קיצור צוואר הרחם בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

12/10/2022 | 19:59 | מאת: נועי

שלום, הריון תאומים (לא זהים, שליות שונות ושקים שונים) כרגע שבוע 19+0, בוצע היום מי שפיר. לפני 3 שבועות הייתי אצל רופאת הריון בסיכון, מדדה צוואר רחם וגינלי - 44 שבוע וחצי לאחר מכן נמדד צוואר הרחם בסונר בטני- 36 והיום במי שפיר (שבוע וחצי מהבדיקה הקודמת), סונר בטני- נמדד 34 . האם זה צריך להדאיג? מעיד על התקצרות? או בגלל המדידות השונות/לחץ שונה יש כאלו הפרשים? בנוסף, עובר 1 היום נשקל בסביבות 270 גרם, עובר 2 נשקל 230+- האם זה פער מדאיג? תודה רבה מראש. תגובה שיתוף

שלום, בכל המדידות אורך הצואר תקין. יש תמיד טווח של טעות מדידה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

12/10/2022 | 20:10 | מאת: נועי

תודה רבה על תשובתך המהירה. מה לגביי ההפרשים במשקלי העוברים? האם נורמאלי? תודה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה