קליטה בעצמות הגולגולת בפט סי טי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

22/03/2023 | 15:29 | מאת: נועה

שלום, אם בתשובת פט סי טי ( לאחר שאובחנה קרצינומה מודולרית) הודגמה קליטה פתולוגית בעוצמה גבוהה ל GA68 DOTATAE ב- 3 מוקדים בגולגולת ושאר הגוף נקי. האם זו בהכרח התפשטות של הגידול לעצמות? האם זו יכולה להיות גם מיאלומה? מה הטיפול האפשרי במצ"ב כזה אם יש גרורות בעצמות?

נועה שלום, תודה על השאלה, קליטות בבדיקת ה-GA68-DOTATATE PET CT הם לא מצביעות תמיד על גרורות. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל במחלתך ובהתאם לרמת הסמנים של הגידול בדם (הקלציטונין ו-CEA ), ושל מאפייני הגידול בפתולוגיה מהניתוח - יהיה ניתן כנראה להתרשם על מה מדובר. לגבי דיון על המשך הטיפול - זה בהתאם להנ"ל - יש אופציות של טיפול - אבל זה מעבר למטרה של הפורום הזה. נשמח לעזור לך - ואם יש צורך ניתן לקבוע יעוץ מסודר במסגרת המרפאה של גידולים הנוירואנדוקרינים בהדסה. בברכה, בהצלחה פרופ גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים