טיפול או הקלה בתסמינים של תסמונת המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/11/2013 | 13:51 | מאת: שני

שלום רב, זה מספר שנים אני סובלת לסירוגין מתסמונת המעי הרגיז. אובחנתי בלוקה בתסמונת זו לאחר בדיקות רבות שכללו בדיקות דם, בדיקות שתן, קולונוסקופיה, צילום מערכות פנימיות (אינני זוכרת את שם הבדיקה, אז זו נעשתה לאחר שהתבקשתי לשתות כמות גדולה של מים מהולים בחומר כלשהו שאמור לצבוע ולהראות את הזרימה באופן ברור). ולאחר שבדיקות אלו יצאו תקינות הוחלט כי אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז (בהיעדר ממצאים מבדיקות אלו). אני סובלת מכאבי בטן קשים מאוד לאחר ארוחות, אין הבדל בין ארוחות חלביות לבשריות, מטוגנות או מבושלות, אני מנסה לצמצם את כמויות המזון מאחר ושמתי לב לעובדה שלאחר ארוחות גדולות אני סובלת מכאבים עזים וממושכים יותר, אך לצערי אני עדיין סובלת מכאבים עזים לאחר כל ארוחה שעשויים להימשך שעות (לאחר ארוחות קטנות אני סובלת מכאבים למשך זמן קצר יותר). הכאבים כה עזים שייחלתי לכך שיתלה ממצא כלשהו באחת הבדיקות, ולו רק בשביל שאוכל להבין מהו מקור הכאב, וכך לדעת כיצד להתמודד איתו ולטפל בו. אך מאחר וכל הבדיקות חזרו תקינות, ולא נמצא מקור לכאב, נותרתי נטולת אפשרות להתמודדות. ולכן גם אובחנתי על ידי הרופא כלוקה בתסמונת המעי הרגיז. אני בת 27, וחווה תסמינים אלו כשלוש שנים. חשוב לי לציין שכאבים אלו מגיעים וחולפים לסירוגין, למשך תקופות לא מוגדרות, אני עשויה לחוש כאבים אלו למשך מספר שבועות ולעיתים גם למספר חודשים. וכאשר הם חולפים- הם חולפים כאילו כלל לא היו ואני מרגישה נהדר. אך לצערי הם תמיד חוזרים. לאחר התייעצות עם רופא המשפחה וגסטרולוג, ושיטוט רב באתרי האינטרנט השונים הבנתי כי אין טיפול בתסמונת מאחר ולא ידועה סיבת הופעתה. עם זאת, קיויתי שתוכלו להציע לי טיפול תרופתי או אלטרנטיבי שעשוי להקל על כאבי הבטן הקשים הללו. אינני סובלת מחום בתקופות בהן אני סובלת מכאבי הבטן הללו, אני חשה הקלה מסויימת לאחר הטלת צואה (כחצי שעה עד שעה אחרי, אני מתארת לעצמי שזה קורה אחרי שהמעיים "נרגעים" מפעולתם) אך הכאב רק מתעמעם ואינו חולף לחלוטין. הצואה אינה דמית, אינה שחורה, ומתאפיינת בעצירות ולאחר השתחררות ראשונה קשה בשלשול וחוזר חלילה. מבחינת טיפול תרופתי ניסיתי ליטול כדורי קל-בטן שלא הועילו כלל לכאב. מבחינת טיפול אלטרנטיבי ניסיתי לשתות תמציות תה המכילות נענע, מנטה, לואיזה, לימונית, ג'ינג'ר, כמו כן התנסיתי בנטילת סיבים תזונתיים וכדורים פרוביוטיים שהומלצו לי על ידי רופא המשפחה והרוקח. לצערי ניסיונות אלה לא צלחו ונותרתי עם כאבי הבטן ללא הקלה. אנא הציעו לי אפשרו/יות תרופתית או אלטרנטיבית להקלת הכאב. רוב תודות.

19/11/2013 | 13:55 | מאת: שני

אני מתנצלת על פיצול ההודעה. אך חשבתי שחשוב לציין את מיקום הכאב אותו לא ציינתי בהודעה הקודמת. כאבי הבטן מופיעים בבטן התחתונה, בצד ימין. (תחילה עלה חשש כי מדובר בתוספתן, אך אפשרות זו נשללה מההתחלה).

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול