תוצאה גבוהה של קרומגנין A בשימוש אומפרדקס

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/05/2023 | 16:44 | מאת: תמי לושקנסקי

שלום, בשנת 2021 הוצא אצלי גידול קרציונאיד בתוספתן. מאז אני במעקבים של mri ורמת רמוגניןA. כשעשיתי בדיקת דם יצא לי קומגניןA 358, לאחר שנילחצתי גיליתי שאסור לעשות בדיקה זו עם אמפרודקס. כרגע הפסקתי אומפרדקס ועד שאעשה את הבדיקה אני ממש חוששת...כי הברזל שלי 50 שזה נמוך וגם טרנספרין מתחת לנורמה. האם עלי לחשוש ? או שהעלייה מושפעת כל כך מהאמפרדקס ? המון תודה

תמי שלום, תודה על השאלה, נטילת אומפרדקס היא אחת הסיבות הכי שכיחות לעליה ברמת הכרומוגרנין. כדאי לבצע את הבדיקה לאחר הפסקת התרופה ל-3 שבועות, בצום. בנוסף, הפרוגנוזה של גידולים מסוג קרצינואיד של תוספתן היא בדרך כלל מצוינת. בהצלחה, פרופ' גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים