פורום ניתוחי לב וחזה

2951 הודעות
1805 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה

13/10/2019 | 01:43 | מאת: אריאל

שלום עברתי פאנמוטוראקס לפני 9 חודשים ועד היום אני סובל מכאבים בצלעות ובחזה ובגב באזור של החבתה שהרגשתי בעיקר במאמץ כמו מישקלים וגם שאני נושם אני מרגיש דקירה ואז אני לא יכול לינשום לאיזה 10שניות רציתי לדעת מתי זה בערך אמור לעבור לי

07/10/2019 | 11:57 | מאת: לירן

שלום רב, בן 45 בריא בדרך כלל, ספורטאי (מרים משקולות) מעשן.. בבדיקת אקו לב שגרתית כל התוצאות יצאו תקינות מלבד פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה אי ספיקה מטרלית במידה קלה אי ספיקה טריקוספידאלית במידה קלה. על מה מעידות החריגות? האם יש צורך במעקב? שינוי הרגלי אימון וכו? אודה לתשובתך. בברכה .

לקריאה נוספת והעמקה

אסק בדרגה כזו של מסתמים בלב,איננה דורשת כל התערבות. די במעקב שנתי עי אקו-לב בלבד

13/09/2019 | 01:27 | מאת: נטע

שלום ילד כבן 5, נולד עם מום לבבי (בין השאר ללא מסתם פולמונרי) ניתוח ראשון (שאנט) בוצע בימים שסמוך ללידה כעת מדובר על ניתוח להתקנת (לא היה מסתם) מסתם פולמונרי. שאלותיי: 1. מה ההבדלים בין המסתמים השונים, מכני, ביולוגי והומוגרפט? 2. מדוע יש העדפה להומוגרפט על פני מסתם ביולוגי? 3. האם המסתם גודל עם הילד? כלומר ילד בגיל כזה הוא ואיבריו גדלים, איך המסתם משתלב? 4. הבנתי שהמסתם לא מחזיק לאורך שנים ויהיה צורך בהחלפה, ושניתן ככל הנראה יהיה לבצע את זה דרך צנתור. מדוע בעצם בפעם הראשונה שמתקינים את המסתם לא ניתן לבצע זאת בצנתור (אולי שאולי כן?)? 5. מה הסיבה שבמסתמים מהחי או מתורם אין את הבעיה של דחיית שתל כמו במושתלי איברים שנזקקים לתרופות? 6. האם ניתן לבצע ניתוח להתקנת מסתם גם בשיטה שעיר פולשנית במקרה שכזה או רק באמצעות פתיחת בית החזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלתך 1. לא מקובל כלל להחליף מסתם פולמונלי, באם מצבו הקליני דורש זאת,אז מדובר רק במסתם מסוג הומוגפרטט שמהוא המתאים ביותר למסתם בעמדה הזו 2ץ מסתם מלאכותי אינו מתאים בדכ להשתלה שם וכמובן שדורש שליטה קפדנית על קרישת הדם- כלאמר קומדין לכל חיי ילד זה.

11/09/2019 | 14:02 | מאת: פנחס

עברתי ניתוח מעקפים לפני 8 חודשים, לוקח את התרופות באופן קבוע, מרגיש לגמרי בסדר. האם מותר לי להתרחץ במעיינות חמים כמו חמי טבריה וכדומה?

היי , קוראים לי משה גלם , אפשר גם לקרא לי מושיקו .אני גר במושב ליד אשדוד שנקרא שדה עוזיהו אם שמעתם עליו אי פעם אבל אציין אותו בכל זאת . אני הגעתי אלייכם דרך חיפוש בגוגל ואני עדיין מנסה למצא את המומחים ביותר בנושא של הבעיה שממנה אני סובל , אני פשוט סובל מזעה מפצה חמורה מאוד שקרתה לי בעקבות ניתוח שעשיתי בפברואר 2015... למעשה הייתי נורא פזיז ולא בדקתי וביררתי יותר מדי והייתי כל כך בטוח בו ולצערי לא ייחסתי חשיבות רבה לתופעות לוואי שמהן אני נורא סובל כרגע שגרועות פי כמה וכמה מהזיעה בכפות ידיים שסבלתי ממנה ואני מרגיש שעוד המון דברים נפגעו אצלי ללא קשר לזיעה המפצה שהיא החמורה מכל , התופעת לוואי הללו נורא חמורות ומקשות עלי משמעותית להתנהל בחיי היום יום. ואני מחפש בנרות קצה אור לבעיה והדברים היחידים שראיתי שכרגע אפשר לעשות זה השתלות עצב (יצא לי לדבר עם כמה רופאים מחו"ל ויש רופא שנקרא דוקטור צ'אנג שיש לו טכניקה שעובדת יש 12 מטופלים עד כה שרואים תוצאות נהדרות. באנגלית אפשר למצא אותו Tommy nai-jen Chang הטכניקה שלו כרגע טובה והכי מוצלחת בכל מה שנוגע להשתלת עצב. אבל רואים את התוצאות שלה לטווח הרחוק זאת אומרת יש רק מטופלת אחת מתוך 10 או יותר שראתה תוצאות משמעותיות בזיעה שלה אחרי שנתיים ראתה שיפור של כ70% הפחתה בזיעה וזו רק היא עם תוצאות כאלה נהדרות , המטופלים האחרים גם ראו תוצאות בסימפטומים שונים כגון:אין יותר ערפול נפשי, האנרגיה משמעותית עולה ,חשיבה צלולה יותר , יכולת הריכוז טובה יותר , התקווה חזרה וגם המוטיבציה ויש עוד .. כי אצלה עבר המון זמן ואין מטופלים אחרים שראו שיפור כזה קריטי כי לא עבר זמן כמו אצל אותה הבחורה. אבל זה נותן תקווה ויצא לי לדבר איתה והיא ממש מרוצה וכמובן שיש דברים אחרים מלבד הזיעה שחוזרים לתפעול כגון הרגשות , מוטיבציה , אנרגיה ורצון להמשיך להתקיים... מי שסובל מ ETS - Endoscopic thoracic sympathectomy כמוני אז נתקל בלא מעט ירידות מתח ואי רצון בקיום ולעשות כל מיני דברים ובעצם זה מונע ממני להמשיך לקיים את חיי כמו שקיימתי אותם לפני 4 וחצי שנים.. הרי אני יודע מה זה לקיים חיים נורמלים ואני יודע בדיוק מה אהבתי עד לפני הניתוח ואני יודע איך גוף האדם אמור להרגיש בצורה הטבעית ואיך הוא מזיע מצורה הטבעית וכן אני מוכן שוב לסבול את הזיעה בכפות ידיים זה ממש שטויות ביחס למה שאני עובר היום. אני מרגיש שנשארתי במקום ולא התקדמתי ולא הצלחתי למנף את עצמי כי זה מעסיק אותי כל פעם מחדש.. ואיבדתי המון רגשות וריגושים שהיו לי לפני ואני מתוסכל מזה ברמות שאין לתאר... אבל נכון לעכשיו בשביל להשלים את הפאזל ושהכל איכשהו יחזור למצב טוב יותר זו הדרך היחידה שאני רואה לנכון .. אני בטוח שאין 100% אבל גם אם הגוף יגיע למצב של 80% ואפילו קצת יותר שיפור בזיעה והרגשות והמוטיבציה בעצם לחיות את החיים הקצרים האלה יחזרו , אז השמיים הם הגבול אין לי בעיה כספית ואני יודע שיש מקרים גרועים יותר, אבל האי רצון הזה וחוסר מוטיבציה לעשות עם עצמי משהו .. פשוט מכניס אותי לבוץ עוד יותר והזיעה הזו שפשוט רודפת אותי בכל מקום זה ממש מוריד אותי למטה, ומבחינתי הרצון קיום שלי זה להעביר את הימים כמה שיותר מהר כדי שיגיע הסופ"ש וזהו להיות קצת על המחשב ולראת סדרות.. זה לא החיים שאני רוצה ובטוח לא החיים שהייתי חי לפני שעברתי את הניתוח הארור הזה.. אני באמת כותב מהלב ובאמת שמבחינתי תקחו את זה לאיזה כיוון שתירצו וגם אם לא תענו זה בסדר זו פריקה שלי מולכם או מולך או מי שזה לא יהיה מתוך תסכול.. אני יודע שהפתרון האמיתי אני לא אמצא אותו בארץ וזה יהיה רק בחו"ל, כי בארץ לא באמת מעניין אותם אנשים כמוני שסובלים מETS.. בגלל הביקוש הנמוך.. ואין לי באמת דרך להשמיע את קולי... ומאוד עצוב לי שאני תקוע ואני לא רואה קצה אור מלבד מה שסיפרתי על דוקטור צ'אנג... בתקווה שזה יצליח אז יכול להיות שיהיה מבחר יותר של רופאים שיבצעו את הטכניקה שלו , אני יודע שהוא לא אלוקים ולא כל יכול הוא רק מבצע את הטכניקה ומשתמש בידע שלו כדי לחבר את העצבים ואי אפשר לדעת איך הגוף יגיב אבל ברור לי כשעושים את זה מהר יותר אז ההשפעות ככול הנראה יהיו טובות יותר וכמובן בגיל צעיר יותר ואני אוטוטו יהיה בן 27 בנובמבר ואני מרגיש שכמעט הפסדתי 5 שנים מחיי... אז שוב אם ההיפוך הזה באמת יהיה המוצא של כל האנשים שסובלים מזה כמוני ועוד המון חברים מחו"ל יש לנו קבוצה בפייסבוק שנקראת ETS Endoscopic Thoracic Sympathecyomy Community ויש בה קרוב ל1000 אנשים שסובלים מאותה הבעיה ומחפשים כמוני פתרון בנרות והם מאוד מאוד פעילים ויש לכולם שם מחנה משותף לשפר את הרמת חיים ולנסות ליצור קשר עם כל מיני רופאים במדינות שונות. יש עוד קבוצות כמובן שמנוהלות על ידי סינים והם גם לא מעט אנשים מעל 1300 איש שגם שם אני פעיל ומשתמש בגוגל טרנסלייט ואגב בקבוצה הזו המטופלים שעברו את ההיפוך פעילים יותר כי רוב המטופלים שעשו היפוך הם סינים אז ככה שאני עובד מולם הרבה עם הגוגל טרנסלייט על מנת לתרגם ... להוסיף יותר מדי על זה כבר אין לי, מלבד זה שאני אמשיך לדבוק במטרה שלי ולנסות לצאת מהבוץ הזה ואני לא אוותר ותמיד זה יהיה העיסוק העיקרי שלי זו המלחמה שלי למצא לעצמי את הפתרון ולהחזיר את ההנאות שלי שזה השמש , החום , רצון להתקיים ולהבין כמה החיים האלה יקרים ויפים.. מה שכרגע קשה לי להבין ולהחזיר לעצמי כמובן את האנרגיות ולהגיע למצב ששוב הראש יהיה צלול ואצליח לחשוב ולנהל שיחות נורמליות עם אנשים וכמובן שחיי החברה שלי ישתפרו ושוב הרצון לכבוש את העולם יחזור...) .אז אחרי שסיימתי להסביר על עניין השתלת העצב ופה אני אציג בקצרה את מה שהמדינה שאני חי בה מציעה לי .. אז יש את הבוטוקס (שעליו אני לא ארחיב ולא אעמיק כי אני בכלל אבל בכלל לא בעד, כי זה יותר מתאים למקומות קטנים וגם נורא יקר וזמני. ושוב אני מדבר פה לא רק על הזיעה המפצה, שהיא הבעיה העיקרית אבל יש עוד בעיות אחרות שבטוח בוטוקס לא ירפא) , כדורים (יש להם תתופעות לוואי שלהם ואם אני אתחיל לפרט כי אני ממש לא רוצה למצא את עצמי תלוי בהם כל החיים , אני לא באמת יודע איך ההשפעות לטווח הרחוק איתם על הגוף וכנראה שאתמכר וגם תיהיה לי הוצאה כספית גדולה וגם תופעות לוואי חזקות יותר בעתיד) ..אין פתרונות כאן לבעיה הזו ואף אחד לא מנסה לתמוך ולא מנסה להתייחס לאנשים כמוני כי אנחנו אחוז נורא קטן ולא מעניין. אני מוצא את עצמי אובד עצות והתחברתי לקבוצות של אנשים בחו"ל כי אני באמת מרגיש פה אבוד ... הבעיה היא שהזעה מפצה לא נפוצה אצל כל אדם שעובר ניתוח אבל מי שמקבל את התופעות לוואי של ההזעה הזאת הוא באמת חי חיים ירודים וכל פעם מחפש ממש ככה לברוח מהשמש כי הגוף שלך לא יכול להנות מטמפרטורה חמה וזה נורא מתסכל אותי כי אני הייתי הכי הפוך דווקא אחד שכן נהנה מהשמש ומהחום.. אגב הטיפול שאני הבנתי שיכול לתת תוצאות טובות אבל נכון לעכשיו השיעורי הצלחה שלו גבוהים אבל זה לא מספק כי אנשים עדיין לא מכירים את מערכת העצבים כמו שצריך כרגע. ונראה שהכי טוב זה ההשתלות עצב ויש טכניקה מסויימת שאיתה עובד הדוקטור אבל הבחירה הכי טובה היא נכון לעכשיו זה דוקטור צ'אנג שהוא ביצע על 10 מטופלים אם לא יותר את ההיפוך ויצא לי לדבר עם כמה מהם והם ישר אמרו שהרגישו שיפור בכל המערכת. אבל בעניין הזיעה זה תהליך שיקח יותר זמן יכול לקחת אפילו 3-5 שנים עד להחלמה מלאה של העצב עד שהגוף מרפא את עצמו.. אני לא מבין בזה יותר מדי אבל יצא לי לקרא על כמה הצלחות פה ושם וגם אכזבות כמובן.. אבל זה מאוד יקר ולא בטוח ששווה לקחת את הסיכון כי תמיד יכולים לצאת פתרונות פחות מסוכנים ואולי יותר יעילים אבל מבחינת ההיגיון זה הפתרון הכי הגיוני שיפתור את הבעיות ואני לא מדבר בחיים על 100% אין 100% הגוף לא יחזור להיות רגיל לגמרי אבל אני כן הייתי מצפה לשיעור הצלחה של 80% זה בסדר אפשר לנהל אחלה חיים אם זה יהיה ככה... אני ממש לא רחוק מלקחת את עצמי ולטוס לשם כי אני באמת לא רואה המשכיות עם סבל כזה בייחוד שזאת מדינה חמה ולעבור לגור בחו"ל זאת לא אופציה מבחינתי.. למשוך את זה עוד ועוד ועוד זה לא יגמר תמיד יש את המחשבות של מה יקרה ואם ואם ואם?... זה לא יגמר החיים עפים מהר אני נושק כבר לגיל 30..ואני תמיד ידעתי שבחיים אין מה לעשות לא הכל בטוח ויפה ולפעמים צריכים לקחת סיכונים .. אני הכי הכי לא בעד סתם ניתוחים ואמרו לי תמיד ניתוח זה רק במקרה של חיים ומוות ואני הכי הכי מסכים! אבל ויש פה אבל גדול.. אני מרגיש שאני בגוף חי והנשמה שלי פשוט מתה. החוסר מוטיבציה והחשק הזה מורידים אותי למטה, ושלא נדבר על הזיעה הזו.. אין לי הנאות אין לי ריגושים ופסיכולוג ממש לא יפתור לי שום דבר. זה לא משנה כמה ניסו לדבר איתי ושוב אני חוזר לאותה נקודה. אני מקווה שזה בסדר שפניתי ככה כי סה"כ אני נורא מתוסכל מהעניין וכרגע לא מוצא פה אנשים שמתמחים בתחום הזה ... אודה לך מאוד אם תוכל לסייע לי במשהו .. ואבין גם לא יהיה מענה זה אני וזה התסכול שלי וזה מה שאני עובר ומקבל כל תגובה באהבה ויכול להיות שפניתי לאדם הלא נכון וגם את זה מקבל. בכל מקרה תודה רבה.

29/08/2019 | 21:05 | מאת: מאור

שלום. סבא שלי בן 87 עם היצרות קשה של המסתם האאורטלי ללא תסמינים. תפקוד טוב. אי ספיקת כליות creatinine 1.4. קרדיולוג הפנה להתייעץ עם מצנתר לגבי החלפת מסתם tavi. 1 - האם בלי תסמינים כדאי לעשות את זה? 2 - האם זה יהיה יותר מסוכן בעוד כמה שנים אם יהיו תסמינים? 3 - מה הסכנות אם לא עושים את הצנתור? 4 - לכמה זמן צריך לקחת מדללי דם? חוששים בגלל הכליות. במיוחד פוחדים מפני שיש סיכון לשבץ בגלל המסתם המלאכותי, האם בגלל זה עדיף לא לגעת כל עוד אין תסמינים? תודה

שלום לפני עשרים שנה נפגעתי בריריות הנשימה בתאונת ספורט מה שהוביל ל פנאומוטורקס דו צדדי. היום בן 44 מעוניין לעשות קורס צלילה. האם יש מניעה? אני אדם בריא שעוסק קבוע בפעילות ספורטיבית. תודה, נדב

23/08/2019 | 09:10 | מאת: אבי

שלום, אני לאחר ניתוח מעקפים כ- 9 שבועות ועדיין סובל כאבי תופת בעיקר באיזור בית השחי והכתפיים, כמו כן יש לי באצבעות הידיים והרגליים הרגשה חזקה של דקירות מלווה בכאב חזק מאוד שאינו מרפה. בלילות מאוד קשה להירדם וגם טיפות ה אופטלגין והאקמול אינם משפיעים. אשמח לשמוע מכם האם זה דבר שבשגרה? האם אפשר לקחת כדור שינה או שזה ממכר? האם אפשרי לטפל בכאב עם טיפות שמן קנאביס או שזה מסוכן עבורי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ש מועקות זמן מה לאחר הניתוח. לדעתי משכחיי כאבים , כפי שחוויתה לא ממש עוזרים. הייתי כן מציע לקחת כדור לשינה, לנסות לשבור את המעגל הזה. יש חשיבות בשינה רציפה , גם עם כדור

שלום, אני בשבוע 29 להריון, וגילו לעובר מום במסתם ריאתי שלא נפתח. אנחנו מתלבטים איפה לעשות את הניתוח מייד אחרי הלידה- בשניידר או בתל השומר( אם זה לא הפורום הנכון אודה להכוונה, כי אנחנו לא יוטעם מי להתייעץ בנושא)

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ להתייעץ עם דר עינת בירק, מומחית במומיי לב מולדים

היא עובדת בשניידר?

12/08/2019 | 14:42 | מאת: דניאל

בן 30, סובל מאי ספיקה מיטרלית קשה (מום מולד שהדרדר משמעותית בשנה וחצי האחרנות). כשאני משנה תנוחה , זז או קם מרגיש גמו "גל סחרחורת" (לא תחושה של משהו שמסתובב ) האם ניתן הניח שקשור למסתם הפגום?

לקריאה נוספת והעמקה

יכול להיות קשור, יש לבצע בדיקות נוספות כדי לאמת את הקשר הזה, יש הרבה סיבות שונות ,אחרות לסחרחורת

16/08/2019 | 01:04 | מאת: אורן

שלום דניאל. אני עברתי ניתוח לב לפני שנתיים גם מפגיעה במסתם המיטרלי. ובלי קשר לסחרחורת. בשל אי ספיקת הלב אל תזניח ותעשה מעקב ובדיקות מקיפות. אולי אקו ואקו דרך הווסט. אם יש לך שאלות אתה יכול לייצור עימי קשר בטלפון 0585503109.

07/08/2019 | 21:43 | מאת: טלי

בן 68 אחרי ניתוח מעקפים שבועיים אחרי מרגיש חלש מאד חום שעולה בערב ל 37.5 , לוקח טיפות אופטלגין להורדת חום וכאב אחרי הוצאת התפרים אמש. האם מצבי תקין או להתחיל לדאוג? תודה על תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי מהלך אחר ניתוחי סביר. האם פצע ניתוחי,סגור, וללא הפרשות? ואם כו להעזר בתרופות כמו אופטלגין, ארקוקסיה וכד.

07/08/2019 | 17:34 | מאת: יורם ערגי

שלום רב. שמי אודליה ביתו של יורם ערגי. לצערנו יורם הלך לעולמו ביום שלישי 6 באוגוסט 2019. רצינו להודות לך על 28 שנה של חיים מאושרים עם אבא ולך יש יד בכך. אנו מאחלים לך בריאות והצלחה בכול מעשה ידיך. חשוב שתדע שאבא אהב אותך מאוד. הערכה גדולה משפחת ערגי

לקריאה נוספת והעמקה

תודה על העידכון, ושמח לשמוע על 28 שנים שעברו מאז שנותח על ידי. שלא תדעו עוד צער

04/07/2019 | 10:35 | מאת: נעמה

שלום ביצעתי בדיקה מכוונת ללב העובר. "בבדיקה מוצא חדר שמאל היתרים מסוימים דק יחסית למוצא חדר ימין. לאור הנ"ל מומלץ אקו לב עובר ולפי תוצאותיו - יעוץ גנטי." מה המשמעות האפשרית לתוצאה הזאת? על איזה מום/מומים פוטנציאליים מדובר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זהו אינו הפורום המתאים לשאלה זו. אנא הפני שאלתך לפורום https://www.doctors.co.il/forum-2556/ בברכה, צוות האתר

שאלה לא מובנת

30/06/2019 | 21:19 | מאת: ורד

רציתי לברר האם ניתן לטוס לחול (טיסה של כ-4-5 שעות), 10 חודשים לאחר ניתוח מעקפים. המנותח במצב טוב, עובד וחזר להתאמן באימוני ריצה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ספק שאין כל מניעה מטיסה כ-10 חודשים לאחר ניתוח מעקפים. עמ לקבל את האישורים המתאימים, ייתכן ותתבקש לעבור מספר בדיקות כמו אקג,אקג במאמץ.צילום חזה וכד.

23/06/2019 | 08:04 | מאת: דוד

בבדיקת אקו לב, נתקבלו התוצאות: -מסתם מיטרלי : עדות לצניחה מיטרלית של העלה האחורי, דלף אקצנטרי קידמי, אי ספיקה מיטרלית קשה PIZA MR - 0.9 CM במידה קשה. -חדר שמאל (גודל) תקין בגודלו, דפנותיו תקינים. חדר שמאל (תפקוד) תפקוד גלובלי סיסטולי תקין EF=55%-60%. - שאלתי : האם אדרש לעבור ניתוח לתיקון המסתם ובאיזה שיטה?. האם יש אפשרות לניתוח זעיר פולשני ?. מה הדחיפות ורמת הסיכון בניתוח? בתודה על תשובתכם, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

נתונים מצביעים על הצורך לתשיקון המסתם ניתן גם לבצע בגישה של ניתוח זעיר פולשני ויש מקום לברר במרכז שאתה מיועד לעבור את הניתוח

26/06/2019 | 13:19 | מאת: דוד

ד"ר איתן, בתודה על תשובתך המלומדת. בנוסף - האם ניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI)?. בתודה על תשובתכם, דוד

30/06/2019 | 01:27 | מאת: אורן

שלום אני מטופל שעבר ניתוח לב פתוח ב2017. רציתי לציין שעברתי ניתוח ה מלא בבית חולים שיבא. והייתי מרוצה. חשוב לברר עם קרדיולוג בכיר את הבעיה ואת הדחיפות. ולא צריך לפחד. הסבירות לתוצאה טובה גבוהה. אשמח לשוחח בטלפון אם תרצה. אורן

30/06/2019 | 08:49 | מאת: דוד

אורן שלום,בתודה על העידוד והתמיכה. שאלתי - האם יש היום טכנולוגיה שניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI)? בתודה, דוד

אני לא בקיא במאה אחוז ואיני רופא. אך למיטב ידיעתי לא ניתן להחליף מסתם מיטרלי בשיטת tavi. תתיעץ עם רופא מנתח או קרדיולוג. בכל אופן אם תרצה לדבר איתי בכלל אני בטלפון 0585503109. ושתהיה בריא.

לא ניתן להחליף את מסתם המיטרלי בגישה צינטורית

ד"ר איתן , בתודה על תשבותך. רק מקווים שהטכנולגיה להחלפת המסתם המיטרלי בגישה צינטורית תיושם בהקדם.

הייה הכן צורך בניתוח המסתם. מועד הניתוח ייקבע עי הקרדיולוג שעוקב אחריו. ישנם גישות מסםר לניתוח זה ( חתכים שונים) בכל מקרה המובר בניתוח לב פתוח. תיקון/החלפת המסתם.

אין שיטת TAVI להחלפת מסתם מיטרלי. החלפת מסתם מיטרלי כרוכה בניתוח לב פתוח

עברתי לפני שנה וחצי ניתוח מעקפים והשתילו לי 3 מעקפים מתוך 4 שהקרדיולוג אחרי צינתור קבע שיש צורך. כמה חודשים אחרי הניתוח חזר המצב לקדמותו. קרדיולוג שבדק אותי וראה דיסקים הצינתור לפני הניתוח ואחרי חצי שנה קבע שהמנתח לא ביצע את הדרוש ואמר מה שביה צריך לעשות לא נעשה ומה שנעשה לא היה צריך לעשות. שאלתי אותו אם אפשר לחזור על הניתוח ולתקן ואמר הקרדיולוג שאין אפשרת לפתוח את בית החזה פעם נוספת. מאז למדתי שאמירה גורפת זאת אינה נכונה וכי אם יש צורך אפשר לבצע ניתוח נוסף. מצבי היום רע . האם אפשר או לא לבצע ניתוח נוסף להשתלת מעקפים נוספים? תודה, ירון

15/06/2019 | 14:49 | מאת: עידן

שלום אני בן 54. במשפחתי יש היסטוריה של בעיות לב. 2 אחים שלי עברו התקף לב, אבי עבר ניתוח מעקפים. ערכי הכולסטרול והשומנים שלי גבוהים. פניתי לרופאת המשפחה. שלחה אותי לבדיקת אקו במנוחה שיצאה תקינה. בדיקת המאמץ הראתה איסכמיה. הקרגיולוג אמר שיש צניחות st. בדף האחרון מצויינים הפרטים ,worst st 05:57 Lead v2: 4.2 מ"מ. HR: 138 הקרדולוג המליץ על צינתור. וקופ"ח החליטה לשלוח אותי לצינתור וירטואלי. אני בלחץ ויודע ש-4.2 מ"מ לא מבשר טובות. הסיכויים לצינתור פולשני גבוהים? אשמח לחוו"ד תודה עידן

לקריאה נוספת והעמקה

אם מדובר על צניחות S-T 4.2 , הכן יש צורך בצינטור צריך יותר פרטים

17/06/2019 | 14:02 | מאת: עידן

תודה רבה עידן

שלום רב אבא בן 74. מאושפז חודש וחצי עקב חור בתרסריון. עדיין מונשם. בתחילה עם טובוס. עכשיו דרך הצוואר. נוצר חור בין הוושט וקנה הנשימה. לא יכול לאכול ולשתות. ישר משתעל וכמעו נחנק. עד כמה הניתוח הזה מסוכן? מה אחוזי התמותה? האם הניתוח מחייב פתח נוסף פרט לפה ולפתח בצוואר? האם הריאות נחלשות בגלל שכעת עובר רוק או חומצות ממערכת העיכול לריאות דרך המעבר? כמה זמן התאוששות מניתוח כזה? עד כמה הניתוח מסוכן במצבו? כדאי לחכות איתו? תודה רבה קרן

היי בת 28 בריאה, מבנה גוף מתאים לחזה אויר. לאחר 3 מקרי פנאומוטורקס ספונטני חוזר הוחלט לבצע ניתוח פלאורודזיס. הניתוח בוצע ביולי 2018, והיום כמעט שנה אחרי אני מרגישה כאב מסוים כאשר אני נמצאת בזוית מסויימת עם הגוף רק בנשימה עמוקה. זוהי לא תחושה של בועית אוויר שאני מכירה מאוד טוב אלא כמו כאב מסויים שמורגש בגב באזור הריאה בזמן נשימה עמוקה בזוית מסויימת של הגוף. בניתוח כרתו את פסגת הריאה השמאלית, יתכן וסיכות הניתוח מורגשות בזוית מסויימת ונוגעות בעצב כלשהו שיוצר תחושת כאב?

לקריאה נוספת והעמקה

יש להפנות את השואלת למרפאתינו בבליסון, מרפאת חזה

25/05/2019 | 23:11 | מאת: גבאי

אדם בן 74 יומיים לאחר ניתוח מעקפים שעבר בהצלחה,התגלה חור בריאה,וישנו דלף,מחובר לשני נקזים במשך שבוע וחצי,ולאחר ניסיון לנתק מהנקזים צילום הרנטגן הראה שהריאה נופלת.מה הטיפול הנכון במצב זה? אודה לתשובתך הדחופה.

לקריאה נוספת והעמקה

לבצע בדיקת CT ןלהשאיר בינתיים נקזים

18/05/2019 | 13:32 | מאת: ורד

שלום אני 7 חודשים לאחר ניתוח לב פתוח. רציתי לדעת לגבי הצלקת של הניתוח - האם אפשרי להשתזף בשמש ואין מניעה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל מניעה משיזוף(סביר) בעקבות ניתוח שעברת 7 חודשים קודם

שלום אני בת 36. לפני חצי שנה עברתי ניתוח לתיקון מומים מולדים. מאז יש לי תופעות נוירולוגיות כמו הפרעות ראיה מדי פעם.(בהתחלה כל שבוע ובזמן האחרון פעם בחודש וחצי בערך ) וסחרחורות. עשיתי mri מוח ויצא תקין למעט מוקדים זעירים של מיקרו דימומים ישנים מזמן הניתוח בעת שהייתי על מכונת לב ריאה. נאמר לי שזו הסיבה-בגלל ההפרין.וזו תופעה ידועה לאחר ניתוח לב.והתופעות הם תופעות משניות לזה ואמור לעבור תוך חצי שנה. הבעיה שאני כבר אחרי חצי שנה ועדיין יש לי את התופעות. אני כבר לא יודעת למי לפנות. פניתי לנוירולוגים אז חלק אומרים שזה מההפרין וחלק שזה האאורה. ואני לא רוצה להישאר ככה. האם התופעות האלה מוכרות. ? ולמי עלי לפנות? האם זה באמת אאורה. ? כי לפני הניתוח לא היה לי את זה או שזה תופעות מהניתוח? אודה לתשובה אני קצת לחוצה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות שלך , קיימות כבר, והן תוארו לאחר ניתוח לב פתוח, מסיבות שונות ,של שימוש במכונת לב ראה. גם לדעתי כשאר המומחים שדנו בתלונותייך,התלונות יחלפו בהמשך, ולא קיים טיפול מיוחד שעלייך לעבור כעת.

תודה רבה על התשובה המהירה. רק רציתי לדעת ...האם יש קשר לשבץ מוחי חלילה. ? הכוונה אם יש לי תופעות כאלו זה עלול לגרום לשבץ. ? והאם כדאי לקחת אספירין למניעה. ? אודה מאוד לתגובה כי אני כבר אובדת עצות אחרי שכבר פניתי למלא נוירולוגים

ייתכן ותופעות אלו קשורות לניתוח שעברת, לא בהכרח לאאורטה שלך. אין זה מעיד על התכנות שבץ מוחי בהמשך. כן הייתי ממליץ על לקיחת אספירין

שאלה אחרונה. מה הסיבה לקחת אספירין. ? בגלל המוח או בגלל הלב. ? הבנתי שבכל מקרה אספירין לא מונע שבץ ראשוני חלילה. והקרדיולוג והמנתח אמרו לי דווקא לא לקחת אספירין ואני גם לא הכי בעד. אמרו שמבחינה לבבית אין צורך. השאלה אם התכוונת מבחינה לבבית אספירין. ? תודה

04/04/2019 | 23:29 | מאת: שני

שלום רב בת 30 בריאה בדכ בצילום סיטי התגלה במקרה תימוס מוגדל. עברתי אמ אר אח שממצאיו זה היפרפלזיה שפירה הומוגנית. נאמר לי מהרופא בית חזה כי יש לבצע סי טי מעקב עוד שנתיים. האם זה לא משך זמן ארוך מדי.? האם הממצא נחשב כמסוכן? האם בהכרח בעתיד יהיה צורך בניתוח או שייתכן ואוכל כל השנים לחיות ככה? האם ביצוע מעקבי סי טי מסוכנים לאור הקרינה? האם הממצא מעלה את הסיכון שלי לחלות במיאסטניה גראביס? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מסכים למעקב כמומלץ לך קודם

15/03/2019 | 17:53 | מאת: רונית

שלום דר, רציתי לשאול מה הסיכונים הכרוכים בניתוח רוס? מה מידת ההצלחה והאם זה ניתוח ״שגרתי״ בארץ? האם כל מנתח מסתם מבצע גם רוס? - הייתי אמורה לעבור החלפת מסתם רגילה אמנם נאמר לי שיתכן ואינני מתאימה לכך בשל מפתח צר מידי... תודה! ואשמח להבהרות בנושא

06/03/2019 | 18:25 | מאת: גילי

הבן שלי בן 21תכף הוא צריך להחליף מסתם אורטלי הוא לא בנוי למסתם מכאני מכיוון שהוא ספורטאי ואינו יכול לדאוג הכי לעצמו זה מפחיד אותו המחשבה למדלל דם האם שיטת רוס טובה? ואם כן אז במידת הצורך אחרי שנים יצטרך להתעסק עם 2 מסתמים האם יוכל שוב להחליף לביולוגי אייך זה עובד

לקריאה נוספת והעמקה

שיטת רוס הינה המובחרת , לעומת האופציות באחרות להחלפת מסתם אאורטלי בגילו. "בעיות" עתידיות , לכשיהיו, בעוד יותר מ-10 שנים,כבר כיום , ברובם מטופלות צינטורית ולא בניתוח חוזר. בהצלחה

שלום רב, אבא שלי בן 71,סובל מאי ספיקת לב כתוצאה ממסתמים לא תקינים. כמו כן,סובל מסרטן ריאה מקומי ומטופל ע״י קיטרודה. בשבוע הבא נקבע לו תור לניתוח תיקון המסתמים והסרת הגידול. מה הסיכון בניתוח כזה? האם אפשרי גם לתקן מסתמים וגם להסיר גידול מהריאות בניתוח אחד?

22/02/2019 | 10:09 | מאת: אילנה

שלום רב שאלה דחופה ביותר אנחנו חסרי אונים!!!אבי עבר ניתוח מעקפים לפני 20 שנה הוא בן 78 כיום שיהיה בריא לפני חודש התחילו כאבים חזקים באזור הניתוח עדיין סובל כאבי תופת הרופא משפחה נותן רק משטחי כאבים הוא לא מתפקד רק שוכב לא אוכל בקושי הולך ממש חצי בן אדם.מבנאדם פעיל ניהיה טיפולי התשובה לאחר בדיקות מדובר בוירוס ה עושים?? קשה לו להשתעל לגהק לעשות אפאצ'י הוא מאוד סובל האם ידוע לכם ניראה שכזה..??בבקשה תענו מהר טוענים שאין צורך בבית חולים...הכאבים לא עוברים בשום מיקרה רופא בביקור רופא נתן זריקת וולטרן שהרגיע לכמה שעות בבקשה תענו לי

22/02/2019 | 10:12 | מאת: אילנה

יש לציין שהרופא המנצח היה פרופסור וידנה המדהים!!!

05/02/2019 | 12:38 | מאת: יוסי צמח

אני אחרי ניתוח החלפת מסתם אאורטלי מלפני שנתיים בית חולים בלינסון מאז אני מתקשה בלנשום בזמן שכיבה בדיקת אקולב אחרונה אומרת כי יש לחץ ריאתי סיסטולי תקין מוערך 29ממ כ+rap אאורטה עולה:42מ מ שטח הפרוזדור השמאלי-21מ מ עובי המחיצה החדרית-14מ מ שאר התוצאות בחום הערך הנורמלי למבוגר מה אני אמור לעשות בקשר לנשימתי הלקוייה בזמן שכיבה והאם התוצאות מעידות על בעייתי זו?

27/01/2019 | 18:15 | מאת: עירית

מה הטיפול האפשרי למקרה של מפרצת מלאה באוארטה היורדת, ומהו אורח החיים המומלץ לאדם שיש לו מפרצת כזו, היינו מה מותר לו לעשות מבחינת פעילות בחיי יום יום? מותר לנהוג? כמה שעות עליו לנוח? האם יכול לעבוד?

לקריאה נוספת והעמקה

מצב זה מחייב השגחה בלבד, כלאמר אקו חוזר תקופתי.לא חושב שניתן לקמט את דרגת המאמצים או זמן ביצוע מאמצים, הכן לא נראה לי מומלץ ,לעשות מאמציי אקסטרים בכל תחום. וזה כמובן מאפשר לעשות הליכות ואף ריצה .

12/01/2019 | 19:53 | מאת: א

שלום. אני בן 19 חייל בעבודה לא פיזית. בשבועות האחרונים הופיע לי כאב של כאילו שריר תפוס באזור עצם הבריח באמצע וליד הכתף, רק בצד ימין. יכול להיות שהכאב לא בעצם עצמה אלא ברקמות מסביבה. הם מורגשים במיוחד כשאני קם משינה וגם במשך היום כשאני זז או סתם ככה. אז הם היו מדי פעם והשבוע הם הופיעו כל יום ופעמים רבות במהלך היום. חשבתי בהתחלה שזה בגלל שישנתי על הצד, אבל זה כבר לא נראית לי הסיבה. לא הייתה חבלה. מה יכולה להיות הסיבה ואיזה בדיקות צריך לעשות? תודה

27/12/2018 | 12:19 | מאת: אורית

הי, בבדיקת MRI חזה שעשיתי היה כתוב לי - מבנה המיצר בגדר הנורמה מתאים לרצס פריקרדיאלי. אשמח לדעת למה הכוונה רצס פריקרדיאלי ? לא היו ממצאים נוספים בבדיקה(הופניתי לבדיקה לאפיון ממצא ציסטי שנראה סמוך לאאורטה ע"פ MRI שדיים)

לקריאה נוספת והעמקה

חושב שממצא זה בבדיקות ההדמייה השונות,אינו בר חשיבות כל שהיא.

23/12/2018 | 20:44 | מאת: דודו

שלום רב, אבי בן 63 עבר ניתוח לב פתוח - תיקון מסתם ומעקפים לפני כמעט שבועיים וכרגע הדופק שלו במנוחה 115-120, האם הדבר הזה מסוכן. האם זה אמור לחלוף? מה עליו לעשות?. אשמח לתשובה. תודה רבה

03/11/2018 | 12:59 | מאת: שי

שלום דוקטור אשמח לחוות דעתך...אני גבר כבן 26 לפני חודש חליתי בדלקת ריאות שבוע של ליחה צהובה קשה ושיעול צילום חזה יצא תקין..כעבור חודש אני עדיין עם אי נוחות באזור החזה הריאות ומעט ליחה הכאב הזה כואב לי ומלחיץ אותי כי הוא לא באזור ספציפי אלא בכמה מקומות..באזור החזה..הייתי במיון עשיתי אקג תקין..צילום חזה נוסף תקין..תפקודי ריאות תקינים..ובדיקות דם כלליות תקינות כולל cpr..כעת אני עומד לבצע ct בקרינה נמוכה ..בעזרת השם. אם יצא תקין האם אני אוכל להיות רגוע ולא לחשוש ממשהו חמור(סרטן וכדומה)..כי יש לי הרגשה לא נוחה בבית החזה אבל אני גם מאוד מפחד רוצה לציין שלא מעשן..והאם יש בדיקות נוספות שהיית מציע לאחר מכן?

לקריאה נוספת והעמקה

באם עברת CT חזה, שהיה ללא ממצא, חושב שאתה רשאי לכל פעילות וחופשי מדאגה ,שלא במקום בקשר למחושים שחש

שלום רב, אבא שלי בן 63, עבר לפני כ4 חודשים ניתוח החלפת מסתם אאורטלי והשתלת מסתם ביולוגי במקומו. למזלנו הניתוח עבר בהצלחה, ומבחינת פעולת הלב הכל תקין. אני פונה אליכם משום שמאז הניתוח ועד היום הוא חווה רגישות רבה לאורך כל החתך שבוצע בחזה במהלך הניתוח וזאת למרות שנראה שהחתך מחלים יפה, סגור, אין דליפות של נוזלים או מוגלה . הרגישות מתבטאת בתחושת צריבה, מעט אדמומיות ותחושה של שריפה או חום בכל מגע קל עם החתך (אפילו במגע של חולצה שמכסה את החתך). האם התופעה מוכרת לכם? האם יש מה לעשות? בתודה מראש, נתלי.

26/10/2018 | 18:31 | מאת: יעקב טל

שלום לפרופסור אני לאחר ניתוח תיקון מסתם מטראלי עברו חמישה חודשים. מתי מקובל לעשות פעילות ספורט עם משקולות. אני בן 82. אני הולך שוחה ומרגיש טוב תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

- 6 שבועות לאחר הניתוח שעברת ,הינך רשאי לחזור לפעילות פיזית מותאמת לגילך וכושרך.

החל מ-6 שבועות אתה רשאי לחזור לפעילות גופנית כיכולתך,וללא קשר לעובדה שעברת ניתוח לב.

28/10/2018 | 19:17 | מאת: יעקב טל

תודה .

שלום, הבת שלי אובחנה עם דליפה במסתם המיטרלי (בת שלושה חודשים)הוסבר לנו שעליה לעבור ניתוח בשלב כלשהו, מדברים על תיקון. אשמח מאוד לעזרתכם בכדי להגיע למנתח עם התמחות בתיקון המסתם המיטרלי בתינוקות. תודה רבה!

אני ממליץ על רופאים בתל השומר. יש את ד"ר דויד משאלי הוא טוב.

16/10/2018 | 15:08 | מאת: ארז

שלום רב, שנתיים אחרי החלפת מסתם מיטרלי למכני, אין דליפה אבל עדיין הפרוזדור השמאלי מורחב וגם קצת חדר שמאל 58/38 התכווצות תקינה, EF 60%, הכל תקין ועדיין הלב לא חוזר למימדים נורמלים. הקרדיולוג אומר שכנראה ככה זה מבנה הלב שלי ואין לו תשובה חד משמעית לגבי זה כי לפי האקו הכל תקין. רציתי לשאול בבקשה מה דעתך והאם זה לא מסוכן לחיות עם רוחב דיאסטולי של 58 מ"מ? יש לציין שאני עושה ספורט 3 פעמים בשבוע בעצימות גבוהה האם זה קשור?

אבי בן 71 סכרתי עבר ניתוח מעקפים לפני חודש. לא הסתדר נשימתית לאחר אקסטובציה ובשל חוסר טיפול בזמן התדרדר לדיכוי נשימתי שגרם לדום לב . עבר החייאה . לאחר החייאה נכנס לשוק ספטי . נמצא חיידק בדם ובפצע ניתוח וכיח. פצע נשאר פתוח עם VAC. כעת זקוק לניתוח סגירת בית חזה .סטרנום עם תזוזה ולא מחובר . אבי עדיין מונשם ולא חזר להכרה למרות הפסקת הרדמה מזה 3 שבועות. מה הסיבוכים של הניתוח ? יש חלופה טיפולית?

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך ראשוני בהערכת מצבו הכללי/נוירולוגי ובהמשך לטפל במצב הפצע.,ברור שניתוח לסגירת פצע כזה , מדובר על ניתוח פלסטי נרחב ושימוש בשריר החזה לסגירת החתך .

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להמנע מאפידורל למי שמקבל קומדין

שלום וחג שמח שמי מנחם בן 69 עברתי לפני 4 חודשים ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי . כרגע אני סובל מהתופעות הבאות כאבים בחזה לפעמים עמומים ולפעמים כמו פילוח של סכין חום בפנים וכעין נימול ובשאר חלקי הגוף ולחץ הדם עולה ץ לאיזון לחץ הדם אני נוטל דופלקס 160/10 תודה וחג שמח

21/09/2018 | 15:51 | מאת: יעקב

בצעתי CT ואתרו "שינויים אטרוסקלירוטיים עם הרחבת אאורטה העולה עד 41 מ"מ, העורק הריאתי מורחב עד 32 מ"מ.האם יש לכך טיפול תרופתי או כירורגי ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בכל טיפול בגדלים האלו שהזכרת הייתי ממליץ על מעקב של אקו אחד לשנה

שלום בן 45 ביוני 2009 הוחלף מסתם אורטלי (אולי בתיאור באנגלית מופיע סוג המסתם?) צריך לעבור כעת הדמיית MRI עמוד שדרה בגלל בעיה אורטופדית. האם ניתן לדעת בוודאות אם אפשר לעבור את הבדיקה בבטחה? להלן חלק מהנתונים: תאריך ניתוח - יוני 2009 מסתם אורטלי ביקוספידי ידוע מאז הילדות. באקו הודגם אי ספיקה אורטלית בינונית - קשה עם הרחבה קלה של חדר שמאל, כ"כ אאורטה עולה מורחבת עד 48 מ"מ. תיאור ניתוח: composite aortic valve replacement - mechanical valve BILEAFLET MECHANICAL VALVE 23 MM תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מיגבלה לביצוע MRI

31/08/2018 | 20:47 | מאת: אשכנזי יצחק

עברתי ביוני 2018 ניתוח מעקפים בילינסון.חודשיים אחרי עדיין יש כאבים העצם החזה.כמה זמן אורך האיחוי.

לקריאה נוספת והעמקה

אין לקשור את המיחושים שיש לך בחזה לאיחוי הפצע. באם צלקת תקינה וללא סימני זהום חיצוני, הכאב ייפחת בהדרגה.

אין קשר בין הצורך באיזון/טפול של לחץ הדם, לבין הכאב החד בחזה, שקשור לניתוח עצמו,ויחלוף עם הזמן.

בן שלי בו שנה וחמש לפני כחודש עבר ניתוח לסיקווסטרציה בריאה, לאחר הניתוח ראו תמט בריאה וגם אחרי שבוע התמט עדיין קיים בצילום, אני מודאגת מאד, הילד נראה ללא קשיי נשימה כלל, היו שני טיפולים פיזיוטרפיים לאחר הניתוח בהפרש של שבוע, האם זה מספיק? צריך עוד פיזיותרפיה במצבים כאלה? התמט מסוכן? כמה זמן לוקח לתמט להיעלם? מה הסיכויים שהתמט יעלם בעצמו?

03/08/2018 | 07:47 | מאת: מיה

שלום לפני 3 ימים אמא שלי ( בת 80) עברה ניתוח לב פתוח להחלפת 2 מסתמים ( מטר אלי ואאורטלי) עכשיו היא מתקשה לנשום באופן עצמוני ורוצים לבצע טרכאוסטומיה. 1. למה היא לא מצליחה לחזור לנשום לבד? 2. האם טרכאוסטומיה הוא הפתרון הכי טוב? בגילה אני חוששת שזה לא יהיה הפיך, נפשית יהיה לה מאוד קשה להסתגל לזה. כרגע היא שוב מורדמת ומונשמת.

לקריאה נוספת והעמקה

חולה בן 80 שעובר ניתוח לב כה גדול, ולאחר שישללו כל הסיבות לקוצר נשימה. חושב שטרכאוסטומי הוא מוצא מצויין במצבה, בהתחשב כמובן בחסר אלטרנטיבה אחרת

שלום, במסגרת עבודת פרוייקט לתואר ראשון , בנינו שאלון קצרצר בנוגע לתפיסת איכות החיים לאחר ביצוע ניתוח מעקפים או צינתור. במידה וביצעת את אחת מהפרוצדורות האלו בחמש השנים האחרונות , נשמח שתקדיש/י מספר דקות מזמנך. במידה ואת/ה מכיר/ה עוד אנשים שביצעו - נשמח שתעביר/י גם להם. להלן הקישור לשאלון : https://goo.gl/forms/V0DDPYWb2n3koLhV2

קושיי נשימה--שבועיים אחרי הניתוח במאמץ קטן של כמה צעדים...האם תופעה טבעית ומתי צפויה להסתיים

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר אשור האקו שמסתם מתפקד הייטב. יש להניח שתופעת קוצר הנשימה וקושי בהליכה , יישתפרו תוך מס שבועות.

25/07/2018 | 10:55 | מאת: שניאור

שלום רב ד"ר, בבירור לכניסה לחדר כושר נמצא לי במקרה דילפה קשה במסתם המיטרלי,אני בן 40 וכול זה מאוד חדש לי,הקרדיולוג אמר לי שזאת דליפה קשה איך עדיין לא מצריך ניתוח. השאלה שלי מה אחוזי הצלחה בניתוח לתיקון המסתם ? ואיך אפשר לדעת אם אפשר לתקן את המסתם או להחליפו? תודה

28/06/2019 | 01:18 | מאת: אור

אני עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי. אחוזי הצלחה גבוהים. אפשר לדעת אם צריך לתקן או החליף על ידי בדיקות אקו ובדיקת קרדיולוג מומחה.

24/07/2018 | 12:44 | מאת: חיים

בינואר 86 עברתי ניתוח החלפת מסתם מיטרלי בביח שיבא בזמן החלפת המסתם הייתי בן 37 הושתל לי מסתם מכני , הוסבר לי אז כי המסתם הינו צינור מתכת אשר בתוכו נעה גולה ממתכת בימים אלה אני אמור לבצע בדיקת MRI נשאלתי לסוג המסתם אולם אין לי כל תיעוד לגבי החומר ממנו עשוי המסתם, כיצד ניתן לקבל מידע על החומר ממנו עשוי המסתם מה הסכנה בביצוע בדיקת MRI

06/07/2018 | 10:41 | מאת: גאולה

עברתי ניתוח מעקפים לפני חודשיים וחצי אחרי חודש כאבים מתחת לחלונות הפנו אותי לצילום ריאו הרופא המפנה קבע שיש דלקת ריאות הרופא המנתח קבע שזו דלקת בגרון הריאה ונתן לי מקסים לקחתי במשך שישה ימים הכל עבר גם החום עכשיו חזר אותו סיפור באותו מקום רופא המשפחה שלח אותי לצילום ריאות מה עושים

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר שהמתלונן עבר צילום חזה, ולא נמצא כל הסבר לתלונותיו, אמליץ לו להבדק שוב עי הרופא המנתח שלו , לבדיקתו