פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
9084 הודעות
8198 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

24/11/2020 | 19:46 | מאת: שרון

שלום, אני בת 40 ולפני כשנה וחצי חשתי ברע ולאחר בדיקות דם התברר שחסר לי ויטמין b12 וחומצה פולית. רשמו לי למשך חודש כדור אחד מתחת ללשון של ויטמין b12 וכדור אחד חומצה פולית. לאחר חודש עשיתי שוב בדיקת דם והכל היה תקין, וגם הרגשתי טוב. לאחרונה, אני מרגישה שוב את אותם תסמינים שבגינם פניתי לרופא כגון חולשה, חיוורון וכו. אני יודעת שהכי טוב לערוך שוב בדיקות אבל אני נמנעת מלצאת בגלל הקורונה עמ לא לסכן בני משפחה שבסיכון גבוה. שאלתי היא, האם ניתן לקחת למשך חודש ויטמין b 12 וחומצה פולית למרות שאני לא יודעת בוודאות שחסר לי? כלומר, במידה ואני טועה ולא חסר לי האם עודף שלהם יכול יותר להזיק לבריאותי מאשר להועיל? תודה מראש

שלום, לא מומלץ ליטול תוספים אם אין בדיקה עדכנית. ולכן תשתדלי לעשות את הבדיקות לפני התחלת טיפול.

24/11/2020 | 17:34 | מאת: עדי באוור

שלום רב, אבי בן 82 ולאחרונה הוא מקבל את התרופות הבאות: mirtazapin ו- ixel. למה מיועדות תרופות אלה? האם יש להן תופעות לוואי? אם כן, מה הן? כמו כן, הוא מקבל cerebokan - למה מיועדת תרופה זו? ומה הם המקרים בהם מטופלים מקבלים אותה? תודה רבה מראש.

שלום, טיפול ב- MIRTAZAPINE הינו לדיכאון, ולכן מומלץ ליטול את התרופה בלילה מכיוון שעוזרת גם בשינה באנשים קשישים, ובנוסף מעלה תיאבון ומשקל ולכן מומלצת באוכלוסיה מבוגרת. לגבי IXEL גם לטיפול בדיכאון - תופעות לוואי עיקריות - עצירות ובחילות, אינסומניה, כאבי ראש, וגלי חום. לגבי cerebokan הינה תרופה לטיפול באלצהיימר ודמנציה, צריך לשים לב לסיכון לדמומים תחת תרופה זו, במיוחד אם האבא מקבל עוד תרופות שמדללות דם כגון אספירין או פלביקס או עוד תרופות אחרות שמעלות סיכון לדמם. רפואה שלמה,

24/11/2020 | 17:32 | מאת: מיכל

שלום רב, אני מתחילה לקחת אלטרולט 10 מ״ג פעם אחת ביום לתסמינים של מעי רגיז. האם מותר לשתות אלכוהול כמו כוס יין או בירה פעם או פעמיים בשבוע? תודה רבה.

שלום, אין מניעה, אבל חשוב להימנע באותו רגע מפעילות שמצריכה ריכוז כמו נהיגה או כל פעילות אחרת מכיוון שיש סיכוי לדיכוי יתר של מערכת העצבים. לגבי אלטרול תקחי בלילה לפני השינה, מכיוון שגורם לישנוניות. רפואה שלמה,

24/11/2020 | 09:57 | מאת: אלין

בן זוגי נוטל תרופות קבועות רבות במהלך היום (טיגרטול - 3 ביום: בוקר, צהריים ולילה ; טופמקס - פעם אחת, ערב. אריפליי (20 מ"ג) - פעם אחת, בוקר ; לרקפרס (לחץ דם) - פעם אחת, צהריים ; בזפיברט (כולסטרול) - פעם אחת, לילה. לאחרונה, בתדירות הולכת וגוברת הוא נוטה לשכוח ליטול את התרופות במהלך היום ומפצה על כך בנטילת כל התרופות יחד בשעות הלילה (אפילו טיגרטול כפול שלוש במכה אחת). גם אם מורכב להתייחס לתרופות הנ"ל באופן ספציפי נודה להבהרה מה עדיף לעשות במצב שבו נוטלים הרבה סוגים של תרופות לאורך היום ושוכחים: האם להקפיד על המינונים היומיים גם במחיר של נטילה בבת אחת? מה הסיכונים? אם "לא קורה כלום" למרות הנוהג הזה, סימן שאפשר להמשיך בו? תודה רבה. אלין

שלום, אין מניעה ליטול חלק מהתרופות ביחד. אבל לגבי טגרטול לא ניתן ליטול את שלושת הכדורים ביחד אלא צריך לחלק ל- 3 פעמים ביום. מה שאתם יכולים לעשות, תפנו לרופא המטפל לשינוי הכדור של טגרטול מכדור בשחרור מיידי לכדור בשחרור מושהה (באותו מינון יומי כלומר לדוגמה 600 מ"ג ליום פעם אחת) ואז ניתן ליטול פעם אחת את הכדור בכל שעה שתתאים לבעלך, אבל חשוב אחרי שבוע - שבועיים לקחת רמת תרופה בדם במטרה לראות שהרמה נשמרה בחלון הטיפולי. לגבי בזאפברט נא לשקול המשך טיפול בתרופה, היום ההנחיות העדכניות לא ממליצות המשך טיפול בתרופה אם רמת ה- TG פחות מ- 500 בבדיקת דם, ולא נראה לי שלבעלך יש רמת TG כל כך גבוה שמצריכה טיפול, ולכן ניתן לוותר עליה אחרי יעוץ של הרופא המטפל. לגבי אריפליי ניתן ליטול בלילה, אבל יש לציין שעלולה לגרום לנדודי שינה, במקרה ויש נדודי שינה אז להחזיר לבוקר.

מזה 10 ימים הפסקתי ציפרלקס והרגשתי בסדר גמור אתמול בלילה נהיה לי קשה והתחלתי לפחד לאבד שליטה היו לי תסמיני פחד לדיכאון ...אחרי כשעה לקחתי כדור שינה ונרדמתי ..האם זה נכון או ההמלצה לחזור לציפראלקס?

אירועים בודדים אינם אינדיקציה לחזרה לטיפול.

22/11/2020 | 18:29 | מאת: דן

האם הכדור קרבדקסון יכול לעלות אלקלעי פוספטאז בבדיקות דם

increased serum alkaline phosphatase (>1% to ≤3%)

22/11/2020 | 12:29 | מאת: דן

מה אפשר לקחת ליציאות שקצת יות טוב מנורמלקס שלא עושה כלום.לוקח בגלל דיאטה עקב כבד שומני כנראה אם הצתלקות והדיאטה שינתה לי את הכל וכמובן משהו שיתאים ואפשרי לקחת כל יום שמותר לכבד תודה

שלום, מועדף בחולי כבד [לא יודע את הרקע הרפואי שלך] אבל בחולי כבד עם שחמת כבד ובחולי צירוזיס מועדף AVILAC.

22/11/2020 | 04:24 | מאת: אורח

אני משתמש בפתילות רפסאל לטיפול בפרוקטיטיס. מאז שהתחלתי להשתמש בפתילות סובל מגירודים בפי הטבעת. ניסיתי כל מיני משחות אך הגרד תמיד חזר. בדיקת רופא עור תקינה (אמר שזה כנראה מהנרות) ולאחרונה גם בדיקה רקטאלית אצל גסטרו תקינה. האם יש משהו שניתן לעשות? אולי להרטיב את הנרות במים לפני הההחדרה או משהו אחר שיעזור להפסיק את הגירודים האלו?

שלום, עלולה להיות תופעת לוואי כזו [אבל לא שכיחה] -נא לוודא שאין דימום/ חתך מקומי מהחדרת הפתילות וזה מה שיכול להסביר את הגרד. אכן ניתן להרטיב קצת את הפתילות לפני השימוש. בריאות שלמה,

20/11/2020 | 11:33 | מאת: אבי

אני נוטל כעת סינטומיצין לעין, מותר לי לשתות אלכוהול

שלום, אין מניעה, בריאות שלמה

19/11/2020 | 21:00 | מאת: אנונימי

שלום, אני לוקח ריטלין 20 מג של 4 שעות ועבר שלוש וחצי שעות, רציתי לדעת האם מותר לי לשתות בירה או שזה ממש ממש לא מומלץ?!

שלום, יש להימנע מצריכת אלכוהול ונגזרתו תחת טיפול בריטלין. Alcohol (Ethyl) may enhance the adverse/toxic effect of Methylphenidate. Alcohol (Ethyl) may increase the serum concentration of Methylphenidate.

19/11/2020 | 13:04 | מאת: מאיר

שלום וברכה רציתי לשאול עם הציפרלקס באמת פוגע בייצור הטסטוסטרון אצל גברים ואם כן עד כמה פוגע? לאחר בדיקה מקיפה באינטרנט בכמה וכמה פורומים עדיין לא נתקלתי בתשובה חד משמעית ואנשים שואלים על זה כבק כמה שנים טובות ישוע שבלקיחת הציפרלקס חשים בעייפות השמנה וחוסר חשק מיני ואפילו פגיעה בזיקפה שכל אלו גם סימפטומים של חוזר בטסטוטסרון אשמח לתשובה אמיתית וכנה מפני שחוסר בטסטוסטרון גורם הוא עצמו לדיכאון ומצב רוח ירוד תודה רבה

שלום, אין אונות זאת תופעת לוואי שעלולה להתפתח תחת תרופות ממשפחת ה- SSRI , כאשר השכיחות של התופעה שונה מתכשיר לתכשיר. כאשר השכיחות תחת טיפול בציפרלקס עלולה להגיע עד 3% והפרעות בשפיכה עד 14%. מצד שני התרופה עלולה לגרום להשמנה, ובעיקר השמנה מותנית, ובדומה למנגנון של השמנה בחולים סוכרתים, ההשמנה עלולה לגרום לעליה בביטוי של אנזים שנרא ארומטאז אשר גורם להפיכת טסטוסטרון לאסטרדיול ובכך יש ירידה ברמות טסטוסטרון בגוף [זה מנגנון שיכול להסביר את התופעה אבל יש עוד תיאוריות אחרות].

18/11/2020 | 20:07 | מאת: נילי

שלום רב אני נוטלת ליריקה כ-3 שבועות, במינון של 25 מג פעמיים ביום, ומעוניינת כעת לרדת מתרופה זו. קראתי בעלון שיש לרדת בהדרגה, אך לא ניתן לחצות את הכדור של 25 מג, שהוא לפי הבנתי המינון הכי נמוך שקיים בכדורי ליריקה. כיצד עליי לנהוג? תודה וברכה נילי

ניתן להפסיק ללא צורך בהדרגתיות מכיוון שמדובר במשך טיפול קצר ומינון נמוך. בריאות שלמה,

17/11/2020 | 21:05 | מאת: אדל

היי שמי אדל , התחלתי לקחת לפני יומיים מינוציקלין פעם ביום בצהריים עם הארוחה. עור הפנים שלי יבש אך יצאו הרבה פצעים (יבשים פלוס מינוס) האם זה תקין שיצאו פצעים יותר מהרגיל? תודה מראש על המענה ערב טוב

שאלה נוספת, האם ניתן ליטול מינוציקלין תוך כדי שימוש במשחה ׳דואק׳?

שלום, יש ליטול את התרופה מספר ימים ואמור להיות הקלה בפצעים. אבל אם יש החמרה בפצעים אז יש לציין ! כאן יש לציין האם הפצעים רק בפנים או בעוד מקומות בגוף ?

אין מניעה

17/11/2020 | 07:58 | מאת: רני

אני מקבל קרדילוק 10 מ"ג ליום לדופק לא סדיר.האם עדיף 10 בפעם אחת נאמר בבוקר או בוקר וערב 5.יש הבדל בכמות הממוצעת שנמצאת בגוף כל רגע? תודה

שלום, שתי הגישות מקובלות ! ניתן להמשיך עם פעם ביום אם הדופק נשלט בגישה הזו לאורך היממה. אם רואים שהדופק בלילה עולה מעל ליעד אז ניתן לפצל את הטיפול ל- 5 בוקר ו- 5 ערב. אבל שוב אין בעיה ליטול פעם ביום אם הדופק נשלט. רפואה שלמה,

17/11/2020 | 00:59 | מאת: ירין

ד"ר שלום בן 29 מערך מגיל 18, כבר המןן שנים שאני משתמש על בסיס **יומי** במשחות נגד אקנה. בתחילה זה היה בנזמיצין במשך הרבה שנים עד התקופה שבה הייתה בעיה ביבוא שלו ועברתי מאז, גם כן כבר כמה שנים טובות, לשימוש במשחת בנזק (10% וגם 5%, בהתאם למה שיש במלאי). אני משתמש במשחות האלה כאמור כבר הרבה שנים. רציתי לשאול האם אין בכך סכנה. האם אין סכנה בכך שהמשחה נכנסת לזרם הדם ועלולה להשפיע על דברים מסויימים לרעה? שוב אדגיש - כבר 11 שנה בערך, על בסיס יום-יומי - מריחה אחת כל בוקר. תודה רבה, ירין.

שלום, אכן המשחות האלה לאורך זמן עלולות להיספג סיסטמתית למחזור הדם ולגרום לתופעות לוואי ! ולכן הטיפול במשחות האלה איננו מיועד לשימוש כרוני אלא לזמן מוגבל. מציע לך לפנות לרופא עור לבירור נוסף. רפואה שלמה,

שלום,אני לוקחת פלנקוויל 400 מג ליום,יש לי גם מרשם לליפיטור,שלא תמוד לוקחת לפי המצב. .אני בבירור של כאב בשוק הרגל שמאל וחשד לאי ספיקת עורקים,בדופלקס.שנראה שבעקבות זה יש לי גם כאב בכף רגל שמאל וכאבי נוירופטיה.האם הליפיטור יכול לעזור לזה?מתמ כדאי לקחת.בוקר,ערב?? תודה נורית

הכוונה לליריקה.לא ליפיטור.

שלום, אין מניעה ליטול ליריקה עם כל אחת מהתרופות שציינת. ליריקה הינה תרופה שאכן מטפלת בכאב נוירופתי. חשוב להתחיל ממינון נמוך בין 25 עד 75 מ"ג פעם ביום בלילה (מכיוון שתרופה עלולה לגרום לישנוניות וקצב סחרחורת שחולפים לאחר מכן) ואז אחרי שבוע עד שבועיים עולים לתדירות של פעמיים ביום עם טיטרציה איטית במינון. חשוב לציין שלוקח זמן (מספר שבועות) עד לקבלת האפקט הפרמקולוגי מהתרופה, ולכן צריך סבלנות. האפקט לא נצפה מהיום למחורת. בריאות שלמה,

15/11/2020 | 14:43 | מאת: מיקה

אני מקבלת כדור כולסטרול 1 ביום ליטורבה 10. ועלי לקחת גם תוסף מגנזיום. הבנתי שאת שניהם לוקחים בערב האם צריך מס' שעות בינהם ? תודה

אין צורך, אגב לידיעתך ליטורבה לא חייבת ליטול בלילה (זו הנחייה מוטעת שחייב לטיפול בלילה) מכיוון שלתרופה יש זמן מחצית חיים ארוך שיכול להמשך בין 19-24 שעות ולכן ניתן ליטול בכל שעה במהלך היום. כן יש הנחייה חיטול תכשיר אחר בשם SIMOVIL בלילה מכיוון שלתרופה הזו יש זמן מחצית חיים קצר ! נא ליידע את הרופא / הרוקח המטפל.

שלום. 1. מדוע מותא להשתמש בסבון האדון ספטל סקראב רק חודש? מה קורה אם משתמשים לאחר חודש לחיטוי פצע פתוח בעור לילד בן 4? 2. מותר להשתמש לילדים במשחת מופירוסין לפצע במשך שבועיים? כתוב למשך שבוע 3 פעמים ביום..אך הפצע שוב נפתח ותהיתי אם מותר עוד שבוע נוסף 3 פעמים ביום. מדובר ביחד בן 4 תודה

שלום, 1. כאן צריך לחדד את השאלה ? אולי הכוונה שלך שאין להשתמש מעבר לחודש מפתיחת התכשיר ! והסיבה לכך נובעת מסיכון לזיהום התכשיר אחרי פתיחה מעבר לחודש. 2. בד"כ אין מניעה, מדובר בתרופה בטוחה, אבל יש להיוועץ עם הרופא המטפל האם יש צורך בהמשך טיפול או דווקא לשקול חלופה אחרת אם יש סימני זיהום.

האם מותר לקחת אספרין וקלריתרומיצין

שלום, אין מניעה

14/11/2020 | 06:32 | מאת: אמא מודאגת

לבת שלי בת שנתיים וחודשיים יש דלקת שתן פעם ראשונה שזה קורה . הרופא ילדים שלה נתן לנו ספוראל 4 סיסי שלושה פעמים ביום ואמר שהטיפול צריך להיות בין שבוע לעשרה ימים אני לא כל כך מעדיפה לתת אינטביוטיקה הבת מרגישה טוב רק פעמיים היה לה חום של 38.2 לפני תחילת הטיפול.. וגם במקביל התחילנ אצלה גודש ונזלת באף אז לא יודעים מקור החום אם מהנזלת או משתן יש לציין עשינו את הבדיקה בגלל שאמרה שכאב לה מלמטה ואז הסתכלתי ראיתי קצת אודם במקום בנרתיק מבחוץ.ואז עשינו בדיקת סטיק שהראה לוקטיצים +2 מרוב הלחץ זרקתי את השתן ואז הרופא לא רצה לקחת סיכון לחכות עוד יום כדי לשלוח תרבית ואמר לי להתחיל הטיפול בגלל שיש חום כדי לא יגרום לנזקים וכאשר תחילם נעשה תרבחית אם זה חוסל.החום לא חזר וגם היא מרגישה בכללית טוב אין צריבה ויש נזלת..האם מינן לבת שנתיים וחודשיים שוקלת 11.8 מתאים 4 סיסי ביום והאם אני יכולה להסתפק לתת לה רק חמישה ימים ולא שבוע תודה לחוצה

14/11/2020 | 06:33 | מאת: אמא מודאגת

..

שלום, מינון ציפורל בילדים מעל גיל שנה הינו בין 25 עד 50 מ"ג לק"ג ליום מחולק ל- 3 מנות ליום. ולכן אם משקל הילידה הינו 11.8 ק"ג אז המינון היומי הינו 590 מ"ג ליום (מעוגל ל- 600 מ"ג ליום). התכשיר שיש לך מכיל בכל 5 מ"ל יש 250 מ"ג תרופה, ולכן 4 מ"ל שוות ל- 200 מ"ג, ואם נכפיל ב- 3 אז המינון היומי יצא 600 מ"ג ! וזה בסדר. כלומר אין טעות עם המינון. מבחינת משך טיפול אז משך הטיפולנע בין 7 עד 10 ימים (ניתן להסתפק ב- 7 ימים ולא פחות מזה מחשש מעמידות). מדובר באנטיביוטיקה בטוחה שאינני רופא סיבה לדאגה להשלים משך טיפול, ולפעמים השיפור בסימפטומים נובע מהתגובה לאנטיביוטיקה. אבל אם תוך כדי ימי הטיפול קבלתם את התשובה של התרבית ויצאה שלילית אז יש להפסיק את הטיפול. רפואה שלמה,

15/11/2020 | 09:08 | מאת: אמא מודאגת

לא ביצענו תרבית בגלל שזרקתי את השתן בטעות..ואז הרופא לא רצה לחכות למחרת ואמר לי להתחיל הטיפול בגלל שנראה בסטיק לקטוצים האם אני יכולה להמשיך הטיפול לשבע ימים ולא יגרם נזק ? תודה

בעקבות תוצאות בדיקה שמצאו שיש לי את חיידק האיליקובקטר (אולי גם צליאק). הוחלט לתת לי אנטיביוטיקה ( קארין 500 ואמוקסי קאר פורטה 500). אני סובלת מכאבים בקיבה האם אפשר לקחת עם האנטיביוטיקה אדוויל?

שלום, יש להימנע משימוש באדוויל אם אכן התגלה החיידק. הסיבה לכך לא בגלל התנגשות עם האנטיביוטיקה אלא בגלל שהאדוויל הוא הגורם / מחמיר של הזיהום בהילוביקטיר ! ולכן הגישה הטיפולית (ולכן היה אמור להיות לך הסבר ע"י הרופא המטפל) שיש להימנע משימוש בתכשירים ממשפחת ה- NSAIDS כגון אדוויל או ולטרין או אטופן ועוד כאשר מתגלה החיידק. בריאות שלמה,

12/11/2020 | 22:54 | מאת: ענת

שלום עקב דלקת בקיבה טופלתי בכדורי סותרי חומצה שקיבלתי מרופא משפחה לקחתי חודש נקסיום ולא התאים לי חודשיים לקחתי אומפרדקס וחודשיים קונטרלוק שזה חמישה חודשים ברצף האם יש סיכויי שנגרם נזק לקיבה ? כבר עכשיו לא לוקחת כלום חמישה חודשים זה הרבה זמן על מנת לחוות תופעות לוואי?

אין דאגה ! העיקר שהפסקת את הטיפול בהקדם. משך טיפול של 5 חודשים לא אמור להיות מקושר לתופעות לוואי

שלום .שאלתי אותך קודם לגבי מינון לפריפל 3 סירופ (לא טיפות) והתבלבלתי במשקל הילדה. ילדה בת 7.5 שוקלת 24 קילו רשום לתת 1 מג לקילו לצורך מניעה אז אני מבינה שהיא צריכה 24 מ"ג לפי ההסבר הקודם שלך? כמה סירופ במ"ל אני צריכה לתת לה? תודה

24 מ"ג שווה ל- 10 טיפות, שזה 0.5 מ"ל

12/11/2020 | 13:16 | מאת: אריאלה

תודה רבה על תשובתך הבהירה! (השאלה מיום 11.11.2020.) שכחתי לשאול: האם ההשמנה היא פונקציה של מינון? כלומר האם תופעת לוואי זו מתקיימת גם במינונים נמוכים כגון 50 מ"ג ביום? וגדל הסיכוי אליה במינונים גבוהים יותר? תודה מעומק אריאלה

שלום, התופעת לוואי הזו מופיעה בין 2-14% כאשר התופעה הזו לא בהכרח תלוית במינון לפי מאגרי המידע, ולכן מומלץ לעקוב אחרי משקל במהלך הטיפול.

12/11/2020 | 13:02 | מאת: עפרה

שלום רב, מחמת כדורים מחוללי עצירות, אני משתמשת בפגלקס למניעתה, פעם ביום. לאחרונה המליץ לי רופא על לבולאק, ואני נוטלת פעם ביום 15 מג, במקום הפגלקס. שאלתי היא: מה מבין שניהם 'עדיף'? הלבולאק עבורי יותר אפקטיבי ויותר נוח לשימוש. אך לאחרונה שמעתי שהוא 'כימי' וכן הוא עלול לגרום לתלות ובהמשך למעי עצל. האם פגלקס לא גורם לתופעות אלו? תודה וברכה עפרה

אין מניעה להשתמש בכל אחד משני התכשירים. אין העדפה מסויימת.

12/11/2020 | 12:40 | מאת: אורח

שלום, אמא חולת cll עם פריטין גבוה (מעל 1500) כבר הרבה זמן. זו תוצאת פרופיל הברזל שלה: פריטין- 1595.5, טווח תקין: 15-150 ברזל- 69, טווח תקין- 60-160 טרנספרין-173, טווח תקין: 200-360 רופא המשפחה המליץ לה לטפל בפריטין באמצעות תרופה בשם Defferoxamine. האם זה הטיפול הנכון והאם ניתן לשלב עם התרופות הבאות: פריזמה בנזודיאזפינים קרדילוק ונטוקלקס אופטלגין תודה

שלום, אין מניעה לשילוב עם שאר התרופות. התרופה דפראסירוקס הינה תרופה הניתנת דרך הפה ומשמשת לטיפול בעומס יתר כרוני של ברזל הנגרם מעירויי דם או מסיבות אחרות. יש לברר האם יש סיבות אחרות לפריטין גבוה ? ואז הטיפול אחר.

12/11/2020 | 00:50 | מאת: אור

שלום, בזמן התקף חרדה אני לוקח ואבן והוא אכן מרגיע אך לא לחלוטין ובהתקפים חזקים זה לא תמיד עוזר לי. האם יש כדור מאותה משפחה קצת יותר חזק שיכול להרגיע לחלוטין בזמן התקף חרדה?

לא נוכל להמליץ על כדור ללא הבנת הרקע הרפואי שלך, ולכן מומלץ לפנות לרופא המטפל.

11/11/2020 | 23:54 | מאת: יוגב

שלום רב שמעתי כי יש סיכונים באכילת אשכוליות בשילוב עם תרופות. אני נוטל: 1. מיקרופירין 2. פלקוניל 3. אמלודיפין 4. פראלואנט (פעם בשבועיים בהזרקה לשומן בטני) 5. ויטמין D האם יש סיכון בשילוב אשכוליות עם תרופות אלה? האם מספיק לשמור על מירווח זמן ביניהם?

אין מניעה במקרה שלך. אבל מומלץ לעקוב אחרי לחצי דם.

11/11/2020 | 20:19 | מאת: דניאל

שלום רב! שתי שאלות ברשותכם. 1) האם ניתן לקחת תוסף פרוביוטיקה לבעיות עיכול כאשר יש גם אומפרדקס יומיומי. האם יש התנגשות ביניהן? 2) האם ניתן להפסיק אומפרדקס אחרי שנים רבות ולנסות להמשיך בלי הכדור? תודה!

1. אין מניעה 2. כן מומלץ להפסיק טיפול באומפרדקס כאשר אין צורך !! לתרופה הזו תופעות לוואי שעלולות להתפתח תחת שימוש כרוני כגון זיהומים במערכת העיכול וקיבה ועוד תופעות לוואי אחרות.

11/11/2020 | 19:28 | מאת: ענת

שלום רב, באופן קבוע נוטלת cartia 100 mg, brilinta 90 mg, stator 10, ezetimibe 10 mg. האם עלולה להווצר התנגשות עם התרופות הנ"ל? האם מינון של 10 מג פעמיים בשבוע עלול להשפיע על עלייה באנזימי כבד? תודה

אין מניעה

11/11/2020 | 12:58 | מאת: אריאלה

שלום רב, אחת מתופעות הלוואי הרבות של ליריקה הינה: השמנה. שאלתי: האם ההשמנה נובעת אך ורק מתיאבון מוגבר (שהוא גם תופעת לוואי שכיחה של הליריקה)? או שההשמנה היא בגלל מנגנון מסוים של הליריקה? תודה מעומק אריאלה

שלום, ללא קשר לתיאבון המוגבר. .

10/11/2020 | 22:56 | מאת: אולג

אני לוקח פרולול 10 מ״ג פעמיים ביום באופן קבוע עקב רעד בידיים ואי שקט , האם מותר לי להשתמש בויאגרה

שלום, השילוב עלול להוריד לחצי דם !!! מומלץ להימנע מהשילוב.

10/11/2020 | 18:05 | מאת: יוסי

האם ניתן לשלב שימוש ברקוויפ מודוטאב 2 מ"ג וסיפרול 0.25 מ"ג לטיפול ברעד וסינדרום הרגל הרגיזה?

שלום, מדובר בכפילות טיפולית. נא לפנות לרופא המטפל.

10/11/2020 | 14:52 | מאת: גלית

שלום. בת שלי בת 7.5 מזה חודשיים עם נשירת שיער. רופאת עור ילדים המליצה ליטול ברזל למרות שרמות ברזל והמוגלובין תקינות ,פריטין 35. לפי רופאת ילדים אין צורך ליטול תוסף כי לדבריה אין אנמיה. מה המינון שצריך ליטול לפי העלון מינון למניעת אנמיה זה 1 מג לקג. הילדה שוקלת 22 קג. תודה

שלום, כל טיפה מכילה 2.5 מ"ג ברזל, ולכן המינון לילד הינו 1 מ"ג לק"ג - ולכן אם הילדה שוקלת 22 ק"ג אז המינון 22 מ"ג, וזה שווה ל- 8.8 טיפות שניתן לעגל ל- 9 טיפות של פריפול. רפואה שלמה,

10/11/2020 | 14:10 | מאת: אריאלה

שלום רב, בת 70. נמצאת כ-3 שבועות אחרי ניתוח דיסקטומיה ועדיין כואב מאוד. כעת חיה אני נוטלת 10 מג טרג'ין בבוקר ו- 10 מג בערב. במקביל אני נוטלת ליריקה 25 מג בבוקר ו25 מג בערב. אני נוטלת הטרג'ין זמן קצר יחסית - 2-3 שבועות. כעת אני מעוניינת לרדת מן הטרג'ין (שלא ממש עוזר וגורם לי לעצירות), ולהישאר בינתיים עם הליריקה ואפילו להעלות מעט את מינונה אם יהיה צורך ואם לא תהיינה תופעות לוואי. שאלתי: כעת התחלתי לרדת ממינון הטרג'ין בבוקר ל- 5 מג. אחרי שבוע אוריד 5 מג בערב. אחרי כן אוריד 5 מג בבוקר כלומר אשאר ב-0, אחרי שבוע אוריד 5 מג בערב ואשאר על מינון 0 בוקר וערב. כלומר בלי טרג'ין. האם זו הדרך הנכונה? האם אפשר מהיר יותר כלומר כל 4 ימים במקום כל שבוע? והכי חשוב - בתקופה זו אני נעזרת בטיפות אופטלגין שלא ממש עוזרות. אילו תרופות נוספות אני יכולה ליטול עם הליריקה והטרג'ין? - טרמדול טיפות? זאלדיאר? רוקסט פלוס? משהו אחר? תודה וברכה אריאלה

שלום, אכן זו דרך נכונה לרדת במינון של TARGIN למרות שניתן לרדת אפילו במינון יותר מהר מכיוון שרק מדובר בשבועיים טיפול. אבל בכל מקרה שלא יהיה בלבול תמשיכי עם אותה תוכנית. בקשר ללריקה אכן יש צורך בהעלאת מינון בהדרגה - חשוב לשים לב שלוקח זמן עד לקבלת אפקט טיפולי מלריקה וזה יקח שבועיים בערך לקלת אפקט. בקשר לעוד טיפול נוסף, ניתן לשקול הוספת טיפול באופטלגין טיפול / טרמדול - אבל יש לשים לב לא ליטול גם טרמדול וזלדיאר ביחד מכיוון שזלדיאטר מכיל טרמדול - ולכן ניתן להיעזר באחד משני התכשירים. רפואה שלמה,

09/11/2020 | 18:30 | מאת: דן

שלום האם את הכדור קרבדקסון אפשר 1 בבוקר 6.25 .ובערב לקחת רק חצי ממנו אם לחץ הדם קצת יותר נמוך ולא לקחת שלם

כן אפשרי, ולכן ציינתי שחשוב לנטר לחץ דם במקביל לדופק ! ואם לחץ הדם נמוך אז יש להפחית מינון.

07/11/2020 | 01:20 | מאת: דובי סעגי

אני חולה כבר 40 שנה בסכיזופרניה פראנואידית. האם זה גנטי? מטפל בפרפנאן 8 מג. הפסקתי והמחלה חזרה. מה לעשות?

שלום, נא לפנות לפסיכיאטר. התחום הזה מחוץ להתמחות שלנו בפורום.

06/11/2020 | 19:23 | מאת: מיכל

בהמשך לשאלתי הקודמת, אני אחרי ניתוח להסרת שקדים, ונתנו לי לקחת גם פרדניזון וגם ניסטטין, האם זה תקין?

כן אין בעיה

היי, קראתי באתר של ד"ר גיל יוסף ( רופא) שלקיחת אומפרדקס מעלה סיכוי לדימנציה זה נכון? להלן קישור:https://www.rambam-medicine.org.il/category/heartburn-dementia למה אף אחד לא מדבר על זה??

שלום, קודם כל יש לשים לב לאיזה אוכלוסיה תקף המחקר ? המחקר נערך בקרב חולים בני 75 ומעלה - באוכלוסיה כזו הסיכון לדמנציה עולה עם או ללא קשר לתרופות !! ולכן יש לקרוא טוב מאוד את המחקר ולהסתכל על מגבלות המחקר !! אכן כאשר אין צורך בטיפול הנ"ל אז כן יש להפסיק את הטיפול בתרופה. ותמיד יש לזכור שלכל תרופה יש תופעות לוואי, ולכן כאשר אין צורך בטיפול יש להפסיק את התרופה. יש לציין שללוסק יש עוד מלא תופעות ללואי אחרות שחשוב לדעת.

06/11/2020 | 14:39 | מאת: ניסטטין

שלום רב, עברתי ניתוח הסרת שקדים לפני כיומיים, היום שוחררתי מבית החולים ונתנו לי ניסטטין. האם יש אפשרות למהול במים ולגרגר?  משום שנתנו לי כמות של שני מ״ל בכל פעם ואני לא מצליחה להחזיק את התרוםה בפה יותר מכמה שניות בכמות כלכך קטנה. אם אין אפשרות למהול מה כן אפשר לעשות כדי לקחת את התרופה בצורה מיטבית?

שלום, בד"כ ההנחיה הינה 4-6 מ"ל (ולא 2 מ"ל) ולכן תוכלי להעלות את המינון (זה לא מזיק מכיוון שזה טיפול מקומי ולא לבליעה). בנוסף ניתן לטפטף את התמיסה על הנגעים בפה.

06/11/2020 | 01:09 | מאת: NOT_FOUND

שלום בעלי בן 46 בריא בדרך כלל חוץ מלחץ דם גבוה וסוכר . לוקח שילוב של תרופות סקסנדה ליטרובה40 וטריטייס , מרבה בכושר . האם תרופות אלו לא מזיקות ? יש לו לחצים בחזה בתדירות גבוהה והבדיקות יוצאות טוב וגם מקיא הרבה . לפני שנים רבות עבר ניתוח שרוול והשיל הרבה ממשקלו . תודה

שלום, אין אינטראקציות בין תרופתיות בין התרופות שאתה נוטל. יש לשלול סיבות אחרות ללחץ בחזה, בנוסף להקאות ! יש לשים לב שטיפול בסקסנדה עלול לגרום לבחילות והקאות, אבל יש לשלול סיבות נוספות כגון מעקב אחרי ניתוח השרוול ולראות שאין סיבוכים. רפואה שלמה,

04/11/2020 | 18:22 | מאת: דן

אני נוטל כדורי ויטמין די .האם זה משנה שלוקחים פעם חברה כזו ופעם אחרת או עדיף אותה חברה תודה רבה.

לא משנה

04/11/2020 | 16:48 | מאת: יעל

שלום האם מותר לקחת כל הרבה זמן אופטלגין? יש לי מחזור עם מגרנות ובחילות. והתחילו לי כאבי בטן במהלך המחזור כל ימי הווסת. לצערי אני חייבת כדור אחרת לא אוכל לתפקד ( אני בדכ לא לוקחת סתם כדורים) השאלה אם זה בריא?

שלום יעל, אין מניעה ליטול אופטלגין או איפופין בזמן כאבי מחזור. אבל יש להקפיד על נטילה נכונה של התרופה (אופטלגין עד 4 גרם ליום - ז.א עד 8 כדורים של 500 מ"ג), ומבחינת טיפול באיפופין ניתן ליטול 400 מ"ג שלוש פעמים ביום, אבל מאוד חשוב להקפיד על שתיה מרובה במהלך הטיפול.

03/11/2020 | 22:06 | מאת: אסף

הפסקתי לפני מספר שבועות טיפול בציפרלקס עקב תופעות לוואי שכללו רעב מוגבר והשמנה, עייפות, וירידה בחשק המיני. הנטילה הייתה לצורך טיפול בהפרעות חרדה המלוות בדיכאון. אני חייב לציין שמלבד החשק המיני שהשתפר מאז ההפסקה, העייפות עדיין קיימת וגם לא הצלחתי לרדת במשקל וגם אני מרגיש רעב כמו מקודם. הדבר קצת הפליא אותי, כי ככל הנראה זה בסופו של יום לא תופעות לוואי של הכדור (שתמיד חשבתי שאלה תופעות לוואי כתוצאה מהכדור) אלא משהו שהשתנה בגופי במהלך השנים. מנגד הפרעות החרדה כמעט ולא מורגשות לבינתיים, אך קיימת חוסר מוטביציה ועניין ברמה שאני פשוט לא מסוגל לעבוד ולא יכול להעביר את היום מרוב שאין לי חשק ומוטיבציה לעבוד. על כן שקלתי לחזור לכדור. האם לדעתך במצב כזה מומלץ לחזור לכדור או שייתכן שייקח עוד זמן עד שארגיש טוב יותר? האם יש כדור SSRI אפקטיבי אחר שיכול לעזור עם בעיית ההשמנה והעייפות?

שלום, יש לפנות לרופא פסיכיאטר ליעוץ מסודר. יש לציין שתופעות הלוואי שציינת הינן תופעות לוואי שכיחות תחת טיפול בכל התרופות ממשפחת ה- SSRI - שנחשבת למשפחה עם פחות תופעות לוואי לשאר הקבוצות הפרמקולוגיות. בכל מקרה ניתן לפנות לרופא ולשקול להחזיר מינון במינון מופחת ולנטר את התגובה הקלינית.

היי רציתי לשאול מה התופעות לוואי של לקיחת אלטרוקסין ללא מרשם אני לוקחת 10 משלשלים, מה יעשה פחות נזק? עדיף להמשיך עם זה מאשר לקחת אלטרוקסין? אני יודעת שעדיף לא לקחת כלום אבל זה יותר חזק ממני אני עמוק בתוך ההפרעה

שלום, מה ההתוויה למתן אלטרוקסין ?! האם זה להרזייה ?! אם כן, נא לעצור את הטיפול ולקחת בדיקת דם להורמוני בלוטת התריס. מאוד מסוכן ליטול את התרופה ללא מרשם, זה עלול לסכן אותך בהפרעות קצב ועוד תופעות לוואי אחרות.

03/11/2020 | 21:34 | מאת: סיון

אני בתחילתו של היריון, שבוע 4-5 וסובלת מבחילות. האם ניתן לקחת דיקלקטין כאשר ידועה רגישות לפניצילין?

שלום, דיקלקטין אינו קשור לרגישות לפניצילינים !!! ולכן אינני רואה שיש בעיה.

03/11/2020 | 19:32 | מאת: הודיה

היי , אני לא מוציאה צואה כבר 3 ימים ואני סובלת מכאבי בטן , זה מסוכן ?

יש לפנות לרופא לשלילת סיבות אחרות כגון חמיסת מעיים ! במקרה ואין סיבה רפואית ניתן לשקול טיפול תרופתי מקל.

03/11/2020 | 16:14 | מאת: דן

תודה על התשובות כתבתי על קרבדקסון להגיע לדופק 55 65 .לא מגיע עם 2 כדורים ערב ובוקר 6.25 .האם אפשרי 3 כדורים כל 8 שעות.הבנתי שלוקחים גם 2 של 12.5 פעמיים ביום אנשים תודה רבה

שלום, לא ניתן ליטול שלוש פעמים ביום ! כן ניתן לקחת במינון יותר גבוה : 12.5 מ"ג פעמיים ביום, ואפילו 25 מ"ג פעמיים ביום. יש להיוועץ עם הרופא המטפל (רופא כבד) האם ניתן להעלות מינון מכיוון שלטיפול בדליות המינון המוצע הינו עד 6.25 מ"ג פעמיים ביום, אבל אם מבחינתו ניתן להעלות מינון (בהתחשב במחלות רקע שיש לך) אז אין בעיה.

01/11/2020 | 19:36 | מאת: רעות

האם ניתן לרסק כדור קלונקס למתן דרך זונדה למטופל שאינו בולע? האם יעילות התרופה נפגעת?

שלום, אין בעיה לרסק, אבל חשוב לתת מייד. יש לציין שקיים גם סירופ של קלונקס שיכול לעזור. בריאות שלמה,

01/11/2020 | 19:04 | מאת: שואל

שלום, לאחרונה לקחתי אנטיביוטיקה בהנחיית רופא שיניים מהקופה בגלל דלקת בשן. אבל חוות דעת של רופא פרטי ומקצועי יותר אמר שאין שום דלקת בשן ולא צריך אנטיביוטיקה. לגבי להפסיק באמצע אמר שיש גישות שונות בתחום. לקחתי כבר 3 ימים מוקסיפן פורטה *3 פעמים ביום. האם ניתן לוותר על 3 הימים הנותרים, בהנחה שבכל זאת הייתה דלקת בשן? (למרות שכנראה לא הייתה כזו מלכתחילה..) בתודהה

שלום, אם אין מרכיב דלקתי וזיהומי ניתן להפסיק מייד את הטיפול האנטיביוטי !! לא צריך להמשיך את הטיפול אם אין מרכיב דלקתי.