חשד לגידולים אנדוקראיניים

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/06/2023 | 22:44 | מאת: איציק

שלום פרופ' גלסברג. לפני שנה וחצי בבדיקת US התגלו ממצאים בראש הלבלב עם חשד לגידול אנדוקריני . בשנה האחרונה בוצעו PET CT ,CT ,MRI שהראו שגודל הממצא לא השתנה. כמו כן בוצעו שלושה נסיונות של ביופסיה שלא דגמו את התאים כדי לאמת . נאמר לי לעשות MRI בעוד מספר חודשים. בביופסיות קודמות נרשם " נראה כגידול מסוג NET , הביופסיה אינה אבחנתית ,ממצא בראש הלבלב 15 מ"מ לדעתי למעקב בשלב זה באבחנה של נט קטן נבצע MRI נוסף בעוד חצי שנה " בביופסיה אחרונה נרשם " באונצינייט ממצא 7 מ"מ מוגדר היטב, האדרה בהזרקת סונוביו חשוד לנט . באיזור שער הכבד ממצא הנראה כבלוטה . נדגמו . הממצא שלילי לסינפטופיזין וכרומוגרנין ועלתה אבחנה של SCN . הממצא השני מתאים לבלוטה בביופסיה . המלצתי לחזור על MRI וביקורת. שאלתי האם מומלץ לקבל במרפאתך חוות דעת נוספת, האם בדיקת MRI שמראה שגודל הממצא לא השתנה הינה דבר מרגיע. מה הסימנים שצריך לחשוד בהם להתפתחות גידול סרטני חלילה .

איציק שלום, תודה על פנייתך. לצורך החלטה על המשך טיפול כדאי להגיע למרפאה באופן מסודר עם כל הבדיקות שעשית. יש שני דברים חשובים בהערכה והחלטה על המשך טיפול במקרה כמו שלך: אנדוסקופיט מנוסה שמבצע את ה-EUS, ופתולוג מנוסה. לא ברור אם היתה קליטה ב-PET לקולטנים לסומטוסטטין. נשמח לעזור אחרי רביזיה של כל הנתונים, במסגרת המרפאה. ניתן לקבוע דרך מזכירת המרפאה בטלפון 050-7874396. בברכה, פרופ' גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים