תזונה בעקבות אבנים בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/06/2018 | 17:25 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 35, שוקל 70 ק"ג (שמנמן לגובה שלי). אני גם עושה פעילות גופנית (קרוספיט) פעמיים בשבוע, שעה כל פעם. גילו אצלי אבן בכניסה לדרכי השתן. רציתי לשאול מספר שאלות לגבי הרגלי התזונה שלי ותוספי המזון. 1. כמה מים מומלץ לי לשתות ביום? 2. קראתי שאגוזים עלולים לגרום לאבנים בכליות, האם עלי להמנע מאגוזים? (אני אוכל מדי פעם, בממוצע כ15-20 אגוזים בשבוע). 3. בשנה האחרונה צורך מגנזיום הידרוקסיד, בכל טבליה יש מגנזיום הידרו, ויטמין די (400 יחבל) ויטמין בי 6 וויטמין אי, האם כדאי לי להמשיך או להפסיק בהתייחס לאבים בכליות. אני צורך את המגנזיום בהמשך לפעילות גופנית שאני עושה וכאבים בברך שהיו לי. 4. אני צורך כרום פיקולינט כשנתיים, בעיקר מסיבות של משקל עודף וסוכר גבולי (הסוכר היה 110, וירד ל93). תודה רבה, שי

03/06/2018 | 17:34 | מאת: שי

נתון נוסף - ביום שגילו לי את האבן רמת הקלציום בדם הייתה 10.4. בהשוואה לבדיקות שעשיתי בעבר (לפני חצי שנה ולפני שנה וחצי) רמת הקלציום בדם שלי עמדה על 9.2~ ופתאום עלתה ל10.4. האם זה מצביע על עודף ויטמין די או בעיה אחרת?

שלום שי, לפני שמטפלים בבעיה צריך להבין את מקורה, כלומר סוג האבן. לפי סוג האבן אנו מטפלים תזונתית- שכן לכל סוג אבן המלצות שונות. לגבי שתיה לרוב 2 ליטר ביממה של נוזלים אמורים לספק. נטיה לדיאטה יותר צמחונית/טבעונית/ים תיכונית נותנת מענה למרבית האבנים. יש לפנות לדיאטנית בקופה להמשך ייעוץ וטיפול פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר