Mriראש מעקב מיקרועדנומה פרולקטינומה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

02/09/2023 | 08:25 | מאת: סבטה

שלום אני בת 39.לפני 15 שנים עברתי קריתה מלא של בלותת התריס עקב סרטן, בעבר במשך שנים לקחתי דוקסטינקס עקב פרולוקטינומה , לוקחת אלטרוקסין קבוע, 2018 עשיתי mri ראש עקב כאבי ראש תוצאה שיש מיקרואדנומה קטנה בהיפופיזה ולמרות שתוצאות בדיקת דם תקינות ופרולקטין תקין.בנוסף מ2020 ניורולוג קבע שכאבי פנים ותחושת נמק או ירדמות בצד ימין בגלל עצב השלישי תריגונמ.מתופלת בתרופות ב 2020 mri עקב כאבים בראש,עין,בפנים בצד ימין הודגם מיקרואדנומה מעט מוגדלת מ2018. השנה 2023 עשיתי mri נוסף מעקב תוצאה. אחורית לגבעות נראה מוקד זעיר תת מתאדר בגודל כ- 0.3*0.3 ס"מ, באבחנה מבדלת מיקרואדנומה אל מול ציסטה ע"ש .RATHKE סיכום: מוקד היפופיזרי כמתואר. באבחנה מבדלת מיקרואדנומה אל מול ציסטה ע"ש RATHKE. לקורלציה אנדוקרינית והמשך מעקב. מה זה אומר? האם זה אותה מיקרואדנומה? יש לי תור לאנדוקרינולוג בדצמבר, האם לפנות לרופא משפחה בדחיפות? תודה

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, ממליצה על יעוץ רופא אנדוקרינולוג מסודר במרפאה, לא נראה שהממצא הקטן 3 מ"מ בהיפופיזה מסכן, עד רבה אם לא השתנה לאורך השנים ושהבדיקות היו תקינות קודם, בברכה, בהצלחה פרופ גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים