פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
11420 הודעות
7256 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

05/12/2019 | 18:42 | מאת: יוסי

שלום, כיוון שנוסידקס הורדה מזמן ממדפי בתי המרקחת, האם אפשר לקבל המלצה לתרופה אחרת שמייבשת נזלת? ניסיתי את Teva-Cold, אבל היא לא משפיעה. תודה מראש.

04/12/2019 | 16:23 | מאת: דורון

1. האם דירלין-פרולול יכולה לשמש גם כתרופה להירדמות? 2. האם ניתן ליטול קלונקס ולאחר מכן (בהפרש של 12 שעות) את הדירלין? תודה על המענה.

03/12/2019 | 13:17 | מאת: בן ציון

איפה אפשר להשיג תרuפה quinacrine' 100 מ"ג ?

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידיעתי התכשיר לא קיים בארץ. ניתן לנסות לפנות לבית מרקחת שור טבצ'ניק במידה ויש לך מרשם מרופא ניתן להזמין את התרופה ממדינה בה קיים.

למיטב ידיעתי התכשיר לא קיים בארץ. ניתן לנסות לפנות לבית מרקחת של קופ"ח או בית מרקחת פרטי במידה ויש לך מרשם מרופא ניתן להזמין את התרופה ממדינה בה קיים.

03/12/2019 | 03:33 | מאת: איתי א

יש לי פצע בישבן וכנראה שזה מוגלתי האם משחה של פוסידין תעזור לי ??והאם יש צורך בחבישה? ולמה פוסידין מיועד ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, פוסידין- משחה אנטיביוטית המחייבת מרשם רופא. מומלץ לפנות לרופא מטפל, לברר סוג הפצע, האם מדובר בפצע לחץ? ממתי הפצע? מבחינת חבישה , תלוי בגודל וסוג הפצע וכמות ההפרשות ...יש חבישות סופגות ויש חבישות עם פעילות אנטיביוטית ועוד.

02/12/2019 | 10:48 | מאת: תמר

צריכה הסבר על הגלולה ella... ממה שאמרו לי יש אותה חינם לבנות עד גיל 20 דרך מרשם. לא הבנתי אם בבתי מרקחת מקבלים מרשם גם מרופא משפחה או רק מרופא נשים?

מצורף קובץ של העלון לצרכן של גלולת אלה. https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Rishum_10_410988319.PDF נחשבת כתרופה ללא מרשם מעל גיל 14. לפי החברה המייצרת, אכן ניתן לקבל חינם במרשם רופא של קופת חולים לנערות מתחת לגיל 20..

01/12/2019 | 09:07 | מאת: שלי

בוקר טוב, סובלת מזה שנים מעצירות כרונית ונעזרת בלקסעדין. מאחר והוא חסר כרגע מבקשת עצה למוצר חילופי יעיל ואפקטיבי. מודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שימוש כרוני וקבוע בלקסעדין אינו מומלץ. האם עברת בירור למה יש עצירות כרונית? האם ניסית תרופות אחרות לעצירות?

נוטלת ליריקה מזה כשבוע לכאב עצבי (75 בוקר 75 ערב). אם אקח פוסטינור - האם עלולה להיפגע יעילותה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה. לא קיימת התנגשות בין Levonorgestrel לבין PREGABALIN .

30/11/2019 | 19:25 | מאת: ליאת

לגבי שאלתי לרמסימה

הוכנסה תשובה למערכת

30/11/2019 | 19:23 | מאת: ליאת

שלום רב. אני מקבלת שנתיים את התרופה מקסימה. אני יודעת שאסור לקחת אותה ביחד עם אנטיביוטיקה. לפני יומיים עברתי את הטיפול ואני צריכה לעשות טיפולי שיניים ולקבל אנטיביוטיקה חזקה. השאלה כמה זמן רצוי אחרי קבלת הרשימה לקבל תרופה אנטיביוטיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האם הכוונה ל- remsima= INFLIXIMAB? למה אסור לקחת אנטיביוטיקה? נא לברר את הנושא שוב עם הרופא המטפל.

29/11/2019 | 10:05 | מאת: בן ציון

איפה אפשר להשיג תרופה quinacrine 100 מ" ג ?

לקריאה נוספת והעמקה

סליחה, אין לי מידע! במידה ויש צורך בתרופה מומלץ לברר מול משרד הבריאות או רוקח מחוזי ....

28/11/2019 | 20:03 | מאת: שיר

שלום. מה יותר מרגיע וחזק כדורי ולריאן או נרבן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

היי, כדור נרבן מכיל תערובת צמחים משרי שינה כולל 90 מ"ג של ולריאן. נא להיוועץ עם הרופא המטפל במידה ומשתמשים במקביל בתרופות אחרות.

27/11/2019 | 14:59 | מאת: מעיין

שלום רציתי לברר איזה תרופה מומלצת ומנסיון עוזרת לרדת במשקל

לקריאה נוספת והעמקה

אין תרופה "מומלצת" לירידה במשקל. כל מקרה לגופו, תלוי בגיל, BMI, מחלות רקע, תפקוד כלייתי וכבדי , אורח חיים ועוד..

27/11/2019 | 10:57 | מאת: גל

לקחתי לתולעים pyrantel pamoate ואז נרבן מה יקרה לי עם השילוב הזה זה מסוכן ביחד?

לפי מאגר המידע UPTODATE אין התנגשות .

27/11/2019 | 10:42 | מאת: שרון

שלום.. יש לי עצירות איזה שמן פרפין מומלץ? האם כל שמן פרפין הוא לשימוש פנימי או יש סוג לשימוש פנימי וסוג אחר לשימוש חיצוני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן קיימים מספר סוגים . לסוגים השונים ניתן לברר עם הרוקח בדלפק. לעצירות מומלץ להשתמש בשמן פרפין לשתיה בד"כ מומלץ 15 מ"ל לפני שינה.

27/11/2019 | 06:22 | מאת: הופ

האם אפשר לקחת אוגמנטין אחרי לקיחת אומפרקדקס? או שאומפרדקס מפריע בספיגת התרופה ועדיף לקחת לפני?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לשילוב . מקובל לקחת אומפרדקס על קיבה ריקה חצי שעה-רבע שעה לפני ארוחה. אוגמנטין מומלץ ליטול יחד עם אוכל בתחילת הארוחה.

26/11/2019 | 18:31 | מאת: ליאת

רשמו לי נגד כאבי מיפרקים BREXIN 20 מ"ג. בכל פעם שרושמים לי תרופה שטרם ניסיתי, אני נכנסת ללחץ שמא יש בה יסודות של אספירין, שמחולל בי שמות. שאלתי היא האם יש בתרופה אספירין או אין בה אספירין. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ברקסין הינה תרופה נוגדת דלקת המשמשת גם נגד כאבים (ממשפחת NSAIDS) , התרופה אינה מכילה אספירין אבל אכן יש להימנע מהשימוש בתרופה במטופלים אשר פתחו תגובה אלרגית לאחר שימוש באספירין או NSAIDs אחרים. במה מתבטאת הרגישות שלך לאספירין? נא להתייעץ עם הרופא המטפל.

שלום. בת 40. לפני 3 שבועות סיימתי טיפול של 7 ימים באנטיביוטיקה אוגמנטין ופלגיל בשל טיפול שיניים כירוגי שעברתי- כטיםול מונע. כשבועיים לאחר סיום הטיפול- החלו לי כאבי גרון ורופא אאג שבדק אותי נתן לי טיפול של שבוע באנטיביוטיקה בשם פן רפא - 4 כדורים ביום(2 בבוקר 2 בלילה - סהכ 2000 מ"כ ביום) לאחר 24 שעות מרגע נטילת האנטיביוטיקה חל שיפור מהותי אך המשכתי לקחת את האנטיביוטיקה עד תום 7 הימים. אגב - לא נעשה לי לי משטח גרון כך שניתנה לי אנטיבוטיקה בלי לדעת אם בכלל יש חיידק שאלתי: לאור ריבוי האנטיביוטיקות שקיבלתי ב3 השבועות האחרונים - האם קיים חשש שיווצר אצלי מצב של חלילה עמידות לחיידק/לתרופות מסוג זה?(פנצילין/אוגמנטין) יש לציין שיש לי בבית 2 ילדים קטנים ואני חוששת גם לשלומי וגם לשלומם. האם זה סביר שאכן זה יקרה ופעם הבאה שאצטרך אנטיביוטקה זה פשוט לא יעזור כי נוצרו אצלי זנים עמידים בעקבות שימוש מרובה של אנטיביוטיקות וגם בשני המקרים זה היה למניעה- בלי הוכחה שיש זיהום אודה למענה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שימוש אנטיביוטי (גם כן אם זה ללא צורך) עלול לגרום לסלקציה של זנים עמידים. אבל טיפול של שבועיים בפניצילין זה לא אומר שיש כבר למטופל זנים עמידים ואי אפשר להשתמש עוד פעם בפניצילין, כל מקרה לגופו בתלות בסוג החיידק, משך טיפול אנטיביוטי, תדירות השימוש האנטיביוטי ועוד.

אני בן 31 ואני לוקח את התרופות הפסיכיאטריות הבאות : רידזין 3 מ"ל, ריספונד 20 מ"ל ורסיטל 40 מ"ל. כ - 3 שנים כבר אין לי זיקפה ואני בטוח כמעט ב- 100 אחוז שזה בגלל הכדורים האלה. הפסיכיאטר שלי לא רוצה כרגע להחליף את הכדורים או לשנות לי את המינון שלהן, אלא רק כשתהייה לי חברה. אני מאוד עצוב בגלל זה וחש כאילו חרב עליי עולמי. במקום שאצטרך לקחת ויאגרה וכדומה אולי אני יכול להפסיק לקחת את הכדורים על דעת עצמי ? איזה תרופה אחרת חוץ מויאגרה או משהו טבעי יכולה להחזיר את התפקוד המיני לשוב למה שהיה קודם לכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אסור להפסיק תרופות על דעת עצמך. נא לפנות שוב לפסיכיאטר ולשוחח אתו לגבי הבעיה. ברפואה לכל בעיה יש אבחנה מבדלת ותרופות הן בסוף הרשימה אז יש צורך לשלול בעיות אחרות ואם נשללו אז לשקול יחד עם הרופא המטפל הפסקה הדרגתית /החלפה של תרופות העלולות לגרום לבעיות זקפה כמו רידזין ועוד.

הי התחלתי לקחתי פלאגיל 250 2 כדורים בבוקר ובערב האם מותר לשתות כוס יין באירוע משפחתי עם זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

היי, שתיית אלכוהול אסורה בזמן טיפול אנטיביוטי בפלאגיל וגם 3 ימים לאחר הפסקת טיפול. השילוב עם אלכוהול עלול לגרום לתופעות לוואי מסוכנות.

23/11/2019 | 20:27 | מאת: ליאור

שלום, רציתי לדעת אם יש התנגשות כלשהי בין ריטלין (שחרור רגיל ו-SR) לבין קלונקס? האם יש תגובות בין תרופתיות או השפעות אחרות שכדאי לדעת עליהן?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה לשילוב. לפי מאגרי המידע UPTODATE ו- MICROMEDEX אין התנגשות בין שתי התרופות.

23/11/2019 | 11:33 | מאת: משה

לאחרונה אני נוטל ולבוטרין 150 מ״ג Wellbutrin שכחתי לעדכן את הפסיכיאטרית שאני לוקח ויאגרה במקרה הצורך האם זב שילוב מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה . אין התנגשות בין שתי התרופות.

שלום, אני נמצאת בשלישי הראשון להריון, אני מצוננת מאוד ,רציתי לדעת האם מותר לי להשתמש בדק מול קולק ודקסמול סינוס? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להימנע. לצינון עדיף להשתמש בתרסיס מי מלח לאף ולשתות תה עם לימון ודבש . במידה ויש חום או כאבים ניתן להשתמש באקמול. בהצלחה!

21/11/2019 | 09:00 | מאת: מניקה עם חשד לבלט דיסק צווארי

שלום האם מומלץ שימוש באדוויל וטראומיל בזמן הנקה ואם כן מהוא המינון המומלץ ל2 התרופות הנל בזמן הנקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין בעיה עם שתי התרופות בהנקה. טראומיל פעמיים עד שלוש פעמים ביום. אדוויל : 400 מ"ג שלוש פעמים ביום. כל טוב,

20/11/2019 | 18:49 | מאת: שירה

שינו לי תרופה שלוקחת לקפרה. לאחרונה בגלל שלא הספיק העלו לימאת המינון ולוקחת מינון הגבוה כבר שבועיים וחצי. ובימים האחרונים החלו לי גירויים , הצקות בעיניים ואף כאב . האם זה יכול להיות תופעות של הקפרה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קפרה הינה תרופה שעלולה לגרום לתופעות האלה. אבל וזה חשוב אין לשייך את הסיבות לקפרה ללא בירור נוסף אצל הרופא המטפל לשלילת סיבות אחרות שלא קשורות לקפרה. קפרה הינה תרופה יעילה ולכן אם יצא שזה נובע מקפרה אז יש לעשות טיטרצית מינון באופן הדרגתי יותר.

21/11/2019 | 18:12 | מאת: שירה

זהו שמבררת את זה . הלכתי לראות אם יש בעיה בעיניים ולא ראו. למרות זאת נתנו טיפות לכמה בעיות לבדוק הלאה ואין שום דבר אחר שמשפיע. בגלל שאלתי אם יש קשר אם כן אפנה גם לנירולוג .

20/11/2019 | 18:05 | מאת: רעות

האם יש הבדל בין הציפרלקס המקורי עם האריזה של הצהוב כחול לבין האסציטלופרם? מדוע כבר אין בבתי מרקחת בקופות החולים את המקורי? יכול להיות מצב כזה שהמקורי משפיע אחרת מהאסציטלופרם? ב2013 התחלתי עם המקורי ולא הייתה בעיה איתו. עם השנים כבר לא היה ניתן להשיג אותו ועברתי לתחליף וגם איתו הייתע בסדר. לפני חצי שנה הפסקתי עם האסציטלופרם וחזרתי לפני כחודש והתגובה שלי לכדור לא כל כך טובה, תופעות לוואי קשות . האם כדאי לנסות להחליף למקורי שאיתו התחלתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש לפנות לבית מרקחת או קופת חולים לבירור הנושא. הפורום עוסק במתן יעוץ לשימוש בתרופות.

20/11/2019 | 06:30 | מאת: סיון

שלום הנני בהריון שבוע 33 עקב תרבית שתן חיובית וחיידק קלפסיאלה קיבלתי אנטיביוטיקה מונרול כיומיים לאחר שתיית האבקה התחילו שלשולים מיימים פעם ביום וטעם רע בפה שהתחיל מיידית. האם הדבר דורש לגשת לרופא השלשול היה מיימי והופיע פעמיים - ערב ובוקר לאחריו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מקווה שנטלת מונורול כמנה חד פעמית ולא כמספר מנות. מכיוון שמדובר בהריון אם השלשולים נמשכים יש לפנות לחדר מיון. בריאות שלמה,

20/11/2019 | 08:39 | מאת: סיון

תודה על התשובה נטלתי מנה חד פעמית לשתייה. זאת אומרת שאם יהיו שלשולים כ2 ימים רצוף אז ללכת למיון ? כרגע אנחנו בתוך ה 12 שעות ששלשלתי פעמיים.

18/11/2019 | 13:49 | מאת: טל

שלום איזה תרופות יש לתולעי מעיים מסוג סיכה pinworm?... הרופאה אמרה שהגוף שלי התרגל לוורמוקס יש עוד תרופה נגד תולעים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניתן לנסות תרופה בשם - פיראנטל (Pyrantel) - יש לפנות לרופא המטפל ולהציע את הטיפול הנ"ל. בריאות שלמה,

18/11/2019 | 10:08 | מאת: אלמונית

האם מינון של 10 מ"ג ציפרלקס (כל יום) ורבע כדור אירפליי (3 פעמים בשבוע) שבמשך אעלה במינון שלו ל5 מ"ג יכול לעזור להפרעה הזו בשילוב עם הפרעת ocd מחשבתי קשה? בת 23, שוקלת 42-43

לקריאה נוספת והעמקה

כן, יש לעשות את זה תוך כדי מעקב רופא פסיכיאטר מכיוון שבשלב כלשהו יש לעבור למינון יומי של אריפליי על מנת לקבל את מיטב היעילות מהתרופה. אריפליי הינה תרופה יעילה מספיק ולכן צפויה השפעה טובה. בריאות שלמה,

20/11/2019 | 08:44 | מאת: אלמונית

למעשה מה ההבדל בין האריפליי לציפרלקס והאם מקובל לשלב בינהם? האם באיזשהו שלב יהיה ניתן להשאר רק עם ציפרלקס?

17/11/2019 | 20:44 | מאת: רועי

אהלן בן 21 אני לוקח טרבינאפין כבר שלושה ימים עקב פטרת בציפורן הרופאה שלי אמרה לא לשתות חלב 3 שעות לפני ואחרי הכדור ולא לשתות משקאות אנרגיה מעבר לזה לא כל כך ידוע לי מה מותר ומה אסור בעלון שבתוך הקופסא לא רשום שום דבר לגבי קפאין/חלב אלכוהול אני יודע שאסור השאלה שלי האם מותר לי לשתות משקאות אנרגיה? מה עם קפה? והאם יש דבר אמת לגבי חלב? מה עוד אסור בשימוש עם טרבינאפין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם מדובר בצורת מתן בכדורים, אז אין מגבלה לנטילת התרופה אם או בלי אוכל. כלומר ניתן לקחת עם או בלי אוכל ללא מגבלה מהו סוג האוכל, ולכן אינני יודע מאיפה ההנחיות שקבלת ?! בקשר לאכוהול ומשקאות אנרגיה, השילוב שלהן לא מומלץ, ויש להימנע מכיוון שהשילוב עלול להגביר את הסיכון לפגיעה כבדית. חשוב לעקוב אחרי אנזימי כבד בסיום הקורס הטיפולי. בריאות שלמה,

17/11/2019 | 14:50 | מאת: אורלי

אני לוקחת קולוגן בוסט מאחר ויש האומרים שזה טוב לעור אך הוא מאוד יקר האם יש תחליף לכך במרשם מקופת החולים?

יש להפנות את השאלה לקופת חולים. הפורום מיועד למתן יעוץ תרופתי. בהצלחה,

14/11/2019 | 17:53 | מאת: עומר

אני משתמש בזריקות לטיפול אישי ! מקבל מבית המרקחת בזריקות מוכנות הכמות גדולה אני מעוניין לשמר קודם את החומר בבקבוק המצורף כאן לדוגמא היכן אפשר להשיג לקנות בקבוק כזה? אני מחפש בכל קופות חולים ובתי מרקחת ואין להם תודה או שיש לך רעיון אחר

שלום, הפורום מיועד למתן מידע ויעוץ תרופתי. יש לפנות לבתי מרקחת לבירור הנושא.

שלום, רגישות בשדיים, כאבי בטן, בחילות והקאות עלולות להיות גם סימנים של הריון. אם המחזור החודשי מאחר ביותר משבוע, יש לבצע בדיקת הריון. בנוסף יתכן עוד תופעות לוואי לעיתים קרובות : בחילה, הקאה, כאב בטן, כאב בטן עליונה, כאב ראש, סחרחורת, כאבי מחזור, כאבים באגן הירכיים, רגישות בשדיים, עייפות, שינויי מצב רוח, כאבי שרירים, כאבי גב.

14/11/2019 | 09:06 | מאת: אריק

שלום, אני נוטל כבר כמה ימים תוסף המכיל מגנזיום ו-ויטמין b. אני יודע שזה צובע את השתן בצהוב, אבל שמתי לב שגם הצואה בגוון בהיר צהבהב האם זו תופעה מוכרת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לציין באיזה ויטמין B מדובר ?

17/11/2019 | 23:44 | מאת: אריק

מדובר התוסף המכיל b1, b6, b12

האם מותר לקחת סינופד ומוקוליט במקביל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה

13/11/2019 | 10:35 | מאת: NOT_FOUND

האם מותר להפסיק עם רבע כדור אירפליי שנלקח רק פעם אחת? אתמול בהמלצת הפסיכיאטר ירדתי מכדור ציפרלקס של 10 מג ל5 מג בתוספת רבע כדור אירפליי ולאחר כמה שעות חלה החמרה קשה במצבי עד הגברה של אי שקט ומחשבות אובדניות שגם ככה היו בגלל הציפרלקס וחרדה קשה מבחינה פיזית

לקריאה נוספת והעמקה
13/11/2019 | 13:27 | מאת: NOT_FOUND

בגלל שהתלוננתי על מחשבות אובדניות שהציפרלקס עשה לי הוא הוריד לי ל5 ואני יותר בדיכאון. אבל עכשיו שאני חושבת על זה ל5 מג לא תהיה השפעה על הדיכאון והחרדה, רק מינון של 10 ומעלה מטפל בכך לא יודעת אם המחשבות האובדניות הן כבר מהציפרלקס או מהמצב הנפשי.. באזהרות של התרופה מצויין שעלולה להיות החרפה בדכאון בתחילת הטיפול כדאי להעלות בחזרה ל10?

שלום, בינתיים יש להקפיד על גמילה מציפרלקס לפי ההנחיות שקבלת מהפסיכיאטר. נכון שיתכן שיהיה החמרה בתסמינים אבל יש להמשיך בטטירציה בהורדת מינון , ובנטילה של אירפליי שהינה תרופה יעילה יותר. פחות סביר להניח שהתסמינים נובעים מהפחתת המינון של ציפרקלס כי עדיין לא הספקת לעשות טטרציה ועדיין התרופה נמצאת בגוף. במקרה והחלה הדרדרות במצב עד למצב שיש עוד מחשבות אובדניות יש לפנות לפסיכיאטר בחזרה. בריאות שלמה,

ראה יעוץ קודם

14/11/2019 | 10:24 | מאת: NOT_FOUND

חשוב לי לציין שמ2013 עד 2029 טופלתי בציפרלקס בהצלחה ולא היו שום תופעות כאלה כשהתחלתי בזמנו את הטיפול. ההורדה במינון ייתכן והיא זמנית ונועדה לשם עליה?

12/11/2019 | 20:35 | מאת: שלומי

שלום יצא לי להסתכל על הצואה שלי בשירותים, וראיתי קפסולה שלמה, לחצתי על זה וראיתי את התכולה, שמן דגים. זו היתה קפסולה של אומגה 3. (אני נוטל כמה תוספי מזון). מה ההסבר לזה? האם יש בעיה במערכת העיכול? איך אני יכול לדעת אם אני מעכל תרופות ו/או ויטמינים ותוספים שאני לוקח? האם זה דורש בירור וטיפול כלשהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין בעיה שהקפסולה תופיע בצואה, אבל כן זה בעייתי אם התכולת עדיין בתוך הקפסולה. יש לפנות לבית מרקחת לבירור הנושא - וגם מול היצרן. חשוב לציין שתוספים לא עוברים את תהליך האישור כמו שתרופות רגילות עוברות ולכן יש סיכון שדברים כאלה יתרחשו.

13/11/2019 | 21:59 | מאת: שלומי

זה מוצר של חברת נאו, הזמנתי את זה מחו"ל באתר מוכר ואמין. כ"כ עשיתי ניסוי פשוט מקודם שמתי כמוסה בכוס מים, ולאחר כמה זמן זה שינה את הצורה והתכולה נשפכה לכוס (כנראה שאם הייתי ממשיך זה היה נמס לגמרי) ולעומת זאת, מה שמצאתי בצואה זו כמוסה שלמה עם מלוא התכולה. אז אולי הבעיה היא לא במוצר?

אולי לא הובהר נכון.. בהמשך להודעתי הקודמת, התוסף תזונה עם התוספת האלכוהולית הוא לא קשור לבעיה הנפשית, זה בשביל להתרכז בלימודים יותר טוב כי קשה לי להתרכז ואני בתקופה קריטית שעלי להתקדם באופן עקבי בלימודים. ושאלתי היא האם ניתן לקחת את התוסף ביחד עם הציפראמיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה, אבל בתחילת השילוב יש ליטול ריכוזית בשעות הערב כאשר אתה נמצא בבית על מנת לראות איך הגוף שלך מגיב לשילוב (בד"כ אנחנו ממליצים גם לשאר התרופות וזה לא קשור למקרה שלך ספציפי). לא אמורות להיות תגובות בלתי רצויות ואם יש אפשרות לעשות הפרדה במתן התרופות עדיף (בוקר, ערב). בהצלחה,

שלום , עקב פטריות שמש, קיבלתי פלוקנול 150 מ"ג לנטילה פעם בשבוע במשך 8 שבועות. בעבר הייתי משתמשת בשמפו ומשחה אך מאחר והנגעים גדולים יותר הרופאה המליצה על כדורים .האם זה לא יותר מידי 8 שבועות? קראתי בפורומים על כאלו שקיבלו רק לחודש ...מבולבלת

שלום, משך טיפול נקבע לפי סוג הפטרייה. בד"כ משך הטיפול בין 2-6 שבועות. הייתי מציע לך אחרי 4 שבועות לפנות שוב לאותה רופאה לביקורת נוספת והחלטה על המשך טיפול או להפסקה, כי אם הנגעים עדיין לא נעלמו אחרי 4 שבועות יש מקום להאריך משך טיפול ולכן אין על מה להיחלץ. חשוב מאוד לעשות בדיקת דם בסיום הקורס הטיפולי ובדגש על אנזימי כבד. בריאות שלמה,

שלום, בן 29 סטודנט, בעקבות תחושת דכדוך ופחדים לאחר התיעצות עם פסיכיאטרית התחלתי בלקיחת רבע כדור ציפראמיל 20 מ"ג פעם ביום מזה כשבועיים. קשה לי מאוד להתרכז בלימודים, חשבתי על תוסף תזונה בשם ריכוזית, הכולל בתוכו תמציות צמחים שונות ותכולת אלכוהול של %1.5 W/V לכל מנת הגשה של 5 מ"ל (כפית), פעמיים ביום. כתוב תכולת אלכוהול בבקבוק 27% W/V (בקבוק של 250 מ"ל) האם אפשרי לקחת במקביל לציפראמיל? בנוסף, אחי סובל מסכיזופרניה, האם העובדה שאני לוקח כדור פסיכיאטרי עלולה להיות מסוכנת במידת מה עבורי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בשלב הזה אין צורך בהוספת טיפול ל- CIPRAMIL מכיוון שלוקח זמן לתרופה עד שתרגיש את הפעילות הפרמקולוגית שלה. בד"כ לוקח עד 4 שבועות לפעולה, ובחלק מהמצבים לוקח 8-12 שבועות עד לקבלת אפקט פרמקולוגי. בריאות שלמה,

אולי לא הסברתי את זה טוב התוסף תזונה עם התוספת האלכוהולית הוא לא קשור לבעיה הנפשית, זה בשביל להתרכז בלימודים יותר טוב כי קשה לי להתרכז ואני בתקופה קריטית שעלי להתקדם באופן עקבי בלימודים. ושאלתי היא האם ניתן לקחת את התוסף ביחד עם הציפראמיל...

10/11/2019 | 09:11 | מאת: רותי דבל

רציתי להוסיף עוד שאלה לשאלתי הקודמת, : לחץ הדם עלי לי כשלקחתי את טיפות העיניים האם זאת תופעה ידועה שהתרופה עושה??

שלום, יש דיווחים בספרות המקצועית שבקרב 13% ממשתמשי התרופה יש עליה בלחץ דם. יש לעדכן את הרופא המטפל לשלילת גורמים נוספים לעלייה בלחץ דם שאולי לא קשורות לתרופה, אבל לאורח חיים ותזונה. בריאות שלמה,

09/11/2019 | 18:05 | מאת: אתי

הרם ניתן לשלב כדור פרימולט נור ונרוסין לכאבים, האם מסוכן או שזה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה , אבל יש לציין איזה משכך כאבים ?

09/11/2019 | 11:44 | מאת: מנחם

שלום. הרופא רשם לי תרופה בשם אבודרט ובבית מרקחת נתנו לי תרופה בשם ערמוניה. האם יש הבדל ביניהן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין הבדל, מדובר באותו חומר פעיל Dutasteride

09/11/2019 | 02:40 | מאת: NOT_FOUND

סביר שאסציטלופרם (ציפרלקס) יגרום למחשבות אובדניות לא רצוניות? מה הסיבה לכך ? האם חולף?ומה ניתן לעשות? רעות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן יש סיכון לתופעות אלה. הסיבה לכך שלוקח לתרופה זמן עד לתחילת ההשפעה כיוון שהתרופה משפעה על מוליכים חשמליים במערכת העצבים המרכזית. ולכן תופעות כאלה צפויות להופיע בתחילת הטיפול ונעלמות לאחר מכן (חשוב לעדכן את הרופא המטפל בכך + קרובי משפחה שיש תלונות כאלה כאשר מתפתחים). בריאות שלמה,

09/11/2019 | 10:30 | מאת: NOT_FOUND

כדאי להמשיך להמתין בסבלנות ובמקביל לקחת כדור הרגעה- ואבן למשל? או שכדאי לבקש אשפוז עד לייצוב? הציפרלקס הוא כדור שהטיב עמי במשך שנים. הפסקתי אותו לפני חצי שנה וחזרתי אליו בעקבות חזרתן של החרדות.  ואני בטבעי לא אדם אובדני, כשחזרתי לטיפול בכדור אחרי הפסקה של חצי שנה המצב החמיר עוד יותר, פתאום אני מרגישה מעורערת ומבולבלת ברמה שהניתוק החמיר לי ואני מתחילה להטיל ספק בכל דבר.ונכנס בי מן דכאון ומחשבות שאני בכלל לא מבינה מאיפה הן באו. יש לי עוד חיים בחוץ שאני רוצה לחיות. למעשה לאחר שחוויתי התקף דיסוצאציה, ניתוק פניתי למיון ולמעשה שם אמרו לי לחזור לציפרלקס. הפסיכיאטרים גם שיחקו לי עם המינונים, העלו לי ל15 ואז חזרתי ל10 למינון שתמיד הייתי לוקחת ואני כבר מעל לשבועיים עם המינון המקורי ולא חשה הטבה. השאלה אם נכון להחליף כדור ובכלל, אחרי נזק כזה גם אם הוא זמני השאלה אם בכלל כדאי לי להכנס לעסק הזה של תרופות פסיכיאטריות. לא יודעת מה ההשלכות של זה עכשיו, מה שבטוח זה יותיר בי טראומה לכל החיים התופעת לוואי הנוראית הזו. אגב האם יכול להיות שאני צריכה לחזור לציפרלקס המקורי? שאיתו התחלתי בעצם ואז מפאת מחסור במלאי נתנו לי אסצטיואלופרם. אשמח שוב למענה רעות

08/11/2019 | 04:59 | מאת: דורון

אני מקבל מזרקים עם חומר לטיפולי האישי מבית מרקחת שמים לי מזרק מלא ( 100) אני משתמש בחצי מהכמות האם יש אפשרות לשמור את הכמות הנותרת? כוונתי קודם להזרקה לשמר בתוך בקבוק מיוחד של קופת חולים תודה רבה

שלום, יש לציין את שם הזריקה?!

07/11/2019 | 16:36 | מאת: שני

היי, התחלתי ליטול כדורי נרבן בשל מתח לחץ ומחשבות טורדניות, מידי פעם אני יוצאת ושותה משקה אכוהולי עם חברים כמובן במידה (למשל כוס משקה או בירה אחת) על הקופסא של הכדורים רשום שאין לשתות משקאות אלכוהולים בזמן הטיפול בכדור. אשמח לדעת מהי הסיבה שאסור? והאם אם אשתה משקה אחד זה מסכן אותי ? או שזה אפשרי לשתות משקה אחד ללא כל פגיעה כלשהי. אשמח לקבל תשובות אני מאוד מוטרדת מהעיניין ולא רוצה לפגוע בעצמי אבל תקופת הטיפול היא ארוכה ומידי פעם לשתות מעט להשתחרר עם חברים זה אכן נחוץ. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי רשימת המרכיבים מדובר במרכיבים טבעיים. לא צפוי להיות אינטראקציה עם אלכוהול. אבל יש לשים לב לא לבצע פועליות מצריכות ריכוז כגון נהיגה., מכיוון שיש חשש לדיכוי מערכת עצבים מרכזית. בריאות שלמה,

07/11/2019 | 14:21 | מאת: חנצוק

בת 60. בגלל אבצס בלחי מקבלת דאלאצין 300 c 4 פעמים ביום (מספיקה רק 3 פעמים ביום), לוקחת כבר , זה היום הרביעי, וסובלת מריפלוקס וחוסר יכולת לאכול בגלל התקיעות בושט/קיבה,,,, האם עלי להחליף תרופה??? מה אתה מציע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן טיפול בדלצין עלול לגרום לכאבי בטן ושינוי בהרגלי יציאות (שלשולים) ואפילו בחלק מהמצבים לזיהומים נלווים במערכת העיכול כולל CDI. בכל מקרה יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך טיפול, ובמקרה ואין רגישות לפניצילינים ניתן לשקול טיפול באוגמנטין או ציפורל. אם משך הטיפול קצר ניתן להמשיך את משטר הטיפול הנוכחי ולסיים אותו למרות התלונות שיש לך. בריאות שלמה,

06/11/2019 | 13:44 | מאת: אביאל

היכן אני יכול להשיג את הזריקות הנ"ל: papaverine+phentolamine האם יש בבית מרקחת של קופ"ח כללית? תודה

צריך לבדוק עם קופות חולים. האתר לא מיועד לשאלות אלה.

05/11/2019 | 21:38 | מאת: בלונזית

אני נוטלת טסיגנה בשל מחלה כרונית cml. בשל דלקת בגיד ניתן לי קספו ועכשיו בשל כאב בגב העליון ניתן לי רוקסט האם ניתן לקחת את שלושתם? האם יש הגבלת זמן (הרופא נתן רוקסט ל 12 יום וקספו ל 10) והאם ניתן לבלוע את הקספו והרוקסט ביחד ( כלומר מיד אחד אחרי השני)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה ליטול ביחד ולא אמורה להיות אינטראקציה. בריאות שלמה,

05/11/2019 | 20:54 | מאת: שירה

אמורה בקרוב להתחיל כדור בשם פריזיום רציתי לדעת כי בלבלו אותי האם צריך לקחת אותו אם האוכל או אפשר גם בלי קשר לאוכל ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין הגבלה - ניתן לקחת עם או בלי אוכל, זה לא משנה. בריאות שלמה

05/11/2019 | 10:02 | מאת: נועה

שלום. הייתה לי ככל הנראה דלקת בשרירי החזה, אורתופד נתן לי מרשם לברקסין. לקחתי למשך 5 ימים והפסקתי כי הרגשתי יותר טוב.(למרות שאמר לקחת 10 ימים) אציין כי הייתי בין מחזורים, אחרי טיפול ברקסין היה לי דימום חום מהנרתיק מלווה בגושים קטנים. חשבתי שזוהי השתרשות. לאחר שבוע הרגשתי שוב לא טוב רק בצד אחד ולקחתי כדור אחד של ברקסין על דעת עצמי.( יום שישי האחרון). באותו הלילה התעוררתי עם כאבי בטן חזקים בבטן תחתונה, אחרי שהלכתי לשירותים ורציתי לחזור למיטה איבדתי את הראיה למשך כדקה עד שהכל הסתדר.. מאז לא חזר על עצמו. כמובן שלא לקחתי כדורים נוספים. אני היום ביום 6 למחזור והוא היה אמור להפסק כבר אבל הוא ממשיך ואפילו רחוק מלהגמר, בצבע חום כהה עם גושים קטנים. האם כל זה יכל להגרם מהברקסין? מה עושים עם זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טיפול בברקסין עלול לגרום לכאבי בטן עזים ולפעמים לא נסבלים. ככל הנראה שמה שיש לך מבחינת תופעות במערכת העיכול מבחינת כאבי בטן נובע מטיפול בברקסין. מבחינת הדימום יש לפנות לרופא לשלילת סיבות נוספות. בריאות שלמה,