ניקוי ליזר לאחר נ.קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

07/01/2018 | 17:37 | מאת: זוהר

שלום רב לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח קטרקט באופן פרטי (ע"ח ביטוח בריאות שיש לי). מיד (יומיים לאחר הניתוח) המנתח ראה אותי ואמר שהכל תקין. ושאם אני לא רוצה להגיע למרכז לבדיקה השנייה (שנערכת בערך אחרי שבועיים) אוכל לגשת לרופא הקופה באזור מגורי. היום הייתי אצל הרופא. והוא אמר לי שעוד כמה חודשים אצטרך לעבור טיפול בלייזר לניקוי העדשה החדשה. אני מאד מבולבלת. לא מבינה איך אחרי שבועיים כבר רואים עכירות על העדשה. (האמת שבכלל לא ידעתי שבעדשה מושתלת יש מצב של עכירות). שאלתי אם תופעה כזאת קוראת מדי פעם. והוא סירב לענות. שאלתי מי אשם אני או הרופא המנתח. לא התכוונתי אשם במובן שאני הולכת לתבוע מישהו. התכוונתי האם זה משהו שקורה לפעמיים או שהגוף שלי הגיב בצורה כזאת. הוא סירב לענות על כל שאלה וזה נראה לי קצת מוזר. אמר שלא היה צריך להגיד לי ושאני חרדתית ומגיבה בהיסטריה. (במקום לשתוק ולבוא עוד כמה חודשיים לבדיקה אצלו.) אשמח להבהרות. יש לציין שאני ממש לא חרדתית ולא נכנסתי להיסטריה. וגם לא הגבתי בהיסטריה.

שלום רב, כעיקרון העכירות היא לא בעדשה עצמה, אלא בשק המחזיק אותה. העכירות יכולה להווצר לאחר הניתוח או שלעיתים היא כבר שם עקב הקטרקט. ניקוי של עכירות זו במהלך הניתוח יכולה לעיתים לסכן את המהלך התקין שלו. מאחר ופרטי הבדיקה לא ידועים לא אוכל לקבוע באיזה מצב מדובר בוודאות. בכל מקרה אם יש צורך בלייזר טיפול זה יכול לשפר את הראיה.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר