פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
11125 הודעות
6957 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

18/04/2019 | 18:33 | מאת: Jacob

נאמר לי שהתרופה אופטלגין נוזלי מסוכנת. והיא אסורה לשימוש במדינות ה- ocd ואם כן, מדוע לא אוסרים את השימוש בארץ בתרופה זו? שהרי זו תרופה שנמכרת חופשי בארץ.

18/04/2019 | 09:46 | מאת: יפעה

אני בשבוע 22 אחרי מספר אירועים של דלקות בדרכי השתן. אורולוג נתן לי המלצה לקחת טבליות חמוציות מרוכזות לטיפול מניעתי . קניתי טבליות של לייף של חמוציות וויטמין c אבל כתובים על האריזה עוד כל מיני מרכיבים: חומצה אסקורבית, תאית גבישית, נתרן קרוסקרמלוז, קרוספובידון, חומצה סטארית, סיליקה, מגנזיום סטראט, טלק היפרומלוז. האם בטוח לקחת?

17/04/2019 | 14:24 | מאת: ל

שלום, בעלון לצרכן כתוב להשתמש תוך 35 יום מהפתיחה. מה עלול לקרות אם משתמשים במשך כמה חודשים? האם התכשיר הופך לרעיל או שהוא פשוט לא יעיל? תוודה מראש.

16/04/2019 | 20:23 | מאת: אבי

שלום, האם לצריכה של זרעי פשתן וצ'יה ישנה השפעה על אפקט התרופות אספירין ואפיאנט? תודה

16/04/2019 | 08:14 | מאת: יעל

שלום רב אני מודה לך מאוד על תשובתך! מבקשת שוב לוודא בשל חשיבות העניין שטופמאקס 25 מג שניתן כטיפול מונע למיגרנות לא מפחית מיעילות זריקת פרוגסטרון סיינה למניעת הריון. תודה רבה!!!

15/04/2019 | 22:36 | מאת: ונסה

יש לילדה שלי פריחה עדינה כמו נקודות מאתמול בבוקר וגם קצת בבטן התחתונה רוצה להביא לה פנסיית טיפות רוצה לדעת כמה טיפות להביא לה היא שוקל. 52 קילו

סובלת כבר 4 שנים מדיספפסיה שום סותר חומצה לא עוזר כמו כן סובלת ממעי רגיז גזים לא נעימים עצירות או שלשול צריכה לקחת נורמלקס יש צריבה בפי הטבעת שום משחה לא עוזרת יש ליץ מוגבר לושט העליונה האוכל עומד כאילו וגורם לכאבים בבית החזה וברום הבטן סובלת מאד דבר חדש יש לי כאבים חזקים בגב עליון יש לי הליקובקטר לוקחת טיפול טבעי לא מסוגלת אנטיביוטיקה יתכן והחיידק גורם לכאבים חזקים בגב מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש לשלול הרפייה של הסינקטור בכניסה לכיבה אשר גורם לחזרה של חומצה לוושט, ולכן יש לפנות לרופא מטפל או רופא גסטרו. דבר נוסף, יש להימנע ממאכלים אשר עלולים להחמיר את המצב כגון קפה או עישון אשר גורמים להרפיית השריר והספינקטור בקיבה. יש לשלול מצבים נלווים כגון חזרה של הזיהום הליקובקטיר פילורי כי חזרה שלו עלולה להיות מלווה בסימפטומים דומים.

לצורך גמילה מהכדור, אני לוקחת רק חצי כדור לפני השינה אבל על דף ההוראות של התרופה כתוב שאין לחצות, אך מעיון בכל מיני פורומים ברשת ראיתי שיש כאלה שכותבים שזה בסדר. לא מדובר בשחרור איטי של החומר אלא רק בבעיה בפיזור החומר, אבל האם העובדה שמורידים את הציפוי בחלק מהכדור, והחומר בא במגע עם מערכת העיכול עד לקיבה עלולה לפגוע במערכת העיכול?

לקריאה נוספת והעמקה

מבין את ההתלבטות. אבל לצורך גמילה מהכדור אין מניעה לרדת בכדור באופן הדרגתי ואפילו אם היה שונות בפיזור. בד"כ בקליניקה אנחנו חוצים את הכדור.

09/04/2019 | 11:46 | מאת: רעות

לבת שלי יש חובר ב g6pd נאמר לי בבית החולים שיש חומרים שאסור לה לשאוף שקשורים לטיפול בעובש אני מעוניינת להעביר טיפול בבית נגד עובש מצורף תמונה של המוצר שברצוני לטפל אשמח אם תענה לי האם ניתן להשתמש למרות האלרגיה

לקריאה נוספת והעמקה

מצורף קובץ

אני לוקחת קרטייה של 100 מיליגרם כל יום. הרופא המליץ לי על קרטילגו של אלטמן ( 2 כדורים ליום ) . האם יש התנגשות בין התרופות ? תודה

אין מניעה

שלום.. האם השימוש במשחה efudix יחסל לחלוטין את תופעת הנגעים הארון-סרטניים שמה אני סובל (על עור הקרקפת)? ושאלה נוספת : תוך כמה זמן המשחה הזו נספגת העור? האם ישנה משחה המותרת לשימוש אצל חולי גלאוקומה במקום משחת ה-neriderm? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין בידנו מידע מדוייק שנוכל הלתחייב להעלמות הנגעים. מבחינת מאפיינים של הספיגה : Pharmacodynamics and Pharmacokinetics Absorption: ~6% of a topical dose is absorbed systemically (5% cream) Time to Peak: ~1 hour following application (4% cream)

07/04/2019 | 12:58 | מאת: מוטי

האם יש בעיה בשימוש בבונדרומין לאדם שנוטל באופן קבוע קאפרה לאפילפסיה תודה מראש

אין מניעה לשלב את שתי התרופות ביחד

07/04/2019 | 04:42 | מאת: שיר

שלום, אני לוקחת מדי פעם כדור אסיוול של 2 מ"ג למקרי חירום, וכמובן שלא מערבבת עם אלכוהול, אבל אני לא בטוחה כמה זמן בעצם אחרי נטילת הכדור אני צריכה לחכות עד שאני יכולה לשתות משקאות אלכוהולים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, Oral: Parent: 44 to 48 hours; Desmethyldiazepam: 100 hours (Greenblatt 1989b) לתרופה זמן מחצית חיים יחסית ארוך, ולכן יש להימנע ככל האשפר מהשילוב, ובמקרה ולוקח ביחד יש להימנע מנהיגה או כל פעילות מחייבת ערנות כי השילוב גורם לדיכוי במצב ההכרה.

שלום רב אני בת 44 נשואה פלוס שלושה. התחלתי לפני מספר ימים לקחת טומפקס 25 מג למניעת מיגרנות. 1. האם התרופה מפחיתה מיעילות זריקות סיינה (פרוגסטרון) למניעת הריון? 2. לעיתים רחוקות אני לוקחת ארקורסיה 90 או 120. האם יש בעיה בשילוב התרופות? 3. אני לוקחת קבוע את התרופות הבאות. האם יש בעיה עם טומפקס? עד כמה זה חמור? מה עלול לקרות? ציפרלקס 10 מג, פמוטידין 40 מג, סימביקןרט 330 וונטולין, אלטריפטן. תודה רבה!!! הסתר את הטקסט המצוטט שלום רב אני בת 44 נשואה פלוס שלושה. התחלתי לפני מספר ימים לקחת טומפקס 25 מג למניעת מיגרנות. 1. האם התרופה מפחיתה מיעילות זריקות סיינה (פרוגסטרון) למניעת הריון? 2. לעיתים רחוקות אני לוקחת ארקורסיה 90 או 120. האם יש בעיה בשילוב התרופות? 3. אני לוקחת קבוע את התרופות הבאות. האם יש בעיה עם טומפקס? עד כמה זה חמור? מה עלול לקרות? ציפרלקס 10 מג, פמוטידין 40 מג, סימביקןרט 330 וונטולין, אלטריפטן. תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובה מקודם

06/04/2019 | 08:04 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 44 נשואה פלוס שלושה. התחלתי לפני מספר ימים לקחת טומפקס 25 מג למניעת מיגרנות. 1. האם התרופה מפחיתה מיעילות זריקות סיינה (פרוגסטרון) למניעת הריון? 2. לעיתים רחוקות אני לוקחת ארקורסיה 90 או 120. האם יש בעיה בשילוב התרופות? 3. אני לוקחת קבוע את התרופות הבאות. האם יש בעיה עם טומפקס? עד כמה זה חמור? מה עלול לקרות? ציפרלקס 10 מג, פמוטידין 40 מג, סימביקןרט 330 וונטולין, אלטריפטן. תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה לשלב טופמקס על התרופות שציינת. רק יש לשים לב למצבי ערנות תחת שילוב של טופמקס עם ציפרלקס במיוחד בתחילת הטיפול.

שלום, אני לוקחת היפרקס ובכל פעם שאני פותחת את מכסה הצינצנת, עולה ריח רע שמזכיר ריח של שתן או של דגים. האם הכדורים פגומים?

כן, יש לפנות לרוקח המנפק לבדוק את התכשיר.

04/04/2019 | 09:27 | מאת: שולה

לצערי אני סובלת מבעיית שינה כרונית ואני לוקחת בין חצי לואבן שלם בכל לילה כיוון שאיני נרדמת. לאחרונה אני סובלת מקנדידה פטרייתית עקשנית שחזרה והרופאה רשמה לי לקחת פלוקנול 150 מ"ג 3 פעמים בהפרש של מספר ימים בין כדור לכדור. בעלון לצרכן רשום שעלולות להיות תגובות בין תרופתיות עם הבנזואזפינים. שאלתי: אם אני לוקחת את הואבן ב 11:00 בלילה ואת הפלוקנול במהלך הבוקר שאחרי עדיין זה מסוכן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מוסיפה. שבדף ההוראות של הוואבן בחלק של תגובות בין תרופתיות דווקא אין איזכור של תרופות אנטי פטריתיות.

סליחה שאני מוסיפה עוד פרטים: קראתי שזמן מחצית החיים של הפלוקנול הוא 50 שעות. ובכל זאת האם מותר לקחת חצי וואבן במהלך 50 שעות הנ"ל. ואפילו פעמיים , בשני לילות שונים. וכן מה לגבי נטילת כדור נוקטורנו לשינה במהלך 50 השעות שאחרי נטילת הפלוקנול. תודה וסליחה מראש על האריכות הרבה.

שלום, אני לא מבין מה הצורך בשילוב של וואבן עם נוקטורנו, הרי וואבן עשוי לעזור לשינה ואין צורך בשילוב. בקשר לשאילתך, אין מניעה לשלב עם פלוקנזול

03/04/2019 | 22:33 | מאת: גרד בפי הטבעת ובוגינה

ערב טוב, כחודשיים שלמים אני עם גרד בוגינה ובפי הטבעת. ניגשתי לרופא עור והוא בדק וטען שיש לי אורופלסמה וטופלתי בדוקסילין כשבועיים שלא סייע. לאחר מכן פניתי לכירוג שנתן לי דרקמובין שלא סייע. פניתי לרופאת נשים שנתנה בדיקת דם ויצא שיש לי הרפס . קיבלתי כדורים של זורביקס אך לשווא. הגרד לא מפסיק להציק במשך כל היום. אשמח להמלצות...מיואשת

אני מטופל באוגמנטין 875 לטיפול בדלקת כלשהי.. כמו כן אני סובל מסוג של פטריה בירך וכל פעם שזה קורה אני לוקח פלוקנול 50 והתופעה חולפת עד הפעם הבאה. השאלה שלי היא האם אפשר לשלב בין התרופות כרגע כי גם אני באמצע האנטיביוטיקה וגם הפטריה הופיע ומגרדת מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה לשלב, בריאות שלמה

02/04/2019 | 11:45 | מאת: יוסי

היי, מה המינון המומלץ לסירופ ביטני x לנער בן 14 לא מופיע בעלון לצרכן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בטני X תרחיף ) 262 מ"ג/ 15 מ"ל( המינון המקובל בדרך כלל הוא: מבוגרים וילדים מעל גיל 12 שנים: 30 מ"ל ניתן לחזור על המנה כל מחצית השעה עד שעה לפי הצורך, עד למקסימום של 8 מנות ב – 24 שעות.

אלו תרופות חיצוניות (לא סיסטמיות) הוכיחו יעילות לפטרת ציפורניים ו/או כף רגל? אלי

שלום, ניתן להשתמש בקרם או תמיסה - Cicloderm-C/Funginail

31/03/2019 | 21:28 | מאת: הצילו!בילי ביקש שהאעשה לו מסאג' בגב עם וולטרן פורטה ועשיתימלו ואנמ בהיריוח שליש אחרון!

שלום רב לך.... לבעלימנתפס הגב והוא ביקש אעשה לו עיסוי בגב...אני בשליש האחרון...רק אחרי שסיימתי קראתי מה כתוב בעלון...כמובן שמיד שטפתי ידיים...האם זה מסוכן....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן יש להימנע משימוש או מגע עם התרופות האלה החל משבוע 28 להריון עקב סיכון לסגירה של דקטוס אריוזיס, אבל מכיוון שמדובר רק בכפות ידיים או אצבעות שנחשפו לתרופה ובמיוחד שהספיגה דרך העור הינה קטנה שיכולה להגיע על 6% אז אין דאגה במיוחד שגם שטפת את הידיים בזמן. בריאות שלמה

30/03/2019 | 21:55 | מאת: נועה בכר

היי אני בת 19.5 כבר שבוע שאני חולה ולא יצא לי לקבל טיפול מכיוון שאני חיילת אתמול הייתי בביקור רופא והרופא נתן לי אוגמנטין כדורי מציצה ומשכך כאבים מוריד חום בעקבות דלקת בשקדים שיש לי היו לי כאבי בטן מיום חמישי והיו התחילו לי שילשולים כל היום רציתי לשאול אם אפשר לקחת קל בטן על למנת להקל או שזה לא מתחבר טוב עם האנטיביוטיקה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם יש לנסות לקחת את האוגמנטין על קיבה מלאה מספיק אחרי ארוחות, כי זה עשוי להפחית את התופעות הלוואי שיש לתרופה. בנוסף יש לשים לב אם מדובר בשלשולים בתדירות גבוה אז יש לפנות שוב לרופא על מנת לעשות בירור נוסף ולשלול זיהום נוסף במערכת העיכול. קל בטן לא מתנגש עם אוגמנטין, אבל עדיף לנסות קודם שינוי בהרגלי נטילת התרופה.

30/03/2019 | 08:28 | מאת: נירית

שלום רב, אני בת 57 מטופלת בקרדילאק,אספערין וכדור בדם קראסטור. האםהמקביל אפשר לקחת מגנזיום ציטראט? תודה רבה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן, אין מניעה

29/03/2019 | 20:15 | מאת: שרון

שלום,התחלתי ליטול קרדילוק 2.5 מ"ג. רציתי לדעת האם אפשרי לשתות אלכוהול? במידה כמובן. קראתי באיזה מקום שזה יכול להפסיק את פעילות הלב. וזה די מלחיץ. ואם כן אפשרי אז מה עדיף יין או שכוס וודקה רדבול?כי יין מוריד לחץ דם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בד"כ אין מניעה כל עוד שזאת צריכה סבירה. אבל יש לדעת שהתרופה מורידה לחץ דם וגם דופק ולכן יש להיזהר מצריכה מופרזת.

30/03/2019 | 14:26 | מאת: שרון

תודה רבה על תשובתך. רק רציתי לדעת אם כבר אני שותה מה עדיף? כוס יין או כוס וודקה רדבול? כי יין מוריד לחץ דם. אודה על תשובתך

שלום יש לי ברונכית והרופא אמר לי לקחת zeto 250 כדור אחד ביום וביום הראשון לקחת 2 ביחד אבל לקחתי רק 1 בשעה 5 בצהרים האם עכשו לקחת עוד אחד? איך להמשיך את הטיפול?

שלום, אין מניעה, לתרופה יש משך פעילות ארוך וניתן לקחת עוד אחת

שלום, 1. הבנתי שמרשמים דיגיטליים יופיעו בקופת חולים השאלה אם גם בבתי מרקחת פרטיים שבהסדר? 2. האם מדובר רק במרשם מרופא משפחה או שמא גם מרופא מומחה של קופת חולים ( למשל רופא עיניים, עור נוירולוג)? 3. תרופות ללא מרשם (OTCׂ) לא יקבלו הנחה במחיר כפי שאם אקנה אותם בקופת חולים גם אם אעביר כרטיס? למשל משחת למיסיל שעולה 50 שח אך בקופת חולים 30 שח.? 4.אם תשובתך לשאלה 3 שלילית. אם אגיע עם מרשם מהרופא לגבי תרופת OTC כן אקבל הנחה? תודה רבה ויום נעים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הפורום עוסק במידע תרופתי על טיפולים ומתן יעוץ לשימוש בתרופות.

24/03/2019 | 01:24 | מאת: Shiran

שלום, בעלי נאלץ ליטול תרופה בשם קספו לכאבים במפרק כף הרגל, כאב שתוקף אותו אחת לתקופה, כל פעם ברגל אחרת. לרוב הכדור עוזר לכאב, אך היום לא.. האם אפשר לשלב תרופה נוספת טובה לכאבים, ואם כן איזו ובאיזו תדירות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קודם יש לדעת מה מקור הכאב ? האם מודבר בדלקת או לא ? כי אם מודבר בדלקת אז קספו מתאים ומטפל, ואם מדובר רק בדיכוי כאב עם תרופה שיותר חזקה אז ניתן לשקול טרמדיקס או זלדיאר.

23/03/2019 | 20:00 | מאת: ענת

בת 32, לוקחת את התוסף hr של אלטמן, למנוע נשירתצשיער כמה חודשים אחרי לידה. מאז לקיחת התוסף מרשימה שאקנה קל שתמיד היה לי, החריף מאוד. הבנתי שיכול להיות עקב הביוטין המוגבר שיש בתוסף. האם יש קשר או שזה סתם מיתוס של האינטרנט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוסף עם מספר של מרכיבים וויטמינים, ולכן אם ההרגשה שיש החמרה באקנה ממש לקראת התחלת הטיפול בתכשיר, יש להפסיק זמנית ולראות האם חל שיפור במצב. ואם חל שיפור אז כנראה מדובר בתוסף. כי מרשימת המרכיבים לא ניתן לקבוע חד משמעית שזה מהתוסף.

23/03/2019 | 19:54 | מאת: לי

יש לי בן בגיל חודש וחצי, סובל מגזים בצורה נוראית אחרי כל ארוחה. לפני כשבועיים הרופא נתן סימיקול, לצערי עבד כמה ימים וכרגע הפסיק להשפיע. אני נותנת 10 דק' לפני האוכל 0.3, לפני הארוחה. האם ניתן לתת אחרי הארוחה ואז יחזור להשפיע? האם יש משהו אחר? שמעתי על בייביזם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפני החלפה לתרופה אחרת, ניתן להעלות את המינון ל- 0.6 מ"ל ואז לראות את ההשפעה. בנוסף חשוב להקפיד על הרגלי אכילה מתאימים לילד כולל תנוחות על הבטן.

23/03/2019 | 17:03 | מאת: סדריקה

אני חולה במחלה כרונית ומטופלת בתרופה שדורשת אישור מיוחד. הרופאה שלי רושמת לי תמיד מרשם לחצי שנה, כלומר דף אחד בו היא כותבת שהמרשם מתאים לשישה חודשים, ובבית המרקחת (מכבי) מנפיקים לי בכל חודש את התרופה ומדפיסים מהקופה פתק חדש של מרשם המשך (כלומר החודש הבא הוא 2 מתוך 6, אח"כ 3 מתוך 6 וכו). מדגישה שכל 6 החודשים במרשם מהרופאה הם בתקופה שיש לי אישור לתרופה, והרופאה חותמת ליד התאריכים והדרישה ל- 6 חודשים. לפני כמה שבועות התחלף הרוקח, והרוקח החדש אומר שאסור לו לבצע ככה ואני חייבת מרשם נפרד לכל חודש. האם אני יכולה לדרוש שהוא יכבד את המרשם שהרופאה הכינה וינפיק לי תלושי המשך עד תום 6 חודשים, או שהוא צודק ואני חייבת מרשם נפרד בכל חודש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הפורום עוסק במידע תרופתי. בהצלחה, מחמוד

שלום האם יש סכנה ואיסור לקיחה קבוע ויומיומית של קומפלקס ויטמין B והאם יש תופעות לוואי מיוחדת נטילה לגבר בוגר (בן 38)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן, כאשר יש צריכה מוגברת ומעל לצורך זה עלול לגרום לנזק. לדוגמה צריכה קבועה של ויטמין B6 לאורך זמן במינון יומי כמו שיש בתוספים עלול לגרום לפגיעה עצבית. ולכן אין צורך בתוספים כאשר אין צורך. ולדעת שלכל דבר יש תופעות לוואי.

23/03/2019 | 10:39 | מאת: שירה

הנני לוקחת שנים למיקטל באותו מינון בדיוק. ופתאום בבדיקה האחרונה הרמה בדם נמוכה ממה שצריך ממה קורה כזה דבר פתאום זה אומר שהכדור לא עושה את העבודה ויהיה לי אפילו התקף? בדקתי גם לאחר שבוע שוב שאולי טעות במעבדה אחרת וכמעט אותו דבר? מה זה אומר מחכה גם לתור אצל הנירולוג אבל מה אומרות רמות נמוכות לאחר שנים של אותו מינון ואותו מצב ללא שום מחלות חדשות שלוקחת כדורים נוספים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נכון שרמות של תרופה בדם משקפות לנו את האפקט הטיפולי של התרופות, אבל מה שכן חשוב ובמיוחד באפילפסיה זה התגובה הקלינית שלך, כלומר החופש מהתקפים, ולכן לפעמים יש חולים עם רמה קצת נמוכה אבל הם חופשיים מהתקפים וזה בסדר ולא מפחיד כי התגובה הקלינית היא החשובה. אבל בנוסף לכך, יש לברר עם הנוילוג או דרכנו את רשימת התרופות שאת לוקחת כי עלולות להיות תגובות בין תרופתיות אשר גורמות לרמות הנמוכות של התרופות, ודבר כזה צפוי תחת טיפול בתרופות אנטיאיפלפטיות.

21/03/2019 | 21:40 | מאת: מנשה

בהוראות התרופה כתוב: "לפני האוכל".1) כמה זמן לפני? 2) אפשר גם אחרי האוכל? כמה זמן אחרי ארוחה חמה מלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אשמח לדעת מה התרופה ?!!! בד"כ נהוג חצי עד שעה לפני האוכל.

21/03/2019 | 18:00 | מאת: א'

שלום, אני בחורה בת 28 סובלת מBacterial Vaginosis ומפטרייה קנדידה גלברטה (Candida glabrata) בו זמנית, אני סובלת קרוב ל-5 חודשים מכך. הפטרייה לא הגיבה לטיפול בפלוקנול 150 מ"ג (Fluconazole) ניתנו לי 3 כדורים שאותם לקחתי כדור בהפרש של שבוע מהכדור הראשון ולאחר שבועיים מהכדור השני לקחתי את השלישי. שבוע שעבר נלקחה תרבית שנתנה ההבחנה לעיל - היום הרופא רשם לי דאלאצין פתיליות 100 מ"ג (clindamycin) ל-3 ימים ואחר כך חומצה בורית בפתיליות לטיפול בפטרייה ל7 ימים. אני כעת בווסת ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש בפתליות של הדאלאצין במהלך הווסת (או שזה מוריד מהאפקטיביות של התרופה)? ותוך כדי השימוש בדאלאצין ובחומצה הבורית הרופא כתב לי miconazole או קומאגיס לשימוש- האם מותר לערבב בין הפתליות של הדאלאצין למשחות הנ"ל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן אין מניעה, אבל עדיף קודם את הפתילות של דלאצין ולאחר מכן את המשחות. כלומר קודם לתת לפתילה להיספג ולאחר מכן להוסיף את המשחות.

אני סובלת מצרבת חריפה כבר מס' ימים ורוצה לקחת אומפרדקס או נקסיום על מנת לטפל. אני נוטלת באופן קבוע אלטרולט 15 מ"ג וכן ויטמינים D ו-B12. האם נטילה של משהו מהדברים הנ"ל ביחד עם אומפרדקס/נקסיום עלולה להוביל לסיבוכים או לחוסר יעילות של אחת התרופות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בד"כ אין בעיה עם מתן של לוסק או נקסיום, אבל יש לדעת שמתן כרוני של התרופות האלה עלול להחמיר את הירידה בויטמין B12 מכיוון שהתרופות האלה מפחיתות ספיגה של B12 גם שמקבלים מהמזון וגם מהתוספים מכיוון ש- B12 צריך סביבה חומצית על מנת להיספג.

שלום אשמח לדעת האם יש הבדל בין התרופה מבחינת תופעות לוואי ומה משפיע יותר מהר? בעבר השתמשתי באדקס 200 ג׳ל ועכשיו קניתי אדקס 200 ורוד ויש לי צלצולים באוזניים וכאבי בטן  האם הגיוני שיהיו הבדלים בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נשמח למידע לגבי התכשירים והתכולת שלהם על מנת לתת יעוץ כי לא נוכל לתת יעוץ לפי צבעים. יתכן שטנטון באוזניים הינו תופעת לוואי של המשפחה הפרמקולוגית לתרופות ממשפחת ה- NSAIDS אבל חשוב לתת לנו מידע לגבי תכולת התכשירים.

20/03/2019 | 16:19 | מאת: חנה

אני לוקחת אוגמטין לכאבי שינים חזקים, לקחתי גם אופטלגין טיפות, ולא עוזר האם מותר לקחת כדור נירוסין גם כן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה

20/03/2019 | 13:43 | מאת: סיון

שלום , אני סובלת ממעי רגיז- שילשולים והתקפי כאבי בטן ומטופלת בסטופיט אחת לכמה ימים במידדת הצורך. כעת בתחילת הריון . הבנתי שאסור לקחת סטופיט בהריון, נכון או לא? כמו כן אמרו לי שפפברין גם יעיל לשילשולים ומותר בהריון. האים פפברין ניתן כמניעת שילשול? מה דעתכם, אם סטופיט עוזר גם זה יעזור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לגבי טיפול סטופיט ניתן ליטול במהלך ההריון והנקה, למרות שיש פחות מחקרים ועדויות לשימוש בתרופה בבני אדם, אבל מעבודות שנעשו בבעלי חיים נראה שהסיכון למומים מולדים הינו נמוך, בנוסף לכמה עבודות קטנות בבני אדם שהראו שהסיכון לפגיעה כתוצאה מטיפול בתרופה הינו נמוך. לגבי טיפול בפפברין לפי מאגרי המידע של האוסטראליים אינו מלווה בעליה בסיכון לנזק לעובר ויש שימוש נרחב בתרופה ולא נצפיים לרוב נזקים. Australian Drug Evaluation Committee's (ADEC) Category: A a) Drugs which have been taken by a large number of pregnant women and women of childbearing age without any proven increase in the frequency of malformations or other direct or indirect harmful effects on the fetus having been observed.

שלום רב, קיבלתי היום חיסון טטנוס לאחר נשיכת כלב. האם מותר לאחר החיסון לעשן קנאביס? ואם לא, מתי כבר ניתן לחזור לעשן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בבדיקה במאגרי מידע שונים אין הגבלה לשימוש במקביל, ואין התייחסות לבעייתיות בשילוב

14/03/2019 | 21:13 | מאת: שואלת

האם זה מסוג האנטיביוטיקות שניתן להפסיק במהלך הטיפול כשהסימפטומים הסתיימו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין טיפול אנטיביוטי שניתן להפסיק כתלוי בסימפטומים. כלומר הסימפטומים לא קובעים משך הטיפול אלא יש לסיים את משך הטיפול הנקבע מראש אפילו אם אחרי כמה ימים מתחילת הטיפול הסימפטומים נעלמו. הפסקת טיפול טיפול אנטיביטי טרם זמנו מלווה בעמידות.

14/03/2019 | 17:33 | מאת: גיל

שלום מה עדיף לגזים קולוטאל או קרבוסילן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טיפול בקלוטל מיועד עבור חולים עם תסמונת מעי רגיז אשר מלוות בגזים ונפיחות, לעומת קרבוסילן שהינו פחם פעיל אשר מיועד לטיפול בנפיחות וגזים. ולכן חשוב לבחור טיפול בהתאם למחלות רקע.

בנוגע למשחות טבעדרם ו- טרידרם: עד כמה חודשים אחרי הפתיחה מותר להשתמש בהם? זה לא כתוב בשום מקום. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם לא צויין במפורש הגבלת שימוש אחרי פתיחה אז ניתן להשתמש עד פג תוף התכשיר בתנאי שהאחסון מחת ל-25 מעלות

12/03/2019 | 22:34 | מאת: מינון של צפוויט פורטה 500

היתה לי ציסטה שהוסרה בראש הרופא אמר לי לקחת ארבע פעמים ביום כדור למשך שבוע האם אני יכול לקחת שתיים בבוקר וושתיים בערב .אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תלוי באנטיביוטיקה, שלא ציינת אם מדובר בצפורל אז כן יש לקחת מינון של 500 מ"ג 3-4 פעמים ביום. בנוסף ניתן לקחת 1 גרם פעמיים ביום.

12/03/2019 | 17:38 | מאת: אילנית

שלום רב, בת 81 בריאה. עד היום לקחתי אוסמואדלט 30 וגם נורמיטן 25 . לחץ דם סיסטולי כל הזמן גבוה והדיאסטולי ,תקין.. כעת הרופא החליף לי את האוסמואדלט ל-ווזודיפ -קומבו 20/10. האם זה כדור יותר חזק? כי למרות האוסמואדלט והנורמין שאני לוקחת בבוקר,הלחץ דם שלי אחה"צ הוא 160 סיסטולי. הווסודיפ קומבו הוא יותר חזק ? תודה מראש. אם אפשר לענות דחוף. אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טיפול בוזודיפ קומבו הינו שילוב של שתי תרופות (Lercandipine + Enalapril) לעומת טיפול אוסמואדלט שהינו תרופה אחת. יש לציין שאוסמואדלט עלול לגרום לעליה בדופק הלב ולתופעות לוואי כמו בצקות. וזודיפ קומבו הינו טיפול יעיל עם פחות תועפות לוואי אבל בכל מקרה יש לעקוב אחרי רמות אשלגן בדם ותפקוד כלייתי במיוחד בתחילת הטיפול. ולכן טיפול בוזודיפ קומבו הינו אופציה טיפולית חלופית יעילה ומקובלת.

שלום, טיפול בוזודיפ קומבו הינו שילוב של שתי תרופות (Lercandipine + Enalapril) לעומת טיפול אוסמואדלט שהינו תרופה אחת. יש לציין שאוסמואדלט עלול לגרום לעליה בדופק הלב ולתופעות לוואי כמו בצקות. וזודיפ קומבו הינו טיפול יעיל עם פחות תועפות לוואי אבל בכל מקרה יש לעקוב אחרי רמות אשלגן בדם ותפקוד כלייתי במיוחד בתחילת הטיפול. ולכן טיפול בוזודיפ קומבו הינו אופציה טיפולית חלופית יעילה ומקובלת.

שלום, טיפול בוזודיפ קומבו הינו שילוב של שתי תרופות (Lercandipine + Enalapril) לעומת טיפול אוסמואדלט שהינו תרופה אחת. יש לציין שאוסמואדלט עלול לגרום לעליה בדופק הלב ולתופעות לוואי כמו בצקות. וזודיפ קומבו הינו טיפול יעיל עם פחות תועפות לוואי אבל בכל מקרה יש לעקוב אחרי רמות אשלגן בדם ותפקוד כלייתי במיוחד בתחילת הטיפול. ולכן טיפול בוזודיפ קומבו הינו אופציה טיפולית חלופית יעילה ומקובלת.

16/03/2019 | 16:47 | מאת: אילנית

תודה על תשובתך, אלא שהווזודיפ קומבו 20 לא מוריד לי את הסיסטולי והוא יותר גבוה מאשר עם האוסמואדלט30 שהייתי לוקחת. באוסמואדלט לא היו לי תופעות לוואי. מאז שהתחלתי לקחת ווזודיפקומבו 20, הסיסטולי שלי עומד כל הזמן על 170 -180 . לכן אני רוצה להחליף אותו בכדור אחר. כמובן עתיעץ עם הרופא, אבל מה בינתיים לעשות? לחזור לאוסמואדלט 30 ? ושוב תודה.

12/03/2019 | 11:43 | מאת: עדי

שלום רב, מדוע בעצם צריך לקחת מגנוקס לפני ההשינה ? מדובר בכמוסה מאד גדולה שצריך לבלוע עם הרבה מים, דבר הגורם להשתנה לילית ומפריע בשינה. האם ניתן לקחת בזמן אחר ?

לקריאה נוספת והעמקה

מעניין מה המקור להמלצה ?!!

אדון דוקטור, זה מה שכתוב על הבקבוק באותיות גדולות וזה גם מה שאמר הרוקח, אלא שהוא לא ידע למה...

12/03/2019 | 11:03 | מאת: דן

שלום קיבלתי קולוטאל האם מתנגש אם אלפלריד.ועוד שאלה אם אפשר לקחת גם פרוביוטיקה ונקסיום תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה

הבנתי מהרוקחת שזה לא טוב לערבב את 3 התרופות האלה. הציעה לי להפסיק פלקווניל ל 14 יום כדי להשמיד את החיידק שגרם לכיב כרוני בקיבה. יש לך רעיון איך לפתור את הבעיה ? בתודה ובברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השילוב התרופתי אכן מכיל התנגשות בין תרופתית. אבל מכיוון שמדובר שמשך טיפול קצר של 14 ימים ניתן להמשיך ולקבל את התרופות אבל תוך כדי מעקב. שילוב של אמלו יחד עם קלרטרומיצין (בהנחה והמשטר התרופתי לטיפול בהיליפקטר פלורי מכיל אותו) עלול להעלות רמות של אמלו בדם ולכן יש חשש מפני ירידה בלחץ הדם ולכן יש לעקוב אחרי לחצי דם במשך הטיפול, בנוסף זה גם עלול להיות עם פלוקונזול ולכן יש חשוב לנטר לחץ דם. דבר נוסף שכן עלול להיות הפרעות קצב עם סיכון להארכת מקטע QT תחת השילוב של פלוקנזול עם קלטרומיצין (בהנחה והטיפול בהילוקובטר מכיל) ולכן יש לנטר מקטע QT בתחילת הטיפול ובסיום הטיפול. שוב חשוב לציין שמדובר במשך טיפול קצר ולכן הסיכון לתופעות לוואי מגוריות הינו נמוך אבל יש חשיבות למעקב וניטור.

שלום. אני סובלת מאינסומניה קשה כבר שנים. לאחרונה אני לוקחת אלטרול, פנרגן ומירטאזפין כדי להירדם. העניין הוא שלאחרונה אני ככל הנראה עושה דברים בלילה שאני לא זוכרת מהם כלום. דברים הולכים לי לאיבוד, לפעמים אני מוצאת דברים זרוקים בבוקר על הרצפה, והכי חמור: לאחרונה קרו לי מקרים שראיתי שיש לי פחות כדורים ממה שהיו אמורים להיות לי, אז אני מניחה שעשיתי איתם משהו בלילה, או לקחתי אותם או זרקתי אותם איפשהו. האם אלטרול ושאר הכדורים יכולים לגרום לדבר כזה? האם יש מה לעשות בקשר לזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אולי אני אתייחס יותר לנושא של השילוב התרופתי אצלך שאולי מסביר את התלונות שיש לך. חשוב לציין ששילוב של פנירגן יחד עם אלטרול עלול לגרום לתופעות לוואי אנטיכולונגיות והגברת העומס האנטיכולנרגי אצלך, דבר אשר עלול לגרום לדליום ופגישעה קוגניטיבית שמסבירה את השינוי במצב ההכרה. אין ספק שבנוסף אלטרול עלול לגרום לתופעות לוואי כמו אשליות, הזיות, וסיוטים. בנוסף לתופעות לוואי לא קלות תחת טיפול בפינרגן. כאשר שתי התרופות עלולות לגרום לתופעות לוואי קשות. ולכן יש לפנות בדחיפות לביקורת רפואית על מנת להעריך מחדש את הטיפול התרופתי.

נתתי לבני בן 10 חודשים סירופ מוקסיפן בלילה ואחר כך נרדמתי ושכחתי את הבקבוק פתוח (כלומר ללא המכסה) על השולחן. היום אמור להיות יום שביעי ואחרון של שימוש. האם ניתן להשתמש בתרחיף הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה בתנאי שזה לא בתנאים נאותים לאחסון.