נגישות
נגישות

פורום קטרקט וקטרקט בלייזר

הפורום יעסוק בניתוחי קטרקט, ניתוחי קטרקט באמצעות לייזר, השתלת עדשות בניתוחי קטרקט, השתלת עדשות מולטיפוקליות, השתלת עדשות טוריות לטיפול בצילינדר. .
354 הודעות
349 תשובות מומחה

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר

12/08/2014 | 14:32 | מאת: מיכל שבח

שלום, ברצוני להתייעץ האם ניתן לבצע ניתוח קאטרקט במקרה של קטארקט מולד. אני בת 45 וגילוי הקאטרקט היה בגיל 12. מאז נמסר כי גם אם אני יעבור ניתוח להסרת הקאטרקט לא אוכל לראות בעיין. התשובה היתה - המוח לא יודע לשלוח פקודות ראיה . שאלתי היא - לאור התפתחות הרפואה האם ניתן לטפל ? תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה עקב הקטרקט המולד יש מרכיב גם של עין עצלה. שיפור ראיה בעין עצלה יתכן אבל זה תלוי בחדות הראיה ההתחלתית. מאחר ויש גם קטרקט קשה להעריך עד כמה גם הקטרקט הוא גורם לראיה ירודה. בקיצור יתכן שגם לאחר ניתוח קטרקט עדיין חדות הראיה בעין זו תהיה ירודה.

09/08/2014 | 18:15 | מאת: ירדנה

אני בת 70 לפני עשרה ימים עברתי ניתוח קטרקט השתל הצליח אבל יש לי הרבה כאבים מה הסיבה ? האם עליי לפנות לרופא ? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

סליחה על האיחור בתשובה מקווה שהכאבים חלפו אם עדיין יש כאב יש לפנות לרופא המטפל.

לאחר בדיקת רופא הומלץ ל בצע עדשות מונופוקל לא הוצגה אפשרות לעדשות מולטיפוקל כמובן לניתוח קטארקט בטענה שיש הילות בעדשות מולטיפוקל האם אפשר לקבל יתרונות וחסרונות בסוגי העדשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חשוב לציין כי עדשות מולטיפוקל מטרתן להקטין את התלות במשקפיים לרחוק וקרוב. יתכן ובמצבים מסויים יש צורך עדיין בשימוש במשקפי קריאה למשל. כמו כן סינוורים והילות הם אחד מההפרעות שיכולות להופיע בעיקבות השתלתן. בכל מקרה אני ממליץ לפנות שוב לרופא המנתח על מנת להבהיר את ההתלבטות שלך מהניתוח.

03/08/2014 | 23:57 | מאת: יעל

שלום רב ! בעלי עש ניתוח קטרקט בלייזר ונשארו לו חלקיקים אשר מאד מפריעים לו בעין. נאמר לו ע"י הרופא שעם הזמן החלקיקים יעלמו, אולם עד היום, מעל חצי שנה עדיין החלקיקים מפריעים לו בעין. כן נאמר לו ע"י הרופא שעצב של הראיה נפגע לו. שאלתי היא האם הדבר יכול לגרום לו לירידה בראיה או לחילופין האם ניתן לעשות משהוא לשיפור המצב. בתודה ובברכה, יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על פי מה שתארת יש צורך בבדיקת עיניים אשר כולל עוד מספר בדיקות אשר דרכן ניתן לבדוק האם יש פגיעה או נזק לעצב הראיה. לגבי החלקיקים יתכן ומדובר בשינויים הקשורים לגל של העין ולעיתים לוקח זמן רב עד אשר השפעתם חולפת.

03/08/2014 | 10:47 | מאת: מירי

האם בניתוח להסרת קטרקט יש חשיבות לזה שלוקחים תרופות אספירין ופלאוויקס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין צורך להפסיק טיפול בתרופות נוגדות קרישה. כעיקרון יש סיכוי מוגבר לדימום בניתוח אך מאחר ובניתוח אין מעורבות של כלי דם אין חשיבות משמעותית לתרופות אלה.

02/07/2014 | 23:48 | מאת: סימה

שלום רב, אימי בת 67, מגיל צעיר היא רואה רק בעין אחת בשל חבלה. בשנים האחרונות היא פיתחה קטרקט בעין הבריאה ולעיתים גם רואה ערפל, או נקודות שחורות מרחפות (למיטב הבנתי אלו סימפטומים של בעיות בנוזל זגוגית העין או ברשתית?). היא סובלת מיובש כרוני (משתמשת בג'נטיל/לקרימול) ולעיתים מפתחת דלקות עיניים. קשה לה מאוד לקרוא או לצפות בטלוויזיה. היא במעקב קבוע אצל רופאת עיניים בקופה. גישתה של הרופאה שלה היא שיש להמתין עם הניתוח כמה שאפשר (עד שהקטרקט יהיה בשל או שהניתוח יהיה כבר ממש מחוייב המציאות בלית ברירה). לעומת זאת, בקריאה על הנושא הבנתי שבנים האחרונות הגישה השלטת היא דווקא הפוכה, שיש לבצע את הניתוח כמה שיותר מוקדם, לפני שנפגעת הראיה. בשל הסיכון והעובדה שהיא רואה רק בעין אחת, אנחנו עומדים בפני התלבטות קשה. מה היית ממליץ במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגישה שלי היא באמצע. מאחר ומדובר בעין יחידה אין צורך למהר לבצע ניתוח. אני מנסה לשפר את הראיה עם משקפיים ועד הנקודה שיש קושי בראיה המפריע למטופל בחיי יום יום. מצד שני אני לא ממליץ לחכות עד אשר הקטרקט יהיה מתקדם עד כדי כך שיכול להקשות על הניתוח.

06/07/2014 | 06:19 | מאת: רוני

האם תיקון קטרקט + צילנדר מחייב שימוש בעדשה טורית?

28/06/2014 | 21:55 | מאת: רוני

לאחר שימוש ממושך בסטרואידים כטיפול המחלה כרונית, נוצר ירוד בעין ימין, מרכיב משקפיים מזה שנים בנוסף קיים צלינדר האם יש הצדקה רפואית לשימוש בעדשה טורית או שאפשר להסתפק בעדשה רגילה ? עדשה טורית לא ממומנת ע"י חברות הביטוח תודה

שלום רב, נתון חשוב מאוד הוא מידת הצילינדר ממנו אתה סובל. בצילינדר גבוה מעל 1.5 יש חשיבות לתיקון הצילינדר.

27/06/2014 | 11:04 | מאת: דנה

לפני 8 חודשים עברתי בדיקה בבית חולים לקראת ניתוח קטרקט. השבוע, לאחר 8 חודשי המתנה, הגיע מועד הניתוח, אבל 3 ימים קודם בית החולים ביטל את הניתוח בטענה שהרופא הסתכל בתיק שלי ודרש שאעבור בדיקת אולטרסאונד לפני הניתוח. בהנחה שהניתוח ידחה עכשיו בכמה שבועות או חודשים נוספים, האם אני צריכה לעבור בדיקה נוספת לקראת הניתוח או שהם יכולים להסתמך על בדיקה מלפני כשנה? (אני בת 50. כל הקטרקט התפתח אצלי תוך שנה).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדבר תלוי במדיניות של בית החולים. אצלי תקפות הנתונים בתיק של המטופל תקפה ל 3 חודשים אח"כ יש צורך בבדיקה חוזרת.

אני בן 75 מתגורר זמנית בניו יורק רופאים המליצו שאעבור ניתוח קטרקט יש לי צילינדר שבניו יורק נקרא אסטיגמטיזם 2.5 לשלושה חברים שלי בניו יורק יש צלינדר הם לא זוכרים גודלו והם עברו ניתוח קטרקט והושתל בעיניים עדשות למרחק שאינן פותרות את הצלינדר זהו ניתוח שהביטוח משלם עבורו במלואו הם טוענים שהם רואים מצויין בלי משקפיים הרופאים שבדקו אותי חושבים שאני צריך עדשה לביטול הצלינדר - טורק אני רוצה לדעת האם הם דוחפים עדשה יקרה בגלל הכסף או שהם צודקים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שציינת מדובר בצילינדר די משמעותי. ניתן לתקן חלק ממנו על ידי ביצוע חתכים בקרנית במהלך הניתוח עם השתלת עדשה רגילה, ואופציה שניה היא השתלת עדשה טורית לתיקון הצילינדר ללא ביצוע החתכים. מטרת תיקון הצילינדר הוא לאפשר לך ראיה טובה ללא משקפיים לרחוק. האופציה השלישית היא ניתוח רגיל ובהמשך התאמת משקפיים.

03/06/2014 | 23:43 | מאת: איציק

עברתי ניתוח קטרקט לפני כחודשיים. בשבוע האחרון אני ער להבהובים בעין מה עושים?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני ממליץ על בדיקת רופא עיניים.

02/06/2014 | 23:16 | מאת: מועמד לקטרקט

שלום, אני בעל צילינדר(של כ2) וקטרקט מולד. הבנתי שבניתוח קטרקט בלייזר ניתן כיום להסיר גם משקפיים, כך שמשתילים עדשה מולטיפוקלית טורית ולאחר מכן אם נותר מספר, באמצעות לייזר מביאים להסרת המשקפיים, האם זה נכון? מהו מחיר ניתוח שכזה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון הדבר נכון. ניתן לשלב לאחר ניתוח השתלת העדשה תיקון לייזר במידה והמספר לא 0 לאחר הניתוח או שיש שארית מספר בצילינדר.

26/05/2014 | 07:37 | מאת: דן

נשמע שטיפול בלייזר עדיף. אז מה ההבדלים בעלויות (לא חייב במדויק)? יש מינוסים בלייזר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שוב שלום ראה תשובה קודמת.

25/05/2014 | 16:21 | מאת: אילנה

25/05/2014 | 16:28 | מאת: אילנה

נאמר לי שאני לא מתאימה להסרת משקפיים בלייזר בגלל שיש לי עין עצלה שמתפקדת 20% - האם השתלת עדשה בתנאים הנ"ל תתאים לי ? העיין השניה תפקדה רגיל כל השנים..עכשיו עם הגיל 47 יש לי קוצר ורוחק ראיה - אני לא יכולה להיות תלוייה במשקפיים ומאוד מאוד מעוניינת בשיפור הראייה

24/05/2014 | 17:52 | מאת: מיכל

יש לי סכרת לא מאוזנת ויש לי דליפה קטנה בעין אחת ורופא עיניים הציע לי לעשות לייזר האם כדאי או לא או להמתין. תודה ע תשובתכם המהירה.

שלום רב, יש אינדיקציות ברורות מאוד לטיפול בלייזר ברשתית סכרתית. יש לי הרושם שיש ככל הנראה בטיפול על מנת לשמר את הראיה.

24/05/2014 | 17:29 | מאת: דב לוי

לפני כ 4 שנים נפגעתי בעין מחדירת ענף עץ זית. אובחן חור בקרנית ונזק לעדשה. נותחתי באותו יום הראיה חזרה לעין אבל התמונה המתקבלת כאילו דרך זכוכית חלב. נאמר לי שזה עקב הצלקת שנוצרה בזמן תפירת הקרנית שיצאת בדיוק מול האישון. מה אתם יכולים להציע לי כפתרון? אם יש בכלל? בכבוד רב, דב לוי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון ניתן לשקול ביצוע השתלת קרנית. בניתוח זה מחליפים את הקרנית המצולקת בקרנית שקופה מתורם.

22/05/2014 | 17:19 | מאת: ערן

שלום לרופא, ברצוני לדעת עד איזה מספר יש אפשרות לעבור ניתוח לשיפור הראיה (לייזר או השתלה) במידה ואין צילינדר. המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדבר תלוי במספר רב של גורמים אני ממליץ על בדיקת התאמה.

24/05/2014 | 17:08 | מאת: ערן

הבנתי שאין אפשרות לבצע ניתוח במספרים גבוהים, אז איפה ( בערך) עובר הגבול? רק כדי לדעת אם יש בכלל מצב שוב תודה

שלום רב, צריך לקחת בחשבון את עובי הקרנית ההתחלתי וגם את המספר.

22/05/2014 | 09:13 | מאת: דן

שלום אשמח לקבל אינפורמציה על ההבדלים בין שיטות ניתוח הקטרקט, כולל עלויות (כי מבין שזה אחד ההבדלים). אני בשנות ה50 וצריך כרגע לעשות ניתוח בעין אחת. מלבד זאת, יש לי אסטיגמציה. ניתן לטיפול במסגרת הניתוח? ושאלה אחרונה, כמה זמן לאחר ניתוח לא כדאי לטוס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נתחיל מהסוף, אין מניעה מטיסה אפילו מיד לאחר הניתוח. לגבי צילינדר (אסטיגמציה) ניתן לטפל בצילינדר במהלך הניתוח על ידי ביצוע חתכים בקרנית על ידי הלייזר או על ידי השתלת עדשה תוך עינית מיוחדת שמטפלת גם כן באסטיגמציה. כעיקרון במהלך ניתוח הקטרקט יש שימוש באנרגיה של אולטראסאונד על מנת לפרק את העדשה העכורה בעין ובסוף הניתוח משתילים עדשה מלאכותית שקופה המשפרת את הראיה. כיום ניתן לשלב גם לייזר אשר מפרק וחותך את העדשה ומבצע עוד מספר שלבים בניתוח בצורה אוטומטית ומדויקת. יתכון השילוב של הלייזר הוא שיפור רמת הדיוק של הניתוח והקטנה של כ 50% באנרגיה המושקעת בפיקרוק העדשה.

24/05/2014 | 07:41 | מאת: דן

תודה על המענה. נשמע שטיפול בלייזר עדיף. אז מה ההבדלים בעלויות (לא חייב במדויק)? יש מינוסים בלייזר? תודה

שלום רב ההבדל בעלות מספר אלפי שקלים

22/05/2014 | 07:45 | מאת: דן

סבלתי מניצנוצים באורות בזמן נהיגת לילה והומלץ לי לעשות ניתוח קטרקט -כאשר בעין אחת זה היה יותר נידרש ובשניה פחות - אני עם צילינדר בעיניים - למרות זאת ביקשתי שלא יתקנו את הצילינדר רק את הקטרקט -עשיתי ניתוח על עין אחת - לפני יותר משנה - מהתחלה התלוננתי שאין שיפור משמעותי - הייתי אצל 2 אופטומטריסטים ולאחר עבודה מאומצת שלהם למצוא לי עדשה מתאימה שניהם לא הגיעו לתוצאה עבורי טובה מאד וסיימתי עם התשובה זה מה שיש - חזרתי לבדיקות עיניים נוספות לפי המלצת הרופא ולאחר הבדיקות גם הרופא טוען שהכל תקין -אבל אני מרגיש - שבכל זאת הראיה לא השתפרה מבחינת נהיגת לילה -ובעייתית בקריאה יותר ממה שהיה לפני הניתוח. קשה לי להצביע איפה הבעיה אבל היא קיימת -האם יש מה לעשות בנידון או להמשיך ככה המצב לא חמור אבל מתריד (כמובן שלעין השנייה אני לא ניגש לניתוח נוסף)

לקריאה נוספת והעמקה

שוב שלום, ראה תשובה בשאלה השניה, יתכן ומדובר עדיין באפקט של הצילינדר או עיוות של הקרנית. כמו כן יש צורל לבצע בדיקה של מצב הרשתית.

22/05/2014 | 07:42 | מאת: דן

סבלתי מניצנוצים באורות בזמן נהיגת לילה ואומלץ לי לעשות ניתוח קטרקט -כאשר בעין אחת זה היה יותר נידרש ובשניה פחות - אני עם צילינדר בעיניים - למרות זאת ביקשתי שלא יתקנו את הצילינדר רק את הקטרקט -עשיתי ניתוח על עין אחת - לפני יותר משנה - מהתחלה התלוננתי שאין שיפור משמעותי - הייתי אצל 2 אופטומטריסטים ולאחר עבודה מאומצת שלהם למצוא לי עדשה מתאימה שניהם לא הגיעו לתוצאה עבורי טובה מאד וסיימתי עם התשובה זה מה שיש - חזרתי לבדיקות עיניים נוספות לפי המלצת הרופא ולאחר הבדיקות גם הרופא טוען שהכל תקין -אבל אני מרגיש רק שבכל זאת הראיה לא השתפרה מבחינת נהיגת לילה -ובעייתית בקריאה יותר ממה שהיה לפני הניתוח. קשה לי להצביע איפה הבעיה אבל היא קיימת -האם יש מה לעשות בנידון או להמשיך ככה (כמובן שלעין השנייה אני לא ניגש לניתוח נוסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ויש צורך בבדיקות נוספות קשה לי להעריך אך ורק על ידי התאור שציינת מדוע איכות הראיה לא מספקת.

21/05/2014 | 13:25 | מאת: ניבה

עקב ריצודים בעין ימין הופניתי לOCT ואובחנו חורים למלאריים בדרגות שונות בשתי העיניים. מומחה לרשתית אמר שאין מטפלים במצב הרשתית שלי, אולם רצוי לבצע ניתוח קטרקט בשתי העיניים לשיפור הראיה. הניתוח עבר בהצלחה והראיה אכן השתפרה, אך דומני שהתופעות הקשורות בבעיות רשתית התגברו בעין הימנית. האם יתכן שנגרם נזק נוסף לרשתית? האם במידה ויש צורך בטיפול ברשתית (לייזר? הזרקה?)ניתן לבצעו בעין עם העדשה המלאכותית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להעריך בשלב זה מה לעשות. אני ממליץ בכל מקרה לבצע OCT חוזר לשם השוואה ועל פי התוצאה להחליט על המשך טיפול או מעקב.

21/05/2014 | 11:21 | מאת: איתן

הייתי במכון אסותא להסרת משקפיים לפני כשנה ונאמר לי שאיני מתאים לניתוח לייזר להסרת משקפיים מכיוון שיש לי קרנית דקה ובבדיקת העיניים עם המכשיר התברר עוד נושא של כימור ואז פסלן אותי האם גם לקרנית דקה ישנו פתרון שלא היה בנמצא באסותא וקיים במקומות אחרים ? האם לא אוכל כלל לבצע ניתוח בגלל קרנית דקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה לי שאין מקום לבצע לייזר להסרת משקפיים במקרה זה. מצד שני אפשר לשקול השתלת עדשה תוך עינית. בכל מקרה יש צורך לבצע בדיקת התאמה חוזרת על מנת לקבוע סופית.

21/05/2014 | 09:29 | מאת: שירה

שלום לאבי יש קטרקט וניוון רישתית. הרופא המליץ לו לעשות את הקטרקט בUS. האם זה מומלץ? מה ההבדל בין ניתוח ליזר וניתוח בUS ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית במידה ויש קטרקט המשפיע על הראיה יש צורך בניתוח. שנית באופן עקרוני במהלך ניתוח הקטרקט יש שימוש באולטרסאונד על מנת לפורר את העדשה ולהוציאה מהעין. כיום עם ההתפתחות הטכנולוגית ניתן לשלב לייזר במהלך הניתוח אשר מפרק את העדשה מראש. שילוב זה מגדיל את מידת הדיוק בניתוח ומקטין את כמות האנרגיה שצריך להשקיע על ידי האולטראסאונד בפירוק העדשה (הקטנה של 50%). החסרון היחיד בשילוב לייזר בניתוח הוא עלות גבוה שלו.

20/05/2014 | 16:01 | מאת: ביבה

עין אחת נותחה למרחוק מבלי לדייק במספר וללא הצילינדר האם ניתוח מוצלח למרחוק שייערך בעין השניה יספיק לראיה טובה מאוד? האם אפשר לעשות שם מולטיפוקל? קרה לי עכשיו לאחר חדשיים מהניתוח שהייתי באולם כשהסתכלתי פתאום כל הפנים של האנשים היו מוארים בצד הימני שלהם והצד השמאלי שלהם נראה לי חשוך !!! לקח זמן שהראיה השתפרה וזה היה מפחיד. האם משהו זז בעין והאם זה יחזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על פי התאור המצב ככל הנראה מדובר בתיקון של עין אחת לקרוב והשניה לרחוק שנקרא גם מונוויזן. ככל הנראה לאחר הניתוח השני יהיה שיפור בראיה לרחוק. בכל מקרה אם יש הפרעה בראיה שהופיע והיא ללא שינוי אני ממליץ על בדיקת הרופא המנתח.

19/05/2014 | 19:38 | מאת: עינית

האם יש בעיה או סכנה לנתח ולטפל בקטרקט במצב זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ויש קטרקט המשפיע על הראיה אין מניעה מלבצע את הניתוח גם אם ברקע יש גלאוקומה.

19/05/2014 | 15:30 | מאת: מ

האם קטרקט הנגרם עקב שימוש בטמוקסיפן הוא הפיך? כיצד ניתן לטפל בעכירות תוך כדי שימוש בתרופה? האם לאחר סיום השימוש בתרופה יחזור המצב לקדמותו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שינוי בעדשה, קטרקט הינו מצב לא הפיך ולכן הפסקת התרופה לא יכולה לשנות זאת.

19/05/2014 | 15:14 | מאת: אפרת

שלום רב. הלחץ תוך עיני שלי הוא בסביבות 23. עברתי בדיקות שונות במכון מור, הכוללות בדיקת שדה ראייה, אולטרא-סאונד ובדיקת עובי הקרנית. עובי הקרנית שלי הוא 600. אני נמצאת במעקב אצל רופאת עיניים. נאמר לי ע"י מומחה ללחץ תוך עיני שעלי לקבל טיפות עיניים כל עקב. רופאת העיניים אמרה שאין צורך ורק להיות במעקב. איני יודעת מה לעשות. אני דואגת ממחלת הגלקאומה. (אין סיפור משפחתי ואיני סובלת מסכרת). אני בת 61. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החדשות הטובות הן שעובי הקרנית שלך עבה מאוד בהשוואה לאוכלסיה הנורמאלית (530 מיקרון). זוהי הסיבה למדידת הלחץ הגבוה מעט מהערך העליון הנורמלי. במידה ואין שינוי בשדה הראיה ובבדיקות האחקות הכל תקין אני ממליץ המשך מעקב.

13/05/2014 | 08:32 | מאת: גיל

ד"ר שלום, עברתי לפני חודש וחצי נתוח קטרקט מוצלח, תוך כדי נטילת פרדיניזון שלושה ימים לפני ואחרי הניתוח, כנראה בגלל האובאיטיס בעין המנותחת, אני אמור לקבל טפול ביוד פעם שניה,(גרייבס-יתר פעילות) שאלתי היא האם עלי ליטול פרדיניזון, בפעם הראשונה לא קבלתי פרדיניזון משום שאין לי כלל בלט עין, האם ניתוח הקטרקט משנה משהו???? תודה גיל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר בין קבלת היוד לניתוח הקטרקט. הטיפול בפרדניזון תלוי האם יש אובאיטיס או אולי יש צורך בטיפול במחלת הגרייבס. בהצלחה

באיזה בתי חולים משתמשים ב"יאג" לטפול בירוד משני והאם ניתן לעשות זאת כחלק מניתוח הירוד בעין השניה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יאג לייזר נמצא בכל בתי החולים. מצד שני זהו לא טיפול לקטרקט ראשוני אלה לאחר ביצוע והוצאת הקטרקט.

21/05/2014 | 13:27 | מאת: מלי

11/05/2014 | 10:06 | מאת: יעלל

שלום, אני בת 55 וצריכה לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים. יש לי משקפיים מולטיפוקל. עד נסיעתי לחו"ל אוכל להספיק לעבור ניתוח בעין אחת. האם זה יכול להיות בעייתי לראייה? וגם, הרופא ממליץ על מולטיפוקל (יש התאמה). האם יש לכם כבר מספיק מידע וניסיון מה קורה עם המולטיפוקל נניח עוד 10 שנים?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום רב, ההחלטה על ניתוח תלויית ראיה. אם את רואה מספיק טוב כדי להנות מהטיול- נתחי בשובך. אם לא- עדיפה עין אחת הרואה טוב משתיים- פחות. יש נסיון של כ-10 שנים עם עדשות אלו. והוא מניב תוצאות מוצלחות. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

04/05/2014 | 21:56 | מאת: שלומי

שלום, אני בן 23 והמליצו לי לעבור ניתוח קטרקט כבר בשלב זה. אם ברצוני להיפטר מהתלות במשקפיים בנוסף(בעל צילינדר), האם ניתן לעבור בניתוח הסרת הקטרקט גם לייזר להסרת משקפיים? או שהפתרון היחיד הוא באמצעות עדשות מולטיפוקאליות טוריות? מהי העלות להשתלת עדשות אלו? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה והמספרים שלך מאוד גבוהים ואינך מתאים לניתוח הסרת משקפיים בלייזר אלה על ידי הסרת העדשה התוך עינית.

18/04/2014 | 11:53 | מאת: יוסף

אני בן 77 לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח עם השתלת עדשה תורית ועד היום יש לי דמעות בעין. האם התופעה היא טבעית? וכמה זמן זה יכול להמשך? בנוסף עברתי ניתוח גם בעין השניה עם אותה עדשה ושם אין לי דמעות בתודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הקשר בין הניתוח לדמעת הוא בחתך או בטיפות. ייתכן ויש עדיין מעט רגישות ולכן הדמעות. או שהטיפות גרמו לגירוי. אם אין הפרשות- ממליץ על שימוש בתחליפי דמע... בברכה, ד"ר נדב בלפר.

17/04/2014 | 10:10 | מאת: מירי

בוקר טוב, אני בת 44, בריאה, לפני כ-3 שנים נותחתי בלייזר בקטרקט בעין ימין בלבד. לאחר הניתוח הראיה שבה ל-6/6. כידוע בניתוח קטרקט יש להחליט לגבי הפוקוס, אם למרחק או לקרוב-אני החלטתי על המרחק. כיום הראיה עדיין בסדר גמור, אולם בשעות הערב, בעיקר כאשר אין תאורה בהירה, אלא צהובה, עלי להרחיק כתוב בזמן הקריאה כדי לפקס ולהצליח לקרוא (במשך היום אין לי בעיית קריאה בכלל). האם כדאי להתאים משקפיים לקריאה בשעות הערב ? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה שיש מקום לשקול התאמת משקפיים לקריאה.

06/04/2014 | 10:55 | מאת: דניאל

היי, רציתי לדעת מה דעתך על ניתוח הברייט אוקולאר אשר נערך כבר בכמה מדינות למטרת שינוי צבע העין,(ניתוח שונה מהניתוח שבפנמה) בכל מקום כתוב שזה אותו ניתוח כמו ניתוח קטרט ושזה הדרך הבטוחה ביותר לשנות את הצבע, אותו ניתוח רק עם השתלה של צבע במקום. הם טוענים שהם מוכרים את העדשה רק למנתחים,אז גם אשמח לדעת אם קיימת אופציה כזאת לבצע את הניתוח הנל אצלך במרפאה לאחר רכישת העדשה. אשמח לשמוע חוות דעת רפואית לפני שאעשה את הניתוח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני לא ממליץ לשנות את צבע העין בכל דרך שהיא. הניתוח המוצא הינו מסוכן ויכול לגרום לנזק משמעותי בלתי הפיך לעין.

ד"ר שלום, סובל מאובאיטיס בעין אחת מעל 30 שנה,(בגיל 13 התפרצה הדלקת ) מאז מטופל למעשה בטפות סטרואידיות,כשאני חי עם יירוד למעשה כל הזמן,(גם מהאובאיטיס וגם מהטיפות הנלקחות בהתפרצויות עם השנים, לאחרונה במשך כמה חדשים בודדים ישנה ירידה דרסטית בראיה, מעין הרואה 6/9 ואחכ 6/12 ממש לא רואה כלום מעבר לאור וצל, האם התופעה הזאת מוכרת והגיונית?? תודה גיל

שכחתי לציין שאני לפני נתוח קטרקט,

שלום כפי שציינת, גם טיפול ארוך טווח בסטרואידים וגם מחלת אובאיטיס ממושכת יכולים לזרז היווצרות קטרקט. בהצלחה בניתוח. ד"ר בלפר

08/03/2014 | 13:18 | מאת: מלי

אני בת 51, מרכיבה משקפי מולטיפוקל (לרחוק -מספרים 5 ו-8 לקרוב - 1.5)בעין היותר גרועה יש לי קטרקט, ויש לי תור לניתוח קטרקט בעוד כמה חודשים. בעין עם הקטרקט יש לי בשבועות האחרונים הרגשה לא טבעית, כאילו העין יותר בולטת, כאילו היא מחוספסת או מגרדת. מדי פעם היא מתחילה לעפעף מעצמה. האם זה יכול לנבוע מהקטרקט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מלי זה לא נשמע קשור לקטרקט. זה חיצוני ואילו הקטרקט היא עכירות בעדשת העין (נמצאת ממש בתוך העין)

24/02/2014 | 15:48 | מאת: יצחק

בס"ד לד"ר נדב הנכבד שלום! אני בן 63 ,סובל ממחלה אוטואימונית מ 2002 ומשתמש בפרדניזון באופן קבוע, כתוצאה מכך ניזקקתי לעשות שתי ניתחי קטרקט בשתי עיני ב2006 . בשנה האחרונה הירגשתי ירידה בראייה בעין ימין, רופא עיניים קבע שניתן לעזור לי ע"י טיפול בלייזר יאג שאלותי: 1. מדוע צריך לעשות ניתוח כזה הרי העדשות כבר הוחלפו? 2. מהי הפעולה הנעשית בניתוח זה ? 3. האם בניתוח זה יש סכנה לפגיעה בחלקים בעין? 4. מהם תופעות לוואי לאחר הטיפול והאם העין משתקמת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יצחק יש כאלו אשר אצלם החלק האחורי של העדשה (זה החלק המושאר במכוון בעת ניתוח הקטקרט. בתוכו משתילים את העדשה המלאכותית) מתעכר עם הזמן. קוראים למצב זה "קטרקט משני". בטיפול הלייזר, המתבצע במרפאה (לא ממש ניתוח), לא פותחים העין. בעזרת הלייזר יוצרים פתח ב"קרום" ומאפשרים ראייה טובה כמו אחרי הניתוח. הסיכון הוא מינימלי (הלייזר יותר גלי הד בנוזל העין) וההחלמה מהירה (שעות עד יום).

07/02/2014 | 09:35 | מאת: אסף

שלום רב, קיבלתי מרשם לתרופה בשם "אומניק אוקאס 0.4" עקב אבן בכליה. בעלון המצורף כתוב שלתרופה יש השפעה על ניתוח קטרקט, גם בזמן לקיחת התרופה וגם אם נלקחה בעבר (אישון מצומצם שאינו מתרחב ורפיון של החלק הצבעוני - IFIS) . אני מעוניין לעשות בעתיד הקרוב ניתוח לייזר לשיפור הראייה. האם ניתן להשליך מהקטרקט לניתוח לייזר? והאם בטווח של 30 שנים מהיום (אני בן 34) עדיין תישאר מגבלה בניתוח קטרקט? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסף כל הכבוד על ההעמקה. אין לאומניק השפעה על ניתוח לייזר בקרנית. שאינו דומה לניתוח הקטרקט. גם בקטרקט ההפרעה היא בעיקר במקרים עם טיפול כרוני – לא קצר מועד.

02/02/2014 | 17:26 | מאת: ג'וזף

אני בן 77 ואמור לעבור ניתוח קטרקט בשתי העיניים בעין ימין יש לי 4.75+ צילינדר 0.75- בעין שמאל 5.00+ צילינדר 2.00- הומלץ עי הרופא המנתח שעדיף להשתיל עדשה טורית ואז לא אצטרך משקפיים לרחוק. השאלה היא האם באמת יש עדיפות לעדשה טורית בעלות יקרה או לעשות ניתוח קטרקט רגיל ולאחר מכן לעשות משקפיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ג'וזף יש כמובן יתרונות וחסרונות. הם קשורים בעיקר באיכות חיים. אין כל הבדל רפואי בין הניתוחי או התוצאות (בשניהם מחליפים העדשה העכורה בשקופה). ההבדל הוא בהקטנת התלות במשקפיים לאחר הניתוח. ההחלטה הערכית צריכה להיות שלך בלבד.

23/01/2014 | 07:12 | מאת: שרה

ד"ר לוינגר המליץ על ניתןח קטרקט מולטי פוקל , שאלתי:היום אני לא מרכיבה משקפי מולטיפוקל ,כיצד אתרגל אליהם? שאלה שניה : מה קורה לאחר הניתוח ? האם אזדקק למשקפים עבור העין השניה עד לביצוע הניתוח בעין השניה שיכול לקחת זמן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה חסר לי המון מידע על מנת לענות ספציפית- אין לי נתוני הבדיקה שלך. על כן אנסה לענות בעיקרון: מטרת הניתוח היא להחליף העדשה הטיבעית העכורה (קטרקט) בעדשה מלאכותית שקופה). יש כיום גם עדשות (המושתלות בעין), שיש להן 2 מוקדים של פוקוס- דבר המקטין משמעותית התלות במשקפיים.... עם יתרונות וחסרונות - כמו כל פשרה בחיים. המוח מתרגל אליה בסופו של דבר. מה שחשוב להחלטה הניתוחית היא העובדה שעם הקטרקט, לא ניתן לראות טוב גם עם (!) משקפיים, שכן העדשה הטיבעית עכורה.

03/01/2014 | 14:38 | מאת: מוטי

עברתי נותוח קטרקט לפני כשבוע ב 29.12 בקשתי לתקן ראיה מקרוב כך שמקרוב אראה טוב כיום אני רואה מקרוב מטושטש כך שאני לא יכול לקרוא עיתון, למרחק רואה בינוני סביר ולרחוק לא רואה השאלות האם יתכן שיפור בראיה לקרוב והאם אוכל לקרוא מקרוב ללא משקפי קריאה, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מוטי על פי יאורך אני מבין שהושתלה עדשה עם מוקד אחד. זוהי הבחירה השכיחה. היכולת של רפואת העיניים כיום לנבא את המספר לאחר הניתוח הוא משופר לאין ערוך מאשר רק כמה שנים אחורה. יחד עם זאת - יש טווח שגיאה מקובל של +/- חצי מספר (דיאופטר), עקב תהליך הריוי, שהוא שונה מאדם לאדם. בכל מקרה חשוב לזכור כי מטרת הניתוח היא להחליף העדשה העכורה בשקופה..... עם עדשה עכורה (קטרקט) הראיה נפגמה הכל המרחקים, גם עם משקפיים). אחרון חביב- לעיתים לוקח כחודש עד להתייצבות הסופית של המספר- כך שעדיין יש מקום לשינוי.

02/01/2014 | 18:13 | מאת: נאוה

ערב טוב, אני בת 66 אתמול בקרתי אצל רופא עיניים בעקבות דמעות שנוזלות לי מהעיניים וטשטוש בראיה לא תמיד. הרופא רשם לי טיפות פרד פורטה להזליף בעיניים טיפה אחת 4 פעמים ביום. ואמר לי שיש לי התחלה של קטרקט.כמה זמן לוקח עד שצריך לנתח את העיין? אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נאוה ניתוח קטרקט נועד לשיפור איכות החיים במקרה זה - אין כל קשר לדמעת או לטישטוש הריגעי. כאשר יהיה טישטוש קבוע בראיה - זה כנראה בעקבות חוסר השקיפות בעדשה (זהו הקטרקט) ואז יש התוויה לניתוח. הזמן עד אז- תלוי בעיקר בגנטיקה.... כלומר, אצל כל אחד זה מתקדם בקצב שונה. מומלצת ביקורת אחת לחצי שנה לערך

שלום, האם קיימות מגבלות לביצוע ניתוח קטרקט בלייזר למי שעבר ניתוח הסרת משקפיים ב- PRK לפני כ-15 שנה? כמו כן האם יוכל להשתיל עדשות מולטי פוקאליות או טוריות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח קטרקט בלייזר אפשרי אם עברת ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעבר. ללא קשר- צריך לברר הבעד והנגד של עדשות טוריות מולטיפוקל. טווח השגיאה קצת יותר גדול בחישוב. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

שלום, האם קיימות מגבלות לביצוע ניתוח קטרקט בלייזר למי שעבר ניתוח הסרת משקפיים ב- PRK לפני כ-15 שנה? כמו כן האם יוכל להשתיל עדשות מולטי פוקאליות או טוריות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח קטרקט בלייזר אפשרי אם עברת ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעבר. ללא קשר- צריך לברר הבעד והנגד של עדשות טוריות מולטיפוקל. טווח השגיאה קצת יותר גדול בחישוב.

22/12/2013 | 18:30 | מאת: מיקי

אני אמור לעבור ניתוח קטרקט בעוד כחודש. האם ניתן לעשות ניתוח בליזר לאסטגמטיזם. האם עדיף ליזר על ניתוח רגיל והאם יש סיכונים מסוימים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקי יש עדשות (המושתלות בעין בעת ניתוח הקטרקט) היכולות לתקן האסטיגמטיזם. לחליפין - ניתן לבצע מאוחר יותר ניתוח לייזר לקרנית.

05/12/2013 | 10:33 | מאת: חנה יעל

לפני 5ימים בעלי עבר ניתוח קטרקט. מאז ועד היום יש לו חלקים של העדשה שנמצאים בתוך העין ומאד מפריעים לו. לפי חוות דעת של רופא עינים נאמר לבעלי שהחלקיקים מתמוססים עם הזמן בנוזלים של העין וטיפות העיניים. רציתי לדעת אם אכן החלקיקים יכולים להעלם ואם יש צורך בפעולה רפואית נוספת וכן אם יש בכך סיכון כלשהוא. תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חנה יעל אכן הם יכולים להיספג- תלוי בגודלם והרכבם. זאת יכול לקבוע כמובן, רק מי שבדק... סבלנות

18/11/2013 | 10:58 | מאת: אנה

אני בת 86. האם יש סיכונים מיוחדים לגיל שלי בניתוח קטרקט?

שלום אנה רוב מנותחי הקטרקט בוגרים (מעל 70) יש יותר סיכןי לפגיעה בשקיפות הקרנית שכן היא גם מתבגרת וגם הקטרקט קשה יותר.... עם השנים זה יותר מתקדם

06/11/2013 | 21:00 | מאת: עדי

שלום רב, אבי בן 75 מתעתד לעבור ניתוח קטרקט בעין אחת בעוד כשבועיים. על פי הרופא המנתח עליו לשים טיפות עיניים להרחבת האישון 10 ימים לפני הניתוח פעם ביום .שתי שאלות:1. לשם מה נועדו הטיפות?? 2. האם ניתן לנהוג במהלך 10 ימים אלו בהנחה שיטפטף את הטיפות לפני השינה . תודה על תשובתך..

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום רב, אם יוכל לנהוג- תלוי בסוג הטיפות להרחבה ובראיה. לרוב אין נוהג כזה- ייתכן ויש לו מצב חריג. הייתי שואל את המנתח. בברכה, ד"ר נדב בלפר.

30/10/2013 | 19:46 | מאת: שם בדוי

נעים מאוד, יש לי שאלה לגבי קבלה שכתוב בה חבילת קטרקט מושלם. מה החבילה כוללת? האם מדובר על עדשה בלבד או שזה כולל ניתוח+עדשה? אשמח לתשובה דחופה. תודה.

שלום מצטער איני מבין על מה אתה מדבר

29/09/2013 | 13:41 | מאת: דני

אני אמור לבקר אצל רופא עיניים שמתמחה בניתוחי קטרקט. אני מעוניין להתייעץ אחר כך עם רופא נוסף שמתמחה בניתוחי לייזר לקטרקט. השאלה שלי היא בקשר לטיפות להרחבת העישון 1. האם אפשר לקבוע תור אצל הרופא השני למחרת או שאני חייב להמתין מספר ימים עד ששוב ישימו לי טיפות להרחבת העישון? אם כן, כמה זמן צריך להמתין (כדי שלא יגרם נזק לעין או מכל סיבה אחרת)? 2. אם אצליח לקבוע תור לאחר 3 שעות אצל הרופא השני, האם הרופא השני יוכל לבדוק אותי על סמך ההרחבה שנעשתה 3 שעות קודם לכן? או אולי הוא גם צריך לראות את העין ללא הרחבה?

שלום בעיקרון אין בעיה להרחיב האישון שוב לבדיקה ברו המקרים גם ניתן לבדוק אחרי 3 שעות מההרחבה הקדמת