קורפוס קלוסום + חשד לא דומטריה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

24/08/2022 | 21:46 | מאת: הודיה

במסגרת בירור שינויים בווסת בוצע mri שני ממצאים באגן : קורפוס קלוסום בשחלה ימנית בגודל 24 ממ Utre- sacral ligament - דוצ יותר מימין חשד לנגעים אנדיומטריזיס רוצה לציין כי אין לי ילדים , עברתי הריון טבעי אחד שנפל בשבוע 6 וטיפולי פוריות שלא צלחו יש לי שינויים חריגים במחזור מזה חצי שנה(איחורים של בין 7 ל10 ימים) וכאבים חריגים טרם המחזור כאילו מישהו קורע לי את הגוף לשנים מה אומרים הממצאים ?

שלום, אני משער שהכוונה לקורפוס לוטאום שהוא ממצא רגיל ומראה שהיה ביוץ. הנגעים חשודים לאנדומטריוזס. על המחלה הזו יש מידע מרובה באינטרנט ועלייך לפנות לרופא המטפל להתיעצות. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה