אחרי בדיקת mri , מה המשמעות?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

20/02/2024 | 19:47 | מאת: לי

היי, תוצאות של בדיקת הmri שבוצעה לפני כחודש וחצי. ממצאים: מעבר חזה בטן ללא ממצא חריג. הכבד בגודל תקין ומרקם הומוגני . מספר ציסטות קטנות בשתי האונות של פרנכימה הכבד. ללא הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. כיס מרה לא תפוח וללא אבנים. ווריד פורטלי וורידים הפטים פתוחים. טחול בגודל תקין ומרקם הומוגני ללא ממצא מוקדי. לבלב בגודל תקין ומרקם הומוגני . נגע נמדד 8 מ"מ בחלק האינפריורי של זנב הלבלב, בסיגנל מעט גבוה ב1001-34-( 2T )עובר רסטריקציה בדיפוזיה )301-540( , ועובר תת האדרה לאחר הזרקת חומר ניגוד בפזה מוקדמת של הבדיקה )501-176(. מומלץ ייעוץ גסטרואנטרולוגי ולשקול המשך בירור עם EUS. צינור הלבלב הראשי אינו מורחב. אדרנלים ללא גושים. כליות בגודל תקין וללא הידרונפרוזיס. לטענת הרופאה בדקה עם מחלקת הדימות והממצא הוא לא ציסטה, ייתכן net, ממתין לבדיקת eus עם fna. מה המשמעות? האם בהכרח מסוכן? האם כדאי לנסות להקדים את תור הבדיקה שתבוצע רק בעוד חודש? תגובה

שלום רב, נראה שמדובר בממצא קטן ולכן, לצורך האבחנה, מומלץ להשלים בדיקת EUS endoscopic ultrasound כדי לאפיין את הממצא ובמקרה וניתן לבצע ביופסיה. בברכה, בהצלחה, פרופ' גלסברג

21/02/2024 | 10:24 | מאת: לי

תודה רבה על המענה המהיר. אציין שאני בן 43, נמצא קצת בלחץ מהממצא הזה. האם בהכרח מדובר בגידול? האם בגודל כזה עדיין קיים סיכון משמעותי? במידה ולא יצליחו לקחת ביופסיה בeus מפאת גודלו האם מומלץ לנסות בעוד דרכים כמו בניתוח או רק מעקב mri או eus?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים