אדרנל תפוח אצל אימי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

23/11/2023 | 19:57 | מאת: שני

אימי בעבר לפני כ 3 וחצי שנים עברה סיטי ריאות בו הודגם גידול היפרדנסי בגודל 1.7 ס״מ בצפיפות 4hu באדרנל השמאלי שנחשד כאדנומה. לפני כחודש עברה שוב סיטי ריאות והפעם התוצאה הייתה: ״ אדרנל שמאל הודגם תפוח״. מה המשמעות של זה? האם הכוונה לאדנומה? האם זה מעיד על גידול האדנומה? לא התייחסו לאדנומה בסיטי הנוכחי…. מה שכן היא נשלחה לבדיקת קורטיזול בדם אחרי לקיחת 2 כדורים מיוחדים לבדיקה בלילה קודם והתוצאה יצאה גבוהה מהנורמה כ 87 מ״ג קורטיזול בדם. מאז התשובה אני בלחץ ודואגת מאוד. מה משמעות המינוח אדרנל שמאל תפוח? האם יכול להעיד על גידול סרטני?

שלום רב, השאלה לא קשורה לפורום זה, אנא לפנות ליעוץ של אנדוקרינולוג בקופת החולים, בברכה, פרופ גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים