וראפאמיל: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תרופות, צמחי מרפא, ומה שביניהם

לצד יתרונות בשימוש בצמחי מרפא, חשוב להבין האם צמחים אלה משפיעים על יעילות התרופות הרגילות ופוגעים בבריאות המטופל צמחי המרפא ותוספי התזונה הפכו מזמן לחלק מאורח החיים המערבי, אלא שלא הכל יודעים שהשילוב בין תרופה קונבנציונלית לתרופה טבעית עלול לגרום לבעיות. במחקרים נמצא כי אחד מתוך שלושה ישראלים משתמש בתוספי תזונה או בצמחי מרפא. סקר שנערך על ידי מכון גיאוקרטוגרפיה ומכבי שירותי בריאות ב-2003, מצא כי 37% מהנשאלים נטלו תוספי תזונה או צמחי מרפא. מחקר שנעשה על ידי רופאי הכללית בקרב מבקרים אצל רופאי משפחה ב-2004, מצא שיעור דומה של משתמשים בצמחי מרפא או תוספי תזונה, כאשר מחציתם דיווחו כי הם נוטלים במקביל תרופות. במחקר שבוצע באסף הרופא, ואשר פורסם בביטאון "הרפואה" של ההסתדרות הרפואית, הזהירו הרופאים מפני הנזק האפשרי הטמון בשילוב בין תרופות קונבנציונליות לצמחי מרפא, העלול להיות חמור ואף קטלני; למשל, שום...
ללמוד עוד על וראפאמיל
יתר לחץ דם: סוד גלוי-תמונה

כמיליון ישראלים סובלים מיתר לחץ דם, אולם רובם אינם מודעים...

מאת: פרופ' אהוד...
14/05/2007
תרופות, צמחי מרפא, ומה שביניהם-תמונה

לצד יתרונות בשימוש בצמחי מרפא, חשוב להבין האם צמחים אלה...

מאת: מערכת zap...
09/12/2008
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לוראפאמיל?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

וראפאמיל: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

ד״ר דני שוב שלום לך, מתנצל מראש על האריכות (וייתכן גם המורכבות). א’ כתבת לי שתשמח להתעדכן איך חומר משתן יכול לעכב פינוי ריטלין מהגוף. אז האמת שגם אני אשמח, כי חוץ ממחקר אחד שמצא שהשילוב (יותר נכון קוקאין ודיורטיקה, אבל מאחר וריטלין הוא נגזרת של, הגיוני שזה תקף גם לגביו) עשוי למנוע היצרויות בכלי הדם במוח שנגרמים מקוקאין ובכך גם להפחית תופעות לוואי קוגנטיביות - לגבי עיכוב יציאה מהגוף הסתמכתי בעיקר על אנקדוטות כי לא נעשו מחקרים. מהנסיון שלי אכן אני מרגיש הבדל אבל יותר באופן מאשר משך ההשפעה, אז לא יודע אם זה מה שמצאו במחקר הראשון או האנקדוטות הקצת מוזרות שמסייע לי כבר כמה ימים להפחית במינון הריטלין. בכל אופן, למרות הירידה המשמעותית במינון, היום, אחרי תקופה של לחץ כבד מצד המשפחה שלי נכנסתי למרכז גמילה כי יוצא לי לפחות פעם בשבוע להתפתות ולהסניף ריטלין וגם אני די מודאג מאבדן שליטה שיביא לנזקים בריאותיים. הרופא פה (פסיכיאטר) החליט לתת לי ראולין 200 מ״ג 3 פעמים ביום כי לטענתו זה עשוי לעזור לי בגמילה. בדקתי במחקרים אם זה לא מתנגש עם ורפמיל שאני לוקח ומצאתי תיעוד ללא תקציר בNCBI של מקרה שבו השתמשו באצטילציסטאין ודילטיאזם בניתוח לב וזה למעשה החמיר את הנזק לשריר הלב (תעשה גוגל: pubmed diltiazem acetylcysteine והראשון שמופיע בתוצאות). בנוסף - עצם זה שהחומר הפעיל בראולין נבדק כהשלמה לניטרוגליצרין בטיפול באנגינה עם תוצאות מעודדות מאוד, אך מנגד לא אפילו מחקר אחד שבדק אותו עם חוסמי סידן - רק מגדיל אצלי את החשש שהשילוב עם ורפמיל אינו בטוח. כי אם הוא יעיל עם הניטראט, מדוע שלא יבדקו אותו גם בשילוב חוסמי סידן? אולי זה לא רק יעיל אבל גם יאפשר למטופלים להפחית במינון הCCB? האם לדעתך יש סיבה לחשוש משילוב עם ורפמיל בהתבסס על הדברים הנ״ל? שוב הרבה תודה 🙂

לאחר שהשילוב יבדק - אשמח לחוות את דעתי .

שלום רב ד"ר קוריצקי, שאובחנתי כחולה "קלאסטר הדק" התחלתי לחפש בפורומים תשובות למחלה האיומה הזו והשם שלך עלה והרבה. אציג את שאלתי: פעם ראשונה שהתחילו לי כאבים היתה לפני 11 שנים-אז בכלל לא הבנתי מה זה. פעם שניה לפני שנה ופעם שלישית - השנה! כל ההתקפים מתחילים סביב תחילת אוגוסט ונמשכים כחודש וחצי לערך. השנה אף התחלתי טיפול מונע שהומלץ לי על ידי נורולוג. כבר ביולי התחלתי לקחת: 60 מג למשך שבוע סטירואידים במקביל כדור ורפרס כל יום בזמן התקף לוקח ריזלט + חמצן 100%. למרות הכל - הכאבים הגיעו ואני סובל כבר כחודש. בשבוע האחרון יש לי גם 6 התקפים ביום, כל אחד בערך חצי שעה. אני מודע לכך שריזלט ניתן לקחת עד 3 פעמים ביום. אני מודה שלעיתים אני לוקח יותר. אני פשוט לא יודע מה לעשות. סובל ברמות קשות כבר חודש. ממש בשבוע האחרון הנוירולוג צירף לי כדור ללילה "דפלפט" (שנה שעברה לקחתי טופיטרים שעשה לי הזיות-לכן השנה אפילו לא ניסיתי). אשמח לעצתך או אפילו לקבוע אצלך פגישה דחופה. תודה מראש, אלי

שלום אלי צר לי אלי אבל אני נוסע לחול מחר ולא אוכל לראותך בקש מהרופא שלך זריקות אימיטרקס עשויות לעזור תוך פחות מ10 דקות. במידה ולא תעזר צור קשר ב09-7714319 ביום א' ה16.9.

תודה רבה יש לי זריקות אימיטריקס. עדיין לא ניסיתי. האם אני יכול לקחת את הזריקות אימיטרקס שאני לוקח את הריזלט. זה בסדר?

שלום, אני בת 63 סובלת כ-10 שנים מ- SVT (האבחנה בזמנו לא היתה חד משמעית אלא משוערת). עד לפני כחודשיים טופלתי בתרופה איקפרס(ורפרס)ולאחרונה אני נוטלת קרדילוק. לפני כחודש התחלתי לפתע להרגיש מעין דופק לא סדיר, שלא דומה לבעיה שהיתה לי בעבר, דופק מהיר מאד, אלא מעין בלבול בדופק עם הרגשת חנק שגרמה לי להשתעל ואז זה היה מסתדר. התופעה חזרה על עצמה מספר פעמים במשך כשלושה ימים. פניתי לרופא משפחה, אשר הפנה אותי לבדיקת הולטר. עם התשובה פניתי לקרדיולוג,אשר אמר לי שהתופעה נקראית פעימה מוקדמת ואמר לי לא להתיחס ושהכל בסדר.אני בכל זאת לא רגועה והייתי מעונינת לשמוע חוות דעתבם. התוצאה של בדיקת ההולטר היתה: PVCS 573 ללא זוגות או VT APCS 2 תודה מראש,

לפי הריושם שבפנייתך, מדובר בפעימות חדריות מוקדמות שכיחות יחסית במהלך הולטר. כל זה תוך כדי טיפול בקרדילוק. ממליץ להלשים בדיקת אקו לב, בדיקת מאמץ. לבדוק תפקודי בלוטת התריס. בברכה, דר' דדשב

שלום, שלשום אובחנתי עם paroxsymal hemicarnia לראשונה .זהו היום הרביעי מאז החלו הכאבים ואין שיפור כלל. אני אלרגית לטיפול באינדומצין (אלרגיה לnsaids) ולא יכולה לקחת ורפמיל מאחר וסובלת מלחצי דם נמוכים. שאלתי היא כמה זמן ימשך הסבל הזה ללא טיפול? אציין שאני אלרגית בנוסף לאופתלגין ואספירין וניסתי לקחת אקמול, טרמדקס ורוקסט פלוס ללא הטבה בכאבים. אני סובלת מאוד ומיואשת מהכאבים כמה ימים זה נמשך בדכ?

אם זו אכן האבחנה ורד אינדומטצין זה הטיפול, שני דברים. ראשית פני למומחה אחר לכאבי ראש לאישור האבחנה,שנית דברי אם מומחה לאלרגיה שיבדוק אם אכן קיימת אלרגיה ספציפית לאינדומטאצין.