סרטן ריאות וגרורות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

22/03/2013 | 16:54 | מאת: יוסף

אמי בת 47 חולת סרטן ריאות NSLC STAGE 4 וגרורות רבות בכבד שבגללן הכבד מוגדל ובצקתי(המחלה התגלתה לפני שנה).ב 26/2/12 לפי סיטי כבד בגודל תקין מוקדים הופדנסי על פני שתי האונות,עד 3.3 ס"מ משמאל ו 4 ס"מ מימין,סיטי אחרון 15/1/13 כבד מוגדל עם גושים מרובים בצפיפות נמוכה חלקם עם נמק מרכזי בקוטר עד 6.9 ס"מ בכיפת כבד מימין,גושים מרובים דומים בשתי האונות עד 5.6 ס"מ משמאל ו 7 ס"מ מימין,ללא הרחבת דרכי מרה חוץ ותוך כבדיים,כעת היא מטופלת ב TRACEVA מלפני חודשיים בכדורים בגלל 3 סוגי כימותרפיה שלא צלחו, ביופסיה כבדית לא נעשתה אף פעם,וכל הטיפול מכוון לפי ההיסטולגיה הריאתית,לציין שלאורך כל התקופה הממצא בריאות גדל מעט מאוד אך בכבד המחלה מתקדמת,מעבדה מ26/2/12 ALK65 ,AST-21,ALT-19,GGT-28, LDH-426 כיום11-3-13 ALK-403,AST-61,ALT-57,GGT-976,LDH-643, BIL 0.7,לציין שאין שחמת או צהבת או מיימת,יש כאבים חזקים באזור הכבד במותן ימין ויש בחילות,כעת לא לוקחת סטוריאים כי זה לא עוזר לפי רופא כאב כי לקחה במשך שבוע ועדיין יש כאבים לכן עברה למורפין, הייתה מקבלת LIPITOR ורופא משפחה המליץ לא לקחת כי זה מזיק לכבד. האם לדעתך צריך מעקב מרפאת כבד,האם יש צורך בביופסיה כבדית, האם יש צורך בסטוראידים,והאם יש תרופות שצריך להימנע מהם(LIPITOR). אני יודע שהארכתי אבל מקווה שתעזור לנו. המון תודות

כדי לבסס אבחנה יש לבצע ביופסיה ממצא חשוד במקרה זה כבד. לאחר שתהיה תשובה פתולוגית המוכיחה במה המדובר אפשר לדון לגופו של ענין .יש גם להתחשב במצבו הגופני של המטופל. לגבי התרופות הרופא המטפל יודע ומכיר אך אין מניעה מיעוץ נוסף .

מנהל פורום סרטן הכבד