פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

ברוכים הבאים ותודה על השתתפותכם בפורום אולטראסאונד במיילדות ובגניקולוגיה. בפורום זה אענה על שאלות הנוגעות לבדיקות אולטראסאונד בהריון. במהלך ההריון אתן מבצעות מספר בדיקות אולטראסאונד הכוללות קביעת גיל הריון, שקיפות עורפית, סקירות מוקדמות ומאוחרת, מעקבי צמיחה, בדיקות מכוונות לחשד למומים עובריים ועוד. אם יש לכן שאלות הקשורות לנושאים אלה אתן מוזמנות לשאול אותן כאן. כמו כן, בפורום זה אשיב על שאלות הקשורות לאולטראסאונד של האגן: הרחם והשחלות. אנא זכרו שהתשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ מסודר על ידי הרופא המטפל שמכיר אתכם ואת הבעיה הרפואית שלכם בצורה הטובה ביותר. בשאלותיכן, השתדלו להתמקד בנושאי הפורום, ונצלו את הפורומים הנוספים שמוצעים באתר, למשל בנושא הריון, פריון וגניקולוגיה. בברכה ד"ר הר-טוב. .
14467 הודעות
13902 תשובות מומחה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

06/05/2018 | 00:13 | מאת: לירז

בבדיקת US היום נצפה זקיק בגודל 14 מ"מ מתי צפוי הביוץ? ומתי כדאי לקיים יחסים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירז, לא יודע למה אבל התשובה שכתבתי לך לא מופיעה. הביוץ היה אמור להתרחש כיומיים לאחר הבדיקה,ז"א אתמול/היום. בהצלחה. ד"ר יוסי הר-טוב

שלום... עשיתי סקירה מאוחרת.בשבוע 27.ואמר לי הרופא שיש הרחבה...מצד ימין 2.9 ומצד השני 7.6...והוא אמר לי שאעשה עוד בדיקה.. אני דואגת מאוד... האם יש סיכוי ללידה ילד בריא אני לא יושנת בלילי אני בוכה כל יום😭😭

שלום, אין כאן הרחבה. הרחבה זה חדר מעל 10 מ"מ. יש אסימטריה מסויימת שלרוב אינה משמעותית ואינה גורמת לפגיעה בהתפתחות או תפקוד, וזה בתנאי שאין ממצאים אחרים (זה הממצא הבודד), ואלו רוב המקרים. את יכולה להפסיק לבכות ולישון טוב בלילה. תעשי את הבדיקה המכוונת לוודא שאין ממצאים נספים. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

שלום היום עשיתי אולטרסאונד לאחר שאני מנסה להרות . בדיקת הרחם אורך 42 מ״מ עובי 31 מ״מ 39 מ״מ רוחב עובי הרירית 5.6 שחלה ימנית אורך 40 מ״מ גובה 20 מ״מ בתוכה זקיק בקוטר 14 מ״מ שחלה שמאלית אורך 28 מ״מ 15 מ״מ גובה זקיקים קטנים . השאלה שלי עם האולטרסאונד יצא תקין ? האם אני מבייצת בקרוב ? באיזה גודל אמור להגיע הזקיק כדי להיכנס להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,הבדיקה תקינה ומראה על ביוץ כיומיים שלושה לאחר בדיקת האולטראסאונד. כאשר הזקיק מגיע ל 17 מ"מ ומעלה צפוי ביוץ. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

03/05/2018 | 21:40 | מאת: אורלי

שלום רב. אתמול הייתי אצל רופאת הנשים לאחר שעשיתי בדיקה הריון ב17/4 והתוצאה הייתה 125 3 ימים לפני איחור, אתמול הייתי אצל הרופאה ונצפה שק הריון ללא עובר. עשיתי בטא חוזרת והתוצאה 33452 השאלה שלי איך לא רואים עובר? האם זה לא תקין? יכול להיות שגם לא יראו? עוד שבועיים היא אמרה לי לחזור, מאוד חוששת :(

לקריאה נוספת והעמקה

שום רב. הבדיקות גבלוליות. ישנו חשש שההריון לא מתפתח כראוי אך לא בהכרח. אני מסכים עם הרופאה שלא כדאי עדיין להסיק מסקנות וממליץ לחכות שבוע שבועיים. אם בעוד שבוע לא יאותר דופק - ההריון אינו תקין אך לדעתי יש עדיין סיכוי לא קטן שיופיע דופק. מקווה בשבילך שיהיה הריון מוצלח, בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

01/05/2018 | 13:53 | מאת: ס.ח

בסקירת מערכות שביצעתי ,בשבוע 15 להריוני,אמר לי הרופא שיש לעובר וריד תבורי ימני מתמיד,וציין שהכל בסדר,למרות זאת אני לא רגועה אחרי מה שקראתי באינטרנט בנושא זה.מה עלי לעשות?

שלום, וריד טבורי ימני הינו ממצא שמתגלה לעיתים בהריון, כאשר הוריד הזה (וגם השמאלי הרגיל) מתנוונים לאחר הלידה ואינם פעילים אחרי הלידה. בוריד ימני יש צורך לבצע בדיקה שתשלול בעיות נוספות וכממצא בודד אינו קשור לעליה בתחלואה או בסיבוכים בהריון. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

02/05/2018 | 07:55 | מאת: ס.ח

שלום רב תודה על תשובתך,איזו בדיקה צריך לעשות שתשלול בעיות נוספות? בתודה

27/04/2018 | 16:58 | מאת: סיון

שלום המוחון בפרמטר כשראיתי בדף קטן עשיתי סקירה שלישית אצל פרופ והוא בדק את המוח והוא אמר שהכל תקין הלכתי לסקירה בשבוע 31.5 ואני רואה שהמוחון מתאים לשבוע 27.4 אבל הוא לא אמר לי על זה כלום ואמר שהכל תקין. צרפתי את התוצאות . קצת מדאיג . לפי הפרמטרים שהעלתי בקובץ אפשר להיות רגועים?

שלום, אני לא מצליח לפתוח את הקובץ, אבל כדאי לשאול את הרופא שביצע את הבדיקה. אם הוא אמר שהכל תקין- יתכן שיש בעיה בהקלדה. זה לא תקין אם הצרבלום קטן במספר שבועות. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

שלום רב, עברתי ניתוח להגדלת שדיים לפני שנתיים . לאחרונה יש לי כאב פנימי בשד ימין,באזור הפטמה ובכל הצד הימני. אני כבר מספר ימים על משככי כאבים וקבעתי אולטרסאונד לשבוע הבא. אשמח לדעת מה עשוי להיות מקור הכאב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני מצטער, אבל זה לא תחום ההתמחות שלי ושל הפרום הזה., עלייך לפנות לפורום כירורגית שד. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

07/04/2018 | 15:47 | מאת: לירון

אני לא מקבלת.מחזור כבר 11 שנה רירית הרים שלי מעובה 8 ממ חלקה אורגני האם זה מסוכן. האם יכול להיות שזה ברוני? תודה א י מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון. לאחר 11 שנה ללא וסת הרירי צריכה להיות דקה יותר, ולכן הדבר דורש המשך ברור וטיפול, על ידי לקיחת דגימה של הרירית ומתן כדורים על מנת לגרום לקילוף שלה. אנא פני לרופא המטפל להמשך טיפול.

שלום אני שבוע 37 לחצים למטה ודקירות בנרתיק האם זה צירים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , כדי לדעת אם אלו צירים עלייך לפנות לבדיקה וביצוע מוניטור צירים. שיהיה במזל טוב. ד"ר יוסי הר-טוב

האם יכול להיות שעשיתי צילום רחם שיצא תקין ..."רחם במבנה תקין..," ועדיין בהיסטרוסקופיה האבחנתית נמצא שקיימת מחיצה קטנה בפונדוס 20% ונשללה מיומה קטנה דוחקת רירית ... 1.האם רחם במבנה תקין לא אומר שאין מחיצה כלל? 2.האם יכול להיות שמה שראו בהסטרוסקופיה היתה מיומה דוחקת רירית ולא מחיצה? נ.ב עשיתי גם א.ס תלת מימדי שבו לא הוזכרה כלל מחיצה אלא חשד למיומה דוחקת רירית... הוצע לי לעשות ניתוח על סמך ההיסטרוסקופיה... חשוב לי לדעת האם אכן האבחנה נכוה לפני שאסכים לניתוח. (המטרה שהרחם יהיה תקין לצורך מיקסום סיכויי כניסה להריון). תודה ומועדים לשמחה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית. כמו שכתבת, יתכן שהשרירן שדוחק את החלל יראה כמחיצה , תלוי איפה הוא נמצא. כלל לא בטוח שבמחיצה כזו או שרירן כזה צריך בכלל וכדאי לנתח, וכדאי לפני ניתוח להיוועץ אולי ברופא נוסף. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

30/03/2018 | 13:43 | מאת: שושי

שלום אני קוראת בגוגל שהממצאים בהיפופיזה בכלל לא מסוכנים ושהם ממש נפוצים... אבל הפחד מנזק תמיד נמצא בי (אם תוכל לכתוב מה בדיוק הנזק שאתה מכיר-- כתבת שזה מהיפופיזה אבל מה בדיוק?-- אשמח)... בגוגל לא מזכירים שום נזק חוץ מקרבה לעצב הראיה... לא נראה לי שזה קשור אליי... הדוסטינקס שרצו שאקח גרם לי תופעות לוואי קשות (הרגשתי שלוקחים סכין וחותכים אותי בשדיים, בכיתי מכאבים) ובגלל זה הפסקתי... וביקשו מעקב בגלל הטיפול התרופתי הממושך שהייתי אמורה לקחת (אמרו לי שזה לכל החיים)... ואם אני לא לוקחת אז למה מעקב? לא אכפת לי בינתיים שהמחזור לא מסודר. גם חשוב לי לאמר שאני מרגישה טוב מאוד ביום יום לכן עוד יותר קשה לי להיות במעקבים כשאני ב"ה בריאה... אני יודעת שהפורום זה לט במקום רופא ואני לוקחת את ההסברים בערבון מוגבל... אני רק רוצה להבין, לא לעצבן... בבקשה על תתעלם... תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2018 | 11:01 | מאת: שושי

פעם אחרונה שהייתי אצל אנדוקרינולוג לפני שנה וחצי הוא הפנה לטסט סינקטן שעדיין לא עשיתי... והוא הדגיש שאין דחיפות בכלל במקרה שלי... אני לא רוצה להיות קרציה או להגזים יותר ממה שזה... פשוט נתנו הרגשה שהבעיה שלי לא דחופה כלל

02/04/2018 | 07:28 | מאת: שושי

מתחננת למענה. בבקשה...

שלום אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי. אם את מחליטה לא להמשיך מעקב בגלל שאינך לוקחת תרופות זו הבחירה שלך. אני לא אשכנע אותך כאן ואין לנו ויכוח בעינין. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

02/04/2018 | 13:36 | מאת: שושי

לא ביקשתי שתשכנע. ביקשתי הסברים. חשבתי שלכך נועדו הפורומים... אבל אין לי כח להתחנן שיענו לי כאילו מה כבר אני מבקשת. קצת מידע. תודה בכל אופן על המענה עד כה וחג שמח...

30/03/2018 | 00:34 | מאת: ליאת

שלום , עשיתי אולטרסאונד בשבוע 6 +2 ונצפו שק הריון אחד , עובר אחד עם דופק, ו2 שקי חלמון קרובים זה לזה , ע"פ האולטרסאונד השבוע התקין הינו 5+6 , אשמח לחוות דעתך במה יכול להיות מדובר כאשר יש 2 שקי חלמון ועובר אחד ? היתכן שלא ראו עוד עובר ? תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מכייון שהשבוע גבולי לדופק, יתכן שביומיים הקרובים יופיע דופק בעובר השני. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

30/03/2018 | 23:53 | מאת: ליאת

תודה רבה על המענה המהיר :) שאלתי היא האם יתכן מצב כזה שלא רואין עובר שני באולטרסאונד? האם יתכן מקרה של 2 שקי חלמון בשק הריון אחד ולא מדובר התאומים? תודה וחג שמח :)

29/03/2018 | 08:57 | מאת: שושי

שלום ד"ר. כתבתי שאלה ב 22.3 ענית על נזק בלתי הפיך שיכול לקרות.... שאלתי פעמיים אם תוכל להסביר מה בדיוק.... אתה עונה לשאלות האחרות ולי לא.... אולי לא ראית כי זה היה המשך לשם... בבקשה תסביר ותפרט איזה נזק עלול לקרות? קצת הלחצת אותי.. תודה

נזק בגלל הבעיה בהיפופיזה. הפסקת טיפול ולא הלכת להמשך מעקב וטיפול לפי מה שכתבת. תבצעי את המעקב וטיפול כפי שהומלץ. הפורומים אינם מחליפים טיפול רפואי

שלום, שאלותיי לגבי מחיצה ברחם 1.האם מחיצה ברחם יכולה להראות בבדיקת U.S גניקולוגי? 2.. האם יכול להיות שיש מחיצה ויפספסו אותה? 3. האם מחיצה ברחם יכולה להפרחע בכניסה להריון? 4. האם המחיצה ברחם יכולה לגרום להפלות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפשר לאבחן מחיצה ברחם בבדיקת אולטראסאונד גינקולוגי ואולטראסאונד תלת מימדי. כמו בכל בדיקה - אפשר גם לטעות ולא לראות את המחיצה, תלוי במחיצה, בבודק ובמכשיר. המחיצה פחות משפיעה על כניסה להריון אך יכולה להעלות את הסיכון להפלות חוזרות, תלוי באורך ועובי המחיצה, ומעלות את הסיכוי לניתוח קיסרי בגלל מצג בלידה שאינו מצג ראש. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

29/03/2018 | 06:57 | מאת: אורית

המחיצה נמצאת בפונדוס בגודל 20% נאמר לי שהיא קטנה... נתגלתה בבדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית 1.אשמח לדעת האם לאור נתונים אלו הסיכון להפלות הוא משמעותי? 2. במידה ויש הפלות עקב המחיצה, באיזה שבוע של ההריון זה יכול לקרות? 3. האם לדעתך ולאור נסיונך כדאי להסיר את המחיצה במידה ורוצים להיכנס להריון? תודה רבה

28/03/2018 | 12:09 | מאת: רחלי לוי

אני התחלתי לקחת קלייר והיה לי יומיים דימום וכעבים כמו מחזור ואז החרי היומיים שהיה לי קצאת דימומים קיבלתי מחזור ונישר לי רק עוד שבוע וחצי עד שאני המורה לקבל מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בתחילת נטילת גלולות, במיוחד בחודש הראשון, יכולים להיות דימומים תוך כדי נטילת הגלולות. אם נטלת את הגלולות כראוי ולא שכחת- הדימומים אינם פוגמים ביעילות הגלולות וחולפים בדרך כלל בחפיסות הבאות. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

25/03/2018 | 18:49 | מאת: שרון

היי היום בבדיקת אולטרסאונד שק הריון 10 ממ גבולות לא סדירים (אמרה שנראה פחוס קצת), לא נצפה הד או שק חלמון. אמרה שנראה לא תקין ולחזור עוד שבוע... בטא יום 12 מהזרעה 54 יום 16 מהזרעה 506 יום 19 מהזרעה 2054. האם יש עוד סיכוי להריון תקין? מצרפת תמונה של הבדיקה מהיום

לקריאה נוספת והעמקה

25/03/2018 | 17:18 | מאת: שרון

היי היום בבדיקת אולטרסאונד שק הריון 10 ממ גבולות לא סדירים (אמרה שנראה פחוס קצת), לא נצפה הד או שק חלמון. אמרה שנראה לא תקין ולחזור עוד שבוע... בטא יום 12 מהזרעה 54 יום 16 מהזרעה 506 יום 19 מהזרעה 2054. האם יש עוד סיכוי להריון תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון, בשבוע 5 להריון (שלושה שבועות מההפריה) מופיע שק חלמון, ולכן לא הייתי מסיק מסקנות מרחיקות לכת על סמן בדיקה בשבוע 5 ומחליט על הריון שאינו תקין, במיוחד שהבטא עולה בצורה יפה. מציע לבצע בדיקת אולטראסאונד חוזרת בעוד שבוע להחלטות סופיות. מקווה שיהיה הריון תקין, ד"ר יוסי הר-טוב

22/03/2018 | 11:41 | מאת: שושי

שלום, גיל 28 לפני שנתיים בערך התחילו לי כל מיני תופעות... פזילה, לחץ דם גבוה, מחזור לא סדיר. אין בעיה נוירולוגית. בבדיקת דם כל ההורמונים תקינים חוץ מפרולקטין (שקצת מעל הנורמה- 900). עשיתי MRI וראו בהיפופיזה ממצא (שפיר, לא מיקרואדנומה). שתיתי דוסטינקס בערך חודש והפסקתי בגלל תופעות לוואי שזה עשה. לא המשכתי מעקב אנדו כל שלושה חודשים וטרם עשיתי בדיקת טסט סינקטן ששלחו אותי. לפני וחצי עשיתי אולטרסאונד בטני וכתוב שם "רירית מעובה אחידה 16 מ"מ. שחלה ימנית עם ממצא ציסטי צלול בודד 40*33 ללא מחיצות פעילות והסתיידויות. שחלה שמאלית עם ממצא ציסטי צלול פשוט בודד 30*24 מ"מ ללא מחיצות והסתיידויות. אין נוזל באגן. ממליץ us חוזר עוד 4 שבועות ולקיחת דופסטון". האם באולטרסאונד שללו ממצאים גידולים שפירים? לא חזרתי לאולטרסאונד חוזר כי אני לא רוצה לקחת גלולות. לפי מה שהבנתי לא בטוחים שיש קשר בין הממצא בהיפופיזה, לפרולקטין, לוסת שלא מגיעה. אודה להסבר על האולטרסאונד שעשיתי האם מראה בעיה שמסבירה? ועצה איך להתקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הריריתהמעובה והממצאים הציסטים יכולים להיות קשורים בחוסר ביוץ בגלל בעיה בהיפו]יזה. מומלץ מאוד לפנות לרופא נשים על מנת לטפל ברירית המעובה וברר את הממצאים הציסטים. בנוסף היתי מאוד ממליץ ללכת לבצע את הבדיקות ולטפל בבעיה שלך על מנת למנוע נזק בלתי הפיך שיכול להגרם לך בגלל הזנחה. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

24/03/2018 | 21:17 | מאת: שושי

תוכל להסביר לי איזה נזק בלתי הפיך יכול להגרם? תודה

תוכל לענות לי בבקשה?

21/03/2018 | 18:39 | מאת: חגית

ניצפו מוקדי הסתיידות מופשטים בחלל הבטן ומסביב לחדרים הצדדים במוח הופנתי למאיר והרופא שעשה לי את הסקירת מערכות לא הסביר לי אני ממש לחוצה ומפוחדת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , הסתידיויות גם בחלל הבטן וגם סביב החדרים במוח יכולות להצביע על גורמים שונים ובעיקר זהומים. יש צורך בברור מלאעל מנת לדעת את משמעות הממצאים, הסיבה וההשלכות על העובר/ילוד. אנא פני להמשך ברור. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

21/03/2018 | 00:43 | מאת: נוזל ברחם

שלום רב כ4 חודשים לאחר לידה רגילה נצפה נוזל ברחם בדיקות הורמונים יצאו תקינות..נשלחתי לאולטרסאונד לבדיקת זרימות..ללא כאבים או דימום בהנקה מלאה..האם עלי לחשוש? לבקש בדיקה נוספת כלשהי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , מעט נוזל ברחם הינו ממצא יחסית שכיח,אבל אם יש נוזל בכמות מרובה יתכן שיש מסיבה כלשהי הצרות בצואר הרחם ויש צורך לבדוק זאת. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

15/03/2018 | 08:28 | מאת: אמא לחוצה

שלום, אני בשבוע 38. עשיתי הערכת משקל והתוצאות קצת מלחיצות אותי. הרופא היה קצר- רוח ולא כ"כ הסתכל לכן אשמח אם תוכל לומר לי אם זה תקין: באולטרסאונד בשבוע 30 נמצאו מדדי עובר הבאים: BPD 75 mm מתאים לשבוע 30 + 3 HC 277 mm מתאים לשבוע 29 + 6 AC 262 mm מתאים לשבוע 30 + 2 FL 56 mm מתאים לשבוע 29 + 4 הערכת משקל 1493 דרגת שליה 1 באולטרסאונד בשבוע 37+ 5 נמצאו מדדי עובר הבאים: BPD 91 mm מתאים לשבוע 37 + 3 HC 328 mm מתאים לשבוע 36 + 5 AC 316 mm מתאים לשבוע 35 + 5 FL 68 mm מתאים לשבוע 34 + 4 העכרת משקל 2731 דרגת שליה 2-3 זרימת דם בחבל הטבור PI = 0.9 זרימת דם בMCA PI =1.56 האם התוצאות תקינות או מחשידות לפיגור בגדילה? האם ניתן לתת הערכה למשקל העובר בלידה (בתאריך המשוער)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המדידות תואמות לגיל ההריון ואינם מראות על האטה בצמיחה, למרות שהעובר אינו גדול במיוחד. אם תמשיך צמיחה בקצב זה, בשבוע 40 צפויה למשקל 2950-3000 ג"ר. גם הזרימות תקינות לשבוע ההריון. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

19/03/2018 | 12:48 | מאת: אמא לחוצה

תודה רבה מאד הרגעת אותי

12/03/2018 | 21:20 | מאת: אי סדירות אקוגנית

נשלחתי לעשות היסטרוקופיה אבחנתית בעקבות המצאות אי סדירות אקוגנית 12/12 בדופן קידמי של הרחם ילדתי תאומים. בני 11 חודשים. בקיסרי. שבוע 37. מהזרעה. בד הורמונים תקינות. סובלת משחלות פוליסיציסטיות. מאז הלידה לא קבלתי מחזור. גם לפני ההריון מחזור אחת לכמה חודשים.מרגישה טוב. רוצה לשמוע חוות דעת . מפחדת מהבדיקה. ויותר מהתוצאה. אודה מאוד .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא הבנתי חוות דעת על מה. הבדיקה הינה בדיקה יחסית פשוטה, סיכון נמוך ולא נחשבת לבדיקה קשה. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

13/03/2018 | 08:24 | מאת: אי סדירות אקוגנית

בוקר טוב ותודה על תשובתך המהירה. בקשתי את חוות דעתך לגבי האם הבדיקה הכרחית כי לפי כל מה שקראתי בפורום אם אקבל מחזור אולי הנוזל יירד. לכן חשבתי שאולי עדיף היה לקחת כדורים לקבלת מחזור. ולא למהר לעשות את הבד. שכחתי גם להגיד שעברתי דילול מ 3 ל2. אני בת 30. לידה ראשונה. פשוט בלחץ מתוצאות הבד. שוב תודה. המשך יום טוב

27/02/2018 | 15:27 | מאת: אורה

שלום רב, לפני שלושה שבועות בשבוע 5+5 עשיתי אולטרסאונד וראו שק הריון אחד עם שק חלמון, השבוע, 8+4 עשיתי שוב אולטרסאונד וראו שני שקי הריון, אחד עם עובר עם דופק והשני קטן יותר וריק. הרופאה לא כל כך התייחסה לשק השני ולא אמרה יותר מידי. האם זה אומר שאין סיכוי שיתפתח עובר? האם יש צורך לעשות שוב אולטרסאונד? יש לי שקיפות עורפית עוד שלושה שבועות. אשמח מאוד להסבר מה לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם את שבוע 8 היום ובשק אחד לא התפתח עובר - אין סיכוי שיתפתח שם עובר. השק הריק לא ישפיע על המשך ההריון . בברכה ובהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

22/02/2018 | 15:41 | מאת: הילה

שלום! ביצעתי היום הערכת גדילת עובר. אני בשבוע 34+6. הטכנאית אמרה לי שהראש של העוברית עמוק באגן והתקשתה להראות לי אותה. ראיתי שהתוצאות של היקף הראש נראות קטנות לעומת הבדיקות הקודמות שעשיתי. אני נוטלת קרדילוק וציינו בפניי שיש לבצע מעקב גדילה כי יכול להיות שתהיה השפעה. אלו התוצאות ואשמח לתשובה האם עליי לדאוג? הטכנאית לא אמרה שמשהו לא תקין והרופא שלי כרגע אינו זמין: BPD: 82.5 מתאים לשבוע 33+2 OFD: 100.7 HC: 290.6 מתאים לשבוע 32+4 AC: 298.1 מתאים לשבוע 34+1 Femur: 65.2 מתאים לשבוע 33+6 ממוצע גיל ההיריון 32.5 יחסים/משקלים: HC/AC: 0.97 AC/Femur: 4.57 BPD/Femur: 1.27 HC/BPD: 3.52 משקל העובר על פי Hadlock1: 2314 משקל העובר על פי Hadlock4: 2266 אודה לעזרתך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש בעיה עם הטבלאות שבהן משתמשים להיקפי ראש. לפי הטבלה שאנחנו נוהגים להשתמש ביחידה לאולטראסאונד בליס - היקף הראש של העובר שלך 1.9 סטיות תקין יתחת לנורמה. היקפי ראש של שתי סטייות תקן הינן בתחום הנורמה, בין 2 ל 3 דורשות ברור ורק מתחת לשלוש סטיות נחשב פתולוגי. בנוסף - אם הראש נמוך וקשה למדוד - יש בעיה בהתיחסות למדידה. מציע לך לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול בדיקה חוזרת. בברכה דר' יוסי הר-טוב

22/02/2018 | 22:40 | מאת: הילה

תודה רבה על התשובה!

שיהיה בהצלחה..

07/03/2018 | 23:23 | מאת: הילה

ד"ר יוסי שלום, ביצעתי שוב אולטרסאונד בשבוע 35+5. מידות הראש לא השתנו: BPD 82 OFD 104.5 HC 295 עברו 12 יום מהבדיקה הקודמת המשקל של העוברית עלה, נראה שגדלה אבל רק הראש לא. עשיתי היום (שבוע 36) סקירה מכוונת למוח, על הכל הרופא ציין שתקין, רק רשם אחרי הבדיקה הוגינלית שבולטת העובדה שכמעט ולא מדגימים הד אקוסטי במעבר של גלי הקול דרך העצמות דבר היכול להעיד על פתיחה של התפרים או על קיום של חוסר התגרמות של רקמת המוח. ציין שהמדידה היא בטווח 2.4. יצאתי מבולבלת, מה זה אומר שהתפרים במוח פתוחים? אם העוברית לא מתפתחת כמו שצריך ברחם ויש עיכוב מדוע לא להוציא אותה? לא המליץ על בדיקת מי שפיר בשלב זה, אמר שנראה מיותר. ציין שאפשר לגשת לmri אך אינו חושב שיהיה גילוי חדש... כמובן שאני כרגע בלחץ, לא מבינה כמו שצריך מה ההשלכות של הסטייה. מה אם עוד שבועיים אעשה שוב אולטרסאונד ונראה שהראש לא גדל? הסטייה תגדל משמעותית גם היא? אשמח לתשובתך

17/02/2018 | 19:35 | מאת: שתן צהוב זןהר

הגוף התחיל לגרד לפני יומיים ויש לי שתן צהוב זוהר הייתי אצל הרופא נתנו לי תרופה telfast

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה?

16/02/2018 | 15:01 | מאת: נ

שלום רב, אני בהריון ראשון, שבוע 32+2. היום עברתי סקירה שלישית והכל היה תקין פרט לכך שלא הודגם כיס מרה. בסקירה ראשונה ושנייה כן הודגם. מי שפיר בשבוע 18 - תקין (לא עשיתי צ'יפ גנטי) אני והאב (תרומת זרע) - שנינו לא נשאים של CF בסקירה ראשונה הסוקר זיהה TR, עברתי מאז שני אקו-לב וכרגע הדליפה מוגדרת מינימלית. הסוקר היום הפנה אותי לעבור סקירה מוכוונת כיס מרה בעוד שבועיים, ואמר שאם שם לא יראו כיס מרה - ישלחו אותי לייעוץ גנטי. איך ייתכן שבשתי סקירות קודמות היה כיס מרה ופתאום אין? ייתכן שהוא קטן מכדי שיראו אותו? האם יש דבר מה נוסף שאני יכולה לעשות בשבועיים עד לסקירה המכוונת? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ברוב במקרים בהם לא מודגם כיס המרה אפילו לאורך כל ההריון- הכיס נמצא ומודגם אחרי הלידה. גם במקרים בהם אין כיס מרה- ברובם אין בעיה תפקודית בילוד/תינוק/מבוגר. באמת תוארו מקרים בודדים של בעיות בדרכי מרה, אך מקרים אלו מופיעים לעיתם גם כאשר מודגם כיס מרה והינם נדירים ביותר. בהצלחה.. ד"ר יוסי הר-טוב

07/02/2018 | 12:06 | מאת: ש

שלום, אני טיפה מוטרד. הריון שבוע 32 תוצאות: BPD - 79 מ"מ HEAD CIR - 301 מ"מ מה המשמעות? הראש קטן באורך אבל גדול בהיקף? מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הראש לא גדול אלא ממש קרוב לממןצע ?(0.2 סטיות תקן מעל הממצוע). בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

07/02/2018 | 10:58 | מאת: דיקלה

שלום במשך 6 שנים יש לי ציסטה בשחלה בגודל 82*43 ממ, בתוכה מבנה צלול, מודגמת מחיצה עדינה בחלל הציסטה כ2 ממ קוטרה וללא זרימות על פניה. לא הופקו זרימות בחלל הציסטה, זרימות דלות בהיקף הציסטה שלא ניתנות למדידה. ללא פפילציות בגודל 77*41 ממ. (הציסטה גדלה ב 4 ממ יחסית לשנה שעברה) האם עלי לעשות ניתוח או להשאיר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין תשובה חד משמעית.עקרונית - ציסטה בגודל כזה ממליצים להוציא, אבל לעיתים אם הציסטה לא משתנה במש השנים, ותלוי בגיל, בסיכון הניתוחי של האשה וגורמים נוספים - ניתן לעקוב אחריה ולא לנתח. בברכה דר' יוסי הר-טוב

05/02/2018 | 18:36 | מאת: אני

שלום רב ! אתמול ביצעתי סקירה שלישית ויצאתי בחששות. הנני בת 40, שבוע 31+1. ביצעתי שקיפות, סקירה מוקדמת, מאוחרת, דיקור מי שפיר הכולל צ׳יפ גנטי והכל יצא תקין. אתמול בבדיקה נאמר לי שהראש, הבטן והירך קטנים לגיל ההריון ולהלן התוצאות: כל האיברים שנסקרו יצאו תקין. חדרי מוח ליטרליים 2.7. מ״מ, צרבלום 38 מ״מ,גומה אחורית 6 מ״מ. עוד נרשם בהערות שהרופא ציין:ורמיס,סולקציה,קורפוס,קלוזום,רקמה פיונטיריקולרית, נוזל תת עכבישי,חדרים שלישי ורביעי,עמ״ש, קונוס מדולרים-תקין לגיל ההריון. זרימות תקינות בעורקי הרחם דו״צ ללא Notch מימין נמדד 0.76 pi ומשמאל 0.86, בעורק טבורי זרימה תקינה pi נמדד 1.01 וב MCA זרימה תקינה pi נמדד 1.74. העובר האחוזון 24 דולברג. מדדים נוספים:Bpd 72 מ״מ תואם לשבוע 29 Hc 266 מ״מ תואם לשבוע 29 Ac 261 מ״מ תואם שבוע 29+3 Fl 56 מ״מ תואם לשבוע 29+4 משקל העובר(נקבה) 1385 גרם. גיל הריון ממוצע 29+2 התבקשתי להיות במעקב גדילה בעוד שבועיים. האם לפי הממצאים שנרשמו יש מקום לדאגה? אני מאוד לחוצה ומוטרדת. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי התאור - בוצעה בדיקה מקיפה שהייתה תקינה כולל יתר הבדיקות שהינן תקינות, ולכן הסבירות שיש בעיה מיוחדת בעובר . אני מסכים עם הבודק שהדבר שצריך כרגע הינו מעקב בעוד שבועיים. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

אני בשבוע 6+2 נצפה שק הריון ודופק ואז בוצע אולטרסאונד וגינלי נוסף של 15 דק+בדיקת דופלר לזרימה בעורקי הרחם. לא בוצעה בדיקת דופלר לעובר. הסכמתי לנ"ל מכיוון שנאמר שיכול לסייע בניבוי סיכוני הריון IVF. קראתי מחקרים המציינים שאולטרסאונד יכול להשפיע על התפתחות המוח בעובר. האם נכון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עד כה רוב המחקרים מראים שאין השפעה שלילית לאולטראסאונד בהריון למרות שישנם מעט מחקרים שהראו קשר בין אולטראסאונד למשך זמן ארוך על התפתחות העובר. במקרה שלך את אומרת שרוב הבדיקה בכלל לא כוונה לעובר עצמו, כך שאני מאמין שאין לך מה לדאוג. בכל מקרה לא הייתי ממליץ על בדיקות מיותרות וממושכות בשבועות הראשונים של ההריון. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

תודה רבה על המענה המקיף. מבירור עם הרופא שביצע את הפעולה אכן הדופלר לא כוון לעובר. העובר נבדק באמצעות M-mode. האם יש שינוי כלשהו לתשובה? האם M-mode בטוח לשימוש בשבוע 6+2?

31/01/2018 | 14:15 | מאת: רונית

שלום רב. הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים שלי ובה היא ביצעה US גניקולוגי בבדיקה ראתה ממצאים ליד השחלה אך לא הייתה בטוחה וע"כ שלחה אותי לאולטרסאונד ע"י טכנאית, בתשובתה, הטכנאית רשמה קיימים 5 ממצאים אקוגניים (לא בשחלות ) אלא באזור האגן ליד השלפוחית בגדלים של 53*53 מ"מ 45*45 מ"מ וכד' וכתבה שבכולם יש זרימות דם RI-0.5, מה זה אומר ומה זה יכול לומר, אף אחד לא נותן לי הסבר כדי שאבין, מה האופציות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי איני יכול לדעת לפי התאור הזה מה הממצאים יכולים להיות. צריך לשאול את הבודק שראה את בדיקת האולטראסאונד.

הי, אני בשבוע 6 אחרי ivf. עשיתי אולטרסאונד בקופה - ראו שק הריון בגודל 12x7 בתוך הרחם. הטכנאית לא הצליחה לראות בוודאות שק חלבון. הביטא של העובר ממשיכה להעלות בקצב של יותר מ1.5 ליומיים - אתמול היתה 8553. האם זה בהכרח מעיד על הריון לא תקין? האם יכול להיות מצב שהביטא ממשיכה לעלות בקצב כזה בלי שיש עובר? תודה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שבוע 6 צריכים כבר לראות שק חלמון, אבל בגלל שיכולה להיות בעיה ברזולוציה של המכשיר - הייתי חוזר על הבדיקה ולא מחליט החלטות לפי תשובה זו. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

תודה על תשובתך דר. האם יכול להיות מצב שהביטא ממשיכה להכפיל את עצמה כשאין עובר?

24/01/2018 | 14:25 | מאת: מור נבון

שלום וברכה, היום עשיתי סקירת מערכות מאוחרת, ובבדיקה הד"ר אמר שיש לעשות בדיקת מומחה כי חדרי המח קצלת גדולים אבל עדיין בטווח הנורמה. הערכים שלי 8.6 ו- 7.4 האם זה תקין? אולי כדאי לי לעבור עד בדיקה בשבוע הבא? אני בלחץ אטומי אבל עם אמונה שהכל מאת השם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שני החדרים בגודל שהינו במסגרת הנורמה (הנורמה עד 10 מ"מ). ממליץ המשך מעקב בעוד חודש. בברכה, ד"ר יוסי הר-טווב

23/01/2018 | 11:30 | מאת: אני

שלום אני במעקבי זקיקים ללא בדיקות דם ביום שישי נצפו 2 זקיקים גודל 12 ן16 ביום ראשון נצפו 2 זקיקים גודל16 ן19 ביום שלישי נצפה זקיק אחד 21 ממ מה זה אומר שזקיק אחד נעלם? לפי סטיק ביתי הביוץ אמור להיות ב24 השעות הקרובות יכול להיות שזקיק נעלם? יכול להיות שהיה ביוץ ? אז מה זה אומר על הזקיק שנשאר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן שהיה ביוץ או שפשוט לא הצליחו טכנית להדגים אותו. אם היה ביוץ - השני יכול לבייץ (תאומים) או להתנוון. בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב

23/01/2018 | 09:10 | מאת: ד"ר חמוד

מהי מידת הדיוק של בדיקת MRI באבחון שליה נעוצה אצל אישה לאחר 2 ניתוחים קיסריים לעומת בדיקת US ? ומהי האינדיקציה לביצוע הבדיקה? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש דעות חלוקות לגבי היעילות. לדעתי - US טוב באותה מידה, קל ונוח יותר לביצוע. ישנם מקומות שמעדיפים לבצע MRI - לדעתי שלא לצורך. ישנם מקרים של שליה אחורית שלא ניתנת להדגמה בגלל צל של עובר בנשים שעברו ניתוח ברחם בקיר אחורי - ואז יש יתרון ל MRI. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

21/01/2018 | 19:54 | מאת: ענבל

הי, בשבוע 22 בסקירה מאוחרת בקופ״ח נראה שלעוברית יש מעי אקוגני. הלכתי לסקירה פרטית ושם נראה הרחבת לולאות מעי עם חשד לחסימה נמוכה מאז עשיתי אקו לב, צ׳יפ גנטי, השלמנו בדיקות לcf והכל היה תקין חוץ מהממצא במעי. הייתי בכמה סקירות מכוונות בבי״ח + ייעוץ כירוגי וכל פעם נראתה ההרחבה והוסברו לנו כל החשדות. לפני שבוע וחצי עשיתי mri ובפיענוח נכתב ״מקטע ארוך של פיתול מעי לא תקין בבטן ימנית ומרכזית, קושי לעקוב אחר מהלכו ולאפיין האם מדובר במעי גס או דק. שאר פיתולי המעי דחוקים לשמאלו. קיימת אבינה מבדלת רחבה, כולל- וולבולוס או איסכמיה של סגמנט מעי על רקע אחר״ התייעצנו עם כירורגית והיא אמרה שהאבחנה דומה לאבחנה של האולטרסאונד. עבר שבוע וחצי מאז הmri ואני בשבוע 35 ובביקורת אולטרסאונד היום בבי״ח נאמר שהכל תקין, אין הרחבה ורואים רצף של המעי. אנחנו פשוט בהלם, דיברו איתנו לא מעט על הפסקת הריון ואנחנו באמת מקווים שהכל הסתדר אבל מעניין אותנו איך הבעיה יכולה להפתר? האם הם עושים קקי בשבוע הזה? מה שלא ציינתי זה שבשבוע 33 כשבוע לאחר הדיקור מי שפיר הלולאות היו מורחבות ל13 מ״מ עם תוכן סמיך בתוכן ומי השפיר עם תוכן דומה שהחשד היה שהעוברית אולי בלעה קצת דם מהדיקור, היום התוכן נעלם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענבל. יכולה להיות חסימה שנפתחה (העובר גם עושה קקי ברחם) ואני שמח ומקווה שבאמת זה מה שקרה אצלך. ראינו גם כאלה לשמחתנו. עדיין יש לבדוק את הנושא לאחר הלידה, לבדוק אם הייתה סיבה לכך שנראה ממצא שיכול להתאים לחסימה. מאחל לך בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

17/01/2018 | 16:27 | מאת: אספהאן סעדי

אני בהריון שלישי בשבוע 36.2 ביום לפני יומים היה לי בדיקת אולטראסאונד והרופה אמרה שעצם הירך קצרות בארבע שבועות להדגיש שאני עשית את שני סקירות המערכות והיו באופן מצוין גם בדיקה שקיפות עורפית היתה מצוינת מה זה אומר עצם ירך קצרה ואם זה שייך לתסמונת דאון או גמדות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ידך קצרה יכולה להיות בגלל תכונה גנטית תקינה או בגלל בעיות כמו תסמונת דאון, גמדות (שלצערנו רוב המקרים מתגלים בשבועות מאוחרים ולא בשבועות מוקדמתים) ובעיות אחרות שקשורות בהתפתחות הגפיים. יש צורך בבדיקה מכוונת הכוללת בדיקה של כל עצמות הגפיים - לא רק אורך שלהן אלא גם מבנה שלהן, בדיקת מבנה גולוגלת ופנים ובדיקה מדוקדקת של העובר. אני מציע לקבוע בדיקה מכוונת בבית חולים שלישוני (בית חולים מרכזי) לבדיקה מכוונת. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

היי מהו מין העובר המוצג בתמונה והאם יש סיכוי שהרופא טעה ?

שלום, 1. איני רואה תמונה מצורפת. 2. מטרת הפורום לענות על שאלות כלליות ואיני עושה אבחנות לפי תמונות. 3. תמיד יכולה להיות טעות. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

זוהי התמונה.. רק תגיד לי אם יש סיכוי לטעות . על אחריותי

אני לא רואה את התמונה ותמיד יש סיכוי לטעות.

23/12/2017 | 23:41 | מאת: ג׳ני

שלום, אני נמצאת בשבוע 21+6 אתמול הייתי בסקירה מאוחרת בה נצפו מדדים אלו: BPD 47.3 מתאים לשבוע 20+2 OFD 66.1 מתאים לשבוע 21+2 HC 179.3 20+2 AC 162.8 21+1 HC/AC 1.10 FL 32.4 20+1 TL 29.7 20+6 HL 33.6 21+3 UL 29.6 21+0 Cereb 23.3 21+4 הרופא ציין שמדד BPD בגבול התחתון של הנורמה ושה-CSP הינו 2 מ״מ בגבול התחתון של הנורמה. אני מוזמנת אליו לסקירה בעוד 3 וחצי שבועות. אני מאוד מוטרדת מכך שהמדדים נמוכים. האם הדבר מעיד על בעיה כלשהי? ביצעתי מי שפיר ומים גנטי שהיו תקינים, בסקירה הראשונה ערך ה-BPD היה תואם לממוצע. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום,המדדים של הראש מעט נמוכים אך אינם חורגים מתחום הנורמה. תמשיכי במעקב כפי שהומלץ. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

19/12/2017 | 20:29 | מאת: מיטל

שלום רב. רופאת הנשים שלי עשתה לי בדיקת אגן קטן וגינלית כבערך חודש לאחר שנטלתי פוסטינור וראתה מים ברחם וכריש דם קטן ללא הדגמה של שק היריון ושללה הריון חוץ ריחמי. הרופאה שלחה אותי לבדיקת הריון והבדיקה יצאה שלילית וכעת שלחה אותי שוב לבדיקת אגן קטן וגינלית. אני מעוניינת להתחיל לקחת גלולות כבר ואני בלחץ מתוצאות הבדיקה הקרובה.. אם יש עדיין מים ברחם הרופאה לא תוכל לתת לי מרשם לגלולות? היא אמרה שזה כנראה קשור להתפוצצות ציסטה כתוצאה מנטילת הפוסטינור..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי אני לא מבין לפי התאור שלך איזה הנוזל: אם זה ברחם אין קשר לציסטה שהתפוצצה, ואם זה קשור לציסטה אז הנוזל יכול להיות בדוגלס. ד"ר יוסי הר-טוב.

18/12/2017 | 15:50 | מאת: מתלבטת וחוששת

שלום. אני נמצאת בשבוע 25 להריון שני בסקירה השניה התברר כי לעובר כליה אחת וvsd חור בלב לאחר אקו לב נאמר כי הממצא לא חריג פשוט בגלל שיש שני ממצאים שזה הכליה הבודדת הומלץ לבצע מי שפיר .הבנתי שבשבוע שלי נורא סיכון לבצע את הבדיקה מי שפיר אפשר לבצע בשבוע32 אבל יש אפשרות גם ללדת לפני התוצאות. אני יודעת כי קיימת בדיקת דם אשר יכולה לדמות את המי שפיר השאלה האם במקרה שלי זה בהחלט אחרי??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה לא תחליף במקרה שלך את דיקור מי השפיר. הבדיקה תוכל לשלול בסבירות גבוהה (לא מוחלטת ) תסמונת דאון או בעיות בכרומוזומי 13, 18, 21 X ו Y. יש בדיקות שבודקות יותר כרומוזומים אבל לא ברזולוציה של דיקור מי שפיר ולא אבחנתי. בכל מקרה, אם אין תסמונת דאון - מומלץ בקרה שלך לבצע דם צ'יפ גנטי שאין לו עדיין תחליף בבדיקת הדם. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

12/12/2017 | 10:22 | מאת: אולגב

שלום, בתאריך 27.10 עשו לי שאיבה בעקבות העדר דופק ואי התפתחות בשבוע 10 ואז לא קיבלתי מחזור. האם תקין? והאם אוכל עדיין להרות למרות שלא קיבלתי מחזור הרבה זמן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. מחזור מגיע עד 6 שבועות. לאחר הפלה ואף יותר לפעמים. יש ביוץ לפני וסת ולכן יתכן הריון לפני קבלת הוסת. בהצלחה בהמשך ד"ר יוסי הר-טוב

06/12/2017 | 19:43 | מאת: הדס

שלום רב, אני בשבוע 21+6, הייתי היום בסקירה מורחבת ונמצא וריד טבורי ימני- pruv- הרופא הסביר לי שזהו מצב שונה מהרגיל ושלח אותי לבצע בדיקות אקו לב עוברי וכן יעוץ גנטי על מנת לשלול מומים/ תסמונות, חוץ מזה כל שאר הממצאים יצאו תקינים. חזרתי מהבדיקה לחוצה מממצא זה, אשמח לדעת בהקדם האם יש לי סיבה לדאגה... תודה רבה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בתחילת חיי העובר ישנם שני ורידים ובדר"כ הוריד הימני מתנוון ונמשאר השמאלי, שגם הוא מתנוון לאחר הלידה. וריד טבורי ימני הינו וריאנט שבו הוריד השמאלי התנוון ונשאר הימני. אין משמעות לדבר אם אין מומים נלווים ולכן שלחו אותך לאקו לב עובר וליעוץ גנטי.במידה ולא ימצא דבר נוסף - סיכוי גבוה שלא תהייה השלכה של הממצא על הילוד. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

01/03/2019 | 22:22 | מאת: מתעניינת

היי לפני התאריך מבינה שילדת האם הכל תקין עם העובר? גם חי יש אבחנה כזו...

07/04/2019 | 16:14 | מאת: מתעניינת

גם לי יש אבחנה כזאת ואני נורא לחוצה

06/12/2017 | 15:16 | מאת: שיר

אני בשבע 29 לשון עובר גדולה נצפתה בתמונות אולטראסנוד נראה כמו של תיסמונות דאון שני בדיקות הסקר היו תקינות בעלי בן 57, האם אנחנו צריכים לחשוש שהתינוק יהיה עם תיסמונות דאון מאחר ונראה שהלשון ארוכה בולטת החוצה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לשון גדולה יכולה להיות קשורה לדברים רבים, לא רק תסמונת דאון. אני ממליץ לבצע בדיקה מכוונת כוללת של דברים שקשורים בלשון גדולה ולקבל יעוץ גנטי. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

06/12/2017 | 13:10 | מאת: עוגמת נפש

אני בשבוע 24 בסקירה השנייה התגלה כי לעובר כליה אחת ללא הרחבת אגן הרופא שלי הפנה אותי לייעוץ גנטי חוץ מלהסביר לי את הסיכונים בבדיקה לא קיבלתי הכוונה לפי מה שהבנתי בשבועות שלי לא הכי ממולץ לבצע אותה כי יש חשש לאובדן העובר מחכה כרגע לאוטרסטונד מכוון לכליה ודרכי השתן וכמובן לנפרולוג ילדים האם יש לקחת את הסיכון ולבצע את מי השפיר או לוותר כי כול שאר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין בחרדות כבר כמה שבועות אשמח לקבל מענה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בתצעי את בדיקת האולטראסאונד והיעוץ. במידה ויוחלט שיש צורך בדיקור מי שפיר - אפשר יהיה לדחות אותו לשבוע 32 על מנת להמנע מהפלה. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

שלום. אני בת 29 לאחר שתי הריונות ולידות תקינים,היום אני בהריון השלישי בשבוע 22+1, מתחילת ההריון הייתי ב 2 בדיקות אולטרסאונד אצל רופא נשים והכל היה תקין, אתמול עברתי סקירת מע' מאוחרת ובסקירה יצא ש עצם הירך קצרה בשבוע מגיל הריון+ ריבוי קל של מי שפיר(24), יש לציין ששאר המדדים תקינים. הרופאה המליצה לי לעשות יעוץ גנטי, קבעתי תור לרופאת נשים שלי אך זה לעוד שבועיים. האם זה ממצא מדאיג? האם אני חייבת להקדים את התור אצל הרופא או לקבוע כבר לייעוץ גנטי או ל סקירה מכוונת? המדדים הם BPD 22.3 OFD 22+2 HC 22 AC 21+5 FL 21+2 HL 21+5 CEREB 21+4 תודה א.ג.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בנוסף לבדיקה מכוונת צריך להחליט בקרוב (עד סוף שבוע הבא) אם את צריכה לבצע דיקור מי שפיר, ולכן לדעתי כדאי לך להקדים את היעוץ הגנטי. בברכה ד"ר יוסי הר-טוןב

היי , מנסה להיכנס להיריון כבר חצי שנה המחזור שלי סדיר מגיע כל 27 לחודש המחזור האחרון היה ב-27.11 היום כבר ה-4.12 ועדיין לא קיבלתי (שבוע איחור ) אתמול עשיתי בדיקת דם ויצא לי קטן מ-2 הבנתי שזה לא היריון אך האם זה סופי ? או שכדאי לעשות בדיקה נוספת עוד כמה ימים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת הריון הופכת חיובית כ 12 יום לאחר הביוץ. אם זמן הביוץ ידוע ועברו 12 יום - אזי אין הריון. אם עברו פחות - עדיין יתכן הריון. בברכה דר' הר-טוב

30/11/2017 | 17:17 | מאת: שיר

אני בשבע 29 לשון עובר גדולה נצפתה בתמונות אולטראסנוד נראה כמו של תיסמונות דאון שני בדיקות הסקר היו תקינות בעלי בן 57

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מה בדיוק השאלה?

האם אנו צריכים לחשוש שהעוברית עם תסמונת דאון בשל הלשון הגדולה באולטראסנד?

30/11/2017 | 09:56 | מאת: רעות

שלום רב, בסקירה מורחבת שערכתי בשבוע 24 בדיוק (הריון בהזרעה, כך שהיום מדויק) התקבלו הערכים הבאים: BPD – 24+6 OFD – 25+2 HC – 24+6 AC – 26+3 AC/HC – 1.03 FL – 23+5 HL – 25+4 CEREB – 25+1 ממוצע גיל ההריון 25+1 הערכת משקל העובר 818 גר' (FL, AC) הערכת משקל העובר 788 גר' (BPD, HC, FL, AC) יש לציין שמבחינת הרופא הכל בסדר, הוא לא ציין בפנינו שיש משהו חריג. אבל האם הנתונים (בייחוד HC/AC) לא חורגים מהנורמה? האם צריך לעשות מעקב בעקבות ערכים כאלה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, העובר מעט גדול אך לא חריג. אני הייתי ממליץ מעקב צמיחה כעבור 3 שבועות. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

27/11/2017 | 15:38 | מאת: קטי

שלום! אני בשבוע 37+3 מלפני יומיים הופיעו דקירות נורה חזקות בפות ולחץ. עוברית נמצאת נמוך עם ראש למטה... היא לוחצת ובזמן תנועות אני מרגישה כאב דוקר חזק מאוד! לא יכולה לעשות תנוע, להתהלך ... זה חד וחזק... לא קשור לציר... האם זה חשוד? גורם למשהו? והאם זה לחץ של הראש נורמאלי ? כי זה פשוט סבל!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני ממליץ לפנות לבדיקת הרופא המטפל. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.