האם יתכן שזה בעצם אירוע של פירכוס

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

27/10/2021 | 19:52 | מאת: יעל

שלום וברכה דוקטור הבת הקטנה שלי נולדה פגית ובגלל הידרוצפלוס שנגרם בגלל IVH דרגה 4 יש לה VP SHUNT .יש לה גם אבחנה של CP עם המיפלגיה שמאלית בחודשים האחרונים יש לה התקפים שבהם היא מקיאה ואפאטית ,ההתקף לבסוף חולף מעצמו .רמות אמוניה ולקטט ותפקודי כבד בזמן התקך תקינים .עברה בירור אצל גסטרואנטרולוג CT ובדיקת וידאו פלאורוסקופיה של מנגנון הבליעה שהיתה תקינה .ראה אותה נוירוכרורג שכתב שבדיקת ה CT ראש נראה במנח סובאופטימלי החדרים הם קטנים ,רקמת המוח מלאה ,יש מצב שמדובר בתסמונת Slit ventricle .בבדיקת עיניים גם בימין וגם בשמאל: דיסקה חיוורון טמפורלי גבולות חדים מקולה שטוחה ללא דימומים .לסיכום :ללא עדות לבצקת דיסקה .לנוכח חיוורון הדיסקות יתכן לחץ תוך גולגולתי מוגבר בהיעדר בצקת . הנוירוכירורג אמר לנו שיתכן שמדובר ב Slit ventricle האם יתכן לפי התיאור שבעצם מדובר בהתקף אפילפסיה או מחלה מטבולית ,ואולי כדי לפני ניתוח שאנט אסיסט לעבור בירור על ידי נוירולוג או שכדאי לסמוך על הנוירוכירורג תודה רבה

שלום רב במידה והאירועים הללו תכופים, יש מקום לשקול ביצוע וידאו EEG ל 24-72 שעות כדי לסייע באבחנה המבדלת של התופעה ולשלול כי מדובר בביטוי של פרכוס . כמובן במקביל, הערכה נוירוכירורגית לגבי האפשרות כי מדובר בניקוז יתר. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים