שיני חלב מתחלפות בקבועות גיל 4

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים לילדים

09/07/2019 | 20:50 | מאת: אושרת

שלום ד"ר, בתי בת 4 וחודש, בדיוק בגיל 4 נפלה לה שן חלב קדמית תחתונה וכעבור זמן לא רב צמחה שן קבועה במקומה, מאז השן הקדמית התחתונה השניה גם היא התחלפה. אציין כי שיני החלב בקעו מוקדם בגיל 3 חודשים. רופאת הילדים המליצה על ביצוע צילום כף יד לקביעת גיל עצמות ומפענוח הצילום גיל העצמות הינו שנתיים וחצי. הופננו לאנדוקרדיולוג אך אשמח לדעתך המקצועית האם יש סיבה לדאגה או שמא בשל בקיעה מוקדמת ההחלפה המוקדמת הגיונית. תודה מקרב לב.

גיל 4 וחודש הוא מוקדם מאד אך לא בהכרח בעייתי. האיחור בגיל העצמות דורש בירור מקיף ואולי יש קשר בין הממצאים. לאחר בירור גיל העצמות כדאי להתיעץ עם רופא שיניים מומחה לילדים

מנהלי פורום רפואת שיניים לילדים