שן כלואה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים לילדים

08/11/2015 | 10:09 | מאת: שני

שלום, לבתי בת 5.9 צומחת שן מאחורי שתי שיניים חלביות קדמיות תחתונות, שאחת מהן מתנדנדת. הלכתי לשני רופאים כאשר האחד טען שאין צורך לעקור שיניים וכאשר השיניים יפלו האחוריות יתקדמו ויתמקמו במקום ומאוחר יותר יהיה צורך ביישור שיניים, השני טען שיש צורך בעקירתן של 4 שיניים קדמיות תחתונות, כי הוא רואה שהולכת לצמוח עוד אחת באותה הצורה, וכך השיניים יתמקמו ולא תהיה צפיפות בשיניים, שעלולה לגרום לחוסר הגיינה ובעיות נוספות שלא פירט, למרות שזה לא יפתור את היישור שיניים שעתיד להיות שאפילו עלול להיות חמור יותר מאשר במצב של חוסר עקירה, הפליא אותי הגישות הסותרות כ"כ, אם כך ל- מה הצורך בעקירת 4 שיניים? האם זה לא טיפול מוגזם מדי כשאר אין בעיה עכשויות? מלבד המראה האסטטי קשה לי עם הרעיון שיעקרו לה 4 שיניים כאשר מדובר בשיניים בריאות וללא בעיות , או שיש ממש במה שהוא אומר והעקירה היא דחופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שני שלום, בהחלט איןהכרח לעקור את השיניים הניידות. ברובם המכריע של המקרים הן אכן ייפלו, והקבועות יתמקמו בעמדה קדמית יותר באופן טבעי. בברכה, ד"ר מילר.

מנהל פורום טיפולי שיניים לילדים