טיקים או אפילפסיה???

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

31/07/2022 | 20:55 | מאת: מיכל

שלום רב, ביתי בת 6 הופנתה על ידי רופאת הילדים לבדיקת eeg בעקבות טיקים (מדובר בטיקים שקיימים שלושה חודשים בערך, מתחלפים - בהתחלה היה כחכות בגרון, לאחר מכן הסטת ראש לצד, אחכ מצמוצים). נכון לרגע זה נראה שהטיקים ברגיעה (די משמעותית). בתוצאות הבדיקה צוין ״נרשמה פעילות מוקדית צנטרופרונטוטמפורלית שמאלית תכופה, בצורת זיז גל טריפזי רחב, בעל תצורה רולנדית. נישום יצר והבהובי אור לא גרמו להפרעות נוספות״. הילדה מעולם לא איבדה הכרה / פרכסה / נראתה מנותקת או בוהה וכו. יכול להיות שיש לה אפילפסיה?? אין רקע במשפחה כמובן. אודה לתשובתך

שלום רב תשובתי היא כללית ואין בה כדי להחליף ייעוץ רפואי פרטני. בדיקת EEG ככל בדיקה אחרת, אינה עומדת בפני עצמה אלא מהווה מרכיב אחד, חשוב אך לא הכי חשוב בהערכה של הסבירות כי מדובר באפילפסיה. מימצא לא תקין ב EEG אין בו כדי לעשות אבחנה של אפילפסיה, וסביר להניח כי מדובר במימצא אקראי, חסר משמעות קלינית. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים