התאמה בין שני בדיקות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

02/02/2022 | 22:08 | מאת: דוריה

שלום דוקטור האם מוקד אפילפטיפורמי צנטרוטמפורלי ימני C4 T4 ב EEG יכול להתאים ל מוקד קטן של הטרוטופיה באונה פרונטוטמפורלית בחומר הלבן מצד ימין או שאלה שני אזורים שונים

שלום רב הקורלציה בין EEG רגיל עם אלקטרודות על הקרקפת , והאנטומיה רחוקים מלהיות מושלמים ועל כן, רק על סמך נתון זה , לא ניתן קלבוע בודאות גבוהה כי ההפרעה ב EEG היא התוצאה של המוקד ההטרוטופי. צריך להתסכל על מכלול הנתונים הקליניים בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים