פורום פרפור פרוזדורים

הפורום עוסק בפרפור פרוזדורים כמחלה בודדת או בשילוב עם בעיות לבביות אחרות, כגון: מחלות מסתמים, מחלת לב כלילית, מחלת לב ראומטית ומומי לב. כמו כן, הפורום עוסק באבחון של הפרעות קצב, בדיקות והערכת חומרת הבעיה ורמת הסיכון וכן בדרכי הטיפול (טיפול תרופתי, אבלציה בצנטור או בניתוח) והמעקב במרפאה. טיפול בפרפור פרוזדורים מוריד בצורה משמעותית את הסיכון לשבץ מוחי, אי ספיקת לב ומוות. .
157 הודעות
149 תשובות מומחה

מנהל פורום פרפור פרוזדורים

02/10/2019 | 10:03 | מאת: יעקב

היום התחלתי את היום השלישי עם אי סדירות בדופק. אני מטופל עם קרדילוק 1.25. בעבר טופלתי גם עם פרופקס 150, 300. בגלל ירידה בלחץ הדם והדופק הטיפול הוחלף לקרדילוק. מדדי לחץ הדם והדופק הנוכחי הם: 107X59X81, 106X61X92. שאלתי היא: האם עד שאגיע לרופא, יכול אני הבוקר לקחת את תרופת הפרופקס במקום הקרדילוק בתקווה שתהיה יעילה יותר ותוציא אותי מאי הסדירות? ובתקווה שלחץ הדם והדופק לא ירדו לערכים נמוכים מידי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שינויים בטיפול לא עושים בלי לבדוק את מטופל. באופן כללי אם יש ירידת לחץ דם על רקע של טיפול תרופתי צריך להוריד את המינון או להפסיק זמנית תרופה מסוימת גורמת לירידת לחצי דם. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

30/09/2019 | 21:09 | מאת: אבא

שלום מבקשת הסבר על מצבו הרפואי ואם יש פתרון חוץ מתרופות . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי על איזה מחלות לב מדובר? אבקש לפרט. בברכה ויקטור רובצ'בסקי

22/09/2019 | 17:28 | מאת: נגר גבריאל

באופן כללי מרגיש מצוין בידקות דם כלליות כולל בלוטת התריס תקין לחלוטין.לפני כשנתיים התחילה תופעה של דופק לא סדיר התברר כפרפור פרוזדורים אשר מגיע לבד ועובר לבד בדרך כלל כשעה שעתיים.ברצוני לדעת האם עי בדיקות לדעת מה גורם לפרפור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ישנן מספר סיבות להופעת פרפור עליות כגון בעית מסתמים, בעיה בלוטת הטריס וכו' בין היתר פרפור עליות יכול להיות בלי שום סיבה מסוימת. עד כמה שגיל מתקדם סוכי לפרפור יותר גבוה. הרבה פעמים אין גורם ברור לפרפור.

02/09/2019 | 09:46 | מאת: ציקי

עברתי אבלציה ללא הצלחה כנראה. הרופא לא מצא את מקור הבעיה למרות שברישום א. ק. ג ראו זאת בבירור. האם יש מקור אחר כמו מעטפת הלב? מה ניתן לעשות במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, מקור הפירפור בדרך כלל נמצא סביב ורידי הריאה, אבל לא תמיד. או בנוסף ישנם מוקדים אחרים באזור עליה שונה. אבלציה בצנתור יכולה להחזיר דופק לקצב סדיר בערך ב 40-60% תלוי בסוג של פרפור עליות. במידה ואבלציה או מספר אבלציות לא מצליחות לסדר את הדופק והחולה נשאר תסמיני אפשר להציע אבלציה בניתוח. היעילות של אבלציה ניתוחית היא 80%. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

08/09/2019 | 19:12 | מאת: ציקי

תודה על תשובתך. מהי בדיוק אבלציה ניתוחית בשונה מאבלציה בעזרת צנתר?

26/08/2019 | 08:51 | מאת: דני

מדי פעם אני עובר פרפור פרוזדורים שעובר מעצמו לאחר כ 6-7 ימים. האם לקיחת פרוקור במשך יום-יומיים לא תקצר את משך הארוע?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, פרוקור אחד מהתרופות הנפוצות להפרעות קצב אבל נטילת פרוקור למניעת ההפרעות צריכה ליות מסודרת וקבוע. לא חושב שיש משמעות לקחת קדור של פרוקור במשך יומיים כי פרוקור מצטבר בדם במשך כ 7 ימים עד שמגיע לריכוז טיפולי. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

17/07/2019 | 21:54 | מאת: מיכל

בת 60, אבי נפטר מהתקף לב בגיל 49. לחץ הדם שלי תקין. הכולסטרול הרע גבוה מהנורמה והטוב תקין וגבוה,טריגליצרידים תקינים. אחת לשנה יש לי דופק מהיר ומורגש. האם לקיחת אומגה 3 יומיומית יכולה להועיל לתפקוד הלב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי הרב אני לא מתמצא בטיפולים לא קונבנציונלים . אומגה 3 אנו תרופה אלא תוספת תזונה. לא מכיר מאמרים רפואים אשר הוכיחו יעילות של Omega 3 בקרב חולי לב. ממליץ לפנות לקרדיולוג בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

15/07/2019 | 12:21 | מאת: מרים

שלום, אני בת 33 אחרי 4 לידות רגילות ושנתיים אחרי אבלציה של פירפור פרוזדורים ופעימות מוקדמות שעברה די בהצלחה מדי פעם אני מרגישה פעימות מוקדמות ודופק קצת מהיר בין 100-130 לדקה , השאלה שלי היא האם אפשר להכנס להריון שוב או שעדיף לא לקחת סיכון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרים, למען האמת לא יכול לענות על שלאתך. חסרים לי הרבה פרטים. עדיף להתעייץ עם רופא גינקולוג + קרדיולוג-אלקטרופיזיולוג שמטפל בך. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

שלום רב, אשה בת 90 מקבלת כבר כמה שנים אליקוויס בגלל פרפור פרוזדורים.( לפני כן לקחה פרדקסה). היא מקבלת 5 מג פעמיים ביום וכעת הרופא רוצה להוריד את המינון ל 2.5 מג פעמיים ביום בגלל תפקודי כליות (12 בבדיקה האחרונה אם אני זוכרת נכון). יש תור לקרדיולוג רק באוגוסט. האם הרופא צודק? האם יש סיכון להופעת כריש במינון כזה? ידוע לי שאחוז קטן מהאליקוויס מתפנה דרך הכליות. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרופא צודק ב 100%. מורידים מינון של Eliquis לאנשים שגילם מעל גיל 80 או משקל פחות מ 60 ק"ג או הפרעה בתפקודי לכיה קריאטינין מעל 1.5. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

01/06/2019 | 09:03 | מאת: מרי

אני בת 78 לפני חצי שנה עברתי היפוך חשמלי ואבלציה בגלל פרפור פרוזדורים.אני מטופלת באנלדקס 30×3 נורמלול 12.5×1 ופרופקס 30×3. ומאז לחץ דם צנח והדופק ירד ל59.עם חולשה מעידות חוסר שיווי משקל.הקרדיולוק לא רוצה לשנות מינון. מה דעתך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לדעתי צריך להוריד מינון של אנלדקס כי הוא משפיע על לחץ דם. בכל אופן כל השינוים בטיפול צריך לתאם עם רופא משפחה בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

19/04/2019 | 15:18 | מאת: ארגומטריה לחולה בפרפור פרוזדורים

האם יש סיכון בביצוע ארגומטריה לחולה בפרפור פרוזדורים?

בן 60 . לאחר אבלציה עקב רפרוף עליות, התגברה בעית פעימות מוקדמות. מאז התחלת הרפרוף אני לוקח קסרלטו 20מג בגלל הפעימות המוקדמות )10%(~ בהולטר, הקרדיולוג שלי המליץ על טומבקור 100מג שכרגע מראה תוצאות מצויינות (הפסיקו פעימות מוקדמות) מה הסיכונים מהטומבקור ? האם כדאי להוריד מינון? כמה זמן אצטרך לקחת אותו? מה הסיכונים של קסרלטו? האם יש לו תחליף ? אין תופעות לוואי לחץ דם תקין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל סליחה על איחור בתגובה מכבן שהיתנ בעיה טכנית. טיפול מקבול בפרפור עליות התקפי הוא תרופות נגד הפרעות קצב ובנוסף תרופות לדילול דם (כמובן אם ישנם התוויות). לכל תרופה יכולים להיות תופעות לוואי גם לטמבוקור כגון: הפעות קצב, סחרחורת וכו. מינון המקובל לטמבוקור הוא 50 מ״ג פעמיים ביום. בנוגע לתופעות לוואי של קסרלטו הכי שכיח זה דימומים: דימום במערכת עיכול, דימום מאף, דימום מוחי. אני מציע כל שינוי בטיפול לתאם עם רופא משפחה וקרדיולוג-אלקטרופיזיולוג (רופא שמטפל בהפרעות קצב) בהצלחה. דר׳ ויקטור רובצ׳בסקי

שלום. עברתי בעבר כריתת האוזנית.ונמצא בפרפור כרוני.מטופל תרופתי בשמירת דופק בתחום הרצוי. מה לגבי המשך נטילת קומדין במצב הזה?!מה אחוז ההצלחה לאחר כריתת האוזנית לאירוע שבץ מוחי.כיום.בתודה

08/09/2018 | 23:06 | מאת: אני

שואלת בשביל בעלי, 70+ מטופל באלטרוקסין 2.5 מג כבר כ 10 שנה. דופק רגיל אצלו - 50-55 עלה לו הדופק ל110 והיו פלפיטציות. הלכנו למיון, ב ekg פרפור פרוזדורים. קבל eliquis 50*2. רופא משפחה רשם גם קרדילק 1.25 . עכשיו הדופק 48-50 והלחץ דם 90/55. למה צריך קרדילק בבקשה? ולמה גם קרדילק וגם אנלפריל ביחד? מה קורה עם בלילה יורד הדופק יותר מידי, כמו 40 ופחות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קרדילוק מיועד למנוע הופעת פרפור פרוזדורים. הפעילות שלו - הורדת קצב לב. בנוסף הוא יכול להשפיע על לחץ דם. אנלפריל זו תרופה אחרת לגמרי. נוטלים אותה להורדת לחץ דם או כטיפול לאי ספיקת לב. אם דופק יורד מתחת ל 40-50 לא הייתי ממליץ לקחת את קרדילוק. כל תיקונים ושינויים בטיפול ממליץ לתאם עם רופא משפחה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

07/09/2018 | 12:28 | מאת: אביחי

היי, שמי אביחי בן 36, לפני יומיים הגעתי למיון (בכוחות עצמי) עם דופק גבוה ותחושת חולשה כללית. לאחר בדיקה התברר כי אני סובל מפרפור פרוזדורים. הגעתי למיון עם דופק 165 במנוחה ולחץ דם 90 על 70. התופעה התחילה ב7:00 בבוקר ואני הגעתי למיון ב13:00 כאשר לאחר תרופה להאטת דופק לקראת השעה 18:00 הדופק ירד ל85. הנני סובל מבעיות לחץ דם או אירועים דומים בעבר. שחררו אותי לביתי אך ביומיים האחרונים מרגיש כאב קל בחזה. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2018 | 12:31 | מאת: אביחי

תיקון טעות - אני אנני סובל מבעיות לחץ דם ולא היו לי אירועים כאלה בעבר

שלום אביחי, אירועים של פרפור פרוזדורים יכולים להיות קשורים למחלה כל שהיא, למצב מסויים (שתייה מופרזת, פעילות גופנית אינטנסיבית,הגזמה בקפה וכו') וגם יכולים להופיע בכלל בלי סיבה. ממליץ לבצע בירור בדי לשלול האם אחרי פרפור פרוזדורי לא עומדת מחלה ספציפית. יש לבדוק תפקודי בלוטת התריס, לעשות אקו לב, בדיקת הולטר- רישום אק"ג במשך 24 שעות. תתחיל מי זה. כמובן לפנות לרופא משפחה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

16/08/2018 | 13:36 | מאת: דברת

עקב rheumatic heart disease מילדות נערכת מדי שנה בדיקת אקו דופלר קרדיוגרפיה. בבדיקה היום נמצא כמו בבדיקות האחרונות mild ms, mod mr והגדלה ניכרת של החדר השמאלי. אלא שהפעם נוסף גם פרפור פרוזדורים איטי במהלכה. מה המשמעות והאם החלפת מסתם יכולה לעזור במקרה כזה? מה לגבי פעילות גופנית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלב לב ריאומתית עם פריעה במסתמי לב היא מחלה ידועה כגורם סיכון להופעת פרפור עליתי. הפרפור מופיע בשל הגדלת עליות. בשלבים מוקדמי אפשר לטפל בפרפור ולהפוך אותו לקצב סדיר, אבל עם התקדמות של המחלה היפןך קצב יכול להיות בעיתי יותר ואז רופאים מקבלים החלטה לא התעקש להחזיר דופק לדופק סדיר- סינוס (Sinus Rhythm) אלה רק לשמור על דופק לא מהיר. אנשים עם פרפור עליות לא מוגבלים בפעילות גופנית עקב פרפור עצמו. לגבי המשך הטיפול יש מספר שאלות: האם להוסיף תרופות לדילול דם? האם כדאי לעשות היפןך קצב? אני מציע להיות בקשר עם רופא מטפל וקרדיולוג - אלקטרופיזיולוג בהצלחה

19/07/2018 | 21:29 | מאת: דוד

אבי בן 72 סובל מ-HOCM+LBBB+1st AV block, ויש לו תקופות שבאות והולכות עם פעימות מוקדמות (כנראה VPBs) שמתגלות במכשיר לחץ הדם הביתי (ובאוקסימטר). עשה הולטר 24 שעות אק"ג תקין לפני שנתיים. אקו תקין (מלבד ה-HOCM). השאלה היא באיזו מידה של אגרסיביות כדאי לחפש אצלו אפיזודות נדירות של AF? נניח שיעשה הולטר של שבוע ותתגלה אפיזודה אחת לשבוע, יש לזה משמעות קלינית, זה מצדיק טיפול תרופתי (שלא לדבר על התערבות פולשנית)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא חושב שצריך להעמיק בירור לגילוי AF. לפי תיאור שלך מצב די רגוע מבחינת הפרעות קצב. ממליץ לפנות ליעוץ של רופא קרדיולוג-אלקטרופוזיולוג. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

17/04/2018 | 14:37 | מאת: דניאל

ד"ר יקר, אנא השב לי על שאלתי תוך הנחה כי כל הנכתב בה מדוייק לחלוטין: בן 59, סוכרתי מאוזן, פעימות מוקדמות מדי פעם. ביולי אשתקד חוויתי לראשונה פ.פ שהסתיים ספונטנית לאחר שעות אחדות. קיבלתי קסטרלו. לאחריו עוד שני פרפורים שאף הם הסתיימו כמו הראשון. מזה 7 חודשים שהפרפור לא שב, למעט אפיזודות מועטות הנמשכות עד 5 שניות. הקסטרלו גורם לי לשטפי דם נרחבים בשוקיים. האם יהיה נכון להפסיק עם הקסטרו ולחזור לאספירין ובמידה ומתחיל פרפור אטול מיידית את הקסטרלו שהבנתי שמגיע לשיא השפעתו תוך 3 שעות? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שתארת את מצבך יש לך פרפור פרוזדורים התקפי- Paroxysmal Atrial Fibrillation. כדי להוריד סכנת אירוע מוחי מקובל לתת תרופות לדילול דם - Aspirin. תרופות כמו Coumadin, Xarelto, Eliquis, Pradaxa מתחילים רק עם יש התוויות (אינדיקציות) לטיפול כגון: סכרת - נקודה 1 גיל מעל 75 - 2 נקודות יתר לחץ דם - נקודה 1 אי ספיקת לב - נקודה 1 אירוע מוחי בעבר - 2 נקודות מחלת כלי דם משמעותית - נקודה 1 ברגע שלחולה יש שתי נקודות מתחילים טיפול בקסרלטו. אצלך יש רק סכרת! זאת אומרת שאין צורך בנטילת קסרלטו! בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי ממליץ לפנות לרופא משפחה שלך כדי לברר האם להמשיך טיפול

07/04/2018 | 14:29 | מאת: אן

מדובר בחולה לב מבוגר,(84) עם היסטוריה של בעיות לבביות.. לפני כ-3 שנים הושתל דפיברלטור לבעיית פירפור. לפני מספר חודשים עבר - השתלת מסתם בצינתור tavi .. לאחרונה ,בביקורת של קוצב הלב (בבי"ח ) כתוב שהיה ארוע של tv ורופא הקוצבים המליץ להתחיל ב כדור פרוקור ובנוסף לעשות היפוך חשמלי של פרפור פרוזדורים., שכן החולה גם מתלונן על חולשה. מה ההבדל בין הפרפור שבגינו הושתל הדפיברלטור ובין הפרפור שבגינו רוצים לעשות היפוך חשמלי? והאם הדפירלטור לא אמור לתת מענה לפרפור? ומה הסיכונים של היפוך חשמלי- בפרט לאדם קשיש, ,רזה, בעל בעיות נוספות (כמו שברים בגב כתוצאה מאוסטופרזיס) האם אין סיכון בזעזוע הגוף בגיל כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השתלת דפיברילטור מיועדת לטיפול בהפרעות קצב חדריות כגון פרפור חדרי וטכיקרדיה חדרית (דופק מהיר שמקורו חדר ואינו פרוזדור). אילו הפרעות קצב מסכנות חיים. פרפור פרוזדורים זה סוג שונה של הפרעות הקצב ודפיברילטור לא פותר את הבעיה. היפוך קצב חשמלי פעולה יחסית בטוחה. ישנם מספר דברים שחייבים לבצע לפני הפעולה. על כל התהליך אני מציע לבבר עם קרדיולוג שיעשה את ההיפוך. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

היי דר' לאבא שלי סובל מפרפור פרוזדורים בן 78 והוא נעשה חלש מאוד בתקופה האחרונה .. רופא משפחה שלח אותו לעשות מיפוי עם הסבר מה מזריקים לו במהלך הבדיקה אני מאוד חוששת לו מהבדיקה הזאת ראשית מכך שהוא אינו מסוגל לעלות על מסלול הארגומטריה כלל ... אז קראתי שישנה בעיה ומזריקים חומר שיש לו תופעות לוואי אני חוששת לאבא שלי לגביי הבדיקה הזאת מה אתה יכול לומר לי דר' ??? ממתינה לתגובתך תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. פרפור עליות אינו התווית נגד לביצוע מבחן מאמץ. לגבי סיכונים של הבדיקה צריך לדבר אם רופא שמבצע את הבדיקה. הוא יכול להסביר בדיוק ממה צריך לחשוש. שיהיה בהצלחה.

13/01/2018 | 10:21 | מאת: שושי

אני בת 59 ללא תרופות בדיקות.דם תקינות,לפני שנה וחצי לערך בתקופה זו חוויתי ספונטנית פרפור בפרוזדורים שפעם אחת הסתיים ללא טיפול ,בפעם השניה ששוב חוויתי פרפור בפרוזדורים שחררו אותי עם המלצה מדלל דם אספירין וקרדילוג 1,5מג" לאחר לבטים הלכתי לכיוון אבילציה בידוד וריד ריאה, לפי המלצת הרופא אני בלי טיפול שאלתי אם למרות שכל הבדיקות תקינות נכון להיום מומלץ לי לקחת מדלל דם ואיזה ?כי יש לי רגישות בקיבה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שושי, ברגע שמופיע פרפור פרוזדורים ובמיוחד שהיו לך כבר שני אירועים מומלץ לקחת טיפול לדילול דם. במידה ואין גורמי סוכון ספציפים מקובל לתת רק אספירין. אם יש לך רגישות בקיבה אפשר לשלב אספירין עם תרופה שנקראת Omepradex. התרופה מגנה על קיבה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

03/01/2018 | 20:34 | מאת: יוסי

בסוף בדיקת אקו במאמץ אמרו לי שאני בפרפור פרוזדורים. הפרפור נרגע לאחר כ - 10 דקות. האם מותר לי לעשות מאמצים כמו בבדיקה? יצויין שנותחתי לפני 10 שנים לתיקון מסתם מיטרלי שהיום יש עליו דליפה חמורה. תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי. יש לי מעט מידע כדי לעשות מסכנות מה מותר ומה אסור . באופן כללי הופעת פרפור פרוזדורים חד פעמי לא מונע פעילות פיזית ולא גורם להגבלה כל שהיא. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

18/12/2017 | 12:17 | מאת: nicola

בן 57 ,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , בכטרב , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ משנת 2008 עד 08/2016 תקינות . בדיקות של השנים האחרונות בממוצע: hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-65. תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ,וולטרן 100 מ"ג ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . בחודש 26 לנוב' 2017 עשיתי שוב פעם אקו לב במאמץ ובפעם הראשונה הבדיקה לא היתה תקינה בהשוואה לשנים עברו . הממצאים הם: לא הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני . הופעת אקינזה אינפרו-בזאלית ואמצעית כביטוי לאי ספיקה כלילית באיזור הדיספונציונלי במנוחה . בהחלמה - צניחות st בשיפוע יורד, שחלפו אחרי 13 דקות החלמה . אבחנה : evidence for inducible myocardial ischemia שלחו אותי לעשות מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול gated spect. תאריך בדיקה : 13 לדצ' 2017 . א.ק.ג. במנוחה : rbbb בזמן דיפירידמול : צניחות st במרבית החיבורים . פרפוזיה מיוקרדיאלית : פגם מילוי קטן הפיך בדופן פוסטרולטרלי . lcx איסכמיה קלה . ממצאי המיפוי : לציין שינויים ניכרים ב- st/t עם מתן דיפירידמול . המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת lcx לאחר דיפירידמול . הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה . תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל תקין במנוחה ולאחר דיפירידמול . אודה על הפיענוח של הר"ל . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה בדיוק השאלה שלך? אשמח לעזור אם יכול. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

השאלה שלי היא , היות והבדיקות ב-11 שנים האחרונות היו תקינות . אני מבין מהקריאה של הפיענוח וגם ממה שהרדיולוג אמר לי שהפעם הבדיקות לא כל כך טובות . היות והקרדיולוג שלי בחו"ל אשמח אם תעזור לי ותפענח את מה שרשום מעלה . תודה .

14/11/2017 | 17:34 | מאת: גל

בת 59 ונוטלת רק יטוירוקס. נמצאה לי בבדיקה לצפיפות עצם אוסטופניה באגן והומלץ לי לקחת כל יום סידן. העם נטילת סידן יומיומית יכולה לפגוע בלב או להגביר ארועי לב? האם יש עדיפות לסידן קרבונאט או סידן אמורפי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. שאלה לא כל כך מתאימה לפורום הספציפי. הפורום מיועד לאנשים לוקים בפרפור עליות. לגבי נטילת סידן עדיף להתייעץ עם רופא המטפל שלך. בברכה דר ויקטור רובצ'בסקי

27/10/2017 | 18:00 | מאת: נהון נאוה

לפני 3 שני עברתי ארוע מוחי לאחר מס שעות עי טיפול ב tpa חזרתי לעצמי ללא סיבוכים השאלה אני בטיפול השתלת שיניים כמה זמן ניתן להפסיק קסרלטו אגב לפני 3 חודשים עקרתי 2 שניים ו2 שתלים עשיתי היה לי המון דימום שלא פסק עד שחזרתי לרופא שהדק את התפרים בבקשה מה עלי לעשות .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מפסיקים קסרלטו 24-48 שעות לפני טיפול פולשני. במידה וחייבים להמשיך טיפול לדילול דם עוברים להזרקת Clexan תת עורי לפי המלצות של רופא מטפל. ביום הטיפול אין להזריק Clexan. בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

24/09/2017 | 13:41 | מאת: alina

שלום רב אבי הגיע בשל קוצר נשימה לאשפוז בביה"ח. באקו לב נמצא כי יש היצרות קשה של מסתם אאורטלי ובוצע tavi להחפת מסתם. בדו"ח הצנתור ציינו כי הופיע qrs אך לא התייחסו לזה מבחינת הסבר או טיפול ספציפי. לאחר 3 ימים גילו כי יש חור בעורק ונשלח לסיטי. ממש אחרי הסיטי פיתח קוצר נשימה חריף ביותר ונאלצו להנשימו ולהרדימו 48 שעות( חשבו שחטף זיהום או שמדובר באלרגיה ליוד....) לאחר שהתעורר הבנתי שהיה גם פרפור פרוזדורים בימים אלו דבר שלא דיברו עליו לפני כל המהלך.

24/09/2017 | 13:46 | מאת: alina

האם ייתכן ותופעת קצב זו מופיע פתאום ? אם הופיעה ברקע האם היה אפשר לשקול השתלת קוצב במקביל להשתלת המסתם ? האם הפרעת קצב מסוג זה יכולה להיות הסבר לקוצר הנשימה הקיצוני שהופיע 3 ימים לאחר השתלת המסתם האם מצב זה הוא מעין החמרה של מצב בריאותי שכן עד כה לא טופל כלל בהפרעת קצב מסוג זה ואילו פתאום אני קוראת שזה מצב שעלולל להיות מסכן חיים אגב ברקע אי ספיקת לב - עבר ניתוח מעקפים לפני עשרים שנה עבד עבודה מלאה עד לחודש האחרון בו "פתאום" התדרדר כל מצבו

שלום אלינה, פרפור עליות יכול להופיע בגיל מבוגר בלי שום סיבה ובמיוחד לאחר פעולה פולשנית סיכוי הולך וגובר. כמובן הופעת הפרפור עלולה להשפיע על מצב כללי כולל הרגשה לא טובה, קוצר נשימה, סחרחורת וחו'. לאחר ביצוע TAVI ישנם מספר תופעות לוואי ואני מניח שהוסבר לכם לפני הפעולה מה הסיכונים של הפרוצדורה. מאוד קשה במסגרת הפורום לתת לך המלצות או להציע על טיפול . תיהיה בקשר עם רופאים שמטפלים באבא שלך. מקווה שמצבו ישתפר בקרוב. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

24/09/2017 | 13:08 | מאת: דניאל

שלום ד"ר נכבד בן 59 סוכרתי וי.ל.ד. מאוזן יפה . בשלשה חודשים האחרונים חוויתי 3 אירועי פרפור פרוזדורים. בראשון התאשפזתי ואח"כ המתנתי בביתי. כל האירועים התהפכו ספונטנית למצב סינוס תוך שעות ספורות. בכל המקרים הדופק היה בין 60-70. מטופל בין היתר בקסרלטו ובקרדילוק. שאלתי היא האם במצב זה עלול להגרם נזק למבנה הלב? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל. אני מניח בזמן האשפוז בוצע בירור כולל אקו לב אז נשללה פתולוגיה לבבית כמקור לפרפור. ארועים בודדים של פרפור עליות לא משפעים על תפקוד של הלב. רק במצב שפרפור קיים שנים רבות מופיעים שינויים במבנה של הלב. אתה מקבל טיפול מניעתי כולל קרדילוק וקסרלטו (לדילול דם). כרגע אין מקום לדאגה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

17/04/2018 | 14:32 | מאת: דניא

ד"ר יקר, אנא השב לי על שאלתי תוך הנחה כי כל הנכתב בה מדוייק לחלוטין: בן 59, סוכרתי מאוזן, פעימות מוקדמות מדי פעם. ביולי אשתקד חוויתי לראשונה פ.פ שהסתיים ספונטנית לאחר שעות אחדות. קיבלתי קסטרלו. לאחריו עוד שני פרפורים שאף הם הסתיימו כמו הראשון. מזה 7 חודשים שהפרפור לא שב, למעט אפיזודות מועטות הנמשכות עד 5 שניות. הקסטרלו גורם לי לשטפי דם נרחבים בשוקיים. האם יהיה נכון להפסיק עם הקסטרו ולחזור לאספירין ובמידה ומתחיל פרפור אטול מיידית את הקסטרלו שהבנתי שמגיע לשיא השפעתו תוך 3 שעות? תודה רבה.

10/09/2017 | 21:31 | מאת: צבי

שלום ישנו MVP, וקצב בראדיקארדיה האם מצב שיניים לא טוב,או עששת,עשויה לגרום או לעודד פעימות מוקדמות מכל סוג, או עלולה לעודד איזה שהיא הפרעת קצב לב אחרת? חן חן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני לא מכיר תופעות לוואי של עששת שגורמות להפרעות קצב. במקרים של MVP מלווים באי ספיקה קשה של מסתם מיטרלי - סיכוי להופעת הפרעות קצב די גבוה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

27/08/2017 | 14:16 | מאת: שיר

שלום רב מידיי פעם יש לי מאורעות של פעימות מוקדמות פרוזדוריות וגם חדריות לפני שנתיים היה לי מאורע של PAF עם כל אלה, האם ניתן לעבור בהצלחה את מבדקי הבריאות לללימוד טיס פרטי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיר, פעימות מוקדמות של פרוזדורים דבר שכיח ביותר ובדרך כלל לא דורש טיפול או מעקב. פעימות מוקדמות חדריות לאנשים ללא סימפטומים כנ'ל - לא נדרש טיפול. יש קריטריונים רפואים מסוימים לטייסים. לצערי אני לא מתמצא בזה. אבל כמעט בטוח שיבקשו לבצע בדיקת הולטר - רישום אק"ג במשך 24 שעות ובדיקת אקו לב. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

שלום אני בן 59,mitral valve prolaps מזה מספר שנים סובל מאקסטרא סיסטולות[פעימות מוקדמות] לפני שנתיים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מאז מטופל בטמבוקור 50 וקרדילוג 1.25 ועקב ברדיקרדיה המינון הוחלף לטמבוקור 50 אחד ליום במקום שניים,ו.06 קרדילוג במקום 1.25 ליום לאחרונה נרשמה לי התרופה מירו, בעלון התרופה ראיתי שמוזכר בתופעות לוואי אפשריות מצב של טכיקרדיה חדרית השאלה , באם מופיעה תופעת הלוואי הזו של טכיקרדיה חדרית, מהי המשמעות של זה? מהן ההשלכות? מהי אותה טכיקרדיה חדרית? האם זה בעצם VF? [פירפור חדרים]? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, לכל תרופה שקיימת ישנם תופעות לוואי וחברות שמייצרות תרופות חייבות לציין כל התופעות שנצפו תוך כדי מחקר קליני אפילו שזה הייתה תופעה מאוד נדירה וסיכוי להופעתה מינימלי. הפרעות קצב חדריות יכולים להיות מסיגים שונים כגון: פעימות מוקדמות, טכיקרדיה חדרית (Ventricular Tachicardia), פרפור חדרים (Ventricular Fibrillation) וכו' לא בהכרח שזה יופיע! בעת נטילת תרופות חשוב להיות במעקב של רופא משפחה. בהצלחה דר ויקטור רובצ'בסקי

31/07/2017 | 23:55 | מאת: סיימון

לפני כ-14 שנים ביצעתי צריבה לרפרוף פרוזדורים,יש שפרפור הפרוזדורים הופיע גם הוא בזמן ההתקף. עד היה לי שקט בעזרת כדורים נגד הפרפור. בחודשיים האחרונות התחלתי לקבל התקפים ונאלצתי להגיע למיון פעמיים לצורך החזרתי לסינוס. במסר ייעוצים אצל מומחים אמרו לי שני רופאים שההתקפות היו משלבות רפרןף*ופרפור וחלקם הציעו לי אבלציה לפרפור. לדעתי כנראה צריבת הרפרוף מלפני 15 שנים היא לא יעילה ויש לחזור. התקפי פרפור ניתן לחסום בכדורים ללא בעיה מיוחדת. אני מבקש לדעת האם הדרך שלי נראת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיימון, קודם כל סליחה על איחור בתגובה כי לא הייתי זמין. שנית נשמע מאוד הגיוני לטפל ברפרוף וגם בפרפור ע"י אבלציה. במעבדה אלקטרופיזיולוגית יודעים היטב להתמודד עם רפרוף פרוזדורים. רופא קרדיולוג בעת הצנתור יכול לזהות מיקום של רפרוף ולבצע צריבה. בו זמנית אפשר לטפל גם בפרפור. אמנם שמקור של פרפור ורפרוף נמצא במקומות שונים (אחד בעליה ימנית ושני בעליה שמאלי) ניתן לטפל בשניהם. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

18/07/2017 | 08:56 | מאת: nicola

X רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניקולה, בלי שום קשר לפרפור עליות אתה צריך לקחת אספירין בשל מחלת לב שלך. השאלה היא לגבי הוספת קסרלטו. לדעתי אתה צריך להמשיך טיפול בקסרלטו כי תוך שנתיים אתה עברת אבלציה פעמיים. יש סיכוי כ 20-30% ש atrial fibrillation יחזור עוד פעם. יש לך מספיק גורמי סיכון כמו PVD, מחלת לב כלילית, סכרת אז טיפול במדללי דם בנוכחות AF הוא טיפול הכרחי למניעת אירוע מוחי. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

17/07/2017 | 10:03 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לבדוק דופק אפשרי בכמה תחנות כגון: בידיים, בצוואר, במפשעות , בכפות רגליים וכו' אם יש חשש לחוסר הספקת דם לרגליים רופא בודק דפקים בכפות רגליים. זה נותן רושם ראשון.

15/07/2017 | 12:54 | מאת: דניאל

ד"ר נכבד, בן 59, לפני כשבועיים חוויתי לראשונה פרפור פרוזדורים שהסתיים ספונטנית ללא טיפול. מבית חולים שחררו אותי ללא המלצה למדלל דם בגלל שזוהי הפעם הראשונה, אך הקרדיולוג חושב שבגלל שאני סוכרתי וי.ל.ד(מאוזן יפה בשניהם) אני כן צריך לקחת. לדעתי הפרפור נובע מתקופה שבה הגזמתי בצריכת אלכוהול, כמה חודשים של 3-5 מנות ליום. שאלותיי: 1.האם נכון לקחת מדללים כבר כעת? 2.אם הפרפור אכן נגרם מהאלכוהול, מה הסיכוי שלא יחזור אם אינני שותה בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל שתייה מופרזת ידועה כגורם סיכון לפרפור עליות. לפי המלצות של איגוד קרדיולוגי ישנה אידיקציה (התווה) לטיפול במדללי דם (עקב סכרת + לחץ דם). האם יש צורך להתחיל את הטיפול מייד לאחר אפיזודה ראשונה של פרפור זה נושא שנוי במחלוקת. קרוב לוודאי קרדיולוג ירצה לתת לך תרופה כמו Pradaxa או Eliquis שאלה לכמה זמן. לדעתי אם בחצי שנה הקרובה פרפור לא יחזור אפשר לשקול הפסקת הטיפול כמובן לאחר מספר בדיקות רלבנטיות כגון בדיקת הולטר, אקו לב וכו'. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. זו שאלה לרופא גנטיקאי. לצערי הרב לא יכול לעזור. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

20/06/2017 | 05:17 | מאת: איה

אני בת 42, לפני כשנתיים (כתוצאה מהשתלשלות אירועים- לקיחת אנטיביוטיקה שגרמה לשלשולים כרוניים, שנמשכו חודש, בעודי מטיילת במדינת עולם שלישי) רמות האשלגן בגופי ירדו ל 2.9 ועברתי אירוע מוחי חולף (כנראה כתוצאה מהפרעת קצב לב, הלב "שלח" קריש דם למוח) היום אני לוקחת אספרין 100 מג ובריאה לחלוטין, עם רמות אשלגן תקינות. שאלתי, אני רוצה לשתות כל יום כף של חומץ תפוחים (יש לו הרבה יתרונות חיוביים) אבל יש כל מיני דעות סותרות לגבי האשלגן ואני רוצה לוודא לפני שאני מתחילה. האם חומץ תפוחים, מוריד רמות אשלגן בגוף או מועיל לרמות האשלגן? והאם אפשרי לקחת אספרין 100 מג ולשתות כל יום כף של חומץ תפוחים? תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אני לא מתמצא בנושא שאת העלת בפורום של פרפור פרוזדורים. לדעתי זו שאלה לדאטנית. לא היתי ממליץ לשתות חומץ תפוחים אם יש כיב קיבה או דלקת רירית בקיבה. בהלצחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

שלום. האם אחרי כריתת האוזנית.. מאפשרת הפסקת נטילת קומדין. במצב של פירפור כרוני. כמו כן. מה אחוז ההצלחה של צריבה. לחזרה לסינוס. בפירפור כרוני. בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתי. פרוצדורה של סגירת אוזנית או כריתת אוזנית אמורה להקטין סיכוי להיווצרות קריש דם בתוך עליה שמאלית. סגירת אוזנית לא מבטלת לגמרי אפשרות של ארוע מוחי. סגירת אוזנית בצנתור מיועדת לחולים שמסיבה זאת או אחרת לא יכולים לקחת קומדין. לחולים עם פרפור עליות אנחנו מבצעים אבלציה (צריבה) וכריתת אוזנית. אם חולה נשאר בקצב סדיר Sinus Rhythm יותר מחצי שנה מהניתוח ואין אינדיקציה אחרת לנטילת קומדין אנחנו מפסיקים טיפול בקומדין אך אם חולה עדיין בפרפור אנחנו ממשיכים לתת קומדין למרות זאת שאוזנית כבר איננה. הצלחה באבלציה ניתוחית מגיעה עד 85% חזרה לקצב סינוס. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

25/01/2017 | 18:22 | מאת: שקד

שלום מזה כשנה אני לוקחת קרדילוק 1.25 מ"ג. לפני כחודשיים החליפו לי לביסופרולול מיד הןפיעה לי תופעה של אף קפוא. קראת כי יכולה להיות תופעה כזו מלקיחת בטא בלוקר. אני לוקחת גם סילריל פלוס וגם קדקס. מה עושים. פשוט אי אפשר לחיות עם התופעה הזו ורופא משפחה שלי אומר שלא שמע מעולם על התופעה. אנא תשובתך בהקדם. בתודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אחת מתופעות לוואי של חוסמי בטא - הרגשה שכפות רגליים או כפות ידיים קפואות. יכול להיות שהרגשה של אף קפוא זה אותה תופעה. מכיון שקרדילוק זה שם מסחרי של ביסופרולול לא חושב שתופעות לוואי קשורות להחלפת תרופה. צריך להתייעץ עם רופא משפחה אולי לקחת חוסם בטא אחר בברכה דר' ויקטור רובצ'בסקי

30/11/2016 | 07:47 | מאת: Azriel Dansky

מטופל בפרוקור משנת 2004 בגלל פרפור פרוזדורים,מטופל בקומדין. משנת 2008 מטופל בטריטייס בגלל ל'ד גבוה. בשנת 2008 הסרת בלוטת התריס.בשנת 2015 בגלל התקף לב-שני תומכנים. כעבור חצי שנה החלפת שסתום אורטלי. בשיטת Tavi טווי.עד לאחרונה במצב סינוס, עם ל'ד מאוזן.עכשיו ל'ד לא מאוזן-יש פרפורים ודופק 80-100.הפסקתי פרוקור. התחלתי קרדילוק 2.5 מ'ג. ירדתי בחצי (ל5 מ'ג) טרייטס. בימים האחרונים ל'ד מסתדר אבל הפרפורים לא מפסיקים.אני שומר על 2.5-3 INR. מה אתה מציע לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא ציינת בן כמה אתה. לפי תאור שלך אני חושב שטיפול מתאים בשבילך - לשמור על דופק עד 90 במנוחה, איזון לחץ דם, ואיזון תפקודי קרישה. לא בטוח שצריך להפעיל מאמצים כדי להחזיר דופק לקצב סינוס. מספיק שדופק לא יהיה מהיר. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

שלום ד'ר אני בן 57 עם י.ל.ד יתר שומני דם , היצרות 25% בקרוטיס, MVP ומטופל בטריטייס 5 שתיים ליום,ליפיטור, מיקרופירין 75, קרדילוק חצי מ 1.25 פעם ביום. מזה כמה שנים ידוע לי שאני סובל מפעימות מוקדמות, עלייתיות, וגם חדריות, היות ויש לי בראדיקדיה, לא טופלתי אז באף תרופה, לאחר שחזרתי לקרדיולוג שאבחן את זה עם תלונות שהפעימות המוקדמות מציקות לי, יעץ לי לקחת מינון נמוך של קרדילוג,חצי מ1.25 הייתי לוקח את זה בימים שממש הציקה לי התופעה, ועכשיו לסיבה בגללה פניתי לכאן, לפני כשנתיים היה לי מצב של PAF שעבר מעצמו כשהיגעתי למיון מיד פניתי לאותו קרדיולוג שהוא מומחה להפרעות קצב לב, והוא נתן לי טמבוקור 50 שתיים ליום וגם כדור קרדילוג 1.25 לאחר שהדופק היה בבקרים כ48 המליץ הרופא לקחת רק חצי כדור קרדילוג ,כלומר 0.6 מג עברו כבר כמעט שנתיים מאז ,לפני שבוע עשיתי א ק ג , לאחר שסיפרתי לרופא, שאחרי שאני לוקח את הטמבוקור והקרדילוג, אני מרגיש לא הכי טוב למשך מספר שעות, תחושה של כמו אי שקט, או "התרגשות", הוא שלח אותי לעשות אקג אצל האחות, ושם היה הדופק 43, הדופק עולה בזמן עמידה ישיבה או פעילות ל50+ ו60+ רופא המישפחה שראה את זה אמר לי להפסיק מיד את הקרדילוג או שזה יגיע לקוצב לב, אמר לי שאם אמשיך לקחת הכדור ארגיש חלש ומסוחרר, פניתי לקרדיולוג המומחה, עם האקג , וסיפרתי לו הוא מצידו אומר לי שאם הדופק נמוך מ40 אז זו בעיה, והוא לא היה משנה לי כלום בתרופות כרגע,והמליץ לבצע הולטר ואקו, אני גם הבנתי שיש לקחת קרדילוג אם לוקחים טמבוקור, כי אם יופיע שוב ריפרוף הוא יהיה מהיר מאוד או קטלני, הוא נתן לי המלצה לאקו לב והולטר שיהיה בעוד שבוע וחצי היום בבוקר מדדתי את הדופק עוד במיטה לפני שקמתי לפעילות כלשהיא , והוא היה 44, אני בדילמה קשה ומיתלבט, לא יודע למי לישמוע ומי צודק, האם להפסיק את הקרדילוג,כמו שאמר לי רופא המישפחה או להמשיך התרופות כרגיל כמו שאמר לי הקרדיולוג, אני פוחד שאם אפסיק הקרדילוג ויופיע הרפרוף שוב אכן יהיה קצב לב מהיר ומסוכן, מצד שני אני לא שש להגיע למצב של קוצב לב ואני בדילמה נוראית מאוד אשמח על דעה בעיניין שאולי תקל עליי את ההיתלבטות תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריה, הייתי ממליץ להפסיק לקחת את קרדילוק. יש לך דופק די נמוך וקרדילוק מוריד אותו עוד יותר. אז אתה מרגיש לא טוב. לא בטוח שיש תועלת בנטילת התרופה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

22/09/2016 | 16:19 | מאת: nicola

רקע: עברתי אבלציה בחודש 12/15 ו-08/16 עקב ריפרוף פרוזדורים. המעקב של בדיקות ההולטר תקינות . במעקב אחרי הדופק שלי רוב היום הוא מראה קירבה ל-60 פעימות בדקה (במנוחה). בבוקר ואחה"צ אחרי שינה הדופק נא בין 70-80 פעימות בדקה(כ-3 שעות)ואחרי כן מתייצב על 60 . האם זה תקין וככה זה אמור להיות ? אתמול קרה לי מקרה מוזר , אחרי שינת אחה"צ הרגשתי פתאום שהדופק התחיל "להשתולל" ונא ברמות של 50-90 פעימות לדקה עם עליות וירידות . אפילו שבריר של שניה הוא היה ב-100 . לאחר כמה דקות טובות הכול חזר להיות תקין . אין כמובן שום קשר למה שהיה בשני הפעמים שעשיתי את האבלציה . שם זה היה ברמות אחרות לגמרי . פה היתה התאוששות מהירה יחסית והמשכתי הכול כרגיל . האם זה תקין שמידי פעם אני ארגיש "השתוללות" כזו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קודם כל שינוי דופק בין 60 ל 70-80 בדר תקין, הדופק יכול להשתנות בהתאם לפעילות פיזית, בזמן סעודה וכו' לגבי הקטעים של "השתוללות" די קשה לפרט בלי לראות אק"ג בזמן ההפרעות. קרוב לוודאי זה לא משהו רציני. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי.

18/09/2016 | 01:49 | מאת: דניאל

שלום ביצעתי לפני זמן הולטר לב (בקופ"ח) השורה המשמעותית בפענוח היתה: בשעה 7:14 הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II אני לא יודע אם הייתי ער או שישנתי באותה שעה. בזמנו הרופא אמר שזה לא נורא. מאז עברתי סינקופה עם חבלת ראש, אושפזתי, ולא נמצא דבר בבדיקה. כ"כ עברתי עוד 2 אירועים של התעלפות, בסיום פעילות, וההשערה היתה שמדובר על רקע ווזו ווגאלי. לאחרונה עשיתי אקו לב והולטר לב (במסגרת קופת החולים) כחלק מבירור לסיטורציות נמוכות בחלק מהזמן, ותחושת חוסר באוויר לפעמים. בהולטר היה גם אירוע SVT, אך נאמר לי שזה לא דורש התייחסות מיוחדת. במסגרת הביקור הראיתי לרופא את ההולטר הישן עם הפענוח של הפרעת הולכה. והוא התבונן בתרשים עצמו, ואמר שהאבחנה שם שגויה, ולא מדובר במוביץ 2 אלא ב - vagally mediated av block א. מה זה vagally mediated av block? ב. האם זה מצוי שיש אבחנות שונות לתרשים הולטר? ג. בהנחה וזה כן היה מוביץ 2, מה ההבדל אם זה היה בזמן ערות או בזמן שינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, vagally mediated AVB זה בלוק התקפי שגור להאטת קצב סינוס Sinus Rhythm. תרשים אק"ג דומה לכל מני סוגים של בלוקים אחרים כולל גם Mobitz type II. בדרך כלל לא נדרשת השתלת קוצב ל vagally mediated AVB . בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

23/09/2016 | 15:16 | מאת: דניאל

שלום האבחנה כפי שנכתבה בתשובת ההולטר היא של מוביץ 2 מי שאמר לי שהאבחנה הזו מוטעית, זה אלקטרופיזיולוג שהייתי אצלו, והוא אמר שמדובר ב-vagally mediated av block מה לדעתך עלי לעשות? איך עלי להתייחס לזה? ואם אני מבין נכון, ממצא של מוביץ 2 מעיד על סכנה ויש לשקול קוצב לב, מה משמעות הממצא השני מבחינת סיכון וטיפול? אגב, בבדיקה גופנית שעשה הקרדיולוג (אלקרופיזיולוג) הוא ציין שיש קול S4 חלש, ללא אוושות, וכן שאני טיפוס ווגאלי. מה הכוונה בשני הדברים הללו? תודה רבה

שלום מאחר והסימפטומים דומים להתקף לב על רקע איסכמי, מה הדרכים לאבחן את התסמונת? רק באמצעות שלילה של אירוע איסכמי? או שיש סימנים מיוחדים או בדיקות שיכולות לאשש שמדובר בזה? אנזימי הלב עולים כמו בהתקף לב? מאחר ומדובר בתוצאה של מצב נפשי, משבר, חרדה, וכדו'. האם כל אדם שסובל ממשבר כלשהו או חרדה צריך לחשוש מזה? מה גם שבחרדה יש לא פעם תחושות בדיוק כמו בהתקף לב, ואז מרגיעים אותך שזה בסך הכל חרדה, אך אולי זה לא רק חרדה אלא תסמונת הלב השבור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעם. Takotsubo Syndrom מחלה די נדירה כ 1.5-2% מכל חולים עם התקף לב חריף. המחלה מתחילה בדרך כךך לאחר סטרס רציני. הסימפטומים של המחלה מאוד סוערים - כאבים ולחץ בחזה כמעט בלתי נסבלים, פחד מוות וכו'. כל הבדיקות מעבדה ובדיקת אק"ג אופיינים לאוטם שריר הלב חריף. ההבדל הוא שאין סתימות בעורקים של הלב. מגיעים לאבחנה ע"י בדיקת אקו וצנתור. פרוגנוזה של המחלה יחסית טובה. בדרך כךך התכווצות של הלב משתפרת תוך מספר ימים. בהצלחה. דר' ויקטור רובצ'בסקי

בהמשך לשאלה הקודמת האם צריך להגיע למצב שלא מרגישים כלל את פרפור הפרוזדורים או שאפשר להשאר עם מצב של הרגשת הפרפור בשכיבה בצורה נסבלת ולא להעלות מינון התרופות. תודה שרית

לקריאה נוספת והעמקה

במקרים מסוימים אפשר להפוך קצב לקצב סדיר ללא אירועם של פרפור אבל לא תמיד טיפול תרופתי מצליח בכך אך המון אנשים מסתדרים עם פרפור עליות ולא מרגישים אותו. כמובן צריך לבדוק האם יש סיבה להופעת פרפור.

שלום בת 64 אובחנתי כסובלת מפרפור פרוזדורים שמופיע תוך כדי שכיבה. התחלתי טיפול של טמבוקור 50*2 ביסופרולול 1.25 ואליקוויס 5 מג. מטופלת מזה 4 ימים. חל שיפור ניכר בעוצמת הפרפורים ובמשך הופעתם. אך עדין מופיעים פעם או פעמים בלילה. האם אחרי נסיון של 4 ימים יש להעלות מינון הטמבוקור והביסופרולול או לחכות עוד זמן ולבדוק האם הפרפורים יעלמו. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרית, זה רק 4 ימים של טיפול ועוד מוקדם להחליט על שינוים במינונים או החלפת תרופות. סבלנות. תסתכלי בעוד כמה שבועות. מקווה שהכל יסתדר. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

15/08/2016 | 16:51 | מאת: נתי

שלום בן 42, לא מעשן, לא מטופל בתרופות (מלבד אספירין מניעתי בגלל גורם קרישה) מזה כמה זמן שאני חש לפעמים תחושה לא נעימה, מחסור באוויר, אי נוחות בראש. יצא לי לבדוק סטורציה מספר פעמים, ועל פי רוב הסטורציה שלי בין 92-94, ולפעמים גם מתחת ל 90. ביצעתי בדיקת אקו רגיל (שככל הנראה תקינה), וכן בדיקת הולטר לב 24 שעות. ואלו התוצאות: משך הבדיקה 23 שעות ו-55 דקות. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 57 ל - 153 לדקה (ממוצע 80). הפרעות קצב על חדריות: APB ' S בודדים-10. הודגם קטע של SVT י (AT או AF)-פעימות בתדירות 10 עד 163 לדקה (בשעה 17:01). אציין שביום הבדיקה עצמו הרגשתי טוב יחסית, לא חשתי קוצר נשימה. מה משמעות הממצא בשורה האחרונה? האם נדרש בירור נוסף? טיפול? והאם זה קשור לתחושות שתיארתי ולסטורציה הנמוכה שיש לי לעיתים? ואם זה ממצא בעייתי, מה הדחיפות בביקור אצל קרדיולוג? התורים הם לעוד חודש. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתי, בבדיקת הולטר נצפה רק קטע קצר של SVT שבאופן כללי לא מסוכן ולא משפיה על בריאות שלך. כדאי להתייעץ עם לרופא קרדיולוג ולארות לו את הבדיקת הולטר. ישנם מספר סוגים של SVT שכן דורשים טיפול או אבלציה. STV רגיל שמפיע מדי פעם ולא מלווה בתלונות משמעותיות בדרך כלל לא צריך טיפול. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

09/08/2016 | 02:21 | מאת: לימור

אני בת 42 נוטלת נורמיטן פעמים ביום 25 מג ב 1 בלילה בטעות נטלתי נורמיטן נוסף. מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לימור, זמן פעילות של נורמיטן 6-12 שעות. מינון נוסף של 25 מ"ג זה מינון יחסית נמוך. לא אלול לגרום לבעיה כל שהיא. כעיקרון יכול להיות ירידת דופק ולחץ דם.

שלום ברצוני לדעת מה ההבדל בין פרפור פרוזדורים לבין מחלת SVT ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאולי, פרפור עליות זה סוג מסוים של הפרעות קצב עליתיות - עליות מתכווצות מהיר ולא סדיר 300-500 פעימות לדקה, תגובה של חדרים של הלב כמובן הרה יותר איטית 70-140 לדקה. SVT התכווצות מהירה אך יחסית סדירה של עליות ביחד עם חדרים 150-270 פעימות לדקה. טיפול בכל סוג הפרעות קצב הוא שונה.

27/07/2016 | 08:41 | מאת: GG99

שלום נא תשובתך.. האם פרפור פרוזדורים היא בעיה כרונית שאין לה פתרון גם בהתחשב שכל הטיפולים אינם עוזרים או לא מתאימים מסיבות שונות.. האם זה יכול להיעלם תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. חולים עם פרפור פרוזדורים "כרוני" אשפר לחלק לשתי קבוצות. בקבוצה ראונה נמצאים אנשים שאצלם עדיין אפשר להפוך פירפור לקצב סינוס (קצב סדיר) ובקבוצה שניה אנשים שקרוב לוודאי ניסיונות להחזיר קצב לסדיר לא יצליחו. חלוקה מתבצעת על סמך מספר גורמים: כמה שנים החולה בפרפור, ממצאים באקו לב, מחלות נלוות, גיל החולה וחו'. ברפואה מודרנית ישנן הרבה שיטות יעילות לטיפול בפרפור עליות כגון: טיפול תרופתי הפיוך קצב עם מכת חשמל אבלציה בצינתור אבלציה בניתוח לכל שיטה יש אינדיקציות רפואיות וכמובן יעילות שונה. הרופא מחליט מה יותר טוב לחולה לאחר שהוסף כל המידע רלוונטית. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

26/07/2016 | 21:01 | מאת: דן

שלום בן 41 רציתי בבקשה אם אפשר לקבל הסבר על תרשימי הא.ק.ג. ידוע אצלי על גלי T הפוכים. אני לא יודע באיזה בדיוק, אבל בא.ק.ג. אחרון שעשיתי, ראיתי שהרופא ציין על החריגה בשלושה מקומות (יש פס מתחת). בגדול, נאמר לי בעבר לפני שנים שאין לי בעיה, וזאת לאחר מבחן מאמץ ואקו לב. מה המשמעות של ההיפוך במקומות הספציפיים הללו? ובהנחה שבמקרה שלי זה תקין, מה קורה במקרה אמת חלילה שיש בעיה, האם יזהו אותה בא.ק.ג. או שהתרשים החריג שלי יטשטש ולא יאפשר לזהות בעיה אם חלילה תקרה? מצ"ב תרשים מלפני שבוע כמו כן מצ"ב תרשימים מלפני שנה, ומשנת 2009 אשמח אם תוכל לומר לי האם יש שינויים בתרשימים? וכן האם ההיפול גלי T מתבטא בכל התרשימים באותה צורה ובאותם מקומות? מאחר ולא ניתן להעלות לכאן תמונות, העליתי לאתר של העלאת תמונות, ומצ"ב קישורים ישירים לתמונה: 2016 http://www.siz.co.il/my.php?i=yzcfynqt1kjz.jpg 2015 http://www.siz.co.il/my.php?i=mgmfmzdnxad4.jpg 2009 http://www.siz.co.il/my.php?i=yqufg25omgom.jpg תודה רבה

02/08/2016 | 13:24 | מאת: דן

שלום דן, היפוך גלי T בבדיקת אקג יכול לנבוע מסיבות רבות: גם במצב תקין יש היפוך גלי T בחיבורים aVR, III, מצב של חוסר הספקת דם ללב, יתר לחץ דם, טיפול בתרופות, הפרעות קצב וחו' במידה ואתה בן אדם בריא, ללא תלונות על קוצר נשימה ולחץ בחזה, והשינויים נמצאים קבוע כנראה אין משמעות לכך. לבדיקה יותר ספציפית ממליץ לפנות לרופא משפחה.

בן 60 MVP לפני שנתיים PAF היצירות קרוטיס 25% צד אחד, י.ל.ד יתר שומני דם הטיפול, מיקרופירין 75 טריטייס 10מג ליום טמבוקור 100 ליום , קרדילוק 1.25 ליום, ליפיטור 20 ליום לפני כ3 חודשים מינון הליפיטור הועלה ל 30 בעקבות עליה בLDL , לא היה בקופה מינון של 10מג אז לקחתי 5 ימים מינון של 40מג. בהתחלה לא הורגשה שום תופעת לוואי, אך לאט הופיעו תחושות שונות בשרירים ,אחרי שבועיים הופיעה התרופה במינון 10 של אז המשכתי לקחת במינון של 30,מג. בהתחלה לא הרגשתי משהו אבל, הופיעו תופעות בשרירים, מזה כ3 שבועות הפכה ההרגשה לעייפות איומה, חולשה כללית, ועייפות עם כאב בשרירים בכל הגוף בעיקר ברגליים, תחושה בשרירים הדומה למה שמרגישים בשפעת, או כשהולכים הרבה ללא הפסקה,CPK לפני שבוע יצא תקין, הורדתי ל20 מג,כמו שהיה בהתחלה אבל התחושות התמתנו רק במעט. השאלה האם השינוי הוא בגלל העלאת מינון הסטטין,אז כייצד מוודאים את מקור התחושות האלה? אולי זה מהסטטין ואולי לא, אם חושבים להחליף את הסטטין, האם יש להחליף ולהמשיך בנטילה באופן רציף בין 2 התרופות, הקודמת והחדשה, או שיש להפסיק את נטילת הסטטין ולראות מה קורה?ואחר כך לקחת סטטין אחר? אם עושים הפסקה של כמה ימים בנטילה, איזה השפעה תיהיה לזה על הפלאקבקרוטיס? השפעה שלילית? התגברות ההיצרות? האם זה מסוכן להפסיק נטילת התרופה לכמה ימים?האם מקובל להפסיק סטטין במקרה שיש תחושות בשרירים, ? או שמקובל ישר לתת תרופה אחרת מהסטטינים ? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רמי, פניתה לפורום לא נכון. לגבי סטטינים יש בבית חולים בילינסון מרפאה שמטפלת ספציפית בבעיות האלו, איזון כולסטרול, שינוי תרופות וכו' ממליץ לפנות לשם. יעזרו לך לפטור את הבעיה. בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי