95% מהאנשים הסובלים מצרבת מוגדרים "שמנים". ד"ר אסנת רזיאל...
המשך המאמר על פענוח בדיקות מעבדה: איך לקרוא תוצאות של...
הגרון בוער? איך ניתן להפחית צרבות בימי החנוכה הספוגים בשמן?...
הצרבת אורבת לנו בסוף כל סופגניה נוטפת שמן. בארוחות החג נסו...
יש לי כאבי בטן מלווים בשילשולים, הלכתי לרופאת משפחה והיא נתנה לי פפברין. מה ההבדל בינו לבין קל בטן אני מרגיש שהוא לא עוזר והאם מותר לקחת אותו לאחר ארוחה בשרית?
טל שלום. שתי התרופות, גם פפברין וגם קלבטן משמשות לטיפול בשלשול ובכאבי בטן, אך פועלות במנגנונים שונים. פפברין מפחית את ההתכווצויות במעי בשל היותו מרפה שרירים חלקים, גם אלו שבמע' העיכול. קלבטן פועל בכמה מנגנונים- מפחית הפרשות במע' העיכול, מפחית את הדלקת במע' העיכול וגם סופח רעלנים המופרשים ע"י וירוסים/ חיידקים. אם פפברין פחות יעיל עבורך, אפשר לנסות ליטול קלבטן, לפי ההוראות שבעלון לצרכן. ניתן ליטול פפברין אחרי כל סוג של מזון, אך אם גורם לבחילה, עדיף ליטול עם חלב או עם תרופה סותרת חומצה (טאמס/ מאלוקס/ רני וכד'). החלמה מהירה.
תודה על התשובה הקודמת זה נתן כיון מסוים אני סובל מבחילות וצרבות עם כאבים בחזה ומר בלשון וכל סוגי מעכבי החומצה לא הועילו עד שהוסיפו לי מאלוקס שמיקל ביחד עם סותרי החומצה ולשאלתי מתוך יומן שעשיתי ומעקב נראה שאחרי מאכלים שיש בהם מלח הסימפטומים שלי מחריפים כגון בחילות והרגשה רעה עם סינוור בעניים ועליה בחומציות עם הזעות קשות ולציין שהבדיקות ברובם הראו נתרן 134 האם יש כזאת תופעה של אי סבילות למלח איך בודקים אותה והאם יש מה לעשות תודה צבי
במידה וקיים קשר בין תסמינים מסויימים למאכלים מסויימים הרי שנשמע הגיוני להפחית בכמותם או להימנע מהם. ישנם מצבים רפואיים בהם מומלץ להקפיד על מגבלה של הצריכה היומית של המלח - כגון מחלות לב, יתר ל"ד וכו. בכל מקרה מציע לפנות לייעוץ מסודר על מנת להבין האם יש קשר בין התסמינים שאתה מתאר למזון אותו אתה צורך או שיש מקום לבדוק מקור אחר לתסמינים אלו.
שלום, אני נוטל בתקופות מסויימות את תוספי המזון הבאים,ולאחרונה הובחנתי עם אבנים בכליות ובכניסה לדרכי השתן. האם מומלץ להפסיק או להמשיך עם תוספי המזון הבאים: 1. מגנזיום הידרוקסיד שמגיע עם ויטמין E, ויטמין B6 וויטמין D (כל קפסולה מכילה 380 מ"ג מגנזיום הידרוקסיד. 10 מ"ג ויטמין בי6. 400 יחב"ל ויטמין די. 50 מ"ג ויטמין אי (E) 2. כרום פיקולינט (400 מ"ג ביום). האם זה תלוי בסוג האבן? איך ניתן לדעת? תודה רבה.
לא מומלץ ליטול תוספים של ויטמין D במקרה של אבנים אלא אם קיים חוסר, למרות שמדובר במינון נמוך שלא סביר שיגרום לנזק משמעותי. ויטמין D עשוי להגביר ספיגת סידן מהמעי. אין מניעה מנטילת ויטמין E וכרום. כדאי להוועץ עם הרופא המטפל בנוגע להמשך שימוש בתוספות.
שלום רב, אני בן 35, והשבוע גילו אצלי אבן בדרכי השתן. אני לוקח את תוספי התזונה הבאים כבר זמן ממשוך, ורציתי לדעת אם עשוי להיות קשר (לחיוב או לשלילה): כרומיום פיקולינט (כבר שנתיים) מגנזיום הידרוקסיד- כל קפסולה מכילה (מגנזיום הידרוקסיד 380 מיליגרם, ויטמין אי. 50 מ"ג. ויטמין בי6 10 מ"ג, ו ויטמין די 400IU.)- לקחתי חצי שנה מסודר, ועוד חצי שנה מדי פעם. תודה רבה, שי
אם קיים קשר הוא קשר רופף בלבד