פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

ברוכים הבאים ותודה על השתתפותכם בפורום אולטראסאונד במיילדות ובגניקולוגיה. בפורום זה אענה על שאלות הנוגעות לבדיקות אולטראסאונד בהריון. במהלך ההריון אתן מבצעות מספר בדיקות אולטראסאונד הכוללות קביעת גיל הריון, שקיפות עורפית, סקירות מוקדמות ומאוחרת, מעקבי צמיחה, בדיקות מכוונות לחשד למומים עובריים ועוד. אם יש לכן שאלות הקשורות לנושאים אלה אתן מוזמנות לשאול אותן כאן. כמו כן, בפורום זה אשיב על שאלות הקשורות לאולטראסאונד של האגן: הרחם והשחלות. אנא זכרו שהתשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ מסודר על ידי הרופא המטפל שמכיר אתכם ואת הבעיה הרפואית שלכם בצורה הטובה ביותר. בשאלותיכן, השתדלו להתמקד בנושאי הפורום, ונצלו את הפורומים הנוספים שמוצעים באתר, למשל בנושא הריון, פריון וגניקולוגיה. בברכה ד"ר הר-טוב. .
15252 הודעות
13818 תשובות מומחה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

02/01/2017 | 21:43 | מאת: לינה

אני בהריון רביעי...כל הריונות קודמים תקינים.. בת 35.. אין רקע מחלות.. הריון נוכחי אני בשבוע 17... לפני שבוע ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת שבה התגלו שני כלי דם במקום 3 בחבל הטבור.. הרופאה ביצעה סקירה מדוקדקת ואמרה שאין עוד ממצאים אך הפנתה אותי לאקו לב עוברי וגם ייעוץ גנטי.. מאז אני בלחץ וחרדה.. קוראת המון על הנושא... מה אפשר לעשות והאם זה אכן ממצא שיוכל להעיד על בעיה אצל העובר שלי ☹️

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מתנצל, אבל כתבתיח תגובה לפני יומיים אשר לא מופיעה. לעובר בדר"כ שלושה כלי דם בחבל הטבור - שני עורקים ווריד שמתנוונים לאחר הלידה ואין להם תפקיד בחיים העובריים. לעיתים עורק אחד מתנוון קודם ויש שני כלי דם - עורק ווריד. רוב העוברים עם שני כלי דם בחבל הטבור בריאים וללא בעיות אך יש עליה מסויימת בסיכון למומי לב מולדים, בעיה כרומוזומלית והאטה בצמיחה תוך רמית, ולכן מומלץ לבצע אקו לב עובר, יעוץ גנטי לגבי דיקור מי שפיר לפי הממצא ובדיקות חוזרות ומעקב צמיחה של העובר לאורך ההריון. שוב - רוב העוברים עם שני כלי דם בחבל הטבור בריאים. בברכה דר' יוסי הר-טוב

10/01/2017 | 12:07 | מאת: לינה

היום קיבלתי תוצאות חלבון עוברי הכל תקין...האם הממצא הזה יכול לתמוך שההריון שלי תקין

01/01/2017 | 19:22 | מאת: שרית

שלום, שבוע 6 פלוס 5. הודגם דופק איטי לעובר (80 לדקה). כמה זה רע? מה הסיכוי שהכל יהיה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים אנחנו רואים דופק איטי בתחילת ההריון ולמרות שיש דיווחים על סיכון גבוה יותר להפלה - הסיכוי שההריון ימשיך תקין הינו גבוה. ממליץ לבצע בדיקה נוספת כעבור שבוע. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

05/01/2017 | 19:00 | מאת: שרית

היי, לאחר בדיקה נוספת, שבוע 7+3, דופק עדיין איטי. סביב 100 לדקה. מה הסיכויים עכשיו? כמה מדויקת בדיקת גודל העובר בשבוע זה? לטענת הרופא העובר ייתכן ומתאים לשבוע 6+1, אולם בבדיקה הקודמת התאים ל-6+5 (ואני מניחה שעובר לא יכול להתכווץ). אולי הבדיקה לא הייתה מדויקת? או הזווית? או שזה מבשר רעות?

08/01/2017 | 21:01 | מאת: שרית

אפשר תגובה בבקשה?

01/01/2017 | 14:41 | מאת: Etiti

אני בת 40 , לפני 4 שנים הובחנתי באוטופורוזיס בעמוד שידרה ב-2.6 עם 4 שברים בחוליות , לאחרונה בוצע מיפוי עצמות נוסף שניראה שישנה החמרה באגן -2.3 אני בתחילת הריון , ומאוד מודאגת מהמצב , מעוניינת לדעת מה הסיכונים /סיבוכים שעלולים להיות בעקבות מה שכתבתי , מבקשת תשובה דחופה . רב תודות .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הפורום הינו פורום אוטראסאונד. אנא פני לפוורם אורטופדיה או הירון ולידה. אני מציע לבצע יעוץ ספציפי אצל רופא המתמחה בנושא ולא דרך תשובה כללית בפורומים. בברכה דר' יוסי הר-טוב

26/12/2016 | 07:21 | מאת: עדי

היי שלום אני בשבוע 29.5 הריון תקין לפני כמה שבועות התחלתי לחשוב כאבים בחלק העליון של הבטן ממש מתחת לחזה באמצע כאב שורף שבדכ היה אחרי אוכל ולעיתים גם לא בימים האחרונים התחלתי להרגיש גם תחושת נימול באותו אזור אך חשוב לציין שרק בתנוחות מסויימות (ישיבה מכופפת, שכיבה כל הצד) כאשר אני משנה תנוחה זה עובר מיד. חשוב לי לציין שהבטן שלי קטנה בהתחשב לשבוע ההריון. עשיצי בדיקות לפני כשלושה שבועות ושללו רעלת הריון ואמרו שההריון תקין. בבדיקות דם הראשונות יצא שכדוריות בדם הלבנות מעט גבוהות אך בבדיקות דם שעשיתי ביום שאחרי יצא שהכדוריוצ שם הלבנות תקינות. כאם תופעה זו מוכרת? ידוע ממה זה נובע?

19/12/2016 | 16:31 | מאת: אורטל

אני בשבוע 28 סובלת מאד מכאבים באגן. עשיתי us אגן בהמלצת האורטופד הממצאים היו התרחבות של 2 סמ עם כמות בינונית של נוזל בתוכו ובצקת מסיבית מסביב כבטוי ל sd. מה זה אומר?

שלום, לצערי אני לא בקי באולטראסאונד אורטופדי. עלייך לשאול בפורום המתאים. מקווה שימצא פתרון לכאבים, בברכה יוסי הר-טוב

14/12/2016 | 11:08 | מאת: אלינה

שלום רב אני בשבוע 35.5 הופעתי לבהח לבצע אלטרסאונד לפני קיסרי קיבלתי תוצאות הבאות: Bpd 90.7 Hc 308.7 Hc 321.6 Fl hadlock 63.1 מתאים לשבוע 32.4 צ'יינה כי היקף ראש 1 סטית תקן לאורך פמור אחוזון 5 שלחה אותי לקופת חולים להפנייה לסקירה מערכות בקופה עשו אולטרסאונד מהתוצאות: Head cir 315 Ab.cir 317 Fl 68 אמרו שתו אות תקינות ואין צורך בסקירה. האם תוצאות תקינות והאם יש צורך במעקב נוסף. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש הבדל בין המדידות וצריך להשוותן גם למדידות קודמות בהריון על מנת להחליט אם הבדיקות תקינות. אני מציע לבדוק עם הרופא המטפל בהשוואה בדיקות קודמות, לידות קודמות אם היו, גובה ומבנה גוף שלך ושל בן זוגך וכו'. בברכה דר' יוסי הר-טוב

12/12/2016 | 16:31 | מאת: עמית

שלום, בסקירת מערכות מורחבת בשבוע 22 התגלתה א סמטריה דל חדרי המוח הלטרליים. שמאלי 9 ימני 6. היום בשבוע 26 עשיתי סקירה מכוונת ויצא שמאלי 2.8 ושמאלי 8.8. הרופא הפנה אוצי לבצע אולטרסאונד בבית חולים. מה המשמעויות והפרשנויות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חדרי מוח בגודל תקין )עד 10 מ"מ( , כאשר אין ממצא נוסף גם כאשר יש אסימטריה בינהם, לא מעלה באופן משמעותי את הסיכון לבעיה התפתחותית. בברכה יוסי הר-טוב

שלום רב, אני מאובחנת באוסטוגנסיס אימפרפקטה (דרגה 4) ובהריון בשבוע 10. בבדיקות גנטיות לא הצליחו לאתר את הגן הפגום, ומשכך ככל הנראה דרך הזיהוי תהא באמצעות ביצוע אולטרסאונד ושקיפות עורפית. שאלתי היא האם באמצעות אולטרסאונד יהיה אפשר לזהות ליקוי בהתפתחות העצמות בשבוע מוקדם מספיק? מתי אפשר לזהות ליקוי מסוג זה? האם כדאי לפנות לרופא מומחה שמכיר את סממני המחלה ויוכל לזהותם מבעוד מועד, אם כן, אודה להמלצה.

שלום, בגלל שהצורה הינה קלה יותר הסיכוי לאבחון מוקדם נמוך יותר. בדר"כ בשליש השלישי של ההריון. מומחה בנושא הינו פרופ' מייזנר מבלילנסוון. בברכה דר' יוסי הר-טוב

07/12/2016 | 08:14 | מאת: רונית

שלום רב, שבוע 16, היום נעשתה סקירה מוקדמת, הכל היה תקין עם העובר אבל נצפתה Partial circumvallate placenta. לא הוסבר לי הרבה מלבד זה שאצטרך לעשות עוד אולטראסאונד אחרי הסקירה המאוחרת. ניסיתי לחפש מידע ברשת אבל לא מצאתי יותר מדי. אשמח אם תוכלו להרחיב על הממצא, מה הסיכונים ואם יש משהו נוסף שעליי לדעת (האם מחייב ניתוח קיסרי לדוגמה?) בתודה מראש, רונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זה תאור של מבנה השליה. שליה כזו מתוארת עם עליה קלה במקרים של עוברים קטנים יותר. אין צורך בניתוח קיסרי.. בברכה יוסי הר-טוב

12/12/2016 | 17:35 | מאת: ענת

04/12/2016 | 09:41 | מאת: הדר

שלום ד"ר בעקבות ממצא חריג בצ'יפ הגנטי התבקשתי לבצע סקירת מוח מכוונת לעובר בשבוע 32. קיבלתי הפניה לאיכילוב בידיעה ששם יש את הרופאים הטובים ביותר לצורך הבדיקה. לאחרונה שמעתי מבנות נוספות שביצעו את הבדיקה הזו שיכול להיות מצב שאת הבדיקה יבצע רופא מתמחה. האם זה נכון? האם יש באפשרותי לבקש שיבצע את הבדיקה רופא מומחה היות וביקשתי במיוחד טופס 17 מהקופה לצורך מומחים מאיכילוב לביצוע הבדיקה?

שלום, בבית חולים איכילוב, כמו בכל בתי החולים הציבוריים בארץ, עובדים גם מתמחים. ביחידת האולטראסאונד יתכן שאת הבדיקה יתחיל מתמחה אבל לא יהיה מצב בו רופא מומחה של יחידת האולטראסאונד לא יעבור על הבדיקה והוא זה שנותן את התשובה הסופית. בברכה דר' יוסי הר-טוב

03/12/2016 | 18:50 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב..היתי בסקירה מאוחרת בשבוע 21 6..בסקירה אמרו לי שהכל בסדר ותואם לגי הריון למעט קורפוס קלוסום באורך 5.5 ממ שלדברי הרופא זה קצר..(טוען שנראה לו שקצר..לא בטוח במדידה) בסקירה הראשונה הלחיצו אותי כי אמרו שיש רק 2 כלי דם במקום 3 בחבל הטבור אבל שבדקו את כל הסמנים הרכים הנוספים בסקירה המורחבת הכל היה בסדר... מה זה אומר?

שלום, התאור שנתת לא מספק. יכול להיות קורפוסס קלוסום קצר בלב כאשר המבנה שלו תקין, או שהוא קצר בגלל מבנה לא תקין עם חסר של חלקים שלו. צריך לבצע בדיקה מכוונת בבית חולים שלישוני לבדיקה מבנה המוח כולל קורפוס קלוסום על מנת לשער את ההשלכות לעתיד. את מוזמנת לקבוע תור בבית חולים שלנו- ליס,במרכז רפאוי תל אביב, ביחידת האולטראסאונד לבדיקה מכוונת למוח. בברכה דר' יוסי הר-טוב

30/11/2016 | 13:45 | מאת: עדן

היי, ביצעתי בדיקת US באגן מכיוון ובזמן וסת אני סובלת מכאבי מחזור עזים. להלן התוצאות אותן הקלידה "טכנית US גניקולוגי" (תקין שהיא זו שמבצעת את הבדיקה ומסיקה נתונים? ולא גניקולוג?) נתוני שחלה ימנית: מידות שחלה 21X35 מ"מ, הערות - הודגם ממצא צלול עם הדים אקוגניים בתוכו בגודל 24X24 מ"מ. יכול להתאים לCL. נתוני שחלה שמאלית: מידות שחלה 16X40. מרקם השחלה - תקין. דוגלס: חופשי מנוזל. כמו כן ישנה המלצה לחזור על הבדיקה מיד בתום הוסת הבאה. אשמח אם תוכלו לענות לי מה משמעות תוצאות אלו? תודה רבה

שלום רב, הממצאים הינם ממצאים תקינים שבהם רואים רחם ושחלות כאשר באחת השחלות ישנו גופיף צהוב שהינו שארית של הזקיק לאחר הביוץ. מבקשים ביקורת לאחר הוסת על מנת לודא שהממצא הינו גופיף צהוב עם מעט דמם לתוכו - אשר אמור להעלם או לקטון בהרבה לאחר הוסת. ברכה דר' יוסי הר-טוב

30/11/2016 | 09:16 | מאת: מודאגת מאוד

מה זאת אומרת היקף הבטן גדולה האם יש איזה שהוא אפשרות שיש לעובר איזו שהיא תיסמונת או משהו כזה? אתמול באולטרסאונד היה 366 והיא אמרה שכל המשקל של העובר בא מהבטן הנפוחה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום היקף בטן גדול יכול להיות בגלל עובר גדול בגלל גנטיקה, יכול להיות בגלל סכרת הריון שגורמת לעוברים גדולים וכמובן יכול להיות בגלל ממצאים בבטן הגורמים לגדילתה כמו גם תסמונות שונות היכולות להיות מלוות בגדילה מואצת. עלייך לפנות לרופא המטפל על מנת שיחליט אם יש צורך בברור נוסף בנושא. בברכה דר' יוסי הר-טוב

28/11/2016 | 09:31 | מאת: עדי

שלום, הופנתי לאוטרסאונד תלת מימד לבירור מחיצה ברחם ביום ה-22 למחזור. עם זאת, המחזור שלי אינו סדיר והביוץ החודש התקיים רק ביום ה-20. התור אמור להתקיים מחר. האם ניתן יהיה לראות במצב כזה מחיצה במידה וקיימת? תודה רבה על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סיכוי טוב שניתן יהיה לבצע את האולטראסאונד בצורה יעילה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

20/11/2016 | 21:46 | מאת: נטלי

ערב טוב, בשבוע 30.5 בוצע לי הערכת משקל . הרופא לא אמר משהו חריג, אמר שברוך השם הכל מעולה ולהגיע רק עוד 4 שבועות למעקב משקל. אני ראיתי בטפסים שכתוב לי bps 10/10 ולפי מה שהבנתי אמור להיות 8/8 . באיזה מיקרים כתוב כמו אצלי bps 10/10?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, BPP הוא מדד לכך שאין מצוקה או חשש למצוקת עובר בימים הקרובים. כאשר מתחסים ל 8/8 מתיחסים חמדדים9 באולטראסאונד שהם תנועות גוף, טונוס , תנועות נשימה וכמות מי שפיר. כאשר מוסיפים מוניטור עוברי המדד הינו 10/10. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

15/11/2016 | 13:33 | מאת: בטי

שלום, ברצוני לדעת האם הערכים האלה תקינים ומתי עלי לעשות אולטרסאונד לבדיקת דופק. ת.ו. 1/10/2016 מחזור לא סדיר 7/11 302 10/11 451 15/11 926

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, העליה של ערכי הבטא מעט איטית להריון שמתפתח כראוי. בדר"כ צריכה להיות הכפלה של הערכים כל 48 שעות.

13/11/2016 | 18:10 | מאת: אפי

שלום ד"ר, אשמח להתייחסותך לגבי מדדי העובר שנבדקו בשבוע 36.4 BPD 90.5 מ"מ מתאים ל37W OFD 102.5 מ"מ HC 308.4 מ"מ מתאים לשבוע 34.1 AC 301.5 מ"מ מתאים לשבוע 34.1 FEMUR 72.3 מתאים לשבוע 36.5 ממוצע גיל ההריון על פי HC וFL 35.3 יחסים- HC/AC 1.02 AC/FEMUR 4.17 BPD/FEMUR 1.25 HC/BPD 3.41 הערכת משקל 2663 גר' הטכנאית אמרה שקצת קשה לה לבדוק את הראש ואמרה שממה שבדקה הראש מעט קטן אשמח להתייחסותך! תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, היקף הראש הינו 1.9 סטיות תקין מתחת לנורמה. עד 2 סטיות נחשב כתקין. אם הראעש נמוך וקשה למדוד - קשה להתייחס למדידה וכדאי אולי לחזור על המדידה. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

11/11/2016 | 15:48 | מאת: יעל

שלום, בת 36, אחרי 2 הריונות מחוץ לרחם. האחרון לפני חודש. מחזור אחרון ב 6.10. ביטא ב 3.11 הייתה 188. ביטא ב 6.11 עלתה ל 1222. אין דימומים ברוך השם. אולטראסאונד מהיום בשל כאבים קלים בבטן תחתונה שבוע 5 פלוס יום נצפה שק הריון קטן תוך רחמי ללא שק חלמון או עובר. לא נצפה נוזל חופשי באגן. הרופא אמר שהכל נראה לו תקין ושיש לחזור עוד שבוע. האם הממצאים תואמים לשבוע 5 פלוס יום? האם זה אכן מרגיע ולא מחשיד שוב להריון מחוץ לרחם? אודה לדעתך

שלום, בשבוע 5 צריך לראות בדר"כ שק חלמון, אבל במקרה שביוץ היה יומם יומיים מאוחר יותר יתכן ועדיין לא יודגם שק החלמון. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב.

07/11/2016 | 13:52 | מאת: דנה

שלום רב, היום ביצעתי סקירה שנייה בשבוע 23+2, בדיקות קודמות תקינות. קוטר דו קודקודי: 53 מ"מ מתאים ל22+1 היקף ראש: 206 מ"מ מתאים ל22+3 היקף בטן: 187 מ"מ מתאים ל23+2 אורך הירך: 42 מ:מ מתאים ל23+6 יחס ראש/ בטן: 1.10 יחס ירך/בטן: 22 גיל הריון לפי אולטרסאונד 22+6. הערכת משקל עובר 588 גרם. אציין שבאולטרסאונד ראשון שבוע 7 העוברית הייתה קטנה ב3-4 ימים. סקירה ראשונה הראש היה קטן בכמה ימים - רופא אמר שתקין. לי יש היקף ראש קטן יחסית (רופא גנטיקאי מדד לי בהריון הקודם). האם מדדי הראש תקינים? האם יש סטיית תקן שמצריכה בירור? תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מדדי הראש הינם בתחום הנורמה לשבוע ההריון. בבברכה דר' יוסי הר-טוב

06/11/2016 | 19:25 | מאת: עדי

שלום הייתי היום בבדיקת סקירת מערכות מורחבת (שבוע 21) הרופא בדק את איבר המין של העבר בסיכום הבדיקה כתב: נודגמו שפתיים אך הודגם גם חלק בולט הגדול יחסית לאיבר מין נקבי. בשבוע 10 ביצעתי בדיקת DNA עוברי (nifty( שאמר שהעובר היא ממין נקבה. מה יכולה להיות הסיבה לבליטה הגדולה יחסית שראה הרופא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ישנם מצבים בהם הדגדגן של העובר יכול להיות מוגדל, ובמקרה כמו שתארת כדאי לבצע קודם כל סיקרה מכוונת לאברי המין. אם עדיין עולה חשד כזה כדאי לבצע יעוץ גנטי ולשקול אם לבצע דיקור מי שפיר שבוע נבדקות מוטציות היכולות לגרום לעליה בהורמונים בעובר היכולים לגרום להגדלה של הדגדגן. במקרים כאלה יש טיפול בזמן ההריון ולאחריו. בברכה דר' יוסי הר-טוב

07/11/2016 | 06:45 | מאת: עדי

תודה על תשובתך, כפי שרשמתי עשיתי בדיקת DNA עוברי (nifty) שבעצם מחליפה לגמרי את בדיקת מי השפיע והתוצאות של הבדיקה היו תקינות והראו גם כן שזו נקבה

03/11/2016 | 15:23 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36, קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם לסקר שליש ראשון. בשורה התחתונה נראה שהתוצאות טובות מאד. מה שצד את עיני הוא ערך papp a מאד גבוה. אני יודעת שערך נמוך זה לא תקין אבל מה המשמעות של ערך גבוה אם בכלל קיימת משמעות? התוצאות: גיל ההריון לחשוב הסיכון :11+4 papp a- ריכוז - 12186 mul mom- 6.93 (turncated to 3 mom in risk caculation) free bhcg- 29.8 ng/ml 0.69 mom nt- 0.9 mm , 0.88 mom סיכון לפי גיל- 1-280 סיכון משוקלל לתסמונת דאון- 1:10000 סיכון משקולל לטריזומיה 18- 1:10000 בכל מקרה בכוונתי לבצע מי שפיר בשל הגיל- מה שמטריד אותי האם ערך זה (6.93)יכול להצביע על משהו שלא ניתן לגלותו בבדיקת מי שפיר? לא יודעת אם זה רלוונטי אבל העובר גדול ב5 ימים לפי הus מחישוב לפי תאריך וסת אחרון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין בערך כזה של PAPPA לקשר עם ממצא שלא ניתן לגלות בדיקור מי שפיר. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

31/10/2016 | 13:52 | מאת: דניאלה

היי, קיבלתי היום תוצאה של בדיקת סקר שליש ראשון ויצא לי שם עבור HCGB ערך 3.03 MOM הבנתי שערך זה הוא מעל הנורמה מה זה אומר? ומה ההשלכות של זה? האם עלי לפנות לרופא? אשמח לתשובתך תודה מראש, דניאלה

31/10/2016 | 14:55 | מאת: דניאלה

שכחתי לציין שאני בת 28 והבדיקה בוצעה בשבוע 12+3 PPAP-A 0.92 MOM 2396.3 Mu/L HCGb 3.03 MOM 111.9 ng/mL NT 0.92 MOM 1.1 mm

28/10/2016 | 10:24 | מאת: שירז

שלום עשיתי אולטרסאונד למשקל העובר שבוע 32 המדדים יצאו לי גבוהים מהשבוע שלי זה משהו דחוף לבדוק?? משהו מסוכן?? להלן המדדים שיצאו Bpd 86 ממ מתאים לשבוע 35 מתאים לשבוע 34.1Head cir 306 ממ Ab.cir מתאים לשבוע 34.3 304 ממ Femur length 63 ממ מתאים לשבוע 32.4 משקל 2308 אחוזון 75

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי המדדים ששלחת אין דחיפות. המדדים לא מאוד חריגים. פני לרופא המטפל להמשך ברור וטיפול. בברכה יוסי הר-טוב

ד"ר שלום . אתמול נכחתי באירוע מחריש אזניים . אני בתחילת חודש שישי , הרעש כאמור היה מאד חזק שירים ותופים ונמשך במשך כשעתיים . בסיומו נכנסו לי חששות גדולים לגבי פגיעת גלי הקול בעובר , שמיעה , מע' עצבים לב וכו... כל מה שידוע על גלי קול . אשמח לדעתך בנושא , האם יש דרך לבדוק אם חלילה היתה פגיעה כלשהי כל עוד העובר בבטן , מיותר לציין שאני מאד חרדה מאתמול והמידע ברשת לא בדיוק מסייע. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין דרך לבדוק שמיעה של העובר ברחם. בברכה יוסי הר-טוב

שלום רב אני בשבוע 28+3. היום הייתי בהערכת גדילה ואלה המדדים שנמדדו: BPD: 75 מ"מ, מתאים לשבוע 30.2 HC: 270 מ"מ, מתאים לשבוע 29.3 AB.Cir: 238 מ"מ, מתאים לשבוע 28.1 יחס HC/AC: 1.13 Femur Length: 54 מ"מ, מתאים לשבוע 28.4 גיל הריון us: 28.1 הערכת משקל: 1246 גר, מתאים לשבוע 28.1. אחוזון:54. בסיכום נכתב בהערות: היקף ראש בתחום הנורמה 1.3+ SD לפי צרבנק. ביומטריה לפי הדלוק, הערכת משקל לפי הדלוק/אחוזון לפי דולברג. הרופא אמר לי שהבדיקה תקינה וקבע המשך מעקב רגיל להערכת משקל בשבוע 32. אני קצת מוטרדת מכך שהיקף הראש נראה גדול ויש פער של שבועיים ויום בין המדד הקטן ביותר (בטן) לבין הגדול ביותר (BPD) מה דעתך? האם לדעתך יש סימן לבעיה או צורך במעקב נוסף מעבר לרגיל? בסקירות עד עכשיו מדדים היו מתאימים לגיל ההריון. בוצעו מי שפיר וציפ גנטי- תקינים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כמו שציטטת את הרופא - המדדים בתחום התקין. אנחנו כולם לא סימטרים ואין בעיה שהיקף ראש מתאים לשבוע אחד והבטן לשני כל זמן שהם בתחום הנורמה. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.

11/10/2016 | 08:27 | מאת: טניה

שלום ד"ר הר טוב. עשיתי שני אולטרסאונדים בהפרש של שבועיים. התוצאות שבוע 30.5 BPD 72 ממ מתאים לשבוע 28.6 HC 275 ממ מתאים לשבוע 30.0 AB.CIR 252 ממ מתאים לשבוע 29.2 FL 59 ממ מתאים לשבוע 30.5 משקל 1473 ובשבוע 32.6 BPD 74 מתאים לשבוע 29.5 HC 281 מתאים לשבוע 30.6 AB 282 מתאים לשבוע 32.2 FL 65 מתאים לשבוע 33.5 משקל 1945 האם זה בסדר קפיצה כזאת בהיכף הבטן? ועד כמה ראש חורג מנורמה? האם צריך יעוץ מומחה? צודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל בדיקה בפני עצמה תואמת לגיל ההריון, ולא ברור לי למה בוצעה בדיקה נוספת. עכשיו בגלל השוני בין הבדיקות לדעתי צריך לבצע בדיקה נוספת בעוד שבועיים על מנת לדעת אם הפער הינו בגלל מגבלות הבדיקה או סיבה אחרת. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.

07/10/2016 | 18:56 | מאת: אלה

שלום וברכה , בת 30 הריון שני , שבוע 4+24 . כל הבדיקות עד היום תקינות כולל בדיקת מי שפיר+צייפ גנטי (מרצוני החופשי באופן פרטי). שאלתי לגבי תוצאות הסקירה : אסימטריה של חדרי המוח , חדר שמאלי 7 מ"מ , חדר ימיני 4.5 מ"מ. מוקד אקוגני חדר ימין . חסר-חד צדדי צלע 12. עצמות ארוכות תקינות מרפסים פתוחים קונוס מודולריס בגובה תקין ,צוואר סגור 38 מ"מ. לדברי הרופא מוקד אקוגני ממצא שיכל להעלם בהמשך. לגבי חסר צד אחד צלע 12 אין לו הסבר למה זה קורה . ולגבי אסמטריה -לא מצריך מעכב בגדר גבולות הנורמה . ובהתחשב בתוצאות מי שפיר אין בכלל מה לדאוג. שאלתי האם אין צורך בסקירה מכוונת למוח ובדיקה יותר ספציפית ללב האם ריבוי הסימנים הללו לא צריך להדאיג בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל ממצא בפני עצמו באמת אינו משמעותי. בגלל שילוב הממצאים הייתי ממליץ לבצע יעוץ גנטי מסודר למרות שבדיקת הצ'יפ הגנטי תקינה. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב.

06/10/2016 | 20:27 | מאת: nini

האם אפשר למשוך עד שבוע 40 במידה וכל המעקבים תקינים ? האם יש המלצה לזרז לפני שבוע 40 ?

שלום, יש הממליצים לזרז את הלידה במקרים של עורק טבורי בודד עוד לפני שבוע 40, אבל אין המלצה חד משמעית בנושא. בברכה דר' הר-טוב.

03/10/2016 | 14:18 | מאת: הילה

שלום, בת 35. בחצי השנה האחרונה היו לי 2 הריונות מחוץ לרחם בחצוצרה השמאלית. הראשון נספג לבד ללא התערבות רפואית והשני עברתי כריתה של החצוצרה בלפרוסקופיה.בניתוח ראו את החצוצרה השניה ואישרו שהיא תקינה. מה הסיכוי שלי להריון טבעי תקין? כמה זמן אחרי כריתת החצוצרה אני אמורה לקבל מחזור? אודה לכל מידע בנושא תודה רבה

שלום, אם החצוצרה השניה תקינה הסיכוי שלך להרות לא נמוך בהרבה מאשר אשה עם שתי חצוצרות תקינות. הוסת יופיע כעבור 3-6 שבועות מהריתת החצוצרה. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

29/09/2016 | 20:20 | מאת: דנה

לצערי בבדיקת ביטא חוזרת מהיום..ביטא 1088... כשלפני יומיים הייתה 1843... אני מבינה שזה מעיד על הריון לא תקין. מה עליי לעשות עכשיו? ביטא חוזרת שוב בתום החג? שוב אולטראסאונד? תודה רבה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

עלייך לפנות לרופא המטפל להחלטה על המשך הטיפול. דר' הר-טוב

29/09/2016 | 13:36 | מאת: דנה

שלום, בת 36 בהריון שלישי. יש לי 2 בנות בריאות בבית. הריון ספונטני לאחר כשנה שלא הצלחתי להיכנס להריון. לפני 5 חודשים הריון מחוץ לרחם שנספג לבד ללא התערבות. בהריון הזה מחזור אחרון 5.9.16. ביטא מלפני יומיים 1843. אתמול מעט דימום אדום ואז השתנה לחום. אולטראסאונד מהבוקר הדגים צוואר ב.מ.פ. הודגם שק הריון בקוטר 0.77 תוך רחמי.לא ניתן לראות הד עוברי. שחלות תקינות. נוזל חופשי באגן בכמות מעטה. מה דעתך לאור התוצאות? האם תקין? המליצה על אולטראסאונד חוזר בעוד שבוע. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי עדיין לא ניתן להגיד אם ההריון מתפתח תקין או לא, ולכן כפי שהמליצה הטכנאית - לחזור על הבידקה לאחר שבוע. בברכה, דר' הר-טוב

28/09/2016 | 11:15 | מאת: נינה

היי, ידוע על SUA לכן במעקב הערכות משקל ויש חשד לIUGR בשבוע 37+0 BPD- מתאים ל35+1 HC- מתאים 34+3 AC- מתאים 34+6 FL- מתאים 36+3 SD- 2.3 משקל- 2610 במקרים כאלה האם להמשיך מעקבים של מוניטור + BPP פעמיים בשבוע או שיש לשקול השראת לידה למרות שמוניטור תקין ופרופיל תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההחלטה לגבי מעקב או ילוד לא מתבצעת לפי בדיקה בודדת אלא לפי מכלול הבדיקות, הסטוריה רפואית ומיילדותית ועוד. לצערי לא אוכל להמליץ על המשך ניהול ההריון וההחלטה נתונה בידי הרופא המטפל. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

27/09/2016 | 22:54 | מאת: ניצן

שלום, היתה לי הערכת משקל היום בשבוע 32.2 הרופא לא הגיב עליה (גם כששאלתי אם הכל בסדר) וכשחזרתי הביתה וראיתי וגיגלתי את התוצאות קצת נלחצתי.. הרופא אמר לי לחזור אליו רק בשבוע 37-38 אם לא אלד ואם הכל יהיה בסדר ולא ביקש שאגיע לפני למעקב. אני מצרפת את התוצאות ואשמח לדעת (ואולי להרגע מעט) האם יש לי סיבה לפנות לבירור נוסף? 1. כתוב שכיס נוזל מקסימלי הוא 4.2 ס"מ, האם זה לא מעט מידי? 2. ערכי BPD- הם 82.2 מ"מ מתאים לשבוע 33 ערכי HC הם 302.8 מתאים לשבוע 33.4 היקף בטן הוא 107.7 מ"מ מתאים לשבוע 31.6 אורך ירך 61.3 מ"מ מתאים לשבוע 31.6 יחס HC/AC של 2.81 או 1.12 (הרופא כתב 2.81 ובתדפיס US היה כתוב 1.12) VENT.DIM של 4 מ"מ גיל הריון לפי US הוא 33.4 (למרות שאני יודעת בדיוק מתי היה הביוץ ולפיו אני בשבוע 32.2) הערכת משקל - 1902 גרם (אחוזון 55) האם הכל בסדר? ישנם פערים גדולים בין הראש לבטן ושום דבר אינו תואם את שבוע ההריון.. עד כה בכל המדידות היקף הראש לא היה גדול אבל הבנתי שיש דברים שמופיעים רק בשבועות מאוחרים יותר... תודה רבה! ניצן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל המדידות הינן בתחום הנורמה. לדעתי חשובה כמות המיים הכללית ולא רק הכיס הגדול. בהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

26/09/2016 | 16:01 | מאת: טניה

שלום ד"ר הר טוב. אני בשבוע 30.5 עשיתי הערכת משקל BPD 72 ממ מתאים לשבוע 28.6 HC 275 ממ מתאים לשבוע 30.0 AB.CIR 252 ממ מתאים לשבוע 29.2 FL 59 ממ מתאים לשבוע 30.5 אני מודאגת מההבדל בקוטר הראש בשבועיים וגם היקף בטן קצת קטן. האם יש צורך במעקב מיוחד? האם יש סיבה אמיתי לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל המדדים הנ"ל הנים בתחום התקין לשבוע ההריון. אין מה לדאוג בקשר לכך. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

שלום, קודם כל אציין שאני בת 24. מחזור אחרון 13.6.16 את שקיפות העורפית ביצעתי בשבוע 12- שקיפות 2.6, עצם אף הודגמה, CRL 60.9 סיכון לנשים בגילי. 1:1370 סיכון לפי שקיפות עורפית בלבד 1:599 תוצאות בדיקת הסקר: Papp-a : ריכוז 3041.5 mU/l MOM 1.21 Free BHCG ריכוז ng/mL 53.5 MoM 1.28 NT ריכוז 2.6mm MoM 2.28 בשילוב 2 הבדיקות של בדיקת שקיפות עורפית ובדיקת סקר, הסיכון עלה ל-1:60 שזה סיכון מוגבר. לאחר בדיקה מעמיקה שלי ושל בעלי בנוסחאות ובגורמים המשפיעים על תוצאות הבדיקה, הסיכון עלה מכיוון ששקיפות העורפית (NT) יצאה 2.28 mom ויכול מאוד להיות שמדובר בטעות. הגינקולוג שלי טוען שאיננו יודע האם זו טעות או לא ושהכל יכול להיות, אך בכל זאת הפנה אותי לייעוץ גנטי ובדיקת סקירה מוקדמת אצל רופא ספציפי. שהמליץ לי לבצע גם סקירה ממוקדת- ורציתי לדעת מה ההבדל בין ממוקדת למוקדמות. האם אכן יש צורך בכך הממוקדת אודה לתשובה מפורטת גם על תוצאות הבדיקה אם ניתן לא רשמתי בכוונה מי הרופאים ומי הקופה כדי שתביעו את דעתכם על התוצאות לעומת הערכים האם אכן יכולה להיות טעות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין כאן שאלה של טעות בבידקה. הבדיקה הינה סטטיסטית וזה החישוב הסטטיסטי. אם את מבצעת סקירה מוקדמת פרטית אני מאמין שיעברו על כל הדברים שאמורים לעבר בבדיקה, אך חשוב לדעת שגם בדיקה מדוקדקת ביותר אינה יכולה לשלול תסמונת דאון. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

שלום כמה ימים לאחר היום הראשון של המחזור ניתן לעשות בדיקת U.Sגניקולוגי וצילום רחם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין בעיה לבצע אולטראסאונד. צילום רחם עדיף לבצע לאחר סיום הדימום. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

13/09/2016 | 17:37 | מאת: ג

תודה כלומר אם אני ביום ה11 אחרי מחזור אני יכולה לעשות? רופא נשים שהייתי אצלו אמר שאדחה לחודש הבא ושאעשה אחרי היום ה5 או ה6 או ה7 למחזור, האחות אמרה ברגע שאין דימום אוכל לעשות, לא הבנתי למה הוא הגביל אותי. אני לפני טיפולי IVF האם עליי לבצע בדיקה זו למרות שהבעיה היא אצל בעלי- ספירת זרע ואיכות נמוכה? תודה

שלום הווסת האחרונה שלי הייתה ב5 ליולי אני מתאפיינת בטווח רחב מאוד בין המחזורים בבדיקת הריון ראשונה שעשיתי בתאריך 9\4 התוצאה הייתה 11,316 אתמול הייתי אצל הרופא נשים בבדיקת אולטראסאונד וגנילית הוא אמר שהוא רואה שק הריון ושק חלמון והסתפק האם ישנו עובר, הוא הפנה אותי לבדיקת דם נוספת היום שבה התוצאה הייתה 68,734 הייתי שמחה לדעת האם הערכים תקינים כי איך שבהנתי מקריאה ברשת הם די גבוהים לתחילת הריון כפי שנצפה אצל הרופא תודה רבה ולילה טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ערכי הבטא מוכפלים בתחילת ההריון כל שבועיים, ויכולות להיות סטיות. אני ממליץ לחזור על בדיקת האולטראסאונד כעבור שבוע על מנת לודא התפתחות העובר בתוך השק. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

06/09/2016 | 15:49 | מאת: חן

שלום שבוע 6 פלוס 2 , לאחר הפרשה חומה נבדקתי ונצפה שק הריון עם שק חלבון, קוטב עוברי ודופק. כמו כן לגבי ההפרשה נרשם בסיכום: בשק ההריון ובולט לתוכו החזר היפואקוגני עכור בגודל 10*14 ממ , ממצא היכול להתאים לסאב אמניוטיק המטומה. אשמח להסבר מה משמעות המונחים המקצועיים הנל? בגדול הסבירו לי שזה מצב של הפלה מאיימת ושעליי לנוח. אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המטומה סוב אמניוטית זו הצטברות של דם (המטומה) מתחת לאחד הקרומים המקיפום את העובר. כנראה שחלק מהדם הצטבר בין הקרומיום ויצר "המטומה" וחלק דלף החוצה בצורת דימום. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

05/09/2016 | 17:23 | מאת: יעל

שלום רב האם עובי קפל צווארי של 4ממ בסקירה שניה (שבוע 23) הנו בעייתי או גבולי? תודה

שלום, עד 6 מ"מ זה עובי תקין. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

05/09/2016 | 04:19 | מאת: חן

שלום הריון ראשון לאחר טיפול ivf היום שבוע 6 1. אתמול נבדקתי באולטרסאונד וגנילי בגלל תחושה של שפיכת נוזלים הרופא אמר שזה תקין ולא מדובר בדימום ראינו שק הריון בלי דופק עדיין אני מבינה שזה עוד מוקדם לדופק אבל מה לגבי קוטב עוברי ושק חלמון? האם זה לא תקין שלא ראינו? מדובר בקלינקה פרטית אז אני לא יודעת כמה המכשור מתקדם.. אשמח להבהרה בנושא חן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בשבוע 6 עדיין לא תמיד רואים דופק אבל צריך כבר לראות שק חלמון. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

31/08/2016 | 13:45 | מאת: מירב

ביצעתח הליך להוצאת התקן מירנה לפני שלושה ימים לאחר שהייתי עם התקן רק במשך חודש וחצי מאז הוצאתו יש לי דימומים חזקים המלווים בקרישי דם האם זה תקין? כמה זמן זה אמור להימשך והאם יש קשר בין הדימום למחזור חודשי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאחר הוצאת ההתקן עלול להיות דימום בכמות הדומה לוסת. אם הדימום חריג עלייך לפנות לרופא. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

שלום לך קראתי הודעה שרשמת לא מזמן לגבי אותה התופעה שאני חשה האם זה הסתדר לך? הוצאתי לפני יומיים את התקן המרינה ( הייתי איתו 3 שבועות) ואני עם דימומים לא נורמאליים ברמה של החלפת פד כל שעה. האם זה הסתדר לך ?

הי אני עם התקן מירנה כבר שנה בערך רציתי להוציא את ההתקן כדי לנסות להיכנס להריון רציתי לדעת אם זה הוצאת ההתקן יכול להרוס את הסיכויים להינכס להריון וכמה זמן יש דימום אחרי הוצאת ההתקן ואחרי כמה זמן אפשר להיכנס להריון תודה

שלום, הדימום משתנה מאשה לאשה בהוצאת ההתקן. ההתקן או הוצאתו לא מוריד את הסיכויים להריון. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

25/08/2016 | 12:37 | מאת: לי

שלום סקירת מערכות מאוחרת נעשתה בשבוע 21.2 ונמצא צרבלום מתאים לשבוע 19.2 באחוזון 6%. שאר הנתונים: ורמיס 12.9 ממ תקין. הומלץ סקירה מכוונת למוח בביהח. קבעתי סקירה מכוונת בביהח כאשר במועד הבדיקה אהיה בשבוע 25. האם זה מאוחר ורחוק מידי? האם כדאי לבדוק פנייה לרופא פרטי כדי לבצע את הבדיקה בשבוע מוקדם מידי? אשמח להתייעצות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם נאמר שמבנה המוח נראה תקין אז כדאי לבצע את הבדיקה בהפרש של 3 שבועות לפחות על מנת לראות אם יש צמיחה של הצרבלום בהשוואה לבדיקה קודמת. הפרש קטן בין הבדיקות לא יוכל לבדוק את הצמיחה.לכן הבדיקה שנקבעה הינה בהפרש סביר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

24/08/2016 | 06:26 | מאת: יעל

שלום. אני בשבוע 21 ובבדיקה היום אצל רופאת מעקב ההריון נמדד אורך צוואר רחם של 34 ובמדידה נוספת 36. הרופאה אמרה שהצוואר סגור וארוך והכל תקין, אך אני מודאגת כיון שבסקירה מוקדמת בשבוע 14 אורך הצוואר שנמדד היה 44.. האם יש כאן תהליך של התקצרות צוואר שאינו תקין ודורש מעקב מיוחד? תודה רבה

שלום צואר מעל 3 ס"מ הינו תקין. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

23/08/2016 | 15:22 | מאת: לילך

ד"ר שלום, ביצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17+4 ובתוצאות שקיבלתי מופיע שהחלבון העוברי מעט גבוה, 2.17MOM הרופאה שלי בחופשה כרגע, והתור שלי אליה הוא רק בעוד יותר מחודש. רציתי לדעת מה עלי לעשות? תודה מראש, אמא דואגת..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בערך כזה של חלבון עוברי ההמלצה הינה לבצע בדיקת אולטראסאונד מכוונת לשלילת מומים המעלים חלבון עוברי. בברכה דר' יוסי הר-טוב

21/08/2016 | 18:33 | מאת: לירון

שלום רב, רצ"ב תוצאות סקר ביוכימי ראשון שלי: גיל שלי: 28 משקל בעת הבדיקה: 45 ק"ג שקיפות: 0.9 BHCG: 1.77 NOM (84.11NG/ML) PAPP-A - 1.81 NOM (5282.47MU/L) האם קיים סיכוי כלשהו לטריזומיה 21 או 18? האם ה-PAPP-A עלול להראות על מומים פתוחים בעמ"ש? מה האינדיקציות לסקירת מערכות מורחבת ומה ההבדל בין מורחבת למכוונת? לי יש איוושה פיזיולוגית במסתם מיטרלי (ללא פגיעה בתפקוד, ללא החמרה בשנים, לא הורד פרופיל צבאי,אין הגבלות בספורט) - האם יש אינדקציה לאקו לב עובר ומתי? האם עלול לסכן אותי? בתודה מראש, לירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בודאי שיש סיכון לטריזומיה 21 או 18, והסיכון מופיע בסיכום התשובה שקיבלת. בכל בדיקה סטטיסטית יש סיכון מחושב, גם אם הוא סיכון נמוך. PAAP-A לא קשור למומים פתוחים במערכת העצבים. AFP מראה על סיכון כזה. אין בדיקה מורחבת. יש רשימה בסיסית של דברים שחובה לבדוק בסקירה והיתר לפי הרופא הבודק. בדיקה מכוונת נועדה לבדוק דברים נוספים כאשר מתגלה ממצא מיוחד הדורש בדיקה כזו. איוושה פיזיולוגית אינה אינדיקציה לבצע אק לב עובר. אקו לב עובר אינו מסכן - זו בדיקת אולטראסאונד. בהצלחה.

17/08/2016 | 21:16 | מאת: עתליה

שלום רב בת 35, הריון שני, ספונטני, עובר זכר, שבוע 20. שקיפות עורפית גבולית (2.5), סקירה ראשונה סהכ תקינה אך נמצא מוקד אקוגני כפול בחדר שמאל ו TR. חלבון עוברי תקין ((1:1500 ללא חריגה מיוחדת של אף אחד מן הערכים). מי שפיר וציפ גנטי תקינים. היום ביצעתי אקו לב עובר. נאמר לי שהבדיקה תקינה אך עדיין יש TR קל. לא נמצאו ממצאים נוספים בעייתיים. הומלצה ביקורת בשבוע 28. ייעוץ גנטי נקבע לאחרי הסקירה השניה. אין בעיות גנטיות במשפחה ובדיקות של לפני ההריון תקינות. מה המשמעות של הממצא? האם זה יכול להיות קשור לשקיפות המוגברת? בסקירה הראשונה כשנמצא ה TR הרופא אמר שלשלב זה של ההריון זה תקין, ושלרוב נעלם בהמשך.. מה המשמעות שעדיין לא נעלם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין קשר לשקיפות. זה ממצא שכיח בהריון ולרוב נעלם בהמשך. יש לעקבו כהמלצת הקרדיולוג. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.

16/08/2016 | 17:57 | מאת: אינה

שלום, לאחר סקירה ראשונה בשבוע 15, נצפו 2 ציסטות בגודל 5 מ"מ כל אחת ב2 חדרי המוח. הרופא טוען שזה שפיר ואין מה לדאוג כי זה די נפוץ ולרוב זה נעלם. מציינת שזה הממצא החריג היחיד. האם באמת אין מה לדאוג? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הכוונה לציסטות בכורואיד פלקסוס - CPC - כממצא בודד אז כדברי רופא.יבדק שוב בסקירה המאוחרת... בברכה דר' יוסי הר-טוב.

10/08/2016 | 09:50 | מאת: נטלי

שלום רב, עשיתי אולטרסאונד למעקב גדילה בו היו 2 הערכות משקל שונות של HADLOCK1 ו HADLOCk4 .האם יש משמעות להבדל? על איזן הערכה יש להסתמך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אלו טבלאות ופרמטרים שונים לחישוב. כמובן שכולן נכונות למרות ההבדלים בינהן. על הרופא שלך להחליט לאיזה מהשיטות להתייחס. בברכה דר' יוסי הר-טוב

08/08/2016 | 19:22 | מאת: מירי

היי בפעם הראשונה שביצעתי אולטרסאונד היה לפני שבוע בתחילת שבוע 7 למציאת דופק. היום אני בשבוע 8, שהאולטרסאונד הבא הוא רק ב5/9 בשבוע 12 עבור שקיפות עורפית. רציתי לדעת, איך עד אז לא אעשה שום בדיקה? זה תקין? אני הרי בהתחלה ולא מרגישה דבר חוץ מחולשה, איך אני אמורה לדעת טם בתקופה הזו הכל תקין. אז האם עליי לגשת בזמן הזה לבדיקה נוספת אצל הרופא כי לא קבעתי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי, אין צורך רפואי לבצע בדיקה נוספת בתקופה זו עד שבוע 12. אם אין דימומים או כאבים - ההמלצה באמת לבצע בדיקה אחת בתחילת ההריון ולאחר מכן שקיפות עורפית. בברכה דר' יוסי הר-טוב

08/08/2016 | 18:54 | מאת: לירי

שלום רב היום הייתי בהערכת משקל אני שבוע 33 6 מחר שבוע 34 מוטרדת קצת מהתוצאות Bpd יצא 89 ממ מתאים לשבוע 36.0 Head cir יצא 322 מתאים לשבוע 36.3 Ab.cir יצא 301 ממ מתאים לשבוע 34.1 יחס hc/Ac יצא 1.06 Femur length יצא 60 ממ מתאים לשבוע 34.4 הערכת משקל כללית 2480 גרם עד כמה התוצאות חורגות מהנורמה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאות אינן חורגות מתחום הנורמה. בברכה, דר' יוסי הר-טוב.