סוגי סרטן מודולרי בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

27/02/2023 | 10:42 | מאת: נאוה

הבנו מהרופא שיש סוגים תורשתיים ולא תורשתיים. האם תוכלי לפרט על תת הסוגים של גידול מודולרי של הבלוטה או להפנות אותנו היכן ניתן לקרוא? האם יכול להיות גידול ממאיר שאינו יפריש קלציטונין? במידה ולאחר הוצאת הגידול המודולרי ערכי הקלציטונין תקינים (אינם מדידים) והאולטרסאונד של הצוואר תקין היית עדיין ממליצה על פט סי טי ועל דיסקציה צווארית? תודה מראש

נאוה שלום, תודה על פנייתך, קרצינומה מדולרית של בלוטת התריס ( MTC ) היא סוג נדיר של סרטן נוירואנדוקריני ( NET ) שלרוב מופיע באופן ספורדי (רק אצל מטופל בודד) ולעיתים נדירות במסגרת של תסמונת גנטית משפחתית. ניתן לקרוא על כך לדוגמה באתר של יחידת ה-NET בהדסה, https://www.hadassah.org.il/ntesuniteinkarem/ וכאן הלינק לחלק הספציפי בנושא ה-MTC: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.hadassah.org.il/files/1.7_MTC_hebrew19092019.pdf כן, יכול להיות MTC בלי רמות מוגברות בדם של הקלציטונין, אומנם זה נדיר. לגבי ניתוח נוסף והשלמת PET CT - ההחלטה היא תלויה במאפיינים של הגידול הראשוני (גודל, סימני פלישה) וברמות קלציטונין ו-CEA לפני הניתוח. קשה לתת תשובה חד משמעית בהעדר כל הנתונים - וממליצה לקבוע פגישה במרפאת הגידולים הנוירואנדוקרינים בהדסה ונשמח לעזור. בברכה, בהצלחה פרופ' גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים