואנדוקרינים של הלבלב - שוב, ההחלטה על איזה בירור, מעקב או טיפול תתקבל רק לאחר יעוץ עם רופא שמתמחה בתחום. בברכה, בהצלחה, ד"ר סימונה גלסברג

אני מקבלת את הזריקות לאחר כריתת קיבה, עקב נפילת סוכר, אנני סובלת מסוכרת, כשקניתי את האמפולות הרוקח אמר לי שאחת מתופעות הלוואי של הזריקות הוא פוריות של האישה, האם זה נכון? מכיוון שאני יודעת שמדובר בהורמון. אשמח לקבל פרטים נוספים ותשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האם את מדברת על זריקה של אנאלוג לסומטוסטטין? אם כן, הזריקה לא אמורה להשפיע על הפוריות, אך מומלץ להמנע מהשימוש בה בהריון. בברכה, ד"ר גלסברג

20/03/2018 | 17:48 | מאת: מורדכי

אני בן 31 להלן ממצאי MRI בטן צורף בקובץ מה את ממליצה להמשך הבירור ? בדיקות מעבדתיות נוספות? או ניתוח ? בתודה מורדכי

20/03/2018 | 17:58 | מאת: מורדכי

והאם יש צורך גם בבדיקות גנטיות ?

ערב טוב, לא ניתן לראות כאן קובץ מצורף, האם תוכל לציין מה מדווח בתשובה של ה-MRI ? בברכה, ד"ר גלסברג

21/03/2018 | 12:06 | מאת: מורדכי

פרטים קלינים: יתר לחץ דם וכאבי ראש ,במעבדה נורפינפרין ונורמטנפרין גבוהים. טכניקה: ‏בוצעה סריקה של הבטן העליונה, שכללה סריקות ברצפי T2 ‏ו T1 ‏במישורים אקסיאלי וקורונלי. ‏הסריקות מסוג T1 ‏בוצעו לפני ולאחר הזרקת גדוליניום דינמית בשלבים עורקי ,פורטלי ומאוחר. כמו כן בוצעו סריקות T1 ‏בפאזה ולא בפאזה. חלק מהסריקות ברצף T2 ‏בוצעו עם דיכוי שומני. בוצעה גם הפחתה של הסריקות לפני ולאחר ההזרקה (סובטרקציה). ‏אין צילומים קודמים להשוואה. ‏ממצאים: ‏אדרנל שמאל תקין. אקסופיטית מהזרוע הלטרלית המקורבת של אדרנל ימין נראה ממצא קטן, כ 8- ‏* 6 ‏מ"מ עם אות גבוה ב 2T ‏ועובר האדרה לאחר הזרקת ח. ניגוד ‏(סדרה 6 ‏תמונה 31 ‏, סדרה 4 ‏תמונה 32 ‏, סדרה 28-30 ‏תמונה 55 ‏) ‏עקב קוטנו קשה לדון על הנחתה ברצף OOP ‏- קיימת אבחנה מבדלת אך אין לשלול פאוכרומציטומה קטנטנה. לקורלציה קלינית ומעבדתית. ‏ הכבד בגודל תקין הסננה שומנית דיפוזית. מספר ממצאים קטנטנים עם אות גבוה ב 2T ‏, מוגבלים היטב וללא האדרה פתולוגית - קרוב לודאי ציסטות קטנות ‏לא הודגמה הרחבה של דרכי המרה, החוץ והתור כבדיות. ‏כיס המרה נכרת ‏טחול בגבול העליון של הנורמה, 13 ‏ס"מ, עם אות תקין ללא ממצא מוקדי. ‏לבלב ברוחב תקין, עם אות תקין ללא ממצא מוקדי וללא הרחבה של צינור הלבלב. ‏כליות תקינות בגודל ובמיקום מרכזות סימטרית ללא הידרונפרוזיס, ללא ממצא מוקדי. ‏רטרופריטוניאום עליון ללא בלוטות מוגדלות. ‏לא נראה נוזל מיימת. ‏לסיכום: ממצא מוקדי אקסופיטי קטן מ 1- ‏ס"מ בזרוע לטרלית של אדרנל ימין ‏אין לשלול פאוכרומציטומה קטנטנה - דרושה קורלציה קלינית ומעבדתית חוזרת והמשר בירור בהתאם. מה דעתך לדרך טיפול ? ניתוחי ? ברור גנטי ? בתודה.

שלום רב, לפי הנתונים שכתבת אני מבינה שיש חשד לפיוכרומוציטומה. אינני בטוחה עדין לפי כל הנ"ל שזאת האבחנה. בעקרון, אם מדובר בפיוכרומוציטומה - הטיפול הוא ניתוחי, אך חשוב לעבור ניתוח במרכז עם ניסיון בטיפול של חולים עם פיוכרומוציטומה (כולל הכנה נכונה, הרדמה וניתוח, השגחה לפני ואחרי). רוב הגידולים מסוג זה הם ספורדים, אך אחוז קטן יכולים להופיע במסגרת של תסמונת גנטית - ואנחנו מחליטים על צורך בבירור גנטי לפי כל מקרה לגופו. ממליצה לפנות לטיפול מסודר במסגרת של מרפאה אנדוקרינית או מרפאה של גידולים נוירואנדוקרינים, בברכה, ד"ר גלסברג

21/03/2018 | 14:55 | מאת: מורדכי

תודה על התשובה

שאלה בבקשה: בסוף שנת 2010, כתוצאה מעצירות של מס ימים וקשיי נשימה, הובחנתי במיון, ונישלחתי לבדיקות, והתוצאה, גידול אנדוקרינולוגי במעי הדק עם גרורות לכבד, ובביופסיה ki67- 0.1% ' באמצע שנת 2012 בוצע ניתוח להסרת 25 סמ מעי דק, כיס מרה, ותריסריון , ומאז מקבל כל חודש זריקת סנדוסטטין 30 מ"ג ( lr) נכון להיום במעקב מידי 6 חודשים, תוצאות בדיקת כרומוגרנין a סביב 230, ואיסוף שתן 22 מ"ג ( 5-HIAAׁׂ) ׂ הגידול בכבד נמשך באיטיות, אין תופעות לואי מלבד סומק מידי פעם לפרק זמן של מס שניות... שאלה : מה לדעתך לעשות , להמשיך רק בזריקות מידי חודש, או לנסות כיאמבולציה?

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, תודה על השאלה, אני מבינה ממה שכתבת שלמרות שמבחינת התלונות שלך המצב יציב, ישנה התקדמות איטית של המחלה בכבד בנוכחות רמות 5-HII מוגברת. בעיקרון כדאי לחשוב על טיפול נוסף מעבר לטיפול בזריקה החודשית, וזה בגלל שרמות מוגברות של סרוטונין (ושל 5-HIAA ) יכולות לפגוע בלב, ועד רבה הייתי שוקלת את זה כשהמחלה בכבד מתקדמת, אומנם לאט. בברכה, ד"ר גלסברג

21/03/2018 | 10:46 | מאת: גידול ראשוני במעי דק, וגרורות לכבד

תודה רבה על תשובתך המהירה ברשותך , ברצוני להוסיף מס נתונים. א. לאחר שנותחתי במעי הדק , בשנת 2012 , נותר הגידול במס אונות בכבד, ולאחר בדיקה התברר שאין אפשרות לנתח. ב. תוצאת צילום פד סי טי, לאחרונה התברר שאין שינוי משנה שעברה!! ג. התוצאות של כרומוגרנין a , ואיסוף השתן , אם לצורך הדוגמה נסתכל על גרף מאז ועד היום , יש גרף של סינוס ( עולה ויורד ) שלא עובר את 260, בכרומוגרנין , ו22 מ"ג בבדיקה איסוף שתן ( hiaa-5) ד. מאז הגילוי ועד היום , הגידול בכבד צמח בסביבות 2 סמ, במשך כ-7.5 שנים, ולפי תוצאות בדיקות הדם , אין בעיה בתפקוד הכבד. ה. האם תשובתך ..הישתנתה עכשיו ??

שלום רב, לא, בעקרון התשובה שלי ללא שינוי, אך כמובן, זאת רק תשובה תיורטית, בהעדר פגישה מסודרת ובדיקה והתרשמות ישירה קלינית שלי. בברכה, ד"ר גלסברג

בקר טוב לד"ר גלסברג שאלה : לאחרונה קראתי על הניסוי המוצלח של הטיפול החדש , והמהפכני בבית חולים זיו שבצפת, , שמצמצם את הגידול או מסלק לחלוטין את הגרורות בכבד, בשיטת ההקפאה, ללא ניתוח!! וללא צורך באישפוז, האם לדעתך זה תחליף מוצלח לשיטה הנהוגה הצלכם במקרים אלו הטיפול הכימואמבוליזציה...? כך הוצע לי אצלכם.. מה דעתך ?

שלום רב, ישנם לא מעט טיפולים מכוונים לכבד. ההחלטה על כל טיפול היא אישית ונלקחת לפי כל חולה והמאפיינים של המחלה אצלו. ממליצה לך להתיעץ עם הרופא המטפל, בברכה, ד"ר גלסברג

09/03/2018 | 16:37 | מאת: מירי

האם חייבים להפסיק שתיית קפה לחלוטין לפני תחילת האיסוף או אפשר רק לצמצם

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום, כן, חייבים להפסיק ל-72 שעות לפני ותוך כדי ביצוע האיסוף שתן 24 שעות ל-5-HIAA. אפשר לשתות decaf במקום. בהצלחה ד"ר גלסברג

לפני 10 שנים עברתי ניתוח להסרת קרצינומה מדולרית (הוצאה כל הבלוטה) עם 5/8 בלוטות לימפה נגועות. לפני הניתוח הייתי אסימפטומטית לגמרי והגידול התגלה ב CT שהוזמן עקב CEA גבוה (שנבדק בגלל סיבה אחרת) רמת הקלציטונין לפני הניתוח היתה 267 ולאחריו 25. רמת ה CEA לפני הניתוח היתה 5 ולאחריו נשארה נמוכה. רמות הקלציטונין עולות בהדרגה במשך השנים ועכשיו הן 140 (לפני שנתיים היו 98). ה CEA לא השתנה וערכו 1.3 האם נתון זה מעורר דאגה? כיצד מומלץ לי להמשיך להתנהל?

לקריאה נוספת והעמקה

ניה שלום, כן, העליה בקלציטונין דורשת השלמת בדיקות ומעקב מסודר. כדאי לבצע גם סונר צווארי עדכני. ממליצה לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג שמטפל בך, או להגיע אלינו למרפאה להחלטה על המשך טיפול. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

07/02/2018 | 01:31 | מאת: אסנת

אני אמורה לעבור בדיקת צנתור בלוטת יותרת המח על מנת לבדוק האם היא מקור הפרשת היתר של הקורטיזול(אובחנתי כחולה בתסמונת קושינג)הבדיקה תערך בבית החולים הדסה)אבקש לדעת פרטים על הבדיקה-האם היא נעשית בהרדמה מלאה טשטוש עירנות מלאה?דרך איזה וריד נכנסים?האם זה כרוך בכאב?סכנות?אשפוז?תודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, בד"כ מי שאמור לבצע בדיקת IPSS בהדסה חייב להגיע לפגישה עם אנדוקרינולוג במרפאה אצלנו, ממליצה לך לקבוע כדי לקבל את כל הפרטים והתשובות לשאלות שלך, בברכה, בהצלחה ד"ר גלסברג

האם ויפומה מתאפיינת באודם קבוע בפנים? אני סובלת מאודם על האף, שני צידי האף ומעט בלחיים הפנימיות באופן קבוע, לעיתים האודם בולט ולעתים חלש יותר.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מודה לדוקטור גלסברג על תשומת הלב, זה לא מובן מאליו.

שלום רב, תודה על השאלה, לא, אודם בפנים זה לא אופייני לויפומה-שזה גידול שמתאפיין בשלשולים קשים ביותר עם שיבושים במלחים בדם. אודם בפנים התקפי יכול להופיע במסגרת של תסמונת קרצינואיד, בד״כ ביחד עם שלשולים. בברכה, ד״ר גלסברג

שלום ד"ר גלסברג, בעקבות תלונות על כאבים חזקים באיזור הבטן העליונה, גילו לאבי (בן 63) גידול לא גדול בראש הלבלב. באנדוסקופיה נלקחה ביופסיה והתגלה שמדובר בגידול נוירואנדוקריני grade 1. ב-PET-CT לקולטני סומטוסטטין התגלה שמדובר בממצא מקומי בלבד (מצורף סיכום שלוש הבדיקות לפרטים יותר מלאים) הבנו שהטיפול המומלץ הוא ניתוח להסרת הגידול, אך קראתי כמה מאמרים שדנים בסוגיה זו, ואומרים שאולי בגידולים מסוימים ראוי לבצע מעקב, ולוא דווקא לנתח. מתי תיתכן המלצה כזו? חשוב לנו לשאול כי מדובר בניתוח מאוד לא פשוט. כמו-כן, להקלת הכאבים כרגע אומרים לאבי פשוט לקחת משככי כאבים, שלא ממש עוזרים. האם יש תרופות יותר ממוקדות ללבלב (אולי כאלה שרושמים במקרה של פנקריאטיט) שאפשר לקחת להקלה על הכאב? תודה רבה מראש, אנה.

לקריאה נוספת והעמקה

אנא שלום, תודה על הפניה, בעקרון, גידולים נוירואנדוקרינים של הלבלב שמתגלים במקרה, ללא תלונות, בגודל עד 2 ס"מ, GRADE 1, ללא עודף הפרשה הורמונלית - ישנה אופציה של מעקב. מה שמתריד במקרה של אבא זה שיש לו כאבים. מה גודל הגידול? במקרה של החלטה על צורך בהסרת הגידול - האם הועלתה אפשרות של RFA (אופציה חדישה שיכולה לתת מענה בחולים שהניתוח בעייתי במיוחד...)? מציעה לקבוע פגישה מסודרת במרפאה לגידולים נוירואנדוקרינים לרביזיה של כל הממצאים והחלטה על המשך טיפול. לגבי טיפול לכאבים - ממליצה על התייעצות עם מרפאת כאב. ניתן לקחת משככי כאבים שונים, מאופטלגין נוזלי ועד קנביס רפואי. בברכה ובהצלחה, ד"ר גלסברג

שלום שוב ד"ר גלסברג, תודה רבה על המענה המהיר. לשאלתך על גודל הגידול: (מצורף מסמך אבל כותבת גם פה) סי-טי: 13.12.2017 לבלב מעט אטרופי, ישנה הרחבה קלה של צינור הלבלב. בגבול התחתוןש ל אונצינייט פרוצס של הלבלב תהליך רקמתי בקוטר מרבי עד 1.8 ס"מ, רושם שבאונצינייט פרוצס של הלבלב תהליך סולידי עובר האדרה מאוד קלושה לאחר הזרקת חומר ניגודי קוטרו עד 1.2 ס"מ , בעל גבולות בלתי סדירים מערב את ה-AMS בחלק האחורי דיסטלי. מיפוי קולטני-סומטוסטטין: 31.01.2018 בטן ואגן : קליטה פתולוגית של -68GA DOTATATE בגוש כ- 4.3 * 3 ס"מ בראש הלבלב, בבלוטות פרי-פנקריאטיות עד 2.2 ס"מ ובבלוטות במזנטריום עד 1.5 ס"מ. דיסטלית לגוש יש אטרופיה ניכרת של הלבלב עם הרחבת הוירסונג. שאר הדברים תקינים. שוב תודה רבה, אנה.

31/01/2018 | 15:51 | מאת: אורלי

שלום, בעקבות תוצאה של גסטרין גבוה 1908 ביצעתי מספר בדיקות ביניהן גסטרוסקופיה(עדיין אין לי תוצאות של ביופסות עברו 5 שבועות) A וCHROMOGRANINֹ שהתוצאה היא 180 האם יש קשר לגסטרין הגבוה ולדלקת האוטואימונית בקיבה? האם יש קשר לעובדה שאני מרגישה כבר במשך 5 חודשים מרירות ושריפה בפה? נבדקתי ע"י רופא פה ולסת אין אבחנה -

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום, איו קשר בין מרירות ושריפה בפה לבין רמות גסטרין וכרומוגרנין מוגברות. עליה ברמת גסטרין וכרומוגרנין יכולה להופיע כתוצאה מנטילת תרופות (כמו מעכבי חומציות בקיבה), דלקת אוטואימונית בקיבה, ועוד סיבות רבות. מציעה להתיעץ עם הרופא שהפנה אותך לכל הבדיקות האלה - אינני מבינה בדיוק למה הן נעשו. בברכה, ד"ר גלסברג

ד"ר גלסברג תודה שחזרת אלי, הופנתי לבדיקה הזו ע"י אנדוקרינולוג היות והגסטרין גבוה מדי לפני 5 שנים במקרה לחלוטין גילו בבדיקת גסטרוסקופיה שיש דלקת אוטואימונית בקיבה כל הזמן הגסטרין היה מקסימום 600 ואז קפץ ל1908 היה חשש מצד הגסטרולוג לכן הפנה אותי לאנדוקרינולוג כל שאר הבדיקות בסדר ואני לא נוטלת תרופות להפך יש לי תת חומציות בקיבה.

25/01/2018 | 21:25 | מאת: אביב

הסתידות זעירה בזנב הלבלב מה הסכנה מה זה אומר. כואב לי הגב בצד שמאל לפעמים.

שלום רב, השאלה לקשורה לפורום, ממליצה לפנות לרופא גסטרואנטרולוג. בברכה, ד"ר גלסברג

25/01/2018 | 14:47 | מאת: יעל

כרומוגרנין 371 מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כרומוגרנין מוגבר בעצמו לא אומר הרבה - ישנן סיבות רבות לעליה ברמת הכרומוגרנין (חוסר צום, טיפול בתרופות שמעכבות חומציות בקיבה, בעיות אנדוקריניות שונות, מחלות כבד וכליה, מחלות מעיים, ועוד. בנוכחות גידול נוירואנדוקריני זה סמן שעוזר למעקב ולאחר מצב המחלה והתגובה לטיפול. ממליצה להתייעץ עם הרופא ששלח את הבדיקה. בברכה, ד"ר גלסברג

03/01/2018 | 23:49 | מאת: אנונימית

שתי שאלות מתחת... מחכה לתשובה תודה

ישנה תשובה בהצלחה

02/01/2018 | 16:27 | מאת: דוד

יש לי נודלים בבלוטת התריס מספר שנים מעקב באולטראסאונד. אחרי fna תקין לפני 3 שנים. יש לי בלוטות שחי מעט נפוחות. שאלתי מה הבדיקה העדיפה לאבחון ןלמעקב של בלוטות השחי? סיטי או אולטראסטונד בהקשר לגילוי סרטן. אציין אני גם במעקב ריאות פחות קרינה 3 שנים בגלל קשרית בריאה תחתית 5 ממ ואז גם רואים בית בלוטות שחי, האם זה מספק או לגשת לאולטראסואנד בית שחי? זה יגלה משהו נוסף חיוני לאבחון? תודה אני בן 50 בריא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום, ממליצה לפנות לפורום של בלוטת התריס או של אנדוקרינולוגיה בברכה, ד"ר גלסברג

11/12/2017 | 18:52 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר, אודה לעצה. אני ממש ממש בהתלבטות האם לעשות MRI מח מעקב. ב12.16 עשו לי MRI מח וראו שם מיקרואדנומה 5 מ"מ. הפרולקטין שלי היה קצת גבוה- 900- אמרו לי שלא בטוח שקשור לממצא. והווסת שלי היתה לא סדירה והיתה באה פעם בכמה חודשים. (חודש אחרי הייתי אצל רופא נשים וכנראה יש לי שחלות פולציסטיות- לא הספקתי לסיים בירור). הביאו לי דוסטינקס והייתי צריכה להיות במעקב כל שלושה חודשים אצל אנדוקרינולוג. ואמרו לי לחזור על MRI אחרי שנה (עכשיו) לצערי לא עשיתי מעקב ולא שתיתי את הכדורים. בשלושה חודשים האחרונים הווסת שלי מגיעה כל חודש כלומר היא הסתדרה וגם עשיתי בדיקת דם והפרולקטין ירד ל 700. האם זה לא אומר שהכל הסתדר? כמה סיבות שאני מעדיפה לא לעשות MRI: א. אני קלסטרופובית ב. לפי מה שהבנתי הדוסטינקס היה צריך להקטין את המיקרואדנומה ולא לקחתי את הכדורים. אז אם היא תגדל או תשתנה לרעה זה אך ורק כי לא לקחתי את הכדורים. אז מה המטרה בעצם? הרי המצב לא באמת משקף את הפוטנציאל האמיתי... ג. ב 12.15 האנדוקרינולוג אמר שאם הממצא יזיק אצטרך ניתוח דרך האף. קראתי על הניתוח ואני די נרתעת. אז גם ככה לא אעשה ניתוח למשהו שבכלל לא מפריע לי ביוםיום. אודה לתשובה כנה מה כדאי לי לעשות תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על השאלה. האם יודעים מה הסיבה לעליה בפרולקטין (שחלות PCOD ), תרופות אחרות, לקיחה לא נכונה של הבדיקה...? בגדול, וסת תקין שולל בעיה רצינית הורמונלית. לאור וסת תקין וללא עליה נוספת בפרולקטין, בהעדר תלונות חדשות אחרות כמו כאבי ראש או טשטוש ריאה - הסיכוי שהמיקרואדנומה השתנתה הוא קטן. עם זאת, מקובל לבצע פעם נוספת בדיקת הדמיה ביקורת - במקרה שלך (בגלל קלאוסטרופוביה) ניתו לבצע אפילו CT לראות שזה לא גדל. אינני רואה סיבה לדאגה לגבי צורך בניתוח - הסבירות נמוכה, אבל אי אפשר להחליט סופית בלי הדמיה. בברכה, ד"ר גלסברג

02/03/2018 | 13:06 | מאת: אנונימית

התגברתי ועשיתי MRI מעקב ולשמחתי הממצא ללא שינוי משנה קודמת...! אני צריכה לדעתך להמשיך מעקב אצל אנדוקרינולוג? אם אפשר לשאול גם- מה הבעיה שאין לי וסת סדיר אם אני לא מתכננת הריון? במחזור אני סובלת מכאבי בטן איומים אז אפילו טוב לי שהוסת שלי באה פעם ב... אני יודעת שבגדול זה אומר בעיה אבל מה מפריע בתכלס? מענה לשאלות ששאלת (סליחה על העיכוב פשוט התלביתי על ה MRI): לא יודעים את הסיבה לעליה בפרולקטין. חזרתי על הבדיקת דם כמה פעמים.. הייתי ערה יותר משלוש שעות כמו שאמרו... אז הלקיחה נראה לי שהיתה טובה... לפני שנה אמרו לי לעשחת טסט סינקטן זמן 0 ו 60 ועדיין לא עשיתי... לא בדקתי את הרמה של הפרולקטין כמעט שנה אז אני לא יודעת אם זה עדיין בחריגה או הסתדר... הרופא נשים אמר לי לחזור לאולטרסאונד מעקב ולא חזרתי כך שאין לי מושג אם יש לי שחלות פולציסטיות או לא... לא היתה לי וסת יותר מחודשיים... לפני כן היה שלושה חודשים סדיר ולפני כן לא סדיר... תודה!

16/11/2017 | 18:18 | מאת: אני

דוקטור גלסברג שלום רב. מזה כמה חודשים אני סובלת מאדמומית בהירה קבועה בפנים: בצדי האף, בלחיים הפנימיות, ומעט בסנטר. הסומק לעתים בולט יותר, אך נשאר קבוע בעיקר בלחי ימין. יחד עם האדמומית אני סובלת מתחושת שריפה חזקה בפנים, בעפעפיים, בעיניים באף ומתחת לאף, שמופיעה לאורך היום למספר שעות ממושך, אך לא בלילה ולא מעיר משינה. בנוסף ובמקביל התחלתי לסבול מתסמונת הפה השורף. אציין שבשנה האחרונה הייתי נתונה בחרדה ממושכת. האם התסמינים שציינתי לעיל עלולים להעיד על גידול נוירואנדוקריני? תודה מראש על המענה ותשומת הלב. נ.ב בהתחלה האדמומית היתה מופיעה ונעלמת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסבירות שהתלונות שלך קשורות לתסמונת קרצינואיד או לגידולים נוירואנדוקרינים אחרים היא נמוכה ביותר. במקרים כאלה ההסמקה היא בד״כ התקפית ולא מתמשכת, ומופיעה בנוכחות מחלה גרורתית ידועה. בברכה, ד״ר גלסברג