פורום לב האישה

מחלות לב וכלי דם הן גורם המוות העיקרי בקרב נשים. מטרת הפורום להעלות את המודעות למחלות לב העלולות לגרום להתקף לב בקרב נשים. בפורום זה יושם דגש על מניעה, אבחון וטיפול תוך כדי הסתכלות על נשים כאוכלוסיה מיוחדת.
338 הודעות
315 תשובות מומחה

מנהל פורום לב האישה

12/05/2019 | 16:15 | מאת: מיכל

היי, אני לא יודעת אם בכלל תוכלי לעזור לי אבל אני לא יודעת כבר מה לעשות . בת 26, מעשנת, עד ללפני שנה בריאה לחלוטין. חצי שנה אחרונה סבל שרק מחמיר.. סובלת מהמון תופעות מוזרות בגוף, שמתבטא בעיקר בצד ימין של הגוף(פנים, עין, בלוטות נפוחות בצוואר,ברך וקרסול ימין ) עברתי mri ראש אתמול ומחר כבר נפגשת עם הרופא לתוצאות. הדבר שהכי מפריע לי כרגע זה הלב והאזור. אני חלשה כל הזמן, לא מסוגלת לעלות במדרגות מבלי שאני ארגיש לחצים חזקים בחזה, הלב פועם חזק גם במנוחה . כל הצלעות כואבות לי גם בגב כאבים חזקים וגם מתחת לצלעות מקדימה . עברתי x-ray לריאות שיצא תקין , ומחכה לבדיקת אקו לב, לאחר שהרופאה אמרה שיש לי צליל מוזר,שעדיין הביטוח שלי לא אישר אז אין לי מושג מתי תהיה הבדיקה... (אני מתגוררת בארהב עם ביטוח בריאות מזעזע) אני לא מצליחה לישון כמו שצריך אני חיוורת וחלשה כל הזמן. הלחצים פשוט משגעים אותי..חייבת לציין שרופא אא"ג אמר שיש לי בעיה של חומציות יתר בקיבה שמגיעה לגרון. האם יכול להיות שזה גורם לכל זה?? ולדפיקות לב המואצות?? יש בדיקות נוספות שאני יכולה לבקש שיעשו לי עד האקו לב או פשוט לחכות ? אני נמצאת כאן לבד ואני פשוט לא יודעת למי לפנות ומה לעשות

10/05/2019 | 08:46 | מאת: לימור

פרופ שלום קיבלתי בנוסף ל 50 מג נורמיטן בבוקר לוסרדקס 50 מג בערב אני בת 45 בסטרס ממדידות. הרופא אמר תחכי כמה ימים ותמדדי . אני ממש לא רוצה להתחיל ללופ של מדידות וזה מכניס אותי ללחץ . האם אני חייבת לעקוב ולמדוד בגלל הטיפול החדש ? עוד שלושה שבועות אני עושה הולטר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, בעקרון כשמשנים טיפול ליתר לחץ דם יש חשיבות למעקב אחר הערך של לחץ דם. לא צריך להשתעבד למדידות מומלץ למדוד כל מספר ימים פעם בבוקר, עוד מספר ימים בצהריים עוד מספר ימים בערב וכו. חשוב לרשום את המדידות ולהציג אותם לרופא משפחה. חשוב שהמדידות מתבצעות במצב מנוחה ורגיעה. מצבי מתח וחרדה אינה טובים כמובן גם ללחץ דם וגם לא לאברים אחרים בגוף שלנו. חשוב מאוד למצוא דרכים להרגע (ים, סריגה, ספר וכו) , אם לא עוזר ניתן להעזר בשיחות עם איש מקצוע או קבוצות מתאימות וכמובן אם גם לא עוזר ניתן גם להעזר בטיפול תרופתי שמרגיע. תרגישי טוב

01/05/2019 | 00:07 | מאת: רנין

פיענוח תוצאות מהירות מינימאלית : 74 לדקה מהירות מקסימאלית :142 לדקה מהירות ממוצעת : 91 לדקה הפרעוצ קצב חדריות vpc's נצפה vpc's בודד במשך הבדיקה הפרעות קצב על חדריות Apc's נצפה Apc's בודד במשל הבדיקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רנין, על מנת לפענח נכון את תוצאת בדיקת ההולטר יש צורך לדעת פרטים עלייך כולל גיל, מחלות אחרות , מה הסיבה שבוצעה בדיקת ההולטר ואם הרגשת את אותה התלונה שבגללה בוצע ההולטר בזמן שהיית עם המכשיר. בבדיקת ההולטר שתארת לא נמצאה עדות להפרעת קצב משמעותית. כמובן שאם לא הרגשת את התלונה שבגללה היא בוצעה אז הבדיקה אינה אבחנתית. תרגישי טוב.

29/04/2019 | 13:12 | מאת: לי

שלום אחרי ניתוח של בלוטת התריס האם יכולות להיות דפיקות לב מואצות פתאום? אם כן מה הסיבה? האם ניתוח של כריתת בלוטה יכול לגרום לבעיות בלב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לי, קשה לענות על השאלה שלך בלי להכיר את גילך, מחלות נוספות, מה היתה הסיבה לניתוח בבלוטת התריס, איזה ניתוח עברת ומה היה תפקוד הבלוטה לפני. בעקרון מצבים שכרוכים בתפקוד יתר של בלוטת התריס עלולים לעורר נטייה לקצב לב יותר גבוה כולל פעימות מוקדמות והפרעות בקצב הלב. את תפקוד הבלוטה ניתן לבדוק בבדיקת דם. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה. תרגישי טוב

22/04/2019 | 12:53 | מאת: nhfk

בת 60. בשל אוסטופניה לוקחת סידן אמורפי פעימים ביום האם זה מזיק ללב ומה עלי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לנטילת סידן במקרה של חולשה בעצם יש חשיבות לחיזוק העצם ומניעת שברים. במידה ותפקוד כליתי תקין הרי עודף סידן יאגר בעצם ויתפנה בכליות. אין עדות בספרות הרפואית לקשר בין צריכת סידן למחלת לב בעורקי הלב. תרגישי טוב

שלום לפני כשלושה חודשים עשיתי הולטר, אקג, אקו לב. יצא תקין . כבר שמונה שנים אני מרגישה פעימות נוספות, לפעמים פעימה אחת חזקה בבית החזה, לפעמים בגרון תחושה של דופק לא סדיר . אני סובלת מחרדות וממוקדת בדופק הלב. בהריון אני מרגישה את התופעה בערך פעמיים ביום ובעיקר לאחר אוכל . התופעה התגברה בהריון. זה גורם לי לחרדה קשה ומחשבה שמשהו לא בסדר עם הלב שלי. האם התופעה של הפעימות המוקדמות מעידה על בעיה מסוכנת? בהתחשב בכך שלפני שלושה חודשים עברתי בירור מקיף של הלב שיצא תקין. אשמח למידע בנושא. צריך לטפל? איך? תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירדן, בעקרון פעימה נוספת היא תופעה פיזיולוגית כלומר קיימת אצל רב האנשים והיא לא בהכרח מעידה על מחלה. פעימות מוקדמות יכולות להופיע משני לצריכת חומרים שונים (קפה, אלכוהול, ממריצים וכו), למצבים שונים שניתן לאתר בבדיקות דם, משני לבעית לב מסוימת ומשני למצבים שלא קשורים ללב כמו מתח וחרדה. הטיפול הוא כמובן תלוי בגיל, מחלות רקע של החולה, התלונות, מספר וצורת הפעימות ובממצאי בדיקות מעבדה ובדיקות הקשורות ללב. אני ממליצה לפנות לרופא/ת המשפחה שתדריך אותך כיצד להמשיך.

18/04/2019 | 22:33 | מאת: לימור

דר שלום אני בת 45 נטלתי עד שלשום נורמיטן פעמיים ביום 25 מ"ג וציפרלקס 10 מ"ג לוקחת כ 7 שנים. הלחץ דם לא ממש מאוזן ויש את תסמונת החלוק הלבן גם במדידות ביתיות גם הולטר מתקשה לעשות . ביום שני הייתי אצל פרופ באופן פרטי שביקש ממני להפסיק את הנורמטין ולקחת לפני השינה 5 מ"ג קרדילוק וציפרלקס ולמדוד רק פעם בשבוע . בבית היה ממוצע 135 על 95 לחץ דם במרפאה היה מאוד גבוה 177 על 128 . התחלתי את השינוי והרגשתי לא טוב הדופק והלחץ דם יחסית היה גבוה . הרופא משפחה אמר לי לחזור לקחת בבוקר את ה 5 מ"ג קרדילוק . אני מודדת והוא כל הזמן גבוה ולא ברור לי למה . הרופא אמר לא למדוד אך לא מצליחה להמנע . קופץ לי ל 160 על 110 ולא ממש יורד . השאלה מה לעשות? האם צריך לרוץ לרופא? האם זה בגלל השינוי בכדורים? האם זה בגלל הלחץ שאני נמצאת בו? לא יודעת איך להמשיך מכאן. מאוד מודאגת. אציין שאקו לב לפני חצי שנה תקין ארגומטריה תקין בדיקות כלליות תקינות . פגישה הבאה אצל הפרפ בעוד שלושה חודשים שהבקשה היא לעשות מדידות פעם בשבוע בלבד ולא יותר. מפחיד אותי להיות באוויר עד אז. אודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, לחץ דם הוא מדד מאוד דינמי שמשתנה כתלות במצבים שונים בהם אנחנו נמצאים. ההמלצה היא למדוד לחץ דם במצב רגוע ובמנוחה. חשוב לעשות מדידות בזמנים שונים ביממה אך כאמור חשוב שיתבצעו במצב רגוע של מנוחה. היום יש מגוון של כדורים להורדת לחץ דם בהם ניתן להשתמש. חשוב קודם לעשות את המדידות ואז לפנות לרופא משפחה שיבחר את הטיפול המתאים להורדת לחץ דם. כמובן אם את חושבת שיש מצב מתח או חרדה שמקשה עלייך אז חשוב גם למצוא דרכים לטפל בכך בין אם לעשות דברים מרגיעים, שיחות , טיפול תרופתי או כל דבר אחר שירגיע. תרגישי טוב

13/03/2019 | 07:07 | מאת: רוני

שלום בת 37 בריאה בדרך כלל . בילדותי חליתי בלוקמיה מעל 30 שנה בריאה. לפני שלושה חודשים ילדתי את הבן השני שלי ניתוח קיסרי עקב חתך דרגה b. עשיתי אקו לב בספטמבר האחרון לפני הלידה והכל יצא תקין.. לפני כשבוע עשיתי שוב אקו לב לאחר הלידה ויצא לא תקין בחדר שמאל.. רציתי לדעת עד כמה זה מעיד על כך שאני חולה? והאם לידה בקיסרי יכולה לשבש כך את האקו לב לרמה כזאת של אי תקינות??? אני לא לחצתי או הפעלתי מאמץ. כמה המצב שלי קריטי? האם אני הולכת למות? קרדיוחוג יש לי רק ב15.4 האם אפשר לחכות או להקדים? אני מאוד דואגת בגלל שאני אמא לשני תינוקות קטנים . מצרפת תוצאות אחרונות תודה רבה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, אני לא רואה שצירפת את בדיקת האקו. באופן כללי בדיקת האקו יכולה להשתנות מבדיקה לבדיקה כתלות בעושה ובמכשיר שבו נעשתה הבדיקה. לא כל הערה שכתובה בתשובה , בהכרח מעידה על בעיה. אם תרצי, שלחי את תוצאת הבדיקה ואתייחס. תרגישי טוב

שלום רב, במנוחה או בשינה, כאשר אנימישנה על צד שמאל, אני חזה תחושת שריפה מעל השד השמאלי ובין השדיים. התחושה נעלמת כאשר םהתנוחה מישתנה ואנינני ישנה יותר יל צד שמאל. מה והאם יש משמעות לדבר זה? יודגש כי צונתרתי לפני 7צשמים והכלננימצא תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפנה, כמובן שלא ניתן לענות על שאלתך בלי לדעת את גילך, מחלות רקע, בלי לאפיין יותר את התלונה, לבדוק אותך ולראות את בדיקות העזר. בעקרון לשרפה בקדמת החזה יש סיבות רבות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. היות ותארת משהוא שמשתנה עם התנוחה , בדרך כלל זה פחות קשור ללב. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה שכן מכיר את הרקע, יברר יותר לעומק את התלונה ויחליט אם צריך להפנות לבדיקות נוספות. תרגישי טוב

17/02/2019 | 22:14 | מאת: אביטל

שלום, בבדיקת אקו לב הרופא כתב mr קל בחדר ימין. הייתי רוצה לדעת מה הכוונה והאם יש לחשוש? הרופא לא התרגש. אני חוששת כל הזמן מדום לב/דום נשימה. האם יש מה לחשוש? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביטל, כמובן שלא ניתן להתייחס לשאלה שלך בלי לדעת את גילך, להכיר את הרקע הרפואי, משפחתי, לבדוק אותך ולדעת את ממצאי הבדיקות הנוספות שעשית. לגבי האקו לב, אקו לב זו בדיקה שמראה את תפקוד הלב והמסתמים. MR זה דליפה במסתם שמפריד בין פרוזדור שמאל וחדר שמאל שדליפה קלה יש לרב האנשים וזה תקין. תרגישי טוב

03/02/2019 | 09:40 | מאת: נאוה

כבר למעלה משנתיים שיש לי כאבים בצד שמאל של החזה. לא התקפיים, אלא כרוניים. בשעתו בדקה אותי רופאת המשפחה ואמרה שלדעתה זו דלקת בין הצלעות לסטרנום ושזה אמור לחלוף (סטיצה נדמה לי). ובכן, הכאבים לא חלפו. בבדיקת אקו לב (ללא קשר לבעיה הזו) נמצאה הפרעה דיאסטולית דרגה 2 אם זה בכלל מרמז על משהו. בת 72 עם COPD ללא תלות בחמצן, ל"ד גבוה מאוזן פחות או יותר ופולינוירופטיה + רדיקולופטיה קלה בעקבות זרמים ותחושות שריפה ברגליים. האם יש בדיקת הדמייה כלשהי או אחרת שניתן לזהות בוודאות את המפגע או לעזוב את הכאבים לאנחות (הם לא מפריעים כמעט בתפקוד וגם לא בשנתי)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נאוה, לכאבים בחזה סיבות שונות, חלקן קשורים וחלקן לא קשורים ללב. כמובן על מנת לאבחן את הסיבה אצלך, צריך יותר להכיר את הרקע שלך ולאפיין יותר את אופי הכאבים. כמו שתארת שהכאבים הם כרוניים אז זה פחות מתאים לכאבים שקשורים בירידה באספקת דם ללב. בכל מקרה תארת באקו לב הפרעה דיאסטולית, זה לא יסביר כאבים בחזה אלא אם יש עיבוי ניכר של שריר הלב אבל זה אומר שללב יש קושי להרפות. הסיבות העיקריות לכך הן יתר לחץ דם ועודף משקל ולכן חשוב מאוד לוודא ששתי הבעיות הללו בטיפול מיטבי. בנוסף אני ממליצה להיות במעקב רופאת המשפחה. תרגישי טוב

17/01/2019 | 19:59 | מאת: נורית

שלום . יש לי 2 מסתמים מכאנים בשנה האחרונה רכשתי כיריים אינדוקציה וקראתי שנוצר שדה מגנטי בהפעלתם האם יש השפעה וכתוצאה מכך יש לי הפרעות בקצב הלב ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נורית, לפי הידוע היום בספרות הרפואית לא ידוע קשר בין שדה מגנטי שיוצרים כיריים אנדוקציה ומסתמי לב מכניים ואני לא חושבת שזה יסביר הפרעות קצב מסוג כלשהוא. תרגישי טוב

14/01/2019 | 10:01 | מאת: ירדן

שלום, עשיתי אקו לב שיצא תקין לפני חודש . עְשיתי הולטר שיצא תקין - קצב סינוס. מינימלי 60 מקסימלי 130. עשיתי אקג שבמהלכו התרגשתי מאוד. היה לי דופק סינוס טכיקרדיה . 130. הרופא כתב על האקג - סינוס טכיקרדיה בגדר הנורמה. שאלתי היא כזו - האם בהתאם לממצאים אני יכולה להיכנס להריון ולנהל שגרה רגילה? אני סובלת מסינוס טכיקרדיה בהתרגשות ולחץ. ולעיתים תחושה של שלוש פעימות מוקדמות ביום. האם כדאי לטפל? אני בת 30. האם זה מעיד על מחלת לב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירדן, בעקרון סינוס טחיקרדיה הכוונה לדופק רגיל שעולה לקצב מעל 100 במנוחה. בדרך כלל לא מדובר בהפרעת מקצב אלא בתגובה טבעית של הגוף למצב מסוים. על מנת לברר את העניין בשלב ראשון חשוב לבצע בדיקות דם, לראות שזה לא משני לממצאים שונים בבדיקות דם כמו חסר דם, שינויים במלחים והפרעה בתפקודי בלוטת התריס. במידה ובדיקות דם בגדר התקין הרי חשוב לראות שאין בעיה במבנה שריר הלב וזה על ידי בדיקת אקו שעשית והיא כנראה תקינה. אנחנו יודעים שגם מצבי מתח וחרדה יכולים בהחלט להשפיע. בדרך כלל הטיפול מכוון לבעיה שמשני לה קצב לב עולה ולא טיפול להורדת קצב הלב. כלומר אם מדובר במצבי מתח וחרדה אז חשוב למצוא דרכים להרגע ולטפל במצבי המתח והחרדה. תרגישי טוב

שלום עשיתי בדיקות דם וגם הן תקינות. קצב הלב והפעימות המוקדמות הן בגלל חרדה ולחץ. האם כדאי במקרה זה לקחת כדורים להורדת הדופק? או לטפל באמצעות ספורט , טיפול פסיכולוגי וכדורים לחרדות. מהי המלצתך? תודה.

07/01/2019 | 19:49 | מאת: adi

שלום, אני בת 46. לפני כ-30 שנה בצילום חזה שבוצע התגלה עניין קשת האורטה מימין. נעשה בזמנו בירור מקיף בבית חולים (מרפאות חוץ). בדיקת הולטר שבוצעה אז הראתה 40 פעימות קדם עלייתיות במשך 25 שעות. בשנים האחרונות סובלת מוילסון, היפותירוהידיזם, סכיזופרניה, סכרת, אסתמה. מטופלת ביוטירוקס 100, קופריפן 250 1 כדור 3 פעמים ביום, גלוקומין 850 0.5 כדור 3 פעמים ביום, פרולול 10 מג 1 פעמים ביום, וונלה 37.5 מג 1 פעמים ביום, ברזל, ויטמין B6 וריספרדל 1 מג 1 פעמים ביום., שוקלת 97.5 על גובה 1.67 ובטיפול דיאטנית. מבצעת פעילות גופנית הכוללת מכון כושר, הליכה וריקודים. האם אני צריכה לראות קרדיולוג? אני נוטלת גם משאף סימביקורט 2 שאיפות פעמיים ביום, קיובר 1 פעמים ביום ומשאף אינקרוס אליפטה 1 פעמים ביום.

לקריאה נוספת והעמקה

קשת אאורטה ימנית לרב מצב כזה הינו חסר משמעות ומתגלה במקרה , יחד עם זאת לפעמים הוא עלול ללוות מומי לב נוספים ולכן אני ממליצה לבצע אקו לב ואם יש ספק להוועץ במרפאה למומי לב מולדים אצל המבוגר. מרפאה שקיימת במסגרת של מספר מרכזים רפואיים. תרגישי טוב

כאבים בחזה בצד שמאל לא ממש חזקים ולא בקצב אחיד,בדרך כלל במנוחה/ישיבה לפעמים מרגיש כמו דקירות. בת 18 חיילת,שוקלת בסביבות ה100 קילו. בזמן האחרון אני מרגישה כאבים מתחת לשד השמאלי שלי, לפעמים זה כמו דקירות, וזה בחיים לא אחרי מאמץ, זה בא כשאני יושבת או שוכבת וזה נעלם אחרי חצי דקה. זה ממש מפחיד אותי והרופא שלי לא מתייחס לזה, הוא אומר שזה בגלל המשקל ושאני צריכה להוריד, אבל זה בכל זאת ממש מטריד אותי והוא לא נותן לי את המענה הרפואי הדרוש. יש לי את זה כבר מעל לכמה שבועות, היה לי את זה גם לפני חצי שנה לזמן קצר ואז הפסיק. אני באמת לא יודעת מה לעשות ואני ממש מפחדת. הלחץ דם שלי תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילך, לכאבים בחזה סיבות רבות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כאבים שמקורם מבעיה בעורקים של הלב בדרך כלל יהיה קשר למאמץ וכנראה יהיה מעט יותר ממושך ממה שתיארת. כמובן שקשה לומר את הסיבה אצלך בלי לאפיין יותר את התלונה , להכיר את הרקע שלך. אני חושבת שכן חשוב לפנות לרופא המשפחה שיחליט אילו בדיקות נוספות צריך לעשות. בנוסף הזכרת עודף משקל, כמובן את יודעת שזה גורם סיכון לבעיות לב מסוגים שונים, יותר אף לנשים ולכן חשוב מאוד למצוא את המסגרת המתאימה לך על מנת לרדת במשקל. תרגישי טוב

האם יש קשר בין לחץ דם דבוהה ליתר כוסטרול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דליה, הקשר בין יתר לחץ דם ועודף כולסטרול שלפעמים אותה בעיה יכולה להוביל לשניהם, למשל עודף משקל. כמו כן הקשר הנוסף הוא שגם יתר לחץ דם וגם יתר שומנים בדם הינם גורמי סיכון לבעיות בכלי דם של הלב וכלי דם אחרים ולכן חשוב מאוד לטפל בשניהם. תרגישי טוב

26/12/2018 | 10:59 | מאת: חיהמ

אני בת 69. אלו תוצאות בדיקת אקו לב שלי. אודה על הסבר אם יש בעיה? חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין (EF 55 %). לא נצפתה הפרעת התכווצות אזורית. הפרעה דיאסטולית דרגה 1 (הפרעה ברלקסציה). חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש אאורטה:בגודל תקין. אאורטה העולה:בגודל תקין. עליה שמאלית: בגודל תקין. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי: עלי המסתם מעובים ומסוידים. אי ספיקה אורטלית טריויאלית. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית טריוויאלית. C: הוריד הנבוב התחתון (IVC) ברוחב תקין לחץ דם ריאתי תקין, RVSP: 27 mmHg . תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. אבחנות: :Diagnosis Good systolic LV function, Left Ventricle Mild diastolic dysfunction, grade I Calcification of aortic valve

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיה, בעקרון על מנת לפענח את משמעות הבדיקות ברפואה, צריך לדעת את הסיבה שהבדיקה בוצעה ולהכיר את הרקע והתלונה. בכל מקרה לפי התשובה שצרפת מבנה הלב ותפקוד המסתמים הינו תקין. הלב שלך מתכווץ בצורה תקינה ויש לו בעיה קלה להרפות , כלומר להשתחרר. סיבה חשובה לכך הינה יתר לחץ דם ועודף משקל. זו בעיה שהיא שכיחה מעט יותר בקרב נשים. כאמור הדרגה של זה מתוארת כקלה. חשוב להקפיד על לחץ דם תקין ומשקל. תרגישי טוב

25/12/2018 | 14:02 | מאת: צרבת וכאבים בחזה

הי אני בת 27, כבר מס ימים מרגישה כאבים בחזה בצד שמאל, מאז מרגישה שיש שינוי במצב העייפות שלי מעין סחרחורות קטנות כאילו מידי פעם וחולשה של הגוף ברמה שרק רוצה לעצום את העיניים. לפני מס דק שוב היה לי כאבים חדים בחזה שנלווה לזה גם כאבים בגב מאחורהוצרבת חזקה מהבוקר יש צורך לפנות לרופא לבדיקה? או שזה מיותר מתלבטת מה לעשות בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לכאבים בחזה סיבות רבות, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. גם תלונה של צרבת יכולה להיות קשורה ללב ויכולה להיות קשורה במערכת העיכול. כמובן על מנת לאבחן מה הסיבה לכאבים שלך צריך להכיר יותר את הרקע שלך, מחלות נוספות סיפור משפחתי, לאפיין יותר את התלונה, לבדוק אותך ואז להחליט לגבי צורך בבדיקות נוספות כמו בדיקות דם ובדיקת א.ק.ג. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה שיבצע את כל הנ"ל ויחליט מה הסיבה לכאבים וגם אם יש מקום לבדיקות נוספות. תרגישי טוב

15/12/2018 | 17:43 | מאת: יעלי

שלום, בת 35 הריון רביעי. בהריון שלישי סבלתי מטכיקרדיה, ובאקו לב נמצאה אי ספיקה מיטרלית קלה. סובלת מפעימות מוקדמות מדי פעם מזה כמה שנים. לפני שנה וחודשיים (אחרי לידה 3) עשיתי אקו לב והולטר והיה תקין (למעט האמור לעיל-אי ספיקה מיטרלית קלה). עכשיו אני בשבוע 24, ולפני יומיים , שכבתי בערב במיטה ולפתע הרגשתי דופק מאוד מהיר. התחילו צרבות קשות,כאבים בחזה,קושי בנשימה (לא קוצר-קושי לקחת נשימות עמוקות) וכאבי בטן. כמו כן הייתה לי הרגשה מאוד מאוד רעה, חולשה קיצונית,תחושה שאני עומדת להתעלף. לאחר כשעה וחצי הרגשתי טוב יותר ונרדמתי. קמתי בבוקר כאילו כלום לא קרה. בעלי טוען שזה גזים בגלל שאכלתי לפני השינה מלוואח. אני חוששת שמדובר באירוע לבבי. האם יש צורך לגשת לבירור קרדיולוגי? הייתי אצל הקרדיולוג בתחילת ההריון והוא אמר שאין צורך במעקב כי אקו מלפני שנה תקין. האם ניתן לסמוך על זה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעלי, בעקרון בהריון באופן טבעי יש דפקים גבוהים יותר , זה משני למצב ההורמונלי, צבירת נוזלים, עודף משקל וסיבות נוספות. טחיקרדיה זה דופק יותר גבוה מהרגיל, כאמור אם זה מה שהיה בהריון קודם ללא עדות להפרעת קצב אז זה סך הכל תקין. גם אי ספיקה קלה של המסתם המיטרלי זה פיזיולוגי כלומר טבעי וניתן לראות אצל אנשים בריאים. את מתארת ארוע בשכיבה של צרבת, כאבי בטן, קוצר נשימה ודפיקות לב. כמובן שבלי לבדוק אותך במרפאה קשה לומר באופן חד משמעי את הסיבה לתלונות. יחד עם זאת הופעת הצרבת בשכיבה והשילוב עם כאבי בטן ומשך הארוע, אני חושבת שמכוון יותר לבעיה שקשורה במערכת העיכול. יחד עם זאת אני ממליצה לפנות לרופא משפחה ולספר על הארוע והוא לאחר שיבדוק אותך יחליט אם יש צורך בבבדיקות נוספות. תרגישי טוב

30/11/2018 | 19:58 | מאת: לחץ דם ופעילות

אני בת 44 נוטלת 25 מג נורמיטן פעמיים ביום עקב יתר לחץ דם כתוצאה מסטרס. במשך כשנה מתאמנת אימוני כח . ירדתי 12 קילו ושיניתי תזונה. לחץ הדם שלי אף פעם לא יציב פעם גבוה פעם תקין נוטלת בנוסף ציפרלקס 10 מג .המדידות מדי פעם 150/100 ומידי פעם 130/85 לפעמים אפילו פחות. האם יש בעיה להתאמן אימוני כח (משקולות וכו) עם לחץ דם כזה? חייבת לציין שבזמן הפעילות הדופק עולה ונעשית מאוד אדומה אך גם בהירה ומרגישה מצוין נפשית ופיזית לאחר האימון . תודה מראש לימור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על מנת לאבחן אם את סובלת מיתר לחץ דם, חשוב לעשות מדידות לחץ דם בזמנים שונים במנוחה ובמצב של רגיעה. לחץ דם שלנו מגיב למצבים שונים שאנחנו נמצאים בהם וזה טבעי אבל האבחנה של יתר לחץ דם נעשית כמו שכתבתי במנוחה ובמצב של רגיעה. אם אכן יש לך יתר לחץ דם הרי חשוב לטפל ולאזן אותו כי יתר לחץ דם הינו גורם סיכון עתידי לבעיות רפואיות שונות. הכדור שציינת משפיע בעיקר על הדופק וההשפעה שלו על לחץ דם יחסית קלה. במאמץ באופן טבעי לחץ הדם עולה. על מנת לבדוק לכמה את מעלה את לחץ הדם בזמן מאמץ ניתן לבצע מיבחן מאמץ במהלכו מודדים גם לחץ דם, יחד עם זאת ההמלצה והמטרה העיקרית היא לאזן את לחץ הדם במנוחה. תרגישי טוב

25/11/2018 | 09:02 | מאת: סוזי

שלום, אני בת 59 יש לי כאבים בלב ובחזה במיוחד בצד שמאל.הכאב מקרין גם ליד ימין ובטן עליונה וצלעות בצד ימין.לפעמים יש גם דפיקות לב חזקות.זה מתגבר בלילה. הרופא שלח אותי למיון,עשו לי סיטי ויצא תקין. בנתיים זה עבר אבל כל פעם זה חוזר. מה אני צריכה לבדוק כדי להימנה מהכאבים? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סוזי, לכאבים בחזה יש סיבות רבות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת לנסות לאבחן את הסיבה אצלך כמובן צריך לדעת יותר את הרקע שלך, מחלות אחרות והרגלי חיים לאפיין יותר את התלונה ואז להחליט אם צריך לבצע בדיקות נוספות ללב. אני מניחה שאם היית במיון ושוחררת אז לא נמצאה סיבה משמעותית לכאבים יחד עם זאת כמובן חשוב להגיע לאבחנה כך שניתן יהיה לתת לך טיפול מתאים. תרגישי טוב

22/11/2018 | 11:07 | מאת: חיים

שלום , אני בן 24 לפני כשנה בערך התחילו לי קפיצות מוזרות בחזה לכיוון הגרון שהופיעו פעם בחודש , פעם בשבועיים לכל היותר הבנתי שזה כנראה פעימות מוקדמות וגם הצלחתי להרגיש אותן בדופק. בחודשיים האחרונים זה התגבר לי מאוד יש לי לפחות פעם ביומיים קפיצה היה יום שקמתי והיה לי במשך 3 שעות כל כמה שניות ודקות לסירוגין פעימות שמתי לב שזה קורה יותר כשאני בחרדה או בהתרגשות וגם במאמץ , כשאני רגוע ושליו זה לא תוקף אותי בצורה הזו הדבר ממש מטריד אותי , אני בחור בריא שעושה הכל זה מונע ממני דברים כמו לשחק כדורגל ודברים שדורשים מאמץ דברים שגורמים לי להתרגשות אני ממש מפחד מהם כבר זה משתק אותי ומדכא לי את המשך החיים אני מרגיש שונה ואיכות חיי נפגעה מאוד אבקש כל דבר שיכול לעזור , כל עצה או מילה טובה ומרגיעה. השאלה העיקרית שלי היא האם באמת אני צריך להמנע מהדברים שגורמים לי לזה ולהשתתק מהנאות חיי או להתעלם מזה ולעשות הכל ביצעתי הולטר לב של 24 שעות שלפי הערכה שלי לא תפס את הקפיצה , התשובות צריכות להגיע , תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, בשלב ראשון צריך לקשר בין התלונות לממצאים ברישום קצב הלב כמו למשל באמצעות מכשיר ההולטר וכך לוודא שאכן התלונות שלך קשורות בפעימות מוקדמות. בעקרון פעימות מוקדמות מופיעות אצל 70% מאנשים הבריאים. יחד עם זאת פעימות מוקדמות יכולות גם להופיע במחלות לב מסוימות. פעימות מוקדמות יכולות להופיע בתגובה לצריכת אלכוהול, קפה, למצבי מתח ובתגובה לממצאים שונים בבדיקות דם. אני ממליצה עם פענוח ההולטר שאני מבינה שתפס את התלונה שלך לפנות לרופא משפחה שיחליט לפי כמות וצורת הפעימות אם צריך לבצע בדיקות דם או בדיקות נוספות ללב. מבחינת הטיפול בפעימות המוקדמות אפשר למצוא גורמים המחמירים ואז לנסות להמנע, במידה ויש סיבה בבדיקות דם או בבדיקת לב אז לטפל בהן. במידה ואין גורם מעורר ברור ואין סיבה בבדיקות דם או בדיקות ללב שמסבירה פעימות מוקדמות והפעימות מאוד מפריעות ניתן לשקול טיפול תרופתי עם תרופה לא חזקה שיכולה לדכא את הפעימות. תרגיש וטוב

06/12/2018 | 02:36 | מאת: חיים

ואו , תודה רבה על המענה המפורט !

19/11/2018 | 16:08 | מאת: פאולין אדיר

הופנתי לעשות הולטר לב בגלל דופק לב מהיר ולא סדיר. בה"כ 24.03 הקצב הבסיסי: סינוס . מהירות לדקה 60 מהירות מקסימלית 124 מהירות ממוצעת 83 לדקה הפרעות חדריות PVC'S בכמות מרובה 2129 בהקלטה. 8 צרורות קצרים של טכיקרדיה אטריאלית, עד מהירות של 135 לדקה. הפרעות: אין שינויים משמעותיים בקטע ST: אין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פאולין, על מנת לפענח את הממצאים בבדיקת ההולטר חשוב להכיר את הגיל שלך, הרקע הרפואי, לקבל מאפיינים של התלונה שלך ולהכיר בדיקות אחרות שלך. בנוסף אחת המטרות החשובות של בדיקת ההולטר זה לקשר בין התלו נה שלך לממצאים בהולטר בזמן הזה. במידה ולא הרגשת את התלונה בזמן שהיית מחוברת למכשיר ההולטר אז הבדיקה לא אבחנתית וצריך לחזור או לבצע רישום ממושך יותר על ידי הולטר או מכשיר אחר שאיתו ניתן ללכת יותר זמן. בבדיקה שלך מתוארות פעימות חדריות מוקדמות. ממצא שהוא בעקרון פיזיולוגי וניתן למצוא אותו בקרב אנשים בריאים רבים. הכמות שמתוארת אצלך מעט יותר גבוהה ממה שרואים בדרך כלל, כמו שכתבתי בהתחלה משמעות הממצא תלוי בפרטים רבים שכרגע אינם ידועים עלייך. אני ממליצה לפנות עם התשובה לרופא המשפחה שיחליט אם צריך לבצע בדיקות נוספות או ברור נוסף בנושא. תרגישי טוב

14/11/2018 | 12:31 | מאת: טלי

אני בת 30 +ילדה בת שנה וחצי. מאובחנת עם תת פעילות של בלוטת התריס והאשימוטו אבל בבדיקות המדדים תקינים. בחודש האחרון כאבים חזקים באזור החזה כאילו משהו פנימי כזה מציק שלא ברור אם זה משהו ממערכת העיכול או מהלב ובשבוע האחרון ממש כאבים בחזה עצמו כאילו נתפס כזה חזק וכואב וקשה לנשום יש לי כל הזמן דפיקות לב וקשה לנשום וכאבים מקרינים לגב ולאזור בית השחי. עשיתי ככבר מיליון בדיקות - בדיקות דם למיניהן, צילומי חזה וריאות, אקג וכו ואפילו הגעתי למיון. כל הבדיקות יוצאות תקינות ואני מרגישה מזעזע ממש מפריע לתפקוד היומיומי כאבים בלתי נסבלים!! מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, הסיבות לכאבים בחזה הן רמות, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן כדי לומר מה הסיבה במקרה שלך צריך להכיר את הרקע שלך, לאפיין יותר את התלונה ןלבדוק אותך. בכל מקרה אני חושבת שבמידה ובדיקות דם שלך בגדר התקין כולל תפקודי בלוטת התריס וגם תרשים הא.ק.ג אז היתי ממליצה מבחינת הלב לבצע בדיקת אקו לב לראות תפקוד הלב והמסתמים ובנוסף להתחבר למכשיר שנקרא הולטר דופק שיאפשר לרשום את קצב הלב שלך בזמן התלונות. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיפנה אותך לאן שצריך. תרגישי טוב

08/11/2018 | 19:52 | מאת: דוד

בהמשך לשאלתי מחודש יולי (אני אחזור שוב על הפרטים) אמא שלי בת 70 עשתה PA-CXR וניתן לראות בו את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי מושלם בקוטר 30 מ"מ. אני מבין מדברייך שהדבר מעיד על הסתיידות, תופעה שכיחה בקבוצת הגיל שלה. אני לא מומחה בפענוח צילומי חזה, אבל מהשוואה לתמונות באינטרנט יכול להיות שההסתיידרות היא בדרגת חומרה גבוהה. ערכי הסוכרת שלה מצוינים (HBA1C מתחת ל-6%, גלוקוז מתחת ל-100) גם הלחץ דם שלה מתחת ל-120/80. משקל תקין, פעילות גופנית סדירה, לא עישנה מעולם (פסיבית עד לפני 30 שנה). היא נוטלת ליפיטור 20 וה-LDL שלה בשלוש השנים האחרונות נע בין 89 ל-99. האם לאור הממצא הזה כדאי לה לשקול להגדיל את מינון הליפיטור או לעבור לקרסטור ולשאוף להוריד את ה-LDL ל-70?

לקריאה נוספת והעמקה
10/11/2018 | 19:49 | מאת: דוד

שני הוריה סבלו ממחלות לב וכלי דם (התקפי לב ושבץ מוחי) בשנות ה-50 וה-60 לחייהם, אם כי הם היו מעשנים.

שלום דוד, איזון מיטבי של גורמי הסיכון הינו בעל חשיבות עליונה במניעה של מחלות לב וכלי דם. אני שמחה לשמוע שגורמי הסיכון של אמא מאוזנים. לגבי פרופיל שומנים, ההמלצה בעקרון היום לבריאים להיות עם LDL פחות מ 100 ולחולים עם מחלב לב ידועה פחות מ 70. בעבר ההמלצה היתה לחולי סוכרת גם להיות עם ערכי LDL פחות מ 100. היום הנטיה שחולי סוכרת בגלל הסיכון היותר מוגבר למחלת לב (דרך אגב יותר נשים סוכרתיות מגברים עם סוכרת) גם להמליץ שיהיו בערכי LDL פחות מ 70. אמא סך הכל לא רחוקה מהערך הנ"ל ויתכן ששילוב של דיאטה יכולה לקרב אותה לערך מטרה ללא העלאת מינון הכדורים שנוטלת. מאחלת לאמא שתרגיש טוב

06/11/2018 | 00:33 | מאת: שרה

שלום רב. אני בת 35 בריאה מאוזנת עם אלטרוקסין ללא מחלות רקע וללא הסטוריה משפחתית לבבית. לחצי הדם שלי נמוכים תמיד (מקסימום 95/55) וכך גם הדופק סביב 50-60. לאחר הרדמה כללית איבדתי הכרה. לא יודעים למה. בהריון ראשון סבלתי מצירים מוקדמים. קיבלתי פרסולאט שגרם לטכיקארדיה ממושכת (יומיים). קוצר נשימה והפרעות קצב שנצפו באקג. כתבו לי רגישות לפרסולאט. לאחר התייעצות עם קרדיולוג הומלץ לא לתת פיטוצין לפני או אחרי לידה. בהריון שני שכחתי מהענין של הפיטוצין ובלידה לא נצרכתי לו והרגשתי מצוין. סמוך ללידה הרגשתי ירידת מים שהסתברה כדימום מאסיבי עם שני קרישי דם גדולים. הרגשתי בלידה מצוין. קיבלתי אפדורל והכל עבר טוב. אחרי הלידה נתנו לי פיטוצין ולא ידעתי. כשעה לאחר מכן נהיו לי הפרעות קצב וכאבים חזקים מאד בלב. כמו צירים בלב. קוצר נשימה. כאב שהחמיר מאד בשכיבה. הדופק עלה וירד בלי הפסקה. ישנתי בישיבה ארבעה ימים. הריצו אותי לבדיקות. מצאו די דיימר וסי אר פי גבוהים. ומים בקרום הלב לא בכמות גדולה. אושפזתי בקרדיולוגיה טופלתי בקולחיצין אספירין ומשככים לטיפול לפריקרדיטיס. רק לאחר חודש פסקו הכאבים בחזה בהדרגה. כעת אני לקראת לידה שלישית. הפנו אותי להולטר ואקו בשבילי לא ברור לי למה. שאלתי: האם יתכן שהפיטוצין גרם לכל הכאב הנורא הזה? הרי זה הורמון שמופרש טבעי בגוף... אילו עוד כיוונים כדאי שאבדוק לאור סיפור המקרה? יש לציין שאני מרגישה במהלך היום הרבה את הדופק שלי. איטי וחזק. בעיקר בשכיבה על צד שמאל. אני נורא חוששת לקראת הלידה ומרגישה שאין לי מענה רפואי מקצועי. אודה לעצתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה, כמובן שמענה רפואי מקצועי לא ניתן לתת בלי לפגוש אותך, להבין את כל התלונות, לבדוק אותך ולראות את הבדיקות מהעבר ובדיקות העדכניות ללב. בכל מקרה לגבי פרסולט זו תרופה להורדת לחץ דם ולא לחלוטין הבנתי למה טופלת בה בהריון הראשון. אם היא מורידה יותר מדי את לחץ הדם אז עלולה לגרום לדפיקות לב. לגבי פיטוצין זו נוסחה סנתתית של אוקסיטוצין, הורמון שמופרש באופן טבעי ומכווץ רחם. בעקרון פיטוצין עלול לגרום להאצת קצב הלב, חולשה וסחרחורת אם גורם לירידה בלחץ דם. אני לא חושבת שמתן חד פעמי יסביר כאבים בחזה של חודש ימים. בעקרון דידמרים ו CRP עולים במהלך ההריון ומיד עם הלידה. אם אכן אובחנת כפריקרדיטיס אז זו דלקת בקרום שמסביב ללב והיא בעקרון יכולה לגרום לכאבים בחזה. בכל מקרה לקראת ההריון השלישי אני חושבת שחשוב כן לחזור על בדיקות ללב , א.ק.ג, אקו לב והולטר דופק ולוודא שהבדיקות תקינות. אם אכן הארוע בהריון הקודם היה דלקת בעטיפה שמסביב ללב אז כמובן לא בהכרח שיחזור בהריון השלישי. כמובן תמיד חשוב כשתתקבלי ללידה לומר שבעבר לא הרגשת טוב כשקיבלת פיטוצין ואני מניחה שיעשו הכל להמנע ממתן פיטוצין בלידה השלישית. תרגישי טוב

01/11/2018 | 23:49 | מאת: שןש

בבדיקת הולטר לב נצפה קצב בסיסי פרפור פרוזדורים בטווח חדרי של 70-245 לדקה מרווח R-R עד 1.35 שניות. מה המשמעות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוש, על מנת לומר את משמעות הבדיקה לגבייך צריך להכיר את הגיל שלך, הרקע הרפואי שלך, את התלונות שלך, לדעת באיזו סיבה נעשתה הבדיקה ולראות את תרשימי הבדיקה ולא רק את תשובת הפענוח . בבדיקה מתוארת הפרעת קצב שאינה מסוכנת, הפרעת קצב השכיחה ביותר עם הגיל הנקראת פרפור פרוזדורים. בהפרעת קצב הזו יש שתי בעיות שצריך לתת עליהן את הדעת. אחת סיכון להווצרות קריש ולכן צריך לקבל טיפול מדלל דם כלשהוא והשניה נטיה לדופק גבוה ולכן מקובל לתת תרופות שמאיטות את קצב הלב. אני חושבת שחשוב שתראי את הבדיקה עצמה לרופא ששלח אותך לבדיקה והוא יחליט אם הטיפול התרופתי שאת לוקחת הוא מספק. תרגישי טוב

11/11/2018 | 10:01 | מאת: שוש

תודה רבה . אני מטופלת מזה 30 שנה בתרופות להסדרת הקצב.ואף בוצע היפוך. ללא הועיל. ככל שהגיל עולה היום בת 61 הקצב עולה .מרגישה עייפות רבה וקשיי נשימה. נמצאת במעקב בבילינסון.

אני בת 35 וסובלת כמה ימים מנימול ביד ו או רגל שמאל ,זה ארבעה ערבים ברצף. זה מלווה לעיתים בצרבת.מה עלי לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, כמובן שקשה לומר מה הסיבה לתלונות שלך בלי להכיר את הרקע הרפואי, בלי לקבל יותר פרטים על התלונה ובלי לבדוק אותך. בכל אופן תלונות שמערבות את הרגל פחות אמורות להיות קשורות ללב. יחד עם זאת אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר האת הרקע שלך, שיקבל יותר פרטים על הבעיה, יבדוק אותך ויחליט אילו בדיקות נוספות יש לבצע. תרגישי טוב

23/10/2018 | 08:16 | מאת: דוריה

גיל 62 מודגמת הרחבה של האאורטה העולה עד קוטר סגיטלי מרבי של 36 מ"מ. מה אומרים הממצא הזה. זה שייך לבירור רופא לב האם יש מה לעשות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוריה, הערך התקין של קוטר אבי העורקים העולה הינו סביב 3 ס"מ, הערך שתיארת נחשב כהרחבה קלה. הסיבות להרחבה הזו הן רבות, בין היתר יתר לחץ דם וגורמי סיכון לטרשת עורקים כמו סוכרת, עישון, יתר שומנים בדם וסיבות נוספות. אני ממליצה לבצע אקו לב ולפנות לרופא לב. חשוב לעקוב אחר הממצא והדרך העדיפה לעקוב היא באמצעות בדיקת אקו לב שהינו אולטרסאונד של הלב, ללא צורך בקרינה ובחומר ניגוד. תרגישי טוב

18/10/2018 | 15:16 | מאת: משה

שלום רב, אימי עשתה בדיקת הולטר 24 שעות. בבוקר כשהוצאתי לה את 3 האלקטרודות- אחת מהן הייתה בחוץ, כנראה יצאה לפנות בוקר או בבוקר. הגיעו תוצאות בדיקה ומצויין שם שהבדיקה נעשתה במשך 20 שעות. שאלתי: האם הבדיקה הופסקה ברגע שהאלקטרודה (זו שמחוברת בקצה הגב) התנתקה? ואם הבדיקה לא הופסקה אז הבדיקה שהמכשיר המשיך עם 2 אלקטרודות ואז התוצאה לא נכונה. האם כדאי לעשות בדיקה נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה, בבדיקת ההולטר רושמים את קצב הלב משלושה ערוצים. במידה ואלקטרודה אחת התנתקה בדרך כלל עדיין אפשר לראות בברור את קצב הלב בשני ערוצים. הסיבה שהבדיקה פוענחה ל 20 שעות היא שלעתים ישנם רעשים ברישום והם לא נכנסים לפענוח. כלומר במשך 20 שעות הרישום היה טוב וזה מה שנכלל בפענוח של הבדיקה. בכל מקרה זו לא סיבה לתוצאה לא מהימנה. תרגישו טוב

אני בחורה בת 25 שברקע יש ניתוח לב פתוח שבוצע בגיל שבוע, כלי דם הפוכים שתוקנו,(TGA) במעקב כל שנה ע"י קרדיולוג , לא יודעת אם פניתי לפורום הנכון אבל בחודשים האחרונים יש לי "התקפי חולשה ועייפות" שבאים לכמה ימים ונעלמים, לעתים זה קורה לאחר פעילות גופנית( מתאמנת בעפילות קבועה כבר 4 שנים), בדיקות דם תקינות וגם הבדיקת אקו לב האחרונה תקינה, מה יכול להיות סיבה להרגשה זו? יש לציין שזה כבר מדאיג מאחר וזה חוזר על עצמו פעם בכמה זמן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, כמובן שקשה לומר בדיוק מה הסיבה להתקפי החולשה שאת מתארת בלי לאפיין יותר את התלונה, להכיר את כל הרקע שלך, תרופות שאת לוקחת, לבדוק אותך ולראות את בדיקות הדם ובדיקת האקו שעשית. בכל אופן התלונה יכולה להיות קשורה ללב וכמובן יכולה גם שלא. לאור הרקע שלך חשוב לשלול את הקשר עם הלב. אני חושבת שחשוב לרשום את קצב הלב שלך בזמן התלונות הללו ולשלול דופק איטי או לחלופין מהיר. את זה ניתן לעשות על ידי התחברות למכשיר שנקרא הולטר שרושם את קצב הלב במשך מספר ימים. חשוב ללחוץ על כפתור ירוק בזמן שאת מרגישה את התלונה. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה. תרגישי טוב

09/10/2018 | 07:48 | מאת: ללי

היי אמרת לי שרכז רימונים מוריד כולסטרול אז כמה צריך לשתות מזה ביום והאם שותים ככה או מוסיפים מים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ללי, המינון תלוי בתכשיר. ניתן לברר במקום שאת רוכשת. בעקרון זה תוסף מזון אז אין לזה ממש מינון. מציעה לנסות כמה חודשים ולראות את ההשפעה על פרופיל השומנים. תרגישי טוב

01/10/2018 | 14:27 | מאת: רקפת

לפני 3 שבועות אבחנו לי דלקת בקרום הלב באקו לב. קיבלתי קולכיצין פעמיים ביום. לאחר יומיים התחלתי לסבול מתופעות לוואי קשות (בחילות, סחרחורות, חולשה וחוסר שקט ואחרי כמה ימים התחילו גם שלשולים). הרופא יעץ לעשות הפסקה של 24 שעות. הפסקתי ותופעות הלוואח הלכו והתמתנו. חזרתי ליטול את התרופה ותופעות הלוואי לשמחתי לא שבו. מאז חלפו 8 ימים של נטילה סדירה והיום החלו שוב אותן תופעות ממש. אתמול והיום היו גם אירועים קצרצרים של דפיקות לב מהירות. האם ייתכן שתופעות לוואי חוזרות אחרי שבוע שאין כבר תופעות כאלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רקפת, תופעות לוואי של כדורים הן רבות ומגוונות ועלולות להופיע בזמנים שונים של נטילת הכדור. יחד עם זאת כמובן חשוב לבדוק אפשרות גם לסיבות אחרות לתלונות שלך. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיבדוק אותך, יבצע את הבדיקות שצריך ויחליט לגבי הצורך להפסיק את הכדור. תרגישי טוב

20/09/2018 | 22:35 | מאת: סיגלית

אני בת 69, לוקחת מידי יום גלולת אספירין 75 מג, מזה שנים רבות, בגלל היסטוריה משפחתית. אני לא סובלת מבעיות בלב או מכל בעית בריאות אחרת.(למעט כולסטרול שמיוצב ע”י סימבקור 10 מ״ג) לאחרונה ראיתי מאמר המתאר מחקר שמראה שהאספירין משפיע לרעה על בריאות האדם המבוגר. האם כדאי להפסיק נטילת האספירין? האם הפסקת הנטילה בבת אחת יכולה להזיק לי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגלית, אספירין זה כדור שנמצא בעבודות רפואיות שונות שיש לו יכולת להקטין סיכון להתקף לב ולארוע לב ב כ 40%. עם הגיל וככל שיש יותר גורמי סיכון להתקף לב יש הנותנים אספירין על מנת למנוע התקף לב. את נוטלת מינון הקטן ביותר היעיל. בעקרון אספירין אינו כדור קשה והסיכון העיקרי שלו זה פצעים בקיבה ולכן חשוב לא לקחת אותו על קיבה ריקה. אני חושבת שאם לקחת עד כה והוא לא גורם לבעיה הנטייה שלי להמליץ להמשיך. תרגישי טוב

אני בת 47 לא בהריון. יש לי תחושה של דופק בבטן. ממש רואה את הבטן עולה ויורדת. מה הסיבה לכך? והאם נדרשת בדיקה בעניין?

שלום חנה, קשה להבין בדיוק למה את מתכוונת בלי לבדוק אותך. בעקרון אם את מאוד רזה ניתן להרגיש בבטן את אבי העורקים שזהו העורק הראשי שעובר בבטן ובאנשים מאוד רזים ניתן להרגיש את הפעימה שלו. בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא משפחה. תרגישי טוב

02/09/2018 | 14:36 | מאת: ללח

חשוב לציין כי אני 54 קילו 1.59 לאמא שלי יש כולסטרול מה באמת אפשרי לעשות מה כדאי לאכול האם אגוז ברזיל עוזר ושיבולת שועל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ללח, חשוב לאכול תזונה דלת כולסטרול, הכוונה כמה שפחות בשר אדום, יותר דג (לפחות שתי מנות) ועוף. להמנע מגבינות עתירי שומן, להמנע מחמאה, להפחות ביצים (רצוי לא יותר מ 2-3 בשבוע). מבחינת מאכלים שעלולים להוריד את רמת כולסטרול. מיץ רימונים נמצא כיעיל. החסרון הוא שצריך לשתות ליטרים של מיץ רימונים מדי יום מה שלא אפשרי. ניתן לנסות רכז של מיץ רימונים שניתן לרכוש בחנויות טבע. תרגישי טוב

08/10/2018 | 22:32 | מאת: ללי

אז כמה לשתות מרכז מיץ רימונים והאם שותים כך או מוסיפים מים

30/08/2018 | 16:04 | מאת: ללי

כולסטרול 237.1 טריצרידים 104 כולסטרול HDL 69 כולסטרול LDL 147.3 כולסטרולHDL NON 168

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ללי, עודף כולסטרול היינו גורם סיכון למחלות לב וכלי דם. בעקרון היום ההמלצה היא שהכולסטרול הרע שנקרא LDL יהיה פחות מ 100 . לאור זאת חשוב להפנות אותך לדיאטנית ולנסות בדיאטה להוריד את ערך הכולסטרול הרע עם או בלי ירידה במשקל (כתלות כמובן במשקל שלך). כמו כן חשוב מאוד לוודא שאין לך גורמי סיכון אחרים (אם מעשנת להפסיק, שאין סוכרת, יתר לחץ דם). חשוב גם לבצע פעילות גופנית סדירה. לאור גילך הצעיר ובהנחה שאין לך גורמי סיכון אחרים הייתי מנסה להימנע מטיפול תרופתי אלא עושה מאמץ להוריד את פרופיל השומנים בדיאטה מתאימה ושמירה על משקל מתאים ופעילות גופנית. רק במידה ולא תצליחי והערך של הכולסטרול הרע יתקרב לכיוון 160 אז כנראה יהיה צורך לשקול גם טיפול תרופתי. תרגישי טוב

30/08/2018 | 16:01 | מאת: ללי

שלום וברכה מצורף בדיקות שעשיתי וכן חשוב לציין בת 31 עוד מעט 32 בריאה בדרכ וגם לציין שעשיתי פחות משנה בדיקות אקו במאמץ ואקו רגיל ואולטר לב ומספר פעמים אקג עקב כאבים בחזה ותמיד יצא תקין הכל יצא בסדר גמור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ללי, ראי תשובתי בשאלה הבאה

30/08/2018 | 00:03 | מאת: Aviv

שלום בשל כאבים לוחצים בחזה והקרנה לגב בין השכמות עברתי צינטור וירטואלי והיה רשום הודגמה מערכת כללית ימנית בנוסף lad רובד דופני מסוייד פרסקסמומלי גורם לאי סדרויות דופנית הודגמה מערכת טרשתית דופנית שגורמת לאי סדריות. בנוסף בקע בסרעפת. יש לי כאבים שבאים והולכים גם במנוחה וגם במאמץ אשמח לקבל פיענוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביב, ברפואה על מנת לפענח כהלכה תוצאת בדיקות, יש צורך להכיר את הרקע של החולה ולאפיין את התלונה. בנוסף לא שלחת את כל התוצאה אלא רק חלק ממנה. בעקרון עם הגיל וכתלות בגורמי הסיכון מצטברים רבדים מסוימים על כלי הדם. בדרך כלל כשכותבים שהם גורמים לאי סדירות הכוונה שהרובד אינו גורם להצרות משמעותית של כלי הדם אבל שוב יש לראות את כל התשובה שחסרה. על מנת לצמצם את התהליך של הצטברות רבדים בכלי הדם חשוב מאוד לטפל בגורמי סיכון שהם לא לעשן, לטפל בסוכרת ויתר לחץ דם אם קיימים, לאזן פרופיל שומנים, לשמור על משקל תקין, לאכול תזונה בריאה ולעשות פעילות גופנית. תרגיש/י טוב

05/08/2018 | 07:05 | מאת: מיכל

אני בת 26 , אתמול בערב התחלתי להרגיש כאבים בחזה ותחושת שריפה אחרי כמה זמן זה קצת ירד ובסביבות 4 בבוקר התעוררתי מכאבים חדים ביד שמאל יחד עם לחץ בחזה הלכתי לרופא, אשר ביצע אק"ג וחמצן וראה שהכל תקין . הכאבים אינם מוקרנים לגב , אין חום או בחילה, וזה גם לא כאב שמשתק אותי. פשוט מעין כאב עמום שלא עובר עדיין רציתי לדעת שהיות והתקף לב זה לא,מה זה יכול להיות? רציתי לציין שכבר מתחילת השבוע כל יום הרגשתי כאב בחלק אחר בגוף התחיל בברך ומשם למרפק וכן הלאה.. חשבתי אולי דלקת שמתפשטת לי בגוף יתכן שזה הגיע גם ליד וזה פשוט מקרין?

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2018 | 09:38 | מאת: מיכל

רק רציתי להוסיף שבא.ק.ג היה דופק נמוך 44 וזה הכל לא יודעת אם זה קשור

שלום מיכל, לכאבים בחזה יש סיבות רבות חלקן קשורות ללב וחלקן לא. כדי לדעת מה הסיבה לכאב אצלך צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין יותר את הכאב, לבדוק אותך ואז להחליט אם יש צורך לבצע בדיקות דם ובדיקות עזר נוספות. אני ממליצה אם הכאבים נמשכים לפנות לרופא משפחה שבטח יבצע את מה שכתבתי וינסה לראות מה הסיבה לכאבים. בעקרון דופק 44 במנוחה יכול להיות בגדר התקין אצל צעיר, בעיקר העוסק בספורט ונמצא בכושר. תרגישי טוב

שלום מיכל, ראי תשובתי בשאלה הקודמת

29/07/2018 | 10:32 | מאת: יעלי

שלום ד"ר. לפני כשנה ילדתי את בתי השלישית. בהריון איתה הופניתי למרפאת לב עקב איוושה סיסטולית. עשו לי בדיקות בחודש שביעי-באקו לב נמצאה אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי. בהולטר היו לי פעימות מוקדמות (תופעה שיש לי לעיתים בלי קשר להריונות), דופק מהיר ומצב של טכיקרדיה. לאחר הלידה חזרתי על הבדיקות. ההולטר היה תקין ללא טכיקרדיה,היו פעימות מוקדמות, ומבחינת אקו לב אותו דבר (אי ספיקה מיטרלית קלה). הרופאה אמרה לי שזה תקין ושכיח. אני בת 35 וכרגע גיליתי שאני בהריון. האם זה מסוכן מבחינת הלב בהתבסס על הממצאים הנ"ל? שאלה נוספת- בהולטר הייתה הערה שההקלטה קצרה 7.5 שעות ואני הייתי מחוברת למכשיר 20 שעות בערך. הרופאה אמרה שכשהכל תקין זה מפסיק להקליט. אני חששתי שאולי הייתה בעיה או שהחליפו את הבדיקה שלי עם מישהו אחר...היתכן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעלי, אוושה זה צליל שאפשר לשמוע עם הסטטוסקופ שנובע מזרימה טרבולנטית. בהריון באופן טבעי גם אצל נשים בריאות ניתן לשמוע אוושה שנובעת מזרימת יתר לאורך שסתומי הלב. על מנת לשלול שאין בעיה מסתמית שהיא הסיבה לאוושה מתבצעת בדיקת אקו לב. בדיקת אקו לב מראה את תפקוד הלב והמסתמים. את תארת בתשובת האקו שלך אי ספיקה מיטרלית קלה כלומר אי ספיקה קלה במסתם המיטרלי. אי ספיקה בדרגה קלה במסתמים היא פיזיולוגית כלומר תקינה ולא מעידה על בעיה. לגבי טחיקרדיה זה קצב לב שהוא יותר גבוה מ 100 פעימות בדקה. אם מדובר בקצב רגיל שרק עולה הרי בהריון בגלל השינויים ההורמונליים והצרכים המוגברים של אספקת דם זה טבעי ותקין שיש עליה בקצב הלב. גם פעימות מוקדמות יש לרב האנשים הבריאים. ממה שתארת כרגע אני לא רואה ממצא שהינו מסוכן. לגבי ההקלטה אם הלכת עם ההולטר יום שלם ונכתב שההקלטה היתה 7 שעות כנראה היתה בעיה טכנית כלשהיא שמנעה את ההקלטה. קשה לחשוב שהבדיקה הוחלפה. במכשיר יש כרטיס עם השם שלך והפרטים שלך והפיענוח יוצא לפי הכרטיס. תרגישי טוב

19/07/2018 | 21:16 | מאת: דוד

אמא שלי בת 70 עשתה PA-CXR וניתן לראות בו את כפתור האאורטה כעיגול סימטרי מושלם בקוטר 30 מ"מ. יש לזה משמעות כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, הסיבה שאתה רואה את כפתור אבי העורקים בצילום חזה נובעת מההסתידות של העורק. הסתידות כלי הדם , תהליך שבו סידן שוקע בכלי הדם זהו תהליך שמוכר בכלי הדם ומתרחש עם הגיל. על מנת שהתהליך הזה לא יתקדם למחלה טרשתית שעלולה להצר את כלי הדם חשוב מאוד איזון גורמי סיכון לטרשת עורקים: איזון לחץ דם, ערכי סוכר, פרופיל שומנים ובטח לא לעשן. לשמור על משקל תקין, תזונה בריאה ופעילות גופנית לפי היכולת. תרגישו טוב

02/07/2018 | 12:47 | מאת: יעל

היי אני בת 26 הייתי בים יום שבת שעה וחצי בדיוק ישבתי תחת השמש בלי לשתות ולפי דעתי קיבלתי מכת שמש. הקאתי פעם אחת,היה לי חום יומיים אבל לא חום גבוה חום של כמעט 38 עם רוק מיימי לא רוק רגיל. ועכשיו אחרי יומיים(שעד אתמול בלילה עדיין היה לי חום) עדיין קשה לי לנשום כזה ויש לי דופק מהיר ומרגישה חלשה מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל, כמובן כשנמצאים בשמש חשוב מאוד לחבוש כובע, למרוח קרם הגנה ולשתות הרבה מים. בנוסף את מתארת גם אזושהיא מחלת חום. בעקרון כל מה שתארת קוצר נשימה, חולשה, דופק מהיר יכולים בהחלט ללות מחלות חום. יחד עם זאת אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיקבל יותר פרטים, יבדוק אותך ויחליט אם יש צורך בבדיקות דם או בדיקות נוספות. תרגישי טוב

שלום יעל, בדרך כלל שמתיחסים ברפואה למכת חום או מכת שמש מתכוונים לחום גוף מעט יותר גבוה משתארת. יחד עם זאת יתכן ואת עוברת סוג של מחלה וירלית בשילוב עם התיבשות מסוימת משני לשהייה בשמש. במצבים כאלה ניתן להרגיש חולשה, דופק מהיר ואף קושי בנשימה. במידה והתלונות שאת מתארת לא יחלפו כעבור כיום יומיים, ממליצה לפנות לרופא משפחה. תרגישי טוב

18/06/2018 | 07:54 | מאת: אאאעאע

מאתמול התחלתי להרגיש דקירות בצד שמאל וקושי בנשימה ודקירות ביד שמאל הלכתי לישון התעוררתי חשבתי זה יעבור אבל לא..אני בת 24 מה עליי לעשות ? אני ממש חוששת שבוע לפני כן היתי במצב של לחץ בכיתי כל השבוע מסיבות אישיות והיתי לחוצה בטירוף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום , לדקירות בצד שמאל יש סיבות רבות, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב . על מנת לאבחן את הסיבה לתלונות שלך כמובן צריך להכיר את הרקע הרפואי והמשפחתי שלך, לקבל יותר פרטים על התלונה, לבדוק אותך ואז לפי הממצאים להחליט לגבי צורך לבצע בדיקות דם תרשים א.ק.ג ובדיקות נוספות. מצבי לחץ גם יכולים להיות הסיבה, א כי את מתארת משהוא שהיה כשבוע קודם. אני ממליצה קודם כל להרגע ולפנות לרופא המשפחה שיבדוק אותך ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

שלום רב בתי עברה בגיל 12 התקף לב במהלך פעילות גופנית בבית הספר ועברה ניתוח להשתלת קוצב לב דפיברילטור אין רקע במשפחה למחלות לב. נכון להיום בתי בת 24 ונמצאת במערכת יחסים אשר רוצה להשתקע בה ולהתקדם בחיים. היא חוששת להגיע לאקט מיני כתוצאה מחרדה אשר זה יביא אותה לכשל בלב. האם לאחר 10 שנים מהשתלה ובידיעה שלוקחת תרופת באופן קבוע יכולה להגיע לאקט מיני ללא שום פחד מבחינה רפואית. הלב יעמוד בזה? במידה וכן היריון תוכל לבצע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, התקף לב ככלל זו לא מחלה שמתרחשת בגיל 12. האם יכול להיות שהבת עברה דום לב או הפרעת קצב מסוכנת ולכן גם הושתל קוצב דפברילטור שתפקידו לטפל בהפרעות קצב מסכנות חיים?. כדי לענות על השאלות החשובות ששאלת צריך לדעת את האבחנה של הבעיה של הבת. כרופאים המטרה שלנו לאפשר לבת שלך חיים מלאים , יחד עם זאת חייבים לדעת בדיוק את הבעיה שלה ולתת לה טיפול מיטבי הן מבחינת הרגלי חיים והן מבחינת טיפול תרופתי שהוא מיטבי. הבת חייבת להיות במעקב במרפאה שמתמחה בבעיה שלה ושקשובה לה ושיכולה להדריך אותה וללוות אותך בכל השלבים השונים בחיים שלה כולל ההריון. אם אין לה מרפאה כזו אוכל לזמנה לבית חולים רמב"ם. מאחלת לך ולבת בריאות

09/05/2018 | 12:41 | מאת: מירית

מהירות מינמאלית 52 לדקה. מקסימלית 127 לדקה ממוצעת 75 לדקה. הפרעות קצב לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות apc's נצפו 31 apc's בודדים במשך הבדיקה. נצפו 2 זוגות aps'c לדוגמא 3.08. נצפו 2 קטעי pat המורכבים מ 3-5 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 153 לדקה לדומא שעה 22.48. הפרעות הולכה לא ניצפו. שינויים משמעותיים בקטע st לא נצפו. תלונןת נבדק לא צויין. לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירית, הפענוח הנכון של בדיקת ההולטר מחייב להכיר אותך, את גילך, מה הסיבה שבגללה בוצע ההולטר, רקע ומחלות נוספות וכו. בנוסף החשיבות של בדיקת ההולטר היא לקשר בין התלונות לממצאים בקצב הלב. לא ברור מהתשובה שכתבת אם הרגשת את התלונה שבגללה ההולטר בוצע. אם לא הרגשת אז ההולטר לא אבחנתי וצריך לחזור עליו או להתחבר למכשיר אחר הרושם את קצב הלב לתקופה ארוכה יותר מיממה. בהולטר מתוארות פעימות פרוזדוריות מוקדמות שזה פיזיולוגי כלומר שיש לרב האנשים בכמות קטנה ומדי פעם כמה מספר פעימות כאלה ביחד. גם זה די שכיח וקיים אצל הרבה אנשים. תרגישי טוב

07/05/2018 | 08:16 | מאת: אלעד אילנה

דופק מהיר ולחץ דם גבוה וכאבי ראש ובחילות ולחץ לפיפי לעיתים קרובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה, תארת מספר תלונות, כמובן שעל מנת להבין מה הסיבה להן צריך להכיר את גילך, רקע מחלות נוספות שיש לך, לאפיין יותר את התלונות , האם באות ביחד או בנפרד, לבדוק אותך. בעקרון לדופק מהיר יש מגוון של סיבות זה יכול להיות דופק רגיל, פעימות מוקדמות או סוג של הפרעת קצב. המפתח לאבחנה באופן כללי הוא לרשום את קצב הלב בזמן התלונות, בזמן הרגשת הדופק המהיר אם על ידי א.ק.ג או בבדיקה שנקראת הולטר מכשיר שרושם את קצב הלב במשך מספר ימים. יתר לחץ דם גם הוא יכול לגרום לתחושות שונות ויתר לחץ דם מהווה גורם סיכון משמעותי למחלות לב וכלי דם. חשוב לעשות מדידות של לחץ דם במנוחה, בזמנים שונים ולהראות לרופא משפחה שיחליט אם יש צורך להתחיל טיפול. תרגישי טוב

03/05/2018 | 16:25 | מאת: סיגלית

בהמשך לשאלתי לדוקטור מירי בלוך המדהימה.... רציתי ברשותך לשאול האם טרופונין שכתוב קטן מ13 בבית חולים כרמל. קטן מ13. זה הבהיל אותי מאוד לא מבינה בממדים... למרות שכתוב לי טרופונין שלילי... את יכולה בבקשה להרחיב כמו שאת תמיד דואגת כאן לכולם ביד רחבה... אוליי בבקשה תוכלי להרגיע אותי??? המון המון תודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגלית, טרופונין הוא חלבון שנמצא באופן תקין בתאי שריר הלב. כשנוצר מצב של נזק או פגיעה לתאי שריר הלב כמו במצבים שאין מספיק אספקת דם ללב כמו בהתקף לב או דלקת בשריר הלב אז התאים משחררים את החלבון הזה לדם והרמה שלו בדם עולה. הרמה התקינה משתנה מסוג הטרופונין שבודקים ומהערכים התקינים בכל מעבדה. ערכים פחות מ 13 לפי המעבדה בבית חולים כרמל הם ערכים תקינים. תרגישי טוב

29/04/2018 | 14:04 | מאת: סיגלית

רב תודות לך דוקטור מירי, כתבת מנסיון שלי... סליחה על השאלה , האם גם לך ז מוכר? האם גם לך יש תופעה כזאת של פעימות מוקדמות שבאות ונעלמות??? ממש סליחה על השאלה פשוט אני סומכת מאוד על שיקול דעתך המקצועית. המןן תודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיגלית, בהמשך לתשובתי הקודמת. הניסיון הוא לא מאדם אחד אלא מחולים רבים שהגיעו עם תלונות והיו להם פעימות מוקדמות ובביקור חוזר ללא התערבות כלשהיא הפעימות חלפו לחלוטין או הצטמצמו מאוד. זו היתה כוונתי. תרגישי טוב

ד"ר בליך שלום, תודה על תשובותיך בפורום. אני בת 72 בד"כ בעלת דופק נמוך כ-40 בממוצע. בקיץ האחרון הופיע אצלי לראשונה פרפור פרוזדורים. מאז נוטלת אליקויס לדילול הדם. השבוע שוב עם אירוע של פרפור פרוזדורים. ניתן פרוקור ולאחר מכן קרדיוליק. בעקבות נטילת הקרדיוליק ירד הדופק. כמו-כן ישנן הפסקות בפעימות (כ-3 שניות). המלצה אחת הייתה על השתלת קוצב לב וככל הנראה בליווי טיפול תרופתי לפרפור. המלצה שנייה הייתה על אבליציה לטיפול בפרפור ומניעת נטילת כדורים באופן קבוע. האם תוכלי בבקשה לחוות את דעתך בנוגע ליעילות הטיפול של כל שיטה? אחוזי ההצלחה של כל אחת מהן? ולמעשה, איזו מהן עדיפה? בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה, לפי מה שכתבת את מתארת מצב שבו יש מצד אחד הפרעת קצב שנקראת פרפור פרוזדורים שאינה מסוכנת אך בדרך כלל באה עם דופק יותר גבוה ומצד שני יש קצב רגיל שהוא עם דופק נמוך ואף הפסקות (שחלקן קשורות בתרופות שחיוניות בזמן פרפור פרוזדורים). על פי מה שכתבת הוצעו לך שתי אפשרויות טיפול והינן השתלת קוצב לב קבוע. ניתוח שמתבצע בהרדמה מקומית. הקוצב ידאג לכך שהקצב לא יירד מתחת למספר מסוים נניח 60 וזה יאפשר לתת תרופות ללא חשש בטיפול בפרפור פרוזדורים. הסיכונים בהשתלת קוצב לב נמוכים וזה מצליח באחוזים גבוהים. בנוסף עד כמה שאני מבינה הוצעה לה אבלציה שבאה לטפל בפרפור פרוזדורים, מדובר בפעולה המתבצעת בהרדמה מקומית וטשטוש עורכת מספר שעות. גם בה יש סיבוכים פחות או יותר כמו בהשתלת קוצב לב קבוע ואולי מעט יותר. התועלת שלה משתנה מאדם לאדם כתלות במחלות לב ומחלות נוספות שיש לך. במידה ואין לך כל מחלה בנוסף ולבך בריא אז סיכויי ההצלחה סביב 70%. במידה ויש מחלות נוספות סיכויי ההצלחה יכולים להיות גם נמוכים יותר. במידה והפעולה תצליח יהיה עדיין צורך לקחת כדורים אבל יתכן וניתן יהיה להקטין את המינון ואולי להסתדר ללא קוצב לב קבוע. חשוב בנוכחות פרפור פרוזדורים ליטול תרופות מדללות דם שאני מניחה שאת נוטלת. תרגישי טוב