תנועות ראש אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

15/02/2022 | 19:42 | מאת: VV

שלום. אנחנו באמצע בירור לחשד לניתוקים אצל ביתי בת ה3.5 חודשים. במקביל שמנו לב שלעיתים היא מנענעת את הראש מצד לצד מספר פעמים בשכיבה על הגב- כמו תנועה של לא. בזמן זה היא נראית או רדומה או חצי רדומה, אם היא חצי רדומה לעיתים לאחר מכן היא מתעוררת לגמרי. אציין שפעם אחת ליטפנו אותה תוך כדי והפסיקה. רציתי לשאול אם ייתכן שזהו סוג של התקף אפילפטי.

שלום רב מדובר בתנועה בסבירות נמוכה מאוד כביטוי לפרכוס אפילפטי בברכה ד"ר אלי הימן

24/02/2022 | 13:40 | מאת: VV

תודה רבה. הדבר נכון גם אם התנועות מלוות בקפיצות בידיים ו/או ברגליים לעיתים?

שלום רב סביר להניח כי לא מדובר מסוג של התקף אלא בתופעה התנהגותית, אך נכוןלבצע וידאו EEG של 24 שעות ולאפיין את התופעה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים