פורום רפואת שיניים לילדים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
3492 הודעות
3365 תשובות מומחה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים

האם הכרחי לעשות חשיפת שן טוחנת שעדיין לא בקעה לאחר שראו חור בצילום שנעשה לקראת טיפול אורטודנטי. הילד בן 12.

אם יש חשש לתהליך מתקדם כלשהוא בשן שלא בקעה , יש צורך לחשוף את השן ולבצע את הטיפול ולעתים סוגרים את הפתח בחזרה

17/07/2019 | 15:00 | מאת: רונה

שלום רב , ביתי בת כמעט 5 אמורה לעבור טיפול שיניים. לאחר בירורים והתייעצויות החלטתי לפנות לשניידר. נודע לי כי אם לילד מעל 3 שיניים שזקוקות לטיפול הם נוטים להרדמה מלאה ולא טישטוש. איני מעוניינת כלל בהרדמה מלאה . האם ניתן כאן בפורום לקבל הסבר מדוע לא ניתן לטפל , אפילו ב2 פגישות בסדציה ? מדוע חייבים לטפל הכל בבת אחת בהרדמה ? אציין ששיקול כספי הוא לא שיקול מבחינתי . האם ישנן מרפאות קופת חולים , לא רופאים פרטיים( עם ציוד מתאים ורופאים מרדימים ) המאפשרים לבחור בסדציה מסוג כלשהיא ( ומאפשרים לא לבצע הרדמה מלאה ) תודה רבה

תכנית הטיפול וצורת הטיפול הרדמה או טשטוש נקבעים על ידי הרופא המטפל בהתאם לעומס הטיפול ולפי צרכי המטופל. בעקרון אפשר לעתים לבצע למשל 2 טיפולי סדציה במקום הרדמה, אך לא תמיד - תלוי בסוג הטיפול הנדרש. ישנם רופאים פרטיים מומחים ברפואת שיניים לילדים המבצעים סדציות במרפאותיהם

15/07/2019 | 14:08 | מאת: ליהוד

בתי בת 14 ואתמול הייתה צריכה לעשות עקירה של טוחנת שנייה ובאמצע נודע שצריך עוד שתי טיפולי שורש חוץ מהעקירה ולבסוף הוחלטה לעקןר את 3 השיניים יחד כי החור עמוק בכדי לעשות טיפול שורש. 1.האם העקירות כואבות? 2.האם זה אפשרי לעקור 3 שיניים יחד? 3.האם הבקעת שיניים ושומרי מקום זה כואב?

על שאלות אלו לא ניתן לענות בלא הכרת המצב ובדיקת המתרפאה. שאלות אלו חייבים להפנות לרופא המטפל ולדרוש ממנו הסבר מלא לסיבות לטיפול, הסבר על הפרוצדורה והריפוי. חובה על הרופא המטפל לספק את התשובות לכל השאלות הנדרשות לשם הסכמה לטיפול

09/07/2019 | 20:50 | מאת: אושרת

שלום ד"ר, בתי בת 4 וחודש, בדיוק בגיל 4 נפלה לה שן חלב קדמית תחתונה וכעבור זמן לא רב צמחה שן קבועה במקומה, מאז השן הקדמית התחתונה השניה גם היא התחלפה. אציין כי שיני החלב בקעו מוקדם בגיל 3 חודשים. רופאת הילדים המליצה על ביצוע צילום כף יד לקביעת גיל עצמות ומפענוח הצילום גיל העצמות הינו שנתיים וחצי. הופננו לאנדוקרדיולוג אך אשמח לדעתך המקצועית האם יש סיבה לדאגה או שמא בשל בקיעה מוקדמת ההחלפה המוקדמת הגיונית. תודה מקרב לב.

גיל 4 וחודש הוא מוקדם מאד אך לא בהכרח בעייתי. האיחור בגיל העצמות דורש בירור מקיף ואולי יש קשר בין הממצאים. לאחר בירור גיל העצמות כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים

09/07/2019 | 19:24 | מאת: יעל

שבוע שעבר ביתי בת ה3 עברה טיפול שיניים בהרדמה מלאה. במהלך הטיפול שמו לה 5 כתרים בשיניים. בימים שלאחר הטיפול הופיעו חה גבשושיות לבנות על החניכיים ליד הכתרים .כשהלכנו לרופא שטיפל בה לא ידע להסביר מה זה וקבע תור לביקורת בעוד מספר ימים , כרגע ילדה סובלת מכאבים במיוחד כאשר מצחצחים לה שיניים מנסה לצרף תמונה אולי תוכל לאבחן במה מדובר.

קשה לנחש ללא תמונה אך בימים הראשונים לאחר טיפול בהרדמה כללית הכולל שחזורים שונים וכתרים, תתכן לעתים תגובה ברקמה הרכה, בחניכיים , כתוצאה מהטיפול והלחץ. בדרך כלל הדבר חולף לאחר ימים ספורים, הכאב צריך לחלוף לאחר יום יומיים וניתן לתת אקמולי למשל לפי הצורך. אם הכאבים והתפיחויות לא חולפים יש לפנות למרפאה לבירור.

היי, לבת שלי צמחו עד כה 2 שיניים תחתונות ביחד.. ושן אחת עליונה. השן העליונה השנייה התחילה לבצבץ ואפשר רק להרגיש אותה עם האצבע לפני כחודש פלוס ועדיין לא יוצאת ממש כך שיהיה ניתן לראות בכלל שיש עוד שן. נראה כאילו היא ״נתקעה״ ולא רוצה לצאת. כמה זמן לוקח לכל שן לבקוע ממש מהחניכיים ולצמוח עד הסוף? כרגע אין שום שן נוספת באופק, גם זה קצת מוזר לא ?

הכל נראה כתהליך בקיעה נורמלי ותקין. הבקיעה אינה מתקדמת באופן קבוע אלא יש הפסקות וחזרות. לא נראית סיבה לדאגה

שן קדמית למטה מתנדנדת לבת 5 לא זוכר לי שקבלה מכה. האם לתת לזה ליפול לבד או ללכת לרופא ילדים?

שן קדמית תחתונה מתנדנדת בגיל חמש , ללא סיבה ברורה. קרוב לודאי שזו תחילת תהליך החלפת השיניים הטבעית אם אתם מודאגים תתיעצו עם רופא שיניים מומחה לילדים

02/07/2019 | 15:18 | מאת: מיטל

לאחר ביקור אצל רופא שינים וצילום הומלץ על עקירת שן חלב לבן 9 כי היא לא מתנדנדת וכל השינים לידה כבר נפלו מזמן וכבר יצאו והשארתה יכולה לגרום נזק. שן תחתית קדמית האם נשמע הגיוני ומקובל ?

לא ניתן לענות לפי התאור. האם נעשה צילום רנטגן, האם ישנה שן קבועה מתחת. מה הסיבה ששן זו לא נשרה? רק לאחר בירור, רצוי אצל מומחה לרפואת שיניים לילדים או לאורתודונטיה ניתן להחליט

26/06/2019 | 09:49 | מאת: שירה

לבן שלי בתן10 ששיניו קבועות יש 5 חורים לא עמוקים(לפי בדיקה) התורים במרפאה מאד רחוקים -חודשיים בערך האם יכולה לחול החמרה בזמן הזה? תודה מראש

כמובן שעדיף טיפול תוך זמן סביר, אך אם צריך לחכות כדאי לשמור על היגיינה ארלית טובה,צחצוח מוקפד עם משחת פלואוריד. אפשר גם להש/תמש התכשיר מריחה הנקרא טוט'מוס.

25/06/2019 | 19:36 | מאת: יעל

בבקשה עזרה השן הקידמית שלי זזה אני ממש רואה אותה זזה במראה ואני בת 18 ולא קיבלתי מכה לא כלום היא פשוט זזה ואני אמורה לעשות גשר רק עוד חצי שנה ואני מפחדת שהגשר יפיל לי את השן הקדמית שזזה בבקשה תעזרו לי !+!!!!

לא ניתן לתת יעוץ בהתכתבות. כדאי לגשת לרופא האורתודונט שמתכנן יישור או לרופא שיניים שמתמחה במחלות חניכיים לברר מה הסיבה לתזוזה וכיצד לטפל במצב

25/06/2019 | 09:34 | מאת: ישי

אני בן 18 ויש לי נפיחות בשן הבינה התחתונה כבר יומיין ואני לא מצליח לאכול או לסגור את הפה עד הסוף השאלה שלי היא האם זה אמור לכאוב ככה עד כדי נדודי שינה והאםללון8 אפשר להקל את הכאב וכמה זמן נמשך תהליך צמיחת שן בינה בגיל 18

כאשר יש הפרעה בבקיעת שן הבינה יכולה להגרם דלקת ברקמות סביבה . כדאי לגשת לרופא שיניים, ישנם אמצעים שונים להקלת הסבל ולמניעת זיהום

שלום בני בן שלוש וחצי רץ ונתקע עם הפנים בדופן הספה (קשיח). קיבל מכה בשפה העליונה וקצת בחלק שבין האף לשפה. לא ירד דם. לא היתה תזוזת שיניים טו דימום בפה. אכל ארוחת ערב כרגיל. מעט כואב לו בשפה ומתחת לאף. מעט מאוד נפוח. שאלתי - האם חבלה באזור הנל עלולה לגרום לנזק בשן הקבועה שעדיין לא בקעה? (זה לדעתי פחות היותר המיקום שלהן בפה לפני הבקיעה) תודה

לא נראה לי שיש סיבה לדאגה. השן הקבועה עדיין בשלב התפתחות מוקדם ונמצאת מוגנת בתוך הלסת כך שמכה חיצונית כמו שתוארה לא נראה שתגרום נזק לשן הקבועה

שלום, בני בן ה-4 עבר טיפול שורש לפני 5 חודשים, ויש לו כעת כתר. לאחרונה התלונן על כאבים , אבל זה בא והלך, ונראה שהכאב היה חלש. הרופא הראה לי שמעל הכתר יש משהו שנראה כמו פצע או זיהום, ולאחר שערך צילומים, אמר שיש לעקור את השן ולשים שומר מקום במקומה (עד שתצמח השן החדשה בסביבות גיל 10). הוא אמר שזה אחד הסיבוכים האפשריים של טיפול שורש. ממה שהבנתי מההסבר שלו, מדובר בזיהום ושללא טיפול זה יכול להתפשט ולגרום לפגיעה בשן החדשה שאמורה לצמוח. אני שמעתי לראשונה על המושג שנקרא שומר מקום. רציתי לדעת האם מתיאור הדברים ההמלצה שלו הינה סבירה. אני מתלבט אם לקחת את הילד לחוות דעת נוספת, אך החשש שלי זה שנאלץ לדחות את התור וזה עשוי לגרום להמשך התפשטות הזיהום. האם יש תופעות לוואי לשומר המקום? האם זה משהו שבולט (כיום את הכתר בקושי רואים)? האם יש מגבלות כלשהן על אכילה עם שומר מקום? תודה

לא ניתן לתת תשובה ממשית למקרה זה. התשובה תלויה במצב השן, במקומה של השן בלסת, האם לסת עליונה או תחתונה. האם חייבים לעקור ומה מבנה הלסת ויחסי הלסתות , על מנת לקבוע צורך בשומר מקום. לשם כך יש צורך לבדוק את ילד ולראות את הצילומים. במידה ויבוצע , אין הפרעה וניתן להתרגל מהר לשומר מקום

צהריים טובים, שלשום בתי בת השלוש וחצי נפלה והשן הקדמית יצאה במלואה, היינו במיון ואצל רופאת השיניים אתמול, היא עשתה צילום וראתה שאכן השן יצאה במלואה. אני מתוסכלת מאד מהמראה האסתטי שהיא צריכה להישאר ככה עד שתצמח לה שן קבועה. יש מה לעשות ? השן שמורה אצלנו אבל בשקית בלבד. תודה רבה מראש על תגובתכם.

שמירת השן למזכרת נחמדה. אין מקום להחזרת השן למקומה(השתלת שן ראשונית לא מומלצת. בעתיד, אם הדבר יציק מאד לילדה, ניתן לשקול פתרון כלשהו אצל רופ"ש לילדים

12/06/2019 | 17:54 | מאת: אתי

הי. ביתי בת שנה ושלושה חודשים, ולאט לאט צומחות לה שיניים. סדר הצמיחה מוזר, קדמית תחתונה ימנית, אחריה חותכת קדמית ימנית עליונה, אחריה חותכת צידית ימנית עליונה, אחריה חותכת צידית שמאלית עליונה ואחריה חותכת קדמית שמאלית תחתונה. אתמול - שמתי לב שבעצם צמחה עוד שן, שאני משערת שהיא או מלתעה שנייה או טוחנת ראשונה ימנית עליונה. אבל - ממש מאחריה צמחה עוד שן כפולה באותו מקום. א) סדר הצמיחה תקין? ב) יש בכלל מה לעשות עם צמיחה כפולה בגיל הזה? תודה

סדר הצמיחה של שיניים ראשוניות יכול לפעמים להיות קצת לא סדיר אך מסתדר עם הזמן. לגבי הצמיחה הכפולה לא ברור במה מדובר או שתשלחו תמונה או תראו לרופא שוניים מומחה לילדים אבל קודם תספרו שזה אכן כפול ולא שן מחוץ לשורה

11/06/2019 | 11:53 | מאת: בוץ'

היי, האם יש חשיבות לגיל בו מתחיל תהליך החלפת השיניים אצל ילדים, ביתי בת 7.5 ואין עדיין סימן לנפילת/התנדנדות שיניים. האם יש סיבה לבדוק את הנושא לעומק? באיזה גילאים זה כבר חריג ששיניים לא מתחילות להתחלף?

בגיל זה הייתה כבר צריכה להיות החלפה של שן או שתיים , אך לא בהכרח ישנה בעיה. יש ילדים שמאחרים (אולי גם הבקיעה הייתה מאוחרת לעתים האיחור משפחתי) לעתים מתחילה הבקיעה מאחורי השיניים החותכות התחתונות ולא הורגשו. במידה ולא תראו בקרוב כל סימן לבקיעה כדאי להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים.

10/06/2019 | 21:03 | מאת: טלי

תינוק בן 7 חודשים. התחילו לצמוח שתי שיניים תחתונות במקביל. מאוד סובל וצורח מכאבים. לציין ללא חום או תופעות אחרות. מספר שאלות : 1-כמה זמן נמשך תהליך של בקיעת שן אחת ? האם מדובר בימים ,שבועות... 2-האם יש תרופה מומלצת ?

תהליך הבקיעה יכול להמשך מספר ימים מאחר והוא מתקדם ונעצר לסירוגין. עיקר התופעות הן אי נוחות , אי שקט, אודם, הפרשת רוק רבה ולעתים תוארו גם בתופעות לוואי כמו שלשול. ישנם כמה חמרים שעוזרים, חלק טבעי (חרובים) וחלק מרגיעים ,למריחה

06/06/2019 | 15:23 | מאת: שירן

הבן שלי בן שנתיים וחצי,עבר טיפול שיניים בהרדמה מלאה לפני שלושה שבועות השיניים הקדמיות בוצע ניקוי עששת וצפוי השן , כעת השן מתנדנדת מאוד, האם ניתן להציל את השן או שצריך לעקור (יש לנו תור שואלת עד שנגיע לרופא)

נתנה תשובה . זו שאלה כפולה

06/06/2019 | 15:20 | מאת: שירן כהן

בן שנתיים וחצי,עבר טיפול שיניים קדמיות בוצע ניקוי עששת וצפוי השן , כעת השן מתנדנדת מאוד, האם ניתן להציל את השן או שצריך לעקור (יש לנו תור שואלת עד שנגיע לרופא)

הרופא המטפל יבדוק וייתכן שאף יצלם ברנטגן את השן ולפי זה יחליט על גורלה.

שלום רב, בתי בת 4.5 וזקוקה לטיפולי שורש. רופאת שיניים אמרה שהיא זקוקה לטשטוש ושהיא משתמשת בנר דורמיקום- גם ציינה שעל הילד להיות במצב שהוא לא מצונן כדי שלא תהיה חסימה של דרכי אויר. לבת שלי נזלת קלה מאוד- ממש מעט מאוד רוב הקיץ ונוחרת ממש קלות בלילה- האם עדיין ניתן לבצע טיפול כך ? איך אדע מה 'הגבול' שמותר? כמן כן רציתי לשאול בעניין טשטוש בעזרת שתיית כלורל או שתייה של חומר מטשטש אחר? מה עדיף נר דורמיקום או שתייה של סירופ מטשטש ואיך הרופא קובע באיזה מהם ישתמש ? תודה רבה

בחירת חומר ההרדמה על ידי מומחה ברפואת שיניים לילדים תעשה על פי גיל ושלב ההתפתחות וההתנהגות של הילדה על פי חומרת וכמות הטיפול ועל פי העדפתו האישית ושליטתו בחומר הנבחר. ישנם יתרונות וחסרונות לכל חומר . נזלת קלה מאד אינה סיבה לדחייה אך צינון, הגדלת שקדים וכדומה ייבדקו לפני הטיפול.

28/05/2019 | 07:56 | מאת: נאוה

מדובר בילדה שהשיניים הבוגרות שצומחות לה צומחות צהובות מאוד .זה מאוד מפריע לה וילדים מעירים לה .מה אפשר לעשות בגיל הזה

יש לבדוק את הילדה ולברר את מקור הצביעה . לאור האבחה המדויקת ניתן יהיה לקבוע טיפול מתאים. לבדיקה אצל רופא שיניים מומחה ברפואת שיניים לילדים

הכתר הטרומי בשן טוחנת שהודבק לפני 3 שנים, נפל. אתמול הודבק מחדש ויצא שהודבק גבוה קצת. הילד בן 8 ועדיין עם שיני חלב. הרופאה בדקה אותו ואמרה שהכתר אכן מעט גבוה אבל אם יסתגל לכך אז אין בעיה. כרגע מרגיש אותו. אם יסתגל אליו למרות שהוא גבוה, האם זה לא יכול לעשות שינויים מזיקים במנשך?

הפרעה קלה במנשך עקב כתר טרומי גבוה במקצת היא תופעה חולפת תוך זמן לא רב ובדרך כלל לא גורמת נזק משמעותי

13/05/2019 | 22:27 | מאת: אור

הילדה בת 2.5 להרבה מילדי הגן יש בלאק ליין כבר מספר חודשים. לצערי גם היא נדבקה עכשיו. והשניים עם שחור. מה ניתן לעשות , כיד להסיר כתמים בגיל זה? מה ניתן לעשות בשוטף בכל יום בבית? כיצד למנוע המשך הדבקות? אשמח לכל ההמלצות שיש ברשותכם. תודה רבה

הפס השחור הוא בעיה לא נעימה מבחינה אסתטית. צחצוח מוקפד דוחה את הוצרותו אך אינו מונע. אם הדבר מפריע מאד רופא שיניים מומחה לילדים יכול לפעמים לשפר את המצב.

11/05/2019 | 23:03 | מאת: רווית

אילו סתימות לבנות לא מכילות BPA או נגזרות שלו? ואם אין כאלו- האם עדיפה סתימה לבנה שמכילה חומרי BPA או שעדיף את ה"זכוכית" שמשחררת פלואוריד שגם הוא בעייתי?

אני מניחנ שכל חמרי הסתימה המוכרים נבדקו ובעיקרון אינם גורמים נזק בריאותי. לגבי חמרים ספציפיים , יש לברר אצל היצרן

08/05/2019 | 09:17 | מאת: יוסף

1.האם ניקוי בסילון מים מרפא מדלקת חניכיים 2.לצערי הרב יש לי נסיגת חניכיים חמורה, החניכיים שלי ממש למטה רציתי לדעת אם אפשר לטפל בזה ואם כן איך קוראים לפעולה/טיפול/ניתוח תודה רבה

סילון מים כשלעצמו אינו מרפא כדאי שתתיעץ עם רופא שיניים מומחה למחלות חניכיים - פריודונט

מה מחיר של עתירת לשון קשורה

נא לפנות לרופא המטפל

מה מחיר של עתירת לשון קשורה

נא לפנות לרופא המטפל

01/05/2019 | 22:38 | מאת: סיון

שלום, לבתי בת השלוש צמח נגע מלחיץ. מציינת שלאחרונה צמחה שם שן חלב טוחנת. הנגע מדמם בעת הצחצוח. אודה לחוות דעת מה זה יכול להיות ומה לעשות. צירפתי תמונה

לא ראיתי כל תמונה בכל מקרה רצוי שהילדה תבדק על ידי מומחה ברפואת שיניים לילדים או מומחה ברפואת הפה

01/05/2019 | 08:20 | מאת: רחלי

הייתי בשניידר עם הבת שלי בת 3 בסוף 2.19 בקורת רופא שיניים ונקבע לה תור להרדמה כללית רק ב-4.12.19 וזאת למרות שיש לה הרבה טיפולי שיניים וכאבים שמונעים ממנה לאכול אני מנסה ליצור קשר מדי יום לשאול האם התפנה תור אך מאוד קשה לקבל מענה טלפוני בד"כ אין תשובה ואם יש אז הם טוענים שאין מקום שאפנה למ.ר.ב בתים אני לא רוצה כי במ.ר.ב אין טיפול נמרץ ומצד שני אם הטיפולים כה מורכבים ודחופים למה אי אפשר לפנות מקום ואין עם מי לדבר בשניידר?אילו שיני חלב ועד 12.19 כבר לא יהייה מה לתקן איך אפשר כן לקבל תור בשניידר מוקדם יותר?תודה

תפני בבקשה להנהלת הקופה ותסבירי את המצב המדור אינו יכול לצערי לעזור

בוקר טוב בני בן ה9 כנראה שיחק עם הלשון בשן תחתונה צידית צד שמאל שהתנדנדה והיא אמנם נפלה מהפה אך השאירה חלקיק קטן תקוע בחיך...האם יפול באופן טבעי? או שצריך ללכת לרופא שיניים שימשיך החוצה? טוען שזה קרה לו בעבר ..לא ידעתי ושן חדשה צמחה לה ..הפעם זה מדאיג אותי..

קרוב לודאי ששארית השן שנשרה תיפול מעצמה ואין סיבה לדאגה

08/04/2019 | 21:15 | מאת: רויטל

שלום. לבתי בת ה 7 נפלו שיניים קדמיות החותכות בקיץ באוגוסט ומאז לא צמחו לה השיניים. האם זה נורמלי? כמה זמן לוקח לשיניים לבקוע?

לפעמים חדשים אחדים. לרוב אין זו בעיה אצל ילד בריא אם אתם מודאגים מאד תתייעצו עם רופא שיניים מומחה לילדים והוא יוכל להנחות אותכם

07/04/2019 | 15:28 | מאת: גלית

שלום.אצל אחותי בת ה- 14 יש שיניים קבועות מאוד רקובות , שן 26 ושן 46. היא מאוד פוחדת להגיע לרופא שיניים ולטפל בשיניים ופוחדת מעקירה. השיניים לא טופלו בזמן ונהרסו לגמרי בגלל עששת.ההורים חשבו שזה שיני חלב שיתחלפו אבל כשהגענו לרופא הוא אמר שזה שיניים קבועות,והציע עקירה. רופא אחר הסכים לעשות טיפול שורש.האם כדאי לנסות לעשות טיפול שורש בשיניים אלו או לעשות עקירה ? תודה על תשובתך.

יש לקבל חוות דעת מרופא שיניים מומחה בטיפולי שורש לגבי האפשרות והנחיצות לשמןר על השיניים. בכל מקרה כנראה שיש עוד שיניים עם נגעים קטנים יותר. יש צורך בתכנית כוללת ולבצע אותה. במקרים שלפחד קיצוני ישנה אפשרות לבצע את הטיפולים או חלקם תחת הרדמה כלליתהרדמ

04/04/2019 | 21:16 | מאת: מיה

שלום רב פרופ' בני בן 4 סובל מזה כבר כמעט שנה וחצי מכאבים שיניים לא מוסברים זאת אומרת היינו אצל כמה וכמה רופא שיניים ילדים שלא ראו דבר וגם לא עששת הכי קטנה צילום פנורמי לא הראה דבר מומחית בכרמל שלא ראתה כלום ואני כבר מיואשת הילד ממשיך לסבול ומאוד ואין לאף אחד מושג למה נותנת משכחי כאבים כבר הרבה וזה מטריד אותי אם לא לא ישן בלילה טוב כי ממש סובל וכןאב לו שואלים אותו מה כואב הוא ישר אומר השיניים משחק עם הלסת גם נוקש בשיניים איזה עוד רופאים כדאי ללכת ולבדוק מקור אחר ? זה משפיע על הילד המון בהתנהגות מעייף אותו מאוד ולא אוכל טוב . אני אשמח לטיפה הכוונה ןעזרה תודה רבה .

אם רופא שיניים מומחה לא מצא דבר יש להמשיך ולחפש דרך רופא אף אוזן וגרון ,למשל או רופא ילדים,רופא שיניים מומחה לפרק הלסת ובדיקות נוספות עד למציאת פתרון ולמנוע סבל מהילד

24/04/2019 | 22:50 | מאת: מאי

תודה דר' מחכים לתור לפה ולסת היום ממש כאב לו להתלונן הרבה והעלה חום הגיוני שזה מהשיניים ?

01/04/2019 | 19:50 | מאת: מיה

תינוקת שלי בת 10 חודשים קיבלה מכה בפה וכתוצאה נקטע החיבור בין השפה העליונה לחניכיים העליוניות. מה לעשות? האם זה מתאחה לבד? אני חוששת. אשמח למענה

בדרך כלל הפצע מגליד ואין תורך בטיפול נוסף

המלצת הרופא לעקור את שתי השיניים הקדמיות, האם הגיוני??? האם ניתן לעשות כתר במקום?

שיניים משנות צבען לאפור בדרך כלל עקב חבלה , מכה בשן . המשמעות היא שנפגע מוך השן ( העצב) אבל שנוי צבע בלבד אינו סיבה לעקירה . יש לבצע צילום רנטגן ולראות אם יש סכנה למבט השן הקבועה. רק אם נראה נזק אב וסיכון למבט רק אז מחליטים על עקירה בגיל זה אם לא נראית סכנה ניתן להשאיר למעקב ארוך טווח ופעם פעמיים בשנה לתלם את השן

שלום ביתי בת ה 4.5 הכניסה פנינה קטנה לפה והיא נתפסה לה בשן הקדמית למטה היא משכה את הפנינה והשן התחילה להתנדנד וירד לה קצת דם. מה כדאי לעשות? האם לחכות שהשן טיפול? א

אם לאור הזמן שחלב השן התייצבה אז אין בעיה אם היא גורמת הפרעה באכילה או מפריעה לדיבור כדאי להתיעץ עם רופא שימיים מומחה לילדים

29/03/2019 | 16:10 | מאת: עידן

שני שיניים בשריות צמחו בשיניים התחתונות הקדמיות החלביות לא מראות כוונה לתזוזה ונראה שהבשרית מתקרבת לגעת בחלבית אודה לתשובתכם שכן קיבלנו תשובות סותרות מרופאה פרטית ומקופת חולים מצב צילום השיניים

14/04/2019 | 21:03 | מאת: עידן

מה עושים צגיך עקירה או לא?

28/03/2019 | 20:31 | מאת: אמא לילדה

שלום, בגיל 4 חודשים יצאו לבת שלי 2 שיניים למטה, היום היא בת 7.5 חודשים וממש עכשיו עומדות לצאת לה 4 שיניים למעלה.. זה תקין שיוצת ככ הרבה שיניים ביחד? בנוסף נאמר לי שזה פחות טוב שיוצאות שיניים בגיל מוקדם כי הן "חלשות" יותר האם זה נכון? במידה וכן אשמח להסבר. תודה :)

יש ילדים שאצלם בקיעת השיניים מוקדמת יותר . אין הבדל גדול בחוזק השיניים בגלל כמה חדשים. אצל ילד בריא בקיעת השיניים היא תהליך שנמשך כמעט שנתיים עד לבקיעת כל השיניים הראשוניות אצל חלק צומח קודם ואצל אחרים מאוחר יותר. נראה לי שאין סיבה לדאגה

15/03/2019 | 12:17 | מאת: סלע נעמה

שלום רב האם אפשר שבעלי יגיע לביקור דחוף היום או בראשון?

לקביעת תור אנא תקשרו בטלפון

הילדה בוכה, לא יכולה לאכול ורעבה מאד, משככי כאבים אפשרי? לחוצה ודואגת... מה לעשות?

להתיעץ עם מומחה ניתן לתת משככי כאבים המתאימים לגיל

11/03/2019 | 18:47 | מאת: רחלי

שלום, ממש מודאגת, נכדתי בת השנתיים, נפלה במדרגות בייתי, קיבלה מכה בשן קדמית שזזה קצת פנימה, לא יכולה לאכול ומאד רעבה, כואב לה... מה לעשות? המצב מדאיג?

אנא גשו לרופא שיניים מומחה לילדים שיחליט מה הטיפול הרצוי

11/03/2019 | 08:54 | מאת: דנה

לילד בן 4 עם עששת ומספר חורים בשיניים. מה ההבדל בין גז צחוק לסדציה? האם עדיף בשלב ראשון להתחיל טיפול לחורים/סתימות עם גז צחוק? מתי מומלץ לנתחיל ישר עם סדציה?

ההחלטה לגבי סוג הסדציה קשורה למידת שיתוף הפעולה של הילד, מספר וחומרת הטיפולים הדרושים ומיומנות הרופא. גז צחוק מאפשר להקל על ילד עם נכונות לשתף פעולה לקבל טיפןלים. במידה ויש מספר רב יותר של טיפןלים או שהם קשים יותר,סדציה עדיפה. ההחלטה אם לנסות קודם אחד או לא נתןנה להערכת הרופא המטפל

03/03/2019 | 16:39 | מאת: קארין

היי בני בן ה 7 קיבל מכה לפני 8 חודשים בשן חלבית קדמית . עשינו צילום ונאמר שתיפול מעצמה . היום בבוקר ראיתי תוך כדי צחצוח שיש לו נפיחות מעל השן החלבית שלא נפלה . לקחתי אותו לעזרה ראשונה ושם הוציאו לו את השן . לבינתיים מה שראיתי כאדום ועוד כתם לבן יסתבר כשן הבשרית שעתידית לצאת לא ממקומה הרגיל אלא הרבה יותר גבוהה ובזווית. ממש מפחיד . האם יש סיכוי שלמרות שכבר תפסה כיוון ונראה שיוצאת מאמצע הליך עוד תחזור למסלול הטבעי או שאיחרנו את המועד ?? האם יש פתרון כלשהו להחזירה למסלול עוד לפני בקיעתה המלאה?

מאחר ועקרו את השן הראשונית, יש לתת לשן הקבועה לבקוע באופן עצמאי . לעתים קרובות היא בוקעת למקום מאחר והשרירים בלחי, שפתיים ולשון מכונים אותה למקומה

01/03/2019 | 15:40 | מאת: סבתא

אצל ילד בן 10 התחלפו שיני חלב חוץ משתי שיניים חותכות עליונות. מה יכול לקרות אם לא עוקרים את השיניים החלביות?

השיניים החותכות הן בין הראשונות להתחלף. אם בגיל 10 הן עדיין לא התחלפו ואחרות כן התחלפו יש לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים ולהתייעץ

שלום רב, בני בן 6 והשם הקדמית התחתונה שלו מתנדנדת. מאחוריה (כלפי פנים)בקעה השן הקבועה. האם יש צורך בעקירה או שניתן לחכות?

נייתן לחכות בהתחלה ,אבל אם רוב השל הקבועה בקע והראשונית עדיין יציבה יש לשת לרופא שיניים מומחה לילדים שיפתור את הבעיה

23/02/2019 | 01:01 | מאת: ד

שלום פרופסור לבן שלי בן 5 חודשים התחילו לצאת ניצנים של שיניים אבל השיניים הראשונות שיוצאות הם מהצדדים של החותכות סדר היציאה הוא חשוב? זה אומר משהו?

לא תמיד סדר ההופעה בשיניים ראשוניות הוא זה הצפוי. אצל ילד בריא יש כל הסיכויים שגם השיניים האחרות תופענה בהמשך עד להשלמת מספרן בגיל שנתיים - שנתיים וחצי בערך.

19/02/2019 | 13:44 | מאת: טל

דר שלום, בני בן 5.5 מזה כמעט שנה עם חניכיים מוגדלות בצד העליון בלבד. החניכיים התחתונות רגילות. רופאי שיניים אבחנו כי מדובר במבנה / כניסה של שיניים בוגרות. ההגדלה סימטרית, ללא דימום, ללא אודם, וללא דלקת משמעותית. הילד אינו נושם מהאף בלילה. אינו נוטל תרופות. לאחר מספר חודשים של הגדלה נעשתה ספירה שיצאה תקינה. אני מודאגת שיש מחלה פנימית שגורמת להגדלה זו. כמו כן יש שפה עליונה קצרה כך שהחניכיים חשופות בעת חיוך הרבה. תחילת ההגדלה נראתה לאחר שסיים להשתמש במוצש בגיל 4.5. לפני כן לא היה שפה עליונה קצרה ולא ראו את החניכיים. תודה טל

לפי תאור המצב ובלי שראיתי תמונה, נראה לי שהסיבה העקרית להגדלה או תפיחות שאתה מתאר נובעות מכך שהשפתיים אינן סגורות ואינן מכסות את אותו אזור חניכיים. רקמת החניכיים צריכה להיות מכוסה ולחה כל הזמן. היובש גורם לחניכיים להתנפח וייתכן וזו הסיבה למצב שתואר. בגיל זה לא נראה לי שיש מקום לטפל בנושא

אני עונה שנית הסיבה יכולה להיות התפתחות שתי הטוחנות הקדמיות העליונות שיוצררות לפעמים מעין בליטה וכן גם כאשר החניכיים חשופים ולא מכוסים עלידי השפתיים, היובש גורם לתפיחות ואדמימות שתי התופעות אינן סיבה לדאגה

שלום רב. אשמח לקבל המלצה על משחה שאפשר לשים בשיניים כאשר ילד מקבל מכה והשן מעט זזה .משחה על מנת לחטא המקום שלא יכנסו חיידיקים עד שהשן תחזור למקום.

בדרך כלל לאחר חבלה בשן כדאי לראות רופא שיניים לילדים ליעוץ. נוזל החיטוי הוא כלורהקסידין שנחן למצוא בבית מרקחת

שלום , השאלה בנוגע לבני בין ה 11. נשרו לו לפני מספר חודשים שני שיניים צידיות ( אחת בכל צד) בלסת העליונה. עדיין לא צמחו שיניים חדשות ואנחנו מוטרדים. האם יש מקום לדאגה? תודה

מאחר ועד עכשיו התחלפו השיניים באופן נורמלי, אני מניח שבעוד זמן מה תבקענה גם השיניים שנשרו עכשיו. אם יעברו עוד חדשים ללא צמיחה כדאי לגשת לרופא שיניים מומחה לילדים

03/02/2019 | 15:45 | מאת: שמרית

היי. בתי בת 2.5. עדיין בולעת משחה.עד איזה גיל אני יכולה להמשיך ולהשתמש במשחת שיניים ללא פלואוריד המיועדת לשיני חלב (וולדה)?כלומר מאיזה גיל זה קריטי שיהעה פלואוריד במשחה?

לדעתי אתם יכולים לעבור כבר עכשיו לשימוש במשחה המיועדת לשנים 2-6 לשים בשלב ראשון כמות קטנה (כמו מריחה של חמאה על לחם. במקביל תתאמנו עם הילדה שתלמד לירוק ועם הזמן תוכלו לעבור לכמות משחה גדולה יותר, "כגודל אפון או כגודל ציפורן הזרת של בתכם. תוספת הפלואוריד חשובה מאד בהצלחה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 70