פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
11942 הודעות
7724 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

אשמח אם תוכל לפרט, במקרה שלי- עברו כבר 48 שעות מהיחסים הלא מוגנים

18/02/2020 | 10:58 | מאת: קרן

שלום דר ברצוני לדעת האם שימוש קבוע בתוספי תזונה סמחברת סולגאר , שמכיל קולגן/ חומצה אילורנית יכולים להזיק בעתיד בצורה כלשהי לגופנו ?

16/02/2020 | 17:01 | מאת: א.צ.

בחור צעיר שלקח פרופסיה נגד התקרחות במשך כ-3-4 שנים ללא תופעות לואי (לא ידוע לגבי פוריות). האם מומלץ להפסיק את נטילת התרופה בבת אחת או בהדרגה?

שלום, לא יודע לנו על הנחיה כזו !!! לא בספרות המקצועית ולא בעלון.

16/02/2020 | 13:55 | מאת: יעל

שלום, אני בהריון שבוע 19. בשל הדבקה בשיגלה עלי ליטול את התרופה הנ"ל. הרופא הורה ליטול 2 כדורים ביום הראשון ואז בימים 2-5 כדור אחד ביום. מעולם לא נטלתי תרופה זו ואני חוששת מאלרגיה. קראתי את.רדימת תופעות הלוואי המחייבות יעוץ רפואי מיידי ומאד נלחצתי. לא ידוע על רגישות לתרופות אצלי אך לפני חצי שנה כשניתן לי קולוטל לאחר 2 כדורים הרגשתי קושי בנשימה. מה דעתך? האם ליטול?

שלום, אזיטרומיצין הינה אנטיביוטיקה בטוחה בהריון ואינה מעלה את הסיכון לעובר מעבר לסיכון הבסיסי. ולכן אין לך מה לדאוג, מה שצריך להדאיג אותך זה שלא לטפל בשיגלה בהריון. אינני רואה שום סיבה לדאגה, אזניל הינה אנטיביוטיקה שנותנים בילדים בביטחון ללא דאגה. מדובר באנטיביוטיקה עם משטר טיפולי קצר במיוחד ולכן יש ליטול את התרופה ללא חששות. בריאות שלמה,

13/02/2020 | 20:42 | מאת: קורל

שלום חבילות אורגלוטרן שהיו חשופות לשמש ישירה מהחלון למשך מספר ימים, הזריקות היו סגורות באריזה המקורית והטמפרטורה לא הגיעה ל - 30 מעלות ( הטווח שכתוב על האריזה), האם אפשר להשתמש? היעילות לא נפגעה?

שלןם, תנאי אחסון : יש לאחסן בטמפרטורה שבין מעלות 30-2, יש לאחסן באריזה המקורית על מנת להגן מפני אור. אם הטמפרטורה לא עלתה מעל 30 ולא היה חשיפה ישירה (מחוץ לאריזה) לשמש ניתן להשתמש. השאלה איך ידעת שטמפרטורה לא עלתה מעל 30 ?!! במקרה ואכן לא עלתה ניתן להשתמש.

16/02/2020 | 09:01 | מאת: קורל

תודה על המענה, הזריקות היו באריזה, זה היה כשהיו כמה ימים חמים לפני כשבועיים, הטמפרטורות בתחזית היו 26-27 באזור שלי ולכן אני מניחה שלא הגיע לכך, האם לא כדאי להסתמך על כך?

12/02/2020 | 12:37 | מאת: ברך

בת 21, עברתי ניתוח לשיחזור רצועות צולבות והרצועה הצדדית פנימית, הסרת המיניסקוס וחיזוק רצועה צדדית חיצונית. יש לי אתופן 400 פעמיים ביום, אופטלגין וזלדיאר.. האם ניתן לשלב בין תרופות בכדי לקבל השפעה חזקה יותר? (ללילה נגיד)

שלום, כן אין מניעה. רק יש לשים שאין להשתמש באופן תדיר. עדיף ליטול אופטלגין בטיפות מאשר כדורים (קבלת אפקט יותר מהיר). בנוסף יש להעלות תדירות מתן של זלדיאר במקום שילובים. בריאות שלמה,

12/02/2020 | 06:26 | מאת: יעל חן

האם מותר לשתות קפה בבוקר מיד אחרי נטילת אלטרוקסין? לא לאכול, אבל האם מותר לשתות קפה? בבקשה תשובה למייל שלי ללא פירסומים או בטקסט לנייד

שלום, אלטרוקסין יש ליטול לפחות חצי שעה לפני ארוחת הבוקר ולפני נטילת תרופות אחרות כולל קפה (ובעיקר אם מדובר בחלב סויה אשר עלולה להפחית ספיגת התרופה). ולכן כן יש להפריד. בריאות שלמה,

12/02/2020 | 03:21 | מאת: יעל

אני נמצאת קרוב לחודשיים הראשונים של ההריון. אני עם דלקת חניכיים עם כאב בלתי נסבל. האם אני יכולה לקחת כדורי אקמול עד שאפגוש רופא?

אין מניעה, אקמול הינה תרופת הבחירה בהריון. רק יש לציין שאם יש דלקת , אקמול לא מטפל בדלקת ויש לשקול חלופה אחרת. ולכן חשוב לפנות לרופא לבדיקה. בריאות שלמה

10/02/2020 | 22:22 | מאת: יעל

שלום, יש לי פטריה קלה בציפורן . לא הכי מומלץ כדורים אבל זה הדבר היחיד שיעלים. קיבלתי תרופה של חברת טבע בעבר והרגשתי רע מאוד תוך שבועיים והפסקתי ואז חזרתי לעצמי. אחרי כמה שנים קיבלתי תחליף גנרי אחרי בעצם כל התרופת הם טרבינפין. לקחתי את הכדור עם חששות רבים ובקושי גמרתי קופסא מהפחד. כיום רוצה לטפל אבל יש רק את חברת "טבע "בפארמים שעושה לי לא טוב. למה של חברות אחרות הכל תקין ושל טבע לא?

שלום, מה זאת אומרת הרגשתי רע ?! האם היה תופעות לוואי או תגובה בלתי רצויה ? כישלון טיפולי נקבע לא לפי הרגשה אלא לפי תגובה ותופעות לוואי. בכל מקרה לא אמור להיות, אבל עדיין יש כאן עניין אינדיוואלי ולכן במקרה וזה לא עושה טוב יש לשקול חלופה מחברה אחרת. בריאות שלמה,

התבלבלתי .זה אחרי 3 שעות לפחות. האם מותר לקחת זינט אחרי שאכלתי לפני 3 שעות ?כי רשום קיבה מלאה.. ודרך אגב רציתי לשאול- רשום שזה מוריד מהיעילות של אומפרדקס שאותו אני לוקחת.הרופא אפילו לא אמר כלום.זה נכון?? גם רשום שזה גןרם להתפשטות קנדידה .ויש ישש שיש לי קנדידה. מה אפשר לעשות?אני כבר לטקחת תוסף חמוציות עם פרוביוטיקה.

שלום, 1. אין בעיה אם אכלת ולקחת. 2. אין דאגה מפני פגיעה ביעילות של אומפרדקס, ואין מניעה ליטול ביחד. 3. בד"כ ללא קשר לזינט יש חשש מפני עליה מפני קנדידה (השמדת חיידקים מעלה את הסיכון להתפתחות פטרת), ולכן יש לעקוב ואין מניעה ליטול אנטיביוטיקה למשהו עם קנדידה. בריאות שלמה,

09/02/2020 | 23:42 | מאת: אחמד

שלום אני עובד משמרות וכשעובד ערב,כל הלילה אני ער עד הבוקר ואוכל זאת אומרת בבוקר הבטן לא ריקה מה אפשר לעשות בקשר לתרופה הזו, האם חייב לקחת עם בטן ריקה? כמה שעות צריך להיות ריקה לפני נטילת התרופה? הערה אני נוטלאמפרודיקס כי חייב לקחת אחריה תרופות מפני שעברתי צנתור אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

שלום, אמפרדקס יש ליטול את התרופה כ־30 דקות לפני הארוחה. אכן חשוב לקחת את התרופה אחרי צינתור (כי עכשיו אני מניח שאתה נוטל שני נוגדי טסיות (מדללי דם)). בריאות שלמה,

08/02/2020 | 17:44 | מאת: רונה

רשום לקחת אותו על קיבה מלאה מותר לקחת אותו שעתיים אחרי אוכל?

אין מניעה

שלום רב בן 81 עם ציפורן חודרנית קיבל צפוויט פוטרה 4 פעמים ביום למשך שישה ימים לאחר לקיחת 10 כדורים הוא שכח לקחת יום שלם ועקב כך בכלל הפסיק לקחת את הטיפול התרופתי ולא מוכן להמשיך בו האם זה מסוכן? האם זה יכול לפגוע בו?

שלום, קיצור תקופת הטיפול עלולה לפגוע באפקט שמתקבל מהטיפול. ולכן יש לפנות בחזרה לרופא המטפל לחלופה טיפולית. קיצור תקופת הטיפול האנטיביוטי עלול ליצור עמידות לטיפול. בריאות שלמה,

שלום, בן 46, 1.70, 104 ק"ג. לא רגיש ולא אלרגי לכלום. קיבלתי לקחת סימבקסון 10 כנראה בגלל אחוזי שומן מעט גבוהים. אמרו לי לקחת לפני שינה. אצלי זה חצות. 1. מדוע בלילה או לפני שינה? 2. לקחתי מספר כדורים לאורך השבועות האחרונים אך לא התמדתי לילה לילה. לפעמים היה הפסקה של שבוע או יותר בין כדור לכדור.(פשוט שוכח). אתמול לקחתי כדור אחד בחצות. במהלך ה 6 שעות של הלילה קמתי להשתין 4 או 5 פעמים כולל פעם אחת שברח לי במיטה. כיוון שלא היה לי מצב כזה אף פעם, אני שואל האם יש קשר בין הכדור הקטן הזה לכמות השתן שהיה וברח לי במהלך לילה קצר אחד של 6 שעות? אם כן, מה ניתן לעשות או האם יש אלטרנטיבות? בתודה,

שלום, התרופה איננה גורמת לשיתון יתר. יש לפנות לרופא המטפל לשלול סיבות אחרות במידה והתופעה חוזרת על עצמה במהלך הימים הבאים. אם זה מקרה ראשון אין דאגה, אבל במקרה וזה חוזר מצריך בירור. בריאות שלמה,

06/02/2020 | 01:03 | מאת: גל

שלום, לאחרונה נשאלתי על אלרגיות לתרופות ואמרתי שאין, אלא שנזכרתי שלפני שנים השתמשתי במשחת בן-גיי לכאבי גב ומיד כל העור נהייה אדום כהה והחל לשרוף עד שרצתי למקלחת לשטוף את זה. מה יש במשחה שייתכן ואני אלרגית אליה? תודה

שלום, METHYL SALICYLATE 15% MENTHOL 10%

שלום וברכה. רציתי לשאול האם לכדור שינה נוקטורנו 3.75 יש שיחרור מושהה? אם לא, אז מדוע כתוב בעלון לצרכן שאסור לחצות אותו? אני סובל מבעיות שינה ומתקשה להירדם בסביבות פעמיים בשבוע, כל פעם מסיבה אחרת. אני לוקח רק חצי כדור כי אני חושש מתופעות הלוואי לטווח הארוך של התרופה. גם חצי כדור בד"כ עוזר לי להירדם רק שאני צריך לבלוע מהר כי יש לו טעם מר באופן מזעזע. האם יש סיכון בכך? עלול לגרום נזק לגרון/וושט?

לפי ההנחיות רשום שאין לחצות. אבל מדובר בכדור ללא שחרור מושהה ועיקרונית ניתן לחצות. בקליניקה לפעמים חוצים.

05/02/2020 | 22:43 | מאת: מרינה

ערב טוב מה מהמינון לילדה בת 14 ששוקלת 60 קייג של מוקסיפן פורטה לדלקת גרון חיידקית חום גבוה ושיעול?? תודה רבה

שלום, מינון מומלץ : 500 מ"ג שלוש פעמים ביום. בריאות שלמה

05/02/2020 | 21:37 | מאת: טל

הרופא רשם לי סינופד בעקבות וירוס עם חןם שיעול ונזלת לקחתי היום פעם אחת, ולאחר שעתיים נהיה לי יובש חזק מאד בפה גם קצת באף ובעיניים בעיקר בפה האם זה מסוכן? אני צריכה לפנות למיון?

בוקר טוב, זה האפקט של התרופות. לא מפחיד וניתן להמשיך בטיפול

האם ניתן לרכוש את התרופה cantharone באופן עצמאי? ולהכניס אותה לארץ? יש לבני יבלות ויראליות. היינו אצל רופא שהשתמש בתרופה זו. ניתן לרכוש אותה בחול. לכן אני שואלת אם אני יכולה לרכוש לבד ולהשתמש לבד?

נא לבדוק עם רשתות הפארמה

03/02/2020 | 17:59 | מאת: אבי

שלום, אני נוטל אוגמנטין (875 גר) לטיפול בדלקת גרון. האם ניתן להשתמש בכדור שינה של (סליפ אייד) במשך תקופת השימוש באנטיביוטיקה? תודה רבה

שלום, אין מניעה בריאות שלמה

02/02/2020 | 20:36 | מאת: לולה

שלום, עשיתי לייזר בפנים, להוצאת נימים, הרןפא אמרה לי להשתמש בביאפן,ויש לי בבית פוסידין, אפשרי?

שלום, לא, בביאפן הינה משחה לטיפול בכוויות ולטיפול אחרי לייזר, לעומת כך פוסידין משחה עם מרכיב אנטיביוטי שאין צורך להשתמש בה כל עוד שאין זיהום חיידקי.

02/02/2020 | 16:36 | מאת: א.צ.

1. האם יש חשש כלשהו (אפילו באחוזים קטנים) לפגיעה בפוריות של גבר צעיר שנוטל פרופסיה לעצירת ההתקרחות ? 2. האם התרופה מגבירה את הסיכון לסרטן ערמונית אלים?

שלום, 1.תופעות לוואי שכיחות בעיות שפיכה, ירידה בחשק המיני, ירידה בכמות הזרע, הפרעות בזקפה. 2. זה עלול להיות אבל נדיר. ולכן במהלך הטיפול יש להיות במעקב קבוע אצל הרופא המטפל. הרופא עשוי להורות למטופל לעשות בדיקות שונות, כמו בדיקת PSA (שמשמשת אינדיקציה מסוימת להתפתחותו של סרטן הערמונית).

02/02/2020 | 12:33 | מאת: אורח

האם ניתן לקחת קרדילוק ואדוויל יחד? תודה

אין מניעה. רק יש לקחת בחשבון את משך הטיפול באדוויל ואם יש מחלות רקע שמצריכות היזהרות ממתן אדוויל כגון יל"ד או אי ספיקת כליות

02/02/2020 | 12:18 | מאת: אבי

אני נוטל MICROPIRIN 100MG ו-LIPITOR 20MG. האם מותר ליטול במקביל תוספי מזון כגון אומגה3, Q10, אבקת עלי מורינגה

אין מניעה

02/02/2020 | 12:02 | מאת: מירי

שלום, אני משתמשת בגלולות מינס ובמקביל לוקחת כדור אחד של אנטיביוטיקה מסוג צפוויט פורטה פעם ביום לטיפול מניעתי בדלקת בשתן. בנוסף אני גם לוקחת פרוביוטיקה. לפני שבוע שכבתי עם חבר שלי, השתמשנו בקונדום אך בסוף האקט נזל קצת זרע מחוץ לקונדום מלמטה. האם אני עדיין מוגנת מפני הריון למרות האנטיביוטיקה?

שלום, טיפול אנטיביוטי בצפוויט פורטה לא אמור להשפיע על הסיכוי להרות - אין השפעה. כל טוב,

02/02/2020 | 08:27 | מאת: אייל

שלום רב, שלשום כמעט נפלתי, התחלקתי ןתפסתי את כל הגוף עם יד אחת בדלת. למחרת )אתמול( קמתי כששתי הידיים שלי לא מתרוממות מאוד תפוס מהאזור של בית השחי.. אני עובד בעבודה שמצריכה פעילות של הרמה של הזרועות. איזה כדור מומלץ לקחת? אטופן, או וולטרן ? אתמול לקחתי וולטרן אבל קמתי רק ממש קצת יותר טוב. השאלה מה יותר עוזר למניעת דלקת וריפוי ולא רק כאב

שלום, קודם כל צריך לדעת את האם קיימות מחלות רקע ? מכיוון שבחלק ממחלות הרקע אטופן או ולטרן לא מקובל לתת אותם. במקרה ואין מחלות רקע ניתן ליטול אטופן 500 מ"ג פעמיים ביום עם אוכל. בריאות שלמה

הי האם אפשר לקחת טבליות למוסין לכאבי גרון ובאותו יום לשתות תמצית זרעי אשכוליות (10 טיפות מהולות בחצי כוס מים)??

אין מניעה

01/02/2020 | 07:55 | מאת: סיגל

לקחתי לפני שעה וחצי רוקסט פלוס לטיפול בכאב ראש, אך זה לא עוזר לי, אפשר לקחת עכשיו נורופן קוויק?

אין מניעה

31/01/2020 | 06:45 | מאת: אפרת

שלום אני לוקחת סרנדה ומניקה האם אפשר לצרוך כדורי חילבה לעידוד יצור החלב?האם יש הגבלה? תודה

שלום, אין מגבלה לנטילת חילבה עם סרנדה שאכן אפשר לקחת בהנקה. בקשר לבטיחות חילבה ניתן לפנות למרכז טרטולוגי.

30/01/2020 | 18:44 | מאת: עומר

שלום, לפני כמה ימים קיבלתי מהרופא משפחה מרשם לתרופות עקב בחוסרים של חומרים בגוף. בתקופת הצבא הופעתי לשימוש בפרוקל (52מג ברזל) עקב מחסור חריג בברזל והפסקתי באמצע, ובגלל שגם בבדיקות האחרונות נמצא הברזל נמוך יחסית, רציתי לשאול אם יש אפשרות לקחת אותו בנוסף לתרופות שהרופא רשם. התרופות שקיבלתי: ויטמין בי 12 חומצה פולית 5מג לטיפול באנמיה מגאלובלאסטית ויטמין די3 7 טיפות ביום תודה רבה מראש

אין מניעה

30/01/2020 | 00:05 | מאת: א.צ.

האם יש חשש שאחד מהחומרים האלה פועל כמדלל דם?

hi Saw palmetto might slow blood clotting. There is some concern that it might cause extra bleeding during and after surgery. Stop using saw palmetto at least 2 weeks before a scheduled surgery. ולכן יש דיווחים על כך. לעומת כך בקשר ל- Finasteride אין השפעה על דימומים. תודה,

28/01/2020 | 18:39 | מאת: ר

האם הכדור למוטריג׳ין פוגע ביעילות של כדור למניעת הריון (כמו פוסטינור)?

שלום, קיימת בספרות המקצועית אזהרה לגבי השילוב. למוטריג'ן עלול להפחית את האפקט של הפוסטינור. בנוסף מהצד השני הפוסטינור עלול להפחית את הרמות והאפקט של למוטריג'ין.

26/01/2020 | 17:23 | מאת: רעות

נמצאת באשפוז ים. לפני כחודש התחלתי טיפול באנאפרניל שעלה בהדרגה ל150 מ"ג. בשבוע האחרון חלה החמרה קשה במצבי בחרדה עם קוצר נשימה קשב בעיקר וגם בדיכאון והוחלט להוסיף לי פנרגן 25 מג ואיסיבל (ואליום) במינון של 5 מ"ג. האם שילוב זה בטוח ומקובל? מתי אמור להשפיע האנפרניל? חוששת מהתמכרות לכדורי הרגעה, הם ניתהו לי לתקופה עד שהאנפניל יחל להשפיע. רעות

שלום רעות, אין בעיה עם השילוב. רק יש לשים לב שהשילוב עלול לגרום לישנוניות ודיכוי מערכת עצבים, דבר אשר מחייב זהירות בעבודה היומיומית אבל זה לא מפחיד. מבחינת האפקט אז התרופה מתחילה לתת אפקט טיפולי אחרי 1-2 שבועות מתחילת הטיפול, כאשר האפקט המקסימאלי נצפה אחרי 8-12 שבועות. בריאות שלמה,

25/01/2020 | 19:50 | מאת: איתן

שלום האם ניתן לנטול ניטאגיזון(נגד פסוריזיס) יחד עם למיקטל? אותה שאלה רלוונטית גם לגבי נטילת ניטאגיזון קלונקס או סטילנוקס (משתמש פעם בשבוע בממוצע)? תודה

שלום, אין מניעה בריאות שלמה

האם מותר לקחת גינסינג קוריאני וסיבירי ואשווגנדה ומזון מלכות וB complex וויטמין D ומגניזיום ציטראט עם התרופות הבאות : סוליאן, סירוקסט, מירו, טגרטול, קלונקס, דרלין, פנרגן?? תודה רבה

23/01/2020 | 07:10 | מאת: סיגל

האם ניתן לשבור כדור טוביאס ולקחת חצי כדור? ידוע לי שיש תרופות שאסור לשבור את הכדור.

שלום, השאלה היא למה לחצות ?! יש כדורים של 4 מ"ג או 8 מ"ג , ולכן אם יש כדור של 4 מ"ג אין תועת טיפולית בהפחתת מינון. ואם מדובר בכדור של 8 מ"ג אז יש לשנות לכדור של 4 מ"ג. כן, מה שציינת נכון שאין לחצות את הכדור לפי ההנחיות ממשרד הבריאות. בריאות שלמה

22/01/2020 | 20:28 | מאת: איתן

האם ניתן לקחת ברקסין יחד עם ואבן? תודה. איתן

שלום, אין מניעה בריאות שלמה

שלום רב! אני מטופלת בטרנדייט כדור נגד לחץ דם גבוה במינון של 200 מ״ג פעמיים ביום. האם ניתן לשלב עם כדורים כמו דקסמול סינוס וגם נוסידקס לטיפול בצינון וגודש? תודה רבה

האם ניתן לקחת נוסידקס בהנקה?

שלום, לפי ההנחיות בארץ שאין להניק בזמן שימוש בתרופה הזו , ויש לשקול חלופה אחרת. בחיפוש במאגרי מידע מקצועיים מציינים ששני החומרים הפעילים בתכשיר לא נבדקו מספיק בבני אדם, אבל כנראה שניתן להשתמש בהנקה.

שלום שוב! לא הבנתי לאיזה מהתרופות שציינתי התכוונת? טרנדייט דקסמול סינוס או נוסידקס( שבינתיים נודע לי שלא נמכרת יותר בארץ) תודה

21/01/2020 | 02:37 | מאת: קרוליין

לפני שבוע חטפתי דלקת ברגל כאבי תופת עכשיו התחלתי לקחת כדור קטפלם רופא אורטופד נתן לי ל-20 ימים כשחטפתי התקף מהגב לרגל עכשיו אני בטיפשותי לקחתי את הכדור 4 ימים והפסקתי ואתמול המשכתי לקחתי את הכדור פעם אחת ביום הְשאלה מתי הכאבים יפחתו והדלקת הזאת תעבור בבקשה תעזור לי אני במיטה ?

21/01/2020 | 02:38 | מאת: קרוליין

מתי אני יתחיל להרגיש שיפור בכאבים והדלקת תעלם זה שבוע שני עכשיו?

21/01/2020 | 02:40 | מאת: קרוליין

אני מרותקת למיטה אבל המצב הנפשי שלי מושפע מהמצב שלי היום ירדתי קצת מהמיטה ויכלתי קצת להתהלך

שלום, בד"כ מדובר בתרופה שנלקחת שלוש פעמים ביום (כתלוי במינון). חשוב לציין שלתרופה יש פרופיל תופעות לוואי רחב כולל כיב כיבה/ פגיעה כלייתית ועליה בלחץ דם. ולכן תחת טיפול בתרופה יש לשתות הרבה מים, וליטול את התרופה עם אוכל למניעת כיב. אין מה להתרגש אם פספסת את הטיפול ליום אחד, אבל חשוב לציין שתדירות טיפול צריכה להיות מתאימה ולא ליטול את התרופה לפי ההרגשה שלך (אם יש כאב או לא)- בהנחה שכן יש דלקת (חשוב דלקת) אז יש להמשיך עם הטיפול בתדירות המתאימה וסיום הקורס הטיפולי לעשות בדיקת דם על מנת לראות האם התפקוד הכלייתי נשאר יציב (אין פחד מהטיפול אבל מחייב מעקב). קטפלם הינה תרופה טובה אבל ניתן לשקול עם הרופא המטפל החלפה ל- ETOPAN עם פחות תופעות לוואי- אבל שוב אין מניעה מטיפול בקטפלם אם את מקפידה על שתייה ומעקב. בריאות שלמה

ראה תשובה קודמת

30/01/2020 | 06:21 | מאת: קרוליין

אני סובלת אתמול פספסתי כדור איזה כאבים

20/01/2020 | 21:34 | מאת: NOT_FOUND

שלום, אני מקבל סלזופירין בשביל קרוהן ודלקת מפרקים, (כרגע לוקח 1.5 גרם ליום, ואמור להגיע ל2 גרם ליום). 1. אני נוטל בנוסף גם פנטסה 500 מ''ג ליום, האם אפשרי השילוב בין פנטסה לסלזופירין? 2. מדיי פעם מופיעים לי פצעים בפה שבטוח ששייכים לתרופה כי לפני שנטלתי אותה לא היו לי. בפעם הראשונה שהופיעו פצעים בפה הפסקתי את התרופה מחשש שמדובר בתופעת לוואי רצינית, ולאחר מכן הפצעים עברו והמשכתי שוב עם התרופה. כרגע הופיע פצע אחד בחיך שעובר ואז שוב מופיע, ולפעמים מופיע פצע בפנים הלחי. ידוע לי שיש סכנות ששייכות לתרופה כמו תסמונת סטיבן ג'ונסון, אבל השאלה שלי היא האם ממה שידוע לך, יכולה להיות תופעת לוואי של פצעים בפה שהיא אינה תופעת לוואי מסוכנת? תודה.

שלום, כאשר מדברים על STEVEN JOHSON SYNDROME אז מדובר ברגישות בעור אשר מערבת יותר מ- 30% משטח הגוף ולכן זה פחות סביר. יש לציין שכיבים בפה מרמזים על זיהום (כנראה חיידקי וגם לשלול פטרייה) מכיוון שמדובר בשתי תרופות מדכאות מערכת עיכול. ידוע לנו שסלזופירין עם פרופיל תופעות לוואי גרוע ולכן בד"כ החולים מקבלים טיפול ב- פנטסה במקום, מכיוון שלפנטסה יש פחות תופעות לוואי. יש לברר עם הרופא המטפל את חיוניות הטיפול המשולב ה"ל ?!!! בנוסף לברר עם הרמטולוג האם ניתן לשקול תרופה חלופה במקום סלזופירין. בריאות שלמה,

20/01/2020 | 12:39 | מאת: דנית

שלום, אני חודשיים אחרי טיפול כימותרפי, וכעת מקבלת אחת לשלושה חודשים רק אווסטין. יש לי לחץ דם גבוה (מעט), שמאוזן בד"כ ע"י טריטייס. בכל פעם שאני מגיעה לבית חולים לקבלת טיפול, למרות שאני לוקחת אל הטריטייס בבוקר - כרגיל, עולה לי לחץ הדם מאוד מהתרגשות ומפחד. בפעמיים האחרונות כשהגעתי לטיפול, רק אווסטין, עלה לי מאוד לחץ הדם: בפעם הראשונה - עלה לי לחץ הדם וכשלקחתי קלונקס 0.5 מ"ג, הוא ירד, די במהירות, היתה לי סחרחורת אבל יכולתי לקבל את האווסטין. בפעם השניה לפני מס' ימים, כשאותו מצב חזר על עצמו שוב- לקחתי קלונקס, שוב היתה לי סחרחורת, אבל לחץ הדם שלי לא ירד, לא נרגעתי מהכדור - אלא להפך, ולא יכולתי לקבל את הטיפול שנדחה. השאלה שלי היא- האם תוכל להמליץ לי על איזשהו כדור שירגיע אותי לקראת הטיפול במצב של לחץ דם גבוה, ולא יגרום לי לסחרחורת? יש לי בבית גם אלפרליד 0.25 מ''ג, וכן אסריל 12.5 מ''ג, שניתנו לי בזמנו ככדורי SOS במקרה של לחץ דם גבוה בבית. מה דעתך? אני ממש לא יודעת מה לעשות ועל כן אעריך כל עצה מצדך. תודה רבה.

שלום, אם מדידות לחץ הדם שלך לאורך היום בטווח הרצוי (ולא מדובר בלחץ דם גבוה לאורך היום ) אז יש מקום לקבל רק טיפול נוסף סביב העלייה בלחץ הדם (או טיפול להרגעה). הטיפול בד"כ כאן הינו טיפול התנהגותי של הרגעה ככל האפשר. ניתן להיעזר ללא ספק ב- אלפרליד - הטיפול מרגיע ויעיל, ובמקרה וסביב הטיפול עדיין לחץ דם גבוה ניתן להיעזר בכדור של ACERIL - טיפול בתרופה הזו בעל השפעה קצרת טווח. בריאות שלמה,

הבן שלי כשלוקח את האנסטרזול הוא כחצי דיקה מוצץ את הכדור עד שמצליח לבלוע אותו האם זה בסדר? הוא לא מצליח לבלוע אותו באופן מידי אני מניחה שהכדור מעט מומס בפה עד שמצליח לבלוע . דבר שני האם האנסטרזול אנחנו מהבודדים שלוקחים או עוד הרבה ילדים לוקחים זאת בעניין של בעיות גדילה?

שלום, עיקרונית אין ללעוס את התרופה ויש ליטול בשלמותה. אבל במקרה וזה קשה לו והוא מוצץ את התרופה יש לשתות מים לאחר מכן במטרה להכניס את השארית למערכת העיכול. בקשר לשימוש עדיף להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג.

17/01/2020 | 18:13 | מאת: לין

היי, נטלתי מספר לא מבוטל של כדורי איבופרופן בעקבות כאבי ווסת (ברקע אנדומטרימיוזיס) במשך 4 ימים (קשה לי לומר כמה, אבל 6 ליום בערך פלוס מינוס ) . לאחר שבועיים גיליתי שאני בהיריון ושהדימום לא היה ווסת. למעשה לקחתי בתחילת שבוע 4 להיריון המון כדורים מהסוג הזה. בנוסף , יום לפני שגיליתי על ההיריון , היה לי דימום כבד עם כאב איום ונאלצתי לקחת שוב 2 כדורי איבופרופן. האם אני צריכה להיות מודאגת מנזק לעובר ? מודאגת מאוד

שלום, ההנחיה שלנו שיש חלופה טיפולית לנשים בהריון לטיפול בכאב כולל אקמול ואופטלגין, ולכן במקרה של כאבים יש לשקול שתי האפשריות לעיל. בקשר לאיבופרופן אכן השימוש בתרופה הזו הינו בעייתי ועלול לגרום לסגירה של כלי דם שנקרא דוקטוס ארטריוזיס בעובר אבל זה מתרחש כאשר האם נוטלת את התרופה בטרימסטר השלישי. ולכן הדאגה מהתרופה הינה משבוע 28 והלאה. ולכן אין לך מה לדאוג בשלב הזה. אבל בהמשך, נא לא להשתמש בתרופה ולטפל בכאב שתי האופציות שהצעתי לך מקודם. בריאות שלמה,

19/01/2020 | 08:40 | מאת: לין

תודה רבה על תשובתך המהירה הרגעת אותי מאוד. כמובן שמעתה והלאה אהיה זהירה יותר ובמידת הצורך אשתמש בחלופות שהצעת תודה ויום טוב !

16/01/2020 | 13:16 | מאת: שירה

שלום רב תודה על תשובתך הקודמת ובהמשך אליה: האם אפשר להמשיך עם התרופה כאשר הילד "מסתדר" עם כאבים אלו? או שזה מסוכן ומאותת שצריך להפסיק

שלום, אפשר להמשיך אין בעיה. אבל במידה ויש החמרה בסימפטומים יד ליידע את הרופא המטפל.

15/01/2020 | 19:11 | מאת: סיון

היי בני בן ה11 קיבל מרופא עור תרופה לפטרייה בקרקפת בשם ספורונקס לאחר שמשחה שהשתמשנו בה לא עזרה והפטרייה התפשטה מדוע בנטילת התרופה צריך לבצע בדיקות דם כל שבועיים?האם זוהי תרופה מזיקה או מסוכנת?פוחדת מאוד לתת לו אותה אבל מצד שני אין ברירה אחרת...עזרתכם בדחיפות..תודה רבה!

שלום, לא ציינת שם התרופה !!! אבל בכל מקרה תרופות לטיפול בפטרת עלולות לגרום לעלייה באנזימי כבד, ולכן עושים מעקב אחרי תפקוד כבדי. זה בסדר שהרופא ביקש מעקב. אין צורך בדאגה, זאת הנחייה גורפת תחת טיפול בתרופות לפטרת וזה לא קשור למצבה של הבת. בריאות שלמה,

יש לבני שפעת הוא מטופל ברקסין ונאמר שאי אפשאר לשלב נורופן האם אפשר לשלב אופטלגין או משהו אחר מלבד אקמול להוריד חום

קודם כל למה מקבל ברקסין ?! ניתן להסתפק באופטלגין טיפות ! התרופה יעילה להורדת חום. במקרה ויש התוויה מוכחת לברקסין ניתן לקחת במקביל (אבל לא באופן כרוני) אופטלגין. בריאות שלמה

14/01/2020 | 09:46 | מאת: שירה

בני בן ה12.5 מזה כ4 חודשים לוקח הורמון גדילה ובנוסף גם כדור אנסטרזול לעיכוב התפתחות גיל עממות מהיר. מזה כחודשים מתלונן על כאבים באזור עצם הזנב וכן בעורף. הוא מרבה לעשות תנועות לא רצוניות על מנת "לשחרר" את הכאבים. קראתי בתופעות לוואי שיש כאבי שרירים. האם יתכן וזה הקשר? במרפאת פיזיוטרפיה היא מרגישה שיש כמו שרירים תפוסים אצלו האם זה מסוכן הכדור הזה????? עשינו צילום עורף וגב תחתון ויצא תקין

שלום, אכן יש תופעות אלה. myalgia (2% to 6%), neck pain (2% to 5%)

15/01/2020 | 12:54 | מאת: שירה

השאלה היא? האם התופעות הנל מסוכנות או רק זה כאבים וזהו?

15/01/2020 | 12:57 | מאת: שירה

האם אפשר להמשיך עם התרופה כאשר הילד "מסתדר" עם כאבים אלו?

13/01/2020 | 21:34 | מאת: ליאת

האם ניתן לתת טיפות אופטלגין לאיש מבוגר הנוטל מדבקות BUTRANS 5 מ"ג, וסובל כעת מכאבי גב [תחתון]?

שלום, אין מניעה, בריאות שלמה,

שלום, רציתי לשאול אם אני לוקחת ציפרמיל (ממשפחת sslr) ומשלשלת זה משפיע על השפעת התרופה? ..........................................................................................................................................................................................

שלום, זה כן ישפיע על התרופה אם השלשול יהיה סמוך למתן התרופה (לפני ספיגתה).

09/01/2020 | 00:44 | מאת: מור

אני מטופלת בסימביקורט 160 כבר 10 שנים. לאחרונה לא מאוזנת ועברתי לסימביקורט 320. האם ייתכן שהעלאת המינון של הסימביקורט גורמת לפטרייה בנרתיק בגלל הסטרואידים שהוא מכיל או שהכמות כל-כך קטנה וחסרת השפעה?! בת 28. שאלה נוספת: האם באמת יש להתייחס להנחייה של ״לא להשתמש באגיסטן 4 שבועות מהפתיחה״ למרות שהמשחה נשמרה בארון תרופות לאחר הפתיחה?

שלום, בד"כ תופעות לוואי של סימביקורט הינן בדרכי נשימה, ולכן פחות סביר לפטרת וגינאלית קשורה להעלאת מינון. בקשר להנחיית אחסון, אכן יש להתייחס לתאי אחסון של החברה. בריאות שלמה,