אשמח להסבר לגבי פענוח EEG

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

19/04/2022 | 01:32 | מאת: נורית

עשינו בדיקת eeg בחסך שינה , בערנות ונמנום, בעירנות עם עיניים עצומות נרשמה פעילות רקע 8-9 לשנייה, סימטרית, מגיבה לפקיחת בוא קדמי, אין שינוי בזמן אוורור יתר, אין תגובה לגירוי אור, נקלטה פעילות של זיז וגל 3 לשנייה, סימטריה סיקרונית, רקע תקין, נצפתה פעילות אפילפטיפורמית אינטראקטלית כללית מסוג s/w 3 hz

שלום רב בדיקת ה EEG אינה תקינה ומראה פעילות חריגה היכולה להתאים לאפילפסיה כללית( לדוגמא - ניתוקים) בדיקת EEG אינה עומדת בפני עצמה וחשוב להבין את הסיבה לביצוע הבדיקה. אם הסיבה היא לדוגמא ניתוקים- בדיקת ה EEG תומכת בקיומה של אפילפסיה כללית בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים