לעבור ניתוח קטרקט בשנית

דיון מתוך פורום  קטרקט וקטרקט בלייזר

08/12/2017 | 11:47 | מאת: אביב

שלום רב, אני בן 24 ועברתי לפני 12 שנה ניתוח קטרקט בשתי העיניים בעקבות לקיחה ממושכת של סטרואידים, שמו לי בזמנו עדשות מונו שאני אצטרך משקפיים לקרוב ואראה טוב לרחוק ובשנים הראשונות שלאחר הניתוח כך קרה, אך בשנים האחרונות אני גם לא רואה טוב לרחוק. ניסיתי כבר כמה משקפי מולטיפוקל ללא הצלחה ועם הרבה כאבי ראש וחשבתי על הרעיון שבו אני אעבור עוד הפעם ניתוח קטרקט ויחליפו לי את העדשות הישנות בעדשות חדשות של מולטיפוקל, האם זה אפשרי מבחינה רפואית?? ואיך קורה מצב שבו אחרי שנאמר לי שאני אראה טוב לרחוק היום אני צריך להרכיב משקפיים גם לטווח הזה?? תודה רבה

שלום רב, נתחיל מהסוף, לעתים המספר משתנה או הצילינדר ולכן גם הראיה לרחוק יכולה להחלש. בכל מקרה, לא מומלץ להחליף עדשות לאחר ניתוח קטרקט. ממליץ על בדיקה של מומחה לקטרקט אולי יש אפשרות לפיתרון אחר.

מנהלי פורום קטרקט וקטרקט בלייזר