פורום ניתוחי אי ספיקת לב

אי ספיקת לב הינו מצב בו הלב לא מסוגל לספק את דרישות הגוף. ישנם מספר רב של גורמים לאי ספיקת לב. זהו מצב שהולך ונהיה נפוץ יותר ויותר. ד"ר בנימין מדליון ישיב על שאלות הגולשים בתחומים הנוגעים לפתרונות ניתוחיים לחולים עם אי ספיקת לב מתקדמת: ניתוחי מעקפים, מסתמים, השתלת לב ואמצעים מכניים ללב הכושל (לב מלאכותי) ועוד. .
73 הודעות
60 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי אי ספיקת לב

עברתי אבלציה עם מכונת.לב ריאה לפני חודשיים בעקבות vt חוזר אחרי שלוש וחצי שנים של שקט שהפרוקור ממש עזר וגם ה icd . אז היה לי גם vf בבית החולים. אקו ,25/30 השאלה:כבר התחלתי לעשות ספורט 40דק וכבר חשבתי שאני מתאושש מהניתוח ולפני שבוע היה לי סחרחורת ל22שניות ואחכ בסדר אבל עדיין 167דופק ומאז הדופק תקין רק אני בסרטים ובפחד ומרגיש חוסר יציבות מידי פעם למרות שהדופק מעולה90בהליכה 70בישיבה וגם פחות?האם יכול לעשות בחזרה ספורט? הייתי יותר דרגה 1 מאשר 2 באי ספיקה. האם הספורט עוזר לשיקום שריר הלב

28/06/2018 | 13:45 | מאת: צביקה

אמא שלי בת 81 הושפזה בגלל בצקת בראות שככל הנראה נגרם בגלל אי ספיקה , האם אני יכול לדרוש שקרדיולוג יאבחן את מידת הכשירות שלה לניתוח לבבי ? כיצד ניתן לקבוע את חומרת המצב ? מה הדרך הטובה לטפל ? אני דיי מתנגד לתרופות שמרחיבות את העורקים מאחר שמעלות את הסיכוי לאירוע מוחי . האם ניתן לבצע טיפול באופן פרטי בתאי גזע ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , בנוגע לשאלות - ראשית אתה לא צריך לדרוש שקרדיולוג יבדוק את אמך אתה יכול פשוט לבקש הפניה לרופא קרדיולוג, לתת הערכת מצב ואפשרויות טיפול בחולת אי ספיקת הלב. זה מומלץ מאוד בכדי לאזן את הטיפול באופן מיטבי, והוא גם ידע לתת לך הערכה לחומרת המצב. בנוגע לתרופות מרחיבות את העורקים זה נושא לדיון עם הרופא הקרדיולוג שיטפל באימך אמירה של "אני דיי מתנגד" היא אמירה לא ראויה יש לבדוק כל מקרה לגופו ולראות מה ההמלצות הרפואיות המתאימות ביותר שנלמדו משנים של נסיון ומחקרים בחולים דומים ויכולים לשפר משמעותית את איכות החיים ואף להאריך אותם. בעניין טיפול פרטי בתאי גזע , אנני סבור שיש טיפול כזה בארץ גם לא באופן פרטי. אבל חשוב להדגיש שבמקרה שתארת לעיל מדובר בנושא מחקרי ואין שום המלצה רפואית לכך. לסיכום יש להפנות את אמא למעקב קרדיולוג בהקדם עלמנת לאזן את הטיפול שלה. בהצלחה

11/02/2018 | 19:53 | מאת: מירי

שלום רב, אמי בת 80 עברה לפני חודש החלפת מסתם עי צנטור. הוחלף בהצלחה .24 שעות לאחר קבלה ארוע מוחי קטן. נמצאת בשיקום. לפני מס' ימים קבלה ארוע פרפור. המצב התייצב. מקבלת 2 ריתמקס ליום. וכדור קסרלטו 15 מג. משקלה 92.. אינה סובלת ממחלות רקע נוספות. שאלתי.. האם התרופה קסרלטו מתאימה לאנשים שהוחלף להם מסתם? ווהאם התרופה בטוחה וכיצד ניתן להמנע ממינון יתר? קראתי שהתרופה עלולה לגרום לדימום מאחר ואין מעקב כמו בקומדין.. מה דעתך? האם מומלץ להשתמש בקומדין ולא בקסרלטו? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

היי שלום רב , זה פורום ניתוחי אי ספיקת לב והשאלה איננה לפורום המתאים אפשר לפנות לפורום מתאים בקרדיולוגיה . לגופה של שאלה , XARELTO במקרה המתואר ניתן קרוב לודאי באינדקציה של פירפור עליות של החולה. המסתם שהוחלף לאימך אני מנחש שמדובר בפרוצדורת של TAVI החלפת מסתם אורטלי מילעורי. במקרה זה לא מקובל לתת טיפול קבוע באנטיקואגולציה (למשל קומדין או תרופות אנטיקואגוליה מהדור החדש ) לכן השאלה איננה לגבי המסתם שם לרוב מקובל לתת טיפול אניאגרגנטי (למשל אספירין או פלביקס או תרופת מדור חדש יותר ) מבחינת פירפור העליות וטיפול ב XARELTO עם התופעות לואי שיכולות להיות במחקרים XARELTO נמצא טוב לפחות כמו קומדין היתרון שלו שאין צורך בניטור אחר רמות INR מה שחוסך לחולה בדיקות דם תכופות . על פניו נראה כי החולה מטופלת באופן סביר למצבה , אך כמובן שכדי לקבל חוות דעת מסודרת מלאה יש להתיעץ ולשאול את השאלות את הקרדיולוג המטפל בעיקר במקרה דלהלן שבו חסרים הרבה פרטים כדי לתת תשובה מדויקת.

06/02/2018 | 17:00 | מאת: יואב

האם מותר לחולה באי ספיקת לב לצרוך סיאליס? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואב.. כמו כמעט בכל דבר בחיים התשובה היא תלוי. ובמקרה הזה בעיקר תלוי בתרופות אותן המטופל נוטל, לכן אין !!! ליטול את התרופה ללא התיעצות עם רופא מטפל. בעיקרון מחלת אי ספיקת הלב עצמה איננה מונעת טיפול בתרופה בדר"כ.

28/01/2018 | 17:51 | מאת: יוןאב

שלום רב פרופסור יקר אני סובל מאי ספיגת לב קשה אני כל הזמן קורא מאמרים על טיפולים חדשניים לטיפול במחלה לא מזמן נתקלתי במאמר הנל רציתי לשמוע לדעתך והאם יש מצב שזה גם יגיע לבלינסון תודה. מדובר על טכנולוגיית ה ccm פרי פיתוח ישראלי קראתי שזה ניתן רק במסגרת פרטית משום שזה לא בסל הבריאותץ תודה מראש על התשובה

שלום רב , בנוגע לטיפול ב CCM , CARDIAC CONTRACTILITY MODULATION , אין עדין הנחיות בהתוויות הרפואיות לחלי אי ספיקה לטיפול זה, והדעות לגבי יעילות הטיפול עדין לא בקונצנזוס הרפואי של הטיפול בחולי אי פסיקה . בשל עובדה זו טיפול זה איננו כלול בסל הבריאות. לגבי הכדאיות של הטיפול כפי שאמרתי טיפול זה עדין לא בהתוויות הרפואיות ולא עבר וולדיצזיה במחקר כפול סמיות גדול בנוגע ליעילות של הטיפול אי לכך הנושא עדין שנוי במחלוקת .

בן 57 ,רקע רפואי: pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , בכטרב , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ משנת 2008 עד 08/2016 תקינות . בדיקות של השנים האחרונות בממוצע: hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-65. תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , ראפטה 140 מ"ג כל שבועיים, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ,וולטרן 100 מ"ג ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . בחודש 26 לנוב' 2017 עשיתי שוב פעם אקו לב במאמץ ובפעם הראשונה הבדיקה לא היתה תקינה בהשוואה לשנים עברו . הממצאים הם: לא הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני . הופעת אקינזה אינפרו-בזאלית ואמצעית כביטוי לאי ספיקה כלילית באיזור הדיספונציונלי במנוחה . בהחלמה - צניחות st בשיפוע יורד, שחלפו אחרי 13 דקות החלמה . אבחנה : evidence for inducible myocardial ischemia שלחו אותי לעשות מיפוי לב ססטמיבי עם דיפירידמול gated spect. תאריך בדיקה : 13 לדצ' 2017 . א.ק.ג. במנוחה : rbbb בזמן דיפירידמול : צניחות st במרבית החיבורים . פרפוזיה מיוקרדיאלית : פגם מילוי קטן הפיך בדופן פוסטרולטרלי . lcx איסכמיה קלה . ממצאי המיפוי : לציין שינויים ניכרים ב- st/t עם מתן דיפירידמול . המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת lcx לאחר דיפירידמול . הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה . תפקוד אזורי וגלובלי של חדר שמאל תקין במנוחה ולאחר דיפירידמול . אודה על הפיענוח של הר"ל . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

ניקולה שלום רב , חולה עם מחלה טרשתית מפושטת וג"ס רבים כשלך , בטוח שאין מקום ליעוץ כתוב בלבד אלא להתרשם מבדיקה מלאה ושיחה פנים אל פנים . כמו כן פענוח מסודר של מיפוי לב מצריך בדיקה מדוקדקת של המיפוי עם התמונות שצורפו לבדיקה ובנוסף מעבר על סרט צינתור אחרון והחלטה האם יש מקום לצינתור נוסף . על פניו לפי הנתונים והרקע שלך אם לא עברת צינתור מאז 2006 אני סבור שיש לשקול בחיוב צינתור לאור הנתונים כעת ,אך מדגיש כי חוות דעת זו לא באה להחליף בדיקה או יעוץ עם רופא קרדיולוג הבקיא בפרטיך ומכיר את כל הנתונים והבדיקות בהקדם בכדי להגיע להחלטה הנכונה ביותר עבורך. תודה ובהצלחה

22/11/2017 | 20:38 | מאת: יאלי

שלום רב בעקבות אקג שיגרתי לפני פרוצדורה ניתוחית פורש כלו תקין גל T שלילי v1-v6 הניתוח בוטל נישלחתי לקרדיולוג שטען אוטו דבר נישלחתי לבירור כולל בוצע הולטר לב שהדגים שינויים משמעותיים st t inverted T waves myocardial chronic ischemia בוצע אקו דובטמין הבדיקה הופסקה בהתחלה של ההזלפה בעקבות תופעות של כאבים בראש בכול אופן אכתוב מה ראו אורטה עולה מורחבת 4.2ס״מ כמו כן חדר ימין במגבלות איכות הדמיה לחדר ימין ניכתב טורבלקציות באפקס מעט בנוסף אקו דובוטאמין לא אבחנתי לאיסכמיה ניכתב עוד עדות לירידה בתיפקוד איזורי רקע בעבר היה חשד למחלת arvd לא ניתן היה לישלול אותה באקו לא יודעים ליראות בירור את צד ימין יש טכיקרדיה חדרית מאוזנת בטמבוקור דרלין השינויים בבדיקות מעולם לא היו ועוד דבר באקג באקו היה ivcd השאלה האם משהו מהדברים שציינתי עלול לגרום לקוצר נשימה ומה הם הממצאים ומה עושים ו?? תודה בת 36

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , המקרה שאת מתארת אכן מעלה שאלה שמצריכה בירור בנוגע לאבחנה של ARVD למחלה זו יש קריטריונים לאיבחון באמצעות אקו לב אק"ג ו MRI לשם כל אלה מומלץ לפנות לקרדיולוג מומחה בתחום לבירור ואיבחון . בנוגע לקוצ"נ שלך ARVD פחות גורם לקוצ"נ כל עוד תפקוד הלב תקין , אך כאמור יש לברר את זה בצורה מסודרת ע"י רופא ולא להסתפק בבירור דרך מייל תודה

18/07/2017 | 08:52 | מאת: nicola

X רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה בין אספירין ל קרלטו מתבססת על ניקוד CHADS VASC על פניו לפי התאור שלך מדובר ב CHADS VASC 2 לפחות כך שאתה אמור להתאים יותר לטיפול באחת מתרופות ה NOAC (קסרלטו\אליקוויס\פרדקסה) החדשות או קומדין ולא אספרין. מכיוון שמדובר ביעוץ וירטואלי ואין בפני את התיק במלואו ויכולות להיות בעיות שונות שמשפיעות על ההחלטה, ממליץ לשקול את הנושא עם הקרדיולוג שלפניו התיק הרפואי המלא שלך, ולקבל הסבר הגיוני מדוע הוא מעדיף אספרין למשל במקום אחת מהתרופות הנ"ל .

17/07/2017 | 10:02 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

מכיוון שבדיקה גופנית מלאה של מטופל הינה בדיקה ארוכה וגוזלת זמן רב , רופא מכוון את הבדיקה הגופנית לפי התלונות של החולה, והבדיקות שברשותו , למשל אם למטופל יש בדיקת דופלר עורקי רגליים עדכנית החשיבות של מישוש הדופק בגפיים תחתונות כאשר אין לחולה תלונה שמכוונת לבעיה שם יכול להיות מיותר . בדיקה גופנית הינה לשיקול דעתו של הרופא לפי הנתונים של החולה המסויים והתלונות שלו . אבל ללא ספק הערכת דפקים פריפרים הינה חלק מהערכה קרדיאלית של מטופל.

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

לקריאה נוספת והעמקה

כן בוודאי , במידה שיש אינדיקציה , במכונים גנטים בבתי החולים.

23/05/2017 | 16:41 | מאת: עומר לוי

הופנתי למיפוי לב, הקרינה באיזוטופים היא גבוהה. עברתי א.קי.גי. תקין, ואקו תקין. איזה סיכוי שיש לי בעיה בעורקים וכלי דם ושרירים של הלב, שכדאי לי להסתכן בקרינה כזו גבוהה. הממליץ קרדיולוג כללית. יש לי רקע של גויטרים בצוור וגדול שפיר במעי הגס בעברי. מאוד מתלבט. בכמה מקרים מתגלה בעיה התחלתית או משמעותית בנתוני פתיחה תקינים בבדיקות האחרות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , השאלה שלך איננה רלוונטית לפורום ניתוחי אי ספיקת לב , אנא פנה לפורום קרדיולוגיה . בכל מקרה אין פה מספיק נתונים כדי לענות על השאלה לגבי נחיצות הבדיקה אך אק"ג ואקו לב אינם בדיקות מספיקות להערכת הפרעה משמעותית בעורקים הכלילים כך שאם יש חשד למחלה כזו מומלץ להתקדם עם בדיקה כדוגמת מיפוי לב.

תודה רבה.

16/05/2017 | 20:47 | מאת: נימרוד

האם הופעת סימנים של לחץ בחזה באזור הלב מקדימה ומאחור בכתף שמאלית, קשים מאוד. בעיקר ככאב בלתי נסבל של דחיסות נוראה בפנים האוזור הזה בגוף,מיד לאחר התעוררות משינה עם כאב זה למשך 3 דקות ואז נותר לאחר מכן לחץ וכאב פחות יותר כלה זמן,דבר שמתאים לאי ספיקת לב? או שזה אמור להיות רק במאמץ? האם זה שכיח שמתעוררים עם בעיות אי ספיקה לאחר שינה, לאיזה סוג של בעיית לב זה אופייני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , התלונה שלך מעלה חשד גבוה לארוע של ערוקי הלב חסימה או היצרות , יש לפנות מיד !!! לבדיקת רופא !! לשלול ארוע שכזה . מבחינה אי ספיקת לב כשמה מדובר במחלה שבה תפוקת הלב הינה נמוכה לרוב מדובר במחלה שהיא כרונית וביטויה לרוב איננו כאבים בחזה אלא קוצ"נ עיפות חולשה וכו.. חוזר על ראשית ההודעה לפנות מי לבדיקת רופא !!

16/05/2017 | 11:04 | מאת: עודד כהן

תוצאת האקו לב עם מסתם אורטלי מעובה, זה מהווה בעיה? נשלחתי בגלל לחץ בחזה בלב. הרופאה אמרה שצריך סיטיאיי או מיפויי לב, האם זה הכרחי בהתאם לתוצאה של האקו? או שניתן לישון בשקט? גילי 54. בגיל 50 עשיתי א.ק.ג ארגומטריה ואקו היה תקין. צויין גם שלא ניתן מדד לחץ ריאתי למה? זו גם בעיה? אודה על התייחסותכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , מדובר כאן בפורום אי ספיקת הלב וניתוחי חזה כך שהשאלה ששאלת איננה מתאימה לפורום זה בבקשה להקפיד לפעם הבאה. לגופו של עיניין ההפניה למיפוי לב של הרופאה הינה לאור התלונה על לחץ בחזה , אקו לב נותן תיאור של תפקוד הלב ולא מברר האם יש הצרויות בעורקים שמספקים דם ללב, וארומטריה איננה בדיקה מדויקת . בכל מקרה אני סבור שמומלץ לסמוך על הרופאה שמטפלת בך ובמקרה שאתה עדין לא שקט אפשר לפנות ליעוץ קרדיולוג.

14/05/2017 | 14:03 | מאת: טסט

בדיקת קבלת התראה למייל

14/05/2017 | 00:32 | מאת: נתן

היה לי לחץ קשה בבית החזה בגב אחורי צד הלב. ולחץ בחזה אמצע וצד הלב ויד שמאלית. כאילו שני לוחות מוחצים אותי. והלחץ כואב בעמוד השדרה כאילו משהו עומד להתפוצץ בחזה בשמאל. וקושי לנשום לא בז0נשימה עצמה אלא בפעולה לקחת אוויר כי החזה לחוץ. זה בא בבת אחת שקמתי מהמיטה והיה לי גם סחרחורת וחולשה שאני הרגשתי שאני עומד לופל כאילו הגוף איבד כח לחלוטין. זה קרה גם לפני חודש והתעלמתי. ושוב חזר בעוצמה חזקה יןתר. הופנתי למיון. אני בשנות ה50. במיון טריפונין תקין. צילום חזה תקין ואקו לב תקין. הוצע לעשות cta לאאורטלי. שאלתי 1. האם התסמינים שלי הם ספציפיים רק לבעיה זו ? וזה חולף בצורה כזו? התסמינים באים ונעלמים בלי ממצאים? או יכולים להיות כיווני ברור אחרים.או מה שתארתי הוא ספציפי לבעיה ייחודית זו באיספיקה במסתם האאורטלי? אציין שהלחץ בחזה ובגב נשאר אבל לא באותה עוצמה של הלחץ הנורא שהיה במשך חמש דקות מבהילות ובקימה יש את הסחרחורת למספר שניות זה הכל קשור? 2. אם האקו תקין יש בכל מקרה להמשיך לcta? חובה? לסיום הברור? הוסבר לי שבאקו לא רואים אם יש דליפה כי הוא לא מקיף את כל נמסתם. וחייבים cta האם זה אכן כך? שלנרות שאין ממצא באקו יכול להיות שתגלה דליפה ב cta? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב . מהמקרה שאתה מתאר הסיבה ל CT אנגיו איננה ברורה לי , ממליץ לפנות בהקדם !!! לקרדיולוג לבצע הערכה ולקבל הסבר לתוכנית הבידקות שלך . לפי התאור יש מקום לשלול איסכמיה של שריר הלב ע"י CARDIAC CT או מיפוי לב בהקדם .

09/05/2017 | 18:17 | מאת: ישראל

אקווה שהגעתי לפורום הנכון זו שאלה כללית ולא מעשית, הסבתא שלי כבת 90 סבלה מאס"ל וצריכה כל הזמן חמצן. לקחנו אותה לבית חולים ותוך שבוע מצבה התדרדר שצריכה הנשמה מלאה וכבר מנוטרת [להבדיל מהימים הראשונים]. ואחר כך כבר זונדה. ואחר כך כבר נפטרה. במבט לאחור שאלתי האם היינו יכולים לעשות משהו אחר? האם במקרה כזה עדיף להשאיר בבית? ואגב האם בביה"ח בלינסון יש טיפול באס"ל באשה בגיל כזה? יש לציין שכמובן לחץ דם וסוכר וכו' בעייתי מאד. אני שואל רק בשביל להבין ולא חלילה להאשים מישהו. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

זו שאלה מורכבת מאוד עם נתונים מועטים ביותר על המקרה למשל בדיקות דם הערכת אקו לב .. מחלות רקע נוספות וכו' . אני גם סבור ששאלה כזו איננה מתאימה לפורום זה . מקווה שלא תדעו עוד צער.

26/04/2017 | 21:21 | מאת: חן

שלום אבא שלי סובל מאי ספיקת לב עבר ניתוח להחלפת מסתם לפני חודשיים ומתלונן רבות על גרד בראש,צוואר, עפעפיים ואחורי האוזן.מעין עקצוצים שמעירים אותו בלילה. מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , בבקשה לפנות עם התלונה לרופא המשפחה לבצע הערכה למטופל לסיבת הגרד .

שלום רב, אבי בן 74 חולה בטרשת עורקים וסכרת לאחר צינטור החדירו רק בלון עם תרופה לאחר התפתחה בצקת ריאות אקו לב מקטע פליטה 45% Left M 60% stenotic lad mid 100% included lad apt 60% 80% post anasto stenosis circu 90% stenotic rca ostial 95% stwnotic rca mi NYHA באיזה שלב אבי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , רמת ה NYHA נקבעת לפי רמת התפקוד של המטופל ולא לפי בדיקת האקו לב לכן אני לא יכול לענות על שאלה זו מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל

אני בן 40 מושתל דפיברילטור סובל מאי ספיקת לב של 25% איך אפשר להפסיק את פעילות המכשיר מגנטים יכולים להפסיק את הפעילות שלו

לקריאה נוספת והעמקה

לא. מגנטים יכולים להשפיע על המכשיר ולשנות את אופן התפקוד שלו, אך לרוב לא להפסיק אותו אין !!!! לנסות להשפיע על הקוצב ללא יעוץ רפואי של רופא ממרפאת הקוצבים !!! ובטוח שלא לקרב אליו מגנט !!

פרופסור אתה לא מבין שאני מיואש מהמצב שאני חי בו הפסקתי טיפולים גם אצלכם אני כבר לא מגיע לא רוצה את המכשיר המקולל הזה

חבר יקר, אני בטוח שאפשר למצוא פתרון במידה והקוצב גורם לך אי נוחות מסיבה כל שהיא, אנא תגיע למרפאת קוצבים בהקדם וביחד עם רופא מהמרפאה ימצא לך פתרון הולם, עלמנת שתוכל לחיות בנוחות עם המכשיר!! אני בטוח שיחד נוכל למצוא פתרון אנא צור עמנו קשר בהקדם !!! מספר טלפון מרפאת קוצבים - 039377131 מרפאת אי ספיקת הלב 03-9377417 !

פרופסור יקר תודה יש לי את המספר של האי ספיקת לב וגם של דוקטור בן גל הישיר כבר לא משנה תודה לך

15/03/2017 | 21:19 | מאת: יעלה

שלום רב, בת 62, בשנת 2009 עברתי התקף לב והושתל לי סטנט בעורק LAD ונמצא עורק RCA חסום במלואו, בשנת 2011 עברתי צינתור והושתל לי סטנט בעורק LCX. עקב אירוע מוחי חולף (אמאורוזיס פוגקס) מצאו הצרות משמעותית בעורק אינומינייט (שיוצא מאבי העורקים) והושתל סטנט בעורק אינומינייט. כמו כן נשלחתי לבדיקת אקו לב והולטר לחץ דם. ----------------------- בבדיקת אקו לב (מתאריך מרץ 2017): "מסתם מיטרלי: הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC). מסתם אאורטלי: מסתם מסוייד ללא הצרות. מסתם טריקוספידלית: אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוויאלית, לחץ ריאתי סיסטולי 22. אבחנות: Dilated LA, Good LV function הערות: ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה." החמרה בהשוואה לבדיקת אקו לב לפני שנה (מתאריך מרץ 2016) אז נמצא "אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)". ----------------------------- כמו כן בבדיקת הולטר ממרץ 2017: "סיבת הארוע: חשד להפרעות קצב. הפרעות קצב על חדרוית APC's: נצפו סה"כ 18 APC'S במשך הבדיקה. נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-14 פעימות, במהירות 102-130 פעימות לדקה" -------------------- שאלותיי: לגבי האקו לב: 1. מה משמעות התוצאה האקו לב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)"? האם זה דורש התערבות/טיפול – באיזה מקרה יש צורך בטיפול ומה סוג הטיפול/התערבות שניתן לבצע בשביל לתקן את הבעיה? איזו בדיקה ניתן לבצע שתבדוק יותר מדוייק את המצב של הטבעת המיטרלית? 2. האם יש משמעות לכך שיש החמרה ביחד לשנה שעברה, אז היה כתוב " אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)" וכעת כתוב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)". עד כמה משמעותית החמרה זו? 3. מה משמעות התוצאה "ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה" באקו לב ומה המשמעות של Dilated LA? לגבי ההולטר: 4. מה המשמעות של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בהולטר? ולגבי שתי התוצאות יחדיו: 5. מה דחיפות הטיפול בתוצאות? האם זה דחוף שאקדים את התור לקרדיולוג, או שגם תור בעוד כחודש/חודשיים זה מספיק טוב? אודה לתשובה, בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

1. הסתידות הינה שקיעת סידן סביב טבעת המסתם , המשמעות הינה אפשרות שתיהיה פגיעה בתפקוד המסתם , הערכה האם יש פגיעה הינה גם באקו לב בבדיקה גופנית ובהערכת רמה תפקודית ע"י רופא קרדיולוג מטפל. טיפול מוצע רק במידה ויש פגיעה בתפקוד המסתם. 2. להחמרה תמיד יש משמעות , יש להוועץ עם רופא קרדיולוג מטפל על המשך מעקב. 3. טרשת עורקים הינה מחלה הנובעת בין היתר משקיעת כולטסרול בכ"ד והינה גורם סיכון למחלות לב . עיקר המשמעות של ממיצא זה הינה שעליך לשקול עם רופא מטפל להתחיל טיפול ב סטטינים אם עדין אינך מטופלת. DILATED LA המשמעות שהעליה השמאלית מורחבת יש לדבר עם הנושא עם הקרידולוג המטפל. 4. המשמעות הינה דופק מהיר ממקור עלייתי שנמשך מספר שניות אם זה מלווה עם תסמינים ז"א שאת מתלוננת גם על דפיקות לב אפשר לשקול טיפול עם הרופא הקרדיולוג המטפל. 5. על פניו אין דחיפות בתוצאות אבל על דחיפות יכול להחליט רופא מטפל בהתאם לאיך את מרגישה ומה התלונות שלך. מציע להתיעץ עימו.

20/01/2017 | 09:38 | מאת: לא אוביקטיבי

לאחר אירוע לבבי ביוני אשתקד מלווה בנזק מוחי אנוקסי עם פרפור חדרים כשל של הקיר הקדמי נותרו 16% לב מתפקד. מה ניתן לצפות לגבי מצב בו קיימת הנשמה דרך טרכיוסטום? יש לציין כי הומלץ על התקנת קוצב aicd, אך לא בוצע עד היום ותשובת רופא במונשמים כרונים כי יהיה זה סתם טרטור למיון שם לא יתייחסו להמלצה ברצינות. האם קיימת כלל פרוגנוזה חיובית למצב לב שכזה? אלו מדדים וסימנים עלי לקחת לתשומת לב בהתייעצות עם מומחה? מבין שלא די במומחה אחד, לאלו מומחים עלי לפנות? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , ה EF של 16%מצביע על פגיעה לבבית בחומרה קשה בתפקוד הסיסטולי של הלב אך חסרים נתונים נוספים רבים מהבדיקה. בכל מקרה הרמה התפקודית בחולי אי ספיקת לב הינה בעלת משמעות גבוה לגבי פרוגנוזה של המטופל, ולכן לא ניתן לחוות דעה בצורה זו ללא כל הנתונים. מבחינת AICD ישנם אינדקציות ל AICD שנקבעות לפי הרמה התפקודית חומרת אי ספיקת הלב והתחלואה של החולה לפי מחלות רקע נוספות . יש להתיעץ עם רופא קרדיולוג שכל התיק הרפואי לפניו ולפי זה לקבוע האם יש מקום ל AICD ולבנות תוכנית טיפולית ספציפית למטופל עם אי ספיקת לב קשה.

31/01/2017 | 13:57 | מאת: לא אובייקטיבי

תודה פרופסור ערבות על המענה, בהמשך אבקש לדעת אלו נתונים יש לדלות מהתיק הרפואי לצורך הבאתם להתייעצות עתידית, כאלה שיהיו בעלי משמעות וקריטיים לקביעת תכנית טיפול, כמו כן אלו בדיקות צריכות להתבצע כדי להשיג נתונים כאלו ? האם הכוונה ב "רמה תפקודית" מתייחסת לעצמאות בתפקוד היומיומי?,כיוון שמדובר במצב סיעודי מורכב!! או שמא צריך פשוט לקחת סיכום ביניים ולגשת עם זה בלבד לקרדיולוג? תודה. ושוב מעלה שאלה: האם (למרות שזה לא תחום ההתמחות הספציפית שלך) ידוע לך עם איזה סוג מומחים עליי להתייעץ בנוסף לקרדיולוג, בהינתן מצב בו החולה מונשם וקיימת אנטומיה בעייתית מעל ומתחת לקנולה, ובהתקיים מצב של נזק מוחי אנוקסי.?! תודה. לא אובייקטיבי

בן 40 לפני כשנה ניתח תיקון מסתם מיטראלי שנכשל ( מציין תקופה ארועה לאחריו נטלתי פרדניזון וקולחיצין במינון גבוה בשל פריקרדיטיס ) - נתפרה טבעת שחלקה השתחרר תפקוד עדכני אובחן כבינוני קל ( לפני חצי שנה אובחן באקו באותו בי"ח כבינוני קשה כך שנרשם שיפור ) . יש עליה באאורטה העולה בבדיקה אחרונה 4.6 לפני חצי שנה 4.2 ולפני כשנה 3.8 ( !!) האם זה יתכן שהדרדור בגלל אותו ניתוח מסתם שעברתי ? אני מתאמן במכון שיקומי פעמיים בשבוע - אימון יחסית קל מעט אופניים הליכה מהירה עד לריצה קלה מאד לגבי משקולות האם אסור לי גם משקלים קלים ? ( 5 קילו מכל צד ) או שמותר משקל קל פשוט אסור תנוחות מסוימות עם המשקולת ? מעבר לזה לחץ דם תקין לא מעשן . האם יש דרכים לעצור את ההידרדרות של האאורטה ןאפילו להחזיר את הגלגל ולשפר אפילו במעט ( בדומה למצב המסתם שהמדד השתפר מעט ) ? חשו במאד לציין שעברתי בירור אם יש לי מרפאן ( גנטי) התברר שאמנם אין מרפאן אך יש מחלה גנטית דומה משדה קרוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב , מבחינת האורטה העולה יש להקפיד על נטילת הטיפול התרופתי שלך ואיזון ל"ד !להקפיד על תזונה ואורח חיים בריא כפי שאתה מתאר שאתה עושה , פרט לכך צריך להקפיד על מעקב הדמיה לאורטה לראות באיזה שלב ואם בכלל יש מקום להתערבות ניתוחית. פרט לדרכים הללו אנני מכיר דרכים נוספות למנוע את ההתדרדרות של האורטה.

שלום רב! אני בן 56 בשנת 1984 החלפתי מסתם מטרלי, בשנת 2007 החלפתי מסתם טריקוספדלי, בשנת 2012 עברתי דום לב, לאחר החייאה השתילו לי דפיברלטור תיפקוד הלב השמאלי שלי הוא 30אחוז שמעתי שיש אפשרות להחליף את הקוצב לקוצב שיעזור לתיפקוד החדר השמאלי האם זאת אפשרות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן לחלק מחולי אי ספיקת הלב מתאים קוצב מיוחד שיכול לעשות סינכרון טוב יותר בהתכווצות הלב, אך לא כל החולים מתאימים לכך ולא לכל החולים זה יכול לעזור על כן מומלץ לפנות לרופא הקרדיולוג המטפל בצירוף אק"ג עדכני ולהתיעץ בנושא. יום נפלא

20/06/2016 | 11:19 | מאת: סטודנט

שלום. מהי הסכנה העיקרית של בצקות ברגליים? מדובר באדם מעל 80, אחרי כמה צנתורים, ניתוח מעקפים(לפני יותר מ 20 שנה), התקפי לב, אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות כרונית,קוצב לב, ודלקת ריאות לפני שנה וחצי, שבעקבותיה התחילו הבצקות. במכתב שחרור אז נרשם, שקרה התקף לב מסוג 2, אם זה משנה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לבצקות ברגליים יש משמעות מבחינת זרימת דם, ניקוז לימפטי, זיהומים, קרישיי דם שעלולים להיווצר בגפה התחתונה ועוד... בהקשר של האיש אותו תיארת בשאלתך...הבצקות ברגליים הינם כפי הנראה תוצאה של מחלת הלב, כליות וכו...תוצר של מחלה אחרת. על מנת לטפל בבצקות יש לבקש מהרופא המטפל - איזון תרופתי מיטבי, והוא יעשה את השינויים התרופתיים הנחוצים לשם טיפול במחלה הבסיסית. רפואה שלמה, דן ערבות

11/07/2016 | 12:40 | מאת: סטודנט

תודה על התשובה המפורטת. הוא לוקח תרופות נגד קרישה, יש לו קוצב לב כבר כמה שנים. אכן, מדובר במחלת לב, כבר יותר מ 20 שנה(המנחה האמריקאי לארי קינג הוא דוגמא שאדם שעבר כמה התקפי לב, צנתורים,מלפני 30 שנה, וממשיך לתפקד די טוב בגיל 82), ואי ספיקת כליות, הקשורה קודם כל לצנתורים ואחר כך לסכרת 2. לפני שנה וחצי עבר דלקת ריאות, ממנה בקושי יצא, ומאז יש לו את הבצקות והחרפת בעיות לב(תעוקות). האם יש כיום אפשרויות לבצע צנתור כך, שזה לא יפגע בכליות? הקריאטינין שלו ברמת 2-2.2 תודה.

מכובדי שלום רב בבדיקה שעשיתי נרשמה תוצאה. "מסתם טריקוספדאלי ,במנוחה מפל עד 5 ממ"כ שעלה עד 11 ממ"כ לאחר מאמץ מה המשמעות ? תודה מראש

שלום תודה על הפניית השאלה. בשאלתך מסרת מידע על מסתם אחד בלבד, יש לראות את תשובת האקו המלאה. אני ממליץ שתגיע עם תשובת האקו המלאה לקרדיולוג המטפל והוא יוכל להסביר לך את משמעות הבדיקה בהקשר הנכון. תודה, דן ערבות

03/06/2016 | 22:33 | מאת: yehdaamr

אני אחרי צינטור עם סטנד 1 בd1 בזמן אחרון יש לי קוצר נשימה שהולך ובאה והלכתי לבית החולים עשו לי אי קי גי והכול בסדר בדיקות דם בסדר כולל בדיקת דם ללב אבל אני מדי פעם יש לי הרגשות לא טובות מה ההצעה שלך למה שסיפרתי ושאלתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המידע שמסרת הינו חלקי בלבד. לאור ההיסטוריה הלבבית האיסכמית והתלונות החוזרות של קוצר נשימה, על מנת לבצע בירור מעמיק יותר ניתן לבצע בדיקת אקו במאמץ או צינתור. רפואה שלמה דן ערבות

17/05/2016 | 23:12 | מאת: איתן

אני בן 36 הומלץ לי ע"י הקרדיולוג שלי על ניתוח לתיקון המסתם. שאלתי היא: האם כדאי לבצע את הניתוח באופן פרטי או ציבורי? ומה היתרונות של 2 הצדדים.

שלום, לכל אחת מאפשרויות שהעלת יש יתרונות וחסרונות. אני מציע שתתיעץ עם ההמנתח, שיחליט האם האופציה קיימת עבורך. בהצלחה דן ערבות

09/05/2016 | 22:22 | מאת: גיל

בבדיקה של אימי בת 80 עלו התוצאות הבאות: בדופלר אי ספיקת מטיריאלי קלה אי ספיקת אאורטאלי קלה אי ספיקת טריקוספידלי קלה לחץ דם ריאתי 27 Lvc תקין חדר ימין תקין מסתם אאורטאלי מסוייד אשמח לדעת מה משמעות הדברים והטיפול הנדרש .לאימי גם בצקות ברגליים האם יכול להיות קשור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום על פניו הבדיקה נראית תקינה. בצקות יתכן ונובעות מאי ספיקה ימנית לבבית או מחלת כליות ועוד. יש להמשיך בירור ומעקב עי רופא משפחה. רפואה שלמה! דן ערבות

שלום מכובדי. בעקבות מחלת כליות a.p.c.d וטיפולי דיאליזה עברתי צנתור והשמת סטנד עקב חסימה 85% ,לפני כשנה וחצי עברתי השתלת כליה מוצלחת ולחץ דם מאוזן 120/80 עם קרדילוק 5 מ"ג ונורוואסק 5מ"ג . איני סובל מסכרת והכולסטרול אצלי נמוך,בנוסף מאוזן גם משק הסידן ותפקוד בלוטת התריס.אני במעקב אצל קרדיולוג ולפני כחודשיים ביצעתי אקו לב תקין ללא שינוי. לפני כשבוע וחצי עקב לחץ ועצבים (גם זה קורה..)חשתי במעיין תעוקת חזה ללא קוצר נשימה או הזעה או כאב גפיים , מעיין לחץ ממרכז החזה לכיוון הגרון. לחץ הדם השתולל מעט מ-117-170 סיסטולי ובין 70-95 דיאסטולי. הוספתי עוד 5 מ"ג נורוואסק בעצת הרופא ולאחר מכן היה נמוך עד כדי 115/61 בעקבות זאת ,הפסקתי את כל הכדורים ללחץ דם כליל ועדיין לחץ הדם נמוך מהרגיל 117/70 דופק 63 .התחושה הרעה בחזה לא פסקה וחוזרת מידי פעם. שאלתי- האם לחץ דם הנחשב לתקין אצל אדם בעל נטייה ללחץ גבוהה בשילוב תחושת אי נעימות בחזה מעידה על בעיה בלב. וכיצד מתבטאת/משפיעה חסימה או אירוע לב על ערכי לחץ דם ודופק. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום האירועים שאתה מתאר בהחלט יכולים להתאים לאירוע לבבי. לחץ דם מוגבר והתרגשות יכולים להיות הגורם המניע אירועים מהסוג הזה. אני מציע שתפנה לקרדיולוג שלאור עברך ישקול צינתור או מבחן אחר, כמו כן יש לאזן את הטיפול התרופתי ביתר לחץ דם. אשמח לסייע שוב בהמשך. דן ערבות

לא מקבל שום טיפול תרופתי מיוחד או הליך טיפולי מתקדם יותר הרי ברור היטב מה ההשלכות של חוסר טיפול יש לא מעט אופציות לטיפול חדשני

שלום לא ברור האם יש שאלה. אשמח לסייע בעתיד. דן ערבות

18/03/2016 | 13:27 | מאת: עופר

שלום דוקטור, אני בן 53 חולה בסכרת סוג 2 במשך כשלוש שנים עם סיפור רטינופטיה סוכרתית (BDR) מטופל ב APIDRA,LANTUS, VICTOZA אך למרות זאת סכרת לא מאוזנת HBA1C 8.7 בנוסף לכך החמרה באי ספיקת כליות CR 1.84 ,UREA 63, K-5.2 ובאיסוף שתן אחרון של 24 שעות 4500 מ''ג חלבון ואני סובל מבצקות קשות ברגליים והרופא המליץ על פוסיד ובנוסף יש לי לחץ דם בלתי מאוזן שממוצע יומי עומד על 180\100 אני לוקח CADEX,NORMORESSAN ,NORMITEN אך הלחץ דם אינו מאוזן הרופא המליץ להוסיף LOTAN פעמיים ביום השאלה שלי האם אפשר לקחת פוסיד ולוטן כאשר יש ספיקת כליות ברמה הזאת והאם תוכלי להמליץ לי על כדור נוסף אני יודע לך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום מסיפורך אני מתרשם כי הסכרת הלא מאוזנת גורמת לפגיעה הרב מערכתית. חלק מהפגיעה אינו הפיך ונגרם מחוסר איזון מתמשך של הסכרת אך אני ממליץ להתייעץ ברופא מומחה לטיפול בסכרת על מנת למנוע המשך פגיעה באיברים אלו ואחרים. כמו כן יש להיוועץ בנפרולוג המתמחה באיזון לחץ דם באנשים עם פגיעה כלייתית מסויימת והוא יעזור לך בבחירת התרופות המתאימות. אשמח ליעץ שוב בהמשך. דן ערבות

09/03/2016 | 09:28 | מאת: לילי

שלום, אבי עבר התקף לב לפני כארבעה חודשים. היום ביצע בדיקת אקו ונמצא שיש פגיעה של 30% בשריר הלב. יש בעיה בהתכווצות הצד השמאלי. האם זו פגיעה קלה/ בינונית/ קשה? האם יש טיפול שיכול לשפר את תפקוד הלב?

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום, בדיקת אקו המדגימה 30% תפקוד לבבי מצביעה על פגיעה בדרגה קשה בתפקוד הלב.יש להתייעץ עם קרדיולוג מומחה באי ספיקת לב לשם איזון תרופתי ומניעת החמרת המחלה. כמו כן יש לחזור על הבדיקה בעוד כחודשיים. נשמח לסייע בהמשך, דן ערבות

בן 39 א חרי תיקון מסתם מיטראלי מהצד אובחן pps טופלתי בקולחיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום בתוספת 4 אספירין 500 מ"ג ליום לחודש - ירד היטב בהדרגה מcrp 43 ל- crp 7 כשלפתע קפץ תוך כמה ימים ל-109 .נצפה באקו לב נוזך סביב הלב ודלקת . כעת ניתן לי בנוסף לקולחיצין במינון הנ"ל גם פרדניזון שמתחיל 40 מ"ג ומוריד בהדרגה כל שבוע 5 מ"ג - הבנתי שהוא מעודד התלקחויות חוזרות : מה היית ממליץ לי לעשות בנידון ? ? כי הקולחיצין לא עזר עפ"י האקו בדלקת חוזרת שהקיפה את הלב - (אולי סטרואיד כמו פרדניזון עם תרופה נוספת נוגדת דלקת כמו אספירין ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום, הסיבוך אותו אתה מתאר הינו בהחלט סיבוך ידוע של הניתוח. הטיפול התרופתי הראשוני וגם הטיפול שהוסף הינם טיפולים מקובלים בסיבוך הנ"ל. במקרים מהסוג הזה צריך סבלנות, הטיפול בד"כ הינו למספר חודשים ומורכב ממספר תרופות. רפואה שלמה, דן ערבות

11/01/2016 | 23:44 | מאת: לילית

שוב תודה על עזרתך .את האקו אני עושה בקופת חולים וזה נשלח למכון והם שולחים התשובה לרופא .הרופאה הקרדיולוגית אמרה שאראה לרופא משפחה ,ואם אין בעיה הכל בסדר, אם יש בעיה לבוא אליה ,אם יש הפרעות קצב.נשאלת השאלה ,האם רופא משפחה מבין בבדיקת הולטר ,ושאלה נוספת כיצד מגיעים לאלקטופיזיולוג אם ככה?האם מתקשרים למכון שפענח ההולטר?שוב מודה על הסבלנות והעזרה!

11/01/2016 | 20:04 | מאת: לילית

תודה על תשובתך רק רציתי לשאול מה זה אלקטרופזיולוג וכיצד מגיעים אליו?

שלום, אלקטרופזיולוג הינו רופא המתמחה בהפרעות קצב. בהגיעך לביצוע ההולטר ניתן לקבוע פגישה עימו. דן ערבות

08/01/2016 | 13:59 | מאת: לילית

בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה. הפעם התלוננתי על הרגשה של דפיקות לב. תוצאות הבדיקות הן: 1)הארגומטריה תקינה. אם כי צויין שאני בכושר נמוך למרות שאני עושה 3 פעמים הליכות,אך לא בקצב מהיר כי קשה לי. 2)אקו לב-.השאלה היא בעיניין לחץ הריאתי: (ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי.) בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל. BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg לסיכום, MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה. שאלתי איתימה דעתך על הקו בכלל? האם זה בעייתי הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה,האם זה באמת קל ?האם זה קשור לMVP קל? 3)בנוסף התלוננתי על הרגשה של דפיקןת לב והרופאה אמרה שאעשה הולטר ולפי זה תשקול מתן חוסמי ביתא .שאלתי היא באיזה מקרים לפי ההולטר אצטרך חוסמי ביטא, והאם יש לזה תופעות לוואי? המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

לילית שלום, נשמע מהתיאור כי את נמצאת במעקב קרדיולוגי מסודר ומבצעת את כל הבדיקות הנדרשות. כפי הנראה יל"ד הריאתי קשור ל MR הקל אך שניהם מחייבים מעקב בלבד. הפיתרון של ההולטר לדפיקות הלב ראוי, ישנם מקרים רבים אשר בגינם תחליט הרופאה שלך לתת לך חוסמי בטא. אני מציע כי בבואך לבצע את ההולטר תבקשי להיפגש עם האלקטרופזיולוג והוא יעריך את מצבך מקרוב ויסקור בפנייך את ההפרעות הרלוונטיות. אשמח לייעץ שוב בהמשך, דן ערבות

30/12/2015 | 11:59 | מאת: ירון

שלום, שאלה כללית. במידה ואדם סובל מאי ספיקת לב לא קשה, האם יתכן שהסימפטומים יורגשו לאחר מאמץ אבל לא במהלך המאמץ (כגון קוצר נשימה לאחר עליה במדרגות אבל לא במהלך העלייה וכו...)? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ירון שלום, אשתדל לענות בצורה כללית מכיוון שאתה לא נותן שום רקע רפואי. התשובה הינה, שלעיתים אי ספיקת לב יכולה להתבטא לראשונה לאחר מאמץ. אני ממליץ שתפנה לרופא המשפחה או לקרדיולוג המטפל והוא ימליץ על סדרת בדיקות באם תידרשנה. בברכה, דן ערבות

11/12/2015 | 16:53 | מאת: מני

פרופסור שלום, אני בן 39 בריא, ומתאמן באופן קבוע 3 - 4 פעמים בשבוע בד"כ ריצה 20-30 דקות ולפעמים תרגילים. לעיתים אני מרגיש ממש עייף וחסר אנרגיה אחרי אימון עם הרגשה כללית רעה, ללא קשיי נשימה, אולם מרגיש שמידיי פעם צריך לקחת נשימה גדולה. במהלך האימון אני לא מרגיש קושי או חולשה ולא קשיי נשימה. התשישות עוברת אחרי שעה שעתיים. אני מאוד מפחד שזו אי ספיקת לב. האם יכול להיות שאי ספיקת לב תבוא ליידי ביטוי אחרי האימון ולא במהלכו? האם התלונות שלי יכולות להעיד על אי ספיקה? (יש חור לקרדיולוג, אבל זה עוד הרבה זמן). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מני שלום, אי ספיקת לב יכולה להיות חריפה או כרונית. אי ספיקת לב חריפה נובעת מבעיה חמורה בלב ומחייבת טיפול מיידי צינתורי או ניתוחי לשם קיום חיים - זה כמובן לא מצבך. אי ספיקת לב כרונית הינו מצב בו יש ירידה הדרגתית בתפקוד הלב וגם פה יש שלבים שונים מאי ספיקת לב קלה עד קשה ועוד מיניי חלוקות - אי ספיקה ימנית, שמאלית, סיסטולית,דיאסטולית ועוד. הסימפטומים שאתה מציג הינם כלליים מידיי ולאו דווקא מחייבים כי קיימת בעיה או שמקורה בלב, יתכן ומקור הבעיה נובע דווקא מהחימום טרם האימון, תזונה נכונה וכו. בכל מקרה ראוי כי תעבור הערכה לבבית מסודרת במידה והנושא מטריד אותך כמו גם אקו. מבלי לקבל מדדים כמותיים ואכותיים קשה להעיד על מצבך. אבל...חולי אי ספיקת לב קשה אינם מתעמלים 3-4 פעמים בשבוע במשך 30 ד... אשמח לייעץ שוב בהמשך לאחר ביצוע מספר בדיקות. דן ערבות.

24/11/2015 | 17:21 | מאת: adel

שלום דוקטור ברצוני לשאול האם יש טיפול תרופתי חדיש לאי ספיקת לב????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תחום הטיפול באי ספיקת לב הינו תחום מתחדש. אני מציע שתפני לקרדיולוג אשר עוקב אחרייך והוא יתאים עבורך את הטיפול המיטבי. רפואה שלמה! דן ערבות

24/10/2015 | 11:14 | מאת: אוהד

1. מה יותר מסוכן לגוף - לשתות אלכוהול פעמיים-שלוש בשבוע, או לאכול אוכל לא בריא בלי לעשות ספורט? (אוכל בחוץ, מטוגנים, מתוקים וכו'). ברור לי ששניהם מסוכנים לגוף, אבל רק רציתי לדעת מה יותר מסוכן מביניהם ומה יכול לגרום יותר נזק לטווח הארוך. 2. אני בן 26, לא אוכל בריא (הרבה מטוגנים, אוכל בחוץ, מתוקים, בלי פירות, הרבה דברים משמינים, לא אוכל מסודר וכו') , ואני לא עושה ספורט בכלל. עשיתי לפני שבוע בדיקות דם והכל תקין. אני שוקל 60 קילו. השאלה שלי- יכול להיות בגלל כל האוכל שאני אוכל שיש לי נזק בגוף שכרגע לא רואים בבדיקות דם וזה יבוא לידי ביטוח רק בעוד כמה שנים? תודה

אוהד שלום, תודה רבה על פניתך. לצערנו, המדע מגדיר רק מה לא בריא, ולא מה יותר לא בריא...ככלל כל דבר יש לעשות במידה, ולא בהגזמה. העובדה כי בבדיקות מעבדה פשוטות לא מבחינים באורח חיים לא בריא, אינה אומרת כי לא יהיו לכך השפעות בעתיד. ממליץ שתיוועץ עם רופא המשפחה כיצד ניתן לשנות מקצת מההרגלים לאט לאט.... אשמח ליעץ שוב בעתיד, דן ערבות.

21/09/2015 | 16:13 | מאת: נורה מילטיינו צרקס

אני בת 61 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מאוזנת בעזרת תרופות. ספורטאית -עושה ספיננג 4 פעמים בשבוע וכן מכשירים בחדר כושר דופק בדכ בסביבות 50 לאחרונה ירד ל40 .נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לבצע אקו לב ולהלן התוצאות:חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה, ספטום היפרטרופי, חדר ימין תקין, תבנית המילוי מתאימה להפרעה ברלקסציה, דלף מינימלי של מסתם מיטרלי וטריקספידלי, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, הגדלה קלה של העליה השמאלית.האם הנל מצריך טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נורה שלום, תודה על פנייתך. תשובת האקו כפי שתיארת נראית תקינה ומותאמת לגילך. בהנחה שאת מאוזנת מבחינת תפקודיי התריס, ניתן לייחס את הדופק הנמוך להיותך בכושר. אשמח לייעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

21/09/2015 | 15:56 | מאת: דניאל

אני בן 74 ,עברתי ניתוח ארבעה מעקפים לפני יותר מעשר שנים, עברתי ניתוח שסתום והחלפת שסתום לפני כ-חמש שנים, יש לי קוצב לב, הלה שלי שלושים אחוז מת, מטופל בכדור נורווסק 5 מג לחץ הדם שלי תמיד פחות מ-120\80 האם כאשר מצבי יוחמר,לחץ הדם יעלה או ירד??

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, תודה על פנייתך. ברשותך אציין כי הנתונים שסיפקת מאפשרים הבנה חלקית בלבד של מחלתך הלבבית, אך ניתן להבין כי קיימת ירידה משמעותית בתפקוד הלב. החמרה בתפקוד הלב יכולה להתבטא בצורות שונות, לחץ הדם הינו צורה אחת בלבד, ובמקרה של לחץ הדם - אי ספיקת לב קשה יכולה להתייצג הן עם לחץ דם גבוה והן עם לחץ דם נמוך. קיימים מרכיבים רבים המשפיעים על לחץ הדם כגון משקל, גובה, מין ומחלות רבות אחרות, אתה מטופל בתרופה שגורמת לירידה בלחץ הדם ולכן העובדה שלחץ הדם נמוך מ 120\80 מצביעה על תגובה טובה לטיפול. אשמח לייעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

06/10/2015 | 17:32 | מאת: דניאל

07/09/2015 | 20:46 | מאת: קטי

ד"ר שלום.לפני מספר שבועות חשתי כאבים בחזה שהקרינו ליד וללסת.לא יחסתי לזה חשיבות.אך כאשר הכאבים ניהיו יותר חזקים שהיתחזקו בזמן מאמץ נירשמתי לרופא שהמליצה לי לעשות א.ק.ג. שיצא עם צניחות היא אמרה שיש חשש להתקף לב ישר הזעיקו אמבולנס ואישפזו אותי בטיפול נימרץ. עשו בדיקות דם לטרופונין מספר פעמים שיצא תקין.ביצעו אקו לב ומיפוי שיצאו תקינים.א.ק.ג לפני שנתיים היה תקין לחלוטין. שיחררו אותי עם המשך בירור כבר בבית. השאלה שלי מזה יכול ליהיות? אולי בדיקות לא מדוייקות? אומנם ביצעו א.ק.ג כל יום מספר פעמים וכל הזמן יצא עם חשש לאיסכמיה. אתה חושב שהיה התקף לב? ויש בכלל בעיה בלב? תודה רבה לך מראש על התשובה קטי

לקריאה נוספת והעמקה

קטי שלום, תודה על הפניית השאלה. מהנתונים שציינת יתכן בהחלט שיש מחלה בעורקים הכליליים שמספקים דם ללב. כעת עלייך לפנות לקרדיולוג המטפל, ועליו להחליט באיזו שיטה הוא מעוניין להמשיך את הבירור במקרה הספציפי שלך ואם בכלל. יש מגוון שיטות.... ממבחן מאמץ, CT לבבבי ועד צינתור. הקרדיולוג המטפל ישכלל את הנתונים במקרה הספיציפי שלך ויחליט. אשמח לייעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

04/09/2015 | 23:24 | מאת: מיטל

שלום רב. בת 35 בבדיקת אקו לב נמצאו הממצאים הבאים: תפקוד כולל של החדר השמאלי ירוד במידה קלה. רושם שקיימת היפוקיניזיה כללית קלה. מקטע פליטה מוערל סביב 45%. מבנה מסתם המיטרלי תקין. דרך המסתם אי ספיקה קלה. חדר ימני ומסתם אאוטרלי תקין. הודגם נוזל פריקדיאלי בכמות קטנה. בהשוואה לבדיקה משנת 2094 ללא שינוי משמעותי. מה זה אומר? בברכה(באופן כללי לחץ דם נמוך) בברכה. מיטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל, תודה על הפניית השאלה. מהצגת תוצאות האקו כפי שתארת, הממצא היחיד שניתן לראותו כלא תקין, הינו הירידה בתפקוד הלבבי ל 45%. בפגישתך הבאה עם הקרדיולוג המטפל אני מציע לעלות את הסוגיה ולדון בסיבות לכך, שיכולות להיות מרובות, לדוגמא - מחלה בעורקים הכליליים המספקים דם ללב ועוד. אשמח לייעץ שוב בהמשך. דן ערבות

30/08/2015 | 17:27 | מאת: בתי

אני בת 60 לפני כמספר חודשים חשתי מספר פעמים סחרחורת הרופא שלח אותי לעשות אקו לב,התוצאות הדאיגו אותי רציתי לדעת מה זה ץ אומר התוצאות הם: שורש האאורטה - 28מ"מ ערך נורמלי למבוגר 37 פרוזדור שמאלי(M-MODE) 37 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 31מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 51מ"מ כשערך נורמלי הוא 53 עובי המחיצה הבין חדריות 9 מ"מ כשערך נורמלי הוא (9-11) עובי דופן אחורית: 9מ"מ כשערך נורמלי למבוגר (9-11) המסתם המיטרלי מעובה המסתם האאורטלי: תקין normal lv and rv size and fx-systolic and diastolic mildly thick mitral valve mininal mvp mild+mr mild ar. trival tr. no ph תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בתי שלום רב, תודה על פנייתך. פענוח בדיקת האקו שלך כפי שכתבת אותו אינו מעלה ממצא כלשהו שיכול להסביר את תלונותייך. יש הסברים אפשריים נוספים להרגשתך, חלקם יכולים לנבוע ממקור לבבי, חלקם ממקור נוירולוגי וחלקם ממקור אחר. סחרחורת הינו סימפטום לא ספציפי ולכן האבחנה המבדלת הינה רחבה. אני מציע שרופא המשפחה יוביל את המשך הבירור. אשמח לייעץ שוב בהמשך. דן ערבות

28/08/2015 | 16:18 | מאת: אורנה רוזנר

בן 59 ,סכרתי ,לפני 6 שבועות עבר צנתור + ניתוח מעקפים (שלושה), היה מאושפז שבועיים בגלל נוזלים ומחובר לנקזים. שוחרר הביתה וחזר לבי"ח עקב קשיי נשימה , בצקות והפרשות מהרגליים כתוצאה מהבצקות כיום מאושפז מטופל בתרופות משתנות +סטרואידים (בהפחתה) יש שיפור ניכר. בסיטי חזה שעשו אתמול אובחן הסתיידות בקרום הלב שככל הנראה מפריע ללב ולריאות (קוצר נשימה). שאלות הן: איך נוצרת הסתיידות כזו? מה הטיפול המועדף פולשני/תרופתי?? האם זה כרוני כלומר אם ננקה את ההסתיידות זה יחזור על עצמו?? מאוד מודאג ולא יודע מה עושים?.

לקריאה נוספת והעמקה

אורנה שלום, ראשית, אני בטוח כי הטיפול לו זוכה בן משפחתך במחלקה בה הוא נותח הינו מצוין. לעיתים לאחר ניתוח לב מתרחשת תגובה דלקתית אשר גורמת לצבירת נוזלים בחלל קרום הלב. במקרה זה יש מספר גישות\אפשרויות אשר מותאמות בצורה אישית לכל חולה על פי התיצגותו וחומרת מחלתו: אפשרות אחת הינה טיפול תרופתי שמרני, והאפשרות השניה הינה טיפול פולשני ע"י יצירת חלון בקרום הלב, בגישה דרך בית החזה השמאלי, המאפשרת ניקוז הנוזל מחלל קרום הלב לחלל בית החזה. בטוחני, כי האופציות השונות נשקלו ע"י הרופא המטפל ונבחרה עבורך האופציה הטובה ביותר. אשמח ליעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

11/06/2015 | 07:47 | מאת: אליה

מורנינקס. ישבתי אצלו סה''כ 10 דקות, הוא לא ממש לקח אנמנזה חוץ מכמה מילים (על כמה כריות אני ישנה-2, ואם כואב לי בחזה במאמץ-לא), הקשיב ללב וזהו. הסיכום שלו "בת 21, ברקע אסתמה, לא ידוע על מחלת לב, מועמדת לביופסיה מבלוטת למפה. מזה כשנה קוצר נשימה בהליכה החמרה לאחרונה (אוגוסט 14), ללא כאבים בחזה (דווקא יש, אבל מימין ואמרתי לו את זה), ללא אורטפניאה. בוצע מבחן מאמץ שהדגים VO2 MAX 16.6, RER 1.09, VE\VCO2 33. אקו מאוקטובר 14-תפקוד תקין של חדר שמאל וימין, ללא עדות למחלה מסתמית משמעותית" לא ביקש אקו חוזר ולא שום דבר אחר כי ע''פ מבחן המאמץ הוא מניח שזה פשוט כושר לא טוב (למרות שיש עודף משקל אך ירדתי ב16 קילו משנה שעברה כשאז במשקל המלא לא היו הבעיות האלה, ולמרות שאני כן עושה פעילות גופנית). להניח לעניין או לעשות אקו חוזר בכל זאת לשלול יל''ד ריאתי? על אפשרות ליל''ד ריאתי הוא לא דיבר בכלל וזו הרי הסיבה העיקרית שכתב מפענח הבדיקה "ממליץ אקו לב להערכת יל''ד ריאתי ותפקוד לבבי כללי". תודה לך

אני יודעת ששאלתי גולשת בהרבה מחוץ לתחום שלך והרבה יותר לתוך רפואת הריאות, אך אני לחוצה ואשמח לכל מידע ממך. הייתי אצל מפענח הבדיקה, ראש השירות ליל''ד בבלינסון וזה הסיכום שלו: "בת 21 לא מעשנת. אובחנה כסובלת מאסטמה מגיל 12. סימביקורט 160 2X2. מתלוננת על קשיי נשימה מדי יום. התקף בזמן מקלחת (עם התכופפות או חפיפה עם ידיים למעלה) או בשכיבה במיטה, גם במאמץ, אין סחרחורת במאמץ או כאבי חזה. בצעה מבחן מאמץ לב ריאה-VO2 ירוד 51% 16.6MLKGMIN ניצול מלא של רזרבה נשימתית ועלייה מתונה ב DEADSPACE כמו כן עברה אקו לב באוקטובר 14 שעצם תקין LVRV ללא TR כך שלא הוערך לחץ דם ריאתי. CT ריאות (כל גופי של ההמטולוג)-פרנכימה שמורה, PA קצת מורחב 28 מ''מ יחסי לאאורטה שהוא בקוטר 22 מ''מ. תפקודי ריאות fvc93% fev 1-76% fev1fvc 0.72, tlc 111%, dlco 109% בבדיקת גופנית-השמנה, ריאות נקיות, RV HEAVE, אוושה ססטולית, P2 לא מוגבר. המלצות-בינתיים אין עדות חזקה מאוד ליתר לחץ דם ריאתי. בעד יש הרחבה של PA ב CT ריאות וממצאים במאמץ לב-ריאה. נגד האקו לב מאוקטובר תקין. תעשה אקו מאמץ בקרוב ותבוא לפגישה אחריו להחליט אם יש צורך בצנתור המודינמי או לא". הנה תוצאות האקו מאמץ המלאות שעשיתי לפני יומיים. "סיבת ההפניה לבדיקה-בירור יל''ד ריאתי. ברקע-אסתמה. תרופות-משאפים (רק סימביקורט 160). ממצאים עיקריים באקו מנוחה: חדר שמאל בגודל תקין 43\27 מ''מ. אין עדות להיפרטרופיה-דפנות 9\9 מ''מ. התכווצותו הגלובלית והאיזורית טובה. גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. TAPS 27 מ''מ. מבנה ותפקוד המסתמים תקין לא הודגם TR לכן לא ניתן לחשב את הלחץ הסיסטולי הריאתי. לפי סיגנל קלוש של mean arterial pulmonary pressure PR תקין-12 ממ''כ. מהלך הבדיקה: דופק מנוחה-109 לח''ד מנוחה (ממ''כ)-122\88 דופק בשיא מאמץ (ואחוז מדופק מטרה)-172 (86%) לחץ דם ממ''כ בשיא מאמץ-145\80 הנבדק ביצע מאמץ מדורג על המסילה לפי פרוטוקול ע''ש ברוס. המאמץ הופסק אחרי 8 דקות בעומס של 10 METS עקב קוצר נשימה (לא רגילה למהירות ומאמץ כזה). תוצאות-קוצר נשימה במאמץ בינוני. שינויים באק''ג במאמץ לא נצפו. סיכום-הודגם שיפור גלובלי ואיזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק תת-מירבי. ללא עדות לאיסכמיה. ללא סיגנל של TR להערכת הלחץ הריאת בתום המאמץ. diagnosis: exercise echocardiography. no evidence of ischemia at sub-maximal heart rate. good resting LV function, normal valves". אז לדעתך הבדיקה מספיק החלטית לקבוע שאין בעיית יל''ד ובעיה לבבית או שעדיין לא ברור ועשויים לבקש צינתור חלילה בשל ממצאי הרופא ובדיקת המאמץ? אלף תודות

08/06/2015 | 20:37 | מאת: יוני

שלום אני בן 32 בדרך כלל בריא לפני 2 וחצי חודשים עשיתי בדיקת אקו לב ובדיקות דם בכדי לשלול בעיה לבבית כול הבדיקות יצאו תקינות (הבדיקות נעשו בגלל כאבים חזקים בחזה שהתגלו לבסוף כריפלוקס)עכשיו מאז הבדיקות התחילו אצלי בעיות בליעה בגלל הריפלוקס ואכלתי רק יוגורטים וגבינות כ1000 קלוריות ביום והרזתי מאז הבדיקות 12 קילו עכדיו הכול הסתדר אני מתחיל לאכול רק שיש עייפות וקצת כאבים בחזה שמאל האם בעקבות ההרזיה המהירה והתזונה הדלה היה יכול להתפתח אצלי ב 2.5 חודשים אי ספיקת לב או מחלה לבבית?

לקריאה נוספת והעמקה

יוני שלום לא סביר שעקב הרזיה תתפתח אי ספיקת לב בתקופה קצרה. כפי הנראה הטיפול ב reflux עדיין לא מיטבי. ממליץ להיוועץ עם הגסטרואנטרולוג שאיבחן את הבעיה לגבי המשך טיפול. דן ערבות

בהמשך לשאלתי למטה, כי אני לחוצה מאוד זה נשמע חמור לא? איך יכולה להיות בעיה כזו אם הרי אקו מלפני 8 חודשים תקין? תודה

שלום דר מורניגקייס הינו רופא משכמו ומעלה. ממליץ להמשיך את הטיפול במרפאתו. רפואה שלמה. דן ערבות

שלום דר מורניגקייס הינו רופא משכמו ומעלה. ממליץ להמשיך את הטיפול במרפאתו. רפואה שלמה. דן ערבות