תוצאות בדיקת mri בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/11/2013 | 13:36 | מאת: אסף

שלום רב,בן 34,עשיתי בשבוע שעבר בדיקת MRI בטן ודרכי מרה עקב חשד לפוליפ בצוואר כיס מרה וכאב/הרגשת אי נוחות מתחת לצלעות בצד ימין,להלן תוצאת mri: (-) mrcp אנמנזה:כאבים בבטן עליונה מימין,חשד לאבנים ב CBD כיס מרה ודרכי מרה:ללא עדות לאבנים בכיס מרה.ללא עיבוי דופן.ללא הרחבת דרכי מרה.CBD בקוטר 3 מ"מ.ללא עדות לפגם מילוי.ללא הרחבת דרכי מרה אינטרא הפטי כבד,טחול,לבלב,אדרנלים וכליות תקינים. יתכן בלוטות קטנות בשורש מזנטריום עם טשטוש קל בשומן סביר ל MESENTERIC PANNICULITIS. עצמות תקינות.ללא נוזל בטן. לסיכום:דרכי מרה תקינים יתכן MESENTERIC PANNICULITIS. האם הבדיקה תקינה?אשמח לעזרתכם וחוות דעתכם, בברכה

אנחנו לא נמפעחים בדיקות הדמייה אבל בגדול הבדיקה ללא ממצא חשוד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול