לנטון לריפלוקס וליברקס (נירבקסל) למעי רגיז.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/11/2013 | 15:11 | מאת: משה

שלום, האם אין ניגוד כשאני לוקח ליברקס למעי הרגיז כשהליברקס מרפה שרירים וזה ההפך ממה שאני צריך לצורך הריפלוקס שאני סובל ממנו. הבנתי שהריפלוקס נגרם בגלל שהסוגר לא עובד טוב. אני מטופל בלנטון 30 האם להפסיק את הליברקס? תודה מראש לעונים

מי אמר שיש לך רפלוקס? אולי כדאי להפסיק לנטון

09/12/2013 | 18:06 | מאת: משה

שלום דר' ורד, אין לי צרבות, אבל יש לי חומציות/מרירות/טעם מתכתי, מזה חודשים רבים, שעולה דרך הגרון לפה לאף ולעניים בעוצמה עולה ויורדת וזה ברמה יום יומית, בתחילת ברור התלונה שלי, הגסטרו נתן לי אומפרדקס 40 פעמיים ביום למשך חודש וזה לא פתר את הבעיה, לאחר מכן עשה לי בדיקת גסטרוקופיה ואמר שהוא לא רואה בעיה, us בטן תקין, והוא אמר שאולי כל הסיפור שלי בגלל המעי הרגיז שאני סובל ממנו מזה שנים רבות, הריפלוקס זה דבר חדש, כ 8 חודשים ולדעתי לא קשור למעי הרגיז שממנו אני סובל 30 שנה, למעי הרגיז אני לוקח ליברקס אחד ליום בערב ומצליח להסתדר עם זה. הגסטרו אמר שזה סוג של ריפלוקס חומצי ושלח אותי לביתי ללא שום טיפול..! מאחר ואני סובל, ניגשתי לרופא א.א.ג שבדק אותי, אמר שיש לי סימנים של צריבה/ כוויה בגרון מהחומציות ואמר שאני חייב לקבל טיפול ונתן לי לנטון 30, למשך שלושה חודשים ואם זה לא יעזור הוא ייתן לי תרופה חזקה יותר. אני לאחר שבועיים של טיפול אין "מהפך" גדול אבל הרגשת הצריבה בפה פחתה קצת אבל עדיין נמצאת ביום יום. כשאני משתעל או עושה עיסוי על הבטן, החומציות עולה (לא האוכל), כשאני אוכל "נכון" אוכל לא חומצי, אני מרגיש את ההבדל. כשהייתי ללא טיפול, העוצמה הייתה חזקה יותר ואף הרגשתי הפרעה בבליעה, אולי את צודקת וזה לא ריפלוקס, אבל אף רופא לא אומר לי מה זה ואיך מטפלים בזה. אני מקווה שלא נגזר עלי לחיות עם המרירות הזו כל החיים.. האם שווה להגדיל את המינון של הליברקס? אם את חושבת שניתן לעזור לי, מעבר לכיוון הטיפול שאני מקבל, אשמח מאוד להיפגש . בתודה ובברכה.

09/12/2013 | 20:11 | מאת: משה

שלום דר' ורד, אין לי צרבות, אבל יש לי חומציות/מרירות/טעם מתכתי, מזה חודשים רבים, שעולה דרך הגרון לפה לאף ולעניים בעוצמה עולה ויורדת וזה ברמה יום יומית, בתחילת ברור התלונה שלי, הגסטרו נתן לי אומפרדקס 40 פעמיים ביום למשך חודש וזה לא פתר את הבעיה, לאחר מכן עשה לי בדיקת גסטרוקופיה ואמר שהוא לא רואה בעיה, us בטן תקין, והוא אמר שאולי כל הסיפור שלי בגלל המעי הרגיז שאני סובל ממנו מזה שנים רבות, הריפלוקס זה דבר חדש, כ 8 חודשים ולדעתי לא קשור למעי הרגיז שממנו אני סובל 30 שנה, למעי הרגיז אני לוקח ליברקס אחד ליום בערב ומצליח להסתדר עם זה. הגסטרו אמר שזה סוג של ריפלוקס חומצי ושלח אותי לביתי ללא שום טיפול..! מאחר ואני סובל, ניגשתי לרופא א.א.ג שבדק אותי, אמר שיש לי סימנים של צריבה/ כוויה בגרון מהחומציות ואמר שאני חייב לקבל טיפול ונתן לי לנטון 30, למשך שלושה חודשים ואם זה לא יעזור הוא ייתן לי תרופה חזקה יותר. אני לאחר שבועיים של טיפול אין "מהפך" גדול אבל הרגשת הצריבה בפה פחתה קצת אבל עדיין נמצאת ביום יום. כשאני משתעל או עושה עיסוי על הבטן, החומציות עולה (לא האוכל), כשאני אוכל "נכון" אוכל לא חומצי, אני מרגיש את ההבדל. כשהייתי ללא טיפול, העוצמה הייתה חזקה יותר ואף הרגשתי הפרעה בבליעה, אולי את צודקת וזה לא ריפלוקס, אבל אף רופא לא אומר לי מה זה ואיך מטפלים בזה. אני מקווה שלא נגזר עלי לחיות עם המרירות הזו כל החיים.. האם שווה להגדיל את המינון של הליברקס? אם את חושבת שניתן לעזור לי, מעבר לכיוון הטיפול שאני מקבל, אשמח מאוד להיפגש . בתודה ובברכה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול