פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

ברוכים הבאים ותודה על השתתפותכם בפורום אולטראסאונד במיילדות ובגניקולוגיה. בפורום זה אענה על שאלות הנוגעות לבדיקות אולטראסאונד בהריון. במהלך ההריון אתן מבצעות מספר בדיקות אולטראסאונד הכוללות קביעת גיל הריון, שקיפות עורפית, סקירות מוקדמות ומאוחרת, מעקבי צמיחה, בדיקות מכוונות לחשד למומים עובריים ועוד. אם יש לכן שאלות הקשורות לנושאים אלה אתן מוזמנות לשאול אותן כאן. כמו כן, בפורום זה אשיב על שאלות הקשורות לאולטראסאונד של האגן: הרחם והשחלות. אנא זכרו שהתשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ מסודר על ידי הרופא המטפל שמכיר אתכם ואת הבעיה הרפואית שלכם בצורה הטובה ביותר. בשאלותיכן, השתדלו להתמקד בנושאי הפורום, ונצלו את הפורומים הנוספים שמוצעים באתר, למשל בנושא הריון, פריון וגניקולוגיה. בברכה ד"ר הר-טוב. .
15252 הודעות
13818 תשובות מומחה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

17/05/2017 | 07:23 | מאת: גלי

הוספת תמונה לשאלה ששאלתי מקודם

שלום, עדיין איני מצליח לראות את הקובץ. אנסה מחר לפנות לתמיכה.

16/05/2017 | 16:36 | מאת: גלי

שלום רב.אני בשבוע 8 היום הייתי באולטרהסאונד ולי העובר יש ממצא שהרופאה לא ידעה להסביר מין בליטה ליד העובר יש לציין שהעובר תקין עם דופק.מהבדיקה הקודמת הממצא גדל וזה ממש מדאיג .אשמח לתשובה.מצורפת תמונה.תודה רבה.

שלום, לא רואה תמונה מצורפת.

16/05/2017 | 14:13 | מאת: שירישיר

צהריים טובים....ביומיים האחרונים התחילו להיות לי כיווצים כואבים בנרתיק...עליי לציין גם שלפני יומיים חזרתי מאשפוז במחלקה להריון בסיכון לאחר שהיו לי במשך 9 שעות הרבה צירים ופתיחה של ס"מ וחצי.נשארתי יום במעקב בבית חולים ואז חלפו לי הצירים ושוחררתי הביתה....האם הכיווצים הרבים בנרתיק אמורים להדאיג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני ממליץ לפנות לבדיקה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

15/05/2017 | 09:02 | מאת: איה

שלום, אני מנסה להיכנס להריון. בבדיקת US אתמול, יום 14 למחזור, נמצאו התוצאות הבאות: נתוני הרחם: מנח קידמי מידות הרחם: 40*30*39 מ"מ עובי אנדומטריום: 6.2 מ"מ שחלה ימנית: 16*19* מ"מ. נצפו זקיקים קטנים. שחלה שמאלית: 22*26* מ"מ הערות: מכילה מבנה צלול מאורך 8*16 מ"מ דוגלס: חופשי מנוזל האם התוצאות תקינות? האם המצב מבטא לפני ביוץ? או אחרי ביוץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין כאן תיאור של זקיק מוביל ולכן יתכן שאת כבר אחרי ביוץ או שלא יהיה ביוץ בימים הקרובים. לא יודע למה התכוונו למבנה הצלול המאורך שמתואר. זה דורש ברור. בברכה דר' יוסי הר-טוב

17/05/2017 | 09:26 | מאת: איה

תודה על התשובה! שאלה: האם יתכן שבייצתי, אם הדוגלס חופשי מנוזל?

10/05/2017 | 16:27 | מאת: מתעניינת

יש לי חברה בעל שלישיה ולכל צקום שהחא מגיעה להיבדק מתיחסים עליה בזלזול וחוסר אכפתיות ודבר ראשון מציעים דילול לא מסבירים על הבדיקה מעיפים מבט וזהו רציתי לשאול אם אתה מתעסק בהריון שלישיות וכמובן חשוב היחס בבדיקה כי היא מיואשת כבר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהוראת משרד הבריאות מעקב הריון שלישיה צריך להתבצע במרפאות הריון בסיכון גבוה, בקופה או בבתי החולים. בברכה דר' יוסי הר-טוב

שלום, אני שנתיים לאחר קיסרי שלישי. בביקורת רופא נשים נתגלו נוזלים ברחם. כרגע נוטלת גלולות מסוג זאולי. מה יכולה להיות הסיבה לנוזלים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מעט נוזל בחלל הרחם יכול להצטבר ואם דימומים מתמשכים - זו בדר"כ לא בעיה, כמובן תלוי בכמות הדימום ובתופעות נלוות. בברכה דר' יוסי הר-טוב

04/05/2017 | 11:42 | מאת: לי

היי ד״ר, אני שבוע 9,היום עשיתי אולטרסאונד והטכנאית אמרה שצריך וגינאלי ולא רציתי אז היא אמרה שתנסה ביטני. היא לחצה לי ככ חזק על הבטן שממש ממש כאב לי וגם עכשיו אחרי הבדיקה עדיין מאוד כואב לי, ומרגישה לחצים בבטן התחתונה. האם זה יכולה להיות מסוכן או לפגוע בצורה כלשהי בעובר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני ממליץ לפנות לבדיקה אם הכאב ממשיך. בברכה דר' יוסי הר-טוב

02/05/2017 | 15:29 | מאת: מלי

היי אני חודש אחרי קיסרי יש לי רגישות בבטן כשאני נוגעת מעל התפרים ותחושה כמו של שריפה האם זה טבעי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכולות היות תחושות של נמנום, יתר רגישות או תחושת שריפה באזור הצלקת הניתוחית בגלל פגיעה שהינה קורח המציאות בעצבים באזור. בכל מקרה אני ממליץ גם בדיקה על מנת לודא שאין בעיה אחרת באזור התפרים. בברכה דר' יוסי הרטוב

תוצאות בדיקת בטא. 15 IU/L מה זה אומר? עשיתי את הבדיקה יום לפניי מתי שהייתה צריכה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה אומר רמה מאוד נמוכה של הורמון ההריון. יתכן הריון מאוד צעיר (כ 12 יום לאחר הביוץ), ולכן יכול להתאים לתזמון בו ביצעת את הבדיקה. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

26/04/2017 | 21:23 | מאת: מחיצה ברחם מולד.. והאם כדי לעבור ניתוח

ערב טוב, קצת עליי- בת 38 עם מחיצה ברחם מולד, ילדתי ב 2015 ילד בריא,הריון ספונטני ללא בעיות פוריות וללא שום קושי עד שבוע 39- ילדתי קיסרי - לידת עכוז.. כשנה וחצי לאחר הלידה נכנסתי להריון, והעובר לא התפתח לצערי בשבוע 7 עברתי גרידה. היום 2 ד"ר יעצו לי לעשות את הניתוח להסרת מחיצה והרופא נשים שליווה אותי בהריון הראשון אמר לי בשום אופן, עובדה שהיה לך הריון ראשון מוצלח. מה לעשות? אין הבטחה שאם אעשה את הניתוח לא יהיו לי חלילה שוב חוסר התפתחות עובר... אשמח להמלצה ממך. קארין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מצטער, אבל כתבתי לך תגובה לפני מספר ימים ואני רואה שהיא לא מופיעה. לצערי קשה לדבר על הסרת מחיצה מבלי לראות את בדיקת האולטראסאונד אשר מדגים את עומק ורוחב המחיצה. באופן עקרוני הריון ראשון מוצלח מראה שיכול להיות הריון תקין עם המחיצה הקיימת, ולצערי הפלות מוקדמות הן דבר שכיח גם ללא מחיצות ולכן לא בטוח שעלייך למהר לבצע ניתוח. בברכה דר' יוסי הר-טוב

תודה רבה!

שלום אני כרגע לאחר בשורה שאצטרך לעבור גרידה בשבוע 8 לפי הוסת. לאחר שעיקלתי את הבשורה קראתי שוב את המסמכים בין מה שהרופאה שלי ראתה לבין מה שראו במיון ואני לא יודעת מה לעשות. אפרט: בתאריך 25/03 גיליתי שאני בהריון ע"י בדיקה שתן. תאריך משוער של וסת אחרון 23/02/17 בתאריך 27/03 ביצעתי בדיקת בטא : 281 בתאריך 30/03 שוב בדיקת בטא : 883 בתאריך 06/04 תוצאה בטא : 2768 בתאריך 13/04 הלכתי לרופאת הנשים שראתה שק הריון עם קוטב עוברי ללא דופק. שנראה לה מתאים לשבוע 5-6. ביקשה לחזור בעוד שבועיים. ביום רביעי האחרון 19/04/17 שמתי לב שיש לי הפרשות ודימום. למחרת הלכתי לרופאת הנשים ואלו הממצאים : בסונר שק הריון תוך רחמי בגודל 37 מ"מ עם קוטב עוברי זעיר 26 מ"מ. CRL תואם 5+6 ללא דופק. ללא שינוי מבדיקה קודמת. היא הפנתה אותי למיון תל השומר להפלה. היום 21/04/17 הייתי במיון בבדיקת הרופא נמצא : US שק הריון תוך רחמי עם שני שקי חלמון ללא קוטב עוברי. לדבריו של הרופא גם במידה והכול היה תקין היה צורך לבצע הפלה כי זה הריון תאומים ללא מחיצה בניהם. קבעו לי תור לגרידה בתחילת מאי. מכאן לספקות שעלו לי. בבדיקה אחת רופאת הנשים ראתה רק שק הריון וקוטב עוברי ללא דופק בבדיקה בבית החולים ראו שק אחד ושניי שקי חלמון ללא קוטב עוברי. לא מוזר? בפעמיים שביקרתי אצל רופאת הנשים היתכן שבכול פעם היא ראתה עובר אחר ומכאן התשובה שלא היה שינוי בגודל לאחר שבוע? היום לאחר כמה שעות אחרי הביקור בבית החולים שמתי לב לדימום רציני יותר. לא יודעת מה לעשות, והאם זה נמהר לקבוע עובדות לגביי ההריון. אשמח להתייחסות שי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא יודע לפי התאורים האלו. לא יכול להסתמך על בדיקות שביצעו אחרים אלא רק על מה שכתבו. לפי בדיקות הבטא - יתכן ההיון צעיר יותר ועדיין לא צפוי לראות דופק. אני מציע לבדוק שוב בעוד שלושה ארבעה ימים אלא אם יש דימום חזק. בהצלחה ד' יוסי הר-טוב

21/04/2017 | 12:43 | מאת: אולגה

שלום. אני שבוע אחרי יחסים לא מוגנים. במטרה להכנס להיריון. המחזור שלי סדיר (מקבלת ב25-26 לחודש מדי חודש). היום עשיתי ב.דם. תוצאות: LH - 1.3 Progesteron - 22.2 Estradiol - 219.4 BHCG - קטן מ5 אני אמורה לקבל מחזור ב25 לחודש. האם יש סיכוי שנקלט היריון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ד לא הפורום המתאים אבל עדיין אי אפשר לדעת. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

שלום דוקטור, תודה על תשובתך המהירה וההתייחסות.יש לי עוד שאלות אם תוכל לענות עליהן.האם יש פער בממצאי גודל העובר בשבוע שבע בין מכשירים שונים סונריים[רזולוציה שונה] והאם קביעת גודל העובר נקבעת אוטומטית עי המכשיר או לפי מדידת הבודק.ושאלה נוספת מה ההבדל בין בדיקת טכנאית לרופא, הרופא מפרש תןצאה עפ צילומי הבדיקה או לפ פרשנות הטכנאית.סליחה על הצפת השאלות, מתמודדת קשה עם הספק הקשר לעובר שמפגר בשבוע. תודה רבה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש פערים בבדיקה , גם בבדיקות שונות על ידי אותו בודק וגם בין בודקים שונים.המדידות אינן אוטומטיות אלא נתונות לשליטה של הבודק. ישנן בדיקות כמו סקירת מערכות שמבוצעות רק על ידי רופאים וישנם בדיקות שיכולות להתבצע ע"י טכנאית או רופא. בברכה דר' יוסי הר-טוב

שלום רב היום ביצענו סקירה שנייה בשבוע 23 ו 4 ימים אשר הייתה תקינה פרט לכך שבהתחלה נצפתה קיבה מלאה ולאחר מכן נראתה קטנה יותר כלומר רושם של קיבה תקינה אך משתנה במהלך הבדיקה , שאר הבדיקה תקינה גם מוקדמת גם שקיפות תקינים תודה רבה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קיבה משנה את גודלה בהתאם למעבר הנוזלים בתוכה ולבליעת העובר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

19/04/2017 | 19:42 | מאת: שמרית

בת 35, הפריה שמינית,הריון ראשון. שבוע שבע ויום אחד ניצפו שני עוברים עם דופק.אחד 10 ממ והשני 4 ממ.ואני בדאגה גדולה.שאלתי היא עד כמה קביעת הגודל מדוייקת ומה סיכויו של העובר להדביק את הפער ולשרוד.תודה מראש.

שלום, יש עדיין סיכוי ששניהם יתפתחו תקין. סבלנות. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

13/04/2017 | 22:37 | מאת: אמא

הי יש לי שאלה חרדתית אבל אשמח למענה בכל מקרה ... האם קליפס פלסטיק לשיער שמונח ממש לצד הבטן בזמן בדיקת אולטרסאונד (סקירה שניה) יכול לשבש את מהימנות הבדיקה או להשפיע עליה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא, זה לא משבש. דר' הר-טוב

10/04/2017 | 22:52 | מאת: טניה

שלום רב, אשמח למידע וכמובן עידוד. הריון שלישי בת 26 הריון ראשון הפלה שבוע 10,ילד בן שנתיים ועשר ועכשיו הריון שלישי שבוע 27. משבוע 18 דימומים לסירוגין בשבוע 22 בסקירה השנייה היה הפרדות קרומים 3 סמ, מבדיקה אתמול אצל הרופא שלי ותלונות שלי של כאבי בטן התקבל הפרדות קרומים אורך 77ממ על 14ממ רוחב המליץ על שמירה מידיית. קודם כל רציתי לדעת האם אכן מנוחה יכולה לעזור במצב הזה ולעקב את ההתפתחות? האם באמת במצב הנתון אפשר לסחוב עד סוף ההריון? ואם ידוע לך במקרה אם ביטוח לאומי מכיר במצבים האלה כשמירת הריון? תודה רבה וחג שמחח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טניה, מנוחה כנראה יכולה לעזור ויש סיכוי שההריון ימשיך לשבוע משמעותית מאוחר יותר. ביטוח לאומי מכיר במצבים אלו כשמירת הריון. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב.

10/04/2017 | 15:20 | מאת: לי

שלום רב, בת 43.8 לאחר החזרת עובר בן שלושה ימים (איקסי והנצה) ב-1 במרץ. ווסת אחרונה - 12 בפברואר. Us ראשון בשבוע 6+2 עם שק הריון 6 מ״מ ללא עובר או שק חלמון. מתאים לשבוע 5. Us שני בשבוע 7+5 עם שק הריון בגודל 12 מ״מ שמתאים לשבוע 5+2 עם שק חלמון בספק וללא עובר. Us שלישי בשבוע 8+1 לפני ציטוטק הראה עובר בגודל 6.1 מ״מ שמתאים לשבוע 6 ושק חלמון. נקבע עוד us לשבוע 8+5. האם יש סיכוי לעובר עם דופק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי, מכיון שגיל ההריון ידוע (8+ לפי החזרת העובר) ההריון אינו תקין ולדעתי אין טעם להמשיכו. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

09/04/2017 | 13:03 | מאת: אורלי

לפני כשמונה חודשים גילו כתוצאה מכאבים בבטן, ציסטה בשחלה ימנית גודל 4 מ"מ , נתנו לי גלולות שגרמו לדיכאון לכן הפסקתי לקחת אותן, יש דימום לא סדיר שלא קשור למחזור, מאז ירדתי עשרה ק"ג , בזמן קיום יחסים, עם כל חדירה יורד המון דם. בבדיקת גניקולוג מהיום, נאמר שאין ציסטה והכל תקין, באולטרסאונד וגינלי נצפתה לולאת מעי קיבלתי הפנייה לקולונוסקופיה. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא יכול לדעת לפי התאור שלך מה זה אומר. גם הציסטה של 4 מ"מ אינה נחשבת כציסטה. לא רואה קשר בין הדימום ללולאת מעי שנצפתה באולטראסאונד. בברכה דר' יוסי הר-טוב

09/04/2017 | 12:25 | מאת: חן

לפי וסת אני שבוע 8+1 עשיתי היום אולטרסאונד והטכנאית אמרה שגודל העובר 12.9 מתאים לשבוע 7+4 וגודל שק הריון 14 ממ יש דופק . אמרה ששק הריון קטן לשבוע שאני נמצאת . מה זה יכול להיות ? האם זה תקין?

שלום, גודל העובר בתחום הנורמה לשבוע ההריון. לגבי השק - אני ממליץ פשוט לעקב. סיכוי טוב שהשק יגדל בהמשך. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

03/04/2017 | 10:46 | מאת: אולגה

שלום, עשיתי במרץ חיסון לאדמת. כמה זמן אחרי החיסון מותר להכנס להיריון? הגניקולוג שלי אמר 3 חודשים ובחלק מהמקומות רשום חודש. אשמח להבהרה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההמלצה הקודמת היתה לשלושה חודשים. היום טוענים שגם חודש מספיק. אנא התיעצי בכל מקרה עם הרופא המטפל שלך. בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב

31/03/2017 | 10:48 | מאת: נעמה

הי ד"ר גיליתי לפני שבוע שאני בהריון . ווסת אחרונה 13.2.17 . עשיתי בדיקת דם יום שלישי יצא 18031 ואחרי יומיים 28000 ומשהו שזה הכפלה של 1.5 האם תקין ? כמו כן אתמול היתי בבדיקה כי היו לי כאבים פעם אחת לםני יומיים בבטן לכמה דקות ועבר אז נבדקתי ראתה שק הריון ושק חלמון ללא עובר אמרה אולי הריון צעיר ואני אחזור עוד שבוע האם אני בשבוע 6 זה נורמלי האולטרסאונד ? והאם הכפלה של 1.5 בבטא זה תקין ?? אני ממש בלחץ

שלום נעמה. נשמע תקין. עד שבוע 6 לערך לא רואים דופק, והעליה בהורמון תקינה. בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב

01/04/2017 | 08:24 | מאת: נעמה

תודה רבה דוקטור על התשובה המהירה , הרופאה שבדקה אותי אמרה לי אחרי שבוע לחזור לבדיקה נוספת האם זה הכרחי ? כי לרופא נשים שלי יש לי תור סביב שבוע 9 (אני עכשיו בשבוע 6 וכמה ימים אם זה מדוייק אפילו לא יודעת כי די בטוחה שיש לי ביוץ מאוחר) היא אמרה לי לחזור כי הערך הכפיל ב 1.5 ולא ב 2 האם זה חייב להכפיל ב 2 ? אף פעם לא בדקתי בטא ממש

28/03/2017 | 17:24 | מאת: שרון

שלום רב, אני בהריון והרופא ביצע בדיקת אולטרסאונד וגינלי, כאשר הוא שם את הקונדום על המתמר בידיים חשופות (לא שם כפפות על ידיו לפני). האם בעייתי ? האם יש סיכון להעברת חיידקים/וירוסים בעיתיים ? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון, הקונדום מקופל כך שהחלק החציוני שלו מגולגל פנימה, כך שבדרך כלל לא נוגעים בחלק הפנימי בזמן הכיסוי, ובדר"כ הידים נקיות ממזהמים בעיתיים,כך שאני לא חושב שאת בסיכון יתר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

26/03/2017 | 15:52 | מאת: אורטל

היי אני באיחור די רציני, קניתי ערכות הריון יצא שלילי, עשיתי בדיקת דם יצא קטן מiu/l2 ואני די בלחץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מה להיות בלחץ. פני לרופא המטפל שיתן לך כדורים לזרז את הוסת. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.

שלום רב, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כשנה. עשינו אולטרסאונד ובדיקת זרע והבדיקות יצאו תקינות. יש משהו שעדיין מפריע לי ואשמח לקבל תשובה לגביו. כבר כמה חודשים קורה שכמה ימים לפני המחזור יש לי טיפה דימום (לרוב בצבע חום-שחור) בכל יום עד שמגיע המחזור לזמן של כ-3 ימים. הייתי אצל שני רופאי נשים שלא התייחסו לזה ואילו דיברתי עם רופא שלישי שאמר שזה סימן לביוץ מאוחר וחלש ויש לזה טיפול. למי אני אמורה להאמין והאם ניתן לקבל מידע לגבי איזה טיפול עושים במצב כזה? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא מכיר קשר בין דימום כזה לביוץ מאוחר. אפשר לבדוק ביוץ בעזרת ערכות ביוץ או אולטראסאונד ולראות אם יש קשר בינהם. לדעתי אין משמעות לוסת שמתחיל במספר ימי דימום קל לפניו. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

תודה רבה על המענה המהיר! אז הממצא הזה לא מעיד על כלום? זה תקין? ומה לגבי מחזור קצר מאוד (כ-3 ימים)-האם זה מעיד על משהו?

גם זה לא מעיד בהכרח על בעיה.

16/03/2017 | 21:02 | מאת: רויטל

אני בשבוע 30 ונפלתי , אתמול ערך בבאקה היה 2.2 והיום עלה ל3.5 מעט לחוצה , האם ישנה סכנה לעובר או לי? והאם ניתן לקבל יותר אינפורמציה על הבדיקה ... עדיין מאושפזת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני משער שאת מתכוונת לקליהואר בטקה. זו בדיקה שנועדה לדעת אם יש דימום דם עוברי לאם דרך השליה כתוצאה טראומה לשליה. במקרים שהביה חיובית צריך מעקב לבדוק שהעובר לא מפתח אנמיה עוברית שדורשת טיפול. מקווה שאצלך הכל יהיה בסדר. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

12/03/2017 | 18:18 | מאת: ניר

האם לאישה יש את אותו סיכון להידבק באיידס גם כאשר היא מבצעת מין אוראלי וגם מחדירה ללא קונדום, ללא גמירה וללא פצעים? האם הסיכון בשני המקרים הוא זהה? אם לא, מה ההבדל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא הפרום המתאים. נא להפנות את השאלה לפורום נשים או פורום שעוק במחלות זהומיות.

06/03/2017 | 10:18 | מאת: עינב

היי, מנסה להיכנס להריון כבר שנה. אתמול עשיתי בדיקות דם הורמונליות. אשמח לדעת אם הכל בסדר. TESTOSTERONE- TOTAL 2 ESTRADIOL (E-2) 643 SHBG 65.7 FREE ANDROGEN INDEX 3 TSH 3.2 T4- FREE 12 LH 8.4 FSH 3.9 PROLACTIN 351.1 PROGESTERONE 39.9 ANDROSTENEDIONE 9.42 DHEA SULPHATE 3.66 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השאלה שייכת לפורום גינקולוגיה או פוריות.

שלום רב ד"ר רציתי לשאול אם באולטרסאונד צבעוני של קופות החולים ניתן לראות גם את צבע העור של העובר? במידה וההורים מעורבים. האם מרפאות כמו מכבי/כללית משתמשים במכשיר EGE10? תודה רבה:)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בשום מכשיר אולטראסאונד לא ניתן לראות את צבע עור העובר. כל הצבעים הינם צביעה מלאכותית של התוכנה שאינה קשורה לצבע העור האמציתי של העובר. למיטב ידיעתי אין עדיין במכבי או בכללית GE E10. בברכה דר' יוסי הר-טוב

26/02/2017 | 18:35 | מאת: אורית

שלום רב, לפני כחודשיים וחצי עברתי הפסקת היריון בשל העובדה שלקחתי כדורים שעלולים לגרום למומים לעובר הן על ידי כדורים שלא השפיעו על ביצוע הפעולה והן על ידי גרידה בניתוח. צפי למחזור הוא 4-6 שבועות, אולם טרם קיבלתי מחזור כבר חודשיים וחצי. מצד אחד יש לי הרבה לחץ בתקופה האחרונה- חתונה, לימודים, מעבר דירה וירידה במשקל. לאחר בדיקה אצל הרופא נאמר שהכל תקין וניתן לי מרשם לנטילת כדורים norethisterone לשם החזרת המחזור. ראיתי שיש לנטילת הכדורים תופעות לוואי ולכן אני חוששת לקחת אותם. האם יש ממה לדאוג? האם לקחת את הכדורים? האם להמתין בסבלנות? ובנוסף האם לאחר לקיחת הכדורים ומיד עם הופעת הוסת אני אקח גלולות האם ניתן יהיה לשלוט בהופעת הווסת בשל חתונה שמגיעה בקרוב. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני לא מכיר אותך ולא את העבר הרפואי שלך ולכן לא יכול להגיד לך אם ליטול את הכדורים או לא - תלוי בבדיקה הגינקולוגית , באולטראסאונד שבוצע ובמצבך הרפואי. אבל באופן כללי תופעות הלואי של הכדורים הן מועטות. אני ממליץ לפעול לפי המלצות הרופא שבדק אותך או לפנות לבדיקה אם את מעונינת בחוות דעת מקצועית נוספת. בברכה דר' יוסי הר-טוב

22/02/2017 | 19:25 | מאת: דנה

שלום רב, אני בשבוע 29+3. היום הייתי אצל הרופא בבדיקה שגרתית במדידות נראה- BPD- תואם לשבוע 29+6 (74 מ"מ) היקף בטן- תואם לשבוע 28+5 (אין לי את המספר המדויק ) פמור- תואם לשבוע 30+4 האם הפערים בגדר הנורמה לשבוע זה? חשוב לציין כי בסקירה השנייה כל המדדים היו גדולים בערל ב4-6 ימים מגיל ההריון - אך נעשה במרפאה אחרת לגמרי הרופא לציין טוען שהכל תקין - אבל אני פולניה בכל זאת....ומוצאת סיבה לדאגה. האם כך? תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תמיד יש הבדלים בין האברים השונים ולא כולם צריכים להיות מתאימים לאותו שבוע. כל המדידות שתיארת הינם בתחום התקין לשבוע ההריון, בדיוק כפי שאמר הרופא הבודק. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

21/02/2017 | 23:24 | מאת: תרופה zofran

אני עוברת טיפולים כימו וקיבלתי מרשם לתרופה zofran4mg.בבית מרקחת קיבלתי תחליף אונדנסטרון אינובנד8מ.ג.האים זה אותה תקופה ולמה מינון שונה?אשמח לקבל תשובה.תודה.ויקטוריה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הפורום הינו פורום לאולטראסאונד במיילדות וגינקולוגיה.

שלום רב, האם בבדיקת אולטראסאונד בטנית ניתן לראות גם את התעלה הואגינלית? תודה רון

שלום, לעיתים ניתן, לעיתים רק חלק ולעיתים קשה להדגים. בברכה דר' הר-טוב

20/02/2017 | 14:52 | מאת: אולטרא סאונד רקמות רכות מפשעות

באולטראסאונד מ-23.11.16 הודגם בצד שמאל בקע גולש קטן פתח כ-4.5 מ"מ תכולה שומנית. בימין לא הודגם בקע. הכירורג המטפל הציע לי ניתוח. השאלה אם חובה לנתח ואם אפשר בלפארסקופיה. הפנייה לכירורג הייתה בעקבות כאבים . עד היום הכאבים קיימים ובעיקר בזמן שכיבה בלילה לקראת השינה ובמהלכה. הכאב יכול להופיע בעוצמה ואפילו להעיר אותי משינה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי השאלה שלך קשורה לכירורגיה ולא למיילדות וגינקולוגיה. איני מומחה בכירורגיה ועלייך לפנות בשאלה לפורום המתאים. בברכה דר' יוסי הר-טוב

....

לקריאה נוספת והעמקה

תפני לבדיקת רופא.

16/02/2017 | 17:09 | מאת: מודאגת

שלום אני בהריון אחרי החזרת בלסטוציסת מוקפא בן 5 ימים.. בטא אחרי 10 ימים מהחזרה 308 בטא אחרי 14 יום 2034 האם הערכים נורמלים או גבוהים מרמזים על תאומים יש לי הרגשה שהעובר התחלק לשניים אחרי חודש מהחזרה עשיתי אולטראסאונד והרופה ראתה רק שק חלמון אחד ודופק אבל אמרה שהיא רואה מסביב קריש דם וביקשה ממני לחזור עוד שבועיים לעשות עוד אולטראסאונד האם קריש הדם שראתה מסמן על סכנה לעובר אני כל כך מודאגת!! והאם עדיין יש סיכוי לראות עוד עובר!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם נראה שק אחד עם שק חלמון אחד - יש עדיין סיכוי לתאומים אך הסיכוי נמוך (בתנאי שהבדיקה בועה כראוי). לגביב קרישי הדם - רואים לעיתים קרישי דם בתחילת ההריון מוצלח ותקין - לכן כדאי לא לדאוג כל כך. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

13/02/2017 | 00:13 | מאת: ליה

שלום ! האם זה לא מסוכן לאונן אחריי לידה עם תפרים שעוד לא נמסו ?

לא

12/02/2017 | 18:41 | מאת: גלי

אני בשבוע 28 להריון . ויש לי הפרשות חומות צימגיות . 3 ימים סובלת מכאבי ראש וכאבים לחץ במפסעןת . הטם ללכת להיבדק ? לחץ דם 128/75

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני ממליץ לפנות בהקדם לבדיקת רופא. בברכה דר' יוסי הר-טוב

שלום רב, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשקלל את תוצאות בדיקת השקיפות העורפית שערכתי בקופת החולים בארץ, עם תוצאות בדיקת QUAD SCREEN AFP4 שביצעתי בארה"ב? התוצאה של ה-QUAD בפני עצמה קצת מלחיצה, והרופא המקומי שלי פה בארה"ב טוען שהוא לא יודע איך לבצע את השקלול בגלל הבדלים במדדים או משהו כזה. הרופא ממליץ לעשות את בדיקת ה-DNA בדם, אבל ללא שקלול התוצאות כנראה שלא אוכל לקבל החזר מהביטוח הרפואי פה בארה"ב בגין הבדיקה היקרה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, למיטב ידיעתי, על מנת לבצע את השיקלול על הבדיקות להתבצע באותה מעבדה. יש אפשרות לברר במעבדה אם נשאר סרום ולשלוח למעבדה השניה לבצע את הבדיקה המשלימה. בכל מקרה אני חושב שעלייך להתייעץ במעבדה המעבדה עצמה או גנטיקאי- אולי הם יוכלו לעזור לך. בברכה דכר' יוסי הר-טוב

תודה רבה על המענה!

08/02/2017 | 22:39 | מאת: מישמיש

שלום רב, איני מקבל מחזור, כך שאיני יודעת מתי הביוץ שלי קורה. לפני 8 ימים עשיתי בטא, ויצא 211. עתה בדקתי שוב וראיתי שיש רק 1200 ולא 1600 כפי שהיה מצופה (אין הכפלה כל יומיים). הפגישה עם הרופאה נקבעה לסוף פברואר. אולי תוכל לאמר לי לאן לדעתך גורל העובר הזה הולך? זהו? נגמרו הסיכויים? זה ילך וירד? אני מבינה שאינך יכול לדעת בודאות, אך אולי כללית? כיוון? אני לא מפסיקה להתחרבש בזה שוב ושוב. חי מת חי מת חי מת:) תודה רבה!!!

שלום, זה לא מתמטיקה ולכן לפי העליה בבטא אני מאמין שההריון תקין. עלייך לבצע US בהמשך לתקינות ההריון. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

09/02/2017 | 15:01 | מאת: מישמיש

נתת לי תקווה...

03/02/2017 | 04:39 | מאת: נופר

ערכו לי את כל הבדיקות שקיפות עורבית חלבון עוברי והכל היה תקין כשהגעתי לסקירה המאוחרת הרופא אמר שיש עיקוב בגדילה והרחבת המעי שלחו אותי ליעוץ גנטי והמליצה לי על דיקור מי שפיר .. אני מאוד מפחדת לעשות את הבדיקה כי הבנתי מהמון נשים שהיא מסוכנת . השאלה שלי אם לעשות את הבדיקה או שאפשר פשוט לעקוב אחרי זה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במקרה של הרחבת מעי והאטה בצמיחה יש המלצה לבצע דיקור מי שפיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

31/01/2017 | 01:50 | מאת: נועה

שלום בהריון, כעת בערך בשבוע ה- 24. לפני כ -10 ימים עשיתי בדיקת דם, ומצ"ב קישור ישיר לתמונה של התוצאות. בהריון קודם לפני כ-4 שנים, היה לי CMV בזמן ההריון, ולתינוקת היה CMV מולד, אך לשמחתי כל הבדיקות היו תקינות וההתפתחות תקינה. בבדיקת הדם העדכנית, כתוב: CMV-IGM BORDERLINE בהמשך מופיעים עוד נתונים בקשר לזה. רציתי לדעת במה מדובר מה המשמעות של תוצאה גבולית? האם זה מעיד בוודאות על הדבקה? והאם ניתן לדעת מתי היתה ההדבקה? מה משמעות הנתונים שבהמשך? האם זה יכול להסביר את החולשות שהיו/ויש לי ? נדרשת בדיקה חוזרת? והאם קיים סיכון לעובר או שאם היה לי CMV בעבר, אז אין בעיה? קישור ישיר לתמונה של התוצאות: https://srv214.gif.co.il/images/559282cmv.jpg תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות קרוב לודאי קשורות לזהום בעבר, כי בדיקת IGM בשיטה המדוייקת יותר שלילית, והתשוב של BORDERLINE כנראה לא נכונה. בכל מקרה כדאי לבצע יעוץ של מומחה למחלות זהומיות. בברכהדר' יוסי הר-טוב

27/01/2017 | 20:39 | מאת: גול

שלום, הייתי באולטרסאונד שבוע שעבר. הרופא אומר שאני כנראה באזור שבוע חמישי אבל לא בטוח והעובר שנצפה כל כך קטן שטרם ניתן למדידה. בתוך שק ההריון האחד נצפו שני שקי חלמון. על מה זה יכול להעיד? תודה רבה. זה הריון ראשון ואני קצת מוטרדת. תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שני שקי חלמון יכולים להעיד על התפתחות של תאומים זהים בתוך שק ההריון. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

25/01/2017 | 22:06 | מאת: מוריה

שלום וברכה, התגלה אצלי קורפוס קולוזום קצר ודק. לא יותר מ25 במקום 40 לשבוע 32. כל מבנה המח תקין .כרגע מחכים לתשובות mri. האם יש סיכוי שהעובר בכל זאת תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חשובה תשובת MRI. חשוב לדעת אם יש רק קיצור של הקורפוס קולסום או ממצאים נוספים. בפרוגנוזה פחות טובה במקרה של ממצאים נוספים, אבל חשוב לדעת שלעיתים ממצאים נוספים מתגלים רק לאחר הלידה. אני מציע לחכות לתשובת MRI והברור הנוסף אם בוצע. מומלץ גם יעוץ גנטי לאחר תשובת MRI. בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב.

26/01/2017 | 23:59 | מאת: מוריה

תודה, קבלתי היום תשובה של mri. בתשובה כתוב שהאורך הקורפוס קולוסום באחוזון 3% , הוא נראה מעט צר אבל אין קריטריונים לעוביו. פרט לכך בגדר הנורמה. אתמול עשינו ייעוץ גנטי לפני שהיה לנו את התוצאות והיא הפנתה אותנו לדיקור מי שפיר שכבר עשיתי אתמול. האם תוצאת הmri מוסיפה כרגע משהו. חוזרת לשאלה האם יש סיכוי שהעובר תקין או מה לגבי המשך הריון?

12/01/2017 | 21:56 | מאת: מרים

שלום, אתמול הלכתי לעשות בדיקת אולטרסאונד בידיעה שאני בשבוע 6. הרופא לא ראה שום דבר וגם לא מחוץ לרחם, ואמר שכנראה היה ביוץ מאוחר וההריון צעיר ולכן לא רואים שום דבר באולטרסאונד .. היום הלכתי לעשות בדיקת דם והבטא 1225 .. הגיוני שמספר הכפיל את עצמו מאתמול? מתי ללכת שוב לאולטרסאונד והאם יש ממה לחשוש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקה שביצעת יכולה להתאים להריון תקין צעיר שעדיין לא נראה בבדיקת US. ממליץ לבצע בדיקה נוספת כעבור שבוע בערך. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

שלום. אני בשבוע 21 לאחר בדיקת אולטראסאונד שיגרתית הטכנאית קראה בדחיפות לרופא הרופא ראה שיש בעיה בחדר הימני לא תקין .וטוען שיש מום רציני .הוא קבע סקירה מכוונת למוח לשבוע הבא והמליץ הפסקת הריון.יש לציין שעברתי דיקור מי שפיר וציפ גנטי שיצאו תקינים לחלוטין.אקו לב תקין .האם יש מצבים שהמוח מתפתח בשבוע מאוחר יותר? האם הגיוני שמי שפיר וציפ גנטי יצאו תקינים ולא ראו מום במוח ? אנא עזור לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי לא יכול לחוות דיעה על הממצאים שנצפו, אבל לצערי ישנם מקרים שבדיקת מי שפיר וצ'יפ תקינים ויש מום בעובר, כמו גם להפך, וזו הסיבה שבדיקה אחת לא מחלפיה את השנייה. דר' יוסי הר-טוב

10/01/2017 | 21:47 | מאת: שני

שלום שבוע 8+0. דופק הופיע בשבוע 6+2 ומאז איטי - ללא שיפור. סביב 80-100 לדקה. האם ההריון לא תקין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש מחקרים שמראים שאם יש דופק איטי הסיכוי להפלה גבוה יותר, אבל אני ממליץ לא להתפס לספקולציות ולראות איך מתקדם ההריון. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

10/01/2017 | 13:36 | מאת: אסנת

שלום , אני בתחילת שבוע 8, בשבוע 5 ביטא 19,000 בשבוע 7+0 אולטראסאונד הדגים עובר אחד עם דופקים ובנוסף בצוואר הרחם נמצא מוקד היפואקוגני 9.3×10 מ"מ. מה משמעות הדבר? האם מדובר בעוד הריון שלא התפתח? האם מסוכן להריון ובכלל??? לציין ללא דימומים או כל הפרעה אחרת. בעבר 3 הריונות, 2 הפלות בשבועות מוקדמים 5-7, הריון ולידה אחת בריאה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי, לא יודע לפי התאור מה הממצא. תלוי מאוד במיקומו בצואר, מראה ממצאים נוספים. בברכה דר' יוסי הר-טוב

שלום, במהלך סקירת מערכות תקינה בשבוע 22 נצפה קורפוס קולוסום באורך 20. נשלחנו לביצוע סקירה מכוונת שם נצפה קורפוס מלא ואחיד ללא ממצאים חריגים. הומלץ לבוא לבדיקה בשבוע 26 לבדיקת אורך נוספת. ציפ גנטי תקין ומי שפיר תקינים , סרולוגיה תקינה , אקו לב תקין. בשבוע 26 נצפה קורפוס קולוסום באורך 29 שעל פי הרופא מתאים לשבוע. לאחר חיפוש ראיתי שממצא זה תקין אך בטווח נמוך של הנורמה ( סטיית תקן ). האם אורך זה תקין ? והאם העובדה שאורך האיבר גדל באופן יחסי בצורה תקינה אומרת שההתפתחות תקינה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים אנחנו רואים התפתחות מעט מאוחרת של הקורפוס קלוזום , ללא משמעות . אם עכשיו המבנה תקין והגודל תקין - אזי לדעתי אפשר להתייחס לזה כבדיקה תקינה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

תודה על תשובתך, מה המשמעות של ערכים שנמצאים בגבול התחתון של הנורמה ? כלומר נמצאים תקינים בטווח של סטיית התקן

03/01/2017 | 18:39 | מאת: עדי

שלום בשבוע 15 פלוס 3 עשיתי סקירה בה הכל היה תקין פרט לקיבה שנצפתה קטנה היום, לאחר שבועיים חזרתי לסקירה מכוונת ולא נצפתה קיבה, הרופא הפנה אותי לערוך בדיקת אולטרסאונד בביח שיבא וייעוץ גנטי. קראתי באינטרנט על כל מיני בעיות בוושט שיכולות לגרום לכך שלא רואים את הקיבה...השאלה שלי, מה הסיכוי שאם הקיבה לא נצפתה פעמיים, באולטרסאונד בביח יראו אותה פתאום? האם זה יכול להיות בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הקיבה מתמלאת בזמן בליעת מי שפיר ע"י העובר ומתרוקנת. המטרה של הבדיקה בבית החולים הינה לנסות ולראות מעבר דרך הושט בזמן תנועות בליעה של העובר ולשלול בעיות אחרות. חשוב לזכור שבדיקת האולטראסאונד אינה יכולה לשלול לחלוטין בעיה בושט.