פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

ברוכים הבאים ותודה על השתתפותכם בפורום אולטראסאונד במיילדות ובגניקולוגיה. בפורום זה אענה על שאלות הנוגעות לבדיקות אולטראסאונד בהריון. במהלך ההריון אתן מבצעות מספר בדיקות אולטראסאונד הכוללות קביעת גיל הריון, שקיפות עורפית, סקירות מוקדמות ומאוחרת, מעקבי צמיחה, בדיקות מכוונות לחשד למומים עובריים ועוד. אם יש לכן שאלות הקשורות לנושאים אלה אתן מוזמנות לשאול אותן כאן. כמו כן, בפורום זה אשיב על שאלות הקשורות לאולטראסאונד של האגן: הרחם והשחלות. אנא זכרו שהתשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ מסודר על ידי הרופא המטפל שמכיר אתכם ואת הבעיה הרפואית שלכם בצורה הטובה ביותר. בשאלותיכן, השתדלו להתמקד בנושאי הפורום, ונצלו את הפורומים הנוספים שמוצעים באתר, למשל בנושא הריון, פריון וגניקולוגיה. בברכה ד"ר הר-טוב. .
15251 הודעות
13817 תשובות מומחה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

01/08/2016 | 19:34 | מאת: שרית

שלום ד"ר הר טוב. עשיתי סקירה שנייה בשבוע 21+5 לפי אולטרסאונד גיל הריון משוער 22 +3 קוטר ראש 21w+5 היקף הראש 21+6 היקף הבטן 22+4 עצם ירך 22+6 רוחב צרבלום 23+0. האם יש משמעות שיש הבדל בין קוטר והיקף ראש לרוחב צרבלום בשבוע? בסקירה ראשונה לא היה הבדל כלל. תודה מראש

01/08/2016 | 20:02 | מאת: שרית

שכחתי לציין את הערכים היקף ראש- 19.6 סם קוטר ראש 5.2 סם רוחב צרבלום 2.5 סם

שלום, תמיד יש פערים בין מדידות שונות. המדדים שתיארת הינם בתחום הנורמה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

01/08/2016 | 13:13 | מאת: תהילה

היי בת 32, הריון רביעי, 3 לידות וילדים בריאים (פרט לiugr בלידה בשניים מהם) שבוע 15 3 אחרי סקירה מורחבת ראו חשד לאומפלוצל בגודל של 7/4 ממ (מסר כי בגלל המיקום של חבל הטבור הוא רק חושד) זימן אותי לסקירה נוספת ביום שני לצערי לא כל כך הבנתי את ההשלכות של זה במידה וזה אכן זה האם אפשר לקבל הסבר קצר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אופלוצל קטן , אם הוא ממצא בודד, אינו מהווה בדר"כ בעיה וניתן לתיקון. אומפלוצל קשור לעיתים בבעיה כרומוזומלית ולכן יש המלצה לבצע דיקור מי שפיר. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

01/08/2016 | 08:38 | מאת: ליאת

שלום,אני בשבוע 30 להיריון במעקב מח' הריון בסיכון בשל קשר אמיתי בחבל הטבור. בסקירה המקוונת של חבל הטבור, בלי שום סיבה החליט הרופא גם לבדוק גם גודל הפין של העובר וטען כי אורך הפין קטן (עובי בסדר), היו חילוקי דעות סביב נושא מדידת האורך בין הרופאים והופניתי לייעוץ גנטי ולמעקב. בסקירה נוספת שעשיתי בבית חולים נוסף גם הדעות היו חלוקות,לפי הרופאה שעשתה את הסקירה האורך קטן לפי ספרות אחת ולפי ספרות אחרת הוא באחוזות 5% אבל לפי רופא אחר הוא תקין. בדקו אם עושה פיפי מהמקום הנכון וזה יצא תקין בייעוץ הגנטי אמרו כי ההבחנה לא ברורה ורוצים חוות דעת שלישית. מה עושים? אני כבר בשבוע 30+. מה הסיכונים בללדת תינוק עם מיקרופינס? אציין כי עשיתי את בדיקת ההרמוני וגם בדיקות גנטיות לפני מוצא לפני ההריון... אשמח לתשובה ליאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אבחנה של מיקרופניס באמת קשה. במקרה של מיקרופניס אמיתי יכולה להיות בעיה בתפקוד מיני של המבוגר, אבל לפי זה שיש עדיין חילוקי דעות לגבי המקרה שלך אני יכול להסיק שגם א יש מיקרופניס הינו בדרגה לא חמורה. מיקרופניס לעיתים בא עם בעיות נוספות שחלקן ניתן לגבלות בבדיקות גגנטיות. אני מציע לקבל יעוץ מקיף מאורולוג ילדים ויועץ גנטי. בברכהד דר' יוסי הר-טוב

02/08/2016 | 08:48 | מאת: ליאת

הדילמה בהם נתקלו הרופאים היא שכל אחד מודד באופן שונה. כיצד ידוע לך שבודקים? כשמדדו מהקצה עד האשכים הממצאים הראו שהפין קטן מהנורמה או באחוזון 5% (תלוי בספרות). כשמדדו מהקצה עד הבסיס הממצאים הראו כי הפין באורך תקין לא ציינתי כי עובי הפין תקין לגמרי.

31/07/2016 | 16:39 | מאת: מירית

ד"ר יוסי היקר, מצטערת שאני רושמת הודעה זו כאן, פשוט אתה היחיד שמתמיד ועונה לשאלות שלי. חייבת תשובה, אני בשבוע 6 5 (כמעט שבוע 7) אתמול חוויתי אורגזמה, לא מחדירה ולא קיימתי יחסי מין מלאים אלא עם היד בלבד ורק באופן חיצוני ולא עם חדירת אצבעות. כשעתיים לאחר מכן, התחילו לי הפרשות חומות לא ברור מדוע, אך לא דימום. האם עליי להיות לחוצה או שזה טבעי? שוב מדגישה שלא הייתה חדירה בשום צורה

שלום אני לא מוצא קשר בין שני הדברים ואני מציע לפנות לבדיקת גינקולוג. בברכה דר' יוסי הר-טוב

30/07/2016 | 11:10 | מאת: נאוה

שלום, אני בת 30 ללא ילדים מזה ארבעה חודשים ללא וסת בבירור שערכתי נשלחתי לus דופלר ושבו נתגלתה ציסטה 3 סמ בעלת תוכן הדי יכול להתאים לאנדומטריומה אך נצפתה זרימה עשירה סביב ובתוך הממצא. כעת נשלחתי לגניקו-אונקו ושם הוחלט לכרות את השחלה. האם זרימות עשירות בהכרח מעידות על גידול ממאיר? אציין שמרקרים שלי תקינים. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זרימות חשודות לא בהכרח מעידות על גידול. גם במקרה של גופיף צהוב יש זרימה דומה. מאוד תלוי במבנה הציסטה, כמה זמן היא קיימת, האם בוצעו בדיקות נוספות ועוד. הממצאים שתיארת עדיין לא מראים על גידול ממאיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

28/07/2016 | 17:19 | מאת: מירי

שלום, ווסת אחרונה החלה בתאריך 13.6 קיבלתי הנחייה לתאם תור לאוטרסאונד הריון צעיר, לאחר קריאת מאמרים הובן לי שזו בדיקה שעושים החל משבוע 6 על מנת לשמוע דופק. השאלה ממתי סופרים? מהווסת האחרונה או מההתעברות? זה מאוד מבלבל אותי, אין לי מושג להגדיר איזה שבוע אני. אם זה יעזור ארשום ערכים של בדיקות הבטא שלי: 18.7 - 2685 20.7 - 4763 25.7 - 17,335 ממש תודה על תשובתכם.

שלום מירי, מזל טוב. את גיל ההריון מחשבים מהוסת האחרונה. הייתי ממליץ לבצע בדיקה ראשונה לפחות משבוע 6.5 ואילך. בשבוע 6 יתכן שעדיין לא יודגם דופק. בהצחה דר' יוסי הר-טוב

24/07/2016 | 20:39 | מאת: יוכי

שלום, בבדיקת אולטרסאונד התגלו צ'יסטות מרובות בשני הכליות של העובר אבל גודל הכליות תקין וגם כמות מי השפיר תקינה. הממצאים דיי מלחיצים אותנו... מה זה יכול להיות? האם יש סיכוי שהכל כן יהיה תקין? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ציסטות מרובות יכולות להעיד על מחלה פוליציסטית של הכליות. יש לבצע סקירה מכוונת לברור הממצאים ויעוץ גנטי על מנת לנסות לאבחן בצורה יותר מדוייקת את הממצאים ומשמועתם. בברכה דר' יוסי הר-טוב

אני בשבוע 23 , עוד לא ביצעתי סקירת מערכות מורחבת. אתמול לאחר בדיקת אולטרסאונד במרפאות חוץ למעקב הריון בסיכון גבוה (עקב המטומה) נודע לי שבנוסף למעי היפראקוגני שנמצא בסקירה המוקדמת נצפו גם לולאות מעי ברוחב 13.6 מ"מ . האם הסממן הזה הוא סימן וודאי למום או רק חשד האם 13.6 נמצא בטווח הנורמה או שהחריגה גדולה מידיי ומעידה על משהוא וודאי. את המיי שפיר אייני יודעת אם הבצע עקב מחלוקת דתית.. מצפה לתשובתכם המהירה בתקווה שיש תקווה שזהו ממצא שלא משקף וודאי מום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מעי אקוגני יכול לנבוע מסיבות שונות, כאשר דימום היא אחת מהן - יתכן שבגלל הדימום שהיה המעי אקוגני. מאידך - לולאת מעי של 13.6 מ"מ הינה מורחבת ויש צורך בסקירה מדוקדקת והכוונת למעי על מנת לשלול מומים כמו חסימות במעי. עלייך לבצע בדיקה מכוונת ויעוץ גנטי על מנת להחליט על המשך הברור. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

שלום רב, אני בשבוע ה-22 להריוני ובביצוע סקירת מערכות שנייה היום נמצאה אסימטריה בתחום הנורמה בין חרדי המוח: 5 בחדר שמאל, 8 בחדר ימין. שאר הבדיקות עד כה יצאו תקינות לחלוטין, כמו גם הבדיקות הגנטיות. נאמר לי לחזור למעקב בסקירה נוספת בשבוע 32. על מה זה עשוי להצביע? האם שבוע 32 זה לא מאוחר מדי ומומלץ לבצע מעקב גם לפני? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במקרה של אסימטריה בתחום הנורמה כאשר הסקירה תקינה אין עליה בסיכון לבעיה התפתחותית בעובר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

18/07/2016 | 19:33 | מאת: ליר

שלום רב היום הייתי בהערכת משקל אני שבוע 30 6 מוטרדת קצת מהתוצאות Bpd .יצא 81 ממ מתאים לשבוע 32.3 Head cir יצא 290 מתאים לשבוע 31.6 Ab.cir יצא 273 ממ מתאים לשבוע 31.2 יחס hc/Ac יצא 1.06 Femur length יצא 60 ממ מתאים לשבוע 31.3 הערכת משקל כללית 1780 גרם התוצאות חורגות מהנורמה ? על מה זה מעיד שה bpd גדול ביותר בשבוע וחצי ממה שצריך להיות ? תודה מראש

18/07/2016 | 19:35 | מאת: ליר

שבוע 30 6

18/07/2016 | 19:37 | מאת: ליר

30 פלוס 6

18/07/2016 | 19:11 | מאת: לירני

שלום רב היום הייתי בהערכת משקל אני שבוע 30 6 מוטרדת קצת מהתוצאות Bpd .יצא 81 ממ מתאים לשבוע 32.3 Head cir יצא 290 מתאים לשבוע 31.6 Ab.cir יצא 273 ממ מתאים לשבוע 31.2 יחס hc/Ac יצא 1.06 Femur length יצא 60 ממ מתאים לשבוע 31.3 הערכת משקל כללית 1780 גרם התוצאות חורגות מהנורמה ? על מה זה מעיד שה bpd גדול ביותר בשבוע וחצי ממה שצריך להיות ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
18/07/2016 | 19:38 | מאת: לירני

30 פלוס 6

שלום, המדדים נראים תואמים לגיל ההריון וה PBD הגדול יותר מתאים לראש שהינו במבנה עגול יותר לעומת מבנה ראש מוארך יותר בו BPD יהיה קטן יותר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

12/07/2016 | 21:58 | מאת: גאי

שלום, אישתי ביצעה סקירה מאוחרת בשבוע 22 והתגלתה הרחבה של חדר מח אחד ל 8 ממ (השני תקין כ 5 ממ) כל שאר הממצאים תקינים.נשלחנו לסקירה נוספת בשבוע 28 שעברנו אתמול וההרחבה גדלה מ 8 ל 10.2 ממ (החדר השני נשאר 5 ממ) ושוב פעם כל שאר הממצאים תקינים. הרופא כתב "קיימת דינמיקה מסויימת מבדיקה מהשבוע 22 ללא עדות סונוגרפית עכשווית לאנומליה מוחית נלווית. יש להסתייג ולומר כי בדיקת הסונר הינה תת אופטימלית לבדיקת החומר האפור והלבן." הרופא המליץ לעבור בדיקת mri למח העובר בשבוע ה 32, אקו לב עובר , בדיקת דם לסורולגיות torch parvovirus ויעוץ גנטי. אישתי עברה בדיקת מי שפיר כולל צ'יפ גנטי בשבוע 18 בגלל רצונה הפרטי והתוצאה הייתה תקינה. אני מבין שכנראה נצתרך לקבל תוצאות של הבדיקות הנל כדי לדעת יותר בוודאות אך האם זה שמי שפיר תקינים יכולים להרגיע אותנו? האם ישנה אפשרות להיבדק על ידי מומחה כדי למדוד את החדרים ביותר דייקנות? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הרחבה מעל 10 מ"מ דורשת ברור כפי שתואר, כולל בדיקת MRI ובדיקת אולטראסאונד מכוונת למוח. אבם מוזמנים לבוא לבצע בדיקה מכוונת ביחידת האולטראסאונד שלנו בבית חולים ליד. קביעת תורים דרך דינה 03-6925758. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

10/07/2016 | 18:56 | מאת: שרון

שלום ב 4 ליולי אובחנתי עי אולטרסאונד בשבוע 5.6 להריון רציתי לדעת מתי ניקלטתי להריון הזה?? תודה

שלום, שבוע ההריון פחות שבועיים - לפני 3.6 שבועות. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

07/07/2016 | 19:49 | מאת: יובל

שלום אני בהריון שבוע 19 לפני כחודש היה לי דלקת בשתן יש לי את האפליקציה של מכבי שאפשר להיכנס לראות תוצאות וכו.. בעל אופן שתיתי אטיביוטקיה ואז עשיתי בדיקת שתן לראות שאין יותר את הדלקת באותו יום שעשיתי את הבדיקת שתן קיבלתי תוצאה שהכל בסדר גם בבדיקת שתן כללית וגם בתרבית אני ממש רוצה לציין שהכל באותו יום גם התרבית וגם הכללי והתוצאה היתה חיובית.לפני כמה ימים חזרו לי הסימנים של הדלקת ולכן היוםעשיתי בדיקה נוספת קיבלתי תוצאה תקינה רק של השתן הכללי ואת התרבית עדין לא קיבלתי רציתי לדעת מה זה אומר האם זה אומר שהתרבית שלי תיצא לי לא תקינה משום שלא הגיעה לי התשובה במקום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה אינו הפורום המתאים. בכל מקרה תשובת התרבית יכולה להיות חיובית או שלילית. בברכה דר' יוסי הר-טוב

06/07/2016 | 15:43 | מאת: אחת2

ד"ר הר טוב שלום, לאחר יותר משנה של נסיונות להרות, פנינו לרופא פוריות שהפנה אותי לבדיקות דם ואולטראסאונד במחזור. בעבר אובחנתי כPCO גבולית עם בעיות נוספות באיזור האגן. התור הבא לרופא יתקיים רק בעוד שבוע וחצי והטכנאית העלתה דאגה מאוד רצינית וביקשה שאפנה אליו בהקדם. בביקור הקודם רופא ציין שייתכן ומדובר בציסטה דרמואידית. להלן הממצאים (יום 2 לווסת): רחם: אורך 41 מ"מ, עובי 35 מ"מ. עובי רירית: 2.8 מ"מ. שחלה ימנית: מימין לרחם הודגם מבנה בעל הדיות מעורבת, בחלקו הטרוגני בחלקו היפואקוגני לא צלול עם מחיצות, בספק עם מעט רקמת שחלה בצידו. שחלה שמאלית: בתוכה זקיקים קטנים. אודה לך אם תוכל להגיד לי אם יש טעם לנסות להקדים את התור. תודה רבה, אחת2.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, באופן עקרוני אין שום דחיפות. ציסטה דרמואידית אינה מסוכנת וכנראה שקיימת אצלך מזה זמן.תפני כמתוכנן לרופא המטפל להמשך טיפול. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

29/06/2016 | 12:12 | מאת: מודאגת

שלום. אני מודאגת מאוד ולא כל כך יודעת מה לעשות.. בשבוע 33 0 במעקב גדילה נמצא femur מתאים לשבוע 30 0 , hc תואם שבוע 32 6  ממוצע גיל ההריון 31 3 , משקל 2029 גר.  בשבוע 33 2 במעקב גדילה ונצפה femur שמתאים לשבוע 30 6 , AC מתאים לשבוע 31 1 , hc מתאים לשבוע 32 6.  ממוצע גיל ההריון 31 6 משקל עובר 1769. המעקב הראשון נעשה ע"י טכנאית והמעקב השני רופא. מה הסיבה לפערים הגדולים גם בין הבדיקות וגם בשבועות ההריון ?  יש לציין שבסקירת מערכות נמצא גם נקודה אקוגנית בצד שמאל וחוץ מזה כל שאר הבדיקות תקינות. (תבחין משולש 1:20000).  תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לכל בדיקה יש טווח טעות של כ 10%, ולכן אין שום היגיון לבצע מדידות בהפרש של 3 ימים. את צריכה להחליט עם הרופא שלך איזו מבין הבדיקות הינה הבדיקה שעל פיה הוא ממשיך את המעקב. בבברכה ר' יוסי הר-טוב

25/06/2016 | 09:40 | מאת: אני

אני אחרי בדיקת mri למוח העובר. הופניתי בגלל חשד לגבשושיות בחדר הליטראלי השמאלי שנצפו בסקירה מאוחרת. אחרי סקירה מכוונת 1 עדיין נצפו. אחרי סקירה מכוונת שנייה נעלמו ובסקירה המכוונת השלישית אי אפשר היה לקבוע בוודאות שאין אי סדירות. אז בmri שבוצע בשבוע 35 לא הופיעו הגבשושיות והכל נראה תקין, מלבד ממצא אחד - קורפוס קולוסום באורך 37.3 (בסיכום הפענוח נכתב - הבדיקה בטווח התקין למעט ביומטריה מעט קטנה של הקורפוס קולוסום ביחס לשאר מדדי המוח). מה הממצא הזה אומר? להמשיך לדאוג?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קורפוס קלוסום הוא חיבור בין שתי אונות המוח. יאין בידי את המדידות לפי MRI (יש הבדלים במדידות לי US ולפי MRI) אבל את מצטטת שציינו שהמדידות בטווח התקין. בהצלחה בהמשך דר' יוסי ה-טוב

26/06/2016 | 10:20 | מאת: אני

קודם כל תודה על תשובתך. ביקשו ממני לחזור לסקירה מכוונת נוספת. בהתבסס על מה שאתה כותב, שקיים הבדל בין מדדי אולטרסאונד וMRI - מה יכולה להיות מטרת הסקירה המכוונת במקרה הזה? מה ניתן יהיה לראות/יבדקו בסקירה נוספת?

שלום דר יוסף תוכל בבקשה להסביר לי את המשמעות: בדיקה ריכוז MoM 0.31 786.5 mU/L PAPP-A 2.03 74.7 ng/mL Free βHCG 0.94 1.1 mm NT תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 670:1 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית 1:540 הביוכימיות והבדיקות( NT (

בדיקה ריכוז MoM 0.31 786.5 mU/L PAPP-A 2.03 74.7 ng/mL Free βHCG 0.94 1.1 mm NT תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 670:1 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית 1:540 הביוכימיות והבדיקות( NT ( טריזומיה 18 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית 1:10000 הביוכימיות והבדיקות( NT (

16/06/2016 | 22:12 | מאת: ליר

שלום רב, אתמול ביצעתי אולטראסאונד לפי חישוב הרופא שבוע 5.4, ו.א- 7.5.16. נראה רק שק הריון תוך רחמי וטרם נראה שק חלמון או קוטב עוברי? בשלב כזה כבר לא אמורים לראות? אמר לחזור על הבדיקה עוד שבוע אפילו שבועיים.. האם זה אומר שיש בעיה כלשהי בהתפתחות? האם מסיבות שונות אכן בשבוע כזה לא תמיד רואים כלום ולאחר מכן רואים? יש לציין שעשיתי בטא בתאריך 6.6 היה 422 ולאחר מכן בטא ב 9.6 יצא 1460. מאז לא עשיתי והפנה לבדיקת בטא נוספת. (עשיתי היום בטא נוספת ויצא 30,877 תודה רבה מראש.

שלום, בשלב זה לא אמורים לראות קוטב עוברי אלא שק חלמון בלבד, אבל מכייון שגיל ההריון גבולי - יכול להיות שעדיין יראו שק חלמון וההריון יתפתח כראוי. אני גם ממליץ לחזור על הבדיקה כפי שהומלץ. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

16/06/2016 | 09:06 | מאת: אני

שלום, ביצעתי 3 סקירות מכוונות למוח העובר באיכילוב (פרופ מלינגר נכח בשלושתן ואת 2 הראשונות ביצע דר אורי ארליך) עקב ממצא שהתגלה בסקירה המאוחרת. הממצא היה 2 גבשושיות בקוטר 1 מ"מ על דפנות הקרניים הקדמיות של החדר הליטראלי השמאלי. בסקירה מכוונת 1 (שבוע אחרי הסקירה המאוחרת), הגבשושיות עדיין הופיעו ללא שינוי. חזרתי לסקירה 2 בשבוע 29 והגבשושיות נעלמו - הפרופ אמר שככל הנראה היו כלי דם שהתבלטו. ביקשו ממני לחזור למעקב נוסף. חזרתי בשבוע 33. בסקירה זו הרופא שביצע את הסקירה היה דר ברוסילוב מיכאל והוא כתב שאי אפשר לקבוע באופן חד משמעי שאין אי סדירות בחדרים (והוסיף בע"פ - מאחר והראש גדול וקשה לראות) והפנה אותי לmri. אני כבר שבוע מנסה להוציא טופס 17 מהקופה ואין עדיין תשובה מהם. נקבע לי תור לmri לשבוע 35 וזוהי בדיקה נורא יקרה ללא הטופס 17 (6700 ¤ ליתר דיוק). שאלתי היא, האם אתה רואה סיבה שמשהו לא יהיה תקין לאחר שבסקירה ה2 נאמר לי מפורשות ע"י דר ארליך שהכל תקין ואין צורך בmri? והאם אתה חושב שעליי לבצע את הmri "בכל מחיר"?

שלום, אם דר' ברוסילוב המליץ על MRI - אני ממליץ לבצע. אין סיבה שהקופה לא תתין טופס 17. לכי למנהל הסניף בו את רשומה ותבקשי שיעזרו לך לקבל את ההתחייבות. לא ניתקלתי במקרים בהם היתה המלצה של בית חולים והקופה לא אישרה. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

15/06/2016 | 19:37 | מאת: אולגה

עונים באתר לפי בחירה? או שהאתר הפסיק לעבוד?

14/06/2016 | 22:49 | מאת: אולגה

שלום רב בשבוע 20 3 ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת המדדים להלן: OFD 59 BPD 39 מתאים לשבוע 18 HC 153.80 מתאים לשבוע 18 3 APD 41 TD 46 AC 136.50 מתאים לשבוע 19 1 FL 32 מתאים לשבוע 20 1 לאחר שבועיים הגעתי לסקירה חוזרת ולהלן המדידות OFD 66.5 BPD 42.9 מתאים לשבוע 18 6 HC 179.2 מתאים לשבוע 20 3 AC 152.9 מתאים לשבוע 20 3 FL 35.5 מתאים לשבוע 21 הופניתי לרופא המטפל שלי ונאמר כי הכל בטווח הנורמה, האם הרופא צודק??? האם באמת הכל תקין כאן???

לקריאה נוספת והעמקה
14/06/2016 | 23:00 | מאת: אולגה

בשבוע 20 3 לפי הווסת ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת, יש לציין כי מתחילת ההריון ישנו פער בין הווסת והאולטרסאונד של כשבוע נכון לעכשיו המדדים להלן: OFD 59 BPD 39 מתאים לשבוע 18 HC 153.80 מתאים לשבוע 18 3 APD 41 TD 46 AC 136.50 מתאים לשבוע 19 1 FL 32 מתאים לשבוע 20 1 לאחר שבועיים הגעתי לסקירה חוזרת ולהלן המדידות OFD 66.5 BPD 42.9 מתאים לשבוע 18 6 HC 179.2 מתאים לשבוע 20 3 AC 152.9 מתאים לשבוע 20 3 FL 35.5 מתאים לשבוע 21 הופניתי לרופא המטפל שלי ונאמר שהכל תקין האם הרופא צודק ואין כאן סטייה???

15/06/2016 | 12:32 | מאת: אולגה

???????

שלום יש פער של שבועיים בערך בין גיל ההריון והמדידות. הרופא שלך צריך להשוות עם בדיקות קודמות על מנת להחליט אם הפער נובע מגיל הריון לא נכון או בגלל שהעובר קטן. הצמיחה בין שתי הבדיקות נראת בטווח התקין. אין האתר בא לטפל ולבצע שיקולים קלינים אלא לענות על שאלות כלליות. דר' הר-טוב

14/06/2016 | 13:12 | מאת: מ

היי בבדיקה התגלתה אטרזיה אנאלית בעובר הגובה כס"מ בלבד האם ניתן לתקן מום זה אחרי הלידה ומהם הסיכונים

שלום, אטרזיה אנלית מנתחים לאחר לידה. לגבי סוג הניתוחים, סיכונים וסיבוכים עלייך להיוועץ בכירורג ילדים. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

13/06/2016 | 22:28 | מאת: לימור

שלום, ביצעתי US להערכת גיל העובר. שבוע 31+3 (עד עכשיו כל הבדיקות תקינות, כולל מי שפיר) הערכת המשקל הינה 1930 גרם, אחוזון 59 עורק טבורי: 3.01 S/D זרימת דם תקינה בחבל הטבור. לגבי השיליה - השיליה בדרגת בשלות 3 , והטכנאית ציינה שנצפו אזורים ציסטיים בשיליה מה המשמעות של הציסטות בשיליה יחד עם דרגת בשלות 3 בשבוע 31? איזה מעקב נדרש במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ראיתי את הממצאים הציסטים אבל בנוכחות צמיחת עובר תקינה אני לא חושב שיש לזה משמעות. כנ"ל גם לגבי דרגת השליה. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

13/06/2016 | 14:28 | מאת: יונית

...

13/06/2016 | 14:19 | מאת: שירן מזרחי

שלום רב, אני בשבוע 17 1. אתמול ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת וברצוני לדעת אם המדדים תקינים. Bpd-36.5, ofd-49.9,hc-138.9, ac-116.4, femur-25. יחסים ומשקלים- hc/ac 1.19, ac/femur- 4.66. אשמח לעזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המדדים ולאיזה שבוע הם מתאימים מופיעים במכשיר האולטראסאונד ואמורים להיות כתובים ליד המדידה. תסתכלי אם הם בטווח של שבוע וחצי מגיל ההריון האמיתי. בברכה דר' יוסי הר-טוב

07/06/2016 | 16:15 | מאת: מרים

שלום אני בשבוע 6 ו4 ימים ולפני שבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד ולא ראו שק ובבדיקות דם ראו שאני בהריון צעיר ואני ממש בלחץ הרופא אמר לחזור אחרי 14 יום רציתי לדעת אם זה בסדר שלא ראו כלום עדין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם לא ידוע לך יום הביוץ, יש סיכוי סביר שההריון פשוט צעיר יותר בגלל ביוץ מאוחר ולכן יש באמת צורך לחזור על הבדיקה מאוחר יותר. אם בבדיקה החוזרת ההריון מתפתח כראוי - אז אפשר להיות בטוחים שההריון צעיר יותר ומתפתח כרגיל. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב.

05/06/2016 | 15:01 | מאת: קרן

שלום,בת 24.רציתי לשאול אני בהריון ראשון עם שלישיה לאחר הזרעה,שבוע 11.היום עברתי שקיפות עורפית לעובר א. יצא 0.9 מ"מ, לעובר ב 0.7 מ"מ ולעבור ג 2.9 מ"מ. ברצוני לדעת מה בדיוק הבדיקה הזו אומרת? האם שלושתם נימצאים בגודר הנורמה?והאם זה מצב חריג שעובר ג עם 2.9 מ"מ בדקתי באינטרנט ורשום שעד 3.5 מ"מ זה מצב תקין. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, העובר עם השקיפות הגבוהה יותר הינו עובר בסיכון גבוה יותר תסמונת דאון. את הסיכון המחושב את אמורה לקבל ממבצע הבדיקה. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

01/06/2016 | 16:49 | מאת: ורוניקה

שלום דר יוסי, התחלתי מלפני חודש וחצי להשתמש בגלולות בשם זואלי סיימתי את החפיסה ועדין לא קיבלתי מחזור. חייבת לציין שהמחזור שלי סדיר ואף פעם לא איחר או לא הגיעה. קיימתי יחסי מין עם בן זוגי שבוע לאחר תחילת הלקיחה. התחלתי לקחת את הגלולות שהרופא נשים הביא לי ביום השלישי למחזור. האם אני בהריון? או שיש בעיה כולשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה לא בדיוק הפורום המתאים. זה פורום הדם באולטראסאונד נשים ויולדות. כל מקרה על מנת לדעת אם את בהריון - עלייך לבצע בדיקת הריון. קורה שאין דימום בסיום חפיסת גלולות. בברכה דר' יוסי הר-טוב

שלום, שבוע 17 הריון, הייתי אצל הרופא לבדיקה לאחר שכאבה לי קצת הבטן, והוא לחץ חזק על הבטן , בצדדים וגם בבטן התחתונה וזה די כאב. היום יש סיכוי לפגיעה בעובר? יעריך מאוד תשובה, תודה!

שלום, לחיצות כפי שאת מתארת על הבטן לא גורמות לפגיעה בעובר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

עברתי גרידא לפני 8 שבועות לאחר המיטומה בהריון (בעקבוב שימוש בקלקסן וקרטיה - הפלות חוזרות) עדיין נמשכים הדימומים. בבדיקת אולטרסאונד נראה תקין (פעמיים). בטא ירד ל-5 אחרי 4 שבועות. היה וסת עם כמות מוגברת של דימום, ומאז ישנו דימום קל אשר פוסק ליום יומיים פעם בשבוע וחצי. לקחתי provera 5 מ"ג שניים ביחד ליום ולא עזר הפסקתי לאחר 10 יום. הדימום פסק ליומיים בלבד. (mthfr הומוזיגוטי) קשה לי מאוד עם הדימום אשמח לקבל את חוות דעתך תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם הדימומים ממשיכים כדאי להמשיך בברור נוסף, יתכן שאפילו לבצע היסטרוסקופיה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

23/05/2016 | 16:01 | מאת: שושית

שלום עליכם רופאים הרקע שלי: בסקירה המוקדמת היקף ראש של עובר גדול בשבוע וקצת לגי.ל ההריון. בסקירה מורחבת היקף ראש גדול בשבועיים ויומיים מגיל ההריון. היום עשיתי אולטרסאונד היקף הראש הפעם גדול ב4 שבועות ו3 ימים... (אני שבוע 25 1 וההיקף מתאים לשבוע 29 4... . מלחיץ אותי ממש שהיקף הראש גדול תעזרו לי בנות

לקריאה נוספת והעמקה

שלוםץ לפי מה שכתבת, הפער בין גיל ההריון לראש גדלת ולכן מומלץ לבצע בדיקה מכוונת לראש העובר על מנת למצוא את הסיבה. להרגיע אותך - ברוב המקרים התוצאות תקינות. בברכה דר' יוסי הר-טוב

22/05/2016 | 17:49 | מאת: מיואשת

הריון לאחר החזרת עוברים מוקפאים, שבוע 7.4, תוצאות U.S נצפה שק הריון תוך רחמי בקוטר 7.7*11 מ"מ מתאים ל-6 שבועות עם שק חלמון בתוכו וקוטב עוברי-ללא דופק. CRL כ 2.9 מ"מ. הבנתי שכנראה נגמר. האם יש עדיין סיכוי?

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2016 | 18:56 | מאת: מיואשת

בבדיקת אולטרסאונד 14 יום לפני הנוכחית, (שבוע 5.4) התוצאות היו: crl 2.5 מ"מ מתאים לשבוע 5.5. נצפה שק הריון תוך רחמי בקוטר 10*9 מ"מ מתאים ל-5 שבועות עם שק חלמון בתוכו וקוטב עוברי - עדיין ללא דופק.

שלום, לצערי, מכייון שגיל ההריון ודאי (החזרת מוקפאים) - ההריון אינו מתפתח כראוי. בברכה דר' יוסי הר-טוב

19/05/2016 | 13:25 | מאת: נועה

שלום, בת 34 וחודשיים. הריון שלישי שבוע 14.6 בשקיפות עורפית (דרך כללית) בשבוע 11.2 נמדד פס בעובי 0.9 מ"מ ו-CRT = 57.1.סיכון לפי גיל האישה: 1:420 סיכון משוקלל גיל ושקיפות : 1:2800. נצפתה עצם האף. בבדיקה שנייה שבוצעה באופן פרטי (רציתי חוות דעת נוספת) בשבוע 13 נמדד פס בעובי 2.4 מ"מ ו-CTR=78 סיכון לפי גיל: 1:424 סיכון משוקלל גיל+ושקיפות: 1:1630 אבקש לציין ששני הרופאים ציינו שגיל שהעובר גדול בדיוק ב-6 ימים ושניהם טענו בסוף הבדיקה ש"הבדיקה טובה". את תוצאות בדיקות הדם INTGRATED- טרם קיבלתי. סקירה מוקדמת שבוע 14 - הכל תקין. עדין לא רגועה מההבדלים בין הבדיקות של השקיפות ומצד שני מפחדת ממי שפיר. בנוסף, אחד הרופאים אמר לי שבגלל שהעובר גדול ב-6 ימים - בדיקת האינטגריטד לא תהיה בכל מקרה מדויקת. מה היית ממליץ לי לעשות? מהן האפשרויות שלי? מבולבלת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת שקיפות עורפית הינה בדיקה סטטיסטית. אין היגיון לבצע את הבדיקה פעמיים, ואיני יכול לדעת איזו מהבדיקות טכנית טובה יותר. לדעתי - תתיחסי לבדיקה עם השקיפות הגדולה יותר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

18/05/2016 | 09:28 | מאת: מרינה

היי אני בשבוע 29 בבדיקת סקירת המערכות המאוחרת נצפה CPC בגודל 5 מ"מ הופנתי לסקירת מערכות מכוונת לראש והומלץ לעשות ייעוץ גנטי. השבוע, לאחר 6 שבועות מהסקירה המורחבת, בסקירה המורחבת הCPC נצפה באולטרה סאונד וגינלי בגודל של 4.4 מ"מ. הרופאה אמרה לי שאין מה לדאוג כיוון שהציסטה קטנה מאוד והנוזל אמור להיספג ועליי להגיע לביקורת שוב בעוד 5 שבועות. השאלה שלי האם באמת יש צורך בביצוע יעוץ גנטי? האם יעוץ גנטי יכול להוביל לבדיקת מי שפיר במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, העובדה שהממצא קטן אינה משנה לגבי היעוץ הגנטי. יעוץ גנטי אינו כרוך בסיכון ולכן לדעתי כדאי לבצע אותו. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

28/05/2016 | 11:26 | מאת: מרינה

עד כמה הממצא מסוכן ומה המשמעות שלו?

09/05/2016 | 16:50 | מאת: מאי

שלום אני אמורה להיות בשבוע 8+4 ואתמול הייתי באולטראסאונד ולא נראה דופק הוא אמר שאני בכלל בשבוע 7 וחצי, והעובר בגודל שבוע 6. אבל האם זה הגיוני לפי מה מחשבים את שבוע ההריון אם קיבלתי בדיוק שבועיים אחרי הוסת. אמר לי לבוא בעוד שבוע לאולטראסאונד נוסף. האם הגיוני שהעובר קטן משבוע ההריון? תודה

שלום, אם גיל ההריון מדוייק ואת יודעת מתי הרית - אז קרוב לודאי שההריון אינו מתפתח כראוי. אם לא ברור גיל ההריון - יש להמתין ולבצע בדיקה נוספת כפי שהומלץ על מנת לבדוק אם ההריון תקין אך צעיר מהמשוער או אינו מתפתח כראוי. בברכה דר' יוסי הר-טוב

05/05/2016 | 13:09 | מאת: ענת

שלום רב, אני בת 40 , נמצאת בשבוע 36 ועתידה ללדת בשבוע 38 בקיסרי מתוכנן (עקב שיליית פתח). אתמול (שבוע 36+2) הייתי אצל רופא מעקב ההריון, שביצע אולטראסאונד והערכת משקל. הוא אמר שהכל תקין אך רק כשהגעתי הביתה שמתי לב שרוב המדדים היו קצת נמוכים: BPD=8.58cm – תואם לשבוע 34+4 HC=30.28cm – תואם לשבוע 33+4 AC=31.44cm – תואם לשבוע 35+3 FL=7.37cm – תואם לשבוע 37+5 הערכת משקל: 2.74 ק"ג (EFW-GP: 39.5%) אני קצת מודאגת. בבדיקה הקודמת המדדים תאמו את שבוע ההריון ואף מעט מעבר לכך. האם זהו סימן להאטה בהתפתחות העובר? יש לציין כי לא עברתי בדיקת מי שפיר (אלא רק בדיקת NIPT בשל הריון יקר. הבדיקה יצאה תקינה). בסקירת המערכות המאוחרת, ואף בסקירה השלישית שביצענו לפני כחודש וחצי (ליתר ביטחון) לא נמצאו כל ממצאים חריגים או המצריכים בירור נוסף. אודה מאוד לתשובתך! תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המדדים אומנם מעט קטנים אך בתחום התקין של הנורמה. כדאי להשוות עם בדיקות קודמות על מנת לראות אם יש שינוי בעקומות הצמיחה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

03/05/2016 | 13:30 | מאת: מ

שלום דר בסקירה אחרונה התגלה אצל העובר המיורטברה החוליה l5ללא ממצאים אחרים אקו לב מערכת עיכול וכו... האם זה מפריע לעובר בעתיד מה היית ממליץ לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המיברטברה הינו פגם בחוליה. הממצא יכול להיות עם השלכות מינימליות ועד עקמת של עמוד השדרה. אני ממליץ להיוועץ באורטופד ילדים המומחה לבעיות עמות השדרה על מנת לקבל מידע לגבי ההשלכות בעתיד, וכל זה כמובן בהנחה שזה הממצא החריג היחיד. בברכה דר' יוסי הר-טוב

28/04/2016 | 16:22 | מאת: אורית

ד"ר שלום, לפי תאריך וסת אחרונה אני אמורה להיות בשבוע 9, לפי בדיקת אולטרסאונד העובר מתאים לשבוע 6. בינתיים עוקבים אחרי גדילת העובר, אך רציתי לשאול למה זה מהווה בעיה/ דבר תמוה, אם אני יודעת בוודאות שההתעברות הייתה לפחות שבועיים מאוחר יותר (בגלל שרק אחרי שבועיים הלכתי למקווה והתקיים מגע מיני). להברתך אודה מראש.

שלום רב, את ההריון סופרים מהוסת האחרון אך ברור שההריון מתחיל בדרך כלל שבועיים מאוחר יותר. אם את יודעת את תאריך ההתעברות, את צריכה להוסיף שבועיים כדי קלבל שבוע ההריון (7 שבועות מההתעברות זה הריון בן 9 שבועות). בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב

02/05/2016 | 15:09 | מאת: אורית

תודה רבה ד"ר. אם הבנתי אותך נכון, למרות ההתחשבות במקווה זה מהווה בעיה שהעובר נראה קטן יותר? ושאלה נוספת- מתי עליי לבצע את השקיפות העורפית? לפי שבוע שמחושב לפי תאריך וסת אחרונה או לפי השבוע שמחושב באולטרסאונד? שוב תודה רבה מראש!

21/04/2016 | 19:41 | מאת: אריאלה

אובחן באולטרסאונד שערכתי כי יש לי רחם אוכפי. מה המשמעות של זה בכל הקשור למהלך ההריון? יש לציין iugr בהריון ראשון והפלה בהריון שני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדרך כלל אין משמעות לרחם אוכפי (ARCUATE UTERUS) ואני לא חושב ש IUGR קשור לזה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

20/04/2016 | 22:17 | מאת: מעין

באולטרסאונד בשבוע 30 היה הבדל של שבוע ו5 ימים בין ערכי bpd,ac,hc אשר התאימו ל30 5 לבין fl שהתאים ל29 1. האם זה עשוי לרמז על גמדות? איזה הפרש נחשב מחוץ לטווח התקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הערכים שתארת הינם בתחום הנורמה לשבוע 30. דר יוסי הר-טוב

שלום, אני מתלבטת לגבי ביצוע דיקור מי שפיר. אשמח לדעת את דעתכם. אלו הן תוצאות בדיקת סקר משולב לתסמונת דאון : תסמונת דאון: סיכון סטטיסטי לפי הגיל (29): 1:970 סיכון מחושב לפי הגיל (29): 1:9200 טריזומיה 18: סיכון מחושב לפי הגיל (29): 1:10000

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם את מוטרדת מתסמונת דאון - זי הסיכון נמוך לפי בדיקות הסקר שפרטת. בדיקור מי שפיר ניתן לזהות בודאות תסמונת דאון בנוסף לתסמונות אחרות, במיוחד אםמבצעים גם צ'יפ גנטי. ההחלטה שלך אם להסתכן בלידת ילד עם בעיה שניתן היה לגלות אותה בדיקור מי שפיר או להסתכן בסיכון של כ 1:700 בהפלה בעקבות דיקור מי שפיר. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

שלום, אני נמצאת בטרימסטר הראשון להריון (אני אדע בשבוע הבא לגבי גיל ההריון). עשיתי משטח לבדיקת הפטריה על הלשון בשבוע שעבר ויש לי קנדידה על הלשון. כיצד ניתן לטפל בה ? הייתי היום אצל רופא עור והוא לא ידע להגיד לי. רשם לי אורלטן ואסור לקחת אותו בטרימסטר הראשון. הייתי גם אצל רופא נשים והוא גם לא ידע להגיד לי. מה עושים ? אני עם זה כבר כמה חודשים וממש סובלת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום השאלה אינה קשורה לפורום זה.

12/04/2016 | 18:32 | מאת: שירן שובל

שלום, אתמול במהלך בדיקת סקירה של שבוע 22, הרופאה ציינה שגודל חדרי המוח הלטרליים 7.4 ו-8.6. היא נתנה לנו הפנייה לסקירה נוספת בשבוע 30 וציינה שהממצא תקין אבל גבולי. מלבד זאת הכל היה תקין. יש סיבה לדאוג?

שלום, חדרי מוח תקינים עד גודל של 10 מ"מ. הרופאה נהגה בזהירות יתרה בכך ששלחה אותכם למעקב בשליש השלישי וטוב שכך. בברכה דר' יוסי הר-טוב

11/04/2016 | 20:28 | מאת: לפני שקיפות עורפית

שלום, אני בשבוע 10. היה לי חום 37.9 שבוע שעבר יחד עם צינון, למשך יומיים. האם יש השלכות לחום? היום הלכתי לבדיקה. הרופא ראה דופק ואמר שהכל בסדר. אותנו הלחיצה התמונה שהרופא הוציא לנו. מפחיד אותנו שהיא מסמנת על שקיפות עורפית מוגברת. מה דעתך (ראו לינק לתמונה)? https://drive.google.com/file/d/0B9_Znou5DuBDMEZGclFpU29vZ0U/view?usp=sharing תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חום 37.9 אינו חום גבוה במיוחד בהריון. בשבוע 10 לא מודדים שקיפות והתמונה המצורפת לא מראה שום שקיפות. ברכה דר' יוסי הר-טוב

11/04/2016 | 09:01 | מאת: רונית

מחכה לתורים ארוכים ובלי תשובות כרגע ואני כבר שבוע 12, כל רופא אומר משהו אחר. אני יודעת שבשקיפות עוד שבוע וחצי ידעו יותר אך בנתיים מאוד מודאגת. החזירו לי 2 עוברים טובים מאוד. שבוע 6 אולטראסאונד שק הריוו עובר עם דופק ולידו עוד דופק אך לא ברור- רופא אומר אולי שק מאחורי שק, יש כזה דבר? אומר שזה עובר 1.אם אין כזה דבר ששק מסתיר שק נראה שבודאות אלו תאומים זהים? בדיקה שבוע 8 שני עוברים 2 בועות של שקי מי שפיר ובתמונות זה נראה חלל אחד, רופא שולל תאומים זהים ואומר שזה שני שקים... עכשיו מקריאה באינטרנט אני מבינה שהבועות הם שקי אמניון- האם יכול להיות שהשתרשו צמודים ונראים כמו תאומים זהים? או שעוברים בהכרח מטיילים ברחם אחרי ההחזרה ומשתרשים כל אחד במקום אחר ואז נוצר המראה המופרד? בשבוע 11 רופא מעקב הריון שעבד בעבר בסיכון מזהה שיליה אחת ( אולי יש 2 צמודות?) ולא מתחייב על תאומים זהים אך אומר שהמחיצה דקה, אבל הוא לא בטוח לגמרה. אני מסתכלת מלא על תמונות של אולטראסאנדים ושלי נראים כמו זהים, יכול להיות שהם נפרדים ואין מראה קלאסי של תאומים נפרדים ( 2 חללים מרוחקים) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלוום לצערי, אני באמת לא יכול לדעת מי מהרופאים צדק והאם התאומים זהים או לא.הרופא הבודק יכול להגיד לך מה הוא רואה והאם התאומים זהים או לא. בברכה דר' יוסי הר-טוב

10/04/2016 | 15:50 | מאת: טבי

שלום, אני בשבוע 16, היום עשיתי סקירת מערכות ראשונה. הכל תקין מלבד קיבה שלא הודגמה. בנוסף, ורידי הריאה לא ברורים במיוחד. המליץ על אולטרה סאונד ממוקד קיבה בקופה בעוד שבועיים וייעוץ גנטי. קצת מוטרדת מממצאי הקיבה כי אני עם עבר של שלל בעיות באזור החל מניתוח שרוול וכלה כיס מרה... האם זה נפוץ שלא נצפת הקיבה? יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן שהקיבה הייתה ריקה ללא סיבה ואז יראו קיבה בעוד שבועיים, אך גם יתכן שיש חסימה במערכת העיכול העליונה והנוזל אינו מגיע לקיבה. הדבר יתבהר בבדיקה החוזרת. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

שלום רב ותודה רבה מראש, בת +60 עשיתי אתמול אולטראסאונד בשד ובבית השמחי, כלומר, השנה עשיתי פעמיים מכיוון שלפני שנה התגלה אצלי בשד birtds 2 ממצא שפיר במכון בת"א. לפני 3 חודשים עשיתי אולטראסאונד בראשל"צ שהיה כתוב שהכל תקין, והרופא המליץ לעשות שוב אחרי 4 חודשים לערך בת"א. הטכנאית פעם ראשונה שהפעילה לחץ ממש ממש חזק די אגרסיבי בשדיים וגם בבית השחי שזה מאד מאד כאב לי. לעומת זאת בראשל"צ נעשה בצורה מאד עדינה בקושי הרגשתי. שאלה לי אליך בבקשה רבה, אם עושים אולטראסאונד ולוחצים חזק זה יכול לעורר את הבלוטות, מכיוון שהיום בבוקר בדקתי לעצמי את בית השחי אני בודקת פעם בשבוע ושמתי לב שהם מאד נפוחות מה שלא היה קודם בכלל. יש דבר כזה? והאם זה מסוכן הלחיצות החזקות? תודה רבה לך על התשובה, מחכה לתגובתך הכנה,,, אורנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הפורום דן באולטראסאונד נשים. אני לא עוסק באולטראסאונד שד ולכן עלייך לפנות לפורום המתאים (פורום הדמיה).

06/04/2016 | 15:00 | מאת: Chana

התקנתי מירנה לפני 3 חודשים יש לי מין הרגשה שהיא זזה קצת . אני מרגישה רק חוט אחד ונמוך מאוד . האם יש ממה לחשוש? אט שזה עדיין במיקום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם את חוששת שההתקן זז ממקומו - תפני לרופא המטפל לביצע אולטראסאונד למיקום ההתקן. בברכה דר' יוסי הר-טוב

דרושים עובדים לעבודה חדשה מהבית, אפשרות לעבודה בשירות לקוחות, או טלמרקטינג, או טלמיטינג, או מכירות, שכר גבוהה! בין 5000-12000 בחודש!, לפרטים נוספים אפשר לפנות למייל workfromhomee003@gmail.com