פענוח e e g לא תקין

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/06/2022 | 07:20 | מאת: ול

בוקר טוב... הבן שלי חווה פרכוס אחד גדול לפני כשנה בבדיקות eeg....שהוא עושה כל 3 חודשים הניורולוג אבחן כאפילפסיה רולנדית שפירה שאמורה לעבור עם הגיל. בe e g האחרון...הפענוח היה שונה ונרשם פעילות אפילפטית ענפה ...עם זיזים גם בערנות. לדברי הניורולוג הוא מתחיל אפילפסיה של גיל הנעורים..אפילפסיה..מיקולנית. שאלתי האם סוג האפילפסיה יכול להשתנות. והאם על פי תרשים אחד אפשר לקבוע את סוג האפילפסיה תודה וחג שמח

שלום רב האבחנה של אפילפסיה וסוג התסמונת האפלפטית ( לא תמיד ניתן לקבוע את התסמונת בודאות גבוהה) מתבססת של מספר מאפיינים קליניים בינהם גם ה EEG גיל הופעת הפרכוס , אופי הפרכוס ועוד... קשה לתת תשובה חד משמעית באופן זה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים