דבאל באבל עובר ומי שפיר

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

08/08/2022 | 19:10 | מאת: עדי

בדיקת סקירה מאוחרת תקינה בוצעה יומיים לפני בדיקת מי השפיר בדיקת ציפ גנטי יצאה תקינה,איך שהוא אובחן דאבל באבל בביקורת לאחד שבוע מבדיקת המי שפיר! האם יתכן שתוך שבוע התפתח ממצא כזה??? או שפשוט בסקירה פיספסו את האבחנה? לפי כל המחקרים שקראתי נראה שזה דבר שמתפתח יחסית לאיטו ולא תוך שבוע האם הבנתי נכון? איזה בדיקות גנטיות עושים במי שפיר?מישום מה זה סוד צבאי בתי החולים לא מפרסמים את הרשימה המדוייקת והאם היו מאבחנים את הדאבל בבל לפני בדיקת המי השפיר האם היו עושים בדיקות שונות במי שפיר?

שלום, זה ממצא זיכול להתפתח מהר. אני לא מכיר בדיקות גנטיות נוספות מיוחדת למצב במי שפיר מלבד הבדיקה הרגילה אבל ממליץ להייועץ ביועץ גנטי. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

16/02/2023 | 13:33 | מאת: נסטיה

היי עדי, אני באותו מצב. אשמח ממש שנשוחח! [email protected]

18/07/2023 | 17:37 | מאת: אנונימית

היי נסטיה אשמח לשוחח איתך אם זה בסדר מבחינתך בבקשה כתבי לי במייל חוזר [email protected]

שלום. דאבל באבל מתפתח לרוב בשבועות אלו. החשד העיקרי הוא תסמונת דאון שבודקים בבדיקת צ'יפ גנטי רגיל במי השפיר. במקרה כזה כדאי לשמור תאים ולבצע יעוץ גנטי לשקול בדיקות נוספות. אין "רשימה " של בדיקות גנטיות במי השפיר. הצ'יפ מגלה חסרים או עודפים בחומר גנטי, ותלוי איזה שינוי כמותי מגלים ואיזה גנים נמצאים בשינוי הזה ולכן התשובות מורכבות. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה