חששות ובירור לפני לידה

דיון מתוך פורום  לב האישה

06/11/2018 | 00:33 | מאת: שרה

שלום רב. אני בת 35 בריאה מאוזנת עם אלטרוקסין ללא מחלות רקע וללא הסטוריה משפחתית לבבית. לחצי הדם שלי נמוכים תמיד (מקסימום 95/55) וכך גם הדופק סביב 50-60. לאחר הרדמה כללית איבדתי הכרה. לא יודעים למה. בהריון ראשון סבלתי מצירים מוקדמים. קיבלתי פרסולאט שגרם לטכיקארדיה ממושכת (יומיים). קוצר נשימה והפרעות קצב שנצפו באקג. כתבו לי רגישות לפרסולאט. לאחר התייעצות עם קרדיולוג הומלץ לא לתת פיטוצין לפני או אחרי לידה. בהריון שני שכחתי מהענין של הפיטוצין ובלידה לא נצרכתי לו והרגשתי מצוין. סמוך ללידה הרגשתי ירידת מים שהסתברה כדימום מאסיבי עם שני קרישי דם גדולים. הרגשתי בלידה מצוין. קיבלתי אפדורל והכל עבר טוב. אחרי הלידה נתנו לי פיטוצין ולא ידעתי. כשעה לאחר מכן נהיו לי הפרעות קצב וכאבים חזקים מאד בלב. כמו צירים בלב. קוצר נשימה. כאב שהחמיר מאד בשכיבה. הדופק עלה וירד בלי הפסקה. ישנתי בישיבה ארבעה ימים. הריצו אותי לבדיקות. מצאו די דיימר וסי אר פי גבוהים. ומים בקרום הלב לא בכמות גדולה. אושפזתי בקרדיולוגיה טופלתי בקולחיצין אספירין ומשככים לטיפול לפריקרדיטיס. רק לאחר חודש פסקו הכאבים בחזה בהדרגה. כעת אני לקראת לידה שלישית. הפנו אותי להולטר ואקו בשבילי לא ברור לי למה. שאלתי: האם יתכן שהפיטוצין גרם לכל הכאב הנורא הזה? הרי זה הורמון שמופרש טבעי בגוף... אילו עוד כיוונים כדאי שאבדוק לאור סיפור המקרה? יש לציין שאני מרגישה במהלך היום הרבה את הדופק שלי. איטי וחזק. בעיקר בשכיבה על צד שמאל. אני נורא חוששת לקראת הלידה ומרגישה שאין לי מענה רפואי מקצועי. אודה לעצתך.

18/11/2018 | 14:26 | מאת: מירי בליך

שלום שרה, כמובן שמענה רפואי מקצועי לא ניתן לתת בלי לפגוש אותך, להבין את כל התלונות, לבדוק אותך ולראות את הבדיקות מהעבר ובדיקות העדכניות ללב. בכל מקרה לגבי פרסולט זו תרופה להורדת לחץ דם ולא לחלוטין הבנתי למה טופלת בה בהריון הראשון. אם היא מורידה יותר מדי את לחץ הדם אז עלולה לגרום לדפיקות לב. לגבי פיטוצין זו נוסחה סנתתית של אוקסיטוצין, הורמון שמופרש באופן טבעי ומכווץ רחם. בעקרון פיטוצין עלול לגרום להאצת קצב הלב, חולשה וסחרחורת אם גורם לירידה בלחץ דם. אני לא חושבת שמתן חד פעמי יסביר כאבים בחזה של חודש ימים. בעקרון דידמרים ו CRP עולים במהלך ההריון ומיד עם הלידה. אם אכן אובחנת כפריקרדיטיס אז זו דלקת בקרום שמסביב ללב והיא בעקרון יכולה לגרום לכאבים בחזה. בכל מקרה לקראת ההריון השלישי אני חושבת שחשוב כן לחזור על בדיקות ללב , א.ק.ג, אקו לב והולטר דופק ולוודא שהבדיקות תקינות. אם אכן הארוע בהריון הקודם היה דלקת בעטיפה שמסביב ללב אז כמובן לא בהכרח שיחזור בהריון השלישי. כמובן תמיד חשוב כשתתקבלי ללידה לומר שבעבר לא הרגשת טוב כשקיבלת פיטוצין ואני מניחה שיעשו הכל להמנע ממתן פיטוצין בלידה השלישית. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה