פורום לב האישה

מחלות לב וכלי דם הן גורם המוות העיקרי בקרב נשים. מטרת הפורום להעלות את המודעות למחלות לב העלולות לגרום להתקף לב בקרב נשים. בפורום זה יושם דגש על מניעה, אבחון וטיפול תוך כדי הסתכלות על נשים כאוכלוסיה מיוחדת.
390 הודעות
374 תשובות מומחה

מנהל פורום לב האישה

האם דלף קטן עד בינוני בלב, מהווה סכנה? תודה הדלף מלוו בקוצר נשימה ובחולשה

07/11/2020 | 23:40 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 35, נוטל ציפרלקס מזה עשרות שנים לאיזון הפרעת פאניקה ודיכאון מסויים, כמו כן רמות טריגליצרידים מוגברות. בבדיקת הולטר שבוצעה במסגרת בירור פלפיטציות נצפון APC'S בודדות ו - PVC'S 440 בודדים בפיזור הומוגני. (קצב סינוס בין 45-111). 1. הבנתי ש - APC'S אינן הפרעות מסוכנות, אך עלולות להתפתח לפרפור פרוזדורים - האם יש בירור נוסף שעליי לעשות היות ואבי סבל מפרפור פרוזדורים שאף גרם לו לאירועים מוחיים? 2. הבנתי שגם PVC'S אינן מסוכנות, אך דורשות בירור מומחה לאלקטרופיזיולוגיה לאיתור הסיבה. מה כולל בירור כזה? יש לציין אקו לב תקין. מבחן מאמץ לא ביצעתי. תודה

01/11/2020 | 01:38 | מאת: אאא

שלום ד"ר בליך, אני בן 35, תושב חיפה ומעוניין להיבדק ע"י קרדיולוג מומחה להפרעות קצב. האם ניתן להגיע אלייך לבדיקה באופן פרטי? היכן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני ממליצה שתשלח מייל עם הפרטים שלך כולל הפניה אם יש לך מהרופא שמפנה אותך לרופא של הפרעות קצב. תציין בבקשה שההפניה היא אלי. אני אראה לאיזו מרפאה בדיוק אתה מתאים ותקבל זימון למרפאה ברמב"ם. המייל: cardio.dep@rambam.health.gov.il

שלום ד"ר אשמח לעצתך אני בת 23 בהריון ראשון שבוע 21, ההריון מוגדר כהריון בר סיכון בגלל עורק טבורי יחיד לעובר. בחודשים האחרונים עם דופק מהיר - 120/110/113 לעיתים גם לא לאחר מאמץ(בישיבה ושכיבה), ומורגש מאוד גם בשכיבה. אתמול לאחר בדיקות במיון שלא העלו בעיה מוגדרת הומלץ לי לקחת פרולול 5 מ"ג 3 פעמים ביום על מנת להאט את הדופק. (ולעשות אקו לב ומעקב אצל קרדיולוג). קראתי והבנתי שבדרך כלל לא נותנים תרופות כאלו בהריון שכן זה עלול להשפיע על התפתחות וגדילת העובר. והשאלה שלי אם מכיוון שלעובר יש עורק טבורי יחיד, והסיכון העיקרי הוא גדילה איטית של העובר - האם לקיחת התרופה עלולה לגרום לנזק לעובר עוד יותר? חוששת שהתרופה תפגע בעובר.. אציין שבשבוע שעבר התחלתי ביעוץ אנדוקרינולוגי גם טיפול ביוטירוקס 50 מק"ג 3 פעמים בשבוע בגלל TSH 3.3 (גבוה קצת להריון - ומהבדיקות במיון אחרי שבוע של טיפול ביוטירוקס אכן ירד ל 2.26 ) אשמח ממש לחוות דעתכם..תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, בעקרון עלית קצב הלב בהריון היא תופעה טבעית. כמובן צריך לראות באיזה סוג של עלית קצב מדובר ועד כמה. האם מדובר בדופק רגיל שרק עולה או בסוג של הפרעת קצב. כמובן אם מדובר בהפרעת קצב הטיפול תלוי בסוג ההפרעה. אם מדובר בדופק רגיל שעולה הרי זה מופיע בדרך כלל משני לתופעה מסוימת למשל משני לירידה בכמות הדם, המוגלובין, ירידה במלחים, תפקוד יתר של בלוטת התריס, בעיה במבנה של שריר הלב או בעיה במסתמי הלב ןעוד. הטיפול הנכון יותר הוא לאתר את הבעיה ולטפל בה. לכן חשוב לבצע בדיקות דם מקיפות , אקו לב , הולטר דופק כברור ראשוני ובהתאם לממצאים להחליט על הטיפול. לגבי ערכי TSH שציינת לפי ערכי מעבדה שאני מכירה זה בגדר התקין. חשוב לראות גם FT4 FT3 שלא ציינת את הערך שלהם. צריך לזכור שמתן של הורמוני בלוטת התריס עלול להוביל לתפקוד יתר של הבלוטה ואז לדופק מהיר יותר. לגבי מתן פרולול בעקרון זו תרופה שניתן לקחת בהריון, והמינון שהומלץ לך הוא מאוד קטן. יחד עם זאת בכל הריון עדיף להמנע מכל תרופה עד כמה שניתן. תרגישי טוב

26/10/2020 | 13:08 | מאת: KOBI

בן 57 LDL 130 בצינטור וירטואלי נמצא מחלה כלילית לא חסימתית עם נגע 1-24% ב lad המקורב וב d1. הופנתי לצינטור בעקבות כאבים בחזה שהופיעו לעיתים. הומלצתי ל ליפיטור 10 מ"ג + אספירין 100 מ"ג. האם נדרש בנתונים אלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי, מטרת ההמלצה היא למנוע התקף לב שזה מצב שעל גבי הטרשת (מצב של הצטברות שומנים בדופן של כלי דם) בעורקים הכליליים באופן פתאומי נוצר פצע שגורם להיווצרות קריש דם שחוסם את אחד העורקים הכליליים, כך נפגעת אספקת הדם ללב. המצב הזה עלול להיות מסוכן. הדרך הטובה ביותר היא למנוע אירוע כזה. LDL גבוה (כולסטרול הרע) נמצא במספר עצום של עבודות על מאות אלפי חולים כגורם סיכון להתקף לב ובעיות אחרות בכלי דם. ההמלצה היום גם באנשים בריאים שאין להם מחלת לב כרגע וללא גורמי סיכון אחרים היא להיות עם LDL פחות מ 100. אם תצליח לעשות זאת בדיאטה ניתן יהיה להימנע מהטיפול התרופתי. לגבי האספירין זה כדור שהראה שיכול להקטין סיכוי להתקף לב ב 60-80% , במיוחד בקרב גברים מעל גיל 45 וזו הסיבה שהמליצו לך לקחת. הסיכון באספירין יחסית נמוך, במיוחד אם נלקח אחרי האוכל ולא על קיבה ריקה ואם אין לך רקע של פצעים בקיבה. ניתן לקחת מינון קטן יותר של 75 מ"ג. תרגיש טוב

13/10/2020 | 15:47 | מאת: Ira

מבקשת ליצור קשר עם דר מירי בליך

שלום אירה, ניתן לפנות למחלקה הקרדיולוגית בבית חולים רמב"ם ולמרפאת לב האישה בטלפונים 04-7772180, 04-7773124 ולבקש את אחות איריס שעובדת עם ד"ר בליך במרפאת לב האישה ואחראית על זימון המטופלות וקשר עם המטופלות.

25/08/2020 | 17:52 | מאת: הילה

שלום, קרוב לשנתיים שישלי סחרחורות ורטיגו .. הייתי אצל מספר מומחים בתחום הסחרחורות כמו אף אוזן גרון נוירולוג ועוד.. עשיתי את כל הבדיקות כמו mri, בדיקת שמיעה ועוד ולא מצאו כלום. רציתי לדעת האם יש אפשרות שישנה בעיה בלב שגורמת לסחרחורות מסוג שיוט,ורטיגו? משפיעה על אי שיווי משקל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, יש צורות שונות של סחרחורות. לכל צורה את הסיבות שלה. ורטיגו זה סוג של סחרחורת שבה מרגישים שהחדר מסתובב, היא משתנה בתנוחת הראש ויכולה להמשך שעות. סוג כזה של סחרחורת פחות קשור עם בעיות לב ויותר קשור בעניין של שיווי משקל באוזן או על רקע נוירולוגי. גם בדיקות אאג שהן תקינות לא שוללות זאת לחלוטין. גם בעיות לב עלולות להתבטא כסחרחורת, בעיקר הפרעות קצב של הלב וגם שינויים בלחץ דם. בדרך כלל מדובר באופי אחר של סחרחורת. בכל מקרה על מנת לשלול סיבה לבבית, אפשר לנסות לרשום את קצב הלב בזמן הסחרחורת למשל באמצעות בדיקה שנקראת הולטר דופק, מכשיר שניתן ללכת איתו יום או מספר ימים ואז לראות שאין הפרעה בקצב הלב בזמן הסחרחורת. תרגישי טוב.

20/08/2020 | 19:15 | מאת: לואי

לאמא שלי יש svt הפרעת קצב על חדרית. בזמן האחרון מצאו אצלה אי סדרות בקצב הלב, כלומר פעימות הלב לא סדירות. האם זה יכול להיגרם כתוצאה מ svt שיש לה? ואיך אפשר לטפל בבעיה הזו? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לואי, SVT זה שם כללי להפרעת מקצב שאינה מסוכנת באופן כללי, שמקורה מהפרוזדורים. יש צורות שונות של הפרעת קצב מהסוג הזה.לגבי דופק לא סדיר גם זה יכול לנבוע מסיבות שונות זה יכולה להיות פשוט פעימה נוספת שגורמת לדופק הלא סדיר וזה יכול להיות גם סוג של הפרעת קצב. כמובן בלי להכיר את הרקע של אמא, לראות את תרשים הא.ק.ג, הולטר ואקו לב לא ניתן לומר מה הבעיה אצל אמא. גם הטיפול בבעיה משתנה כתלות בסוג הבעיה. הטיפול גם תלוי בכמה הדבר מפריע. אני ממליצה לפנות לרופא שמתמחה בהפרעות קצב שיחליט על הטיפול המיטבי עבור אמא. מאחלת לאמא שתרגיש טוב

16/08/2020 | 14:00 | מאת: הדר

שלום, אני בת 30, נמצאת במעקב הריון בסיכון עקב מסתם מיטרלי דו צניפי והתבקשתי לבצע הולטר (21 שעות). להלן התוצאות בקובץ המצורף, אשמח לדעת מה זה אומר? (יש לי תור לרופא רק בעוד חודש) הבדיקה בוצעה בשבוע 16 להריון. תודה רבה על המענה! הדר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדר, בקשתי לקבל את הקובץ שצירפת כך שאוכל להתייחס.

04/08/2020 | 14:00 | מאת: עדי

שלום, מיום חמישי שעבר עם כאב בחזה ובצלעות משמאל עם רגישות קשה במישוש, במיון נעשה א.ק.ג ואשמח להסתכלותך. ברקע תסמונת EDS ואיוושה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי, לכאבים בחזה יש סיבות שונות, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן על מנת לדעת את הסיבה אצלך צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לבדוק אותך, לאפיין יותר את התלונה. בעקרון כאבים שקשורים עם בעיות לב יהיו יותר קשורים למאמץ ולא יהיו מאוד ממושכים. כאבים שמאוד קשורים במגע הם יותר כאבים שקשורים בשרירים ובעצמות. בכל מקרה הייתי מציעה לפנות לרופא משפחה ולהשלים בנוסף לא.ק.ג שעשית גם בדיקות דם ואקו לב. תרגישי טוב

25/07/2020 | 11:59 | מאת: אילן

האם מותר למושתל דיפיברילטור שיש לו הפרעות קצב, לצפות במשקפי מציאות מדומה (VR)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילן, עם משקפי מציאות מדומה עצמם לא ידוע קשר לדפברילטור. יחד עם זאת בשלטים יש לרב מגנטים קטנים. מומלץ לכן לשמור על מרחק בין המגנט למכשיר של 15 ס"מ. בהצלחה

24/07/2020 | 12:47 | מאת: אפי

שלום , בת 40 עברתי אבלציה בעקבות svt ב2015 הפרעות הקצב הופסקו אך יש לי כאב באזור הצריבה חולשה וקושי לנשום, עשו לי צילום חזה ובדיקת טרופונין ולחץ דם והכל תקין, האם הגיוני להרגיש כאב כמו צריבה במקום? מה ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפי, מתנצלת על העיכוב בתשובה. קשה לי לחשוב שהכאבים בחזה קשורים לצריבה שעברת לפני 5 שנים. לכאבים בחזה יש סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן בלי להכיר אותך, גיל, מחלות נוספות, רקע רפואי ובלי לאפיין יותר את התלונה ולבדוק אותך קשה לומר מה הסיבה אצלך. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך, יאפיין את התלונה, יבדוק אותך ואז יחליט אילו בדיקות נוספות יש לבצע. אני חושבת שחשוב לעשות בדיקות דם לרמת המוגלובין, מלחים, תפקודי בלוטת התריס, א.ק.ג. לאור הרקע שתארת היתי עושה גם בדיקת הולטר על מנת לקשר בין הכאבים בחזה לממצאים בבדיקה ובדיקת אקו לב. תרגישי טוב

21/07/2020 | 11:11 | מאת: סופי

שלום לשחר, אני עומדת לפני ניתוח השתלת נקז בעין הניתוח יתבצע בבית חולים פרטי, בתרשים של א.ק.ג גילו שיש לי סימנים של איסכמתים, ,ואני קצת דואגת אם יש בבית חולים פרטי את כול מה שצריך אם חלילה מתעוררת בעיה ? תודה רבה מאוד לתשובה סופי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שחר, מתנצלת על העיכוב בתשובה. אם אני מבינה את השאלה שלך נכון הרי בא.ק.ג שעשו לך באופן שגרתי לפני ניתוח. מכשיר הא.ק.ג רשם את ההערה שאותה ציינת. אם זה אכן כך אז פיענוח הא.ק.ג לא נעשה על ידי מכשיר הא.ק.ג אלא על ידי רופא שמכיר אותך, את הרקע שלך , גיל, מחלות נוספות ועוד. לפעמים יש שינויים בא.ק.ג שאין להם כל משמעות והם עדיין בגדר התקין ולפעמים כמובן שינויים בא.ק.ג עלולים להחשיד לבעיה לבבית. זה תפקידו של הרופא להבדיל בין המצבים. כמובן בלי לראות את הא.ק.ג ולהכיר את כל הרקע שלך לא ניתן להתיחס בצורה מהימנה. לגבי עניין בית חולים פרטי אז גם בית חולים פרטים אמור להיות ערוך לתת מענה בכל בעיה רפואית אחרת שמתעוררת. בהצלחה ותרגישי טוב

שלום רב, אבקש לפענח לי באופן חלקי דופלק עורקי צוואר, רשום שבעורק הפנימי משמאל נראה פלאק מסוייד במוצא העורק המצר את חלל העורק ב 10-20%,מה זה אומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי לציין, גיל 63 נקבה

שלום חני, הצרות בעורק של 10-20% היא אינה משמעותית מבחינת זרימת הדם דרך אותו עורק. יחד עם זאת על מנת שזה לא יתקדם להצרות משמעותית יש חשיבות עליונה לאיזון קפדני של גורמי הסיכון כולל שמירה מיטבית על פרופיל השומנים, איזון לחץ דם, לא לעשן, איזון ערכי סוכר, שמירה על משקל ואורח חיים בריא כולל תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה. תרגישי טוב

24/06/2020 | 19:22 | מאת: מיקה

שלום.. בת 30.. ביצעתי MRI מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה ויצא שם ממצא חדש "מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן בצד ימין פרונטלי" ואז בסיכום שוב כתוב את זה ואז "מיקרואנגיופתיים?" "המוקדים לא נראו בבדיקות קודמות". הייתי אצל נוירולוג והוא אמר שזה לא שכיח בגיל שלי… הפנה בין היתר לאקו לב, הולטר לב וקרישה. בדיקות הקרישה תקינות. אני מתביישת לעשות את שתי הבדיקות האחרות בגלל שצריך להוריד חזיה ולהשאר בלי כלום… וגם אצטרך ללכת עם ההולטר לעבודה.. לא נעים לי.. אני מרגישה טוב חוץ מכאבי ראש… והמוקדים שמצאו מצאו במקרה… האם זה בסדר שאוותר על הבדיקות הרי הקרישה בסדר? רוב הסיכויים שאין לי בעיה לבבית.. אני לא יודעת איך להתגבר על המבוכה… האם יהיה אפשר בכל זאת להגיע עם חולצה רחבה/ חלוק רופף לאקו? האם אני לוקחת סיכון אם לא אעשה את הבדיקות? אני כל כך מתביישת.. גם מטכנאית אישה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיקה, קשה לענות על המשמעות של הממצאים שנמצאו בלי לראות את הבדיקה ואת היקף הממצאים. בכל מקרה אני חושבת שחשוב מאוד מבחינתך להקפיד על גורמי סיכון שעלולים לגרום בעתיד למחלות של כלי דם כמו יתר לחץ דם, סוכרת, פרופיל שומנים שמירה על משקל נכון וכמובן לא לעשן. לגבי בדיקת האקו מדובר באולטרסאונד של הלב. אכן צריך להוריד את החולצה ואת החזייה אך את מכוסה בזמן הזה עם סדין בחלק העליון. מי שמבצעת את הבדיקה היא טכנאית. כל הטכנאיות אצלינו בבית חולים רמב"ם הן נשים וגם אם תעשי במקום אחר אין לי ספק שיכבדו את הבקשה שלך שזו תהיה אישה. לגבי ההולטר זה מכשיר עם חוטים שרושם את הפעילות החשמלית של הלב במשך 24 שעות. אם את לובשת חולצה סגורה לא רואים את החוטים כלל. בנוסף ניתן להתחבר ביום חמישי אחר הצהריים ולהיות עם המכשיר עד יום שישי במידה ואת לא עובדת ביום שישי או ביום אחר שאת לא עובדת אם זו העדפתך. חשוב בזמן ההולטר להתנהג כרגיל כך שישקף יום פחות או יותר שגרתי. תרגישי טוב

28/06/2020 | 18:24 | מאת: מיקה

תודה רבה על התשובה! אני לא מעשנת.. אין לי סכרת... סבלתי בעבר מלחץ דם גבוה אבל בשנה האחרונה יציב (לא לוקחת תרופות). אני בעודף משקל אבל אני בבירור לקושינג שגרם לזה (עליתי 25 קג בשנה האחרונה) והקורטיזול בבדיקות דם יצא גבוה... האם זה יכול להסביר את הממצאים בעצם? אם ארד חזרה במשקל הממצאים ייעלמו? אז מה הקשר לבדיקות קרדיאליות בעצם?? אני לפני ניתוח כלשהו (שלא קשור לנכתב מעלה) בהרדמה מלאה- האם חשוב לעשות את הבדיקות הקרדיאליות לפני הניתוח? או שזה בסדר לעשות אותם אחרי? בטרום ניתוח לא מודעים לממצאים ולא ביקשו בדיקות קרדיאליות... השאלה אם זה סיכון בשבילי בהרדמה הכללית ועליי לספר על זה...

18/06/2020 | 08:55 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 49 ידועה עם סטטוס אינברסוס קרטגנר מזה כמה חודשים במאמץ או בהקמת משקל כבד אני נורא מתעייפת מתנשמת ומשתעלת שיעול יבש שיכול לעבור אחריי מחצית השעה עד למנוחה מוחלטת נשלחתי לסיטי ריאות שיצא תקין למעט שקיעת סידן בכבד נשלחתי לבירור מעמיק בנוסף נשלחתי לאקו רגיל שהיה תקין ואקו במאמץ שהיה לי ממש קשה לא הפסקתי להשתעל אשמח אם תעזרו לי בהסבר התוצאות: Mild mitral regurgitation No evidence of inducible ischemia on submaximal stresd תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אתי, אקו לב במאמץ זו בדיקת אולטרסאונד של הלב במנוחה ובמאמץ. המטרה לראות אם ישנם אזורים בלב התכווצים פחות טוב במאמץ מה שיחשיד לבעיות בעורקים הכליליים המספקים את הדם ללב. את לא שלחת את תוצאות כל הבדיקה אלא סיכום מאוד מקוצר. על פי המשפט ששלחת לא נצפו אצלך אזורים שהתכווצו פחות טוב במאמץ כלומר כרגע לפי הבדיקה אין חשד גבוה לבעיה בעורקים שמספקים את הדם ללב. אני ממליצה שתפני לרופא ראות שיעריך את התלונות שלך כולל צורך בביצוע תפקודי נשימה. תרגישי טוב

28/06/2020 | 12:34 | מאת: אתי

תודה על התייחסותך מצרפת קובץ אולי זה מה שהייתי צריכה לשלוח לך תודה מראש

לפני כחצי שנה עברתי אירוע לבבי, השתלת 2 תומכנים מאז מטופלת בברלינטה+אספירין-קרטייה+אזקור+סטטור. מסתבר שבמים לצריכה ביתית חסרים מינרלים(מים מותפלים) האם אפשר לשלב תוסף מגנזיום לתרופות הנ"ל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת, במידה והתפקוד הכלייתי שלך תקין, הרי ניתן ליטול מגנזיום כך שאם יש עודף של מגנזיום הוא יופרש בשתן. התרופות שאת נוטלת לא מפריעות לנטילת תוסף מגנזיום. יחד עם זאת חשוב לדעת שאם ריכוז המגנזיום שלך תקין בבדיקת דם ואם את צורכת מגנזיום בדיאטה הרי לא ידוע בספרות הרפואית באופן חד משמעי שנטילה נוספת של מגנזיום עשויה למנוע ארוע בלב, בקרב נשים. תרגישי טוב

27/04/2020 | 00:52 | מאת: ליאל

כואב אחרי זה ולוקח כמה דק עד שנרגע. מה זה אומר? אני בת 31 ובריאה בדרך כלל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאל, לדקירות בצד שמאל יש סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן כדי לדעת את הסיבה במקרה שלך צריך להכיר יותר את הרקע שלך. לאפיין יותר את התלונה ואת סוג הכאב ולבדוק אותך. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיבדוק אותך, לבצע בדיקות דם וא.ק.ג ואז הרופא משפחה יחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

בריאה בדרך כלל, בת 45 במהלך השבועיים האחרונים כשאני שוכבת במיטה על צד שמאל בזמן מנוחה מרגישה לאחר מספר דקות דקירות בחזה שמאל שעוברות תוך מספר שניות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, לדקירות בצד שמאל יש סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן כדי לדעת את הסיבה במקרה שלך צריך להכיר יותר את הרקע שלך. לאפיין יותר את התלונה, לבדוק אותך. היות ואת מתארת משהוא יחסית קצר אז כנראה שלא מדובר בבעיה קשה שקשורה ללב. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שיבדוק אותך, לבצע בדיקות דם וא.ק.ג ואז הרופא משפחה יחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

27/03/2020 | 00:03 | מאת: אוריה

שלום רב, אימי בת 60 עשתה בדיקת אקו לב , הבדיקה בסה"כ יצאה תקינה חוץ מהממצא הנ"ל: תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: "יחס גלי a>e בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקסציה של חדר שמאל" ברקע לפני כשנה עברה ניתוח בלוטת התריס, מאז מטופלת ביוטירקס. לאחרונה מתלוננת על קוצר נשימה ובצקת ברגל שמאל לכל אורך הרגל. השאלה האם יש קשר בין קוצר הנשימה והבצקת ברגל, לבין הממצא באקו לב? ולגבי האבחנה באקו לב,מזה אומר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוריה, הלב הוא שריר שתפקידו להתכווץ ולהרפות (להשתחרר) וכך להזרים דם לכל האיברים. צירפת רק משפט אחד מבדיקת האקו. בעקרון משמעות המשפט הזה שללב של אמא יש הפרעה קלה בלהשתחרר ולהתמלא בדף. לפי המשפט הבודד שצירפת ההפרעה בלהשתחרר היא כנראה קלה. כמובן על מנת לומר אם זה יכול להסביר קוצר נשימה צריך להכיר יותר את הרקע של אמא, לאפיין יותר את התלונה לבדוק איתה, לראות את שאר בדיקות הדם שלה, א.ק.ג ואת כל תוצאת האקו. לגבי נפיחות ברגל שמאל אותו דבר. אפשר רק לומר שכשהבעיה בלב גורמת לנפיחות הנפיחות תהיה בשתי הרגליים ולא רק בשמאל. מאחלת לאמא שתרגיש טוב.

שלום ד"ר, מדי פעם יש לי פתאום ללא שום סיבה כמה שניות שבהם אני מרגישה דפיקות לב ממש חזקות ומהירות. אני מרגישה כאילו זה התקף לב. ברגע שזה קורה אני ממש מרגישה את דפיקות הלב שלי בתוך הגרון למעלה. מה זה יכול להיות ? מעולם לא היתה לי בעיה כלשהי או אבחנה כלשהי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, כמובן שלא ניתן לאבחן את הבעיה אצלך בלי לדעת את גילך, מחלות רקע, מחלות במשפחה, בלי לאפיין יותר את התלונה ובלי לבדוק אותך. בעקרון נשמע שמדובר במצב שקצב הלב עולה לזמן קצר, לרב מדובר בהפרעת קצב שאינה מסוכנת אך שבאה עם דופק גבוה לזמן יחסית קצר. המפתח לאבחנה זה לתעד את ההפרעה ברישום א.ק.ג ואת זה ניתן לעשות על ידי התחברות למכשיר שנקרא הולטר, איתו אפשר ללכת בין יום למספר ימים. כשאת מרגישה את התלונה צריך ללחוץ על כפתור ירוק ואז אפשר לראות ברישום ההולטר אם מדובר בהפרעת קצב באיזה סוג ואז לפי הממצאים להחליט על הברור והטיפול המתאימים. תרגישי טוב

21/03/2020 | 08:01 | מאת: רוית

שלום. צריכה עוד כשעתיים לנתק הולטר לב מהגוף לאחר 48 שעות. צריך ללחוץ על משהו במכשיר? שלא יימחק משהו בטעות ..

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2020 | 09:55 | מאת: סמדר

מניסיוני, אני לא רופאה, לשחרר רק את האלקטרודות.

שלום רוית, סליחה על העיכוב בתגובה. בכל מקרה לא צריך ללחוץ על שום דבר, רק לנתק. כל המידע נרשם על כרטיס זיכרון. אין לך מה לדאוג גם אם תלחצי על משהוא לא תמחקי את הנתונים שנרשמו מקסימום תוכלי להפסיק את ההקלטה. תרגישי טוב

19/03/2020 | 12:26 | מאת: עלמה

שלום ד"ר בליך כיוון שמומלץ לא לצאת מהבית אלא אם חייבים, מבקשת את עצתך בעניין תוצאות ההולטר לב. האם הן תקינות? האם עלי לראות קרדיולוג בהקדם או שיכולה להמתין לדעתך. אני בת 60, עודף משקל רב, לא מעשנת ועם לא מעט מחלות רקע. לחץ דם ריאתי 35. הרבה תודה. Normal Beat Total : 97309 APB'S : 49 ATRIAL TACHYCARDIA : 34 longest 15 beats at +06:33 fastest 146 bpm at 22:25 Aberrant Total : 89 avg 3 /hr 0.1 % of total VPB'S : 55 avg 2 /hr 0.1 % of total Couplets : 2 Triplets : 0 V-RUN : 0 VTs : 0 Bradycardia : 0 Dropped Beats : 0 Pauses : 0 Maximum Heart Rate : 108 bpm at 10:58 (1 min Avg) Minimum Heart Rate : 55 bpm at +04:28 (1 min Avg) QRS Total : 100097 Paced Beats : 0

לקריאה נוספת והעמקה
19/03/2020 | 13:09 | מאת: עלמה

מוסיפה מעט אודות מחלות רקע יתר לחץ דם טרום סכרת תת פעילות בלוטת התריס כבד שומני סרטן שחלות ב2017 - כריתה ללא כימו אסתמה לחץ דם ריאתי - 35 פיברומיאלגיה בקעים - סרעפתי וטבורי וזהו.. :)

19/03/2020 | 14:06 | מאת: עלמה

מתנצלת על ריבוי התגובות. שכחתי להוסיף את הסיכום הזה. למקרה שהקובץ לא עולה, הנה קישור. הרבה תודה ד"ר בליך. http://www.sup.co.il/43413849

שלום עלמה, הולטר זה מכשיר שרושם את קצב הלב במשך 24 שעות, במטרה לקשר בין תלונות לממצאים ברישום הא.ק.ג או לאתר הפרעות קצב שקטות. כמובן שקשה להתייחס לתוצאת ההולטר ששלחת בלי לדעת מה היתה התלונה בגללה הומלץ לך לעבור את הבדיקה ועוד יותר חשוב אם הרגשת את אותה תלונה בזמן שהיית מחוברת למכשיר ההולטר. אם לא הרגשת את התלונה הרי ההולטר אינו אבחנתי ויש לחזור על הבדיקה או להשתמש במכשיר עם יכולת ניטור יותר ממושכת. בכל מקרה הממצאים בהולטר מתארים פעימות מוקדמות שזה ממצא פיזיולוגי שיש לרב האנשים וגם כמה פעימות מוקדמות שהופיעו ביחד. כשיש מצב שכמה פעימות מוקדמות מהפרוזדור מופיעות ביחד כמו שתואר אצלך צריך לדעת אם זה מפריע לך . הסיבות לכך יכולות להיות רבות כולל עודף משקל שציינת ויתר לחץ דם. כמובן עלמה שחשוב מאוד לאזן את לחץ הדם ולשמור על משקל תקין. יש היום מגוון מסגרות שניתן להעזר בהם. עודף משקל עלול להיות גורם סיכון לבעיות רבות שקשורות בלב וחשוב מאוד לטפל בזה. תרגישי טוב

06/04/2020 | 03:42 | מאת: עלמה

תודה רבה ד"ר בליך. תבורכי על פועלייך.

שלום רב. בת 31, ללא לידות. מזה שנים רבות אני חוה מידי פעם כאבים/דקירות בצד השמאלי של החזה בלבד. פעם זה מלווה בקושי נשימה מועט, פעם דוקר, פעם מפמפם, לעיתים כאב אטום. לרוב זה תקופתי, כואב מספר שעות מתוך מספר שבועןת/חודשים ונעלם. בדיקות אקג ואולטרסאןנד היו תקינות. בחודש האחרון הכאבים חזרו, דקירות בעיקר, יחד עם התנפחות שד שמאל בתקופת הביוץ וכאב ספציפי בשד שמאל (משהו שעד היום לא קרה לי). לפני יומיים הצטרפו נימולים בכף יד השמאלית. הכאבים ממשיכים כל יום כל היום. בבדיקות דם נמצא המוגלובין 11.7 אך שאר הבדיקות הנלוות לבירור הסיבתיות לאנמיה נמצאו תקינות. רופאת המשפחה אמרה שהמוגלובין נמוך יכול לקרות מעצמו ולהתיישר לבד, ובהיעדר בדיקות דם בעייתיות אחרות אין סיבה לדאגה. בנוגע לשד נעשה אולטרסאןנד. מחכים לתוצאות. לדבריה לא מדובר בתסמינים של בעיות לב. למרות שנבהלתי מקריאה של מחקר בו נמצא מתאם בין בעיות לב אצל נשים לבין המוגלובין נמוך. אני חרדה. אם בדיקות האולטרסאונד יהיו תקינות אמרה לשחרר ואולי סתם מדובר בשדיים רגישים או שינויים הורמונאליים אבל ממש אין צורך בבדיקת תפקודי הלב. האם יש לי סיבה לדאגה מבחינה קרדיולוגית נוכח התלונות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרסלה, לכאבים בחזה יש סיבות שונות, חלקן קשורות וחלקן כמובן לא קשורות ללב. כמובן על מנת לדעת את הסיבה אצלייך, צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין את התלונה ולבדוק אותך. סך הכל התאור של הכאבים שתארת פחות מתאים לחשוב שקשור בבעיה לבבית. אם את מתארת נפיחות בשד וכאב בשד אז בהחלט יכול להיות שזה מה שמסביר את הכאבים. לגבי ההמוגלובין זו ירידה קלה בכמות הדם וחשוב לברר את זה. צריך לקחת רמות ברזל, חומצה פולית, ויטמין B12 ולוודא שאין חסרים מתאימים. אם יש חסרים חשוב לקחת תוספים מתאימים ולברר את הסיבה לחוסרים. תרגישי טוב

01/03/2020 | 11:32 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, יש לי פחד מאירוע לבבי. אני נמצאת בתקופה מתוחה ועצבנית, כן יש לי כאבים בחזה מדי פעם, פעימות מוקדמות, כאבים בסנטר וכל מיני דקירות לא מוסברות. כאבים בחזה זה קורה לי מדי פעם כבר הרבה שנים .נבדקתי כמה פעמים, גם בהריונות. האבחנה הייתה שאין מום לבבי, יש לי פעימות מוקדמות ואי ספיקה מיטרלית קלה. בהריון היה גם סינוס טכיקרדיה. אני כרגע בת 37, בריאה, מחזור סדיר, משקל תקין, לא שותה או מעשנת, אבל כן לחוצה וחרדתית. אני רוצה לדעת אחת ולתמיד האם אכן אישה בריאה בגיל הפוריות , שאין לה בעיה בלב (למעט מה שכתבתי לעיל שהבנתי שזה תקין) אכן יכולה לקבל התקף לב? כבר לא נעים לי לפנות שוב לבדיקות, אני גם לא יודעת אם יש באמת צורך, והבדיקות האלה גורמות לי גם ללחצים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמה, ממה שאנחנו יודעים היום ברפואה, ארועי לב אצל נשים מופיעים בדרך כלל כעשר שנים אחרי הגברים ולרב אחרי הפסקת הוסת. אנחנו מכירים את גורמי הסיכון שמעלים את הסיכון לארוע לב הן בקרב גברים והן בקרב נשים ואם אנחנו רוצים למנוע ארוע לב חשוב מאוד לטפל בגורמי הסיכון הללו. גורמי הסיכון הם יתר לחץ דם, יתר שומנים בדם, סוכרת, עישון, סיפור משפחתי של ארוע לב בגיל צעיר. בנוסף עודף משקל. אם רוצים למנוע ארוע לב חשוב להקפיד על תזונה בריאה ופעילות גופנית קבועה ומתונה לפי היכולת. תרגישי טוב

20/02/2020 | 09:38 | מאת: יעלי

שלום ד"ר, אני בתקופה לחוצה בחיים. בחודש האחרון יש ימים בהם יש לי מדי פעם דקירות באזור החזה. דקירות שבאות והולכות, לא משהו קבוע. הייתה פעם אחת שכאבה לי גם יד שמאל, היו כמה פעמים שכאב לי הסנטר (אציין כי שמתי לב שאני חורקת שיניים בתקופה האחרונה אז אולי זה קשור). הייתה פעם אחת שהיה התקף של כמה שניות של דקירות חזקות באזור הבטן העליונה והסנטר יחד וזה הפסיק לאחר כמה שניות. האם כל הנ"ל יכולים להעיד,שעברתי או עוברת אירוע לבבי? בת 37, 4 לידות, לפני שנתיים אקו לב תקין עם אי ספיקה מיטרלית קלה (הרופאה אמרה שזה תקין). אשמח לדעת אחת ולתמיד האם הדקירות והכאבים הקצרים האלה מעידים על התקף לב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעלי, לדקירות בחזה יש סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן על מנת לדעת את הסיבה אצלך יש צורך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין יותר את התלונה, לבדוק אותך ואז להחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה, שמכיר אותך ויבדוק אותך לבצע בדיקות דם וא.ק.ג ואז הרופא משפחה יחליט בהתאם לממצאים אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

02/02/2020 | 10:49 | מאת: אני

שלום , אני בת 24 ברקע : לאחרונה מספר התעלפויות, סחרחורות , תחושות ערפול וחולשה נשלחתי לבדיקה ואלו הממצאים, : קצב מינימלי 46 קצב מקסימלי 137 ממוצע 64 Vpc's בודד משך הבדיקה 20 שעות אשמח לדעת מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הולטר דופק זו בדיקה שרושמת את קצב הלב במהלך יממה. מטרת הבדיקה היא לקשר בין התלונות לממצאים בהולטר. חשוב לדעת אם במהלך הבדיקה הרגשת את התלונות של הסחרחורת ותחושת ערפול שבגללה בוצעה הבדיקה. אם לא אז הבדיקה אינה אבחנתית וצריך לחזור על הבדיקה ליותר ימים או להתחבר למכשירים אחרים המנטרים את קצב הלב תקופה יותר ממושכת. בתוצאת בדיקה שתארת לא נרשמו הפרעות בקצב של הלב. תרגישי טוב

19/01/2020 | 06:46 | מאת: דפ

בת 55. סובלת כבר 5 חודשים מהזעות ביום ובלילה, בשונה מגלי חום של גיל המעבר שהסתיימו. מתעוררת 4-5 פעמים בלילה. אורך הגל כ- 2 דקות ואז מתכסה חזרה. גם בקיץ עם כיסוי דק.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפ, להזעות לילה סיבות שונות, הרב אינן קשורות ללב. כמובן על מנת לדעת את הסיבה אצלך יש צורך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין את התלונה שלך ולבדוק אותך. בכל מקרה ארועי הזעה שקשורים יותר ללב יהיו יותר כהזעה קרה ומלווים בתלונות נוספות דפיקות לב כאבים בחזה וכו. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה שמכיר אותך יאפיין את התלונה , יבדוק אתך ויחליט לגבי בדיקות דם ובדיקות נוספות שיש לבצע. תרגישי טוב

04/01/2020 | 22:43 | מאת: אירנה

שלום אני בחורה צעירה בת 31 ,שנתיים אחרי לידה. לאחורה לפני הווסת אני חובה הרגשה לא נעימה באזור החזה(מאין כאב כאילו נתנו אגרוף, או לחץ או זרמים) שמתלבה עם כמו קוצר השימה כזה אחרי שאני מרגישה כי הלב ״עשה דפיקה לא נכונה״ בנוסף מצטרפת לזה צרבת( לא תמיד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אירנה, אנחנו מכירים קשר מסוים בין השפעות הורמונליות לממצאים שונים בלב למשל פעימות מוקדמות. המפתח לאבחן את מה שמפריע לך זה לרשום את קצב הלב בזמן התחושה הזו. את זה ניתן לעשות בבדיקה שנקראת הולטר דופק שרושמת את קצב הלב באופן קבוע. תנסי להרכיב את המכשיר ביום שאת חושבת שיש סיכוי שהתחושה תופיע וללחוץ על הכפתור הירוק במכשיר בזמן התלונה. בנוסף חשוב לבצע בדיקות דם כלליות ולפנות לרופא משפחה שמכיר את הרקע שלך, יבדוק אותך ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

שלום לך בת 33 סובלת מדפיקות לב לא מהירות אבל חזקות מאוד שומעת אותם רוב הזמן וזה מפריע לי בחיים בוצע אקו לב ואיני התשובה האם היא תקינה? LEFT VENTRICLE Ao:2.9 La diameter:3.3 IVs:0.9 LVd:4.3 PW:0.8 LVs:2.85 EF:57% E/A ratio:1 MR-MILD AORTIC VALVE AV pg 5mm/hg TRICUSPIDE VALVE TRpg 18 mm/hg TAPsi 1.8 Estimated Spap:23 לסיכום: Normal GLOBAL SYSTOLIC LV CONTRACTILITY NORMAL SIZE OF CARDIAC CHAMBERS MILD MITRAL REGURGITATION NORMAL DIASTOLIC FILLING NORMAL ESTIMATED PULMONARY ARTERY PRESSURE NO PERICARDIAL EFFUSION

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יפית, כשיש הרגשה של דופק חזק, אז המפתח לאבחנה של הבעיה זה לרשום את קצב הלב בזמן התלונה הזו. את זה ניתן לעשות על ידי ביצוע בדיקה שנקראית הולטר דופק. מכשיר שאיתו הולכים 24 שעות והוא רושם את הפעילות החשמלית של הלב. כשאת מרגישה את הדופק החזק לוחצת על הכפתור הירוק במכשיר וכך ניתן לדעת מה יש בזמן הזה בקצב הלב. בנוסף חשוב לבצע בדיקות דם. לפעמים ירידה בכמות הדם, הפרעה במלחים או הפרעות בבלוטת התריס יכולים לתת תחושה של דופק חזק. אקו לב זו בדיקה שמדגימה את תפקוד הלב והמסתמים. לפי התוצאות ששלחת נראה שתפקוד הלב והמסתמים הוא בגדר התקין. תרגישי טוב

11/12/2019 | 21:14 | מאת: אמי

שלום ד"ר, מזה מספר חודשים מרגישה כאבים בצד שמאל לעיתים עם הקרנה ליד, כתפיים תפוסות,סחרחורות וקוצר נשימה, עייפות וחולשה כללית כל התופעות באות והולכות מזה מספר חודשים . בדיקות דם תקינות, אקו לב תקין,אקג תקין בדיקת טרופונין תקין. ספורט הפסקתי לעשות מהפחד שיקרה לי משהו. רופאת המשפחה שוללת מקור לבבי ומכוונת ללחץ נפשי, שלתחושתי לא קיים. האם את ממליצה על בדיקות נוספות? או ביקור אצל קרדיולוג? תודה מראש, אמי

לקריאה נוספת והעמקה
11/12/2019 | 21:16 | מאת: אמי

לא ציינתי בת 38 בריאה בדרכ, ללא היסטוריה משפחתית. תודה

שלום אמי, לכאבים בחזה, יש סיבות רבות, חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן על מנת לדעת את הסיבה אצלך צריך להכיר את הרקע שלך, לאפיין יותר את התלונה, לבדוק אותך. לראות את תוצאות בדיקות הדם שעשית ואת תוצאות הבדיקות ללב. אני יכולה להמליץ בנוסף להתחבר למכשיר שנקרא הולטר ל 24 שעות. המטרה לרשום את קצב הלב שלך בזמן שאת מרגישה את התלונה, אז את לוחצת על כפתור במכשיר וכך אפשר לראות אם יש דבר בתרשים הא.ק.ג שיכולים להסביר את התלונה שלך. תרגישי טוב

08/12/2019 | 20:31 | מאת: אנונימית

אני בת 19 ולפני יותר משנתיים התחלתי להרגיש תחושת סחרחורת ואפילו על סף עילפון לפעמים. גיליתי שיש לי לחץ דם נמוך של 100-80 על 70-60 ודופק בין 80-90. האם מספיק לשנות אורח חיים לפי המלצת רופא משפחה או שצריך לגשת לבדיקה קרדיולוגית? רופאת המשפחה בדקה אותי עם סטטוסקופ ואמרה שהלב נשמע תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאנשים צעירים, בעיקר נשים צעירות ועוד נשים צעירות עם משקל גוף יחסית נמוך באופן טבעי יש לחץ דם בגבול התחתון של התקין שאלה לחצי דם שאת מתארת. בעקרון לחץ דם כזה לא אמור להסביר סחרחורת וכמעט עלפון, אלא אם במצבים מסוימים כמו עמידה ממושכת, מקום מאוד חם, ראית דם, מצב מתח או פחד פתאומי ועוד ואז הלחץ דם יורד עוד. ההחלטה אם צריך לברר את תחושת כמעט איבוד ההכרה, תלויה בנסיבות של הארועים שאת מתארת ואם אכן קשורים בירידה נוספת בלחץ דם, כמו גם ברקע רפואי שלך ורקע משפחתי והממצאים בבדיקה גופנית ובדיקות בסיסיות כולל בדיקות דם וא.ק.ג. תרגישי טוב

22/12/2019 | 12:05 | מאת: אנונימית

תודה שענית לי בדיקות הדם של תקינות, ולפעמים לעמוד הרבה זמן או מקום חם גורמים לי לסחרחורת. האם אק"ג הכרחי? כי רופאת המשפחה אמרה שלא

22/12/2019 | 12:06 | מאת: אנונימית

שכחתי לציין שגם במאמץ יש לי סחרחורת

01/12/2019 | 15:33 | מאת: ענת

לפני כ 3 שבועות, צנתור עורק ימין ופרישת 2 תומכנים, כתוצאה מהאירוע ירידה קלה בתפקוד חדר שמאלי 50%-45% אי ספיקה מטראלית קלה. שאלתי: האם זה מצב הפיך? האם תפוקת הלב יכולה לחזור למצב אופטימאלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת, בעקבות ארוע לב, אזור מסוים בלב לא מקבל אספקת דם מיטבית ולכן ניתן לראות ירידה בתפקוד באותו אזור. הירידה שאת מתארת היא קלה מאוד. כיווץ תקין של שרירי הלב הוא 55-60%. לאחר שעוברים צינתור כלילי וזרימת הדם משתפרת בהחלט ניתן לראות שיפור בתפקוד של שריר הלב. בנוסף במקרים רבים מקבלים לאחר הארוע כדורים שמטרתם גם לשפר את תפקוד של שריר הלב לאחר ארוע לב. חשוב מאוד למנוע ארוע לב עתידי אפשרי וזה לקחת תרופות מדללות דם ולטפל מיטבית בגורמי הסיכון שהם העדר עישון, טיפול מיטבי ביתר שומנים בדם, יתר לחץ דם וסוכרת. חשוב להמשיך מעקב קרדיולוגי. תרגישי טוב

24/11/2019 | 14:26 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, בת 36, בריאה, משקל תקין, לא מעשנת. 7 חודשים לאחר לידה 4. אקו לב מלפני שנתיים (אחרי לידה 3) תקין, עם אבחנה של אי ספיקה מיטרלית קלה. בשעות האחרונות אני מרגישה כאבים, מעין דקירות בחזה צד שמאל, וגם כאב ביד שמאל, במרפק ובכל הזרוע, כמו כאב שרירי. גם מעין כאב בגב העליון השמאלי. מפחדת שזה אירוע לבבי. האם אכן אלה סימנים לאירוע לב אצל אישה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמה, לכאבים בחזה סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת לאבחן את הסיבה לכאבים אצלך כמובן צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין יותר את התלונה ולבדוק אותך. כאבים שקשורים עם הלב בדרך כלל יהיו קשורים יותר למאמץ ופחות למגע, אוכל או נשימה. בכל מקרה אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה שיאפיין את התלונה, יבדוק אותך ויחליט אם צריך לעשות א.ק.ג, בדיקות דם או בדיקות אחרות. תרגישי טוב

בת 58 בריאה בד"כ , פרופיל שומנים תקין. ספורט, תזונה בריאה, מעשנת 6-8 סיגריות ליום. לפני שבוע וחצי סימפטומים של אירוע לבבי, צינתור דחוף ושני תומכנים -חסימה מלאה של RCA שוחררתי חמושה בכדורים. LITROVA 80 כאשר : LDL-146/LDL 20.6/ chol. total-b-218/HDL-chol-b-45. האם מינון 80 מג litrova אינו גבוה מידי? כמו כן מקבלת קרטיה 100 ואמפרדוקס, האם ניתן לוותר על אמפרדוקס? לעיתים סחרחורת קלה, בעמידה או ישיבה, האם קשור לטיפול התרופתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת, ארוע לבבי זה ארוע יחסית פתאומי שלא תמיד יש לו סימנים מקדימים. על מנת למנוע ארוע חוזר חשוב מאוד איזון מיטבי של גורמי הסיכון. חשוב מאוד להפסיק לעשן, לשמור על לחץ דם שאינו גבוה ולשמור על פרופיל שומנים בערך מטרה. לפי מה שכתבת LDL שזה כולסטרול הרע היה אצלך 146 זה נחשב יתר שומנים בדם ומהווה גורם סיכון לארוע לבבי. יחד עם דיאטה מתאימה חשוב ליטול כדור להורדת השומנים כדוגמת LITORVA שאת מקבלת. בינתיים חשוב ליטול את המינון של ה 80 מ"ג. לחזור בעוד 3 חודשים על פרופיל השומנים ואז להחליט לגבי המינון המתאים בהתאם לתוצאת הבדיקות. בנוסף כדי שארוע לא יחזור חשוב ליטול שני תכשירים לדילול דם שהם אספירין ותכשיר נוסף שכנראה גם הומלץ לך בשחרור. לגבי הסחרחורת הקלה חשוב למדוד לחץ דם ודופק ולהראות לרופא המטפל בביקורת הבאה. לגבי אומפרדקס, הוא ניתן כנראה כהגנה על רירית הקיבה לאור הטיפול עם אספירין שעלול לגרום לפצעים בקיבה. חשוב גם על מנת למנוע ארוע חוזר לשמור על משקל תקין ובהדרגה לפי היכולת לנסות לחזור בעתיד לפעילות גופנית סדירה. תרגישי טוב

תודה על התשובה המפורטת

הי כבר יותר משנה שאני סובלת מלחץ דם גבוה בכול פעם שמדדתי היה גבוה 150 148 137 155 ועוד... ותמיד יחסו את זה בגלל משהו מסויים ולא טופל עקב דפיקות לב וקשיי נשימה הופנתי למיון בוצע בדיקות דם יצא שבבדיקת טרופונין ב 5 בדיקות עוקבות יצא סביב ה 30 א.ק.ג קצב סינוס pr מוארך מעט,t שלילי ב-lll,v1-2 ללא שינוי מתרשימי עבר d,-Dimer שלילי (260) קצת חוששת למרות ששוחררתי יש עדיין דפיקות לב במהלך היום ובלילה כמעט ולא ישנה בגלל אני יודעת שמישהוא לא בסדר ואני מרגישה איך ממשיכים מכאן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זיוה, אז כמו שאת מתארת לעצמך, בלי לדעת את גילך, רקע רפואי נוסף, לאפיין יותר את התלונה שלך, לבדוק אותך ולראות את הבדיקות עצמן, לא ניתן לכתוב את האבחנה לתלונות שלך. אם אני מבינה נכון שדפיקות הלב זו התלונה העיקרית והן נמשכות כמעט כל היום אז חשוב לרשום את קצב הלב בזמן התלונות שלך. את זה ניתן לעשות על ידי התחברות למכשיר שנקרא הולטר שרושם את קצב הלב שלך במשך 24-72 שעות. חשוב ללחוץ על הכפתור בהולטר בזמן שאת לא מרגישה טוב ולכתוב על דף נלווה את התלונה ואז אפשר לראות מה בדיוק זה שמפריע לך. בנוסף חשוב לראות בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס שהם בגדר התקין. הזכרת בדיקת טרופונין זה חלבון שמופרש מתאי לב, ערכים תקינים משתנים ממעבדה אחת לשניה, לא ציינת גם את סוג הטרופונין ואת היחידות אבל בדרך כלל כשיש בעיה לבבית הוא עולה לאלפים לפחות. מבחינת לחץ דם, איזון לחץ דם זה מאוד חשוב. לחץ דם הוא גורם סיכון לבעיות שונות. חשוב למדוד במנוחה בזמנים שונים ולהביא את הרישום לרופא משפחה. במידה ורב המדידות מעל 140/90 הרי צריך לשקול דיאטה דלת מלח וטיפול תרופתי. תרגישי טוב

https://www.doctors.co.il/forum-15/message-1115/ בשרשור הזה, הרופא הסביר שזה תלוי בגודל ומבנה החזה והחזיה. אם יש החזה שלי קטן ופוזל החוצה (אין לי קו של מחשוף), זה ידרוש ממני להוריד חזיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בת 19, בדיקת סטטוסקופ היא בדיקה שבה הרופא מאזין עם מכשיר מיוחד לקולות לב. יש נקודות מסוימות בהן יש צורך להאזין. ברב המקרים ניתן למקם את המכשיר מתחת לחזיה ובנקודות בחלק החזה העליון וכך להמנע מהורדת החזיה.אני משוכנעת שאם תשתפי את הרופא בבקשתך, יכבד את רצונך ויעשה כמיטב להאזין לך ללא הורדת החזייה כך שגם לא תפגע איכות הבדיקה. תרגישי טוב

תודה, מה לגבי בדיקות הדמיה של הלב?

02/10/2019 | 21:58 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב בת 62. בריאה בדרך כלל. לא שותה אלכוהול לא מעשנת, לא לוקחת כדורים, רזה. אחת לחצי שנה שנה עושה בדיקות דם רוטינה - תקינות. במשפחה אבי נפטר מהתקף לב, אמא עברה צינתור אח עבר צינתור, מחלת לב במשפחה ידועה. אציין כי עקב פלפיטציות שיש לי מידי פעם המורגשות לשניות מועטות בגרון וללא תופעות נוספות, עשיתי הולטר לב ל-24 שעות במהלך השנים מידי פעם. בשנת 2013 נצפתה הפרעת הולכה: סינוס: נהירות מינימאלית 50 לדקב. מהירות מקסימלית 152 לדקה מהירות ממוצעת 73 לדקה. נצפו קטעים במרווחי R-R עד 3.6 שניות. מתאים לדום הסינוס, לדוגנא שעה 21:51. בסיכום נרשם: נצפו אירועים של דום סינוס בשעות הערנות עם מהירות מינימאלית של 26 לדקה לדוגמא בשעה 21:51. מאז עשיתי עוד כפעמיים שלוש הולטר לב שהיו תקינים להבנתי. כעט, היום קיבלתי תשובה מהולטר לב שעשיתי שוב כמעקב אחר הממצא שהיה לי בשנת 2013 ועקב תחושת הפלפטציות שתוקף אותי מדי פעם בגרון למספר שניות כפי שציינתי לעיל. תשובת ההולטר הינה" סינוס מהירות מינימאלית 45 לדקה. מהירות מקסימלית 156 לדקה מהירות ממוצעת 70 לדקה. הפרעות קצב חדריות VPCS - לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו סה"כ 3 APCS בודדים במשך הבדיקה. נצפה זוג APCS לדוגמא שעה 0.02 הפרעות הולכה - לא נצפו. שינויים משמעותיים בקט ST - לא נצפו תלונות הנבדק= לא צויין. סיכום בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעי סינוס ברדיקרדיה במהירות מינימלית של 45 לדקה. מה התשובה אומרת ? מה זה אומר סינוס ברידיקרדיה? ומה אני צריכה לעשות? האם הבדיקה תקינה? לא ביצעתי בדיקת ארגומטריה מכיוון שלפני כמה שנים לא הצלחתי לבצע הבדיקה, וכעט לא ניסיתי. מה דעתך, גם לאור מה שכתבתי על מה שהיה בשנת 2013? אודה לתשובתך וסבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שירה, נתחיל מהסיפור המשפחתי- אם יש במשפחה סיפור של התקפי לב בגילאים יחסית צעירים הרי חשוב מאוד בשבילך לאזן מיטבית את כל גורמי הסיכון להתקף לב. כלומר לעקוב אחר לחץ הדם, ערכי סוכר. לשמור על פרופיל שומנים מיטבי, משקל מיטבי, לאכול תזונה מאוזנת ולעשות פעילות גופנית קבועה. לעניין השני- סינוס זה הקוצב הטבעי שלנו שקובע את קצב הלב שלנו. הוא יורד במצבים כמו שינה ועולה במצבים כמו מתח, חרדה, פעילות גופנית וכו. בנוסף יש גם תרופות שיכולת להשפיע על התפקוד שלו. סינוס ברדיקרדיה אומר שקצב של הסינוס של הקוצב הטבעי שלנו הוא פחות מ 60 פעימות לדקה. כמו שכבר אמרתי בשינה במקרים רבים הסינוס יכול לרדת ל 50 ואף 40 פעימות לדקה וזה לא בהכרח מעיד על בעיה. אם רוצים לבדוק את תפקוד הסינוס הקוצב הטבעי שלנו בהנחה שלא לוקחים תרופות שמשפיעות עליו ובדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס בגדר התקין אז אפשר לעשות מבחן מאמץ על מנת לראות כיצד קצב הלב עולה במאמץ. המאמץ נמשך כמה שאת יכולה לבצע. לא חייבים להגיע לדופק מטרה לצורך הערכת תפקוד הסינוס. הגעה לדופק מטרה נחוצה אם רוצים לשלול הצרות בעורקים שמספקים דם ללב. תרגישי טוב

24/09/2019 | 13:42 | מאת: אני עצמי

בקיץ לפני שנתיים אבחנו אצלי מעי רגיז. מאז אני מתאמצת בשירותים בחלק מהביקורים. ככל שהמאמץ שלי היה קשה יותר, ככה הרגשתי יותר מסוחררת, כבדה, חלשה. לפעמים אפילו הרגשתי רעד בידיים ושאני לא מצליחה ללכת בלי לגרור רגליים או שהן מרגישות רפויות, וככל שאני מתאמצת יותר אני מרגישה יותר קרובה לעלפון. לא עשיתי ספורט במשך שנתיים, כל בדיקות הדם שלי תקינות ואין לי מום לבבי. האם אני באמת עלולה לאבד את ההכרה בשירותים? זה יכול לקרות לי בגיל צעיר או גם בגיל מבוגר? היום אני בת 19

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאמץ מאוד חזק וממושך בזמן יציאה עלול לגרום לירידה בלחץ דם וכך להרגשה של סחרחורת ואם לא יחלוף וימשך אז גם לאיבוד הכרה. בדרך כלל הדבר לא קורה אצל אנשים שאין להם בעיה במבנה שריר הלב. בכל מקרה ברגע שמרגישים את הסחרחורת והחולשה בזמן המאמץ של היציאה בשרותים מומלץ להפסיק את המאמץ החזק והדברים אמורים להסתדר תוך מספר שניות. תרגישי טוב

06/10/2019 | 14:59 | מאת: אני עצמי

אבל לפעמים לוקח לי יותר זמן להתאושש. האם כבר קרו מקרים כאלה של איבוד הכרה או התעלפות?

בת 38, בריאה לחלוטין, ללא מחלות רקע וללא רקע רפואי משפחתי. בשבוע וחצי האחרונים עברתי לחץ בעבודה, ומאז יש לי כאב עמום בחזה מצד שמאל. גם במנוחה, ולמרות שמקור הלחץ חלף. האם יש מקום לדאגה? לבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, לכאבים בחזה יש סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת לאבחן את הבעיה אצלך כמובן צריך להכיר יותר את הרקע שלך, לאפיין יותר את הבעיה , לבדוק אותך ואז להחליט אם צריך לבצע בדיקות נוספות. בדרך כלל כאבים שקשורים בבעיה לבבית לא ימשכו שעות ועלולים להיות מוחמרים עם פעילות גופנית. כאבים שקשורים בראות יוחמרו עם נשימה. כאבים שקשורים במערכת העיכול יוחמרו או יוקלו עם תזונה וכאבים שקשורים בשרירים ועצמות יוחמרו עם המגע. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך , שיקבל פרטים על התלונה, יבדוק אותך ויחליט אם צריך לעשות בדיקות דם או בדיקות נוספות. תרגישי טוב

11/09/2019 | 11:07 | מאת: שני

שלום, לעיתים אני מרגישה שיש לי דופק מהיר. פניתי לרופאת משפחה. ששלחה אותי לאקג ולבדיקת אקו לב שהיו תקינים. יש לציין שיש לי אנמיה קלה. אני בת 45. האם יש צורך בבירור נוסף לפי דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
11/09/2019 | 11:08 | מאת: שני

המשך נשלחתי גם לבדיקת בלוטת התריס שהייתה תקינה

שלום שני, דופק מהיר יכול להיות קצב לב רגיל שרק עולה משני למצב כלשהוא. המצב הזה עלול להיות פעילות גופנית, התרגשות, הריון. גם משני למצבים כמו חסר דם , אנמיה שהזכרת, חום, דלקת וכו. אפשרות נוספת שהדופק המהיר הינו משני להפרעת קצב לב שלרב גם אינה מסוכנת. על מנת להבדיל בין המצבים צריך להכיר את הרקע שלך , לאפיין את התלונה. לראות בדיקות דם כולל תפקודי בלוטת התריס שהזכרת. המפתח הסופי של האבחנה זה לרשום את קצב הלב בזמן התלונות. את זה ניתן לעשות על ידי מכשיר שנקרא הולטר שאיתו הולכים בין 24-72 שעות, חשוב ללחוץ על הכפתור בזמן התלונות ואז אפשר לראות מה נרשם בזמן שאת מרגישה דפיקות לב. תרגישי טוב

28/08/2019 | 15:48 | מאת: גליה

טרופונין 0.1 האם תקין

שלום גליה, זה תלוי בסוג הטרופונין ובמעבדה הספציפית באותו מקום שבוצעה הבדיקה. למשל במעבדה ברמב"ם בודקים טרופונין מסוג I וביחידות של ננוגרם לליטר תקין זה עד 20. תרגישי טוב

08/09/2019 | 17:17 | מאת: גליה

תודה

שלום ד"ר בת 29 בריאה בימים האחרונים תחושה של דופק מהיר קורה כמה פעמים במהלך היום. יש לי בבית מכשיר אז בדקתי. בעמידה הדופק מגיע ל 115 . גם באכילה הוא מורגש. בישיבה נע בסביבות ה 90. בשכיבה נרגע. גם שקמתי משינה בבוקר הוא היה מהיר. אני עוברת תקופה לחוצה האם יש קשר בין הדברים.מפחדת שיש בעיה בלב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, קצב לב מעל 100 פעימות לדקה יכול להיות דופק רגיל שרק עולה. הוא עולה בתגובה למצב כלשהוא זה יכול להיות מאמץ, התרגשות, חסר דם, הפרעת מלחים ,הריון ומגוון גדול נוסף של מצבים. קצב לב מעל 100 יכול להיות גם סוג של הפרעת קצב אבל בדרך כלל זה יהיה בדפקים הרבה יותר גבוהים מ 100 ומ 115 שציינת. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך, את הרקע שלך, יבדוק אותך ויחליט אם צריך לעשות א.ק.ג, בדיקות דם ואם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

17/08/2019 | 15:32 | מאת: חנהלה רגב

אני נוטלת מדלל דם קסרלטו באופן קבוע. האם אני יכולה ליטול כתוסף תזונה ויטמין k?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חנהלה רגב, קסרלטו הינו מדלל דם מהדור החדש שעובד על ידי כך שמעכב פעילות פקטור קרישה מספר 10. לגבי ויטמין K הוא נחוץ ליצירת מספר פקטורי קרישה ביניהם 10. יחד עם זאת עדיין התרופה תעכב את פעילות הפקטור. כלומר נטילת ויטמין K אמורה כמעט ולא להשפיע. תרופה אחרת מדללת דם בשם קומדין מעכבת את ויטמין K וכך מעכבת פקטורי קרישה שתלויים בו ונטילת ויטמין K סותרת את פעילות קומדין. לעומת זאת קסרלטו מעכב פקטור 10 במנגנון אחר באופן ישיר ולכן כמו שכתבתי האנטרקציה עם ויטמין K כנראה מזערית. תרגישי טוב

שלום ד"ר בליך אני בת 60, עם יתר לחץ דם, כבדת משקל ועם כמה מחלות רגע - סוכרת מאוזנת תזונתית, תת פעילות בלוטת התריס, גם מאוזנת ועוד. אני חלשה ועייפה מאוד כבר תקופה, ובימים האחרונים הופיע קוצר נשימה בפעולה ובמנוחה. קוצר נשימה שבא והולך. הנה תוצאות האקג שנעשה לי אתמול. אודה להתייחסותך, ומבקשת לדעת מהן משיכת st והשטחת גל t, אם תוכלי לכתוב משהו על כך. סינוס 70, ציר תקין/שמאלי, מרווחים שמורים, השטחת גל T ב III, שהיפוך AVR וב V1, משיכות ST בV2-3. בפענוח קודם נכתב - אקג - NSR LAHB. האם אלו אותם ממצאים? שואלת אם עלי לקבוע תור בהקדם לקרדיולוג, או שאלו נתונים שגרתיים ולא מסוכנים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סמדר, לעייפות ולקוצר נשימה במקרה שלך יכולות להיות סיבות רבות. בלי להכיר יותר את הרקע בלי לאפיין יותר את הקוצר נשימה ולבדוק אותך קשה לומר את הסיבה אצלך. חשוב לעקוב ולראות שלחצי דם מאוזנים, ערכי סוכר מאוזנים וכך גם תפקודי בלוטת התריס. לגבי תרשים הא.ק.ג, צריך לראות את התרשים עצמו. לגבי משיכות ST ששאלת זה יכול להיות ממצא חסר חשיבות וזה יכול להצביע על תחילה של בעיה. אני ממליצה שתפני לרופא משפחה שמכיר אותך שיאפיין את התלונה שיבדוק אותך ויסתכל בא.ק.ג ויחלט אם יש צורך לבצע בדיקות דם או דברים נוספים. תרגישי טוב

תודה רבה ד"ר בליך. אכן לחץ הדם שלי לא תקין, אבל השאר סביר. לצערי רופא המשפחה לא ממש מכיר אותי, אני חדשה במכבי, והוזנחתי זמן רב בקופת חולים אחרת. קבעתי תור לקרדיולוג ומקווה לטוב. תודה רבה על תגובתך המפורטת. כלל לא מובן מאליו.

29/07/2019 | 19:31 | מאת: Sharona

שלום כבר כמה שבועות מופיעים לי לסירוגין כאבים בחזה המיקום משתנה כל הזמן מהמרכז לצדדים ולפעמים מלווה בכאבי גב או כאבים ברגל שמאל ( בין נימול לעיקצוצים) היום החל לי כאב בחזה למעלה ממש מתחת לעצם הבריח , הכאב הוא כמו כאב של מכה ( לא בטוחה לגבי נפילות קלה) ולמרות שלא קיבלתי מכה היום מה זה יכול להיות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרונה, לכאבים בחזה סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. כמובן על מנת להגיד את הסיבה במקרה שלך צריך לדעת את גילך, מחלות רקע שלך, לאפיין יותר את התלונה ולבדוק אותך. בעקרון כאבים נודדים כמו שאת מתארת וכאב שמקרין לרגל שמאל אינו אופייני ללב. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר את הרקע שלך. יבדוק אותך ויחליט אם יש צורך לעשות בדיקות נוספות. תרגישי טוב

יש לי כאבים בחזה למעלה מצד שמאל בכל מיני מצבים. מה עושים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנית, לכאבים בחזה סיבות שונות חלקן קשורות וחלקן לא קשורות ללב. על מנת לדעת מה הסיבה אצלך כמובן צריך לדעת את גילך, את הרקע ומחלות נוספות שיש לך, לאפיין את התלונה ולבדוק אותך. בעקרון כאבים שקשורים בשיעול פחות אופייני שהם קשורים בלב. אני ממליצה לפנות לרופא משפחה שמכיר אותך, יאפיין את התלונה ויבדוק אותך ויחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

שלום לכם ביצעתי בדיקת הולטר ניראה קצת מדאיג הייתי שמח לשמוע את דעתכם. מהירות מינימלית: 62 מהירות מקסימאילית: 123 מהירות ממוצעת: 76 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפה VPC בודד. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 5130 APC'S במשך הבדיקה. הפרעות הולכה: נ BRADYCARDIC SECOND DEGREE A-V BLOCKצפו קטעים עם מרווחי R TO R עד 2.0 שניות,יתכן שמדובר ב- BLOCKED APC'S. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית - 62 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 123 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 76 פעימות לדקה. תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי, לא ניתן להתייחס לממצאים של בדיקת הולטר בלי לדעת את גילך, מחלות רקע ומה הסיבה שבכלל בדיקת ההולטר בוצעה. בעקרון בתשובה שצרפת מתוארות פעימות מוקדמות מהפרוזדור, זה יכול להיות ממצא פיזיולוגי כלומר ממצא שיש להרבה אנשים ויכול גם ללוות מחלות שונות. בכל מקרה זה לא נחשב מסוכן. תרגיש טוב

22/07/2019 | 11:12 | מאת: שרי

שלום, אני בת 39, כשהייתי בת כשנה וחצי, עברתי ניתוח TGA, בהמשך הזמן עברתי מספר צינתורים ולפני כשבע שנים לערך הושתל לי קוצב\דפיברילטור. הונחתי לקחת כדורים שכוללים : נאובלוק, ריתמקס ואנלדקס. לפני כחודשיים לערך זיהו שעברתי פרפור שנמשך הרבה זמן והוחלט להכפיל לי את המינונים לכדורים שאני לוקחת ובנוסף לתת לי כדור קסרלטו 20 מ"ג פעם ביום. כתוצאה מכך אני מרגישה עייפות מוגברת ובנוסף, יש לי התקן שהוסת היתה איתו בקושי יום אחד בלי כמעט דימום וכעת יש לי דימום כבר כמעט 4 ימים בצורה יותר מוגברת. 2 שאלות לי : 1. האם עניין העייפות זה משהו שעם הזמן הגוף "מתרגל" אליו וארגיש אותו פחות ? 2. האם הוסת אמורה גם היא לחזור למצב הקודם או שזה יהיה משהו אחר כל הזמן הזה מעכשיו עם נטילת הקרסלטו ? מצב זה מעיב על איכות חיי בצור המשמעותית ואני מבקשת למצוא פתרון לכך. תודה גדולה. ליאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי, פרפור פרוזדורים זו הפרעת קצב שאינה מסוכנת אך אחת הבעיות שלה שבמהלך הפרפור פרוזדורים עלול להיווצר קריש דם בפרוזדור שמאל. המקום הראשון שחלק מקריש הדם עלול לנסוע זה למוח וכך נגרם ארוע מוחי עם כל המשתמע מכך. על מנת למנוע את היווצרות הקריש יש ליטול כדורים מדללי דם. קסרלטו זה אחד התכשירים שמונעים זאת. לגבי העייפות שציינת חשוב לעקוב אחר לחץ הדם והדופק. אם העייפות קשורה בכדורים בהחלט אפשרי שעם הזמן תרגישי אותה פחות. לגבי הדימום המוגבר זה יכול להיות קשור בתרופות מדללות הדם. יחד עם זאת אני ממליצה לפנות לרופא נשים לשלול שאין בעיה גניקולוגית שבשילוב עם התרופה מדללת דם גורם לדימום. אם כן אז טיפול בבעיה עשוי לעזור. תרגישי טוב

20/07/2019 | 09:54 | מאת: אלכס א

בבדיקת הולטר נצפו אצלי כ-35000. הפרעות קצב. אני מבין שטיפול בכדורים יכול לעזור בריסון התופעה. האם יש גם פתרונות נוספים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלכס, על מנת להתייחס למשמעות הממצא שתארת בבדיקת הולטר יש להכיר את הרקע שלך, גילך, למה בוצעה בדיקת ההולטר ולהכיר את הבדיקות האחרות שעשית ללב כמו מבחן מאמץ ואקו לב. הטיפול בעקרון נגזר מהסיבה לפעימות החדריות המוקדמות ואם הן קשורות במחלת לב אחרת או לא כמו גם אם זה מפריע לך או לא. בגדול הטיפול מתחלק לשלוש קבוצות, המנעות מסיבות מחמירות כמו אלכוהול, קפה, מתח וכו, טיפול תרופתי ובמקרים מסוימים תלוי בצורה של הפעימה המוקדמת ובסוגי הפעימה המוקדמת ניתן לבצע צינתור חשמלי במהלכו מוצאים את המוקד שאחראי לפעימה המוקדמת ושורפים אותו. תרגיש טוב