פורום ניתוחי לב וחזה

2901 הודעות
1775 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה

שלום רב, אמי בת 71 עברה לפני שבועים ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם+ צריבה בעקבות פרפורים חוזרים. לאחר 10 ימים דופק הלב הגיע לסביבות 120-140 לא סדיר ( פרפורים) טופלה בפרוקור לוריד וקרדילוק ללא הצלחה להוריד את הדופק ולהחזיר למצב תקין. היום עשו היפוך חשמלי שלא הצליח. כמו כן נאמר לנו שתפקוד הלב ירד מ55 אחוז ל 35 אחוז. כרגע מקבלת קרדיולוק 5 מג ו600 פרוקורד דרך הפה. ושוב אין תזוזה.... הדופק מהיר ולא יציב. מה ניתן לעשות? האם אפשר לחיות בצורה כזו? חייבת לציין שמצבה הנפשי של אמי גרוע כמובן נוטלת קומדין

שלום מזה כחודש וחצי יש לי כאב בחזה בצד ימין רק כאשר אני משתעלת ולאחרונה קושי לקחת נשימה עמוקה. אני לא חולה אין לי חום או מקוררת או הזעה וכיוצ"ב. אציין גם שמזה כשנה השוקיים שלי מתנפחות בערבים ורופאי המשפחה שלי לא יודעים כלום וכבר התייאשתי מלפנות אליהם ופשוט חיה עם זה. מה עלי לעשות ? והאם לתת לזמן לעשות את שלו ? תודה רבה ליז

שלום, לבני בן השנה וחודשיים יש סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית עם כלי דם היוצא האורטה הראשית, גילו את זה עוד בסקירת מערכות השניה בהריון, בתקופת ההריון הלב שלו היה נוטה לצד ימין אך לקראת הלידה הלב חזר למקומו והריאה השמאלית נראתה טוב, הילד נולד בלידה רגילה ללא כל קושי, עד היום הילד אסימפטומטי, אילו לא היו רואים את הסקווסטרציה בסקירות אז אף רופא לא היה שם לב לכך... ההמלצה של הרופאים היא ניתוח להסרת אונה תחתונה בריאה שמאלית... קשה לי מאד להכניס ילד בריא בסה"כ על שולחן ניתוחים... רציתי לשאול מה הסיכויים של בן אדם עם סקווסטרציה אסימפטומתי לחיות חיים בריאים ללא סיבוכים? האם יש סטטיסטיקה של אנשים אשר חיו עם זה כל חייהם? הניתוח יבוצע עם חתך רגיל כלומר לא על ידי שיטה של שלושה חורים, עד כמה ההחלמה קשה ומסוכנת מחתך רגיל בניתוח זה? במקרה וילד עובר ניתוח, אלולים להופיע לו אחרי הניתוח צפצופים, בעיות נשימה כגון אסטמה? מה אתה היית ממליץ לעשות עם סקווסטרציה של הילד אסימפטומתי, לנתח, לא לנתח? תבינו אותי כאמא שהלב שלה נקרע, אנא תתנו לי תשבות לשאלותיי, אני מודה לכם מראש

שלום מבקש לדעת משמעויות הבדיקה:"אקינזיה דופן אחורית תחתונה בזלית ואמצעית,היפוקינזיה ספטלית קדמית ספטלית קדמית צדדית. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לראות קרדיולוג עםם תשובת האקו שלך .
לא ניתן להוציא מסקנות רק מהמשפט של האקו שעשיתה

מפאת צנעת הפרט לא משאיר נייד ולא מייל השאלה : האם נכון שבעקבות נתוח מעקפים + כל התרופות הנלוות יש אבוד של הזקפה !! תרומת הכדןר קרדילק ? אם כן מדוע לא אומרים זאת למנותחים ? איך מתמודדים ? כמה זמן זה נמשך ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח אינו גורם לתופעה שאתה מציין,
וגם אין אונות אינה תופעת לוואי של קרדילוק

08/02/2018 | מאת: דניאלה

שלום אני בת 40 בד"כ בריאה. בצילום חזה שבוצע לפני חודשיים עקב שיעול נראה צל מעוגל במדיאסטנום. הופנתי לCT ושם נראה גידול בקוטר כ 6 סמ. הגידול יחסית גדול ונגע בלב, בוושט, בוואגוס ועוד הוסר במלואו לפני שבועיים בהצלחה בניתוח VATS. אני מתאוששת מהניתוח ומרגישה כבר הרבה יותר טוב ופעילה. האבחנה בביופסיה שמדובר בגידול שפיר מסוג שוואנומה. גידול עצבי במדיאסטנום. הבנתי שצריך כל חצי שנה לבצע CT/MRI לבדוק אם זה חוזר. רציתי לשאול 1. מה הסבירות שגידול כזה יחזור? זה אחוזים בודדים או עשרות אחוזים? 2. אם זה חוזר אז שוב צריך לעשות VATS? 3. האם אצטרך במשך שנים רבות כל חצי שנה לעשות הדמיה? תודה רבה

בס"ד שלום מי שסובל לעיתים תכופות דופק מהיר ( אין לו בעיה בלב). האם יש דרך להורדת דופק מיידי לאותו רגע שיש את התחושה של דופק מהיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה לקרדיולוג לא לנתוחיי לב-חזה

האם , פרינס מטאל , מעיד על פגיעה בלב ? האם זה מסוכן ?יכול לגרום למוות ? בתודה מראש , ציפי

,תסמונת זו אינה גורמת לתמותה, ונגרמת מלחץ שרירי על עורק כלילי שאינו חסום או מוצר

31/12/2017 | מאת: בת 24

האם הממצא הנ''ל באק''ג במיון מצריך בירור כלשהו, בעיקר לאחר 2 התעלפויות תוך שבוע (לכן היה המיון), חולשה וכאבים בחזה כבר חודשים וכאשר אק''ג שבוצע לפני 3 חודשים היה תקין וללא הממצא הזה?

אחי בן 49 עבר צינתור בהלל יפה לפני שנה. בימים האחרונים הרגיש צריבה בחזה הרופאים קבעו שיש צורך בניתוח מעקפים שיבוצע בשבוע הבא בבית חולים כרמל על ידי פרופסור ארז שרוני. השאלה שלי האם האבחנה לניתוח היא אין ברירה ? או שיש טיפול אחר? ולגבי הרופא המנתח. חוות דעת עליו ישפיע מאוד על החלטתנו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל מטרה בפורום זה לקטלג את מנתחיי הלב השונים
דר ארז שרוני משמש כמנהל מחלקת ניתוחי לב בביתח הכרמל .
כמובן שאיננו יכולים ללא לראות את הצינטור, לחוות דעה עליו .
תודה

לאחר ניתוח המעקפים ושסתום מרגיש קשיים בנשימה האם זו תופעה רגילה? אודה לתשובתכם ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

קושי מסויים בנשימה לאחר ניתוח מעקפים שכיח ,
לקוצר הנשימה, או קשיים בנשימה,סיבות רבות שלא ניתן לפרט כאן בפורום,
כעיקרון קשיי הנשימה עלולים להיות בשל בעיות ראות או לב,
יש לעשות צילום חזה קודם, ואחכ לשלול בעייה לבבית (אקו לב) שיכולה להסביר קוצר נשימה.
בעיקרון יש תחושה של קושי מסויים בנשימה לאחר פתיחת בית החזה, דבר שחולף לאט תוך מספר שבועות.

שלום רב, בהיותי ילד בן 8 -9 לערך, לאחר עלייתי ארצה בשנת 1948,מפולין (דרך צרפת) אובחנתי כחולה שחפת וטופלתי אז בבית חולים בית און בחיפה ורמבם באנטיביוטיקה משני סוגים במשך כשנתיים , מאז חזרה המחלה בגיל 10 לערך. ומייד מוגרה. ומאז לא חזרה, בבדיקות C.T-ריאות (במינון נמוך רב שכבתי ). שאני עושה כבר עשור שנים, מציינים הרדיולוגים בכל בדיקה ובדיקה על איבחון הצטלקויות בריאות המעידות על שחפת ריאות בילדות. וללא מימצא חשוד אחר. עם זאת ציינו לי כי צלקות בריאות יכולות להיות גורם להתפתחות -או כגורם סיבתי -לסרטן ריאות ואף העירו לי כי זה יכולה להיות סיבה להתפתחות מחלה בשם 'הצטלקות ריאתית עלומה'-פיברוזיס ריאתי' ועוד 'צרות' למיניהן. האם תוכלו להאיר עיני בנושא ומהן ההמלצות? בנוסף ובהקשר לשחפת שהייתה לי, נאמר לי, כי בהחלט יתכן כי שמיעתי ניפגעה !! עקב טיפולים אנטיביוטיים שקיבלתי בזמנו נגד השחפת, והרגישות לנזקי שמיעה ידועה (ואכן השמיעה לקוייה ב-2 האזניים ואני נעזר במכשירי שמיעה.) האם זה נכון?? בתודה על תשובותיכם,. צבי

לקריאה נוספת והעמקה

זה ידוע שהתרופה streptomycin שקיבלת גורם לנזק תמידי בשמיעה. אין מה לעשות
לגבי הצלקות, הם כן גורם סיכון לממאירות וכדי לעקוב עם CT פעם בשנתיים. אבל אינם גורם סיכון לפיברוזיס.
בברכה,
דר' סאוטה

היי בעל עבר ניתוח מעקפים לפני כשנה וחצי נעשתה פגיעה בסרעפת השתתקה ומאז איכות חייו ירדה קשה לו מאוד לנשום לא מצליח להשתקם רציתי לשאול האם זו רשלנות רפואית? ואם ניתן לבצע השתלת קוצב סרעפת ? נכון חרגע זה אני מנסה לבדוק מה באמת יעזור לצערי הרפואה לא נתנה פתרונות

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים קיצוניים ניתן לקצב את הסרעפת, ניתן גם לנתח ולעשות פליקציה של הסרעפת

שלום, לפני כ3 שבועות עברתי אירוע חזה אוויר ספונטני בריאה ימין. ואני כלל וכלל בסטטיסטיקה. אני בחורה, לא מעשנת, ולא כזה צנומה. וגם לא קיבלתי חבלה מזעזעת כלשהי. הייתי מחוברת במשך 5 ימים לנקז היות ולקח זמן עד שהכל יצא. עשיתי צילומים וצילומי סיטי ואמרו שהכל ניראה תקין. הבעיה היא שאני כרגע חיה מאוד בחששות, מאוד נזהרת ומאוד מפחדת שמא זה יקרה שנית. אמרו שאין דרך להמנע מזה וגם לא יודעים מה הייתה הסיבה בדיוק. בגלל שבפעם הראשונה זה התחיל מכאבי גב ותחושה שהוא תפוס ורק לאיחר שבוע התחלתי ממש להרגיש קשיי נשימה. אשמח לתשובה מה האחוזים שזה יקרה בפעם השנייה ואיך, אם בכלל, אפשר להמנע מכך?

בת 39 עברתי החלפת מסתם בשיב"א לפני חודשיים ומרגישה מצוין, מאד רוצה להביא ילד ולכן החלפתיל מסתם ביולוגי, השאלה מה הסיכון להכנס להריון עכשיו, ואיך אדע מתי ודאי מותר לי להכנס.

לקריאה נוספת והעמקה

הערכת מצבך הלבבי, ייעשה עי אקו לב ויינתן לך עי קרדיולוג,
שאר הדברים הקשורים להריון ,(אינך מקבלת קומדין) יינתן עי הגניקולוג

זו השאלה, מבחינה תקנית כמה צריך לחכות, כי הרופא המנתח אומר למרות הפסקת הקומדין לחכות 4 חודשים, זה הרבה מדי לגילי אם ניתן פחות, וזו השאלה הממוקדת.

לאחר ניתוח לב פתוח להחלפת שסתום עם הסתבכות והחלפת חלק מהאורוה. העורק הראשי. יש איבוד ראיה. בהתחלה היה כפל ראיה שעבר ועכשיו כתמים שמפריעים לקרוא אן לראות טלוויזיה.

18/07/2017 | מאת: nicola

X רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

על דעתי תיקח קסרלטו בנתונים שהבאת כאן.

17/07/2017 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגית?

חלק מבדיקת החולה היא בדיקת דפקים בפלג גוף תחתון .

סיכום בדיקת אקו דופלר: חדר שמאלי בגודל תקין, תפקוד גלובלי אזורי של חדר שמאל תקין, תבנית המילוי תקינה, חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו, ללא הגדלה של העליה השמאלית, אי ספיקה מיטראלית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידילית בינונית עד קשה, לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קלה, אודה לקבלת תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי תוצאות אקו אלו , לא מצדיקות טיפול כירורגי כלל,
ולכן תפנה לקרדיולוג שלך להתאמת הטיפול התרופתי.

שלום, יש לי באונה הימנית של הריאה כתם. עשיתי ct ואחר כך ביופסיה וביופסיה יצא שזה דלקת צלקתית. אחר כך שוב עשיתי petct ושוב אותו הדבר. הייתי אצל רופא בבי"ח ואמר לי לקחת אנטיביוטיקה . עשיתי זאת ועדיין אין שינוי. בצילום האחרון שעשיתי מלפני שבועיים רשום: בשדה אמצי מימין הודגם ממצא מעוגל עם התבהרות ופלס נוזל אויר בתוכו ל- 3.6 x 37. ס"מ. אתמול הייתי שוב אצל הרופא ואמר שאני צריכה ניתוח. האם הכרחי לעשות ניתוח?

האם מותר 5 חודשים אחרי החלפת מסתם למכני לחזור לכושר מלא? ריצה עד לדופק שיא (170), דחיקת משקולות בסביבות 80 ק"ג, ושחייה? אני בן 40 ואני הייתי פעיל ספורטיבית לפני הניתוח וזה חסר לי.. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינת המסתם , אתה יכול לחזור לבצע אימונים וכושר , כפי יכולתך.
שחיה ומשקולות וכל אימוניי חדר כושר.
לזכור רק שאתה כנראה מטופל בקומדין, וחשוף יותר לדימומים,אך אין זה מונע מתרגילי כושר או שחיה

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

שלום רב, בת 47.5 ולאחרונה התאמנתי עם משקולות מזה 5 חודשים סובלת מכאבים בעצם החזה וזאת לאחר שיעול חזק וכנראה גם עומס שנגרם מהרמת משקולות. בחודשים הראשונים כאב לי ממש אפילו כשנגעתי בעצם, עם הזמן הכאב פחת. לאחר ביקור אצל אורטופד בחוד שמאי קיבלתי הפניה לביצוע מיפוי עצמות מכוון לסטרנום (לדעתו נגרם לי שבר שמתאחה) כמו כן ביקש ממני לא להתאמן חודשיים נוספים. נכון להיום טרם ביצעתי את המיפוי מחשש מקרינה וכמובן הבנתי שלשבר לוקח זמן להתאחות אז חשבתי לתת לזמן לעשות את שלו. נכון להיום הכאב מופיע בעיקר בלילה כשאני במצב שכיבה ומסתובבת מצד לצד וגם קצת בקימה. (יש לי גם קושי קל בנשימה) אשמח לקבל חוות דעת והמלצה אם אפשר האם לבצע את המיפוי?? בברכה, איילת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום
לא נראה לפי התאור שקראתי כאן שיש מקום או התוויה לבצע מיפוי לב .

בוקר טוב ד"ר איתן, בהמשך לתגובתך, האורטופד הפנה אותי למיפוי עצמות לא לב. האם יש טעם ללכת??? האם יש לך אבחנה ממה הכאב? תודה,

האם יתכן שלאחר ניתוח לב מעקפים ההתנהגות הופכת להיות לעיתים אלימה מילולית כלפי בני המשפחה ..בנוסף הוא סובל גם מסכרת

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים יש שינוי חולף בהתנהגות, כמו שתואר כאן, ואף יותר מזה, לציין ששינויים אלה חולפים כעבור חודשים ספורים.
אין כל קשר לזה שהוא חולה סכרת גם.

האים זה נורמלי שיש דוק איטי

יש לציין מהו הדופק - איטי מאוד
יש לעשות אקג כדי לוודא שמדובר בקצב סינוס תקין של הלב

05/06/2017 | מאת: שליו

מזכירה-בת 23, לאחר כמה התקפים של מועקות קשות וכאבים חמורים בחזה שנמשכו בין דקות (כאבים דוקרים בחזה) לשעות (מועקות מקרינות מהסרעפת עד ללוע שהולכות ומחמירות עם השעות וגם סחרחורת ובחילות איתן). הכל התחיל בפברואר ולאחר בדיקת רופא המשפחה שטען כי החזה נשמע נקי וגם הדופק נתן רק בדיקות דם ואק''ג בטענה כי בגילי זה לא נשמע לו סביר שלבבי. רק אתמול עשיתי את הבדיקות שנתן לי רופא המשפחה וזו תוצאת ה CPK=498 (נורמה עד 180), גם הESR חזר גבוה כשתמיד היה אצלי בנורמה-15 (נורמה עד 11). לא הייתה כל פעילות מאמצת או חבלה שרירית לפני הבדיקה וללא תופעות כלשהן בחזה כבר שבוע-שבועיים. לא עשיתי עדיין את האק''ג שנתן וזה כל הבירור שהמליץ עליו. האם התוצאה מעידה על בעיה לבבית? איך להמשיך מכאן?

לקריאה נוספת והעמקה

CPK גבוה יכול להיות ממאמץ גופני,
ברור שיש לבצע אקג לפני המשך נוסף בכיוון לבבי

בעוד כשבוע אני עוברת ניתוח הזעה בכפות הידיים כידוע פנאומוטורקס הוא סיבוך אפשרי בניתוח ואני אמורה לטוס לאירופה כשלושה שבועות לאחר מכן.. האם זה אפשרי לטוס במידה וקורה לי הסיבוך?

ניתן לטוס לאחר זמן מחלה רגיל גם לאחר פנאומוטורקס

26/04/2017 | מאת: שושה

בעלי בן 66 וגילו לו תימומה בגודל של 2 ס"מ, הרופא אמר שצריך לנתח את בית החזה ולהוציא את הגידול אחרת הוא התפשט. רציתי לדעת מה הסיכונים הכרוכים בניתוח? ואם יש אפשרות אחרת במקום הניתוח

טימומה היא מחלה שדורשת ניתוח תמיד. בגידולים פחות מ 4cm, אפשר לבצע את הניתוח בצורה זעיר פולשנית, באמצאות תורקוסקופיה או בעזרת רובוט, ללא פתיחת בית החזה.

האם שיתוק סרעפתי בצד אחד של ימין הנצפה לתינוק לאחר ניתוחי לב והנשמה ממושכת יכול להסתדרלבד או שמצריך התערבות ניתוחית וגם אם כן מה הסיכונים ומה הפרוצדורה? והאם זה הוא גורם באופן ישיר לאי יכולת לשרוד בנשימה לאחר אקסטובציה?

לקריאה נוספת והעמקה

מהלך הקליני של התינוק,ייקבע אם יש או אין צורך בניתוח של פליקציה של הסרעפת
במידה ולא נגמל ממכונת הנשמה.

שלום רב, בת 62, בשנת 2009 עברתי התקף לב והושתל לי סטנט בעורק LAD ונמצא עורק RCA חסום במלואו, בשנת 2011 עברתי צינתור והושתל לי סטנט בעורק LCX. עקב אירוע מוחי חולף (אמאורוזיס פוגקס) מצאו הצרות משמעותית בעורק אינומינייט (שיוצא מאבי העורקים) והושתל סטנט בעורק אינומינייט. כמו כן נשלחתי לבדיקת אקו לב והולטר לחץ דם. ----------------------- בבדיקת אקו לב (מתאריך מרץ 2017): "מסתם מיטרלי: הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC). מסתם אאורטלי: מסתם מסוייד ללא הצרות. מסתם טריקוספידלית: אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוויאלית, לחץ ריאתי סיסטולי 22. אבחנות: Dilated LA, Good LV function הערות: ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה." החמרה בהשוואה לבדיקת אקו לב לפני שנה (מתאריך מרץ 2016) אז נמצא "אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)". ----------------------------- כמו כן בבדיקת הולטר ממרץ 2017: "סיבת הארוע: חשד להפרעות קצב. הפרעות קצב על חדרוית APC's: נצפו סה"כ 18 APC'S במשך הבדיקה. נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-14 פעימות, במהירות 102-130 פעימות לדקה" -------------------- שאלותיי: לגבי האקו לב: 1. מה משמעות התוצאה האקו לב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)"? האם זה דורש התערבות/טיפול – באיזה מקרה יש צורך בטיפול ומה סוג הטיפול/התערבות שניתן לבצע בשביל לתקן את הבעיה? איזו בדיקה ניתן לבצע שתבדוק יותר מדוייק את המצב של הטבעת המיטרלית? 2. האם יש משמעות לכך שיש החמרה ביחד לשנה שעברה, אז היה כתוב " אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)" וכעת כתוב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)". עד כמה משמעותית החמרה זו? 3. מה משמעות התוצאה "ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה" באקו לב ומה המשמעות של Dilated LA? לגבי ההולטר: 4. מה המשמעות של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בהולטר? ולגבי שתי התוצאות יחדיו: 5. מה דחיפות הטיפול בתוצאות? האם זה דחוף שאקדים את התור לקרדיולוג, או שגם תור בעוד כחודש/חודשיים זה מספיק טוב? אודה לתשובה, בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

יכולה לחכות את הזמן הנדרש לביקור אצל הקרדיולוג,
שיענה לך על כל השאלות.
הסתיידות טבעת המסתם המיטרלי הוא ממצא שקיים, ואין צורך בהתערבות כל שהיא, להסתיידות הזו .

15/03/2017 | מאת: אליה

בשבוע האחרון המשיכו דקירות ומועקה בחזה אך קלות לאורך כמה שעות. במקרה ויהיה התקף כאב פתאומי שוב (ונראה לי שיהיה) כדאי ללכת למיון שיבדקו טרופונין? כי אין הבדיקה הזו במרפאה והבנתי שCPK לבד לא עוזר ממש. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כל כאב שמחשיד להיות מרקע לבבי, כמובן דורש בדיקות בהתאם,
מדובר ב-אקג. בדיקות אנזימים של הלב וכן אקו לב.

ספציפית בשביל טרופונין. אקו לא עושים במיון

תפנה לבדיקת אקג במרפאתך.

מקרה של כאבים בחזה , הגורמים לך לחשוש מהתקף לב.
עלייך לפנות לחדר מיון ,לבצע מספר בדיקות,כדי לוודא את מקור הכאבים,
ואם מדובר בהתקף לב כלל.

שלום אני בן 25 עם תסמונת מרפן, עברתי לפני מספר שנים תיקון מסתם מיטרלי ומאז אני סובל מהמוליזה ובבדיקת TEE נמצא כי יש אי ספיקה של המסתם וגם דלף פרי-ולוולארי (המנתח השתמש בטבעת 5 במקום 4 לתיקון או משהו כזה) המנתח הציע ניתוח להחלפת מסתם למסתם מכאני מה שיצריך אותי ליטול קומדין, אני עובד בבית חולים והסיכון לזיהומים הוא בהתאם, לכן הוצעה כדרך אגב אפשרות של תיקון על גבי תיקון (דבר שהמנתח לא מתלהב ממנו) משהו בסגנון UMBRELLA להפסקת הדלף. אשמח לשמוע מכם אודות כך.

08/03/2017 | מאת: שמעון

אני בן 65 אני 3חודשים לאחר ניתוח תיקון מסתם מיטרלי השתלת מיתרים בשיטה המסורתית כל התרופות שניתנים לאחר הניתוח היפסקתי בהוראת המנתח פרט ללוסרדקס שאני עדיין לוקח במינון 2×12.5 שאלתי מתי להפסיק לציין שהלחץ דם עכשו ממוצע 120 ואני עושה פעילות גופנית הולך הרבה בדיקות דם תקינות כןלל כליות

החלטה לגביי סוג הטיפול תרופתי, איננה שאלה בפורום זה,
וכן לא מינון טפול תרופתי,
אלו שאלות שעדיף שייענו עי רופא המשפחה של השואל,ולא בפורום מנתחיי לב.
תודה

מהי הפרוצדורה המקובלת לניתוח החלפת מסתם מיטרלי והאם ניתן לביצוע בצינתור? האם נעשה בסורוקה בצינתור?

החלפה/תיקון מסתם מיטרלי, נעשה בניתוח לב פתוח.
קיימת אפשרות צינטורית למסתם מיטרלי,רק במקרה שקיים מסתם תותב, מניתוח קודם שהיה.

אני בת 23 ובריאה מלבד אסתמה לא מאוזנת. לפני חודש וללא כל סיבה, כשצפיתי בטלוויזיה, התחלתי להרגיש כאב מעט דוקר ולוחץ בחזה ימין. בהתחלה לא שמתי לב לזה אך אחרי שעה-שעתיים זה הלך התגבר עם תחושת מועקה בכל החזה הימני מהסרעפת ומעלה עד הלוע עם תחושת קוצר נשימה קל, דופק מעט מוגבר (90) וסחרחורת קלה עם מעט צרבת בסוף. התקשרתי לייעוץ רופא בכללית ב2700 (כי זה היה כלכך יוצא דופן ופתאומי) והרופאה אמרה שנשמע לה כמו גסטריטיס. ניתקתי אך תחושת המועקה המשיכה והתגברה עד שהלכתי לישון ובבוקר נעלמה. עוד בשבוע הייתה צואה רכה שלא כרגיל וצרבות מסתוריות לעתים בחודש-חודשיים אחרונים. יש לציין שלקחתי אז כדורי פרדניזון 20 מ"ג שנתן רופא ריאות בשל אסתמה לא מאוזנת לשבוע ויכלתי אולי לייחס זאת לכדור. חודש עבר מאז הרגשתי את המועקה ההיא בחזה והיום זה קרה שוב אך גרוע יותר, ללא סטרס או מאמץ, בזמן שיצאנו מהאוטו. התחלתי להרגיש בפתאומיות כאב דוקר במרכז החזה טיפה לכיוון ימין ומועקה חזקה שהקרינה עם הכאב עד הלוע מלווה בצרבת (שלא הייתה קודם) וללא הסחרחורת והדופק המואץ עם קוצר הנשימה כמו בפעם שעברה, אך כאב הרבה יותר, כמו דקירות סכין. זה הלך והחמיר עד שגרם לי ממש לעסות את האיזור ולצעוק "איי" בקול בכל פעם שחשתי דקירה. אחרי כ10 דקות רצופות זה נעלם בהדרגה תוך רבע שעה (בפעם שעברה נמשך כמה שעות ללא הפסקה).כמובן שאני כבר מזמן לא על פרדניזון ואין שום בעיה נראית לעין שגורמת לזה (לא נבדקתי אצל הרופאה שלי בעניין). כמו מה זה נשמע? לבבי, ריאתי (אולי יתר לחץ דם ריאתי, היה לפני שנתיים חשד בשל כמה תופעות שנשארו עד היום אותו דבר ומבחן מאמץ ירוד יחד עם עורק ריאתי מורחב 28 מ"מ אך הוחלט לא לעשות צנתור בסוף והניחו שאין לי יל"ד גם אחרי שנבדקתי אצל ראש המחלקה ליל"ד ריאתי וקרדיולוג)? כלכך מוזר, וללא בעיית צרבות או רפלוקס בכלל. רק בת 23, ולולא זה היה גילי הייתי מיד עפה למיון עם כאבים חמורים כאלה בחזה... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לום
מצטער שאין באפשרותי לענות לשאלותייך רק על סמך תיאור הארועים שהיו לך.
התיאור הוא כללי מדיי, יש צורך בבדיקת רופא, ובדיקות הדמייה כמו צילום חזה אקג וכו.
ורק אחכ לקבל מושג שיעזור בכיוון התלונות האלו.דרכיי נשימה? לב? מערכת עיכול?
תודה

01/03/2017 | מאת: מודאג בן 29

שלום דר זה התחיל לפני 3 שנים היה לי קליקים בגרון בזמן בליעה עשיתי סיטי ואולטראסאונד גרון לא נמצא דבר ולא עשיתי עם זה כלום אני חי עם זה לפני שנה הרגשתי בגוש שזז קשה מעל עצם הבריח הלכתי לכירורג לא קיבלתי תשובה לא ענינית (אין לך כלום ) , עשיתי בדיקה לפני חודש אולטראסאונד נרשמם בממצאים ( נמצא גוש שומני בגודל 07*02 סמ) השאלה שלי איך נקבע שזה שומני ולא ממאיר ? עם איזה רופא מומחה אני צריך לברר את הנושא ?ניקור הגוש ? אשמח שתכוון אותי על המשך בירור אם יש צורך

שלום.. לפני כשבוע עברתי ניתוח החלפת מסתם ל onx ומאז אני שומע אותו כל הזמן, גם מי שנמצא לידי שומע אותו אם הוא ממש מתרכז. האם יש סיכוי שהתופעה הזאת תעבור ברגע שהלב "יירגע" אחרי תהליך ההחלמה? אודה לתשובתך..

רור שתיקתוק זה של המסתם, נשמע יותר כעת, זמן קצר לאחר הניתוח,
ללא ספק גם הרעש ייפחת, וגם אתה תסתגל לתקתוק הקיים,
אנא הקפד על רמות INR מתאימות,
תודה

07/02/2017 | מאת: דני

שלום רב, אמי בעוד חודש בת 62 והיא אמורה לעבור בעוד שבוע וחצי ניתוח לתיקון מסתם + MAZE. במידה ולא ניתן לתקן ויש צורך בהחלפת המסתם, השאלה הכי חשובה - מה סוג המסתם המומלץ לגילה, ביולוגי או מכני? בנוסף יש לי מספר שאלות: 1) לגבי המסתם המכני, מה תופעות הלוואי של קומדין אם לוקחים אותו באופן קבוע? 2) כל כמה זמן צריך לעשות בדיקת דם לבדיקת תפקודי קרישה במידה ונוטלים קומדין? 3) לגבי המסתם הביולוגי, כמה שנים הוא מחזיק? 4) האם בתום התקופה של המסתם הביולוגי יש צורך שוב בניתוח לב פתוח או שאפשר גם לעשות בצנתור? מה החסרונות של צנתור כזה? תודה רבה מראש על התשובות.

שלום רב , לפני כ-6 שנים עברתי פנאומוטורקס ספונטני חוזר בריאה הימנית, עברתי ניתוח פלאורודזיס. מאז אין לי תחושה באיזור הניתוח ובנוסף ישנה גם רגישות באיזור. מספר שאלות: 1- האם ישנה דרך להחזיר את התחושה באיזור? 2- האם ישנה דרך להוריד את תחושת הרגישות? 3- האם מותר לי לעסוק בכל ספורט כולל הרמת משקולות ללא הגבלת משקל? 4- האם מותר לי לטוס כולל טיסות ארוכות? 5- האם ניתן היה להימנע מפגיעה בעצבים בניתוח? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין דרך להחזיר את התחושות של עצבים שנמצאים בעור ,ונפגעים כתוצאה מהחתך עצמו.
מעל 6 חודשים אתה חופשי לטוס , לאן שתחפץ.

ניתנה כבר תשובה

שלום רב אני בן 65 סוכרתי 2 עם אינסולין. עברתי צנתור בו הושתל סטנט מפריש תרופה ונרשם לי פלביקס 75 פעם ביום. אני נוטל גם אספירין 100 ליום כל בוקר. שאלתי: האם לקחת את הפלביקס בבוקר עם האספירין או לפני השינה תודה צביקה

בצילום של סיטי חזה בגללקישורית קטנה בריאות מצאו תימומה נשלחתי לחירוג והמליצו לי לנתח..אני בת 78 שנים בריאה לא סובלת משום בעיה בגלל התימומה....מה עושם האם לנתח...ומה קורה אם משאירים את הבלוטה.....המון תודה מראש

28/12/2016 | מאת: רונן

עברתי לפני 4 שנים תיקון מסתם מיטרלי וכעת חזרה הדליפה ואני מועמד לניתוח חוזר, המנתח טוען שהוא יכול לתקן שוב באחוזי הצלחה מעל 95%, הוא טוען שהוא צריך לשים טבעת יותר קטנה ואז זה יסתדר. אני מתלבט אם להינתח עכשיו ושהניתוח לא יסתיים בהחלפת המסתם (אני בן 40 וממש לא בא לי להתעסק עם קומדין ולשמוע תקתוקים בלב) מדדי החדר שלי הם 63/41 ואני אסימפטומטי רציתי בנוסף לדעת מה הסיכונים בניתוח חוזר (הניתוח הראשון עבר לי די בקלות) אשמח לשמוע את דעתך. תודה

אצטרף לדעתו של הכירורג שהתייעצת איתו,,
לגביי הצורך ומידת הסבירות שניתוח ייסתיים בטבעת קטנה יותר-
כלאמר בתיקון בלבד.

אחי בן 61 עבור ניתוח בלב, היה לא איושה בלב ומסתם 1 נוסף דולף. עבר את הניתוח , לפני 30 יום , הוא לא הצליח לנשום בכוחות עצמו , אז עשו לו שוב ניתוח בקנה. כרגע הוא לא מחובר לדיאליזה , עד היום לא מתעורר רק מעביר את הראש שלו מצד לצד. אין שום הבעה בעינים שהוא מזהה אותנו. אחרי חודש מעבירים אותו מטיפול נמרץ למחלקה ד' . הייתכן דבר כזה שלא מתעוררים? ואם כן מתי? אשמח לתגובה בנושא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קצת לא מובנת השאלה , "ומסתם נוסף הוחלף...."
ז"א שהוחלפו 2 מסתמים ??
בכל מקרה דבר זה איננו מהלך סביר לאחר ניתוח לב, או גם מסתמים בלב,
חולה שלא מתעורר, סביר להניח שמדובר בפגיעה נוירולוגיתסביב הניתוח שעבר.
חסרים לי פרטים לגביי בדיקות שעבר ,כמו למשל, בדיקת CT מוח ?
ללא ספק קבלתם גם עדכונים מצוות המנתח שלו.

13/12/2016 | מאת: אביעד

דוקטור שלום רב בן 32, בריא בד"כ שוקל 78 ק"ג. בשנה האחרונה סבלתי מדופק מהיר במנוחה שנע בין 100 ל110 בדקה. נשלחתי ע"י רופא המשפחה לבדיקת אקו לב שנמצאה תקינה בסיכום שלה, אך הופיע בהערות הבדיקה "הפרעה קלה בהרפייה". משם נשלחתי לבדיקת מאמץ שיצאה תקינה שהצביעה על כך שאני בכושר סביר( מטס 13 במשך 10 דקות). מאחר שהמשכתי להתלונן על דופק מהיר במנוחה כפי שציינתי מעלה, ביצעתי גם בדיקת הולטר לב, הולטר לחץ דם ולופ רקורדר שכולן יצאו תקינות פרט לכמה פעימות מוקדמות שהרופא אמר שאינן משמעותיות. ביצעתי בדיקות דם לבלוטת התריס שיצאו תקינות וגם איסוף שתן 24 שעות לבדיקת קטכולאמינים בשתן שגם יצאה תקינה. שאלתי היא, האם לאחר כל הבדיקות האלה שיצאו תקינות עדיין יש סיבה שהדופק המהיר קשות למחלת לב ? האם ההפרעה הקלה בהרפיה שנמצאה בבדיקת האקו לב במנוחה עלולה לגרום לדופק מהיר ? תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

כפי שתבת בשאלתך , בדיקת הולטר נעשתה כבר, וטוב שכך.
רק לא ציינת האם ניצפה באמת דופק ממוצע מהיר מהמקובל ?
פעימות מוקדמות מעטות שציינת , אינן ממצא פאתולוגי.
לא ידוע משאלתך ,האם ניצפה באמת דופק מהיר בהולטר, או מדובר רק בתחושה שלך שהדופק מהיר.

שלום, אמא שלי אמורה לעבור ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי + MAZE. מה העונה בשנה שהכי מומלץ בה לבצע ניתוח מסוג זה ומאילו סיבות? תודה רבה!

אין כל קשר בין סוג הניתוח שאתה מציין לבין עונות השנה.
בהצלחה

שלום, שבוע 30, כבר בסקירה מאוחרת התגלה שהלב דחוק ימינה אחכ התברר שיש סקווסטרציה בריאה השמאלית כשהפסקת הדם מהאורטה הראשית. אקו לב נראה תקין. השאלה שלי היא מה עדיף לעשות 1.לחכות שהתינוק יולד ואז לעשות ניתוח להסרת הסקווסטרציה? 2. לנתק את העורק המספק דם לממצא בהיותו ברחם? אני מבולבלת כי ברצוני לעשות טיפול עם מקסימום יעילות... שאלה אחרונה מה צפוי אחרי לידה במקרה ולא עשינו ניתוק מהאורטה ברחם?

04/12/2016 | מאת: ניב

לפני שלושה חודשים בערך נדקרתי מסכין שפגעה בסרעפת ועשתה חור בריאה עברתי שתי ניתוחים לבסוך הוכנסה רשת לאזור והוצאו שני נקזים אחד מהבטן ואחד מהריאת הרופאים אמרו לי להמנע מטיסות במשך חצי שנה בעוד חודש בעה יש לי טיסה לארהב שאורכת בערך עשרים שעות וכבר יעברו ארבעה חודשים אחרי המקרה בעה האם זה מוקדם מידי או שהורפאים מחמירים קצת כשהם אומרים חצי שנה?

לקריאה נוספת והעמקה

בחינת 4 או 6 חודשים, זה יכול להספיק ,
השאלה העיקרית היא ביטוח רפואי שלא ייכסה אותך

17/11/2016 | מאת: דורון

אני חצי שנה אחרי ניתוח של חור בריאה נרשמתי למכון כושר האם מותר לי להתחיל להתאמן חצי שנה אחרי

שלום לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש תת עורי באזור הצלעות התחתונות, בצד הגב (מצד שמאל) כשאני נוגע במקום אני מרגיש כאב קל (לא כאב שמפריע במיוחד). שמתי לזה לזה כי בזמן מאמץ בטני (שיעול, התעטשות וכדו') אני חש כאב בצד שמאל, זה מרגיש באזור שתחת הצלעות. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לכירורג, שצייתן שישגוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ עם רגישות, רושם של ליפומה, ממליץ על ניתוח באשפוז יום כירורגי. 1. ממה זה נוצר? והאם יכול להיות שזה נמצא כבר זמן רב ולא שמתי לב? 2. האם מבחינה רפואית יש עדיפות לניתוח והסרת הליפומה או שזה נטו שיקול של המטופל? 3. איזה ניתוח מבצעים? יש כמה שיטות (מבחינת מיזעור החתך)? 4. איזו הרדמה עושים בניתוח שכזה? 5. האם יש קשר בין הכאב שאני חש בזמן מאמץ בטני לבין הליפומה? זה יכול להקרין? יכול להיות שמסתתר עוד משהו שם? 6. לאיזו התמחות זה שייך? מי הרופא המתאים לזה במיקום הזה? כירורג רגיל? כירורג חזה? כירורג פלסטי? תודה

שלום רב, אודה לתשובתכם המהירה שכן אני נורא מודאג. אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני כחודש. לאחר צילום חזה אתמול, אבקש חוות דעת לגבי הממצאים הבאים: צילום חזיתי מסובב לשמאל, מצב לאחר ניתוח מעקפים. צל הלב נראה מורחב. שתי הריאות ללא חשד לממצא חריג. מימין ללא עדות לממצא פלאורלי ומשאמל הפעם הודגם ממצא סמיך מוגדר בגודל כ-20 ממ הממוקם עם בסיס רחב על פלאורה דופנית תחתונה - הממצא לא הודגם בצילום מ-06.2013. טיבו לא ברור. אודה לתגובתכם. תודה רבה, נתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וסליחה על העיכוב,
אין באפשרותי לענות על שאלה זו ללא לדעת במה מדובר.
הצילום לא לפניי, ואינני יודע כלום על ממצא זה פרט לתאור שלך,
נא להתייעץ עם רופא שיכול לראות בעניו את הממצא שאתה מתאר.

תודה
ד"ר איתן שניר