MRI חוזר - הפרעות תחושה/יציבות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

27/10/2018 | 10:06 | מאת: ענת

שלום רב, ביצעתי MRI שני לאחר 9 חודשים מכיוון שבראשון נמצאו מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן. ברקע: הפרעות תחושה - ידיים ורגליים, חוסר יציבות, קושי בהליכה, חולשה. לאורך השנה נעשו מגוון בדיקות - היה אנא ואנטי DNA חיובי לסירוגין. מדדי דלקת מוגברים וטסיות גבוהות (מעל 500 עד 600). בMRI האחרון ראו שינויים וראו עמדה נמוכה של שקדי המוחון (זה לא היה בבדיקה הקודמת). לפני כשנה נעשה גם ניקור מותני שהיה תקין. נעשו בדיקות EMG שפעם היו תקינות ופעם הראשו פגיעה שורשית S1 L5 (אין פריצת דיסק רק בלטים ממש קטנים). נעשתה בדיקת פוטנציאלים מעוררים שבה ראו פגיעה בשורשים המוטוריים בעמוד שדרה צווארי (מיקום שונה מהEMG, גם שם אין פריצות דיסק לפי הMRI). זה הפענוח האחרון - מה עליי לעשות? החולשה, חוסר היציבות רק גוברים. הועלו חשדות למגוון מחלות אוטואימוניות אך אף אחד לא ידע לתת לזה שם. טופלתי במגוון תרופות: ליריקה (והתחליפים), פלקווניל, קולכיצין, אימורן, מטוטרקסט. האחרונות הופסקו בשל פגיעה בכבד. למעשה כרגע אני ללא תרופות בכלל. אני לא יודעת אם עליי להתמקד ברופאים נוירולוגים או ראומטולוגים. מה בעצם אומרת הבדיקה הזו ולאן ממשיכים מכאן? מודגמת עמדה נמוכה של שקדי המוחון. חדרי המוח, הציסטרנות, הפיסורות והחריצים - בגדר הנורמה. בחומר לבן בשתי המיספרות המח הגדול (אונות פרונטליות בעיקר) מודגמים מוקדים קטנים בעלי אות גבוה ללא האדרה או דיפוזיה מעוכבת, קיימת דינמיקה בין הופעת נגעים אלה בחלקם גדלו ובחלקם קטנו T 2 בסדרות באינטרוול שבין הבדיקות לא נשלל לא ניתן לשלול לחלוטין כי מדובר בנגעים דמיאלינטיביים. . פרט לכך החומר האפור והלבן במיקום ואותות תקינים. אין עדות למוקדי דיפוזיה מעוכבת. אין עדות למוקדי דמם חריפים או כרונים. אין הגברה פתולוגית תוך-מוחית לאחר הזרקת גדוליניום. מודגמים סימני זרימה בכלי הדם הגדולים התוך - גולגולתיים. לבדיקה ישירה. sebecious cyst נגע תת עורי בעורף משמאל, יתכן ס י כ ו ם: ========== מעט מוקדים בהירים בחומר הלבן כמתואר,לא ניתן לשלול כי מדובר בנגעים דמיאלינטיביים. (הציסטה המתוארת מלידה)

שלום ממליץ לפנות לנוירו-אימונולוג ובמקביל לראומטלוג במקביל ממליץ לבצע בדיקת CTA להדגים האם קיימת מחלה דלקתית של כלי דם, בנוסף ממליץ להשלים בדיקות דם ל APLA כולל בדיקות דם לאנטיקרדיוליפין ולופוס אנטי קואגולנט או RVVT בהתאם לבדיקות, מיקום ומראה הנגעים ואופי ההתקפים ניתן להתקדם באבחנה יש לציין שבאחוז גבוה עם חולי טרשת נפוצה בדיקה ל ANA חיובית, כמו כן ללא סימפטומים עוריים נלווים וללא עדות לפגיעה באזורים אחרים בשלב זה לא ניתן להצביע על זאבת כפי שבדיקות הדם יכולות לרמוז בברכה

13/11/2018 | 14:56 | מאת: ענת

תודה על התשובה, בדיקות לופוס אני קואגולנט נעשו פעמיים. יצא חיובי אבל גבולי. מדי פעם יש פריחות עוד לא נעשתה ביופסיה. cta נעשה - תקין (לא מוח) חוסר היציבות גובר, חולשה, סחרחורות. איך מוצאים נוירו אימנולוג? תודה רבה על התשובה

שלום לופוס אנטי קואגולנט גבולי בשילוב עם פריחה ובדיקות אימונולוגיות גבוליות יכול להצביע על לופוס (זאבת) עם או ללא apla ממליץ לפנות למומחה לקרישה, לראומטולוג ולנוירואימונולוג בירושליים פרופ ועקנין במרכז לד"ר הלמן מבלינסון או פרופ צפמן מתל השומר בצפון ניתן לפנות אליי ממליץ להשלים בדיקת cta של עורקי המוח ולהשלים אקו לב בברכה

15/11/2018 | 12:35 | מאת: ענת

תודה רבה, יש דרך לתאם איתך במרפאה פרטית? רק ברמב"ם?

שלום מתוך עקרון אני לא מוכן לקבל חולים במרפאה פרטית ניתן לתאם חולים אלי לרמבם דרך המזכירות דקלה 047772830 איריס 047772605 מורן 047772440 בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם