שילוב ואו התנגשות בין תרופות לבין תוספי מזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

26/01/2010 | 12:59 | מאת: אלונה

שלום, אני בת 35 , עם סכרת קלה מאוזנת יחסית, לחץ דם מאוזן ובעיות פיריון- מטפלת בIVF (פוליציסטית). אני נוטלת כמות גדולה ומגוון של תרופות ותוספי מזון ומבקשת לשאול האם אין התנגשות בינהן ? כמו כן, בתקופת טיפולי הפריה בנוסף לכל אני מקבלת סוגים שונים של הורמונים. 1. LOSEC - לבעיות קיבה 2. 2 כדורי מטפורמין ביום – סכרת 3. 10 מ"ג אמלודיפין - לחץ דם 4. 2.5מ"ג קרדילוק -לחץ דם 5. חומצה אלפא ליפואית 600 מ"ג (מכיל בתוכו גם 30מ"ג זרעי ענבים ו5מ"ג ביופרין) 6. Q10 -300 מ"ג 7. Homocysteine Defense : B6 - 50 mg , חומצה פולית -800 mcg , ויטמיןB12 – 500 mcg , קלציום 108 mg Trimethylglycine (TMG) – 1g 8. Omega cardiopius : Flaxseed oil – 800 mg , Borage Seed oil 800 mg, Salamon oil 800 mg 9. פוריק הריון : 100מ"ג ברזל + 400 mcg חומצה פולית 10. OPTI_SAFE מולטי ויטמין – הגרסא ללא בטא קרוטן : רוטין – 10 מג בילברי – 10 מג ביופלאבונואידים מהדרים 15 מג בורון 150mcg לוטאין 5 מג ויטמין C 250מג ויטמין E 200IU אבץ – 25 מג נחושת 1 מג ויטמין B2 – 5מג ויטמין B6 – 10מג ויטמין B12 – 25מקג ויטמין B3 – 10מג ויטמין B1 – 5מג ויטמין B5 חומצה פנטוטנית – 5מג חומצה פולית 400 מקג סלניום 100 מקג מגנזיום 20 מג כרום –כניאצין קומפלקס 100 מקג מנגן 1 מג ביוטין 150 מקג מוליבדן 50 מקג תודה מקרב לב, אלונה

אלונה שלום רב, ראשית כל הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה באופן אישי למצבך כמו גם צמחי מרפא המסייעים רבות במצבים שונים. לגבי התרופות מצאתי אינטראקציה מסוימת שחשוב להפנות לתשומת לב הרופא המטפל שלך והיא: שילוב של בולמי סידן(אמלודיפין) יחד עם חוסמי בטא(קרדילוק), עלול להגביר את ההשפעה של שתי סוגי התרופות על ירידה בקצב הלב, בהולכה החשמלית בלב, ובכושר ההתכווצות של הלב. הדבר נכון בעיקר לגבי השילוב בין חוסמי בטא לבין בולמי הסידן וראפאמיל ודילתיאזם. הסיכון הוא בתופעות לוואי כגון: אי ספיקת לב, תת - לחץ דם, החמרה בתעוקת לב עד כדי דום לב. גורמי סיכון לתגובה זו הם: מינון גבוה, מתן תוך ורידי, הפרעות הולכה בלב, בעיה בהתכווצות החדר השמאלי. במידה והוחלט על שילוב כזה (ובמיקרים מסוימים הוא אף מועיל) יש לנטר בקפידה את תגובת המטופל ואת הסבילות לטיפול, ולהשתמש במינון הנמוך ביותר האפקטיבי של שתי התרופות. התגובה עלולה להופיע גם בשילוב בין בולמי סידן לבין חוסמי בטא המופיעים בטיפות עיניים (כמו טימולול), שכן התרופה נספגת לתוך מחזור הדם. לגבי שאר התוספים חשוב לפנות ליעוץ נטורופטי אישי ולא באינטרנט כיוון שישנם שאלות רבות נוספות לפני שנותנים מענה מדויק על כל השאלות הללו, שבת נהדרת, אילן ללבניקוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה