פורום טיפולי פוריות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום פריון האישה והגבר. בשני העשורים האחרונים חלה פריצת דרך עצומה בכל הקשור לאבחון וטיפול בבעיות פוריות אצל גברים ונשים. מדי שנה מתפרסמות טכנולוגיות חדשות וחדישות באבחון בעיות בייצור והפרשת תאי זרע אצל הגבר ובעיות הורמונליות, ביוציות ומכניות אצל האישה. כ-15% מכל הזוגות בתקופת גיל הפוריות (גיל 25-42) סובלים מאי פריון מכל סוג שהוא ונזקקים לרוב לאבחון וטיפול כשבחלק נכבד מהמקרים הטיפול המוצע הינו ART - Assisted Reproductive Technologies - כל הטכנולוגיות המתקדמות הקשורות לטיפול בהפריה חוץ-גופית. בעשר השנים האחרונות חלה התקדמות בלתי רגילה בשיטות המעבדתיות של איתור זרע, הפריית הביציות וגידול עוברים בתנאי מעבדה עד להזרקתם לחלל הרחם או הקפאתם בשיטות שונות. כתוצאה מטכנולוגיות אלו חלה עלייה דרמטית באחוזי ההצלחה של טיפולי הפריון ואנו מגיעים היום ל-50-60% באוכלוסיות מסויימות למחזור טיפול של הפריה חוץ-גופית. פורום זה, בניהולו של פרופ' דב פלדברג, יעסוק בנוסף בנושאים: תרומת ביציות, תאי גזע, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר לצרכי מחלות ושיטות כירורגיות להפקת זרע מהאשכים.
4647 הודעות
4484 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפולי פוריות

19/10/2018 | 17:11 | מאת: שירה

אני בת 40 .עברתי הזרעה ביום שני (ממש כמה שעות לפני הביוץ) וגם ביום שלישי .הזרעה טבעית מזקיק אחד שהיה 24 ממ ורירית 10 . אחרי הזרעה היו מעט הכתמות שנעלמו. קיבלתי תמיכה של אנדומטרין 100 ×2. מאז אני עם חולשה נוראית ובחילות.ממש מרגישה על סף עלפון. היום(4 ימים אחרי ביוץ) התחילו כאבי בטן ימנית תחתונה (הצד שממנו בייצתי) כאבים דמויי כאבי ביוץ. האם תופעת לוואי של אנדומטרין /הזרעות? תודה.

19/10/2018 | 12:46 | מאת: רונית

אמורה להחזיר עוברים טריים והיום תהיה השאיבה אחה"צ. 1.מתי כדאי להתחיל את התמיכה - האם עכשיו , לפני השאיבה או אחה"צ? 2. התמיכה שניתנה לי היא אוטרוגוסטן (200+100) ו-1 קרינון- ליום? עם מה כדאי להתחיל היום?, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

את הפרוגסטרון יש להתחיל למחרת השאיבה

אמורה להחזיר עוברים טריים והיום תהיה השאיבה אחה"צ. 1.מתי כדאי להתחיל את התמיכה - האם עכשיו , לפני השאיבה או אחה"צ? 2. התמיכה שניתנה לי היא אוטרוגוסטן (200+100) ו-1 קרינון- ליום? עם מה כדאי להתחיל היום?, תודה

מתחילים את התמיכה למחרת השאיבה

19/10/2018 | 12:44 | מאת: רונית

אמורה להחזיר עוברים טריים מתרומת ביצית והיום תהיה השאיבה אחה"צ. 1.מתי כדאי להתחיל את התמיכה - האם עכשיו , לפני השאיבה או אחה"צ? 2. התמיכה שניתנה לי היא אוטרוגוסטן (200+100) ו-1 קרינון- ליום? עם מה כדאי להתחיל היום?, תודה

19/10/2018 | 09:56 | מאת: עינת

שלום. היום מייד אחרי החזרת עוברים, כשירדתי מהכסא הרגשתי נוזל משהו בתוך הנרתיק. רוצה לציין שלבקשתו של הרופא הגדילו היום משמעותית את הנוזל סביב העוברים, ראיתי באס, זה היה הרבה, פס לבן ארוך ולא קטן כמו בד"כ. אתה יודע אולי למה מגדילים? האם זה יכול להיות הנוזל של העוברים שיצא מהרחם? תודה

ערב טוב! אני בשבוע 31+4. (תרומת ביצית + תרומת זרע). עד עכשיו היה הכל חלק ללא בעיות. כל הבדיקות תקינות. אתמול הרגשתי לחץ בבטן התחתונה. הרופאה שלי שלחה אותי לעשות מוניטור. התברר שיש לי צירי גלים. הרופאה הפנתה אותי לעשות מוניטור גם מחר. אם צירי הגלים (ככה הגדירו לי) ימשיכו. האם כדאי לבקש שמירת הריון / להתאשפז/ או משהו אחר? אני בת כמעט 46. ועוד שאלה הרופאה שלי יודעת כל ההיסטוריה שלי. אני מאוד לא רוצה לגלות אותה לבית החולים(תרומת ביצית). האם זה אפשרי? ושאלה נוספת האם לידה תהיה רגילה או ניתוח קיסרי? תודה מראש על התשובות.

לקריאה נוספת והעמקה

אין ספק שבבית החולים כשיידעו את גילך יידעו שזו תרומת ביציות. בגיל זה נוהגים לבצ ע ניתוח קיסרי. אם יש פעיולת רחמית בשבוע כה מוקדם, כדאי לפנית לבית החולים ולקבל טיפול להפגת ההתכווצויות הרחמיות.

17/10/2018 | 20:46 | מאת: שרון

שלום! אני בת 38.5 לאחר לא מעט שאיבות והחזרות , והריון שפסק בשבוע 12. אני עם רזרבה שחלתית נמוכה , הרופא שלי רוצה לנסות הורמון גדילה. 1. האם ידוע מה ההשפעות לטווח ארוך, כלומר על העובר/תינוק שנולד? 2. מהם הסיכונים בטיפול כזה? 3.האם הורמון גדילה נמצא בשימוש במדינות אחרות כמו ארה"ב? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות העולמיות אינן יכולות להצביע על יתרון כל שהו במתן הורמון גדילה לבעיית הרזרבה השחלתית. תרופה יקרה ולדעתי מיותרת.

17/10/2018 | 11:01 | מאת: ליאת

פרופ שלום הריון שבוע כמעט 29 עד עכשיו הכל עבר בסדר אתמול היו לי כאבים קלים רוב היום בבטן תחתונה , קצת לחץ אבל תפקדתי באופן רגיל. בערב שתיתי מים הלכתי לשכב וזה עבר תוך מספר דקות. ממה הכאבים האלה? האם זה קשדור להתרחבות הרחם כי העובר גדל? אציין שהבטן רכה מאוד ומרגישה תנועות עובר רגיל

לקריאה נוספת והעמקה

ייתכן שהמיחושים באמת בגלל גדילת הרחם. עם זאת מציע לבצע US לביקורת אפשרות של התקצרות צוואר הרחם.

17/10/2018 | 10:36 | מאת: גלית

פרופ ממשיח שאלה נוספת האם אפשר לילד בניתוח קיסרי בשבוע 39+4 ?ימים כי העובר עדיין גודל ואני לא רוצה בשבוע 38 או שעלול להתפתח צירים לפני ורצוי שלא?

לקריאה נוספת והעמקה

איני יודע אם שאלתך היא המשך לשאלה הקודמת. אם לא, מה האינדיקציה לניתוח קיסרי?

17/10/2018 | 10:34 | מאת: גלית

פרופ משיח אודה לתגובתך חוות הדעת שלך חשובה לי מאוד לאור ניסיונך הרב. לפי הבנתי מימך בגיל 42 לאחר קיסרי קודם כן היית ממליץ שוב על קיסרי. קיסרי קודם הייתה לי החלמה מאוד קשה של שנה ולא יכולתי ללכת לאחר הלידה נאלצתי להיות מספר ימים באישפוז . אני פוחדת שזה יקרה שוב והבנתי שאפשר ללכת ללידה רגילה 50% לאחר קיסרי 1 . והסטטיסטיקה אומרת ש-70% יש הצלחה. האם זה אפשרי לנסות ללכת ללידה רגילה אם אפידורל ואם אין התפתחות של לידה לא לתת פיטוצין ולסיים את הלידה בקיסרי? או שעדיין אתה ממליץ לוותר על ניסיון ללדת רגיל למרות ההחלמה הקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לתת נסיון ללידה וגינלית אבל ללא פיטוצין, תוך השכחה קפדנית וסיום בניתוח-אם הלידה לא מתקדמת כדרוש.

16/10/2018 | 20:13 | מאת: רונית

נעשו לי ארבע הפריות מהשאיבה ביום ראשון, אך ההסבר שקיבלתי הוא להקפיא את כל העוברים כי הם ״איטיים״ ולא להחזיר. למרות זאת, בגלל שאני בת 44 אני מעונינת להחזיר מחר עוברים. האם השיקולים שלי נכונים? מה הם שיקולי הרופא בדחיית ההחזרה ואיפה יש סיכוי גבוה יותר לקליטה? חייבת לציין, שניקלטתי בעבר, הריון שלא צלח, כאשר חיכיתי חודש בעצת הרופא ולא החזרתי טריים.

לקריאה נוספת והעמקה

איני מבין מדוע עוברים "איטיים" זה סבה להקפאתם. הייתי מעדיף במקרה זה ובכל מקרה-החזרת טריים (מלבד במקרים של סכנה לגרוי יתר שחלתי).

16/10/2018 | 18:38 | מאת: תמרה

פרופ משיח, האם בדיקת הזרע של בעלי תקינה? בדגש על ערכי התנועתיות? Liquefaction- תקין Viscosity- +++ Color- תקין Ph- 7.8 Volume-4 Concentration-96 Total concentration-384 Percent of motile sperm-39% Rapid-+ Moderate-++ Slow-+ Non progressive- + Total(mil)-149.76 Morfology Normal-8 Abnormal-92 תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

זרע תקין בכל הפרמטרים.

16/10/2018 | 08:38 | מאת: ליבנת

בעבר ציינת שכדאי להחזיר עובר יום 3, 4 ימים לאחר עליית lh . 1. האם הכוונה 4 ולא 3 ? 2. האם עלייה קטנה בlh גם נחשבת לדוגמא מ4.60 ל7.50?

4 ימים ולא שלושה. לא הייתי מסתפק בעלית ה-LH והייתי רוצה לראות גם עליה בפרוגסטרון.

15/10/2018 | 20:59 | מאת: פזית

שלום, מתוכננת לי החזרה בעוד כ4 ימים, של עובר קפוא אחד. הביוץ שלי מחר. האם מותר לקיים יחסי מין לא מוגנים בשלב זה בהנחה שמותר לי רק עובר אחד? (היה לי קרע ברחם)

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר שהיה קרע של הרחם, הייתי נזהר מאד מהריון תאומים והייתי אוסר יחסי מין לא מוגנים

15/10/2018 | 11:20 | מאת: לי

שלום, *בת 34, ללא ילדים, מחזור סדיר. *לפני שנתיים נכנסתי להריונות ספונטניים פעמיים שנגמרו בשתי הפלות. *עקב בעיות זרע של בן זוג הופנינו לטיפולי פוריות. (בן 36, ללא ילדים). *תוצאות בדיקת זרע: נפח: 4.5 מ"ל ריכוז 18X10^6 למ"ל תנועה 50% פרוגרסיבית 17% מקומית 33% ללא תנועה 50% MOTILE COUNT 41X10^6 תאים תקינים 2% פתולוגית ראש 82% פתולוגית זנב 16% *עשינו 3 הזרעות ללא הצלחה. *כעת הזרקתי גונאל 87.5 במשך 4 ימים (החיל מ-10.10.18). (תקופת וסת 6.10-10.10.18). *בדיקת דם של אתמול הראתה: Estradiol 3599.0 pmol/l Progesterone Urgent 3.2 nmol/l LH Urgent 4.9 IU/L *ב-US שעשיתי אתמול היו 7 זקיקים והיום ישנם 11 (בשחלה שמאלית המובילים בגודל 15,12 שלושה 11 ושניים 10. בשחלה ימנית 13,11 ושניים 10). *שאלות: 1. האם מדובר בגירוי יתר שחלתי? זו פעם ראשונה שאני מזריקה הורמונים זאת למרות שהמחזור שלי מאוד סדיר. 2. האם תוצאות בדיקות יכולות לפגוע בפוריות עתידית שלי? 3. האם היית ממליץ לבקש IVF בטיפול הבא אם הנוכחי לא יצליח או ייפסק? 4. האם הזרקת הורמונים שגורמים לגוף לייצר יותר זקיקים מטבעי (תמיד יש לי זקיק 1) יכולים בעתיד לגרום לשחלות פוליציסטיות? סרטן? הסתבכויות אחרות? 5. האם יש משהו שבן זוג יכול לבדוק/לעשות כדי לתרום לטיפול? 6. האם כדאי לקיים יחסי מין. אם כן כמה ומתי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עדכון: בדיקת דם של היום הראתה ש-ESTRADIOL עומד על 5738.0 pmol/l. פעם אחרונה הזרקתי גונאל ב-13.10.18 . 7. עד כמה זה חמור?

לא חמור בכלל. ערכי האסטרדיוןל אינם עדיין ברמה של גרוי יתר שחלתי. חשוב מספר וגודל הזקיקים.

אין כאן סכנה ממשית של גרוי יתר אבל יש סכנה של הריון מרובה עוברים. במקרים כאלו אני נוהג להמליץ על rescue IVF, כלומר לבצע IVF במקום הזרעה. אין במצב שתארת סיכונים ארוכי טווח כמו הפיכה לשחלות פוליציסטיות או גידולים. באם IVF הייתי מבצע במחצית הביציות ICSI, כלומר הזרקה של תא זרע לביציות.

אין כאן סכנה ממשית של גרוי יתר אבל יש סכנה של הריון מרובה עוברים. במקרים כאלו אני נוהג להמליץ על rescue IVF, כלומר לבצע IVF במקום הזרעה. אין במצב שתארת סיכונים ארוכי טווח כמו הפיכה לשחלות פוליציסטיות או גידולים. באם IVF הייתי מבצע במחצית הביציות ICSI, כלומר הזרקה של תא זרע לביציות.

היום אסטרדיול עומד על 9774.0 pmol/l אבל לפי LH ניתן לראות שכבר בייצתי. רופא טוען ש: זקיק שאתמול נצפה 17 מ"מ והיום 16 מ"מ (כנראה תלוי טכנאי שמודד את הזקיק) מראה על כך שביצית לא התפתחה אך ביוץ כבר התרחש ולכן החליט לא לעשות הזרעה ולא לעשות IVF. האם לא ניתן להכנס להריון עם זקיקים שהם 16 או 17 מ"מ? לדעתי הכי גבוה שלי זה 18 מ"מ. ועוד שאלה, אם כבר בייצתי אתמול והיום יש לי זקיקים של 14/15/16 (יותר משלושה) האם יתכן ביוץ נוסף בקרוב? ותודה רבה לך על מענה!!!

15/10/2018 | 09:56 | מאת: ענת

רירית הרחם ביום שני של הוסת 7 האם תקין? האם לא עבה מדי?

ביום השני של המחזור, הרירית לא הספיקה לנשור ולכן היא עבה. אין כאן בעיה

15/10/2018 | 09:40 | מאת: גלית

פרופ משיח שלום בת 42 הריון טבעי שבוע 28 עד שבוע 21 הייתה שילייה נמוכה שעלתה משמעותית וכבר לא נמוכה אך קידמית. מזריקה קלקסן בהריון 40 עקב קרישיות יתר. הריון קודם היה לפני 6 שנים בניתוח קיסרי בשבוע 37 עקב דימום רב בעקבות שליית פתח. הבנתי לפי האתר של בית חולים ליס שניתן לילד בלידה רגילה לאחר קיסרי 1 וסיכווי ההצלחה הם 70% בלי סיכונים וכיום ניתן לתת פיטוצין במימון נמוך מאוד לאחר קיסרי 1 אך אך עם מעקב קפדני ביותר. מה ההמלצה שלך בנושא לאחר קיסרי 1 שהיה לפני 6 שנים ? האם זה נכון לתת פיטוצין במינון נמוך כאשר יש צלקת ? פשוט קשה לי עם ההחלמה של ניתוח קיסרי היא מאוד קשה

לקריאה נוספת והעמקה

ביולדת בגיל 42 לאחר ניתוח קיסרי קודם, הייתי עושה ניתוח מתוכנן ובודאי שלא הייתי נותן פיטוצין.

14/10/2018 | 20:19 | מאת: נטלי

בת 46 הריון ראשון שבוע 35+5 לאחר תרומת ביצית וזרע.מהלך ההריון תקין. האם יש צורך לבצע מוניטור עוברי פעם בשבוע ?      

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי בכל הריון רצוי לבצע מוניטור אחת לשבוע ובפרט בהריון יקר כמו שלך.

בהמשך לשאלה לגבי החזרת עובר. האם הרירית 6.2 שירדה לאחר הביוץ לא פוגעת בהחזרה ? ולפי התאריכים שציינתי איזה יום השבוע היית מחזיר את העובר הקפוא ? תודה

היות ורמת האסטרדיול היתה נמוכה ובגלל זה, כנראה, הרירית לא היתה אופטימלית, הייתי דוחה את ההחזרה לחודש הבא או שהייתי שוקל הכנה מלאכותית של הרירית.

14/10/2018 | 17:39 | מאת: לירז

פרופסור משיח שלום הריון שבוע 28. כל שנה אני מתחסנת נגד שפעת ויש לי תופעת לוואי של שבוע כמו שפעת ולא תמיד החיסון השפיע וקיבלתי שפעת. האם כאשר ידוע שיש תופעות לוואי רצוי להמנע בהריון מלהתחסן?

לקריאה נוספת והעמקה

חיסון לדפעת בעיקרון מאד רצוי. מחלת שפעת עלולה להיות מאד קשה בהריון. עם זאת, רצוי להתייעץ עם מומחה זיהומים באשר לסיכונים המיוחדים שלך.

פרופסור משיח שלום בסופש האחרון קראתי את הכתבה על מטופלת שלך עם התאומות. הסיפור שלי העוא דומה כישלונות IVF בגיל 42 במשך 3 שנים ועכשיו נקלטתי בהריון טבעי .אני בשבוע מתקדם . ההריון היה בנסיון ראשון להרות לאחר שנה שהפסקתי את הטיפולים . הייתי שלמה עם עצמי ורגועה . האם יש קשר בין לחץ נפשי מטיפולי הפריון לכישלון ?

לקריאה נוספת והעמקה

בלי ספק שיש קשר בין מתיחות נפשית וכשלון בהפריה. מזל טוב לך.

14/10/2018 | 12:17 | מאת: ליבנת

שלום רב , בתאריך 11/10 אסטרדיול 550, lh 15.20 פרוגסטרון 2.4 בתאריך 12/10 אסטרדיול 426, lh 15.60 פרוגסטרון 2.8 הזקיק נצפה בשעה 13:30 והיה בגודל 19 עובי הרירית הייתה בסביבות 8.5 בתאריך 14/10 אסטרדיול 205, lh 7.50, פרוגסטרון 9.3 . הזקיק לא נצפה באולטרסאונד הרירית ירידה ל6.2 מספר שאלות כשלפני כן אדגיש שמדובר בביוץ טבעי ללא אוביטרל. העובר שנשאר לי הוא עובר קפוא יום 3 מגיל 40 והוא יחידי שנשאר האם יש 1) טעם לבצע החזרה עם אסטרדיול כזה נמוך . 2) בתאריך 11/10 נדבקתי מביתי שהיה לה וירוס . עם חום והקאות יתכן וזה השפיע על ההורמונים ? 3) איך יודעים מתי בדיוק הביוץ התרחש השאלה החשובה : 4) מה לדעתך היום האידאלי אם כדאי כמובן להחזיר עובר מוקפא יום 3 אם הבדיקות האחרונות נעשו היום בבוקר בתאריך 14/10 ?

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה לשאלותיך: 1. היות והרירית מאד יפה-זה מה שקובע ולא רמת האסטרדיאול 2. האם המחלה חלפה. אם לא -כדאי לדחות את ההחזרה. 3.לפי ה-LH ועלית הפרוגסטרון. 4. 4 ימים לאחר עלית ה-LH.

14/10/2018 | 07:38 | מאת: מירה

כמה זמן אחרי לידה אפשר לחזור לשיגרת אימונים במכון כושר בלי לפגוע ברחם או לגרום נזק לגוף ?

לקריאה נוספת והעמקה

5-6 שבועות לאחר הלידה

14/10/2018 | 07:29 | מאת: טלי

שבוע 36 הריון ראשון 1-האם עדיף להתחסן עכשיו נגד שפעת..או לדחות לאחר הלידה ? 2- מה קורה אם מתחילה שפעת בגלל החיסון -חום...חולשה..שיעול..? האם זה לא מסוכן בזמן ההריון ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף להתחסן לקראת החורף. שפעת בסוף ההריון עלולה להיות מחלה קשה.

13/10/2018 | 16:59 | מאת: מורן

שלום החודש החזרתי עובר בלסטו קפוא (שנמצא תקין אחרי בדיקת pgs), שלא נקלט.אני חושדת שהחזרה בוצעה בתזמון לא אופטימלי.אשמח לעצתך. LH ביום חמישי( 27.09 )היה 20 וביום שישי ( 28.09) 79.ערכי אסטרדיול ופרוגסטרון מתאימים ליום לפני ביוץ.הרופא הסיק שביוץ ביום שישי (כאשר LH =79) וקבע החזרה ליום רביעי (03.10) שזה חמישה ימים מפיק LH.האם תזמון היה מדוייק?האם זו הסיבה שהחזרה לא הצליחה?האם יכול להיות שבעצם ביוץ היה למחרת מפיק LH.

לקריאה נוספת והעמקה

איני רוצה להתערב בשיקוליו של הרופא המטפל.

לפני חודשיים עברתי הפלה (בציטוטק), אחרי טיפול IVF. בינתיים קבלתי כבר שני מחזורים חלשים מאד בני יום אחד (מן דימום משונה). הרופא ראה ציסטה קטנה, ונתן לי פרובירה לחמישה ימים, על מנת שאקבל מחזור ׳נורמלי׳. עכשיו, מס׳ ימים עם סיום הפרובירה שוב מתחיל לי דימום חלש וחום שלא מתפתח לדימום רגיל. מה עושים? תודה רבה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לבדוק בקפדנות אם לא נשארו חלקי שליה. הבדיקה היא ב-US או בהיסטרוסקופיה.

12/10/2018 | 08:02 | מאת: ליטל

בוקר טוב. היום החזירו לי עובר ביום ה4 כי אסותא לא עובדים בשבת. 2 שאלות:1. תוך כמה זמן עובר ביום ה4 משתרש? 2. מהניסיון רב השנים שלך הרבה נשים נכנסו להריון מהחזרה ביום ה4? חוששת כי תמיד הוחזרו לי בלצוסיסטים ביום ה5 וככה נולדו לי 2 ילדים. אשמח למענה.

לא צריך להיות הבדל גדול בהחזרת עובר של יום 4 לעומת יום 5. ההבדל הוא רק ביכולת לבחור את העובר העדיף. את בדיקת ההריון רצוי לבצע 11 יום לאחר ההחזרה.

11/10/2018 | 23:59 | מאת: ליה

האם מותר לצבוע את השיער בהריון? מדובר על צביעה ביתית עם צבע שקונים בסופר

מותר

11/10/2018 | 23:50 | מאת: ליה

שלום, אני 11 ימים לאחר החזרת עובר בן 3 ימים לפעמים אני חושבת שמרגישה סימנים של הריון, לפעמים חושבת שאולי זה רק המחזור שמתקרב ולפעמים לא מרגישה כלום... יש לי אנדו, עפ״י קליניקה וממצאים ותמיד לפני מחזור אני סובלת מכאבי גב אמצעי בצד אחד, ביומיים האחרונים שוב התחילו כאבים. אני מפחדת שזה אומר שהמחזור מתקרב ובעצם העובר לא נקלט, האם יכול להיות שכאבי גב האלו יופיעו גם בתחילת הריון והאם יכול להיות שכאבי אנדו מתקיימים גם בהריון? האם יש טעם לעשות בדיקה ביתית מחר או מחרתיים? 

לקריאה נוספת והעמקה

איני חושב שכאבי הגב הם סימן ברור לקבלת הוסת. אין טעם לבצע בדיקת בטא לפני הזמן. ראוי לשקול לגדלה של מינון הפרוגסטרון שניתן לתמיכה.

10/10/2018 | 18:31 | מאת: שרונה

שלום אני בת 39 ומנסה כבר מעל שנה להיקלט להריון ללא הצלחה יש לי 3 ילדים בהריונות טבעיים ללא טיפולים. ביצעתי בדיקות הורמונליות ולהן התוצאות - האם הן תקינות? מה הן אומרות? פרולקטין - 5( טווח 1-29) FSH - 6.5MLU אסטרדיאול - 62.2(טווח 25-530) פרוגסטון- 0.44( טווח 0.6-26) LH - 2 את הבדיקות ביצעתי ביום השלישי למחזור החודשי אשמח ליעוץ:) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות תקינות.

תודה ד"ר אז מדוע קשה לי להיקלט? יכול להיות פספוס ביוץ? הגיל? אני שומרת נידה

10/10/2018 | 13:02 | מאת: מרים

בת 44 הריון ראשון שבוע 35 1-האם מומלץ לעשות כעת חיסון לשפעת או לחכות לאחר לידה ? מועד הלידה המשוער הינו ב 13.11 2-האם בהנקה אפשר לעשות את החיסון ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לקבל חיסון כי סכנת הדפעת עולה לקראת החורף

09/10/2018 | 20:39 | מאת: נטלי

בת 46..הריון ראשון שבוע 35 אחרי תרומת ביצית..ותמיכה עם קרינון. מהלך ההריון תקין. משקל העובר כעת 2930 ( אבא שלו גבוה 190 והאימא 170).מה יהיה המשקל המשוער של העובר בזמן הלידה ?

לקריאה נוספת והעמקה

את יכול להכנס לעקומות גדילה של העובר ולחשב.

09/10/2018 | 18:48 | מאת: אפרת

שלום, לאחר שנה וחצי של נסיונות אני ובן זוגי הצלחנו להיכנס להריון ע"י הזרעה. בשבוע 7 בבדקית אולטראסאונד התגלה שההריון אינו תקין וביצעתי הפלה. לאחר ההפלה נמצא בבדיקות פתולוגיות במדובר בהריון מולארי חלקי. היום, 5 שבועות אחרי הגרידה הבתא עמודת על 2 (כמעט התאפסה). הרופאה שלי הנחתה בשום פנים לא לנסות להיכנס להריון במשך חצי שנה. אני בת 33 ועוד חצי שנה אהיה בת 34, אין לי ילדים והשורה הזאת קשה מאוד עבורי. מדוע חשוב להמתין חצי שנה? האם ניתן לקצר את זמן ההמתנה?

לקריאה נוספת והעמקה

הריון מולרי יכול לעבור לסרטן של השליה. למען. טחון שזה לא יקרה יש לחכות חצי שנה ולבצע בדיקות. טא חוזרות

אני בטיפולי פריון 5 שנים בגלל fsh גבוהה וסימנים לפרי מנאופוז. שנה שעברה, החלטתי על תרומת ביצית ולאחר 3 ניסיונות סוף סוף נקלט. לצערי בשבוע 22 אני נאלצת להפסיק את ההריון בגלל תסמונת דאון. מצב קשה נפשית...ובכל זאת חושבת על ההמשך. 1) שאלה מוזרה... מה הסיכוי שהגוף יספק לי את הבציות האחרונות שלי (אם יש...) לאחר הפלה? סוג של "פוש" הורמונלי. בעוד כמה שבועות לאחר החלמה אני אחליט אם לחזור לפריון מעוברים קפואים (מהתרומה) או לנסות טבעי. בעבר הסיכוי היה נראה לי אפסי אבל לאחר הפלה אולי שונה?? 2) נשארו לי שני עוברים קפואים... מה הסיכוי שגם הם יהיו נושאים תסמונת כיוון שעברו תהליך הפריה באותו זמן? 3) כל מחזור של תהליך פריון (הכנה של הגוף, בדיקות) מתיש והייתי רוצה להחזיר את שני העוברים שנשארו ביחד. הרופא אמר שלא מומלץ. אשמח לדעה נוספת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה לשאלותיך. 1. היום וההריון היה מתרומת ביציות, אין כמעט סיכוי שעתה תהרי מביציותיך. 2. תסמונת דאון היא תאונה שקרתה בעוהר אחד והסיכוי שזה יקרה בעוהר נוסף הוא אפסי. תאורטית ניתן להקטין את הסכון עך ידי בדיקת PGS אבל יש בכזה הוצאה כספית משמעותית. 3. רופאך צודק-להחזיר 2 עלול להיגמר בתאומים ואז נשקפת לך סכנה משמעותית של לידת פגים שגם בהם ייתכן נזק בריאותי שמעותי. אין טעם להוסיף סיכונים במקרה שלך. יש להדגיש שהחזרת כל עובר בבודדים (חודש אחרי חודש) אינו נותן סיכוי מופחת להריון לעומת החזרה של שניים ביחד. בהצלחה

תודה על המענה על כל השאלות.

08/10/2018 | 09:16 | מאת: ליטל

שלום רב. היום נשאבו לי 15 ביציות ויש לציין שאני בת 31 ויש לי 2 ילדים מטיפולים שהחוזרו לי כבלצוסיסטים ביום ה5. הרופא הסביר לי שאסותא בראשון לא עובדים ביום שבת ולכן יצטרך להחזיר לי ביום שישי ביום הרביעי כלומר עובר בן 4 ימים. רציתי לדעת עד כמה הם עוברים איכותיים ועד כמה הטיפול יעיל? אציין כי בעבר שהוחזרו לי עוברים ביום ה3 זה לעולם לא הצליח אצלי ורק בלצוסיסטים כן.

מסתבר שאין לך ברירה אם אין אפשרות להחזיר ביום חמש, עדיף יום רביעי על יום ששי. אני מקווה שהעוברים שלך באמבריוסקופ, כך שניתן ללמוד על איכותם גם ביום הרביעי. יש להדגיש שהיתרון של החזרה ביום החמישי הוא ביכולת לסלקציה יותר טובה של העוברים ולא בגלל שהתפתחות העוברים במעבדה עד יום חמש מסגלת אותם יותר להיטלט.

09/10/2018 | 16:39 | מאת: ליטל

מהניסיון רב השנים שלך האם יש הצלחה גבוהה בהחזרת עובר ביום הרביעי?

07/10/2018 | 13:07 | מאת: ליבנת

ביצעתי בדיקת tsh היום התוצאה 3.73 האם כדאי להחזיר עוברים מוקפאים עוד כעשרה ימים מועד הביוץ ? עד עכשיו התוצאות היו סביב 2.5 . נקלטתי בעבר ויש לי ילדה עם תוצאות סביב 2.5. אם התוצאות עד עכשיו בסדר האם ניתן להוריד אותן ללא תרופות ?

לקריאה נוספת והעמקה

נכון שלאחרונה יש המלצה לנסות להוריד את ערכי ה-FSH לפחות מ-2.5 אבל זו המלצה של מחקר ועדיין לא התקבלה. התוצאה שלך היא סבירה. כדאי גם להתייעץ עם אנדוקרינולוג.

06/10/2018 | 16:17 | מאת: ליאת

שלום רב. יש לי 2 ילדים מטיפולים והחלטנו שאנחנו רוצים ילד 3 וכעת אני לקראת שאיבה נוספת. הפעם הרופא שלי שינה לי טיפול. תמיד לפני שאיבה הייתי מזריקה אוביטרל וכעת הסביר לי להזריקה2 דקקפטיל היום בערב טשאיבה יום שני האם זה טוב ומשפיע כמו אוביטרל? יש לציין ש5 ימים הייתי עם גונאל ולאחר מכן צטרוטייד ומונופור.שאלה נוספת כמה זמן לפני שאיבה צריך להיות בצום מלא?

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל מחליפים את האוביטרל בדקפפטיל כאשר בתגובה היא רבה ונשקפת סכנה של גרוי יתר שחלתי. במקרים כאלו או שמקפיאים את כל העוברים או שצריך לתת תמיכה רבה מאד לאחר השאיבה. באשר לצום-יש צורך ב-6 שעות.

07/10/2018 | 08:53 | מאת: ליאת

תודה על המענה. האם זה טיפול טוב ועדיין יחזירו לי עוברים טריים? הסיכוי גבוה?

05/10/2018 | 15:46 | מאת: לחוצה

שלום, תוצאת בטאביום 12 אחרי החזרת עוברים : 38.2 (התבקשתי לחזור על הבדיקה כעבור יומיים) במקביל מצאתי כתם חום סמיך על התחתונים. האם קיים סיכוי להריון תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיין כן. יש לחכות לבדיקה הבאה

05/10/2018 | 08:13 | מאת: טלי

אני בשבוע 35 הריון ראשון תרומת ביצית. מהלך ההריון תקין. אילו בדיקות אני עוד אצטרך לעבור עד הלידה באופן שיגרתי ?

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי לבצע מדידות לחץ דם וחלבון בשתן וכך גם מוניטור לעובר (NST) כל שבוע. אפשר לבדוק גם פרופיל ביופיסיקלי לעובר. אם אינך מבינה את הבדיקות תתיעצי עם הרופא המטפל

04/10/2018 | 22:40 | מאת: אלה

ביום ה-8 למחזור טבעי: E2- 430, LH-2.50, פרוגסטרון - 1.60. ביום ה-10 למחזור: E2 - 466, LH - 4.25, פרוגסטרון -0.77. שאלותי: האם ההתקדמות כאן תקינה? האסטרדיול עולה לאט והפרוגסטרון יורד. אם כן, מתי צפוי להיות ביוץ? ערכי האסטרדיול תומכים בהבשלת הביצית?

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך ללוות את הבדיקות גם על ידי US לזקיקים. בלי זה לא ניתן לקבוע מתי צפוי הביוץ.

05/10/2018 | 00:05 | מאת: אלה

האם התוצאות האלו מראות שזה בעייתי בגלל קצב העלייה? אני בת 45

שלום, התבקשתי להתחיל להסניף סינרל ביום ה 21 למחזור. אם במקרה נקלטתי טבעי החודש ואתחיל לקחת את הסינרל קיים חשש או שבגלל שהסינרל משמש גם כתמיכה לא צריך להיות חשש?

אם הרית טבעית, אין חשש מהסינרל, מנסיוני הוא אפילו תומך בהריון.

02/10/2018 | 14:26 | מאת: ריקי

פרופסור שלום, עד היום ביצעתי פעמיים הזרעה והשבחה ללא הצלחה. 2 מחזורים אחרונים אני ללא טיפול. הביוץ שלי היה בערך לפני שבועיים וחצי (14-15/9). בשבוע האחרון אני סובלת מהפרשות חומות, פעם או פעמיים דימום בהיר בניגוב אך לא מעבר לזה. עשיתי אתמול (1.10) בדיקת הריון ביתית ויצא שלילית. המחזור שלי סדיר בדר"כ, מה אתה מציע שאני אבדוק? או במה אתה חושב שמדובר פה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ייתכן מאד שמדובר בהריון ואולי הריון כימי. ממליץ לבצע בדיקת דם להריון (הבדיקה הביתית אינה רגישה משספיק).

01/10/2018 | 09:31 | מאת: ליטל

שלום רב. בחודש אוגוסט עברתי גרידה לאחר שלא נצפה דופק בשבוע 8. לצייןנכי יש לי 2 ילדים מטיפולים. כעת אני לפני שאיבה והיום זה כבר היום ה9 למחזור ויש לי מדיי פעם דימום חום לא כמו תחילת מחזור ולא כל הזמן. קיבלתי 4 ימים גונל וכעת אני עם מונופור וצטרוטייד ורציתי לדעת מדוע עדיין יש לי דימום?

לקריאה נוספת והעמקה

יש סכוי ששארה לך ברחם שארית שליה. כדאי לבצע בהקדם US וייתכן שגם היסטרוסקופיה.

29/09/2018 | 22:11 | מאת: נועה

שלום, אני מתכננת החזרה של עוברים שהוקפאו אחרי שאיבה והפרייה (לפני מס׳ חודשים) קיבלתי שלשום וקיבלתי הנחייה להתחיל מייד לקחת 3 אסטרופם 2 מ״ג ביום שאלתי היא האם החזרת עוברים מחייבת טיפול מקדים בהורמון? או שניתן לבצע החזרה ב״אופן טבעי״? אני מגיעה עם רקע של סרטן השד ונשאית של brca ומעדיפה להימנע ככל שניתן מנטילת הורמונים

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לבצע החזרה גם במחזור טבעי בעיקר אם הוסת שלך סדירה. במקרה כזה יש לעקוב אחרי התפתחות הסקיק ואולי לתת רק אוביטרל

29/09/2018 | 19:38 | מאת: טלי

אני בת 46 בשבוע 34 הריון ראשון לאחר תרומת ביצית .מהלך ההריון תקין. ראיתי שהבטן קצת ירדה לי. 1-האם זה תקין בשבוע הזה ? 2-מתי בדרך כלל הבטן יורדת ?

לקריאה נוספת והעמקה

המושג של "בטן ירדה" אינו רפואי. ייתכן שמדובר בכניסת ראש העובר לאגן שקורית בשבוע 38 (בהריון ראשון). אין מקום לדאגה, ראוי רק לבצע בדיקה וגינלית לשלול אפשרות שצוואר הרחם התקצר.

28/09/2018 | 08:50 | מאת: ליבי

להלן 2 שאלות.1. באיזה יום לאחר תחילת מחזור עושים פיפל? 2. האם ניתן לעשות ומומלץ למישהי שעברה קיסרי לפני שנה וחצי?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מעדיף לבצע בימי הדמום-יום ראשון או שני לוסת.

27/09/2018 | 16:35 | מאת: ליבנת

אני לקראת הפריית ביציות משימור והחזרת עוברים. האם ניתן בסייקל זה לבצע פיפל או שעדיף פיפל ולחכות למחזור הבא ואז להחזיר? מהו היום האידאלי במניין הימים מתחילת מחזור לביצוע פיפל.

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים כאלו אני מבצע את הפיפל בוסת שלפני ההכנה להחזרת העוברים

שלום רב, ב13.9 בוצעה הזרעה (לאחר טיפול בגונאל ואוביטרל ) , אתמול 25.09 קיבלתי מחזור (לא הכתמה אלא דימום שנמשך גם היום ומלווה בכאבי מחזור די חזקים אבל רגילים שלי) , מחר הייתי אמורה לעשות בדיקת בטא ראשונה.האם יש טעם בכך? האם זה שקיבלתי מחזור אומר חד משמעית שאין הריון? תודה (ברקע : שחלות פוליציסטיות, הזרעה ראשונה)

לקריאה נוספת והעמקה

אין טעם בבצוע בטא. זו הוסת שהפיעה 12 יום לאחר הביוץ

25/09/2018 | 13:50 | מאת: דנה

שלום, התחלתי להזריק מונפור 75 מיום חמישי 13/9 והיום עשיתי בדקית זקיקים והיה 2 זקיקים 13 ובבדיקות דם הערכים שיצאו: e2-135, lh-2.83, pro-0.82....שבוע שעבר ביום חמישי בבדיקות דם הe2 היה יותר גבוה- 250... מה הסיבה לירידה שלו? חודש שעבר ניסיתי עם גונאל אף וגם הייתה אותה בעיה שכל הערכים ירדו במקום לעלות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כניראה שהמינון אינו מספיק ואת זקוקה למינון גבוה יותר

24/09/2018 | 20:56 | מאת: מירה

האם אחרי לידה יש צורך להמשיך לקחת פרנטל ? ואם כן- למשך כמה זמן ? והאם זה מותר בהנקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע ספירת דם ואם את אנמית-כדאי להמשיך

22/09/2018 | 22:50 | מאת: רבקה

שלום רב עשיתי בדיקות דם ואולטרסאונד על מנת לבדוק ביוץ ונמצא ממצא שדורש הסתכלות מעמיקה אשמי לבהרה ומתי אמורה לבייץ בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

איני רואה את הבדיקות

23/09/2018 | 17:12 | מאת: רבקה

זה לא נותן לי אנסה לרשום כאן בדיקות הדם הראו כך Estradiol 265 Progesterone 3.7 אולטרסאונד מעקב זקיקים הראה זקיק בקוטר 8 מ"מ שחלה ימנית 14 יןם מיום המחזור הבדיקות נעשו היה איחור של 4 ימים במחזור עם דימום של יןם אחד 7 ימים אחרי סיןם המחזור.וכאב חד ביום הראשון של המחזור.

23/09/2018 | 17:30 | מאת: רבקה

באולטרסאונד מעקב,זקיקים הודגם חלל רחם מורחב בתוכו ממצא סולידי בגודל19×24× 28מ"מ בתוך הממצא אזור התנזלות יחיד עגול בקוטר 6 מ"מ אמורה לקבל ב5.10