קרציומה מודולרית המשך טיפול

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

12/02/2023 | 12:29 | מאת: נועה

בתשובת הפתולוגית שבוצעה לאמי לאחר ניתוח כריתת בלוטת התריס אובחנה קרציומה מודולרית בגודל 2.4 ס"מ. כיצד ניתן לדעת האם יש גרורות? אילו בדיקות נוספות היית ממליצה לבצע? מה מידת הדחיפות לאחר אבחנה כזו? האם צריך לבצע פט סי טי? איזה רופא מומחה כדאי שילווה אותה (א.א.ג, אנדוקרינולוג, אונקולוג)?

נועה שלום, אני מבינה ממה שכתבת שהאבחנה הפתולוגית לא הייתה ידועה לפני הניתוח (מניקור FNA)? הבדיקה הכי רגישה היא בדיקת דם לרמת קלציטונין ו-CEA, שהם סמנים למחלה. כדאי להפנות את אימא להמשך טיפול אצל אנדוקרינולוג - עדיף במרכז עם ניסיון בטיפול בגידולים נוירואנדוקרינים. לפי כל הפרטים ותוצאות של בדיקות הדם הנ"ל והדמיה מלפני הניתוח - יוכלו להחליט מה המשך הטיפול, ועל הצורך ב-PETCT או בדיקות אחרות. בברכה, פרופסור גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים