שן בשרית שיוצאת מהחיך

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

03/03/2019 | 16:39 | מאת: קארין

היי בני בן ה 7 קיבל מכה לפני 8 חודשים בשן חלבית קדמית . עשינו צילום ונאמר שתיפול מעצמה . היום בבוקר ראיתי תוך כדי צחצוח שיש לו נפיחות מעל השן החלבית שלא נפלה . לקחתי אותו לעזרה ראשונה ושם הוציאו לו את השן . לבינתיים מה שראיתי כאדום ועוד כתם לבן יסתבר כשן הבשרית שעתידית לצאת לא ממקומה הרגיל אלא הרבה יותר גבוהה ובזווית. ממש מפחיד . האם יש סיכוי שלמרות שכבר תפסה כיוון ונראה שיוצאת מאמצע הליך עוד תחזור למסלול הטבעי או שאיחרנו את המועד ?? האם יש פתרון כלשהו להחזירה למסלול עוד לפני בקיעתה המלאה?

מאחר ועקרו את השן הראשונית, יש לתת לשן הקבועה לבקוע באופן עצמאי . לעתים קרובות היא בוקעת למקום מאחר והשרירים בלחי, שפתיים ולשון מכונים אותה למקומה

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים