עדשה טורית או עדשה רגילה?

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

12/10/2018 | 05:23 | מאת: שושי

יש לי קרטוקונוס ואני מתלבטת אם בניתוח קטרקט לבחור בעדשה טורית או בעדשה מונו רגילה. אין לי בעיה להמשיך ולהרכיב משקפיים לאחר הניתוח. האם קרטוקונוס מאפשר השתלה של עדשה רגילה<

שלום רב, היתרון של עדשה טורית במקרה של קרטוקונוס הוא הקטנה משמעותית של שארית הצילינדר לאחר הניתוח.

13/10/2018 | 19:53 | מאת: שושי

אבל אז הראיה מקרוב תיפגע כי הצילינדר דווקא מסייע לקריאה למשל. אז לא כדאי לשמר על המצב הקיים (בעין אחת 2.5 בעין שנייה 1.5)? וגם, איזו מספר עדשה מונו לבחור אם מספר קוצר הראיה הוא 6 בשתי העיניים תודה מראש

שלום רב, נכון יש בזה אמת אך יש שיפור באיכות הראיה כאשר מתקנים את שארית הצילינדר. מקובל הפרש של מונו 1.5-2 מספרים.

25/07/2019 | 23:47 | מאת: לילך

שלום שושי, איזו עדשה בסוף בחרת? את מרוצה? תודה. לילך

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר