פורום ייעוץ תרופתי

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים לתרופות קונבנציונאליות וייתן ייעוץ תרופתי כללי בתחומים, כגון: נטילת תרופות, מינוני תרופות, תופעות לוואי של תרופות, תגובות בין תרופתיות, הימנעות מנטילת מינון יתר של תרופות או תוספי מזון ועוד.
11177 הודעות
7010 תשובות מומחה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי

20/05/2019 | 12:20 | מאת: בתיה

שלום רב, בת 68. נוטלת לוריוואן מזה חודשים ארוכים אך במינון נמוך מאוד: חצי כדור ביום - לפנות בוקר, הנסיבות: כאשר אני מתעוררת משינה ולא מצליחה להירדם, או סתם כאשר לא נרדמת כלל. שאלתי: ברצוני להיגמל מכך? כיצד? לאחרונה ניסיתי להיגמל מהלוריוואן ע"י נטילת חצי הכדור לסירוגין. כלומר יום כן יום לא. מאז - מדי לילה אני נתקפת בחרדות וכאבי גב מוחמרים ואי שקט וחוסר יכולת 'למצוא מקום לרגליים ולידיים במיטה" וכדו'. האם יש סיכוי שזה מהלוריוואן? במינון כה נמוך? ואם כן - איך עלי להיגמל? לציין שלעתים קרובות אני נוטלת גם זאלדיאר לכאבי גב, גם הוא לפנות בוקר. (מכיל כידוע 37.5 מ"ג טרמדול). תודה וברכה חמה בתיה

לפני 3 שבועות הצעתי לקחת לרקפרס 10 מ"ג כתוספת לקרדיולוג 2.5 בבוקר ועוד 2.5 בערב.ואקספורג' 10/160. הלחץ דם ירד לי לערכים של 149/88. שאלתי ההם הלחץ דם שלי סביר..או שעלי לקחת לרקפרס 20 מ"ג במקום 10 מ"ג. תודה מראש.

שלום רב, ברשותי תרופה(קפסולות) שתאריך התפוגה שלה הוא 06/2019. האם תרופה כנ"ל יעילה גם בחודש התפוגה?

שלום. קיבלתי 4 כדורי פלוקנול. אני מטופלת בטגרטול לאפילפסיה וקראתי בעלון שיש תגובות בין תרופתיות עם קרבמזפין. אשמח לדעת מה התגובה והאם מסוכן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן יש אינטראקציה בין שתי התרופות. פלוקונזול עלול להעלות את רמות של קרבאמזפין בדם, כי פלוקונזול מעכב פירוק התרופה. ולכן יש לקחת רמות לטגריטול תחת השילוב.

לאחר כמעט שבועיים של שיעול קשה וחום, רשם לי רופא במוקד אזניל במינון של 2 קפסולות (כל קפסולה 250 מג) ביום למשך 5 ימים. כבר לאחר 24 שעות חל שיפור ניכר. אלא שקראתי בעלון של התרופה באנגלית שהמינון המקסימלי לטיפול הוא 1500 מג כשנהוג לרשום 2 קפסולות ליום הראשון והיתר הימים קפסולה אחת בלבד. המינון שקיבלתי הוא של 2500 מג. נותרו 2 ימים לטיפול. האם כדאי לקחת קפסולה אחת ביומיים שנותרו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהנחה ומדובר בדלקת ריאות : משטר טיפול אחד : 500 מ"ג ליום ל-3 ימים, או : 500 מ"ג ביום הראשון ולאחר מכן 250 מ"ג ל-4 ימים נוספים.

16/05/2019 | 12:28 | מאת: מאיה

שלום אני בת 36. נוטלת קרדילוק 2.5 עקב דפיקות לב מהירות. נוטלת גם אספירין. רציתי לדעת שאין בעיה בשימוש של התרופות יחד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין שום מניעה

15/05/2019 | 23:27 | מאת: שואלת

שלום וברכה, האם ניתן לקחת את הכדור להרזיה בלוויק בזמן שימוש בציפרלקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בגדול אין מניעה לשלב את שתי התרופות האלה ביחד, אבל יש לשים לב ששתי התרופות חוסמות חזרה של סרטונין, ולכן עלולה להעלות רמות של סרטונין, ולכן יש לשים לב לסמנים של שינויים בלחץ הדם, דופק, כיווץ שרירים וכו'.

15/05/2019 | 21:33 | מאת: יצחק

שלום לכם! רציתי לשאול שאלה שדי משגעת אותי. אין כדור שאין בו תוספות לדוגמא: בכדור קלונקס 2מ"ג יש 2מ"ג חומר פעיל(קלונאזפאם) אבל משקל כולל של הכדור הוא 200 מ"ג! אז מה בדיוק ה198מ"ג הנותרים?! כנ"ל מגנזיום... 200מ"ג מגנזיום והכדור כולו שוקל 1.6גרם! אלו 2 כדורים שבדקתי ואני מניח שכולם ככה. -הבנתי שיש חומרים שהם משמשים "חומרי הדבקה" לחומר הפעיל בכדי לאחד את האבקה לכדור, אבל לא הגיוני שכמות החומר המדביק תהיה יותר מכמות החומר המודבק. תודה מראש!:)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, צודקת, הכמות שרשומה על התכשיר מבחוץ הינו כמות החומר הפעיל ללא התייחסות לכמות החומרים הלא פעילים. כלומר אם כתוב על קלוניקס 2 מ"ג אז זה רק חומר פעיל ללא התוספות. חשוב לציין שתפקיד החומרים הלא פעילים הינה על מנת לשמור על יציבות התכשיר לאורך חיי המדף. התהליך הזה של כמות החומר הפעיל ולא פעיל כבר נבדקה בניסויים על בעלי חיים ובני אדם ולאחר מכן לפני אישור התרופה, ולכן מדובר בתהליך ארוך שמהלכו נבדקה השפעת החומר הפעיל בכמות שציינו על התכשיר מבחוץ.

שלום רב, אני משתמש בימים האחרונים בוולטרן אמולג'ל. אתמול עשיתי בדיקת דם. היום בבוקר (כ24 שעות אחרי הבדיקת דם) מרחתי וולטרן על הכתף והזרוע ומרחתי בטעות גם על הפצע שנותר מהבדיקת דם. ראיתי בהזהרות שכתוב לא למרוח על פצע פתוח ועור מגורה. רציתי לשאול על מה זה עלול להשפיע, אילו נזקים עלולים להיגרם מחדירת הג'ל לעור או לדם דרך הפצע. ומה כדי לעשות עכשיו? תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם מדובר במריחה חד פעמית אז אין דרגה

שלום ד"ר, רציתי לדעת למה תולעים במעיים מפתחות עמידות לאנטיביוטיקה - תרופות נגד תולעים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כאשר מדובר בתולעים אז יש להשתמש בתרופות נגד תולעים ולא אנטיביוטיקות כי אנטיביוטיקות הינן נגד חיידקים. יש הבדל בין תולעת לבין חיידק

כן, אבל השאלה שלי היתה האם תולעי מעיים מפתחות עמידות לתרופות נגד תולעים?

13/05/2019 | 16:04 | מאת: Meshmesh

היי דר בהמשך לשאלה שלי, האם יש איסור נוסף על שהייה בשמש כשנוטלים פרדניזון/מתותרקסט? מינונים נמוכים אך כבר חודשיים. מלבד ההמלצה הרגילה של להימנע משהייה בשמש.

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2019 | 16:06 | מאת: Meshmesh

נ.ב תודה רבה על התגובות

לא אין מניעה

12/05/2019 | 06:38 | מאת: עמנואל

אבקש את עזרתכם.אני לוקח כ-10 ימים דואודרט ויש לי בעיה איך לשלב את התרופה עם תרופות אחרות שאני לוקח. אני לוקח סילריל 5(בגלל יתר לחץ דם) + קרדילוק 5+פרדקסה 150(בגלל הפרעות קצב עלייתיות) בבוקר ובערב. בנוסף לוקח בצהרים אמלו 5(בגלל יתר לחץ דם) ונקסיום 20 פעם בכמה ימים (בגלל ריפלוקס). קראתי שיש לקחת את הדואודרט בשעה קבועה ואחרי ארוחה. איך מותר לשלב את הדואודרט עם יתר התרופות? האם ניתן לקחת את הדואודרט ביחד עם הפרדקסה(שאני לוקח אחרי ארוחה)? האם יש חשיבות שהנטילה תהיה בשעה מסוימת(בוקר ,צהרים או ערב) ?תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עדיף לקחת את התרופה בלילה.

11/05/2019 | 21:12 | מאת: אסף

שלום, מותר לקחת פנטסה יחד עם otezla? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן, אין מניעה

11/05/2019 | 11:03 | מאת: Meshmesh

שלום,אני נוטלת פרדניזון 7 וחצי מ"ג ביום כבר חודשיים ובנוסף מתותרקסט 10 מ"ג פעם בשבוע בעקבות דלקת מפרקים. רציתי לדעת האם ניתן לבצע טיפול של הסרת שיער בשיטת אינפרא אדום? (טיפול שאני עושה כבר שנה) האם ניתן לשהות בשמש (יודעת שלא מומלץ בכללי אבל האם בזמן לקיחת סטרואידים יש איסור)? במינון כזה שנחשב לנמוך זה הגיוני לסבול מהשמנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מבחינת טיפול במתותרקסט הטיפול עלול לגרום לפריחה עורית, ולכן יש סיכון שביחד עם הסרת השער בשיטת אינפרא אדום זה עלול להחמיר. ולכן יש לבדוק האם הטיפול להסרת שער עלול לגרום לפריחה עורית. בנוסף במינון כזה פחות סביר לחוות תופעות לוואי כמו השמנה, אבל למרות זה יש לעקוב אחרי משקל, ולחץ דם, וסוכר. ובמידה ויש שינוי לעומת הבסיס יש לדיווח על זה.

11/05/2019 | 05:44 | מאת: שיר

האם יש באיבופן 400 או באיבופרופן פורטה 400 פניצילין? צריכה תשובה בדחיפות. עדיפות לנייד. 0523233128. אשמח מאוווד לתשובה מהירה בנייד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וסליחה על האיחור, אין פניצילין בתוך אבופרופין

10/05/2019 | 21:45 | מאת: אני ראשלצ

בusנמצא גוש בשלפוחעת בשתן וכמו כן ארמונית מוגדלת 115,האורולוג רשם ליomnic ,לקחתי אותו הערב ומאז השתן שלי מלא בדם אשמח לדעת מה עלי לעשות,כעת ערב שבת ואין לי עם מי להתייעץ חושש מאד

לקריאה נוספת והעמקה

מעניין, כי התרופה לא עלולה לגרום לדם בשתן, יש כמה דיווחים על דם מהאף אבל לא מהשתן. יש לפנות לרופא המטפל לבירור נוסף

10/05/2019 | 17:15 | מאת: אסף

שלום אני לוקח ברינטליקס 10 מג למיקטל 100 מג וסרוקוואל 200xr ביומיים האחרונים חזרו לי התקפי פאניקה וחרדות רוצה לומר שאת הסרוקוול הורדתי ל100 מג ועכשיו חזרתי לאחר שבוע בלבד ל200 מג האם יכולה להיות נסיגה ככ חזקה בעקבות זה לחרדות שוב? תודה על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן זה יכול להסביר את מה שיש לך. ולכן תהליך הגמילה או שינוי המינון צריך להיות באופן הדרגתי ועדין על מנת להימנע מתסמיני גמילה.

14/05/2019 | 15:53 | מאת: אסף

אני אחרי קבלה לעבודה ומאותו רגע חזרו לי התחושות הרעות זה קורה כל פעם לפני התחלת עבודה חזרתי ישר ל200 מג סרוקקואל ןאני נמצא באי שקט ורק קלונקס מצליח להרגיע אותי אני כל הזמן בטרח למיטה לא יודע מה לעשות עם עצמי אני לא מצליח לגלות מוטיבציה לשום דבר בבקשה עזרה

09/05/2019 | 20:58 | מאת: Sara

שלום, אבקש לדעת אם ניתן לרסק בשתייה כדור זובירקס 200 מ״ג לילדה בת 4 עם הרפס חמור מכיוון והילדה מסרבת לשתות סירופ

לקריאה נוספת והעמקה

אין מידע לגבי כתישה/חציה/לעיסה.

09/05/2019 | 10:48 | מאת: אביטל

האם ישנה בעיה ליטול פרימולוט נור וטופמקס ביחד? יש לציין שהפרימולוט לא נלקח כאמצעי מניעה אלא לדחיית מחזור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, טופמקס עלול להוריד רמות של פרימולט נור. Topiramate may decrease the serum concentration of Progestins

08/05/2019 | 17:50 | מאת: מלאכי מלכה

האם קטאפלם גורם לבעיות בכבד ובלבלב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן התרופה עלולה להעלות אנזימי כבד, בנוסף לפגיעה כלייתית. בנוסף יש דיווחים שהתרופה עלולה לגרום להדלקת בלבלב

08/05/2019 | 10:40 | מאת: אנונימי

הי יש לי ולבת הזוג שלי כלמידיה והתחלנו טיפול בדוקסילין 100 2 כמוסות ביום למשך 10 ימים השארלה האם אנחנו יכולים לקיים יחסי מין או להגיע לגמירה ללא חדירה בלי שזה יפכע בתהליך ההבראה? תודה לעונים

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה

אני בתאילנד סובל מc.o.p.d בארץ לוקח ספיריבה רגילה עם סרטייד דיסקוס 500.לצערי שכחתי את הספיריבה בבית.רופא מקומי הציע לי לקחת במקום ספיריבה רגילה. ספיריבה רספימט. + אונברז 300. שאלתי ההם הרופא צודק? ושאלה נוספת ההם אפשר לקחת ספיריבה רספימט במקום ספיריבה רגילה.תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שניהם זה אותו חומר פעיל, אבל מדובר בשתי פורמולציות שונות, כאשר ספיריבה רגילה באה בצורה של כמוסה קשה לשאיפה כאבקה, לעומת ספיריבה רספימט מדובר בתמיסה לשאיפה. יתר על כך מדובר במינונים שונים וחוזק שונה. אבל בקיצור זה אותו חומר פעיל, וחשוב לחשב את המינון שצריך לתת.

07/05/2019 | 16:35 | מאת: שמואל

הי יש לי דלקת בשן אחרי טיפול שורש הרופא רשם לי לקחת אוגמנטין פעמים ביום, אני ממש צריך ריטלין בשביל הלימודים העם קיימת בעיה לשלב בין שני התרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה

07/05/2019 | 13:28 | מאת: יונה חיים

לרופא הכי הכי הכי שבעולם אין כמוך אתה עונה מהר מנסה לעזור . באמת אני מסיר את הכובע. תמשיך ככה לעזור.

מצטרף. תודה ד"ר מחאג'נה על התשובות האדיבות והעזרה.

07/05/2019 | 03:01 | מאת: יונה חיים

creatinie.(B) 1.38 protein/creatinie.(U)5774.27. מה זה אומר ההם עלי לבטל את החופשה שלי בתאילנד. וההם זה מסוכן. ברקע סכרת 2. לחץ דם. 160/95. לאחר טיפול אקספורג 10/160. וקרדיולוג 2.5 בוקר וערב.רציתי המלצה לגבי כדור נוסף שיעזור לי ללחץ הדם. תודה מראש אני מיואש לגמרי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חשוב לי לדעת מה היו בדיקות הדם הקודמות ולפני מספר חודשים על מנת להשוואת עם התוצאות החדשות, כי כעת מדובר בהחמרה בתפקוד כלייתי שחשוב לדעת ממה זה נובע או שזה היה כך כל הזמן. כי בשלב שמדובר בלחץ דם עקשני ניתן לשקול התחלת טיפול במשתן כגון דיזותיאזיד, או אלדקטון.

*** היי ד"ר מחאג'נה, דילגת על השאלה שלי: "דוחי יתושים למריחה על הגוף" ***

לקריאה נוספת והעמקה

סליחה, עניתי

05/05/2019 | 15:19 | מאת: רפי

האם יש ניגוד בין התרופות ומה פרק הזמן הרצוי בין לקיחת התרופות בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אלטרוקסין יש לקחת בבוקר מוקדם על קיבה ריקה, לעומת כך לנטון יש לקחת חצי שעה לפני ארוחה. התנגשות בין שתי התרופות שונה במחלוקת בין מקורות המידע השונים.

תודה !

05/05/2019 | 12:55 | מאת: יותם

שלום דוקטור, נרשמתי לקבל טיפול בדוקסילין למשך חודש וחצי, ואני תחת התרופה כיום כבר כ11 ימים. האם יש איסור בזמן הטיפול בצריכת אלכוהול, ועישון של סיגריות וקנאביס? כמו כן אני לוקח כדורי b12, האם יש הוראות לגבי שילובם עם הדוקסילין? המון תודה. אציין שאתמול שתיתי כמות קטנה מאד של בירה (50 מ"ל פחות או יותר) ועישנתי סיגריה וקנאביס, למקרה שהעניין משמעותי.

שלום, אין מניעה אבל יש להפקיד על דרך נכונה למתן התרופה כגון עמידה או ישיבה אבל לא בשכיבה. יש להפריד את התרופה מברזל או תוספים עם מטען חיובי מחשש מתת ספיגה של התרופה.

04/05/2019 | 19:09 | מאת: דן

היי שלום אני סובל מדיכאון וחרדה וגם ממיגרנות ורציתי לשאול מה יותר יעיל לדיכאון וחרדה קל עד בינוני רמוטיב או 5 HTP ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין עבודות שמשוות ראש בראש את שתי התרופות, אבל ניתן לנסות טיפול ברמוטיב אבל יש לציין איזה תרופות כרוניות אתה לוקח כי התרופה משפיעה על פירוק תרופות אחרות

04/05/2019 | 08:40 | מאת: שירנ

שלום לכם קיבלתי מרופא העור משחה בשם טרידרם קרם למריחה על העורף...פעמיים ביום במשך 30 יום... אני מניקה הנקה מלאה...האם יש בעיה למרוח משחה כזו לתקופה כזו ארוכה בזמן הנקה? תודה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2019 | 08:41 | מאת: שרית

מתקנת..טרידרם קרם..

v

שלום רב, מזה כשבועיים אני מושבת בגלל התקף כאבי פריצת דיסק. בשבוע האחרון התחלתי לקחת בהמלצת רופאת כאב את ה גאבאפין פעמיים ביום ופרקוסט אני לוקח כבר שבועים בעת כאבים בערך 2 כדורים ביום. השאלה שלי והחשש הוא הכבד והכליות שכן עד למקרה הנל איני נוהג לקחת כדורים. לא יודע עוד כמה זמן אהיה כך. אם יש מה לחשוש? מאוד מלחיץ אותי.

לקריאה נוספת והעמקה

שתי התרופות מצריכות מעקב אחרי תפקוד כלייתי ניטור תקפוד כלייתי במיוחד שמדובר במשך טיפול ארוך

שלום רב, אני נוטלת ארקוקסיה במינון 30 mg עקב כאבי גב תחתון (ללא אבחנה רפואית של פגיעה או מחלה). התרופה גורמת לי לשלשולים קלים. מכיוון שאני טסה מחר, רציתי לשאול האם ניתן ליטול קלבטן במקביל, אפילו בהפרש של 2-3? או תרופה אחרת? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה, אבל יש לשים לב לטיפול בארקוסיה שאינו מועדף במיוחד כאשר אין התוויה מחייבת לטיפול.

02/05/2019 | 01:00 | מאת: דוד

שלום ורד. רציתי לשאול לגבי דוחי יתושים למריחה, כגון סנו די (בצורת רולר) ודומיו. אני עובד בבית, ולכן בלבוש קל. לכן, בחודשי הקיץ החמים אני זקוק למריחה יומית ואפילו עד 3 פעמים של חומרים מסוג זה. כמו כן, בלילה אני ישן עם דוחה יתושים חשמלי. רציתי לשאול באמת ובתמים האם אין בעיה בריאותית עם כמות כל כך גדולה של חומרים נגד יתושים במשך חודשים רבים. אשמח לדעתך המלומדת. קצת מודאג. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי המידע שיש לי וראיתי בספרות לחומר יעילות טובה כנגד מגוון חרקים ופרוקי רגלים מוצצים וטורדניים. החומר הכימי סונתז ע"י משרד במהלך חיפוש של הצבא אחר חומרים דוחים. הוא נמצא בשימוש נרחב משנת (USDA) החקלאות האמריקאי 1957 . ההערכה היא כי מעל 200 מיליון בני אדם משתמשים בחומר מדי שנה. החומר נחשב בטוח לשימוש. מעט המקרים המדווחים על השפעות שליליות, מיוחסים לשימוש בניגוד להוראות, חשיפה לכמויות גדולות מאוד, בליעה או מריחה על אזורי גוף מכוסים. תכשירים המכילים ריכוזים נמוכים ( 15-10% ), מעניקים הגנה למשך שעה עד שעתיים. תכשירים המכילים ריכוזים גבוהים (מעל 30% ), מעניקים הגנה של עד שמונה שעות. עליה בריכוז החומר הפעיל מעל 50% אינה משפרת את משך או יעילות ההגנה. אחד החסרונות הבולטים של תכשירים מכילי דיט, היא התחושה השמנונית והלא נעימה שהם משאירים על העור וריח בולט. בתקופה בהם החומר הפעיל נישא על ידי ליזוזומים. (lipodeet האחרונה החלו לרשום בארה"ב תואריות דיט (ליפודיט תואריות ייחודיות אלה, מונעות ספיגה של החומר הפעיל דרך העור, מקטינות את הסיכון לתופעות לוואי ומשמרות את היעילות לאורך זמן. ולכן כמו שרשום שהתכשיר בטוח, ובעיקר הפורמולציות האחרונות עם פחות ספיגה סיסטמתית, אבל עדיין לא להרבות בצריכה כי ראיתי שיש דיווחים בספרות על התפתחות פרכוסים והפרעות נוירולוגיות. את מבינה שכאן לא מדובר בתרופה ולכן המידע לא מדוייק ב- 100% וכל המידע הינו מדיווחים.

30/04/2019 | 19:03 | מאת: עומר

לגבי תרופת- אמטריבר של טבע (טרובדה)- כתוב על האריזה שיש לצרוך את הכדורים עד 60 יום לאחר הפתיחה. הכדורים האלו מאוד יקרים. ואני לוקח רק לפי הצורך. 1. האם באמת אחרי 60 יום החומר הפעיל מפסיק לעבוד? 2. האם יש התנגשות של אמטריבר ואומגה 3 (1000 מ"ג). Q10-קיו10 - (60 מ"ג) , פליקסונז ספריי? 3. לשמור במקום קריר ויבש מתחת ל 25 מעלות. האם זה אומר שבקיץ להכניס למקרר? תודה רבה

שלום, בקשר לשאלות על יציבות התכשיר ותנאי אחסון עדיף לפנות לחברה המייצרת.

30/04/2019 | 17:36 | מאת: חנה

שלום אמא שלי בת 85 סובלת משינויים ניוונים של הגיל בכל הגוף ועם קרע בכתף וכאבים חזקים בצוואר מקבלת אספירין ומורידי לחץדם וחצי כדור לתעוקת הלב האם אפשר לקחת אתופן 500 אגב מטופלת בטרגין קבוע ללא הועיל אודה לתשובה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אתופן בכלל איננה מתאימה לאמא שלך, מכיוון שהגיל כזה אתופן עלול לגרום לנזק יותר מתועלת, גם מבחינת הכליות, וגם מבחינת כלי הדם ולחץ הדם והתפקוד הלבבי, ועלול בחלק מהמקרים אם לוקחים עם אספירין ביחד לסתור את הפעילות של אספירין. יש לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול לטיפול בכאב חילופי שמותאם לגיל ולמחלות רקע.

רצתי לדעת ההם אפשר לשלב ולסטרן עם קרדיולוג ודופלקס ביחד. אמרו לי שצריך לחכות 8 שעות בין לקיחת ולסטרן לבין התרופות שצייני. אגב נתת לי המלצה לקחת ולסטרן בגלל לחץ דם שלו יורד לי. אני בתאילנד..בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רק יש להפריד בין מתן דופלקס לולסרטן, כלומר אין בעיה עם קרדילוק מתי לוקחים. כלומר יש לקחת דופלקס בבוקר, ואת ה-ולסרטן לקחת בערב.

אז אני אסביר בקצרה: ביום שישי נפלה לי שן שהוחזרה, נתנו לי לקחת אנטיביוטיקה נגד זיהום ואמרו לי לאכול רק רך וקר. מאז יש לי שלשולים רכים כאלה (לא נוזליים, סליחה על הגועל) מה הסיבה? מה יש לעשות בנידון? יכול להיות שזה בגלל הכלכלה הרכה? מחר יש לי ישיבה חשובה ואני לא יכול לצאת לשירותים באמצע. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אם השלשול עדיין קיים, יש לפנות לקופת חולים לבדיקת חיידק במערכת העיכול, וחשוב לא להשתמש בתרופות שעוצרות את השלשול

היי, בת 82 מקבלת קרטיה, טוביאז, ברזל, אמלו, אוקסאר, גלוקומין , לנטון וסרוקסט באופן קבוע. הוחלט על אנטיביוטיקה ציפרוקסין פעמיים ביום לשבועייים. האם אין בעיה לשלב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה לשלב את התרופות שציינת עם ציפרו. אבל יש לציין שקיים סיכון בשילוב של ציפרו יחד עם אוקסאר מבחינת התפקוד הכלייתי כלומר שתי התרופות מצריכות זהירות מבחינת הכליה ויש להקפיד על הידרציה (שתיה) מספיקה לאורך כל הטיפול, בנוסף קיים סיכון שציפרו (במיוחד עם סרוקסט) עלול להאריך מקטע QT בלב, אבל בד"כ זה לא מדאיג, אבל חשוב לדעת ושהרופא המטפל ישים לב לזה.

29/04/2019 | 08:15 | מאת: עמית

שלום, אני בן 54, אני רוכב שטח הרבה שנים ובעל כושר טוב ובלי בעיות לב. הדופק במאמץ מקסימלי יכול להגיע אצלי ל 160-170 פעימות לדקה . לאחרונה יצא לי לקחת כדור נורופן 200מ"ג לפני הרכיבה. מה שקרה שבמהלך הרכיבה הדופק ירד ב 10-15 פעימות, כלומר הדופק המקסימלי הגיע ל 150-160. התופעה הזו חזרה בעוד רכיבה. 1. האם זו תופעה מוכרת בעת לקיחת כדור נורופן ? 2. האם זה מסוכן או לא רצוי לקחת נורופן לפני רכיבה או שאין בעיה ? תודה עמית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נורופן עלול דווקא להעלות לחץ דם ולהגביר את הדופק, ולכן פחות סביר להניח שזה מהתרופה. כן, יש להימנע משימוש תדיר בתרופה הזו, מכיוון שעלולה לגרום לנזק כלייתי שעלול להיות בלתי הפיך וגם ליתר לחץ דם ולהתפתחות של כיב קיבה.

28/04/2019 | 22:02 | מאת: מירב

שלום, האם ניתן לקחת פרוביוטיקה בתקופת טיפול בזריקות ceftriaxone? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה אבל לא חייב

27/04/2019 | 23:51 | מאת: אורה

שלום האם ניתן ליטול יחד מיקרופרין וברזל טרדיפרון??? oras102@gmail.com

שלום, אין מניעה

26/04/2019 | 19:35 | מאת: מאיה

שלום, האם יש בעיה לקחת פרימולוט נור במקביל למונורול או לציפרדקס?

שלום, אין מניעה לשלב

26/04/2019 | 19:24 | מאת: יערה

היי, אני לפני טיסה ארוכה לבד ואני מאוד מפחדת מטיסות, לרב אני לוקחת דרממין שזה כדור נגד motion sickness אבל מאוד עוזר לי להירדם, בנוסף הרופא משפחה נתן לי מרשם לקסאנס בש על החרדה, רציתי לדעת האם אלה כדורים שמותר לקחת ביחד או שעדיף לקחת רק אחד מהם? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה לקחת אבל יש לשים לב ששתי התרופות עלולות לגרום לירידה במצב ההכרה והערנות, ולכן להימנע מפעולות שמחייבות ערנות וריכוז. לפי מה שאת מתארת, השילוב יעזור לך במהלך הנסיעה ...

26/04/2019 | 11:12 | מאת: טל

שלום, ביני לבין אישתי יש מאבק "עקוב מדם" לגבי מצב שבו אני לפעמים נוטל תרופות וקטור, אלדקטון, אספירין ופאקסט עם הקפה של הבוקר. האם יש בעיתיות עם זה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף עם מים, אבל אין מניעה

29/04/2019 | 08:05 | מאת: טל

תודה. שאלה נוספת בבקשה: האם יש מניעה לקחת תוסף אומגה 3 עם סטטין 10 מ"ג בלילה?

25/04/2019 | 20:52 | מאת: נירית

שלום, אני לוקחת בבוקר קרדילוק ואספירין ובערב סטטין.. שאלתי היא האם לקיחת מגנזיום ציטראט היא טובה לי או שתגרום נזק ללב שלי? במקביל אני לוקחת כדור חיידקים גארו דופילקס כדי לשמור על מערכת העיקול שעתיים אחרי הקרדילוק ואספירין. האם זה בסדר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן אין מניעה, בנוסף סטטין ניתן לקחת בבוקר אם מדובר בליפטור או קריסטור.

אני משתמש שנים רבות בלוריוון ההם באמת הלוריוון מוריד לחץ דם. תודה מראש.אגב אני סובל מלחץ דם בערכים של 155/93 לוקח תרופות . דופלקס 10/160. קרדיולוג 2.5 בוקר וערב וזה לא מוריד לי את הלחץ הדם. אני בתאילנד ורופא מקומי רשם לי אדלקטון 25 מ"ג.אני אובד עצות..תעזור לי בבקשה אני רק התחלתי את הטיול..ואני אמור לסיים אותו עוד חודשיים. או שאני יבוא לארץ לטיפול. אגב רופא המשפחה שלי בחופש גדול.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כן לוריוון עשוי לעזור בהורדת לחץ דם. אבל בקשר לטיפול שלך לטיפול ביתר לחץ דם, לדעתי ניתן לשקול הוספת טיפול בתרופה משתנת בשם Hydrochlorothiazide 12.5-25 mg בהנחה והתפקוד הכלייתי תקין, כלומר הטיפול הזה יהיה במקום טיפול באלדקטון 25 מ"ג. אבל, גם אין מניעה להשתמש באלדקטון, ובד"כ אנחנו משתמשים באלדקטון כאשר מדובר בלחץ דם עמיד. כלומר אולי מקובל לפני התחלת טיפול באלדקטון לנסות טיפול בתיאוזיד (התרופה שרשמתי למעלה) ואז אם מדובר בכישלון טיפולי אז לעבור לאלדקטון. אגב, ניתן גם לנסות בהמשך אם לחץ הדם עדיין נשאר גבוה, לשקול הוספת טיפול בתרופות ממשפחת חסמי רצפטור אלפא כגון קדקס במיוחד שאת על טיפול בקרדילוק וזה ישעה עבודה טובה.

ת 35 ונוטלת ציפרלקס. מעונינת לדעת האם יכולה לקחת ציפרלקס בנסיונות להרות ובכל מהלך ההריון. תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בטיחות התרופה בנשים בהריון לא נבדקה מספיק ובמיוחד בטריסטר השלישי. אבל, מבחינת טיפול בתרופות ממשפחת ה- SSRI עדיף להשתמש במהלך ההריון בתרופה מאותה משפחה אבל עם פרופיל בטיחותי יותר בשם : Lustral. יש להיוועץ עם הרופא המטפל שלך וגם עם המרכז לייעוץ תרופתי לנשים בהריון באסף הרופא או במשרד הבריאות, לצורך קבלת תשובה מעמידה בנדון, ולגבי טיפול ב- LUSTAL.

24/04/2019 | 19:44 | מאת: מיכל

שלום רב התחלתילםני שבועיים לקחת טופמקס למניעת מיגרנות. מאז התגברו מאוד הצרבות שלי למרות שאני לוקחת פמוטידין 40 מג. יש קשר? ובנטסף יש מינון נמוך יותר מ 25 מג? אני סובלת מעייפות רבה. האם כדאי לשקול החלפה של הכדור שמשפיע היטב ומפחית מאוד את המיגרנות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בקשר לצרבות, התרופה עלולה לגרום לריפלקס וישטתי והחזרה של תוכן הקיבה כולל חומצה למעלה בוושט אשר גורם לצרבות, אבל באחוזים נמוכים 1-2% gastroesophageal reflux disease (adults: 1% to 2%), אבל מבחינת העייפות, אכן התרופה עלולה לגרום לעייפות באחוזים יותר גבוהים בין 3-15% ממקבלי התרופה. ולכן אם התופעות שלך הופיעו בתחילת הטיפול התרופה ואכן משויכות לתרופה, יש ליידע את הרופא המטפל על מנת לשקול טיפול חילופי.

24/04/2019 | 15:42 | מאת: ד

כמה דקות ביום צריכים אתיופים להיות בשמש בקיץ כדי לקבל מספיק ויטמין די מבלי לקחת תוספים?

23/04/2019 | 12:28 | מאת: יפית אליה

הילדה שלי משתעלת ויש לה ליכות האם לתת לה מוקסיפן פורטה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לשיעול יש הרבה סיבות, שחלקן לא מצריכות טיפול אנטיביוטי כמו מוקסיפן, ולכן יש לברר את סיבת השיעול ואין להתחיל טיפול במוקסיפן ללא בירור כי יתכן שמדובר בזיהום וראלי (וירוס) שלא מתאים עבורו טיפול אנטיביוטי.