כאבים בירך וברך שמאל ובאגן השמאלי

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

21/10/2018 | 03:57 | מאת: ליטל

הכל התחיל ביום כיפור, פשוט קמתי מהכיסא וכל דריכה על רגל שמאל לוותה בכאב בשריר בישבן השמאלי. משם עבר לגב התחתון לאחר כמה שעות ולאחר שבוע של כאבי גב התחילה חולשה מטורפת בירך שמאל שעם המסאז ירד לשוק וחוזר חלילה. לאחר יומיים התחילה הרגל לשרוף מהברך ומטה עד כדי תחושה שהולכת להירדם הרגל. שלחו אותי לmri עמוד שידרה שיצא תקין ובדיקת emg באותה רגל שגם יצא תקין. קיבלתי 10 ימים ארקוקסיה ולא ניכר שיפור. כבר עבר מעל חודש ונשארתי עם הכבדות האיומה ברגל, מעל הברך יש תחושה של משקולת. כאבים עזים בישבן בישיבה, לאחרונה גם בשכיבה לעיתים כאבים בירך האחורית, ולעיתים ממש רחוקות גם בגב התחתון באותו צד. בנוסף השרירים באותה הרגל הידלדלו מאוד, ניתן לראות זאת בישיבה שהרגל רזה יותר. יש לי תחושה מלאה ברגל היום ואני הולכת עליה למרות הכאבים. בלילה עולה תחושה מציקה בכף הרגל ובכללי הכל הרבה יותר מציק. ניסיתי פזיוטרפיה ורק החמיר את הכאבים, עשיתי טיפול ראשון באוסטאופטיה והיה שיפור שהחזיק לפחות מ24 שעות. אני בחורה בריאה בת 29, מעולם לא היו לי כאלה דברים! בבדיקות הדם שעשיתי בחודש האחרון במיון היה ניתן לראות עליה בכדוריות הדם הלבנות שמעידות על דלקת. אז כרגע לוקחת אטופן. חשבתי שזה אולי פיריפורמיס סינדרום אך לא אובחנתי עדיין. האם אפשר לקבל ייעוץ לאן ללכת ומה להמשיך? מה זה יכול להיות? זה מדיר שינה מעיניי והסבל הפיזי והנפשי עוד יותר ממש מפריעים לאורח חיים תקין. תקין

צהריים טובים מבין מאד את סבלך , נראה כי הבעיה נובעת מלחץ על עצב הסכיאטי המקרין לרגל ועכוז בצד הפגוע. נקודת הלחץ יכולה להשתנות מגובה הגב דרך האגן ועד יציאתו מהאגן ומרוחק יותר , בין התסמונת לחץ על העצב גם נמצאת תסמונת פיריפורמיס, ממליץ לך להיבדק עי מומחה עמש , נזקקת הדמייה טובה של הגב ובדיקה מקיפה. בנוסף כמצב ביניים ממליץ פנייה למרפאת כאב לטיפול. בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך