פורום טיפולי פוריות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום פריון האישה והגבר. בשני העשורים האחרונים חלה פריצת דרך עצומה בכל הקשור לאבחון וטיפול בבעיות פוריות אצל גברים ונשים. מדי שנה מתפרסמות טכנולוגיות חדשות וחדישות באבחון בעיות בייצור והפרשת תאי זרע אצל הגבר ובעיות הורמונליות, ביוציות ומכניות אצל האישה. כ-15% מכל הזוגות בתקופת גיל הפוריות (גיל 25-42) סובלים מאי פריון מכל סוג שהוא ונזקקים לרוב לאבחון וטיפול כשבחלק נכבד מהמקרים הטיפול המוצע הינו ART - Assisted Reproductive Technologies - כל הטכנולוגיות המתקדמות הקשורות לטיפול בהפריה חוץ-גופית. בעשר השנים האחרונות חלה התקדמות בלתי רגילה בשיטות המעבדתיות של איתור זרע, הפריית הביציות וגידול עוברים בתנאי מעבדה עד להזרקתם לחלל הרחם או הקפאתם בשיטות שונות. כתוצאה מטכנולוגיות אלו חלה עלייה דרמטית באחוזי ההצלחה של טיפולי הפריון ואנו מגיעים היום ל-50-60% באוכלוסיות מסויימות למחזור טיפול של הפריה חוץ-גופית. פורום זה, בניהולו של פרופ' דב פלדברג, יעסוק בנוסף בנושאים: תרומת ביציות, תאי גזע, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר לצרכי מחלות ושיטות כירורגיות להפקת זרע מהאשכים.
6068 הודעות
5999 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפולי פוריות

01/04/2020 | 16:52 | מאת: שריי

שלום, האם FSH גבוה וAMH נמוך פוגעים גם בהשתרשות עובר בטיפולי IVF. כלומר, נשים בדר"כ עם מדדים גבוהים של FSH וערכים נמוכים מאוד של AMH סיכוייהן להכנס להריון לא טובים והן מופנות לIVF בשל הקושי לביוץ ורזרבה נמוכה לפי הבנתי. אך שאלתי היא האם בטיפולים כשהגוף מצליח לייצר ביציות טובות ויש עוברים, האם הסיכויים להשתרשות הם גם נמוכים? רקע: בת 38 (ילד בן שנתיים ספונטני), AMH 0.1 FSH18.8 תודה רבה על המענה

01/04/2020 | 08:52 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר, הביוץ שלי תוזמן עם אוביטרל בתאריך 23.3 יום שני..האם בסדר לבצע בדיקת דם מחר ויהיו תשובות מהימנות?

הכי מוקדם שיש טעם לבצע בדיקת הריון זה 12 יום לאחר האוביטרל

31/03/2020 | 19:46 | מאת: נועה

שלום. ב 18.3 לקחתי אוביטרל לפני החזרת מוקפא כאשר הזקיקים היו 23,17,15 (הזרקתי מונפור ) ב 23.3 נעשתה ההחזרת עובר מוקפא הומלץ לבצע בדיקת דם לבטא ב 2.4. 1.האם הזמן שחלף מהזרקת האוביטרל ועד ההחזרה הוא סביר? 2.בדיקת הדם תבוצע כ 10 ימים לאחר ההחזרה זה לא מוקדם מידי? 3.ניתן לשער שהתבצע ביוץ לאחר האוביטרל ולכן האם ניתן להסיק ש 14 יום לאחר הביוץ יחשב כאיחור למחזור? 4.מה קורה במצב שהיה ביוץ טבעי וגם החזרה כיצד אמור להתנהג המחזור אם אחד נקלט והשני לא וכו׳. תודה

תשובותי: 1. אם העובר היה בן 5 ימים אז ההחזרה נעשתה בזמן. 2.אם זה עובר של 5 ימים אז 10 ימים מספיק. 3. כן 4. אם את בהריון אפילו אם נקלט אחד, אז לא תקבלי וסת

31/03/2020 | 18:36 | מאת: קרין

היי, בתאריך 20.3 הוחזרו 2 עוברים בני יומיים, היום בדיקת בטא לאחר 11 יום מההחזרה בטא 31 פרוגרסטרון 33 האם הבטא תקינה או שהתוצאה נמוכה מידי?

היא תקינה ל-11 יום לאחר ההחזרה. כדאי לחזור בעוד יומיים.

31/03/2020 | 13:44 | מאת: האביר השחור

בבית יש ארבעה ילדים, שנולדו כולם עם IUGR. לאחר ארבע הפלות (לפני הראשון ובין כל השאר), ערכנו בירור של הפלות חוזרות מקיף בבילינסון אצל פרופ ורדימון. לא מצאו כל ממצאים, קרישיות תקינה הכל תקין. איך אמר ורדימון? bad lack. בייעוץ אצל קופרמינץ לפני הילד האחרון, הוא הנחה לקחת קלקסן במהלך כל ההריון, תוך אמירה שלא נחווה שוב הפלות ואף לא IUGR. האחרון נולד יחסית לשאר גדול יותר 2800. במהלך ההריון היה דימום מאסיבי, שכנראה נבע מהיפרדות חלקית של השלייה בשילוב עם הקלקסן (שגרם לדימום מאסיבי). לקראת תכנון הריון נוסף הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על הקלקסן? כן? לא? עוד אי אלו תובנות?

אם הצלחת עם קלקסן, הגיוני שתקחי שוב. תופעות הלוואי של קלקסן מינימליות.

30/03/2020 | 01:17 | מאת: מור

שלום רב, אני לאחר טיפול של תסמונת אשמרן שבביקורת האחרונה יצא שהכל נקי מהידבקויות וכל בסדר. לפני כחודש קיבלתי מחזור חלש מאוד אחרי פרוגילוטון עשיתי אבחנתית הכל יצא תקין.לקחתי כמה צמחי מרפא אשר אמורים לגרום לביוץ רוגע ואיזון הורמונלי יש לי שחלות פולצסטיות והיות בגלל הקורונה הופסקו הטיפולים החלטתי לקחת צמחים גם ככה אי אפשר לעשות טיפול. היום חודש בדיוק מאז קבלת המחזור עם הפרוגילוטון קיבלתי ווסת באופן טבעי שוב חלש יחסית למה שהיה לי בעבר.ויש כאבי בטן תחתונה.. ניסיתי במהלך החודש לבדוק ביוץ במקלות ולא הצלחתי , למרות שהרגשתי כאבים בשחלה שמאלית. יכול להיות שהמקלות לא איתרו את הביוץ או שקיבלתי מחזור ללא ביוץ ? יש דבר כזה מחזור ללא ביוץ.

לקריאה נוספת והעמקה

אם נוסת היתה סדירה, קרוב לודאי שבייצת רצוי לבצע מעקב אולטראסוני אחרי התפתלות הרירית

29/03/2020 | 15:16 | מאת: עמית

שלום, יש לי מספר עוברים מוקפאים באסותא רמת החייל. יש לי שתי שאלות: 1) האם ניתן להחזיר עוברים מוקפאים כעת במשבר הקורונה? 2) העוברים מוקפאים 7 שנים (כולם דורגו A בהקפאה) ויש לי ילדה אחת מאחד ממחזורי הטיפול בהם גם הוקפאו 4 עוברים. האם הזמן שהעוברים מוקפאים משפיע על סיכויי ההצלחה בטיפול? אני בת 42 היום והתהליך נעשה בגיל 35 במיקרומניפולציה בשל ota אצל בעלי

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ממליץ לחכות עם החזרת המוקפאים עד שיתברר יותר על המגפה. בהחזרת מוקפאים אין חשיבות לגיל ולסמן שהעוברים נימצאים בהקפאה.

29/03/2020 | 00:50 | מאת: Noa

שלום פרופסור משיח אני בסביבות שבוע 7, החזרת טריים. מתי לדעתך צריך להוסיף תמיכה של פרנטל , ברזל וכדומה ? ממש חוששת שאני מפספסת משהו... כרגע עם אנדומטרין, אסטרופם, פרדינזון, מיקרופירין וחומצה פולית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התמיכה מספקת ולא תמיד טוב להרבות

28/03/2020 | 11:26 | מאת: סיגי

היי פרופ לאחרונה נתקלתי כאן בשאלה של אחת מהנשים, ששאלה לגבי כמה זמן חי זרע. כתבת לה- שיש מקרים שהוא חי גם עד שבוע. והוא יכול להימצא בכפלים של צוואר הרחם. האם יש דבר כזה שהוא ישאר בכפלים של צוואר הרחם יותר משבוע?? ויוכל להפרות? או שאחרי שבוע הוא כבר מתפרק ומת? סליחה על הבורות. רוצה לדעת האם יש לי סיכוי החודש להרות. כי לדעתי פיספסתי ביוץ. מנסה טבעי בגלל הפסקת טיפולי הפוריות :( *הלא מוגדרים

לקריאה נוספת והעמקה

זרע תקין חי ומסוגל להפרות לפחות 72 שעות.

27/03/2020 | 14:19 | מאת: שני

שלום, עברתי ביום ראשון 22/3 הזרעה בשעה 14:00 ולקחתי בשבת בבוקר אוביטרל. ערכי הפרוגסטרון שלפני ההזרעה היו. 1.8 והאסטרדיול היה 700+. אתמול בחמישי- 26/3 עשיתי בדיקת דם ואסטרדיול היה 550 והפרוגסטרון היה 18.3. הרופא שלי אמר לי לקחת דופסון 10 מג' 3 פעמים ביום. מה הסיבה לכך? האם התוצאות לא טובות? האם הסיכויים נמוכים? יש סיכוי להצלחה? האם הפרוגסטרון עולה כך תמיד אחרי ביוץ? אשמח לקצת סדר בבהלה. תודה רבה שני

לקריאה נוספת והעמקה

תגובתך לטיפול טובה ורגילה: אחרי הביוץ הפרוגסטרון עולה והאסטרוגן יורד. אין סכנה לקחת דופסטון.

27/03/2020 | 07:54 | מאת: מלי

שלום, בת 31 הריון ראשון ספונטני לפני שנה - חוץ רחמי שבסופו כרתו לי חצוצרה הריון שני ספונטני לפני 3 חודשים ( ממש לפני שהייתי צריכה להתחיל טיפולים)- לא התפתח הפלה ע"י ציטוטק בשבוע 8 עכשיון בהריון ספונטני שלישי ( גם הייתי צריכה להתחיל טיפול) .ווסת אחרונה בתאריך 17.2.20. בדיקת בטא ראשונה 22.3.- 5600 us ראשון 25.3- נראה שק ברחם + שק חלמון קטן.הרופא אמר שזה מתאים לשבוע ולא מצפה יותר מזה אך שהראתי לו את בדיקת בטא הוא אמר שהבטא גבוהה ובמספר כזה אמורים לראות עובר ודופק..אמר לי לחזור עוד 10 ימים. אשמח לדעה בנושא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הווסת האחרונה מדובר בהריון של 5 שבועות. ביל הריון זה אפשרי בהחלט שעדיין לא ייראה דופק. אני מאד מקווה שכבר בעוד שבוע ייראה דופק.

בת 27 בעלי ואני מוגדרים כאי פריון בלתי מוסבר החודש הייתה לי הזרעה בפעם השלישית. 5 ימים לפני ההזרעה היו שני זקיקים בגודל 13, 14 E2 - 832 P- 0.3 LH - 2.66 לאחר ההזרעה באותו יום ירד לי לחץ דם והייתה לי סחרחורת היום זה היום ה 10 לאחר ההזרעה אין לי תסמינים. 1- האם יש סיכוי ששני הזקיקים שרדו? 2- האם עדיין יש סיכוי להרות?

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה לשתי שאלותייך חיובית, מלבד שכנראה לא תוכלי לבצע הזרעה ויהיה צורך לשמוח על קיום יחסים רגיל.

25/03/2020 | 14:59 | מאת: שני

פרופ' שלום, האם גם טיפולי תרומת ביצית אסורים ומבוטלים בימים אלו עד להודעה חדשה למרות שזה נחשב טיפול פרטי?

לקריאה נוספת והעמקה

ההנחיות באשר לטיפולי IVF אינם קשורים לטיפול פרטי או ציבורי, אלא נובעים מכך שאיננו יודעים עדיין האם הווירוס עלול להזיק לעובר בעיקר ב-12 השבועות הראשונים של ההריון.

25/03/2020 | 00:18 | מאת: טליה

שלום פרופ האם ראוקוטן המיועדת לטיפול בפצעים אקנה פוגעת לטווח הארוך בפוריות? יש לי שחלות פוליציסטיות ואני רוצה לטפל בפצעים לפני שאכנס להריון. ידוע לי שצריכה להמתין בסיום הטיפול כ3 חודשים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כן, יש להמתין אחרי הטיפול 3 חודשים לפני הנסיון להרות.

24/03/2020 | 18:36 | מאת: יעל

אהלן, בעלי ואני מוגדרים כאי פיריון בלתי מוסבר. הכל תקין תודה לאל. לפני כחודש עברתי הפלה בשבוע 8 בעזרת ציטוטק כי לא היה דופק. נכנסתי להיריון בעזרת גונאל f, אולגלוטרן , אוביטרל ויחסים טבעיים. עדיין מחכה לווסת. אני מטופלת בקופח כללית והיום הרופאה אמרה לי שבגלל המצב הופסקו טיפולי הפוריות. וזה נורא מעציב. כמובן שאנסה להיכנס טבעי. א. האם זה יכול לקרות גם טבעי ? מהסיבה שכן נכנסתי להיריון. ב. כדאי לקיים יחסים סביב הביוץ יום כן יום לא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התשובות לשתי שאלותייך-כן-חיובי

24/03/2020 | 17:28 | מאת: מורן

שלום ווסת אחרונה 22.2 24.3 בטא 1607 האם תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

כן בהחלט תקין

24/03/2020 | 00:57 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר, לאחר 16 יום הזרקת גונל(בהתחלה במינון 50 ואחכ במינון 75 ) נצפו הבוקר 2 זקיקים אחד בגודל 18 ואחד בגודל 16..בבדיקת דם הפרוגסטרון היה כבר 3 והאסטרודיל:1138 הרופא הורה לי להזריק אוביטרל כעת ולקיים יחסים היום ומחר(היינו ביחד גם אתמול למקרה שהביוץ כבר התחיל) האם הביוץ כבר יצא לדרך עקב הפרוגסטרון והאסטרודיל ואז האוביטרל לא ישפיע?מה קורה אם מזריקים אוביטרל כשהביוץ כבר מתחיל?

לקריאה נוספת והעמקה

א. הפרוגסטרון לא מספיק גבוה כדי לוודא שהיה ביוץ. ב. גם אם היה ביוץ האוביטרל אינו מזיק ג. מסכים עם ההוראות של הרופא שלך.

23/03/2020 | 02:18 | מאת: אילנית

מעונינת להגיע ליעוץ ?

לקריאה נוספת והעמקה

פרטים דרך האתר שלי.

או במייל: mashiach.torim@gmail.com

21/03/2020 | 19:22 | מאת: דליה

לפי הפרסומים יופסקו טיפולי פוריות שטרם התחילו בשל הקורונה. נשאלת השאלה האם ההנחייה תקפה גם לגבי בתי חולים ומרכזים פרטיים? האם לגבי הזרעות או רק ivf? ומה לגבי נשים מבוגרות שזו ההזדמנות האחרונה שלהן? האם תינתן ארכת זמן בשל הקורונה? האם אין לובי רופאים שיכולים לסייע בנושא באמצעות שינוי חקיקה וכן יאפשרו התחלת טיפולי פוריות עם החתמת המטופלת שהיא זו שתיקח אחריות מלאה על כל מקרה ונזק אפשרי?

לקריאה נוספת והעמקה

יש הוראה של משרד הבריאות במסתמכת על המלצת המועצה לפוריות לפיה יש להפסיק את כל טיפולי הפוריות (הפריה חוץ גופית), להוציא הטופלים שנמצאים כבר בשלב של הטיפול ההורמונלי. כמו כן יש לנסות לשכנע נשים להקפיא עוברים ולא להחזירם. ההוראות מחייבות יחידות פרטיות וגם ציבוריות. באשר להזרעות, יש להניח שרצוי לאמץ אץ ההמלצות גם כאן, אולם טיפולים אלו תלויים בהסכמות הדדיות בין המטופלת לרופא. בנשים הקרובות בגילן ל-45, הצעתי לפנות לקופות החלים ולדרוש מהן לשמור על הזכאות ולממש אותה אחרי צרת הקורונה.

21/03/2020 | 16:13 | מאת: חסויה

שלום, רציתי לשאול - האם אולטרסאונד ואגינלי יכול להזיק לרחם ולפגוןע בהריון ? אני שבוע 6 עוד מעט ורוצה לעשות עוד אולטרסאונד

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה שלילית לחלוטין

20/03/2020 | 19:09 | מאת: ענת

שלום, ביוץ באמצעות אוביטרל - 9/3 החזרה-12/3 תמיכה של קרינון פעמיים ביום, זריקות פרונטוג׳סט פעמיים בשבוע וביום 15.3 זריקה שלמה של אוביטרל 250 בערב. בדיקת בטא עפי הרופא אמורה להיעשות ביום 24.3 (12 יום מההחזרה ו-9 ימים אחרי זריקת האוביטרל האחרונה). האם אחרי 9 ימים מהאוביטרל ניתן לקבל תוצאות אמת או שהתוצאות יהיו לא מדויקות בגלל האוביטרל? הרופא אומר שאוביטרל לא נשאר בגוף יותר משבוע. האם נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

נכון אמר הרופא. אם בדיקת הבטא תהיה חיובית משמעותית (יותר מ-40) זה כנראה הריון. בכל מקרה כדאי לבצע עוד בדיקת בטא למחרת ואם יעלה-זה הריון בודאות.

20/03/2020 | 17:51 | מאת: דינה

שלום פרופסור. האם ההנחיות להפסקת טיפולי ivf מיום ראשון כוללות גם החזרת מוקפאים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

כן בהחלט

20/03/2020 | 15:44 | מאת: דני

היי, שאלתי היא: האם עובר שעבר pgs, בהריון איתו צריך עדיין שקיפות עורפית?

לקריאה נוספת והעמקה

כן כי השקיפות עשויה להעיד על מומים אחרים. כמו כן ה-PGS אינו נותן בטחון של 100% בשאלת תסמונת דאון.

20/03/2020 | 09:19 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, לפני 4 חודשים עברתי הפלה בשבוע 7. ההיריון נקלט בחודש הראשון לאחר הפסקת גלולות שלקחתי במשך שנתיים וקצת רצוף (ללא קבלת וסת בין החודשים). מאז ההפלה קיבלתי וסת 3 פעמים אבל הוסת שהגיעה היא חלשה מאוד ולפעמים ללא דם אדום, רק חום. זה שכיח? אמור להסתדר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבצע USכדי לשלול הידבקויות תוך רחמיות

19/03/2020 | 20:47 | מאת: סיוון

פרופ' משיח שלום רב, מה עושה מי שהיתה אמורה להתחיל טיפולים של תרומת זרע ונמצאות בגיל קריטי (43)? היום הודיעו על הפסקת טיפולי IVF , אינני יודעת אם זה כולל הזרעות או מה עוד, בגלל הקורונה, חיכיתי לתור חודשים ארוכים ואני חרדה מאד לאפשרות שחלילה לא אספיק. זו אכן שאלת חיים ומוות מבחינת נשים רבות, ואם זאת דווקא טיפולים אלו נסגרו כלא "דחופים"?? מה הצפי שלך ומה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי המלצת האגודה לפוריות יש להפסיק טיפולי פוריות למינהם וזה כולל גם טיפול בזרע תורם. אני מקווה שהדחיה בטיפול לא תהיה ליותר מחודשיים

19/03/2020 | 17:31 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר, האם זריקות הגונל מדללות את ההפרשות הפוריות כמו האיקקלומין?

לקריאה נוספת והעמקה

לא-להפך-הן מגבירות את הפרשת הריר מצוואר הרחם.

19/03/2020 | 13:22 | מאת: מטופלת

פרופ' שלום, האם 11 יום אחרי החזרה של יום 3 זה מוקדם מדי לבדוק בטא? כלומר אם יצאה שלילית כדאי לחזור על הבדיקה ביום 12? (שואלת כי בפעם הקודמת ביום 12 יצא לי 50)

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לחזור על הבדיקה ביון ה-12/14

18/03/2020 | 18:04 | מאת: שיראל

שלום בת 28 ללא ילדים לפני חצי שנה עברתי גרידה (שגרמה לרירית עדיין לא לחזור לעצמה במקום רירית עשר היוןם עומד על 7 וחצי בביוץ) גילתי שיש חי מחיצה טיפה פחות מ 30 והרופא אומר שלר כדי לנתח מחשש לרחם שלא יגרם נזק. ואני חוששת מלידות מוקדמות והפלות חס ושלום.. אני רוצה לעבור עוד יעוץ אבל עד אז מה דעתך על המצב. האם לפי הסיפור כדי לנתח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להתייעץ עם מןמחה פוריות נוסף או מומחה לניתוחים היסטרוסקופים. בכל מקרה כדאי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לקבוע את המצב האמיתי ברחם.

17/03/2020 | 19:17 | מאת: אינה

שלום, זקיקים 18,14,14 יום 13 למחזור מזריקה מונפור פרוסטוגן - 2.0 אסטרודיל -2017 Lh 6.5 מתי אמור להיות הביוץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במצב זה יש לשקול מתן אוביטרל כדי להשרות ביוץ

בהמשך להודעת משרד הבריאות שהחל מיום ראשון לא יינתנו עוד טיפולים אלקטיביים בבתי חולים ציבוריים בשל מגפת הקורונה (עד להודעה חדשה), השאלה היא האם טיפולי פוריות לסוגיהם הם טיפולים אלקטיביים או שמדובר בכל מקרה בטיפולים מצילי חיים? (ivf, הזרעה, מפגש מוקדם עם רופא מומחה במחלקה / בבנק זרע בבית חולים ציבורי לצורך בניית תוכנית טיפולים)? מה זה טיפול אלקטיבי בתחום הפריון ומהו טיפול דחוף שחייבים לבצע ברפואת נשים בבי"ח ציבורי? (חוץ מלידה).

לקריאה נוספת והעמקה

לפי החלטת האגודה הישראלית לפוריות ומשרד הבריאות יינתנו טיפולי הפריה רק לנשים שנימצאות לפני טיפולים אונקולוגים וכן בנשים שגילן מעל 44.9.

17/03/2020 | 07:10 | מאת: שירן

היי!! האם רירית 7.7 על זקיק 22 יכול להקשות על כניסה להריון? והאם הגיוני שיום אחרי שבדקתי מעקב זקיקים הרירית ירדה ל 7 (כבר לא היה זקיקים אלא גופיף צהוב) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הרירית אופטימלית לפני הביוץ. אירית מעל 7-תקינה.

17/03/2020 | 07:06 | מאת: ליאן

שלום פרופ האם מחיצה 30 אחוז חייב להסיר? והאם היסטרו ניתוחית פוגעת בריריתת בהתחשב שהרירית עדיין לא חזרה לעצמה חצי שנה מהגרידה

לקריאה נוספת והעמקה

אם היתה הפלה הייתי ממליץ על הסרת המחיצה. לפי הכתוב כבר יש בעיה בעובי הרירית וכדאי לשקול ערוגות. בכל מקרה הייתי ממליץ על התייעצות עם מומחה לניתוחים היסטרוסקופים

16/03/2020 | 17:05 | מאת: מירן

שלום פרופסור משיח, עברתי 2 הזרעות ללא הורמונים ,על מחזור הטבעי .קיבלתי אוביטרל בלבד . לצערי לא הושג הריון מהזרעות אלו ,אנחנו מטופלים בעקבות בעית זרע . הטיפולים לילד ראשון ..לא עברתי הריונות בעבר מתוך רצון ומניעה .בדיקותי תקינות ב"ה אני בת 37 .בן זוגי בן 38 . אמורה להגיע לתור לרופא המטפל מחר כדי לקבל תכנית טיפול חדשה ולדעת איך להמשיך .. האם עליי להימנע מביקורים,מעקבים וטיפולים מפאת קורונה ? המרפאות פתוחות כרגיל אבל אני חוששת האם בשל גילי יכולה לדחות כרגע או שעליי להסתכן ולהגיע ? בריאות ובשורות טובות אמן ואמן ,מירן

לקריאה נוספת והעמקה

אני מעביר לך ולכל חברותיך את ההנחיות באשר לטיפולי הםריה לנוכח הקורונה. Israel Society of Obstetrics and Gynecology ***************************************************************************** 16 במרץ, 2020 הנדון: הנחיות איל''ה והאיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה לגבי הדבקת 19 COVID למטופלות פריון (גרסה מס 1 ) הקורונה (19 COVID ) הינו וירוס מסוג RNA המוכר כבר שנים רבות כגורם בד״כ לתחלואה נשימתית קלה בדומה למחלת השפעת. עד כה ידוע על פחות מ-20 נשים הריוניות שנדבקו בוירוס וזאת למרות שהיה מצופה למספרים גבוהים יותר, עקב השינויים הפיזיולוגיים שמערבים את מערכת הנשימה בהריון. ככלל, נשים בהריון נמצאות בקבוצת סיכון למחלות ויראליות כגון השפעת העונתית ודומיה ועליהן לנקוט משנה זהירות, כדי לא לסכן את עצמן ואת העובר. עדיין אין מספיק מידע מבוסס על סיבוכים לטווח רחוק שיכול להביא עמו וירוס הקורונה. מהמידע על ההתפרצויות הקודמות של שפעת החזירים והסארס (שדומות במאפייניהן לקורונה) אנו יודעים על שיעור מעט יותר גבוה של הפלות טבעיות ושיעור גבוה יותר של לידות מוקדמות, הפרעה בגדילה התוך רחמית ואף מוות עוברי תוך רחמי במקרים חריגים. יחד עם זאת, הוירוס קרוב לוודאי אינו עובר במהלך ההיריון דרך השלייה וכי לא נמצאו עקבות שלו במי השפיר (נספח מס'1), כמוכן אין עדות להעברתו בדרכי הרבייה (נספח מס' 1) . 1. יש לידע את המטופלות והמטופלים שהמידע המובא במסמך זה נכון לשעה זאת ועשוי להשתנות בעתיד . 2. המלצתנו היא כי בשלב זה אין מקום לעצירה גורפת של טיפולי הפוריות. הוראות אלו יתעדכנו מעת לעת ע״פ הספרות הרפואית והנחיית משרד הבריאות. יחד עם זאת: 3. אין להתחיל טיפולי פריון כלשהם כאשר מי מבני הזוג חולה, חשוד כחולה או קיימת לגביו הוראת בידוד (ראה הגדרות חוזר משרד הבריאות (נספח מס' 2+3). 4. ניתן להתחיל טיפול באישה / זוג בריאים אשר אינם עונים על ההגדרה המפורטת בסעיף ובנספחיה, בכפוף לידוע ותיעוד כאמור בסעיפים 1-2. יש להדגיש שהטיפול עשוי להתבטל בהתאם למצבם הבריאותי או להוראות משרד הבריאות. יש להנחות את המטופלות כי בכל מקרה שמופיעים תסמינים כגון: חום הגבוה מ 38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר אין להגיע למתקן הרפואי שבו היא מטופלת. במקרים אלו יש לפנות למד''א. 5. במידה והופיעה מחלה או חשד קליני להדבקה , או הוראת בידוד למטופלת או לבן זוגה אחרי התחלת הטיפול יש לבטלו. במקרים בהם המצב הנ''ל נוצר בעת גירוי שחלתי מתקדם בסמוך לשאיבת ביציות, אשר לא ניתן לביטול בהיבט הכמותי, אפשר לבצע את השאיבה, אך אין לקיים העברת ביציות מופרות לרחם. הביציות הנשאבות בנסיבות אלו (מופרות או בלתי מופרות) יש להקפיאן במיכל נפרד וחל איסור להשתמש בהן בשלב זה. 6. במהלך כל הטיפול יש להעניק למטופלת, לצוות המטפל, לסביבה הטיפולית מענה ומיגון הולמים לאפשרות של הדבקה בנגיף, תחלואה וצורך בבידוד. 7. יש לקיים את כלל ההנחיות העדכניות של משרד הבריאות והאיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה במהלך הטיפול, לרבות אלו המתייחסות למיגון, הגבלת שהות מטופלים /לות בחלל ובזמן מסוים (*). הננו להבהיר כי לעת הזאת יש להגיע ללא מלווים, למנוע התקהלות של מספר מטופלות יחד בזמן לקיחת בדיקות דם, בדיקות אולטראסאונד וכן בזמן ההמתנה במרפאות. פרופ' רוני מימון, פרופ' אדריאן שולמן, יו''ר האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה יו''ר איל''ה הוכן נדון ואשר ע"י ועדת נירות עמדה של איל"ה ב 15/03/2020 

כתבתי גם מאמר לזאפ דוקטורס שמפרט יותר את השאלות הקשורות בבעית הקורונה, הריון וטיפולי פוריות. קראי והפיצי: ״ קורונה, פוריות והריון: מה יילד יום? האם נגיף הקורונה המסתורי מהווה סיכון מיוחד לאשה בטיפולי פוריות או לאשה בהריון ולעובר? האם אישה מיניקה עלולה להדביק את התינוק? פרופ' שלמה משיח משיב לכל השאלות מאת: פרופ' שלמה משיח בימים האחרונים הוצפתי בשאלות הנוגעות לסיכוני וירוס הקורונה למטופלות פוריות ובפרט למטופלות במסגרת טיפולי הפריה חוץ גופית. רבות חוששות מסיכונים בהריון המוקדם, מהסיכון להעברת הווירוס לעובר ברחם, מהסיכון למומים מולדים והסיכונים להעברת הווירוס בהנקה. השאלות עלו הן מנשים המטופלות אצלי בטיפולי פוריות והן בפורום הפוריות שאני מנהל באתר דוקטורס. אקדים ואציין: מאחר שאינני מומחה למחלות זיהומיות, קראתי את הספרות הרפואית בנושא ובפרט את המידע שפורסם על ידי המרכז האמריקאי לבקרה ומעקב אחרי מחלות (CDC) והאיגוד האמריקאי לפוריות (ASRM) שפורסמו השבוע (13.3.20) האם כיום כבר יש מידע בנוגע להשפעות הקורונה על נשים בהריון ועל העובר? בנקודת הזמן הנוכחית, אין עדיין אינפורמציה סטטיסטית ופרסומים מדעיים מבוקרים, באשר להשפעת הווירוס COVID-19 (המכונה בפי כולם: "קורונה") על הרבייה וההריון. בפרט, אין מענה סטטיסטי לשאלה האם נשים בהריון מצויות בקבוצת סיכון יתר לסיבוכים ולמחלה קשה ומסוכנת יותר בהדבקה בווירוס הקורונה (COVID-19). האם ניתן ללמוד על הסיכון במהלך הריון, באמצעות מידע שקיים בעולם הרפואה בנוגע למחלות אחרות? אכן, יש מידע רפואי שנצבר בהדבקה של וירוסים אחרים (למשל: סארס או שפעת). המידע מצביע על כך שמאחר שנשים בהריון נתונות במצב פיזיולוגי וחיסוני מיוחד, הן אכן בסיכון גבוה יותר לסיבוכים ולתחלואה, לעומת אוכלוסיית הבוגרים הבריאה. מהם הסיכונים הרפואיים שיש לקחת בחשבון? ניתן להניח שנשים בהריון מצויות בסכנת יתר למהלך הריון בלתי תקין: הפלות עצמוניות ולידות שקטות. חום גבוה (מעל 38.5) בשליש הראשון עלול להעלות את שיעור המומים המולדים. ניתן גם להקיש מהניסיון שנצבר במחלות עם וירוסים אחרים, בפרט וירוסים שגורמים לסיבוכים במערכת הנשימה, כי קיימת סכנת יתר ללידות מוקדמות ולמשקל יילודים נמוך (בפרט אם המחלה מסתבכת בדלקת ריאות וכו'). האם הווירוס עובר בחלב אם? מבדיקות שנערכו בחלב אם של נשים שחלו בווירוס קורונה, לא נמצא הווירוס בחלב. עם זאת, יש לזכור שהווירוס עלול לעבור מהאם לעובר בגלל המגע הקרוב בעת ההנקה ובכלל. יש לציין שלא מדובר בבדיקות רבות של חלב אם. האם יש סיכון להעברה של הווירוס לעובר ברחם? מדובר בשאלה מרכזית המטרידה נשים רבות בהריון. מאחר שהאינפורמציה המדעית מאוד מוגבלת בעניין, אין עדיין נתונים ברורים. עם זאת, במספר מקרים נבדק ונמצא שהווירוס לא עבר לעובר. כמו כן, הווירוס אינו נמצא במי השפיר של נשים חולות. מה מומלץ לנשים בהריון לעשות כאמצעי זהירות? נשים בהריון צריכות לעשות מאמץ יתר יחסית לשאר האוכלוסייה, כדי לא להידבק במחלה, לרבות שטיפות ידיים תכופות, הימנעות מקרבה לבני אדם, בפרט מי שחשודים במגע עם חולים, לשקול שימוש במסכה מתאימה (N95 - סטנדרט מסכה גבוה) בעת יציאה מהבית. מומלץ להימנע מאירועים עם מספר משתתפים רב (יותר מ-5; זאת, בשעה שההנחיה לכלל האוכלוסייה היא לא יותר מ-10 אנשים) ואף לשקול בידוד מלא. האם נשים בטיפולי פוריות ובהפריה חוץ גופית מצויות בסיכון יתר? על פי הספרות הרפואית ומניסיוני, אין סכנת יתר לסיבוכים בקרב נשים הנמצאות בטיפולי פוריות, לרבות טיפולים הורמונליים. בנוגע להפריה חוץ גופית, יש לדון בשלבים השונים של הטיפול. כאמור, אין סכנת יתר לסיבוכים בשלב הטיפול ההורמונלי המכין. בהמשך, יש לברר בקפדנות את מצב המטופלות המגיעות לשאיבת הביציות, מאחר שהשאיבה נעשית לרוב בהרדמה כללית, העלולה לגרום לסיבוכים במקרים של דלקות ויראליות בדרכי הנשימה. באופן עקרוני, אינני רואה חשש למעבר הווירוס לביציות, אבל יש לשקול אם ראוי להחזיר את העוברים לרחם ולחשוף את האשה לסכנות האמורות לעיל. הדבר נכון בעיקר בנוגע לנשים המגלות סימפטומים של מחלה, כגון חום גבוה, שיעול וקשיי נשימה. לסיכום: הייתי מציע לנשים שאינן מצויות עתה בטיפול, לשקול לדחות את תחילת הטיפול בחודש-חודשיים, עד שיתבררו נתונים נוספים בנוגע לקורונה. נשים שנמצאות באמצע הטיפול יכולות לשאוב ביציות ולהפרותן, אבל בקרב נשים המגלות תסמינים (אפילו קלים!) של מחלה בדרכי הנשימה - יש לשקול הקפאת העוברים והחזרתם במועד מאוחר יותר. מומלץ לנשים בהריון לעשות מאמץ יתר למנוע הדבקה בווירוס (COVID-19) לרבות שטיפת ידיים, הימנעות מקהל גדול ואולי אף להיכנס לבידוד. יש מקום גם לנימה אופטימית: מאחר שנשים בהריון או בטיפולי פוריות הן נשים בריאות, ומאחר שבקרב האוכלוסייה הבריאה, המחלה ברוב מכריע של המקרים קלה ולעיתים אף נעדרת סימפטומים, יש להניח שהרוב המכריע של הנשים בהריון או בטיפולי פריון, יעברו את המחלה ללא סיבוכים משמעותיים. פרופ' שלמה משיח, מומחה לפוריות ולבריאות האשה.

16/03/2020 | 22:13 | מאת: מירן

תודה

16/03/2020 | 14:43 | מאת: דנה

שלום, הייתי אמורה לעבור החזרה של עובר מוקפא יום 3, בסבב טבעי. יום לפני ההחזרה המיועדת החלטתי לבטל מסיבות אישיות. במהלך אותו יום הרופא דבר איתי וניסה לשכנע אותי בכל זאת להחזיר את העובר. לבסוף, בסוף יום ההחזרה המיועד, הרופא נתן הוראה למעבדה להפשיר את העובר (ביום 3) ואני הגעתי למחרת להחזיר את העובר שלכאורה אמור היה לגדול "יחד איתי" ליום 4. בעת ההחזרה הרופא ציין שזה עובר מעולה הכי טוב שיש ובעל 8 תאים. אבל האם 8 תאים זה לא עובר שמתאים ליום 3 ולא ליום 4?? מה יכול לגרום לכך?? רק לציין שאת האוביטרל הזרקתי ביום ההחזרה. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי איני רוצה להתערב באינפורמציה שהרופא המטל העביר. אם אינך מאמינה לרופא, כנראה שכדאי להחליפו.

שלום, בת 28 מנסה 1.4 ולאחר ivf ראשון שנכשל. אני לפני החזרת עובר מוקפא לוקחת מונפור 70 ליום (בעיקר בגלל רירית דקה) , כרגע ביום ביום ה 12 מאז תחילת המחזור רירית 5.8 זקיקים 17,14,12,10 אסטרודיל 1124 פרוסטוגן 2.1 במעקב זקיקים בבדיקה ראשונה נכתב נוזל בחלל ב בדיקה שנייה לא רשום ובבדיקה השלילת שוב רשום נוזל 1.מהו הנוזל בחלל וכיצד הוא משפיע והאם יש סיבה לדאגה 2.מה לדעתך הטיפול הנכון שיש לנהוג עד ההחזרת עובר , האם הביוץ כבר לא קרוב מידי והרירית דקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לברר מה מקור הנוזל: האם עברת ניתוח קיסרי-אם כן הנוזל יכול לבוא מנישה במקום הניתוח. האם עשית צילום רחם: הנוזל עלול לנבוע מחצוצרה חסומה (הידרוסלפינקס). בכל מקרה, נוזל ברחם עלול להפריע בהשרשת העובר.

לא עברתי לידות/הפלות כלל, עשיתי היסטרוסקופיה שיצאה תקינה כיצד אפשר לברר לגביי הנוזל והטיפול? תודה

15/03/2020 | 16:52 | מאת: מאמי

בטא 502 יום 13 להחזרה נוטלת כתמיכה 5 דופסטון ו 4 אסטרופם (זה החזרת קפוא) האם זה הגיוני שהפרוגרסטרון עומד על 2? אני יודעת שדופסטון לא נספר בבדיקות דם , אבל כזה נמוך ?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט הגיוני וגם לא נמוך.

שלום פרופסור, מתנצלת מראש על אורך השאלה. אני בת 31, ויש לי ילד בן 1.8 מהריון רגיל. התחלתי IVF כתוצאה מאיכות הזרע. לפני מספר חודשים עברתי הליך שאיבה של ביציות. במהלך הטיפול ההורמנלי במחזור השאיבה, היית הירידה חדה של האסטרדיול (מ3500 ל-1000), אך עדיין המשכנו עם הטיפול שבסופו יצאו 22 ביציות והוקפאו 13 עוברים (בימים 3 ו-5) באיכות טובה. אני אחרי 4 החזרות שלא צלחו (כשבאחת מהן החזירו שני עוברים). שאלתי היא האם יכול להיות שהירידה באסטרדיול במחזור השאיבה השפיעה על איכות הביציות וכפועל יוצא על העוברים, ולכן איני נקלטת בהחזרות (על אף שמדד העוברים כפי שמצוין הוא טוב)? אשמח מאוד לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ייתכן. אבל אין להגיד נואש, יש להמשיך לנסות, כי סיכוייך להצלחה-מצוינים.

פרופסור תודה רבה. אך האם להמשיך בהחזרות עם העוברים מאותה שאיבה? ומידה והם נפגמו כל ההחזרות להיות לשווא לא?

15/03/2020 | 11:53 | מאת: שירלי

פרופסור שלום, שבוע אחרי החזרת מוקפאים בטא 32. 4 ימים נוספים לאחר מכן בטא 49 6 ימים נוספים לאחר מכן בטא 73 ברור לי שההריון לא תקין. אך האם אפשר לדעת אם מדובר בהריון כימי או הריון חוץ רחמי? אציין שלא היה דימום. תודה רבה לך

לקריאה נוספת והעמקה

אין דרך לדעת. גם אם זה הריון חוץ רחמי, כנראה לא יהיו ביטויים רליניים והוא ייספג.

15/03/2020 | 09:01 | מאת: שימרית

שלום פרופ! רציתי לדעת מתי חשוב שהרירית תיהיה עבה להריון תקין? בביוץ עצמו? או שהזקיקים גדלים?? זקיק אצלי 22 רירית 7.7 תודה רבה

שיא הרירית הוא עם שיא רמת האסטראדיול וזאת מיד לפני הביוץ

פרופסור משיח היקר. אני פציינטית שלך. מיועדת לשאיבה + החזרה בתחילת - אמצע אפריל. האם יש לי מה לדאוג מבחינה זו (אתה עובד רגיל? אסותא?) האם יש אמצעים לשמור על היגיינה בזמן שאיבה והחזרה (שלא יידבק העובר בזמן ההחזרה?) יודעת שאתה לא נביא אך אשמח לכל מידע או שערוך שלך בעניין , כדי קצת לדעת יותר בתוך ים של אי וודאות . תודה

השאלות שלך מורכבות. כתבתי מאמר על הנושא לידיעות אחרונות ואני מקווה שיתפרסם מחר. אם תהיינה לך עוד שאלות פרטניות, אבקשך להתקשר למרפאה ונוכל לדבר בהרחבה.

13/03/2020 | 13:34 | מאת: הללי

שלום רב, 28.2 הוזרק אוביטרל שלם 1.3 שאיבה 3.3 החזרת עובר טרי בבדיקת דם בטא 41 (הבדיקה נעשתה 9 יום לאחר החזרה ו-12.5 יום לאחר אוביטרל). האם ייתכן שאריות של אוביטרל או תחילת הריון? יש לציין שגם היום, 13.5 יום לאחר אוביטרל בדיקת הריון ביתית הראתה שני פסים (אחד חלש יותר מהכהה).

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאה החיובית היא, כמעט בודאות, בגלל האוביטרל שמכיל בדיוק את הורמון ההריון

13/03/2020 | 16:47 | מאת: הללי

למרות שעברו מהאוביטרל 12.5 ימים? והיום זה 13.5 ימים.. האוביטרל לא אמור להיעלם מהגוף בשלב הזה?

11/03/2020 | 14:42 | מאת: אורית

שלום פרופ', בת 41, ללא ילדים. בעבר שני הריונות ספונטניים שהסתיימו בהפלה נדחית. האחרון לפני שנתיים. לפי amh רזרבה שחלתית טובה. כעת מעוניינת בהריון מתרומת זרע. 1. מה הסיכוי להריון מהזרעה לאור הנתונים הנ"ל? 2. האם היית ממליץ לנסות הזרעות עם/ ללא הורמונים, או ללכת ישר ל- ivf? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עקב גילך אני ממליץ להזדרז: 3 חודים של טיפול הורמונלי והזרעות ואם לא יושג הריון-IVF

11/03/2020 | 11:54 | מאת: נופר

שלום וברכה.. שאלתי לגביי רירית רחם שלא חזרה לעצמה מהגרידה שעברתי בשבוע 8 הרירית הייתה מגיעה ל 10. כרגע בביוץ מגיעה בלחץ ל 6 בטבעי. הגרידה הייתה באוקטובר האחרון.. ומאז הרירית דקה יותר. אמרת לקחת הורמונים ובאמת לקחתי וזה עוזר ומעבה. אבל אני מאוד חוששת מדוע היא לא חוזרת בטבעי ללא הורמונים האם חצי שנה זה זמן סביר שתחזור או שיכול לקחת זמן.. אם כן כמה? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הרירית מתעבה בטיפול הורמונלי אז סביר להניח שלא נגרם נזק עקב ההפלה.

10/03/2020 | 21:42 | מאת: נטלי

פרופסור משיח היקר, האם כדאי לדחות החזרה בגלל הקורונה ? המצב נהיה מלחיץ . אני נשמרת ככל האפשר אך תוהה האם זו סיבה לדחות סבב שכן לא ידוע תוצאות על עובר צעיר , מצד שני הזרקתי וחיכיתי לרגע הזה אז לא רוצה לזרוק לפח את התהליך וכן ארצה לקיים את ההחזרה כמתוכנן.. אשמח לדעתך המקצועית

לקריאה נוספת והעמקה

מכיון שלפי הערכתי הבעיה של הקורונה אינה הולכת לחלוף אלא כעבור מספר חודשים, לא נראה שכדאי לדחות.

10/03/2020 | 15:35 | מאת: דיאנה

שלום, ביצעתי היסטרו ניתוחי עקב כריתה של מחיצה לפני שבוע. אשמח לדעת אחרי כמה זמן מרגע שביצעתי את הניתוח אני יכולה לעשות את האולטרסאונד תלת מימד? האם צריך לחכות זמן מה? ביררתי אצל כמה רופאים וכל אחד ענה לי בצורה שונה.

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לחכת שתי וסתות ולבצע את ה-US לפני הביוץ (ביום ה-12-14 למחזור).

10/03/2020 | 08:54 | מאת: דיאנה

שלום,אשמח לייעוץ. בת 36 ללא ילדים. עברתי 2 הפלות לפני שנה. הריונות שהסתיימו בשבועות 9 ו-10 כחלק מהבירור עברתי צילום רחם שאראה פיזור תקין רק בצד אחד. כמובן שעשיתי את כל שאר הבדיקות שיצאו תקינות- קרישיות יתר,פאפ,בדיקות דם,סינקטן. אחרי כל זה הרופא נשים שלי המליץ לי להמשיך טיפולי פוריות באופן רגיל וגם אחרי ההיסטוריה שלי הוא לא מוותר שאעשה לפחות 3 הזרעות מינימום. לא הייתי שקטה וביקשתי מהרופא שלי הפנייה להיסטרו אבחנתי ואז נאמר לי שמדובר בשרירן בגודל 9 מ"מ וכי ניתן להרות איתו ואין שום צורך בהתערבות. גם אחרי זה עדיין התעקשתי עם הרופא נשים שלי שיביא לי הפניה להיסטרו ניתוחי ואכן עשיתי לפני שבוע ונאמר לי שמצאו לי מחיצה בגודל 15 ס"מ והורידו רק חלק ממנה. המליצו לי שאעשה אולטרסאונד תלת מימד ומשם כבר אמשיך לפי מה שיראו. אני עושה הכל לבד ללא בן זוג אני נורא מיואשת אף אחד לא עוזר לי ואף מנגד מקשים עליי. אני מאוד אשמח לדעת אם עשיתי היסטרו ואמרו לי שיש לי שרירן האם יכול להיות שטעו ופיספסו מחיצה. נשמע לי תמוה שהורידו לי רק חלק ממנה אם כבר מצאו מחיצה. אני עכשיו צריכה לקבוע תור לאולטרסאונד תלת מימד וחלק אומרים לי שמיום שעישתי היסטרו ניתוחי אני חייבת להמתין 3 חודשים בשביל לעשות אולטרסאונד תלת מימד. האם נכון? מה לדעתך? אני כבר רוצה לנסות שוב להרות?

לקריאה נוספת והעמקה
10/03/2020 | 10:03 | מאת: אני לא פרופ'משיח

אבל לדעתי תלכי לייעוץ אצל מומחה פריון ולא רופא נשים רגיל

10/03/2020 | 11:10 | מאת: דיאנה

הרופא נשים שלי הוא רופא לפריון- מנהל מחלקה- אני מטופלת של כללית. עדיין כל מה שכתבתי לך זה מה שנאמר לי ע"י הרופא שלי. אני מאוד מיואשת וחשבתי שאולי אצליח לקבל ממך איזושהיא תשובה שתוכל לכוון אותי.

11/03/2020 | 02:21 | מאת: שימי לב שהפרופ' עוד לא ענה לך

רק גולשת אחרת

כדי לקבל תשובה מבוססת ומוסמכת עליך לפנות למומחה להיסטרוסקופיה אבחנתית/ניתוחית. לא כל גינקולוג ואפילו אם הוא מנהל מחלקה, מומחה להיסטרוסקופיה. אני יכול לתת לך שמות של 3 מומחים מוליכים באזור תל אביבף פרופ' מוטי גולדנברג. דר' חן גולדשמיד. דר' רועי משיח.

09/03/2020 | 17:52 | מאת: שירן

עברתי הפלה לפני 3 שבועות באמצעות ציטוטק בשבוע 8 לאחר שלא נצפה דופק לעובר. התחיל לי שוב דימום ליום והסתיים אז עשיתי פרופיל הורמונלי ואלה התוצאות: פרוגסטרון- 41 (לפני 5 ימים היה 6.4) אסטרדיול 704 (לפני 5 ימים היה 350) Lh 4.4 בטא קטנה מ3 האם יתכן שהיה ביוץ? אז מדוע הדימום? התבקשתי לחזור לבדיקה נוספת כשאקבל מחזור אבל אני מבינה לפי התוצאות שלא קיבלתי עדיין.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי רמת הפרוגסטרון היה ביוץ.

09/03/2020 | 11:27 | מאת: אסתר

בוקר טוב פרופ'. יום 6 למחזור, במעקב זקיקים נמצאו 2 זקיקים בגודל 11*11 ו- 11*12. רירית 3.2 מ"מ. דוגלס: נוזל בכמות קטנה. 1. לפי גודל הזקיקים- מתי ההערכה יקרה הביוץ? 2. מה הכוונה בדוגלס נזול בכמות קטנה? עד היום תמיד היה רשום לי דוגלס חופשי מנוזל. תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

את רק בתחילת התפתחות הזקיקים וניתן להניח שהביוץ לא יהיה ב19 ימים הקרוביםץ באשר לנוזל בדוגלאס-אין לו חשיבות

09/03/2020 | 13:30 | מאת: אסתר

תודה פרופ', לא הבנתי הביוץ לא יהיה בכמה ימים הקרובים?

08/03/2020 | 21:13 | מאת: רוני

שלום פרופ', אני בת 35. אחרי 6 החזרות של עוברים טובים שלא הניבו היריון (למעט 1 כימי), הופניתי להיסטרוסקופיה אבחנתית. האבחנה: תעלת הצוואר: תקינה חלל: דיסמורפי A1U לפי קלסיפיקציה של eshre רירית: תקינה פיות החצוצרות: נצפו הרופא שעשה את הבדיקה אמר שהרחם קטן (בצורת T), מה שעלול לעורר קשיים בקליטה / הפלות בטרימסטר ראשון, אבל בניגוד לפוליפ / מחיצה, אין חובה לנתח ובהחלט אפשר להרות וללדת גם עם רחם במבנה כזה. האם לאור התוצאות והקשיים בקליטה, היית ממליצים כן לנתח, או להמשיך לנסות?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להתייעץ על הניתוח גם עם מומחה נוסף לניתוחים היסטרוסקופים. יש צורך לראות את הוידאו של הבדיקה כדי להחליט.

היי, 6 יום אחרי החזרת בלסטו מוקפא על בסיס הורמונים בטא 22, פרוג' 2.3 בטא עשיתי רק על הדרך כי רציתי לבדוק פרוג'. בכל אופן כתמיכה אני לוקחת אסטרופם ודופסטון איך הפרוג' ככה ? הגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה

הפרוגסטרון בהחלט נמוך מידי. יש להתייעץ עם רופא המטפל על התמיכה שאת מקבלת.