טיפול תרופתי שלא מועיל

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/10/2022 | 16:49 | מאת: דניאל

בס ד שלום, בננו בין 9 החלו לו פרכוסים אפילפסיה עמידה בשל טוברוס סקלרוזיס. מקבל דפלפט כרונו 500 מ ג חצי כדור בוקר חצי ערב, לויטרים 500 מ ג כדור בוקר וכדור ערב, פריזיום 10 מ ג חצי בוקר חצי ערב. מטופל בתל השומר לטענת הרופאה אין מה לשנות טיפול תרופתי כי זה לא ישנה את המצב. כל יום ישנם פרכוסים ונפילות בין 2-4 פעמים לעיתים קצרים לעיתים ארוכים יותר. הילד נמצא בבית ללא יכולת להיות במסגרת לימודית. המצב כך כמעט שנתיים. מעוניינים לנסות טיפול טבעי שנקר סי בי טי ששמענו שמאוד מועיל לילדים. אבל אנחנו לא יודעים מה לקנות בדיוק.

שלום רב TS אכן מהוועה את אחת הסיבות לאפילפסיה שאינה מגיבה לטיפול תרופתי אחת התרופות המאושרות לטיפול ב TS היא אפידיולקס , תרופה אנטי אפילפטית שמבוססת על CBD , הינה תרופה אנטי אפילפטית לכל דבר המאושרת על ידי ה FDA האמאיקאי ולעתים יכולה להיות יעילה בכל חולה עם אפילפסיה עמידה לטיפול גם על רקע TS יש מקום לבדוק את האפשרות של ניתוח להוצאת המוקד/ים האפילפטים . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים